Waltterin koulu, Pekka Keto oikeassa

Vastaava_mestari

Keto on taas oikeassa:
”Varkauden kaupungin viranhaltijoiden hankintaosaaminen on suorastaan ala-arvoista.
(keihin/kehen viittaa?)
Varkauden kaupungin rahat eivät yksinkertaiseti tule riittämään kaikkeen, jos talousarviossa varatut määrärahat jatkuvasti ylitetään”

.....

Joutenlahden koulu saatiin sortumaan, onko tämä Waltterin kouluhanke ryssitty?

Pekka Keto on esittänyt eriävän mielipiteen ja pääsee näin eroon mahdollisista tulevista taloudellisista vastuista, mihin virheellisen päätöksentekijät tulevat joutumaan.

.....

”Esitän että hankkeelle ei myönnetä työlupaa vaan hanke pysäytetään ja siirretään myöhempään ajankohtaan. Ensin on käynnistettävä uusi ajanmukainen hankesuunnitelma, jossa määritellään hankkeen kokonaiskustannusten tavoitearvio. Vasta sen jälkeen järjestetään varsinainen urakkakilpailu ja investointipäätös valtuustolle päätettäväksi."

.....

Jotta kaupungin valtuutetut, joilla nyt vaan sattuu olemaan melko olematon koulutus (yksi DI) ja rakentamisen päälle tuskin kokemusta, niin kerrottakoon se, että uuteeen hankesuunnitelmaan on rakennuksen neliömäärää pienenettävä noin 500 neliömetriä, jotta pysytään valtuuston myöntämässä talousarviossa.
(Ylitys 1,1 milj. euroa) Kokemuksesta tiedetään, että rakentamisen aikana tulee vielä lisälaskuja noin 10%, etenkin kun on "kiire".
Tämä merkitesee sitä, että tehtyjä suunnitelmia on kaikilta osiltaan rukattava.
Mahtaa maanantaina olla valtuustosalissa hymyttömiä kasvoja?

Tässä linkki Pekka Kedon eriävään mielipiteeseen:

http://varkaus.ktweb.fi/ktwebbin/ktproxy2.dll?doctype=0&docid=36343738383a31&dalid=3.5.2016%2009:34:27:000&extension=pdf

Tavallisen netinkäyttäjän = kaupunkilaisen ei ole näitä tekstejä/pöytäkirjoja kovinkaan helppo löytää kaupungin nettisivulta …. ja SE kai on tarkoituskin?

26

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lukeneitavaltuustoon

      Suhonen sanoo" en osaa sanoa". Pitääkö paikkansa.

      • Koulutuksessa

        Pitänee paikkansa, sehän on muodikasta.
        Lukenut sentään jotain tietää, mutta jopa Suomen hallituksen pääministeri, ulkoministeri ja valtiovarainministeri aloittavat turhan usein puheensa fraasila: "USKON, että jne ...." ja sehän merkitsee paremminkin, "en osaa sanoa"!

        Voihan sitä johonkin uskoakin; kristillisiä oli aikoinaan valtustossa paljon, ei kai riittävästi, kun Varkauden julkiset rakennukset sortuvat?
        (jos ei Herra huonetta rakenna....)

        Olisiko tuo kuitenkin jonkinlainen mainos Varkaudelle, jos Waltterin koulu rakennettaisi niistä uuden puulevytehtaan tuotteista, joita kohta maailmalle virtaa?

        Uskon niin!


      • Orwelennusti

    • hyväPekkajaTiina

      Keto vei valtuusto vikikisi, vain Tiina kannatti saas nähdä mitä läpyskässä uutisoidaan.

    • Kedonesityspaljastiasian

      Seurasin valtuuston kokousta, koska valtuutetut herää ja myöntää, että valtuutettuja vedätetään törkeästi valmistelussa ja tiedonsaantioikeudesta kuten Virve Olli ja Markku Kujanpää valitttivat käyvän kh:ssa ja tela:ssa

      http://www.savonsanomat.fi/savo/Luottamus-horjahtelee-Pieksämäen-päätöksenteossa/765685

    • ihailtavaatoimintaa
      • Hiertää_ja_pöhisee

        Olisikohan tuo kuitenkin viimeinen uudisrakennushankkeemme? Vaikka Rajamäki toisin kuvittelee ...
        "– Tämä ei ole meidän viimeinen rakennushankkeemme. Ensin pitää miettiä, mitä tarvitaan. Sen jälkeen keskustellaan rahasta."
        Ja kun sitä rahaa ei riitä, edes asfaltointeihin. Joukossa tyhmyys tiivistyy....(40 - 2)

        Samaan kiinnitti huomiota tekninen johtaja Arto Lehtonen. Hänen arvionsa mukaan väärä etenemisjärjestys alkoi hiertää jo periaatteessa päätetyssä asiassa,

        Arto Lehtonen eteneekin/suuntaakin jo kohti seuraavia hölmöilyjä:
        http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/sairaalan-suunnittelusta-vliaikatietoja/

        Aloitetaanko Waltterin koulun rakentaminen ja naapurikoulujen saneeraus salaojien korjauksella? ( ja tuuletuksella)


    • pelottavamiestuoKeto

      Olemme ihmetelleet missä viipyy 9.5 ylimääräisen valtuuston kokouksen § 24 Waltterinkoulun urakoitsijoiden valinnat YouTube tallenne. Onko niin arkaluontoinen ettei voi julkaista?

    • taloustietoinenmies
    • 5.5miljoonaapluffia

      Jarkko Karvisen eväät syöty, nyt päätään nostaa Jukka Koskinen Teollisuuskylä oy:stä sai valtuutetut uskomaan utopiaan ei maininnut Walttein koulun lopullista hintaa joka ei tule jäämään alle 14 miljoonan euron.

    • vaalikeskustelua
    • kaksivuottasitten
      • hhhuvittavaaa

        Kuronen ja Lamberg on nyt samoilla linjoilla kun vaalit on tulossa....muuten olisi muitten päättäjien ja virkamiesten kanssa samaa mieltä...huvittavaa


    • koulukallellaan

      Voi p*rse, Koskinenko korvaa Arton?

    • uudettuuletpuhaltavat

      Tekninen johtaja Arto Lehtonen on ulkoistanut toimet Jukka Koskiselle siis potkut Lehtoselle Waltterin koulun sekoilusta ja keskuskeittiön myös

    • KöyhäJaKipeä

      Osoittaa melkoista amatöörimäisyyttä että kustannusarviot lähes tuplaantuu jo valtuustovaiheessa. Seuraava tuplaus tulee rakennusvaiheessa niin sitten huomataan että reilu kymppimilli meni ylimääräistä. Heti kun on saatu muutama positiivinenkin signaali kaupungin taloudesta niin tulee hirvee hätä laittaa kaikki haisemaan.

      • Pikkupikkutakkimies

        Miksiköhän tuplaantui?
        Pikkutakkimies väitti, et päikkärin korjaaminen maksaa 5 miljoonaa, jolla tekee uudenkin. Sit päätettiin tehdä uusi ja kohta päikkäri puretaan
        Oottakaahan kumpi on halvempi korjata uimahalli vai rakentaa uusi?


      • KöyhäJaKipee
        Pikkupikkutakkimies kirjoitti:

        Miksiköhän tuplaantui?
        Pikkutakkimies väitti, et päikkärin korjaaminen maksaa 5 miljoonaa, jolla tekee uudenkin. Sit päätettiin tehdä uusi ja kohta päikkäri puretaan
        Oottakaahan kumpi on halvempi korjata uimahalli vai rakentaa uusi?

        Jos olis alunperin sanottu että uusi koulu maksaa yhdeksän milliä niin tuskinpa homma olis edennyt. Joku halusi tätä projektia. Uimahalli haisee ihan samalta.

        Toinen vastaava laskuvirhe mutta toistepäin on Kämärin vanha halli jonka ylläpitokuluista annettiin kymmenkertainen arvio. Joku haluaa sen kiinni eikä ole tainnut vieläkään antaa periksi.


    • WLuutisoivalikoiden

      http://www.warkaudenlehti.fi/juttu/loppuun-ksitelty/
      pääkirjoituksessa selitettiin muuten ansiokkaasti tapahtumia paitsi akkutehtaan ja Teollisuuskylän lainajärjestelyistä jäi mainitsematta kaupungintakausvelka kasvoi 3,9 miljoonaa euroa jonka Keto on tuonut useasti esille.

      • neulatyyny

        Läpyskä kirjoittaa kuten kehitys käskee? "sen lauluja laulat, kenen leipää syöt"


      • Kuunteluoppilas

        .
        Läpyskän kirjoitus
        .... eli Waltterin koulun kustannusten nousun selitys:

        näin sanoen..... WL ...
        1.– Uudisrakennuksesta on karsittu kaikki ylimääräinen. Sen ratkaisut ja materiaalit ovat edullisia.

        .... tämähän jo vesittää koko hankeen. Halpa ja karsittu eli siis käyttökelvoton.

        2. Pitää puhua vanhojen tilojen saneeraamisesta, jotta oppilaille voidaan taata terveellinen ja turvallinen ympäristö. Peruskorjauksia on järkevää ja edullista siirtää tämän hankkeen yhteyteen, ettei ensin pureta, sitten rakenneta ja muutaman vuoden kuluttua taas pureta uudelleen. Vanhojen koulurakennusten peruskorjaustarpeet ovat nostaneet hankkeen kustannusarviota alkuperäisistä kaavailuista.

        .... puhumallahan ne tilat saneerataan. Oliko koko istuva toimikunta niin tietämätön, ettei vanha koulu ollutkaan UUSI?
        Hei! Se olikin ihan peruskorjauskunnossa. Olipa järkimiehet /-naiset tekemässä niitä "alkuperäiskaavailuja".

        3. Koskisen mukaan rakennusten kunnon säilyttäminen ja sisäilmaongelmien korjaus edellyttävät laajempaa remonttia. jos puhutaan vastuullisesta suunnittelusta ja toteutuksesta.

        .... laajempaa remonttia kuin ??? Voiko tässä koulussa sitten jossain vaihtoehdossa suunnitella ja toteuttaa vastuuttomasti ?

        4. Oppilasturvallisuuspykälät edellyttävät uhkatilanteisiin varautumista ja sen mukaista laitteistoa lukituksista ja kameroista lähtien. – Noin 860 oppilaan koulu on Suomen mittapuussa iso.

        ..... no jopas. Mistä löytyvät NE "Oppilasturvallisuuspykälät". Melko lailla omintakeista, kun Googlekaan ei löydä niitä kuin Warkauden lehden sivuilta. Aika lailla huvittavaa! Heh he, oppilasturvallisuuspykälät .... savolaista sananrieskoo! Ei sitten kukaan jäsen ole keksinyt katsoa, mitä Suomen rakennusmääräyskokoelmassa lukee, tai jopa rakennuslaissa ja -asetuksessa?

        5. Myös paloturvallisuus vaatii omat ratkaisunsa. Kengättömyys nostaa tässä vaiheessa kustannuksia, mutta tuo tulevina vuosina säästöjä ylläpitokuluissa.

        ..... no onpas, suunnitellaan ensin koulu, ja sitten ryhdytään suunnittelemaan noita "omia paloturvallisuusratkaisuja" Vai ratkaistaanko asita sitten myöhemmin työmaalla?
        Kallista tuo kengättömyys? Ainakin näin jälkikäteen keksittynä .... Varkaudessa?

        Ja lopuksi myönnetään (huipennus):

        6. – Kaikkia näitä ei ole ollut alkuperäisissä suunnitelmissa.

        Mitähän muita puutteita ilmenee rakentamisen aikana? Mitähän Se Koskinen loppujen lopuksi sanoikaan? Vai kävikö niin, että puhui paljon, eikä sanonut mitään? Ja meni WL:n toimittajalta yli ymmärryksen, kuten näytti menevän valtuustoltakin.

        Seli ...seli ja paljon …. kiitoksia.


    • Kokousmenettelyä

      KokousmenettelyVastuu päätöksestä ja eriävä mielipide

      61 §
      Eriävä mielipide

      Päätöksentekoon osallistuneella, jos hän on tehnyt vastaehdotuksen tai äänestänyt päätöstä vastaan, sekä asian esittelijällä, jos päätös poikkeaa päätösehdotuksesta, on oikeus ilmoittaa päätöksestä eriävä mielipide. Ilmoitus on tehtävä heti, kun päätös on tehty. Ennen pöytäkirjan tarkastamista esitetyt kirjalliset perustelut liitetään pöytäkirjaan.

      Päätöstä vastaan äänestänyt tai eriävän mielipiteen ilmoittanut ei ole vastuussa päätöksestä. Esittelijä on vastuussa hänen esittelystään tehdystä päätöksestä, jollei hän ole ilmoittanut eriävää mielipidettä.

      Eriävän mielipiteen ilmoittaminen

      Asiasta eri mieltä olleella toimielimen jäsenellä ja asian esittelijällä on oikeus ilmoittaa päätöksestä eriävä mielipide. Toimielimen päätöksentekoon osallistuneelta jäseneltä edellytetään, että hän on asian käsittelyssä ilmaissut olevansa asiasta eri mieltä, joko tehnyt vastaehdotuksen tai äänestänyt päätöstä vastaan. Esittelijällä on oikeus eriävän mielipiteen esittämiseen vain, jos päätös poikkeaa hänen asiassa tekemästään päätösehdotuksesta.

      Eriävä mielipide on ilmoitettava heti sen jälkeen, kun päätös on tehty. Myöhemmin ilmoittaminen ei enää ole mahdollista. Ajoissa ilmoitettuun eriävään mielipiteeseen voidaan liittää kirjalliset perustelut aina pöytäkirjan tarkastamisajankohtaan saakka.

      Vastuusta vapautuminen

      Eriävän mielipiteen ilmoittanut vapautuu päätöksen tuottamasta oikeudellisesta vastuusta. Esittelijälle se on ainoa varma mahdollisuus vastuusta vapautumiseen. Toimielimen jäsenelle riittää, että hänen äänestyskäyttäytymisensä ilmenee toimielimen pöytäkirjasta. Jos hän ei pöytäkirjan mukaan ole äänestänyt päätökseksi tulleen ehdotuksen puolesta, hänen ei myöskään ole vastuussa toimielimen enemmistön tekemästä päätöksestä.

      Toimielimen jäsenen ilmoittamalla eriävällä mielipiteellä on merkitystä oikeudellisen vastuun kannalta suljetussa vaalissa ja ehkä myös silloin, kun jäsen on tehnyt ehdotuksen, joka on kannatuksen puuttuessa rauennut. Viimeksi mainitussa tilanteessa jäsenen rauenneen ehdotuksen tulisi kuitenkin ilmetä pöytäkirjasta. Muutenkin toimielimen jäsenten äänestyskäyttäytymisen pitäisi aina ilmetä pöytäkirjasta.

      Esittelijän erityinen vastuu

      Esittelijä ei vapaudu päätöksen tuottamasta oikeudellisesta vastuusta pelkästään sillä, että hänen päätösehdotuksensa on ollut toinen kuin toimielimen tekemä päätös. Esittelijän erityisen vastuun (ns. esittelijänvastuu) sisältö on juuri se, että hän vastaa aina päätöksestä, jollei hän ole ilmoittanut eriävää mielipidettä.

      Esittelijänä kunnan toimielimessä toimii yleensä viranhaltija. Poikkeuksellisesti asiat voidaan ratkaista toimielimeen kuuluvan luottamushenkilön, yleensä puheenjohtajan selostuksen pohjalta. Esittelijän erityinen vastuu ei koske luottamushenkilöesittelijää, joka toimielimen jäsenenä voi myös äänestää asiassa.
      Toimielimen viranhaltijaesittelijä vastaa esiteltäviensä asioiden valmistelusta. Eriävästä mielipiteestä huolimatta esittelijä vastaa siitä, että päätöksenteon pohjaksi annetut tiedot ovat oikeat ja riittävät.

    • Anonyymi

      nahka

    • Anonyymi

      juuu

    • Anonyymi

      jugurtit

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe