Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Avoero/kuolema ja omaisuus

Mietityttää345

Jos avopuolisot eroavat tai vaikka toinen kuolee, niin mikä katsotaan yhteiseksi omaisuudeksi, jos kaiken tavaran alkuperää ei voi todistaa (esim. mikä tavara hankittu sinkkuaikana, mikä omalla rahalla avoliiton aikana ja mikä yhdessä)?

Erossa asia on ehkä selkeämpi kun puolison kanssa asioista ja tavaran jaosta on mahdollista sopia (ellei puoliso sekopääksi ryhdy). Mutta voivatko esim. kuoleman tapauksessa puolison sukulaiset vaan tulla ryöväämään omaisuuden jonka he "uskovat" kuuluvan omaksi perinnökseen? Miten siinä tilanteessa voin todistaa että olen omalla rahallani ostanut esim. kalliin taulun tai astioita, ja ne eivät kuuluneet puolisolleni? Entä henkilökohtainen omaisuus kuten korut, vaatteet, kengät, kirjat, tietokoneet ym.?

Miten päätetään mikä oli yhdessä hankkimaa tai miehelle kuuluvaa?

5

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17-4

      Henkilökohtaisesta omaisuudesta tuskin tulee riitaa. Kun mitään dokumentteja ei muusta omaisuudesta ole, eikä muutenkaan mustaa valkoisella on parasta vetää joka huoneen lattiaan viiva ja kasata omaisuutta tasapuolisesti viivan kummallekin puolelle.
      Kuolemantapauksessa leski perii kaiken, ellei ole rintaperillisiä. Sukulaiset jakavat omaisuuden vasta sen jälkeen, kun leskikin on kuollut, jos jotain on jäljellä.

      • 19-14

        Avolesken periminen riippuu tietysti siitä, miten kauan avoliittoa on kestänyt.


      • uusavuttomat

        Avoliitossa toinen puoliso ei peri puolisoaan, kun viikamies käy. Pitää olla testamentti, jos avosuhteessa halutaan perintöoikeus voimaan.


      • testamenttiparas

        Avoleski ei peri ellei oletestamentti. Tai jos liittoon kestänyt kauan,on yhteisiä lapsia tai puolisot ovat aikaisemmin olleet avioliitossa keskenään. Varminta olisi laatia kirjanpitoa talouden hankinnoista ja menoista. Varmuuden vuoksi kumpikin maksaa puolet yhteisistä hankinnoista(esim asunnosta ,autosta, kesämökistä )Muuten tulee kyllä riitaa


      • uusavuttomat

        >>Tai jos liittoon kestänyt kauan,on yhteisiä lapsia tai puolisot ovat aikaisemmin olleet avioliitossa keskenään. >>

        Ei avoliitossa leski peri oli liitto kestänyt kuinka kauan hyvänsä tai olisiko yhteisiä lapsia tai ei. Sotket asiaan lain avopuolisoiden yhteistalouden purkamisesta, mutta se ei koske perintöä.

        Yhteisestä omaisuudesta mainitussa laissa on säännös:
        Jos omaisuutta eroteltaessa avopuolisoiden välisestä sopimuksesta tai olosuhteista muutoin ei käy selville eikä voida näyttää, kumman avopuolison omaisuuteen jokin irtain esine kuuluu tai että se on yhteistä omaisuutta, avopuolisoiden katsotaan saaneen sen yhteisesti yhtäläisin oikeuksin.

        >>Varmuuden vuoksi kumpikin maksaa puolet yhteisistä hankinnoista(esim asunnosta ,autosta, kesämökistä )>>

        Ei ole tarpeen maksaa puolia kaikesta. Varmista on merkitä kauppakirjaan aina, kuinka paljon kumpikin avopuolisoista omistaa hankitusta omaisuudesta ja tehdä merkintä sen mukaan, kuinka paljon kummankin oma maksuosuus on.

        Eli jos vaimo maksaa autosta 30 %, niin merkitään kauppakirjaan, että vaimo omistaa autosta 1/3 osaa ja mies 2/3 osaa. Ja ilmoitetaan sama asia tietysti sinne ajoneuvorekisteriinkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe