Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Näillä ohjeilla voisi elää kuin italialainen

Sanman

dr. Aseem Malhotran mukaan

1. Vähintään 7 tunnin unet
2. Liikuntaa 45 min/pvä
3. Hengitysharjoituksia
4. Aamiaiseksi 2-3 kananmunaa paistettuna voissa puolikas avokadoa ja 2 tl hyvää oliiviöljyä. Täysrasvaista jugurttia marjoja pähkinöitä kanelin kera. Kahvia kermalla.
5. Lounaaksi kreikkalainen salaatti oliiviöljyn ja viinietikan kera. Päälle pellavansiemeniä.
6. Päivälliseksi lohta tai lammasta pinaatin,brokkolin ja bataatin kanssa(valmistettu voissa) Lasi punaviiniä. Marjoja kermavaahdon kera ja/tai homejuustoa.
7. Välipalaksi manteleita ja tummaa suklaata(85% kaakao)
8. Juomaksi vettä terästettynä omenaetikalla,kahvia,teetä,kefiriä
9. Kaikenlaista liikuntaa..joogaa,taichia ym. Ei kuitenkaan liioitellusti!

ps. Välimeren dieetti ei tarkoita rasvojen välttelemistä ja hiilareilla mässäilemistä....

56

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VHH-Guru

      Toi on hyvä metodi ja voi täällä pohjolassakin noudattaa!! Meillä vaimo juuri laittoi iltapalaksi thai kurkkusalaattia smetanalla ja ahven fileillä jotka itse savustin, erittäin maukasta ja kohta rakksuden täyteinen yö voi alkaa!!!

    • Kokoomusteltan_hämärässä

      Kannattaa muistaa että italialaiset syövät todella paljon pastaa ym hiilihydraattipitoista ruokaa ja ovat silti euroopan hoikin kansa siinä ihmettelemistä isomahaisilla kerppaajilla

      • minun_mielipide--

        Kannattaa muistaa, että italialaiset ei käytä kemianteollisuuden valmistamia rasvoja vaan kunnollisia luonnon öljyjä/rasvoja.


    • hpv10

      Mitäköhän tekemistä näillä on italian kanssa tekemistä? Italiassa käytetään mm. voita varsin vähän (2.3 kg/a eli 30% vähemmän kuin suomalaiset), kerma kahvin kanssa tuskin on yleinen, lohtakaan ei pahemmin syödä, pellavansiemenet lienevät täysin tuntemattomia, paistetut kananmunat aamiaisella täysin tuntemattomia jne..

      Italialaiset syövät suhteellisen paljon pastaa eli keskimäärin 30 kg/a per capita ja oliiviöljyä 11 kg/a.

      Ei sitä rasvaa tarvitse välttää vaan kannattaa käyttää enemmän niitä öljyjä kuin kovaa rasvaa kuten italialaiset.

      • minun_mielipide--

        Olet oikeassa, mitä tekemistä italialaisilla meidän suomalaisten ruokakulttuurin kanssa. Meillä ne sairaudet ovat ei Italiassa, joskin nykyään myös Italian ja muut välimeren maat on tavoittanut roskaruoka (virallinen)
        Et näköjään käsitä mikä ero on luonnon rasvoilla ja keinotekoisilla?


      • hpv10
        minun_mielipide-- kirjoitti:

        Olet oikeassa, mitä tekemistä italialaisilla meidän suomalaisten ruokakulttuurin kanssa. Meillä ne sairaudet ovat ei Italiassa, joskin nykyään myös Italian ja muut välimeren maat on tavoittanut roskaruoka (virallinen)
        Et näköjään käsitä mikä ero on luonnon rasvoilla ja keinotekoisilla?

        No kerropa minulle mikä tekee rypsiöljystä kemianteollisuuden tuotteen ja voista luonnollisen?


      • minun_mielipide--

        Oma terveyteni siitä kertoo. Eikä sitä voi toisille väkisin tuputtaa.
        Itse se on omaksuttava. Haluan vain kertoa vaihtoehdoista. Tarkoitukseni ei ole tuomita muiden ruokatottumuksia.

        Oliiviöljyt jaetaan ekstra-neitsytoliiviöljyyn, neitsytoliiviöljyyn sekä ta valliseen oliiviöljyyn. Oliiviöljyä on käytetty vuosituhansia Välimeren maissa, erityisesti Kreikassa ja Italiassa, terveyttä edistävänä ruoka-aineena. Kreikkalaiset ja italialaiset kastavat jopa leipänsäkin oliiviöljyyn.

        Oliiviöljy sisältää rypsiöljyä enemmän tyydyttyneitä ja monotyydyttyneitä rasvoja. Näin ollen oliiviöljy kestää enemmän kuumentamista ja on paistamisessa maltillisempi ja vähemmän hapettuva rasva kuin rypsiöljy. Neitsytoliiviöljyssä on hyvin paljon antioksidantteja


      • setietävävekup

        Eli et pysty siis kertomaan yhtään mitään. Rypsiöljy on luonnolisempaa kuin voi.


      • hpv10
        minun_mielipide-- kirjoitti:

        Oma terveyteni siitä kertoo. Eikä sitä voi toisille väkisin tuputtaa.
        Itse se on omaksuttava. Haluan vain kertoa vaihtoehdoista. Tarkoitukseni ei ole tuomita muiden ruokatottumuksia.

        Oliiviöljyt jaetaan ekstra-neitsytoliiviöljyyn, neitsytoliiviöljyyn sekä ta valliseen oliiviöljyyn. Oliiviöljyä on käytetty vuosituhansia Välimeren maissa, erityisesti Kreikassa ja Italiassa, terveyttä edistävänä ruoka-aineena. Kreikkalaiset ja italialaiset kastavat jopa leipänsäkin oliiviöljyyn.

        Oliiviöljy sisältää rypsiöljyä enemmän tyydyttyneitä ja monotyydyttyneitä rasvoja. Näin ollen oliiviöljy kestää enemmän kuumentamista ja on paistamisessa maltillisempi ja vähemmän hapettuva rasva kuin rypsiöljy. Neitsytoliiviöljyssä on hyvin paljon antioksidantteja

        Oliiviöljyn paistonkestävyys on huonompi kuin rypsiöljyn:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point
        Varsinkin neitsytoliiviöljy on huono rasva paistamiseen koska sen savuamispiste on liian matala ja siinä olevat kasvinosat palavat helposti.

        Neitsytoliiviöljyssä on E-vitamiinia (kasviöljyjen tärkein antioksidantti) 12 mg/100 g ja kylmäpuristetussa rypsiöljyssä 19 mg/100 g eli rypsiöljy on tuossakin suhteessa parempi. Erityisesti rypsiöljyon parempi kuin oliiviöljy sen Omega-3 rasvahapon vuoksi. Siinä on ALA:aa 20 kertaa enemmän kuin oliiviöljyksi.

        Edelleen alkuperäiseen kysymykseen, miksi rasvaajien mielestä voi (tai laardi) on luonnollinen rasva vaikka se tehdään meijerissä, sen valmistus edellyttää eläintä jota luonnossa ei ole (lehmä on jalostettu vain 7000 vuotta sitten, villisiassa on puolestaan noin 3% rasvaa) ja joka ei ole kuulunut suurissa määrin ihmisten ruokavalioon kuin alle 100 vuotta ja kylmäpuristettu rypsiöljy ei?

        Kertoisitko siis rasvaajien määritelmän 'luonnolliselle rasvalle'? Oma veikkaukseni on se, että Heikkilä on määritellyt voin, laardin ja oliiviöljyn luonnollisiksi ja muut keinotekoisiksi.

        Rypsiöljyllä on muuten pitkä historia Japanissa. Ei tosin yhtä pitkä kuin oliiviöljyllä välimerellä mutta tuollaiset 1000 vuotta kuitenkin. Japanilaisten eliniänodote on maailman korkein.


      • Arvooppauudestaan
        hpv10 kirjoitti:

        Oliiviöljyn paistonkestävyys on huonompi kuin rypsiöljyn:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Smoke_point
        Varsinkin neitsytoliiviöljy on huono rasva paistamiseen koska sen savuamispiste on liian matala ja siinä olevat kasvinosat palavat helposti.

        Neitsytoliiviöljyssä on E-vitamiinia (kasviöljyjen tärkein antioksidantti) 12 mg/100 g ja kylmäpuristetussa rypsiöljyssä 19 mg/100 g eli rypsiöljy on tuossakin suhteessa parempi. Erityisesti rypsiöljyon parempi kuin oliiviöljy sen Omega-3 rasvahapon vuoksi. Siinä on ALA:aa 20 kertaa enemmän kuin oliiviöljyksi.

        Edelleen alkuperäiseen kysymykseen, miksi rasvaajien mielestä voi (tai laardi) on luonnollinen rasva vaikka se tehdään meijerissä, sen valmistus edellyttää eläintä jota luonnossa ei ole (lehmä on jalostettu vain 7000 vuotta sitten, villisiassa on puolestaan noin 3% rasvaa) ja joka ei ole kuulunut suurissa määrin ihmisten ruokavalioon kuin alle 100 vuotta ja kylmäpuristettu rypsiöljy ei?

        Kertoisitko siis rasvaajien määritelmän 'luonnolliselle rasvalle'? Oma veikkaukseni on se, että Heikkilä on määritellyt voin, laardin ja oliiviöljyn luonnollisiksi ja muut keinotekoisiksi.

        Rypsiöljyllä on muuten pitkä historia Japanissa. Ei tosin yhtä pitkä kuin oliiviöljyllä välimerellä mutta tuollaiset 1000 vuotta kuitenkin. Japanilaisten eliniänodote on maailman korkein.

        "Rypsiöljyllä on muuten pitkä historia Japanissa."

        Käyttivät lamppuöljynä!


      • hpv10
        Arvooppauudestaan kirjoitti:

        "Rypsiöljyllä on muuten pitkä historia Japanissa."

        Käyttivät lamppuöljynä!

        Luonnollisesti myös siihen. Se oli myös tärkeä ravintorasva seesami- ja soijaöljyn lisäksi. Italialaiset käyttivät myös oliiviöljyä lamppuöljynä syömisen lisäksi. Japanissa syynä öljyjen käyttöön oli pitkälti myös kasvissyönti. Kasvissyönnillä on uskonnollinen pohja, Budha kielsi lihan syönnin. Japani oli käytännössä kasvissyöntikulttuuri aina 1800-luvun loppuun.

        Rasvaajapiireissä levitellään ylipäätänsä ihan järjettömiä "tietoja". Ennen oli rasvasta kova pula eikä sitä haaskattu kuin ihan välttämättömän vähän muuksi kuin ruuaksi.


      • terveellistäJep
        setietävävekup kirjoitti:

        Eli et pysty siis kertomaan yhtään mitään. Rypsiöljy on luonnolisempaa kuin voi.

        Kylmäpuristettu rypsiöljy on erittäin luonnollista. Rypsi tungetaan puristineen ja ulos tulee öljyä, ei mitään ylimääräistä!


      • minun_mielipide--

        Etkä sinä pysty todistamaan minun olevan väärässä?

        Jopa jotkut VHH:n kannattajat sanovat kylmäpuristetun rypsiöljyn olevan ok. Mutta maku on kammottava. Salaateissa sitä ei voi käyttää lainkaa. No makuasioista ei voida kiistellä, jonka olemme todenneet monta kertaa.
        Rypsiöljyn omega 3- ja 6 eivät ole tasapainossa.. Rypsiöljystä saamme noin kuusi kertaa likka omega-6:ta. Molemmat rasvahapot ovat ihmiselle elintärkeitä, mutta suhde pitää olla 1/3-osaa. Kalaöljy on kaikkein paras pitämään nämä rasvahapot järjestyksessä ja samoin kala yleensä paitsi kassikala..
        Rypsiöljystä löytyy myös paljon myrkkyjäämiä (roundup, jotka siirtyy ihmisiin.
        Tosin nykyisin lähes kaikki on myrkytetty. Siis lisää syitä miksi ostamme elintarvikkeemme suoraan tuottajilta.


      • seasiantuntevaveku

        Pystynhän todistamaan rypsiöljy on luonnolisempaa kuin voi jaa siitähän tässä oli kysmys ei sen mausta eikä mistään muustakaan. Jan nuo magneettimedian höpinät omegoista voit unohtaa ne on otettu jenkkien satusivustoilta.


      • hpv10
        minun_mielipide-- kirjoitti:

        Etkä sinä pysty todistamaan minun olevan väärässä?

        Jopa jotkut VHH:n kannattajat sanovat kylmäpuristetun rypsiöljyn olevan ok. Mutta maku on kammottava. Salaateissa sitä ei voi käyttää lainkaa. No makuasioista ei voida kiistellä, jonka olemme todenneet monta kertaa.
        Rypsiöljyn omega 3- ja 6 eivät ole tasapainossa.. Rypsiöljystä saamme noin kuusi kertaa likka omega-6:ta. Molemmat rasvahapot ovat ihmiselle elintärkeitä, mutta suhde pitää olla 1/3-osaa. Kalaöljy on kaikkein paras pitämään nämä rasvahapot järjestyksessä ja samoin kala yleensä paitsi kassikala..
        Rypsiöljystä löytyy myös paljon myrkkyjäämiä (roundup, jotka siirtyy ihmisiin.
        Tosin nykyisin lähes kaikki on myrkytetty. Siis lisää syitä miksi ostamme elintarvikkeemme suoraan tuottajilta.

        Rypsiöljyssä on kaksi kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta eli suhde on 2:1. Oliiviöljyssä on 19 kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta. suhde siis 19:1. Rypsiöljyn omegasuhde on siis noin 10 kertaa parempi kuin oliiviöljyn. Rypsiöljyn omega-rasvahappojen suhde on paras kaikista laajalti käytetyistä kasviöljyistä.

        Roundupista ei juurikaan jää jäämiä ja sen käyttö rypsin viljelyksessä on aika maltillista. Rypsin ongelmana on ollut sen myrkytyksessä käytetyt neonikotinoidit, jotka nekään eivät ole ihmiselle erityisen myrkyllisiä mutta pölyttäjähyönteisille on.

        Kalan syönnillä ei ole juurikaan merkitystä omega-rasvojen suhteelle koska niistä saa niin vähän omega-3:sta eli esimerkiksi lohessa on 4.2 g omega-3:sta, kaksi lohiateriaa viikossa tuottaa siis vain 10 g omega-3:sta. Kalan merkitys on siinä, että siinä on elimistön hyödyntämiä pitkäketjuisia omega-3 -rasvahappoja.


      • Arvooppauudestaan
        hpv10 kirjoitti:

        Luonnollisesti myös siihen. Se oli myös tärkeä ravintorasva seesami- ja soijaöljyn lisäksi. Italialaiset käyttivät myös oliiviöljyä lamppuöljynä syömisen lisäksi. Japanissa syynä öljyjen käyttöön oli pitkälti myös kasvissyönti. Kasvissyönnillä on uskonnollinen pohja, Budha kielsi lihan syönnin. Japani oli käytännössä kasvissyöntikulttuuri aina 1800-luvun loppuun.

        Rasvaajapiireissä levitellään ylipäätänsä ihan järjettömiä "tietoja". Ennen oli rasvasta kova pula eikä sitä haaskattu kuin ihan välttämättömän vähän muuksi kuin ruuaksi.

        Ole huoletta historia kyllä tunnetaan meillä päin.


      • Arvooppauudestaan
        hpv10 kirjoitti:

        Rypsiöljyssä on kaksi kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta eli suhde on 2:1. Oliiviöljyssä on 19 kertaa enemmän omega-6:sta kuin omega-3:sta. suhde siis 19:1. Rypsiöljyn omegasuhde on siis noin 10 kertaa parempi kuin oliiviöljyn. Rypsiöljyn omega-rasvahappojen suhde on paras kaikista laajalti käytetyistä kasviöljyistä.

        Roundupista ei juurikaan jää jäämiä ja sen käyttö rypsin viljelyksessä on aika maltillista. Rypsin ongelmana on ollut sen myrkytyksessä käytetyt neonikotinoidit, jotka nekään eivät ole ihmiselle erityisen myrkyllisiä mutta pölyttäjähyönteisille on.

        Kalan syönnillä ei ole juurikaan merkitystä omega-rasvojen suhteelle koska niistä saa niin vähän omega-3:sta eli esimerkiksi lohessa on 4.2 g omega-3:sta, kaksi lohiateriaa viikossa tuottaa siis vain 10 g omega-3:sta. Kalan merkitys on siinä, että siinä on elimistön hyödyntämiä pitkäketjuisia omega-3 -rasvahappoja.

        Mikä on tarvittava gramma määrä kyseisiä omegoita?? Ei niistä löydy mitään tietoa. Rasvatieto varmaan arvuuttelee jotakin.. siellä on muuten kaunokirjoittajat ottaneet loparit koska juttuja ei ole ilmestynyt kahteen vuoteen. Taitaa olla se kadonneen vyötärön metsästäjäkin eksynyt jonnekkin viidakkoon mahansa kanssa.
        Käytätte suhteita ja grammoja ihanasti sekaisin.


      • hpv10
        Arvooppauudestaan kirjoitti:

        Mikä on tarvittava gramma määrä kyseisiä omegoita?? Ei niistä löydy mitään tietoa. Rasvatieto varmaan arvuuttelee jotakin.. siellä on muuten kaunokirjoittajat ottaneet loparit koska juttuja ei ole ilmestynyt kahteen vuoteen. Taitaa olla se kadonneen vyötärön metsästäjäkin eksynyt jonnekkin viidakkoon mahansa kanssa.
        Käytätte suhteita ja grammoja ihanasti sekaisin.

        Välttämättömien rasvahappojen päivätarve on 2 g LA:ta ja 2 g ALA:aa. Ensimmäistä eli ns kasvikunnan omega-6:sta saadaan yleensä riittävästi mutta jälkimmäistä eli kasvikunnan omega-3:sta ei. Sen saa esimerkiksi 400 g oliiviöljyä tai 20 g rypsiöljyä. Suuremmastakaan saannista ei ole haittaa, tyydyttyneen rasvan vaihtaminen monityydyttymättömään parantaa kolesteroliarvoja.

        Omegarasvojen suhteella on merkitystä koska kehon ketjunpidennysentsyymit tekevät LA:sta arakidonihappoa, joka on suuressa määrissä haitallista koska se lisää tulehdusta.


      • Arvooppauudestaan
        hpv10 kirjoitti:

        Välttämättömien rasvahappojen päivätarve on 2 g LA:ta ja 2 g ALA:aa. Ensimmäistä eli ns kasvikunnan omega-6:sta saadaan yleensä riittävästi mutta jälkimmäistä eli kasvikunnan omega-3:sta ei. Sen saa esimerkiksi 400 g oliiviöljyä tai 20 g rypsiöljyä. Suuremmastakaan saannista ei ole haittaa, tyydyttyneen rasvan vaihtaminen monityydyttymättömään parantaa kolesteroliarvoja.

        Omegarasvojen suhteella on merkitystä koska kehon ketjunpidennysentsyymit tekevät LA:sta arakidonihappoa, joka on suuressa määrissä haitallista koska se lisää tulehdusta.

        Taisi siellä Sydneyssä niissä piilotetuissa rasvan syöttö kokeissa olla liikaa sitä omega6 vai mitens se mänt?

        (Voin ja läskin syöjät elivätkin pitempää.)


      • Arvooppauudestaan
        terveellistäJep kirjoitti:

        Kylmäpuristettu rypsiöljy on erittäin luonnollista. Rypsi tungetaan puristineen ja ulos tulee öljyä, ei mitään ylimääräistä!

        "Kylmäpuristettu rypsiöljy on erittäin luonnollista. Ryps..." Kuulemma maku hirvitys... kumpi siinä on paheen ..haju vai maku?? Mutt sitten ne siemenet ängetään liuotus hoitoon .. mitä lienee pensaa.... sitten lipeä juu .. vetäkään napaanne vuan.

        Voista pestään kylymällä veellä ne piimän loput.. mutta se muuan tyttö kehu paikkojensa käyttä.... niin ei siellä käynyt muut kuin äidin käsi ja lämmin vesi.


      • hpv10
        Arvooppauudestaan kirjoitti:

        Taisi siellä Sydneyssä niissä piilotetuissa rasvan syöttö kokeissa olla liikaa sitä omega6 vai mitens se mänt?

        (Voin ja läskin syöjät elivätkin pitempää.)

        Liikaa transrasvaaja liikaa omega-6:sta. Toisaalta välimeren asukkaat saavat ravinnostaan liikaa omega-6:sta ja aivan liian vähän omega-3:sta koska siellä käytetään lähinnä oliviiöljyä eikä siinä ole juurikaan omega-3:sta.


      • hpv10
        Arvooppauudestaan kirjoitti:

        "Kylmäpuristettu rypsiöljy on erittäin luonnollista. Ryps..." Kuulemma maku hirvitys... kumpi siinä on paheen ..haju vai maku?? Mutt sitten ne siemenet ängetään liuotus hoitoon .. mitä lienee pensaa.... sitten lipeä juu .. vetäkään napaanne vuan.

        Voista pestään kylymällä veellä ne piimän loput.. mutta se muuan tyttö kehu paikkojensa käyttä.... niin ei siellä käynyt muut kuin äidin käsi ja lämmin vesi.

        Rypsistä ei enää uuteta rasvoja liuottimilla vaan ne puristetaan. Kylmäpuristettua rypsiöljyä ei sitten käsitellä muutenkaan. Ihan vastaava systeemi kuin oliiviöljyllä siis. Osa oliiviöljystä sitten uutetaan koska puristamalla ei saada kaikkea öljyä talteen ja oliivin perskeille ei ole rehukäyttöä kuten rypsillä on ja oliiviöljyn hinta on suurempi.

        Ns. pomace oliiviöljy eli tuo uutettu ei sitten ole mitenkään terveellistä. Se on ollut jopa myyntikiellossa Espanjassa.

        Jos pelkää lipeää niin on parasta lopettaa oliivien syönti. Ne valmistetaan liottamalla lipeäliuoksessa ja huuhtelemalla lipeä pois.

        Minulle kyllä käy kylmäpuristettu rypsiöljy tai oliiviöljy. Maku on voimakas mutta minusta ihan miellyttävä. Paistoon sitten puhdistettua rypsiöljyä. Jos haluaa välttyä siltä niin kannattaa lopettaa ravintolasyöminen koska suurin osa ravintoloista käyttää sitä eikä pelkästään hinnan vaan nimenomaan paisto-ominaisuuksien vuoksi.


      • Arvooppauudestaan
        hpv10 kirjoitti:

        Rypsistä ei enää uuteta rasvoja liuottimilla vaan ne puristetaan. Kylmäpuristettua rypsiöljyä ei sitten käsitellä muutenkaan. Ihan vastaava systeemi kuin oliiviöljyllä siis. Osa oliiviöljystä sitten uutetaan koska puristamalla ei saada kaikkea öljyä talteen ja oliivin perskeille ei ole rehukäyttöä kuten rypsillä on ja oliiviöljyn hinta on suurempi.

        Ns. pomace oliiviöljy eli tuo uutettu ei sitten ole mitenkään terveellistä. Se on ollut jopa myyntikiellossa Espanjassa.

        Jos pelkää lipeää niin on parasta lopettaa oliivien syönti. Ne valmistetaan liottamalla lipeäliuoksessa ja huuhtelemalla lipeä pois.

        Minulle kyllä käy kylmäpuristettu rypsiöljy tai oliiviöljy. Maku on voimakas mutta minusta ihan miellyttävä. Paistoon sitten puhdistettua rypsiöljyä. Jos haluaa välttyä siltä niin kannattaa lopettaa ravintolasyöminen koska suurin osa ravintoloista käyttää sitä eikä pelkästään hinnan vaan nimenomaan paisto-ominaisuuksien vuoksi.

        VALEHTELET!!!!!!!


    • MyöOllaanErilaisia

      Kysymys on hyvin henkilökohtainen kun rasvojen sopivuudesta puhutaan! Itsellä ravinnosta saatava kolesteroli nostaa myös verennkolesteroli arvoja samoin kuin onega3 kalaöljy nostaa huonoa kolesterolia, väittämä on ihan testattu kun töiden puolesta voin käydä verikokeissa useasti! Henkilöt joille ravinnon kolesteroli ei imeydy tehokkaasti on mahdollista syödä mitä vaan eikä arvot heilahda!

      • hpv10

        Jeps, kolesterolin imeytymisessä on isot erot ja kolesterolin tuotannossa myös. Kolesterolin muodostumista säätelee paljon APOE-geeni. Sen e4-muunnos altistaa LDL-kolesterolin nousulle ja tuota muunnosta on Suomessa paljon.


    • klkklklkk
    • minun_mielipide--

      Ravinnosta saatu kolesteroli on minimaalista. Maksa valmistaa sen kolesterolimäärän, mitä kukin tarvitsee ja ilmeiseti määrä riippuu ihmisen terveydellisestä tilasta, koska kolesteroli on on jonkinmoinen korjaus yksikkö.
      Tilastollisesti; jos kolesteroli ajetaan lääkkeillä liian alas niin sydän sairaudet vähenevät hieman, mutta muut sairaudet astuvat tilalle, kute diabetes ja syöpä. Miksi, koska näitä korjaavia juttuja vähennetään lääkkeillä, joista ei ole mitään hyötyä.

      https://1drv.ms/w/s!AodQvWfbjU-sjAsIAQ0wKNLRBvqK

      • hpv10

        Ravinnosta saadulla kolesterolilla ei ole kovinkaan suurta merkitystä yleensä koska ravinnon kolesterolista ei imeydy kaikki ja yleensä imeytynyt kolesteroli vähentää omaa kolesterolin tuotantoa. Kaikilla näin ei ole ja kolesterolin imeytymisessä on isot erot niin joillekin ravinnon kolesterolilla on merkitystä. Elimistö erittää sapen mukana huomattavasti kolesterolia ja tuo määrä on sen verran iso että ruoka-aineista ei tule yleensä merkittävästi kolesterolia. Runsas kuidun syönti vähentääkin tehokkaasti kolesterolia koska se sitoo sitä suolistossa. Sianrasvakarppaajien kuidun saanti on luokkaa 5 g päivässä kun suositus on 30 g. Sianrasvakarppaajat kiemurtelevat tästä väittämällä, että vain liukoisella kuidulla on merkitystä vaikka tutkimukset paljastavat ihan muuta.

        Elimistö ei valitettavasti ole niin fiksu että se pitäisi kaikilla elintavoilla kolesterolin tuotannon optimaalisella tasolla. Länsimainen elämäntapa tuottaa noin 50% liikaa sitä.

        Kolesterolin laskussa elämäntapamuutos on ensimmäinen hoitokeino. Tuo tarkoittaa kovan rasvan vaihtamista pehmeään, liikunnan lisäystä ja kuitupitoista ruokavaliota. Suurin osa ihmisistä ei tuohon ryhdy joten riskiryhmillä joudutaan turvautumaan lääkitykseen.


    • minun-mielipide

      Sianrasva karppaajat ottavat kuidun paremmista lähteistä kuin viljoista kuten erilaisista kasviksista.
      Pitääkö taas muistuttaa, että viljat sisältää proteiineja, jotka kulkevat suoliston läpi sulamattomina ja päätyvät paksusuoleen aiheuttaen siellä ties mitä
      Ja mitä tulee rasvoihin, niin voi on yksi tärkeimmistä ravintorasvoistamme, ja sillä on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Maitorasva sisältää yli 400 erilaista rasvahappoa, mikä kertoo voin moninaisuudesta.
      Tutkimuksissa on myös havaittu, että aterian jälkeiset veren rasvaarvot ovat pienemmät, kun ateria sisältää kasviöljyjen - oliivi- tai rypsija pellavaöljyn - sijaan voita.

      • real_heikki

        Viljat eivät aiheuta mitään sairauksia jos et ole niille allerginen lopeta tuo jatkuva valehtelu senkin juntti.


      • minun-mielipide
        real_heikki kirjoitti:

        Viljat eivät aiheuta mitään sairauksia jos et ole niille allerginen lopeta tuo jatkuva valehtelu senkin juntti.

        Jaa, mutta kun yli 30% kansasta on viljoille allergisia. Monet kärsivät ei-keliaakkista gluteeni herkyydestä. Vai miksi on niin paljon suolistosairauksia. No rasvasta tietysti on teidän vastaus. No sekin pitää paikkansa, jos kyseessä on rypsiöljyn kaltaiset tuotteet, Turussa tehdyn tutkimuksen mukaan rypsiöljy härskiintyy helposti jopa mahassa.
        Viljatuotteet on syynä yli 150 erilaiseen krooniseen sairauteen sanokaa mitä haluatte.
        Jotkut sairastuu jo lapsena jotkut vasta eläkeiässä ja sitten onkin mahdollisesti alzheimerin taudin vuoro, jossa mukavasti johdetaan maailmalla.
        Koittakaa nyt pässi ymmärtää mikä on terveydelle hyväksi.
        Kinaaminen ei muuta tilastoja vaan sairauksia tulee kokoajan lisää. Tänä kuluvana vuonna on arvioitu 30 uutta diabetes tapausta ja mitä muita sairauksia lisäksi, että jatkakaa vain vanhaan tahtiin. Vastaus tulee teillekin aikanaan.
        Eikä edesauta piiloutumalla toisten nimen taakse paitsi peittämällä tyhmyytensä


      • Arto_on_täysi_Juntti

        30% kansasta ei todellakaan ole viljoille allergisia lopeta valehtelu.


      • viljaanapaan

        Vijlatuotteet eivät ole syynä 150 erilaiseen krooniseen sairauteen onko vaimosi lukenut sinulle taas Heikkilän ja muiden iltasatuja. Et pysty todistamaan yhtään väitettäsi. Pelle mikä pelle. Ja iso Juntti myös.


      • minun-mielipide
        Arto_on_täysi_Juntti kirjoitti:

        30% kansasta ei todellakaan ole viljoille allergisia lopeta valehtelu.

        Ihminen, joka on täysin pihalla ja vielä piiloutuu toisten nimien taakse ja kaiken lisäksi haukkuu valehtelijaksi, niin on aika typerä.. mutta niinhän sinä oletkin, kun et ymmärrää edes hoitaa omaa sairauttasi. Luulet kaiken olevan hyvin sorvaamalla sulle vierasta ihmistä. Itse ole pyrkinut olla sovaamatta ketään, koska hulluille ei saa olla vihainen. He voivat hermostua. Maailmalla on nykyisin paljon hullujen tempauksia.


    • fdskakafa

      Palstoilla päivystävät trollit antoivat taas määräyksen Suomi24:n ylläpidolle sensuroida viestejä. Tällä kertaa sensuuri iski kommenttiin, jossa viitattiin tutkimuksiin, jotka osoittavat rokotteiden aiheuttavan suolistosairauksia. Välillä sensuroidaan kokonaisia ketjuja, jos niissä on jotakin sellaista, mikä ei sovi viralliseen totuuteen. Täällä saavat vapaasti keskustella vain vhh-melttoajat ja virallista lautasmallia suosittelevat rypsinryystäjät. Jos näitä erehtyy kritisoimaan tai vaikka viittamaan tutkimuksiin, jotka eivät tue näiden tyyppien näkemyksiä, viestit häviävät melkeinpä saman tien.

      • hpv10

        Ei täällä ole mitään salaliittoa. Palstalta poistetaan viestejä jotka ovat Suomi24:n sääntöjen vastaisia. Esimerkiksi siis massapostitukset ja postaukset, jotka eivät kuulu palstalle.


    • VHH-Guru

      Minä kuulun palstalle olen suorastaan liimauunut tänne koska suosioni vankkumattona VHH Guruna on kiistaton! Pikku ohje VHH ateriointiin jossa tvistiä thai/VHH tietty tuore vaimo tämänkn keksi.
      BROILERSALAATTI

      Annoksia: 4

      400 g broilerin jauhelihaa
      50 g sipulia hienonnettuna
      40 g purjoa suikaleina
      5 limetin mehu
      2 tl chilijauhetta
      250 g kukkakaali paahdettuna ja jauhettuna
      1 tl karppisokeria
      3 rkl Spice Up! Kalakastiketta
      salaattia
      kurkkua
      tomaattia
      mintun lehtiä
      punaista ja keltaista tuoretta chiliä

      Gluteeniton
      Munaton
      Maidoton
      Paahda rouhittu kukkakali kuumalla ja kuivalla pannulla vaalean ruskeaksi. Lisää makua saat jos paahtaessa lisäät joukkoon galangalia ja limelehden. Ruskista jauheliha ja sipuli ja lisää lopussa joukkoon purjo. Sekoita keskenään ruskistetut ainekset, limetinmehu, chilijauhe, paahdettu kukkakaali, karppi sokeri ja kalakastike. Revi salaatti, pilko kurkku sekä tomaatti ja hienonna chilit. Asettele lihaseos ja salaattikasvikset erikseen lautaselle sekä koristele mintulla.

      • hpv11

        Valitettavasti reseptisi ei sisällä juuri lainkaan rasvaa eli ei täytä rasvausnormia eli 80% energiasta täytyy tulla rasvasta. Broilerin jauhelihan sijaan kannattaa käyttää broilerin rintaa. Sen voi viipaloida kuumana ja laittaa kuumana salaattiin. Itse käyttäisin kukkakaalin raakana. Tuoreen chilin korvaan etikkaliemeen säilötyllä, näppärämpää käyttää ja huomattavasti halvempaa.


      • minun-mielipide

        Jokaisella on oma makunsa.
        Esittämässäsi kanasalaatissa ei ole mitään vikaa, mutta ei myöskään ylläolevassa reseptissä.
        Kukkakaali voi valmistaa monella tavalla.
        Esimerkki #1:
        Pilko kukkakaali sopiviin paloihin. Sivele niiden päälle hieman oliiviöljyä. Mausta ne suolalla ja pippurilla (mausteita maun mukaa). Pistä ne uuniin puoleksi tunniksi tai kunnes ovat mukavan ruskeita. Maistuvat erinomaisilta. Kukkakaalissa raakana ei ole juurikaan makua.


      • VHH-guru
        hpv11 kirjoitti:

        Valitettavasti reseptisi ei sisällä juuri lainkaan rasvaa eli ei täytä rasvausnormia eli 80% energiasta täytyy tulla rasvasta. Broilerin jauhelihan sijaan kannattaa käyttää broilerin rintaa. Sen voi viipaloida kuumana ja laittaa kuumana salaattiin. Itse käyttäisin kukkakaalin raakana. Tuoreen chilin korvaan etikkaliemeen säilötyllä, näppärämpää käyttää ja huomattavasti halvempaa.

        Tämä resepti onkin thai tyylistä VHHta eli ei perinteistä, pointti olikin juuri siinä!
        Varmaan vaimoni kanssa luomme uuden VHH tyylin ja tulen jatkossakin jakamaan sen tyylisuunnan reseptejä. Ei vaan täytyy lopetella ja mennä maistamaan kun vaimo kehitellyt taas jonkun uuden herkun ala thaiVHH!


      • TosimiesJuro

        Montako asiakasta vaimo hoiteli tänään Malmilla?


      • hpv10
        VHH-guru kirjoitti:

        Tämä resepti onkin thai tyylistä VHHta eli ei perinteistä, pointti olikin juuri siinä!
        Varmaan vaimoni kanssa luomme uuden VHH tyylin ja tulen jatkossakin jakamaan sen tyylisuunnan reseptejä. Ei vaan täytyy lopetella ja mennä maistamaan kun vaimo kehitellyt taas jonkun uuden herkun ala thaiVHH!

        Ehdottoman kannatettavaa koska thai-ruoka vähähiilihydraattisena voi olla oikein terveellistä kun vältetään läski ja voi.


      • VHH-Guru
        TosimiesJuro kirjoitti:

        Montako asiakasta vaimo hoiteli tänään Malmilla?

        VHH Gurun vaimo hoitaa vain kotia ja Gurua, tekeekin sen oikein hyvin. Näin helteellä varsinkin on mukavaa katsella kun vaimo hääri pikku pikku hepenissä kotihommissa;-)
        Tänään taas häneltä valmistui mainio VHH/thai ateria..... Kiitoksena makoisasta ateriasta Guru vie vaimonsa hekumaan lemmenleikein kuten joka ilta ja välillä aamullakin!


      • VirtakujanTalkkari

        Kolmen avioeron jälkeen on varmasti kova luottamus että tämä liitto kestää :D


      • hpv10
        VirtakujanTalkkari kirjoitti:

        Kolmen avioeron jälkeen on varmasti kova luottamus että tämä liitto kestää :D

        Tuskin VHH-Guru on Mattila. Ainakaan leksikaalisen analyysini mukaan.


      • VHH-Guru
        VirtakujanTalkkari kirjoitti:

        Kolmen avioeron jälkeen on varmasti kova luottamus että tämä liitto kestää :D

        VHH Gurulla kaikki kestää aikansa ja siitä ajasta nautin täysin siemauksin, viimeöiset hellät hekuman hetkemme ja aamulla rapeaa pekonia thaimaalaisen papaijasalaattin kera salaatti vieläpä räätälöity ihanan vaimoni toimesta VHH versioksi. Elämä on ihanaa!


      • Täyttäasiaa
        hpv10 kirjoitti:

        Tuskin VHH-Guru on Mattila. Ainakaan leksikaalisen analyysini mukaan.

        Mattila on vaihtanut Heikkilän trollista Venäjän trolliksi.


      • Kokoomusteltan_hämärässä
        hpv10 kirjoitti:

        Tuskin VHH-Guru on Mattila. Ainakaan leksikaalisen analyysini mukaan.

        Joo ei ole Vantaan rasvapappa tämä kyseinen kirjoittaja.


      • KalleKekkilä
        hpv10 kirjoitti:

        Ehdottoman kannatettavaa koska thai-ruoka vähähiilihydraattisena voi olla oikein terveellistä kun vältetään läski ja voi.

        Venäjä ja muut entiset neuvostotasavallat näyttäisivät "pehmeine rasvoineen" olevan oikeita Puskan ihannemaita, joissa sydäntaudin pitäisi jo olla menneen talven lumia. "Kovilla rasvoilla" läträävillä, voita, juustoja ja kermaa (sekä oliiviöljyä) rakastavilla ranskalaisilla menee kuitenkin paljon paremmin.

        Paaston aikana sallituista siemenöljyistä saattaa löytyä selitys myös tälle:
        I wonder if it's relevant that Orthodox Finns have 5 times the CHD mortality rate of Lutherans...

        Eli

        Onkohan se merkitystä, että ortodoksinen suomalaisilla on 5 kertaa sepelvaltimotaudin kuolleisuus luterilaisia ...


      • hpv10
        KalleKekkilä kirjoitti:

        Venäjä ja muut entiset neuvostotasavallat näyttäisivät "pehmeine rasvoineen" olevan oikeita Puskan ihannemaita, joissa sydäntaudin pitäisi jo olla menneen talven lumia. "Kovilla rasvoilla" läträävillä, voita, juustoja ja kermaa (sekä oliiviöljyä) rakastavilla ranskalaisilla menee kuitenkin paljon paremmin.

        Paaston aikana sallituista siemenöljyistä saattaa löytyä selitys myös tälle:
        I wonder if it's relevant that Orthodox Finns have 5 times the CHD mortality rate of Lutherans...

        Eli

        Onkohan se merkitystä, että ortodoksinen suomalaisilla on 5 kertaa sepelvaltimotaudin kuolleisuus luterilaisia ...

        Kukahohan noin kirjoittaa? Suomalaisten ikävakioitu sydäntautikuolleisuus on 94 kuolemaa per 100 000 asukasta per vuosi. Jos ortodoksien sydäntautikuolleisuus olisi viisinkertainen niin se olisi noin 450. Tuo taas olisi maailman huippuluokkaa. Kun ikävakioitu tarkottaa ikää 15-65 vuotta eli 50 vuoden ikähaitaria niin ortodokseja kuolisi siis noin 23% ennen eläkeikää sydänkohtauksiin. Tuskin pitää paikkaansa ainakaan enää, kuulostaa 1970-luvun määriltä jolloin Itä-Suomalaisten miesten sydäntautikuolleisuus oli noin 800. Silloin niitä siemenöljyjä ei paljoa käytetty. Sen sijaan tuntemani ortodoksit vetivät tuolloin varsin runsaasti kovaa rasvaa kuten moni muukin itäsuomalainen.

        Sydänsairauksiin on muitakin riskitekijöitä kuin huonot kolesteroliarvot. Esimerkiksi tupakointi, alkoholismi ja korkea verenpaine. Kolesteroliarvoihin taas vaikuttaa ravinnon lisäksi perimä. Ranskassa kolesteroliarvot ovat olleet nousussa joten erot muuhun maailmaan saattavat tasoittua.


    • minun-mielipide

      Idiootit meni taas henkilökohtaisuuksi, kun ei muuta ymmärretä.
      Kommenttinne ei sivua otsikkoa.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe