Onko rahvaan mersua olemassa?

merushalavalla

Jos tavallinen keskipalkkainen ihminen haluaa ostaa mersun niin onko mahdollista? Ei ökymersua eikä vanhaa rotiskoakaan. Ei taksimersua, mutta neliovinen mese, onko A ja C sarja niitä pienempiä ja edullisempia? Onko olemassa sellaista "rahvaan mersua"?

10

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • On_se_mahdollista

      Olemme kakkoskuskini kanssa olleet eläkkeellä kolmisen vuotta. Kummankin eläke jää selvästi suomalaisten keskipalkkaa pienemmäksi. Eläköityessämme siirryimme yhden auton politiikkaan. Viime vuonna päätimme nostaa autoilussamme rimaa uudelle tasolle. Rikoimme molemmat säästöpossumme ja pistimme pottiin senhetkisen, jo ikääntymään päin olevan keskihintaluokan automme, jonka vaihtohyvitysarvo luokkaa 12 000 €. Näin onnistuimme ostamaan velkaantumatta uuden C-sarjalaisen (S205). "Hinnat alkaen" -bensamoottori (1,6 litraa, 115 kW) riittää kiireisiimme oikein mukavasti, ja tehokkaampien moottoreiden houkutuksen torjuminen auttoi osaltaan meitä ruksimaan tilaukseen muutaman meille tarpeellisen lisähärpäkkeenkin. Nyky-Mersut eivät sinänsä varustukseltaan enää niin askeettisia olekaan kuin takavuosina – ainakaan Premium Business -varustustasolla, joka pakkomyydään likimain kohtuuhintaan automaattivaihteiston ostajalle.

      Mersua tuskin monikaan haluaa tänä päivänä enää manuaalivaihteistolla. Kun halutaan mukavuutta, niin halutaan mukavuutta!

      M-B:llä on toki muutama C:tä halvempikin mallisarja, mutta ne eivät ole takavetoisia eikä niiden automaattivaihteisto ole "oikea" mehulinkomallinen vaan kaksoiskytkentätyyppinen (DCT). Jäivät siis kiinnostukseni ulkopuolelle.

      Satsaus oli meille iso mutta mielestäni kannatti. Hyvä auto, parempi mieli!

      • eiuutta

        Mikä pakko olla uusi. Käytettynäkin hakkaaa mennen tullen mopoautot.


      • On_se_mahdollista
        eiuutta kirjoitti:

        Mikä pakko olla uusi. Käytettynäkin hakkaaa mennen tullen mopoautot.

        S205-korimallia on toistaiseksi vähän tarjolla käytettynä ja hinnat sellaisia, että halusin mieluummin upouuden, ikiomilla spekseillä, vaikka vähän kalliimmallakin. Sain myös uudesta pitäen ruostesuojatun yksilön, kun käytin tuoreeltaan suojauskäsittelyssä.

        Aion pitää kapistusta kauan. Onnistuin jo kerran pitämään yhtä autoa yli 16 vuotta, ja jotain samankaltaista voisi hyvin yrittää tälläkin kertaa. Aika monet yli 15 vuotta vanhat Mersut ovat edelleen ryhdikkäinä liikenteessä ja hakkaavat uudet halpisautot monessa suhteessa.

        Olen 15 vuoden kuluttua kahdeksankymppinen, jos vain mies kestää sen mitä Mersu.


      • menestystämersuillekin

        Menestystä. Itselläni ollut nyt Rellu Kenikki tuo 15 vuotta, ilman muuta onkelmaa kuin pensan osto. Ei ruostetta ei mitään. Mutta aika monet yli 15 vuotiaat Mersut, täällä Suomen maassamme kylläkin 20-30 vuotiaita, eivät ollenkaan ryhdikkäitä, vaan hitaita ja mustaa dieselkaasua päästäviä, matalasti laahustavia. Kun taas halpisautot terhakoita, joita vaihdetaan, kuten kaikkia kuluvia käyttöhyödykeita pitääkin vaihtaa, aina tarpeen tullen.


    • miksiuusi

      Rahvaan mersu voi hyvinkin olla E tai C malli 2008 ylöspäin. Noin 250-300 tuhatta km ajettuna. Tai volvon s80 D5 samaa ikäluokkaa.
      Itse en todellakaan halua ostaa uutta autoa vaikka sen juuri ja juuri saisin ostettuakin.
      Ainut juttu, että autot pitää ruostesuojauttaa, muutoin ne ruostuvat. Mutta jäähän sitä rahaa vielä mahdollisiin korjauksiin ja ruostesuojaukseen, kun ostaa vanhemman vaikkakin hyväkuntoisen.

    • eimopoautoja

      Onhan 10-20 tuhannen mersut 2008 (E ja C) sopivia autoja rahvaalle. On kuitenkin paremmat ajo-ominaisuudet kuin mopoautoissa. Huolehdi vain ruostesuojauksesta.

    • AudiKurko

      Skoda on fattapummin Mersu. Tyydy siihen, nuija.

    • liikaonpaljon

      Vai 250-300 tuhatta kilometriä mittarissa, kuka ostaa sellaista autoa? Kun käytetyn ostaa niin lukema pitäisi olla alle 100tkm.

      • Kilometrit

        250-300tkm ei oo Mersussa mitään,hyvin pidetty ja huollettu yksilö niin normikuluvien osien vaihdolla menee tuplasti sen.Ja kyyti on kuitenkin huomattavasti mukavampaa kuin uudessa samanhintaisessa pikkuautossa!Ja silti saa vielä vaihdossakin jotain!


    • hillitöntäruisailua

      Mersuja saa todella halvalla, siis muitakin kun A-sarjan mopoja. Mesen jälleenmyyntiarvo on yhtä surkea kun Bemarin. Audi pitää arvonsa hyvin, samoin Tojoota.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe