MINIMIPALKKAOIKEUS: 71 % suomalaisista kannattaa

tuntemattomatsotilaat

71 prosenttia suomalaisista kannattaa! Vasemmistoliitto esittää 10,- minimipalkkaa!

Suomessa on lähes neljännesmiljoona palkansaajaa, joiden palkoista ei sovita lainkaan työehtosopimuksilla ja joiden vähimmäispalkasta ammattiliitot eivät neuvottele!

Vasemmistoliiton esittämä lakisääteinen minimipalkka eteni keskiviikkona eduskunnan työ- ja tasa-arvovaliokuntaan. Vasemmistoliiton mallissa minimipalkka määräytyisi keskipalkan perusteella niin, että minimipalkaksi muodostuisi 10,- tunnissa. Tämä tarkoittaisi 1 700,- kuukaudessa kokoaikatyöstä. Harjoittelijan palkka voisi olla 80 prosenttia minimipalkasta.

Vasemmistoliitto esittää, että minimipalkkaa tarkistettaisiin vuosittain siten, että se olisi puolet väestön keskipalkasta.

Europarlamentaarikko Merja Kyllönen kysyi Taloustutkimuksen välityksellä suomalaisilta, tulisiko Suomeen säätää minimipalkka? 71 % vastaajista oli sitä mieltä, että Suomen pitäisi liittyä niiden 22 EU-jäsenmaan joukkoon, jossa lakisääteinen minimipalkka on jo käytössä. Mininipalkkaa vastustavat vain Kokoomus ja Persut.

Lakiesityksen lähetekeskustelussa kansanedustaja Anna Kontula sanoi, ettei vasemmistoliiton esitys kansainvälisesti ole mitenkään hirveän radikaali, vaan siinä on kyse työmarkkinoiden perusasioista. Kokoomukselle ja Persuille se ei käy.

Minimipalkka on jo käytössä lähes kaikissa Euroopan maissa. Suomesta se puuttuu! Kuitenkin Suomessa on jo nyt lähes neljännesmiljoona palkansaajaa, joiden palkoista ei sovita lainkaan työehtosopimuksilla ja joiden vähimmäispalkasta ammattiliitot eivät neuvottele!

Työehtosopimusten ulkopuolelle jäävissä töissä minimipalkalla on suuri merkitys. Sen myötä Suomessa kaikki palkkatyö noudattaisi Euroopan sosiaalisten oikeuksien komitean vaatimusta, että kokoaikaisen työn palkalla pitää päästä yli kansallisen köyhyysrajan!

Työmarkkinoiden peruslainalaisuudet ovat päässeet unohtumaan, kun viime viikkoina on ehdotettu työtä ilman palkkaa ja työtä nälkäpalkalla sekä vaadittu, että yrityksille voittoa tekevien työntekijöiden palkat pitäisi maksaa verovaroista!

Vähintään viimeiset 150 vuotta on ajateltu, että täysipäiväisestä työstä maksettavan palkan tulee olla niin suuri, että työntekijä pystyy elättämään sillä itsensä ja perheensä!

27

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4021

      MINIMI 20 E TUNTI KOSKA 1 IHMINEN TEKEE NYT 2-3 IHMISEN TYÖT ! .

      • Ex-smpee

      • SSSuunnatonAhneus

        Suomi eroaa muista kilpailijamaista siinä että Suomessa yrittäjyys on rikastumiskeino, muualla se on elinkeino. Tämän näkee voittomarginaaleista, osingoista ja EU:n kalleimmasta hintatasosta sekä työntekijöiden poispotkimisesta voittojen kasvattamisen takia.


    • Reddiy

      "Mininipalkkaa vastustavat vain Kokoomus ja Persut".

      Kuinka ollakaan. No tietää ketä ei ainakaan ensi vaaleissa äänestä.

      • VainTyöPuuttuu

        Ansiotasosi ei nouse kun alat "elämäntapatyöttömäksi".

        Käteen jää minimiperusturvana n. 480€/kk elämiseen eli 15€/pvä kohtuullisten asumiskulujen(vuokra,vesi,sähkö) jälkeen, yhteensäkin selvästi alle 1000€/kk asumisulut mukaanlukien. Suomen köyhyysraja jolla elää lähes 20% eli lähes miljoona suomalaista on muuten 1100€/kk.

        Tämän lisäksi olet siis velvoutettu ottamaan työtä vastaan TE-keskuksesta tai osallistumaan työllistämistoimiin, ja kieltäytyminen vähentää tuosta 480€/kk käteen elämiseen jäävästä summasta ensimmäisellä kerralla 20% ja toisella kerralla 40%. Elä sillä sitten kun päivässä jää ruokaan, vaatteisiin, julkisiin, mobiilimaksuihin, kodintarpeisiin ym. 8€.

        Toisin kuin SSS-perskekoporvarihallitus valehtelee, niin Suomessa työttömyysturva ja sosiaaliturva sekä minimiperusturva on jo nyt vastikkeellista ja sinua vaaditaan osallistumaan työllistämistoimiin, tai tukia leikataan summiin joilla ei elä.

        Jokainen voi kokeilla elää 480€/kk eli 15€/pvä tulolla, jossa ei huomioida ainoastaan vuokraa, vettä ja sähköä. Se raha on äärimmäisen pieni ja sillä kituuttaminen on jo kokopäivätyötä, SSS-perskekohallituksen mielestä sillä pitäisi tehdä vielä 6kk ilmaista työnäytetyötä.

        Suomessa on 400 000 työtöntä ja vapaita työpaikkoja 20 000 - 30 000, joista kokoaikaiset ja työehtosopimusten mukaiset menevät heti, provisiopohjaiset alipalkatut kepulityöt esim. puhelinmyyntihommat roikkuvat. Työttömät siis tekisivät työtä jos työehtosopimusten mukaisia työpaikkoja vaan olisi tarjolla. Persut, kepu ja kokkareet kepittävät siis turhaan työttömiä ja syyllistävät heitä.

        10€/tunti olisi hyvä minimipalkka työlle.


    • NäytäSuomiMallia

      Useat USA:n osavaltiot ovat nostamassa lähivuosina minimipalkkaa 15 dollariin, joka on jo selvästi yli 10 euroa. Suomen EU:n korkeimmalla hintatasolla se vastaisi jo 20 euron minimituntipalkkaa. USA on huomannut että pikaruokaketjujen ym. alipalkatun työn kustannukset siirtyvät enenevässä määrin valtion ja veronmaksajien maksettaviksi, kun työn palkka ei riitä elämiseen vaan tarvitaan sosiaalitukea päälle.

      Tämä on yritysten sosiaaliturvaa, jossa yritys siirtää alipalkkauksen muodossa osan kuluista eli palkanmaksusta yhteiskunnan ja veronmaksajien kontolle, mutta yksityistää kyllä työntekijän tuoman tuloksen, hyödyn ja voitot. Tämä on sosiaalikapitalismia joka yksityistää voitot mutta sosialisoi yrittäjien tappiot ja kulut.

      Alipalkkauksen hyväksymällä valtio osallistuu palkanmaksuun, jota voi pitää sosialismina, mutta se sosialismi ja tukeminen koskee huono-osaisten ihmisten sijaan yrityksiä ja muita yhteisöjä. Usein vielä varakkaita yrityksiä, kuten vaikka pikaruokaketjut ja vuokratyöfirmat ovat.

      10€/tunti minimipalkka on Suomen nykyisellä kustannustasolla minimipalkka, jolla työpanostaan kannattaa myydä. Halvemmalla työtä haluava yrittäjä voi tehdä itse työt tai perheensä avustuksella, tuleehan hyötykin hänelle ja perheelle.

      Lisäksi Suomeen olisi hyvä saada kaikille Suomessa kirjoilla oleville Suomen täysi-ikäisille kansalaisille maksettava veroton n. 1000€/kk perustulo(kansalaispalkka) ja muiden henkilökohtaisten tulojen (ansio, pääoma, bonus, optio) veroksi 50% tasavero, ilman etuoikeutettuja vähemmin verotettavia tai täysin verottomia tuloja, kuten iso osa pääomatuloista on nykyään.

      SSS-porvarihallituksen 550e/kk perustulomalli on täysin epärealistinen, ja sen lisäksi tarvittaisiin edelleen myös asumistukijärjestelmä ym. Sen sijaan n. 1000€/kk veroton täysi-ikäisen perustulo sisältäisi kaiken minimiperusturvan ja asumiskulut. Se toimisi myös peruseläkkeenä, sairausajan palkkana, työttömyyskorvauksena ja yrittäjän starttirahana. Päälle saisi ainoastaan lapsilisän, vammaislisän ja yksinhuoltajalisän. Muu turva hoidettaisiin sosiaalisin luotoin, ja lisäturva(sairausaika/työttömyys/eläke) yksityisin vakuutuksin ilman yhteiskunnan minkäänlaista osallistumista.

      1000€/kk veroton perustulo 50% tasavero henkilökohtaisista tuloista 10€/tunti kaikkien alojen minimipalkka olisi keino tulo- ja tukiloukkujen täydelliseen poistamiseen, sekä täysin samanarvoiseen ja oikeudenmukaiseen verotukseen. Jokainen saisi saman perustulon ja jokainen maksaisi muista henkilökohtaisista tuloistaan saman 50% veron, niin Suomen köyhin kuin rikkainkin. Kaikkien kokonaisveroaste (veroton perustulo 50% tulovero) olisi aina alle 50%, kun se nyt ansiotuloissa voi olla jopa 60%.

      Hallituksen 550e/kk perustulomalli epärealistinen
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14211299/hallituksen-550ekk-perustulomalli-eparealistinen

      1000e/kk veroton perustulo 50% tasavero
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14224844/1000ekk-veroton-perustulo- -50-tasavero

      Ideologinen ajattelu kannattaa unohtaa, ja käyttää järkeä.

    • Erilainen_nälökulma
      • VääräSuunta

        Mutta Stubb, kokoomus, EK ja yrittäjärjestöt ovatkin liittämässä meitä baltianmaiden yhteiskuntamalliin ajamansa Viron veromallin avulla. Pian emme ole enää pohjoismainen hyvinvpintivaltio, joten minimipalkka sopii tästäkin syystä Suomeen erinomaisen hyvin.

        USA:n moniin osavaltioihin lähivuosina tuleva 15$:n eli noin 13,5€:n minimituntipalkka vastaa Suomen EU:n korkeimmalla hintatasolla 20€:n minimituntipalkkaa, joten vasemmistoliiton ehdottama 10€:n tuntipalkka vastaa vain puolta USA:aan tulevasta minimipalkasta. No toisaalta yritysvero on USA:ssa 35%, kun se on Suomessa 20% yksi EU:n alhaisimmista ja sitä ajetaan Viron malliin 0%:ksi.


      • SaatavaHeti

        Miksei? Onko esim. Saksassa ja muissa 22 EU-maassa esim. hinnat nousseet, joissa lakisääteinen minimipalkka on käytössä? Suomessa on kuitenkin näitä maita huomattavasti kalliimpi hintataso, itse asiassa EU:n kallein ja koko Euroopan toiseksi kallein heti Sveitsin jälkeen, jossa sentään ajettiin 3 000 €/kk minimipalkkaa. Esim. Saksan minimipalkka on alle kymmen euroa tunnissa, mutta toiseelta Saksan hintataso on hyvin paljon Suomea halvempi, kuten vaikka Lidlin samojen tuotteiden hintavertailu kertoo. Jos Suomea ja Saksaa vertailee, Suomen tulevan minimipalkan pitäisi olla 12-14€/tunti, jotta ne elinkustannuksiin suhteutettana olisivat samansuuruisia.

        Suomeen heti 10€/tunti kaikkien alojen minimipalkka ja harjoittelijan minimipalkka 80% tästä.


      • Oikee_libertaari
        VääräSuunta kirjoitti:

        Mutta Stubb, kokoomus, EK ja yrittäjärjestöt ovatkin liittämässä meitä baltianmaiden yhteiskuntamalliin ajamansa Viron veromallin avulla. Pian emme ole enää pohjoismainen hyvinvpintivaltio, joten minimipalkka sopii tästäkin syystä Suomeen erinomaisen hyvin.

        USA:n moniin osavaltioihin lähivuosina tuleva 15$:n eli noin 13,5€:n minimituntipalkka vastaa Suomen EU:n korkeimmalla hintatasolla 20€:n minimituntipalkkaa, joten vasemmistoliiton ehdottama 10€:n tuntipalkka vastaa vain puolta USA:aan tulevasta minimipalkasta. No toisaalta yritysvero on USA:ssa 35%, kun se on Suomessa 20% yksi EU:n alhaisimmista ja sitä ajetaan Viron malliin 0%:ksi.

        "Mutta Stubb, kokoomus, EK ja yrittäjärjestöt ovatkin liittämässä meitä baltianmaiden yhteiskuntamalliin ajamansa Viron veromallin avulla. Pian emme ole enää pohjoismainen hyvinvpintivaltio, joten minimipalkka sopii tästäkin syystä Suomeen erinomaisen hyvin."

        Itselläni on eri käsitys mitä tarkoittaa "hyvinvointivaltio". Sen kuulee jo nimestä. Valtio voi hyvin, kansa ei niinkään.

        Ja meillä valtio voi hyvin. Nytkään yksikään kululeikkaus julkisella ei kohdistu byrokraattisiin, kalliisiin virastoihin, jotka lisäävät sääntelyä.

        Muuten et esitä perusteita sille, miksi siitä, että Suomeen tulisi Viron ryöstö...veromalli, seuraisi se, että minimipalkka muka olisi järkevä (Se ei ole) ajatus.


      • Oikee_libertaari
        SaatavaHeti kirjoitti:

        Miksei? Onko esim. Saksassa ja muissa 22 EU-maassa esim. hinnat nousseet, joissa lakisääteinen minimipalkka on käytössä? Suomessa on kuitenkin näitä maita huomattavasti kalliimpi hintataso, itse asiassa EU:n kallein ja koko Euroopan toiseksi kallein heti Sveitsin jälkeen, jossa sentään ajettiin 3 000 €/kk minimipalkkaa. Esim. Saksan minimipalkka on alle kymmen euroa tunnissa, mutta toiseelta Saksan hintataso on hyvin paljon Suomea halvempi, kuten vaikka Lidlin samojen tuotteiden hintavertailu kertoo. Jos Suomea ja Saksaa vertailee, Suomen tulevan minimipalkan pitäisi olla 12-14€/tunti, jotta ne elinkustannuksiin suhteutettana olisivat samansuuruisia.

        Suomeen heti 10€/tunti kaikkien alojen minimipalkka ja harjoittelijan minimipalkka 80% tästä.

        "Miksei? Onko esim. Saksassa ja muissa 22 EU-maassa esim. hinnat nousseet, joissa lakisääteinen minimipalkka on käytössä?"

        Mieti asiaa hetki? Mistä työnantaja saa rahat palkkoihin? Aivan oikein, niiltä jotka ostavat hänen tuotteitaan tai palveluitaan. Tietenkin hinnat menevät korkeammiksi, kun palkat nousevat.

        "Suomessa on kuitenkin näitä maita huomattavasti kalliimpi hintataso, itse asiassa EU:n kallein ja koko Euroopan toiseksi kallein heti Sveitsin jälkeen, jossa sentään ajettiin 3 000 €/kk minimipalkkaa."

        Hintatasoon vaikuttaa moni muukin asia. Suomessa on myös erittäin raskas julkinen sektori, joka vaatii valtavaa rahoitusta ja sitä kautta ryöst...verotusta ja edelleen korkeaa hintatasoa. Kun tähän lyötäisiin uusi minimipalkka päälle niin tietenkin hinnat nousisivat.

        "Jos Suomea ja Saksaa vertailee, Suomen tulevan minimipalkan pitäisi olla 12-14€/tunti, jotta ne elinkustannuksiin suhteutettana olisivat samansuuruisia."

        Se tietäisi käytännössä kenkää lisääntyvälle joukolle työläisiä. Edelleen hintataso tietenkin nousisi mikä tekisi esimerkiksi työttömien ja opiskelijoiden, jotka ovat kokonaan tai osin työmarkkinoilta ulkona, elämän vaikeammaksi lisääntyneinä hintoina.


    • MikäSiinäOn

      Se on jännää että pieni- ja keskituloisia patistetaan laskemaan palkkaa, etujaan ja työehtoja, mutta hyvätuloisten pitää saada paljon palkkaa, palkkioita, bonuksia, sopeutumiseläkkeitä ym. ja maksaa nykyistä vähemmän veroja, jotta he viitsivät tehdä töitä ja yrittää. Onko hyvätuloiset ihan eri ryhmä kuin taviskansa, jonka oletetaan tekevän työnsä, ehkä jopa nykyista enemmän töitä vaikka palkkoja, etuja, työehtoja leikataan? Toimiiko hyväosainen ja tavis eri lailla?

      • Oikee_libertaari

        Ajattele asiaa vaikka näin. Olet työpaikassa ja sinulle luvataan palkankorotus, sanotaan 100 euroa per kk. Sitten tulee verottaja paikalle ja sanoo, että tuosta tulonlisäyksestä 100% meneekin sitten valtiolle (sen pohjattomaan kankkulan kaivoon). Innostaako?

        Sama vaikutus valtion raharyöstöllä siis on pääomasijoittajaan, joka sijoittaa pääomaa luodakseen tuotteita tai palveluja. Miksi tehdä töitä jos kaikki menee ry...veroihin? Toisaalta jos ry...veroja ei ole lainkaan, niin se kannustaisi valtavan paljon yrittäjyyteen.


      • HyvinPyyhkiiEuropersettä
        Oikee_libertaari kirjoitti:

        Ajattele asiaa vaikka näin. Olet työpaikassa ja sinulle luvataan palkankorotus, sanotaan 100 euroa per kk. Sitten tulee verottaja paikalle ja sanoo, että tuosta tulonlisäyksestä 100% meneekin sitten valtiolle (sen pohjattomaan kankkulan kaivoon). Innostaako?

        Sama vaikutus valtion raharyöstöllä siis on pääomasijoittajaan, joka sijoittaa pääomaa luodakseen tuotteita tai palveluja. Miksi tehdä töitä jos kaikki menee ry...veroihin? Toisaalta jos ry...veroja ei ole lainkaan, niin se kannustaisi valtavan paljon yrittäjyyteen.

        Kun katsotaan hyvätulosten verotusta verolistoista niin tuosta ryöstöstä ei näy jälkeäkään, heillä menee paremmin kuin koskaan ja esim. miljonäärien määrä on Suomessa kasvanut vajaassa viidessä vuodessa (2011-06 - 2016-01) puolella 25.000:sta 50.000:een, ja nyt puhutaan verotiedoista näkyvistä miljonääreistä, muita on paljon lisää jotka eivät näy mm. omaisuusveron poiston takia listauksissa.


      • SisksipäJuuri
        Oikee_libertaari kirjoitti:

        Ajattele asiaa vaikka näin. Olet työpaikassa ja sinulle luvataan palkankorotus, sanotaan 100 euroa per kk. Sitten tulee verottaja paikalle ja sanoo, että tuosta tulonlisäyksestä 100% meneekin sitten valtiolle (sen pohjattomaan kankkulan kaivoon). Innostaako?

        Sama vaikutus valtion raharyöstöllä siis on pääomasijoittajaan, joka sijoittaa pääomaa luodakseen tuotteita tai palveluja. Miksi tehdä töitä jos kaikki menee ry...veroihin? Toisaalta jos ry...veroja ei ole lainkaan, niin se kannustaisi valtavan paljon yrittäjyyteen.

        Siksi kannatankin: 1000e/kk veroton perustulo 50% tasavero 10e/tunti minimipalkka järjestelmää josta jää aina 50% lisätuloista käteen ilman tuki- tai tuloloukkuja:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14248629/minimipalkkaoikeus-71--suomalaisista-kannattaa#comment-84327250


      • Oikee_libertaari
        HyvinPyyhkiiEuropersettä kirjoitti:

        Kun katsotaan hyvätulosten verotusta verolistoista niin tuosta ryöstöstä ei näy jälkeäkään, heillä menee paremmin kuin koskaan ja esim. miljonäärien määrä on Suomessa kasvanut vajaassa viidessä vuodessa (2011-06 - 2016-01) puolella 25.000:sta 50.000:een, ja nyt puhutaan verotiedoista näkyvistä miljonääreistä, muita on paljon lisää jotka eivät näy mm. omaisuusveron poiston takia listauksissa.

        Voit uskoa mitä haluat, mutta muut voivat lukea esimerkiksi Mikko Saveliuksen blogista miten hyvätuloisten ry...verotusta on muutaman viime vuoden aikana kiristetty kokonaista 11 kertaa.

        Miljonäärejä muuten on joka tapauksessa Suomessa vähemmän kuin

        http://mikkosavelius.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196968-eva-hyvatuloisten-verotusta-kiristetty-11-kertaa-vuosina-2008-2015

        Kalle Isokallio puhuu uudehkossa blogikirjoituksessaan että miljonäärejä meillä olisi vain 25 000. Mistä sinä saitkaan lukemasi? Joka tapauksessa, Ruotsissa miljonäärejä sattuu olemaan 120 000. Kaikkenaan miljonäärien iso lukumäärä ei siis näytä lisäävän kurjuutta.

        http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2016/04/11/lisaa-miljonaareja-ja-yhteistyota/


      • Oikee_libertaari
        SisksipäJuuri kirjoitti:

        Siksi kannatankin: 1000e/kk veroton perustulo 50% tasavero 10e/tunti minimipalkka järjestelmää josta jää aina 50% lisätuloista käteen ilman tuki- tai tuloloukkuja:
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14248629/minimipalkkaoikeus-71--suomalaisista-kannattaa#comment-84327250

        50 prosentin tasavero olisi ehkä kannatettava jos kaikki muut ry...verot yms maksut poistettaisiin. Muuten jos jokin minimipalkkaa älyttömämpi idea on olemassa niin se on perustulo.

        Olen kirjoittanut täällä perustulosta moneen kertaan ja tiivistettäköön nyt, että se tarkoittaisi käytännössä, että pian kaikki ovat perustulolla eikä kukaant töissä.

        Eilen perussuomalainen kansanedustaja Turunen ehdotti "kopterirahan" jakoa suomalaisille. Mahtaa putoava kannatus pelottaa Turusta. Jälleen kerran ihmiset maksavat ry...veroina nuo kopterirahat ja lama syvenisi. Ei ihme että lama vaan pitkittyy kun tuollaiset minimipalkka-, perustulo- ja kopterirahavedätykset ovat arkipäivää.

        Mainitsisin minimipalkasta muuten vielä senkin puolen, että se käytännössä poistaisi merkittävän kilpailuvaltin, joka nuorella ja/tai ammattitaidottomalla työntekijällä olisi -vapauden myydä työpanoksensa alempaan hintaan. Siten minimipalkkasäännökset ovatkin ay-liikkeen suosiossa, koska ne suojaavat liikkeen omaa jäsenistöä tällaiselta ulkopuoliselta kilpailulta. Työprotektionismia pahimmillaan.


      • YksiPerusvero
        Oikee_libertaari kirjoitti:

        50 prosentin tasavero olisi ehkä kannatettava jos kaikki muut ry...verot yms maksut poistettaisiin. Muuten jos jokin minimipalkkaa älyttömämpi idea on olemassa niin se on perustulo.

        Olen kirjoittanut täällä perustulosta moneen kertaan ja tiivistettäköön nyt, että se tarkoittaisi käytännössä, että pian kaikki ovat perustulolla eikä kukaant töissä.

        Eilen perussuomalainen kansanedustaja Turunen ehdotti "kopterirahan" jakoa suomalaisille. Mahtaa putoava kannatus pelottaa Turusta. Jälleen kerran ihmiset maksavat ry...veroina nuo kopterirahat ja lama syvenisi. Ei ihme että lama vaan pitkittyy kun tuollaiset minimipalkka-, perustulo- ja kopterirahavedätykset ovat arkipäivää.

        Mainitsisin minimipalkasta muuten vielä senkin puolen, että se käytännössä poistaisi merkittävän kilpailuvaltin, joka nuorella ja/tai ammattitaidottomalla työntekijällä olisi -vapauden myydä työpanoksensa alempaan hintaan. Siten minimipalkkasäännökset ovatkin ay-liikkeen suosiossa, koska ne suojaavat liikkeen omaa jäsenistöä tällaiselta ulkopuoliselta kilpailulta. Työprotektionismia pahimmillaan.

        "50 prosentin tasavero olisi ehkä kannatettava jos kaikki muut ry...verot yms maksut poistettaisiin".

        Nimenomaan sillä poistettaisiin muut verot, siis arvonlisäveroa ym. kulutusveroja lukuunottamatta.
        Muut verot sisällytettäisiin 50% henkilökohtaisten tulojen (ansio,pääoma,bonus,optio) tasaveroon ja 20% yhteisöveroon, ja jaettaisiin tästä valtionveropotista. Siis kunnallisverot, YLE-vero, Sote-vero, tiemaksu/tullivero ym. olisivat budjettirahoitteisia edellämainitusta potista.


      • dfsxcvg
        Oikee_libertaari kirjoitti:

        Voit uskoa mitä haluat, mutta muut voivat lukea esimerkiksi Mikko Saveliuksen blogista miten hyvätuloisten ry...verotusta on muutaman viime vuoden aikana kiristetty kokonaista 11 kertaa.

        Miljonäärejä muuten on joka tapauksessa Suomessa vähemmän kuin

        http://mikkosavelius.puheenvuoro.uusisuomi.fi/196968-eva-hyvatuloisten-verotusta-kiristetty-11-kertaa-vuosina-2008-2015

        Kalle Isokallio puhuu uudehkossa blogikirjoituksessaan että miljonäärejä meillä olisi vain 25 000. Mistä sinä saitkaan lukemasi? Joka tapauksessa, Ruotsissa miljonäärejä sattuu olemaan 120 000. Kaikkenaan miljonäärien iso lukumäärä ei siis näytä lisäävän kurjuutta.

        http://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2016/04/11/lisaa-miljonaareja-ja-yhteistyota/

        "Kaikkenaan miljonäärien iso lukumäärä ei siis näytä lisäävän kurjuutta."

        Venäjällä on paljon miljonäärejä, naureskelvat siellä, että Moskovassa on paljon enemmän miljonäärejä kuin New Yorkissa


    • kertokaa.se

      " Kuitenkin Suomessa on jo nyt lähes neljännesmiljoona palkansaajaa, joiden palkoista ei sovita lainkaan työehtosopimuksilla ja joiden vähimmäispalkasta ammattiliitot eivät neuvottele!"

      Miten tälläinen tilanne on päässyt syntymään?

    • dfsdfs

      "Työehtosopimusten ulkopuolelle jäävissä töissä minimipalkalla on suuri merkitys."

      Kyllä heilläkin tietty turva on ollut jo vuosia.

      http://www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/palkka

      Siitä on pitänyt huolen Työsuojeluviranomainen.

    • Oikee_libertaari

      Todennäköisimmin tuo esitys tulee kaatumaan. Mutta muuten ehdotus on järjetön tässä taloustilanteessa. Kun palkkaa maksetaan keinotekoisen korkeita määriä, se lisää työttömyyttä.

      • SSSmeiningillä

        Mitä keinotekoisen korkeita määriä? Suomen EU:n korkeimmalla ja Euroopan toiseksi korkeimmalla(Sveitsin jälkeen) hintatasolla ja elinkustannuksilla 10€/tunti on minimikorvaus työstä. Harjoittelijan palkka siis 80% siitä.
        Saksan alle kympin oleva minimipalkka hakkaa jo tuon, sillä Saksan elinkustannukset ja hintataso ovat järkysti Suomea halvemmat, kuten myös monessa muussa minimipalkkamaassa. Suomessa halutaan turvata alipalkkaustyön teettäminen EKokoomusmafian toimesta, siis periaatteessa orjapalkkatyö, koska työhön voidaan karenssin avulla pakottaa ihmisiä antamaan työpanoksensa pilkkahintaan. Varsinkin nyt persujen Jari Lindströmin sorvaamien ehdotusten pohjalta, joita voidaan sanoa jopa sosiaalirasistisiksi työttömiä kohtaan.


    • Hyväosaisille

      Ajatelkaa muita ihmisiä. Älkää aina vain itseänne.

    • Edellä

      Oikeistohallitus ajaa työttömistä ja maahanmuuttajista kiristysruuvia, jolla uhkaamalla se voisi tulevaisuudessa polkea palkkoja ja työehtoja.

    • Minimipalkka palvelisi niiden ryhmien etuja, jotka sosiaalidemokraattien oikeistosiiven hallitsema osa ammattiyhdistysliikkeestä on tarkoituksella unohtanut.

      • Minimipalkka

        Takaisi sen ,että toimeentulo työllä on taattu ja pitäisi olla jo lailla ajat sitten säädetty.20 e nykyuisillään kohtuullinen,siitä voi aloittaa tinkimään ylöspäin .Kattoa ei ole.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe