Kirjoita nimelläsi, ainakin, sinä uskova ihminen

Olen käynyt muutaman kerran lukemassa näitä tämän foorumin kirjoituksia. Herää epäilys, että onko kirjoittajat saaneet elävän uskon, vaeltavat Tiellä.

Luulisi, että Hengen hedelmä oikein pursuaa täällä, mutta näköjään nimimerkin suojissa voi tykittää tuomioita, arvostelua ja jopa törkeää kirjoitusta. Joskus vaikuttaa siltä, että kirjoittaja luulee olevansa Jumala, tietäen ihan varmasti mitä on oikea usko, ja miten ihmisen pitää vaeltaa Tiellä.

Tuntuu uskovienkin, erityisesti heidän, keskuudessa olevan erityisen innokkaita kivien heittelijöitä. Voiman antaa se niin tolkuttoman vahva usko, että on oikeassa, on oikeus tykittää vaikka millä, muka vääräuskoisille. Mitä saat tykityksistäsi, mitä saa lukija?

Jos et/en kehtaa kirjoittaa omalla nimelläsi, niin sinulla/minulla on pitkä matka päästä seuraamaan Hänen jälkiään, joka ei heittänyt ensimmäistäkään kiveä, ei tuominnut, antoi itsensä sinun ja minun edestä. Ehkä on syytä katsoa ensin Häneen, sen jälkeen, ehkä, kirjoittaa jotain – jota Hän antaa.

Minä en ole tässä opettajana ja tuomisijana, halusin vain kertoa sen minkä Henki (näin uskon) minulle ilmoitti.

Pekka Jarvansalo
armoitettu Jumalan lapsi

31

1974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nimimerkki_vaihtuu

      Nimimerkin takaa voi kirjoittaa myös kunnollisesti. Käytin ennen nimimerkkiä joka oli sama, niin siitäkin tuli paljon ikävää. Alettiin seuraamaan mitä kirjoitan ja analysoimaan kuka olen, millainen olen ja vihjailemaan että kyllä tiedetään elämäni tapahtumat.
      Siksi vaihdan nimimerkkiä enkä kirjoita nimelläni. En vaan kestä sitä ilkeyttä ja yksityiselämäni asioiden paljastelua, haluan pitää salassa osoitteeni, perheenjäsenet, avioliittoasiat, työ jne.

      • mitä.nimellä.tekee

        Ihan oikein. Täällä on paljon häiriintyneitä ihmisiäkin, joten yksityisyys ei ole tärkeää jaettavaa.
        Asian sisältö on se, mitä luetaan ja ehkä mietitäänkin.
        Nimet ovat lähinnä niitä varten jotka rakentavat tekojumalia itselleen.
        Luther kin oli sitä mieltä, että hänen nimeään ei saa käyttää.
        Jumalle ei ole otollista nimi-ihmiset vaan ne pienet mitättömät ja puhdas sydämiset sielut.


      • Yritän ymmärtää sinun ymmärrystä tähän nimiasiaan. Perustana kirjoitukseeni ei todellakaan ollut tekojumalien rakentamista, vaan se, kuinka nimimerkin takaa täällä niin pahasti kirjoitellaan, monella suulla ja moneen suuntaan. Jumalle, eli siis tarkoitat Jumalalle, on nimi tärkeä, meidän jokaisen nimi pitäisi olla kirjoitettuna Elämän kirjassa, eikö niin? Mutta enhän minä kirjoituksellani yritä ostaa nimeä kirjaan, en sentään ole niin pimeä ja suuri.


      • miten-meni
        pjarvansalo kirjoitti:

        Yritän ymmärtää sinun ymmärrystä tähän nimiasiaan. Perustana kirjoitukseeni ei todellakaan ollut tekojumalien rakentamista, vaan se, kuinka nimimerkin takaa täällä niin pahasti kirjoitellaan, monella suulla ja moneen suuntaan. Jumalle, eli siis tarkoitat Jumalalle, on nimi tärkeä, meidän jokaisen nimi pitäisi olla kirjoitettuna Elämän kirjassa, eikö niin? Mutta enhän minä kirjoituksellani yritä ostaa nimeä kirjaan, en sentään ole niin pimeä ja suuri.

        Eikös tuo nimiasia muuten ole sellainen, että me emme tiedä sitä nimeä?
        Hämärästi muistaisin niin. Korjatkaa vaan jos tiedätte tai muistatte Raamatun paikan.


      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä nimimerkki_vaihtuun kanssa. Esikoislestadiolaisuudessa harvoin edustetaan pelkästään itseään, vaan nimen paljastamalla paljastaa myös sukunsa ja siitähän se riemu repeää nettipalstoilla, kun päätellään mielipiteen heijastelenvan suvun näkemystä tai päinvastoin kirjoittajaa pidetään suvun mustana lampaana, koska asenne kirjoittajaa kohtaan on valmis. Tämä palsta vaihtuvine nimimerkkeineen on ainoa paikka, missä voi vapaasti kertoa näkemyksistään ilman leimoja.


    • KyttyräKameli

      Siitäkin huolimatta tunnistetaan, mihin Seepra raidoistaan pääsee.

      • eihaittaaeikiinosta

        Onko sillä jotain merkitystä jollekin? Ei pitäisi kai olla. Asioista voi jutella ilman nimeäkin. Tekee vaan hyvää lukijalle pohtia asioita ilman muita mitättömiä tartuntakohtia.


      • KyttyräKameli
        eihaittaaeikiinosta kirjoitti:

        Onko sillä jotain merkitystä jollekin? Ei pitäisi kai olla. Asioista voi jutella ilman nimeäkin. Tekee vaan hyvää lukijalle pohtia asioita ilman muita mitättömiä tartuntakohtia.

        Tunnistetaan vaikka ei kiinnostaisikaan.


    • 12345654321

      Hei, kävin juuri kurkkaamassa mitä vankienhoitopalstalla kirjoitetaan. Kristittykin voi niin tehdä, ei se ihmisestä vankia tee että katsoo mitä kirjoitetaan.
      Totuus on että vankilassakin on elämää ja vankilavenkulat käyttävät myös sanavaltaansa. Kysymys kuuluukin: onko oikein että kristityt sulkevat silmänsä, kieltäytyvät huomioimasta että vankilassakin käytetään sanavapautta niinkuin se nykyään ymmärretään netissäkin. Onko ylipäänsä oikein olla huomioimatta miten netti vaikuttaa kaikkien jokapäiväiseen elämään?
      Toki uskova voi kirjoittaa omalla nimellään mutta käsi sydämellä, onko neuvon antaja tietoinen miten vaikeaksi yksilön elämä voi muodostua sellaista neuvoa noudattamalla?

    • Ymmärrän kyllä, mutta ainakaan naisten ei kannata antaa nimeään tänne, jossa väijyy tuhat pöpiä. Suuri riski on että tulee vaikeuksia, jos on liian avoin. Mutta vaikkei kirjoitakaan nimellään, pitää muistaa hyvät tavat.
      Sinä joka nimimerkin takaa heität törkyä toisten niskaan, vahingoitat eniten omaa psyykeäsi, ellet keksi tämän parempaa tapaa purkaa pahaa luontoasi.

    • Piispa.Irja.Askola

      KHIHIIHIHII!!!

    • G.Lärvätsalo

      Vai on henki sulle nuin puhunu. Ugh!

      • teuta01

        "G.Lärvätsalo ".
        .
        Tässä alkaa jo hipoa heti kiekko otsaluuhun , eli ettet sitä
        paremmin sano, niin se saattaa meidätkin saavuttaa .
        En minäkään niin kova ole kuin moni hunsaa oikeinko ,
        oli vilpipitön jatko saitko kiksin ..


      • Jos oma liha olisi kirjoittanut, niin sehän ei olisi kirjoittanut omalla nimellään, eikä olisi ollut haukkumatta tai tuomisematta lähimmäisiä. Amen

        Mitä sinä G.Lärvätsalo kerrot tuossa otsaluusta ja kikseistä? Olen aika ymmärtämätön, siis luetun ymmärtäminen on hieman ns. hakusessa.


      • G.Lärvätsalo
        pjarvansalo kirjoitti:

        Jos oma liha olisi kirjoittanut, niin sehän ei olisi kirjoittanut omalla nimellään, eikä olisi ollut haukkumatta tai tuomisematta lähimmäisiä. Amen

        Mitä sinä G.Lärvätsalo kerrot tuossa otsaluusta ja kikseistä? Olen aika ymmärtämätön, siis luetun ymmärtäminen on hieman ns. hakusessa.

        Hakusassa näyttää olevan, en ole puhumnut kikseistä enkä otsaluustasi. Juttele niistä tuon teutan kanssa, jos siltä tuntuu... Toisaalta en ymmärrä, mistä teutakaan puhuu, mutta se ei liene outoa ja ainutkertaista.


    • Avainhukassa

      Jumalan terve.
      Kiitos Sinulle.
      Ehkä tarve kirjoittaa on juuri niillä jotka suurimmassa hädässä ja alennustilassa ovat.
      Minulla on paha olla.
      Jos ihminen kirjoittaa törkyä muiden mielestä mutta omasta mielestään ei niin jo se on hyvä,miksi tyrmätä,miksi tuomita,miksi paheksua häntä,pitää vaan ymmärtää ja korjata puutteet fiksusti toista loukkaamatta.
      Ihminen on yksilö,erilainen kyvyiltä,taidoilta ja lahjoilta.
      Jollekkin kirjoitus on pelkkää läppää,toiselle totisinta totta.
      Ja todellakin nostan hattua sinulle kun todistat vain omiasi.
      Minä en uskalla tai viitsi omalla nimelläni täällä kirjoitella.
      Kiusaajia on kaikkialla mielessäni ja lihani on heikko.
      Voipi olla kun katsahdan Häneen ei olisi enään kirjoiteltavaa.
      Joskus tuntuu että olen "jumala" mutta onneksi joku aina tipauttaa jalustalta.
      Jumalan rauhaa.

      • Jumalan tervettä ja rauhaa myös sinulle Avainhukassa! On ihan eri asia kirjoittaa niin, että sanoma ei loukkaa tai tuomitse toisia, kuin että nimimerkin takaa tykittää oikein vanhan lihan voimalla.

        Edelleen ihmettelen sitä, että mitä ihmettä ihminen saa itselleen ja jakaa toiselle, kun teksti sisältää pelkkää negatiivista hölynpölyä? Sen verran tiedän, että ei uskova ihminen edes halua toimia niin, sillä ihminen on lähimmäinen kaikille ihmisille, ja haluaa varmaan olla lähimmäisenä. Ei tiedä, milloin ihminen todella tarvitsee lähimmäisen apua, Isän avun lisäksi.


      • Jumalalta
        pjarvansalo kirjoitti:

        Jumalan tervettä ja rauhaa myös sinulle Avainhukassa! On ihan eri asia kirjoittaa niin, että sanoma ei loukkaa tai tuomitse toisia, kuin että nimimerkin takaa tykittää oikein vanhan lihan voimalla.

        Edelleen ihmettelen sitä, että mitä ihmettä ihminen saa itselleen ja jakaa toiselle, kun teksti sisältää pelkkää negatiivista hölynpölyä? Sen verran tiedän, että ei uskova ihminen edes halua toimia niin, sillä ihminen on lähimmäinen kaikille ihmisille, ja haluaa varmaan olla lähimmäisenä. Ei tiedä, milloin ihminen todella tarvitsee lähimmäisen apua, Isän avun lisäksi.

        Käy minun kirjoitukseni kohta kohdalta ja tuomitse hölynpölynä sinä armoitettu syntinen.


    • Oikeassa_olet

      Pekka on oikeassa. Itse provosoidun vastaamaan porvoon mitalla juuri näille mainitsemillesi provokaattoreille. Pahimpia ovat nimiltä tunnetuista vainajista julkisesti pahaa (siis valhetta) puhuvat.

      Myös joidenkin ihmisten korottaminen ja ylistäminen saa minun vastamaan sanan sanasta ja kaksi parhaasta takaisin. Alkaa oksennuttamaan.

      • keorke.kuuver

        Yrjöähän pois...


      • Miksi kirjoitit nuo pari sanaa? Miten se auttoi sinun aivotoimintaan? Onks kivaa?


      • keorke.kuuver

        Vittuako se sulle kuuluu?


      • ketuttaako
        keorke.kuuver kirjoitti:

        Vittuako se sulle kuuluu?

        Kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitamista. Täähän on avohoitoa, Suomi24:n keinoin.


      • keorke.kuuver
        ketuttaako kirjoitti:

        Kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitamista. Täähän on avohoitoa, Suomi24:n keinoin.

        Ei ketuta, naurattaa vain juttunne!


    • pkyrvänsalo

      Ei nimi miestä pahenna!

      • piikkisika

        Näkis miehen, niin vastaisin...


      • Anonyymi
        piikkisika kirjoitti:

        Näkis miehen, niin vastaisin...

        Voi sinua!


    • Anonyymi

      Aamen!

    • Anonyymi

      Tuttu mies Pekka on. Vuosi 2016 oli esikoislestadiolaisuudessa draaman huippu. Liian vanha viesti enään keskusteltavaksi.

    • Anonyymi

      No tietenkin nimi on tärkeä asia, mutta ei kai todellakaan täällä kirjoiteltaessa.

      Toki se on ok, jos haluaa sen mainita. Mutta ei se tarpeellista ole. Sitä ei tarvita, on minun näkemykseni.

      Minäkin laitan tähän nyt ihan nimettömänä, että minun mielestäni, kokemusteni ja asiaan perehtymiseni pohjalta olen sitä mieltä, että yhdessäkään lestadiolaisuuden kymmeniin hajaantuneista yksin oikeassa olevista joukoissa ei ole mitään sellaista, mikä antaisi heille oikeuden sanoa tai kirjoittaa, että vain he siinä joukossa ovat Jumalan lapsia tai jotain vastaavaa, tarkoittaen , että vin he pääsevät taivaaseen.

      Käsitin, että pjarvanssalo uskoi silloin joskus 2016 olevansa jotenkin erikoinen, että Pyhä Henki olisi hänelle antanut hänelle armoitetulle Jumalan lapselle ilmoituksen kirjoittaa nimen tärkeydestä tänne kirjoiteeltaessa.

      Kaikkea hyvää teille kaikille, jotka tämän luette ja sen perusteella ajatuksia muodostatte.

    • Anonyymi

      Ei P. Jarvansalo ole lainkaan tuollainen.

      Mutta kerrankos sitä ihminen erehtyy. Nimi lestadiolainen saa monissa aikaan välittömästi väärintulkinnat, media on luonut sellaisen harhaanjohtavan kultin lestadioilaisista, että he olisivat kaikki samankaltaisia. Esin me Esikoiset ry:n porukka emme edes kuvittele, että joku laisuus ihmisen pelastaisi. On vain yksi tie, ja se on usko Kristukseen omien syntien sovittajana.

      Ihminen josta ei ole vielä tullut omassa mielessään ja arvomaailmassaan ansionsa mukaan kadotettua syntistä, - ei valitettavasti vielä tunne myöskään Kristusta, syntisten Vapahtajaa ja autuaaksitekijää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      185
      2088
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1972
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      155
      1616
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1598
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1227
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1204
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1147
    Aihe