Sinitiaisperheen kohtalo

Sattuu

Suvelan Kirstinmäessä tuhottu sinitiais-perheen pesä. Alkukesästä sieltä kuului poikasten iloinen sirkutus ja emolinnut lensivät ruoanhaussa. Viikon kuluttua ensihavainnosta pöntön viserrykset hiljenivät. Ihmettelin että mistä oikein oli nyt kyse, poikaset eivät voineen olla jo niin isoja että olisivat poistuneet pesäpöntöstä. Joten katsoin hieman tarkemmin; pitkä ruoho pesäpöntön puun alla oli tallattu ja suoraan pesäpöntön alla oli iso oksankarahka. Johtopäätös oli ikävä; joku Kirstinmäellä asuva henkilöoli tunkenut oksan pesäpöntön sisälle ja tappanut linnunpoikaset - ehkä pönttöön ehtineen emolinnunkin. Asia vaivasi minua pitkään ja mietin mikä ihme saa ihmisen toimimaan noin järjettömällä tavalla. Sinitiaiset eivät olleet tehneet kenellekään mitään pahaa ja silti niiden kohtaloksi koitui niinkin julma kohtalo. Kuka saa iloa ja mielihyvää tuollaisesta teosta?

4

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • normipesästälähtö

      Myrsky tai sitten köyhä matelijoiden ystävä.

      • Sattuu

        En usko normaaliin pesästä lähtöön, en myöskään myrskyn aiheuttamaan ongelmaan. Pesästä lähteneet linnut emoineen viihtyvät aina jonkin aikaa pesän lähialueella, nyt en ole nähnyt sinitiaisia moneen, moneen viikkoon. Sitä paitsi jäljet ovat selkeät, pesäpöntön alla on ollut useampi henkilö urheuttaan näyttämässä. Jos eilen kuulin sinitiaisten poikasten sirkutusta ja seuraavana päivän en, kertoo se jo jotain - ei yhdessä yössä lähdetä pesästä etteikö niitä näkyisi lähialueilla. Jotain on pahasti vialla sellaisilla ihmisillä jotka syyllistyvät linnunpesien tuhoamiseen ja lintujen tappamiseen. Seuraavalla kerralla ei kohteena ole enää lintu , vaan ihminen.


      • usdfusdf-aka-asdfasdf

        uuskulttuurisia lieveilmiöitä,niitä pitää vain sietää.


    • OikeudetEläimilläkin

      Tuollaisia sairaita paskoja tuntuu vain riittävän.
      Sen nyt tietysti ymmärtää, jos loukkaantunut villieläin lopetetaan vammansa vuoksi, mutta tuollainen ihmisen käytös taas on vain tosiaan sairasta käytöstä, mille ei ole olemassa edes minkäänmoista tekosyytä puolustukseksi.
      Mielestäni merkki psykopatiasta tms luonnesairaudesta. Pahimmat esimerkit ovat esimerkiksi Ted Bundy ynnä muut kieroutuneet sarjamurhaajat. Kaikki heistäkin ovat aloittaneet tämän "elämäntapansa" eläinten tappamisella ja vielä juurikin julmalla tavalla.
      En viitsi nyt edes sanoa, mitä tuollaisille eläinten kohtelijoille pitäisi tehdä, mutta jokainen varmaan arvaakin..Ei mitään armoa, jos jäävät kiinni tekosistaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2615
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1937
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1665
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      35
      1599
    8. 91
      1543
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      117
      1408
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe