Jämsänniemeltä metsätila?

Kysyväeieksy

Millä hinnalla Jämsänniemeltä saisi metsätilan? Vaikka sellaset 10ha. Onko hurja Himos-lisä? Jos matkaa kuitenkin vaikka yli 5km lähimpään rinteeseen. Vai tehdäänkö siellä lainkaan maakauppoja juuri Himoksen aiheuttaman hintapaineen takia?

14

516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vääräpaikka

      Ei kai kukaan vakavasti asiaa harkitseva tule kyselemään neuvoja täältä. :D

    • maataonmuttenmyy

      Kuivanmaan tontti yli viis kilsaa Himokselta. Ei vaikuta hintaan.

    • Tiedän

      80-luvun alussa tilanne oli normaali. Metsätilatkin vaihtoivat omistajaa kuten muuallakin Keski-Suomessa. Sitten perustettiin Himos ja aika moni myi alihintaan maitaan. Yksi oli tiukkana. Säyrylän Olli, joka myöhemmin sai tuntuvan korvauksen maistaan.

      No, Säyrylän tapauksen jälkeen ei ole maita pahemmin myyty. On toki vähän Himokseen liittyen, mutta muualla Jämsänniemellä ei ole sellaista normaalia maakauppaa käyty lainkaan. Kaikki taitavat odottaa, että tulisi joku mökki- tai rinnetyyppi ja maksaisi kovan hinnan. Tai ehkä ensin, että Himos laajenisi lisää.

    • markkamiljoona

      Olli olikin fiksu mies. On tosin jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen. Perillisille jätti hyvän tulevaisuuden taloudellisessa mielessä.

    • 3355

      Tässä on ollut jo muutamia mielenkiintoisia perinnönjakoja, kun ulkopaikkakunnalla asuvat perijät ovat arvottaneet maita Himoksen takia "hivenen" yläkanttiin. Siinä on ollut vähän pattitilannetta vaikka arvioija on käynyt ja sanonut, että tila/tontti on 70 000e arvonen, niin Helsingin sukulainen sanoo, että ainakin satatonnia.

    • Turistina

      Eiks Jämsänniemeä ole valittu mihinkään suojelu/säilytettävä koskemattomana ohjelmaan? On niin kivan näköistä seutua ajella kelkalla talvella kun ei ole mitään rajoitteita.

    • lakimiäs

      Minua saa pitää huuhaa-ukkelina, mutta kehottaisin pidättäytymään myymästä halvalla. Vaikka Himoksen laajeneminen on rauhoittunut viime aikoina, niin tarve mökeille tulee kasvamaan tasaisesti ja näillä näkymin ikuisesti. 20 vuotta, niin mökkikyliä voi hyvin olla juuri tuo 5km Himoksesta joka suuntaan. Ja sen jälkeen taas 5-10km päässä olevat maat ovat arvomaata.

      Mitä tulee perinnönjakoihin, niin ei teidän "hesan sukulaiset" ihan kuutamolla ole. Se on kuulkaa JUURI TUOLLAISESSA tilanteessa erittäin paljon arvioijasta kiinni mikä summa tulee. Jos olisi normaalista (ei viihtymiskeskusta 30km säteellä) metsätilasta kyse, niin jokainen arvioija päätyy 10% sisään toisistaan. Mutta Jämsänniemellä, vaikkapa juuri Himoksesta 5km päässä, voi arvioijien luvut heittää jopa 50-60%!

      Toinen sanoo 50 000e ja toinen 75 000e. Siitä tulee 50%. Ja koska heitto voi olla jopa 60%, niin kyllä isotkin vääristymät ovat mahdollisia. Eli sinä, jonka intresseissä on saada perinnön arvo isoksi, niin ole tarkkana.

      Ja vielä siihen, että vaikuttaako Himoksen läheisyys 5km päähän? Vaikuttaa ehdottomasti! Eikä mitään väliä onko tontti kuivalla maalla. Vaikuttaa silti. Pientä vaikutusta ainakin 15km päähän ja juuri Jämsänniemen suuntaan. Muihin suuntiin ei sitten niinkään.

    • ViisasJämsästä

      Mitä nyt haluaa pitää Himos-lisänä? Sehän on vähän eri asia kuin vaikkapa Jyväskylä-lisä, jossa maa maksaa paljon, koska se on jo arvokasta ja kysyttyä.

      Tässä kysyjän Himos-lisässä on kyse lähinnä spekulatiivisesta arvonnoususta, jota ei tietenkään oteta laskuihin mukaan.

      Sen huomioon ottaminen olisi sama, kun jaettais siskoni kanssa veljen perintöä ja veli ostaa minut ulos siitä. Sanon, että maksa 20 000e enempi, koska tohon viereen saatetaan joskus rakentaa Tuurin kyläkaupan tapainen kauppakeskus ja silloin tämä tontti on 30-kertasen hintanen.

      Ei tietenkään tulevaisuuden arvoa voi tänään ottaa huomioon esim. perinnönjaossa.

      Sinulla yksittäisenä ostajana on tietenkin mahdollisuus, että ostanpa tolta isännältä 10ha maata pieneen ylihintaan, koska mielestäni arvo tulee nousemaan niin ja niin paljon, jotenka teen mielestäni hyvän kaupan. Mutta perinnöt menee sen hetken arvolla eikä siinä voi Himoksen mahdollisia laajentumisia ottaa huomioon. Se tietenkin, että jos on jo sovittuja projekteja, niin ne vaikuttaa. Tai vaikkapa tää tuleva kultarannikko, niin kyllä ehdottomasti vaikuttaa maiden hintoihin parin kilsan päähän siitä vaikka mitään ei ole vielä rakennettu.

      Toisaalta en kyllä tiedä voiko sitäkään ottaa vielä huomioon, kun ei ole rakennettu eli hanke voi taas kaatua. Onhan tämä mielenkiintoista.

      Kysyisin muiltakin Jämsän viisailta, että miten näette Himoksen vaikutuksen juuri näissä perinnönjakoasioissa ja mahdollisissa tulevissa projekteissa. Voiko arvioija käyttää omaa harkintaa ja spekuloida, että tuo tulee laajenemaan 10-20 vuoden aikana niin ja niin paljon, jolloin arvioinkin tämän tilan 20 000e. No, ei se kyllä oikein ole. On tämä vaikeeta, kun tätä oikein alkaa pohtia.

      Jos minä olisin tilanteessa, että muut vaatii jakamaan nyt ja ite en haluais, kun minun mielestä arvo on paljon parempi 10 vuoden päästä, niin kyllä haluaisin, että perintö arvotetaan nyt vähän ylemmäksi. Hmmm. Paitsi, jos olen ite kyseisin pläntin ostaja. Nii-i. Silloin toki toiseen suuntaan. Mitä ihmettä mä höpisen?

      • ViisasJämsästä

        "Sen huomioon ottaminen olisi sama, kun jaettais siskoni kanssa veljen perintöä ja veli ostaa minut ulos siitä."

        Mitä ihmettä mä kirjotin? Tietenkin siskoni kanssa veljen perintöä ja Sisko ostaa minut ulos siitä.

        Mutta muuten kirjotin asiaa. Tai ehkä en.


    • severusvanhempi

      loppuu ojalalta ja haljalalta kyllä rahat aika alkuunsa, jos alkavat jämsänniemen mehtiä osteleen. Kyllä halvat maat on nyt ostettu ja loput on pirun kalliita.

    • t.makinen

      En suosittele jos ei pakko oo. Ja miks ois. Siinä on usein myyjän ja ostajan näkemyserot aikas uuria kun on tollane vieres. kuten joku sanoi niin spekulaatioista kyse eikä niistä voi maksaa.

    • Iso-Koiravuori

      Kyllä Jämsänniemellä korpea riittää... ja hirviä. On suuret metsäalat semmoistakin maata, mille Himoksen läheisyys ei vaikuta hintaan hevon paskaa... ei ainakaan muutamaan sataan vuoteen.

    • Tennilän-metsäautotie

      Jämsänniemelle mahtuu monenlaista louhikkoa ja ryteikköä Kirvesvuoren ja Himosvuoren väliin. Siitä vaan valkkaamaan metsäautoteiden varsilta aukoksi hakattuja 10 hehtaarin plänttejä. Tiehän tulee jo valmiiksi perille.

    • Tyrynköyhä

      Ihteeni harmittaa ku suvun maat ovat Tyryssä eikä vaikka Sammallahdessa tai Patajoella. Ja ihan puhtaasti rahan takia. Mikä lie hintaero kahdella ihan samanpuustoisella tontilla? Vähintään 2k? Vai 3k?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe