Auto käynnistyy laiskasti helteellä

AutoLaiskaHelteellä

Mikäs mahtaa olla syy, että vanhanmallinen auto, ei siis ruiskumoottorillinen käynnistyy paljon laiskemmin kesällä ja kun ilma alkaa olemaan helteistä. Tulpat on vaihdettu, että ne niissä ei ole vikaa.
Viileällä kelillä ja talvella käynnistyy pirteästi, mutta helteellä ei meinaa käynnistyä vaikka ihan samalla tavalla starttaa painamatta kaasua.
Kyllähän se auto pitää käynnsityä, ettei tarvi yhtään kaasupoljinta painaa kun autolla on ajettu, että moottori on lämmin, mutta helteellä joutuu, kun ei käynnisty painamatta kaasupoljinta, kuten käynnistyy viileämmällä säällä.
Kyllä sen käyntiin saa, mutta ei niin pirteästi moottori käynnisty.
Luulisi auton helteellä käynnistyvän paljon herkemmin, kun bensiini kaasuuntuu paljon helpommin, vai kaasuuntuuko liian helposti.

10

4569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaasarit

      Monesti kaasariautoissa on normaalia, että lämpimällä kelillä, lämmintä konetta käynnistäessä joutuu pitämään kaasua jopa pohjassa. Jos autossasi on ohjekkirja tallessa, neuvoo sekin ehkä tekemään näin. Toki voi olla että kaasari vuotaa hieman jostain, tai ryyppy tuomii väärin, tai muuta vastaavaa, vaikeuttaen käynnistymistä.

    • AutoLaiskaHelteellä

      Saattaa se kaasari vähän vuotaa, kun bentsiini tuoksahtaa kun moottorin pysäyttää. Kiitosta vinkistä, täytyy pitää helteillä jatkossa vähän jalkaa kaasupolkimella käynnistettäessä, vaikka moottori onkin lämmin. Ohjekirjassa on varmaan asiasta maininta, mutta en ole sitä siltä osin tutkinut.

    • 45646463

      Onhan olemassa sellainenkin ilmiö kuin kaasulukko, erityisesti heikkolaatuinen bensa kaasuuntuu helteen ja moottorin lämmön yhteisvaikutuksesta ja muodostaa kaasulukon joskin kaasutiimeen niin ettei kone saa polttoainetta. Tämä tapahtuu yleensä kun on hellettä ja kone ei ole ehtinyt vielä täysin jäähtyä, jäähtyneenä sitten käynnistyy taas hyvin kun se kaasulukko häviää.

      ST1 ja ABC bensalla olen huomannut että helpomin tulee noita kaasulukkoja, siksi tankkaan omaan kaasariautooni Nesteen bensaa, käynnistyy helteellä yleensä paremmin.

      Ja 98 toki aina parempi kuin 95 kun on vähemmän viinaa joukossa.

      • AutoLaiskaHelteellä

        Citymarketin asemalla, jossa on Nesteen bensaa tulee yleensä tankattua ja joskus harvemmin ST1 asemalla. Auton ohjekirjassa suositeltiin tankkaamaan 95, jota on sitten tullut tankattua, mutta on välillä tankattu 98.


      • fghjklölkjhgfghjkl

        Miten "kaasulukko" voi estää polttoaineen saannin? Paljon olen kaasareita availlut, korjaillut ja säätänyt, mutta en vaan ymmärrä kaasulukkoa, eikä sellaista ole koskaan ilmennyt.


      • ksjfkdjsksdj
        fghjklölkjhgfghjkl kirjoitti:

        Miten "kaasulukko" voi estää polttoaineen saannin? Paljon olen kaasareita availlut, korjaillut ja säätänyt, mutta en vaan ymmärrä kaasulukkoa, eikä sellaista ole koskaan ilmennyt.

        Kaasulukosta en ole kuullutkaan mutta bensiinin höyrystymisestä kyllä eli joissain kaasareissa kuumana bensiini voi höyrystyä niin ettei siitä muodostu syttymiskelpoista seosta.


    • kaasarinJaRuiskunRajalla

      Suihkutuksella varustetussa autossa ei tarvitse koskea kaasupolkimeen käynnistyksessä olipa auto kylmä tai lämmin.
      Kaasuttimella varustetussa autossa lämpimänä pitää hieman painaa kaasua, kylmänä todennäköisesti ei edes pidä koskea koska rikastin on päällä, joko automaattinen tai käsikäyttöinen, sen sijaan ENNEN kylmäkäynnistystä ainakin automaattirikastimella varustetulla kaasutinkoneella on polkaistava kaasupoljinta mikä aktivoi automaattirikastimen toimintaan.
      Sitä käyttöohjekirjaa kannattaa lukea vanhassakin autossa ennenkuin rupeaa kuvittelemaan että siinä on jotain vikaa.

      Nykyään taitaa kaasutinmoottorit olla jo niin harvinaisia ettei nykyajan nuorilla ehkä ole käsitystä miten sen kanssa pitäisi toimia kun juuri kellään ei enää ole kaasariautoja käytössä.
      Itsekin tosin ajoin autokoulun katalysaattorilla ja suihkutuksella varustetulla bensiiniautolla syksyllä 1992 missä ei tietenkään tarvinnut poleksia kaasua käynnistyksessä mutta silloin vielä kaasariautot oli valtavirtaa autokannassa joten ensimmäiset kaksi autoa oli mulla kaasaripelejä, eka käsikäyttöisellä rikastimella ja toinen automaattirikastimella ja kaasutinkoneen niksit oli tiedossa jo vanhempien autoista sekä käyttöohjekirjoissakin oli selvät käynnistysohjeet kylmänä ja kuumana.

      Ekassa autossa piti aina keväisin ja syksyisin muistaa myös kääntää imuilman otto vivusta suoraan ilmanputsarikotelon aukosta raakaa ulkoilmaa tai pakosarjan lämpöpellin kautta "esilämmitettynä", toisessa kaasariautossa sekin oli automaattinen bimetallijousella oleva läppä.

    • kohokammiot

      Kaasutin koneinen kannattaa jättää keula alaspäin, nin käynnistyy kepeästi kuumalla!

      • Eläkeläinenkö

        Upea ohje. Entä jos auto on takamoottorinen? Mitä tehdä jos tiessä ei ole paikkaa missä olisi korkeuseroa? Pitääkö pitää ajoramppeja mukana?


      • vekselehdot

        Trallit mukaan, ruisku tekniikka, muutat vuoristo seudulle tai ammut ittes?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1602
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1202
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1048
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      828
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      90
      698
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      644
    Aihe