Tuet jos muuttaa vanhemman luokse omakotitaloon?

lisää-tietoa

Jos saan tällä hetkellä Kelan asumistukea ja Toimeentulotukea ja asun vuokralla kerrostalossa ja nyt muutan vanhan eläkkeellä olevan isän luokse vanhan omakotitalon yläkertaan mistä omistan 1/4, niin suurin piirtein paljonko Kela/TTT maksaa vuokraa, vesi ja sähkö kuluja?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veetuttaa-tuttaa

      Asun omakotitalossa, omassani, ja en ainakaan minä saa mitään! Tuskin tuossa nään eli tapauksessasi saat sinäkään kun vielä katsovat kotona asumisen korvauksia vähentäväksi. KELAn sivuilla lienee laskuri. Omani kysyin varalta oiken palkan päältä. Vastaus: Nolla euroa. Näillä mennään eli ankeeta on ja ruokaa harvoin... Ei elämiseen mitään herkkuja. Ei autoa yms... Asusin vuokralla. Silloin saa kaiken herkun KELASTA ja hommaa lapsi jos nainen olet ja ala YH:ksi. Silloin vasta kaikki raha hanat aukeaa! Näin avopuolisollani nyt "kylillä" asuessa ja saa minulta vielä elatusavut... Ukkona en saa mitään!

    • SossunTietotoimisto

      Kela ei maksa tuollaisessa järjestelyssä mitään asumiseen liittyviä tukia.

      Toimeentulotukea voit saada (jos asunnossa asuu vain sinä ja isäsi) kaikkiin hyväksyttäviin kohtuullisiin asumismenoihin 1/2 osaa, siis jos olet oikeutettu toimedntulotukeen tulojesi ja varallisuutesi takia.

    • jkll111

      Yksinhuoltajathan ne täällä pärjäävät parhaiten. Varsinkin jos on useampi lapsi. Kumma, että annetaan ymmärtää muuta. He saavat kaikki tuet varsinkin jos eivät ole työssä ja vielä tosiaan elatusmaksut päälle. Siinä on ryhmä kenen ei kannata mennä töihin.Elatusmaksun maksaja jää huonompaan asemaan.

      • 45863

        Pärjäämisestä on vielä aika pitkä matka siihen, että voi sanoa tulevansa hyvin toimeen. Toisten tukien kadehtiminen on aika älyvapaata touhua.


      • yjkjkjkhjjjl

        Ei tule senkummenmin tukia kuin muillekkaan, ei edes asumistukia,kuten tuosta Seuraavasta Kelan asumistuen hylystä voit tulkita. Säännöt on samat myös toimeentulotuen osalta joka on viimesijainen tarveharkintainen tuki,jota mahdollisesti tulee jos katsotaan että omat varat eivät riitä välttämättömiin jokapäiväisiin menoihin.

        http://stm.fi/toimeentulotuki


    • yjkjkjkhjjjl

      Ei Kela tue perheiden yhditämisiä.

      http://www.kela.fi/yleinen-asumistuki_kenelle
      Lähtee tuet.
      Yleisesti toimeentulolaki 3§
      3 §
      Perhe

      "Tässä laissa tarkoitetaan perheellä yhteistaloudessa asuvia vanhempia, vanhemman alaikäistä lasta ja ottolasta, aviopuolisoita sekä miestä ja naista, jotka elävät avioliitonomaisissa olosuhteissa.

      Toimeentulotukea myönnettäessä kaikkia perheenjäseniä pidetään toimeentulotuen saajina tuen maksamispäivästä lukien. Toimeentulotuen katsotaan jakautuvan sen saajien kesken kullekin yhtä suurena osuutena, jolleivät olosuhteet muuta osoita."

      Tosin KHO Päätöksessä vuokrasuhde on katsottu lainvoimaiseksi vanhempien ja täysi ikäisn välillä.Mutta tuota tuskin on Kelassa tiedossa.KHO :27.12.1999 Diaarinumero: 1633/3/99

      http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/muut/1999/199904224

      ja tuo 3§ tuskin tarkoittaa sitä että asumistukea voisi evätä täysiikäiseltä vuokrasuhteessa olevalta,sukulaisuhteeseen viitaen ja asettaen vanhemmat tuota akutta elatusvelvollisiksi,mutta niin kuitenkin käytännössä tapahtuu ja on tapahtunut muummuassa itselle joilloin eläkeläisvanhemmat ovat tuohon tilateeseen joutuneet jayli viisikymmentä vuotiaan perheestä.Oma päätös on Kelalta 5 pvä 8. 2016 toisin en omista talosta osaakaan ,vaan olen vuokra sopimuksella asumisoikeutettu asuttamaan kyseisenkaltaista erillistä yläkerran asumistilaa. Sitä en tiedä vaikuttaako tuo osa omistaminen jotenkin asiaan,mutta kannattaa tarkistaa asia Kelasta joka myöntaa tuon tuloperusteisen asumistuen.

      Nämä päätökset ovat suoraan sanottuna epäinhimillisiä ja toimeentulon olessa vaakalaudalal ,ovea osittavia ,eenminkin kuin elämistä ja asumista tukevia .Lieko sitten parempi hakea uusi asunto ,repiä ihmiset sijoiltaa ja myöntää asumistuki vapaan markkinatalouden hintojen mukaan ,kuin kohtuu asumiskustannuksia vastaavasti ?Mutta tuossa se paistaa virkamiesten järjen juoksun ja johdattelukyvyn taso.

    • Lisäys

      Asiassa huomion arvoista on myös ruokakunnan määritelmän osalta:

      "Eri ruokakuntaan kuuluvat henkilöt, jotka hallitsevat osaa asunnosta erillisen vuokrasopimuksen tai sitä vastaavan hallintasopimuksen perusteella tai heidät on hoitosopimuksella sairauden tai vamman perusteella sijoitettu ruokakunnan hoidettaviksi. Tässä laissa asumistuen saajalla tarkoitetaan kaikkia ruokakunnan jäseniä."

      Tosin Kela on tuolle haistattanut pitkät ja ilmoittanut ,että vuokrasopimuksella ei ole merkitystä.

      Sellaisessa Suomessa nykypäivänä eletään näiden ihmisarvojen ja oikeuksien kanssa.

    • sienimes23231

      Kun kerran muutat vanhempiesi luokse, niin pystyt myymään huumeita esim. sienii.

      • jhjklkh

        Tuo vanhemmuus on sellainen asia,että se ikäänkuin päättyy elatus velvollisuuden loputtuua 18 ikävuoteen.Opiskelijoiden kohdalla on katsiottu elatusvelvollisuutta voitavan jatkaa opintojen keston päättymiseen mikäli elätusvelvollisella on elatuskykyä.

        Se mistä puhutaan noissa asiayhteyksissä on ruokakunta. Ruokakunnassa oletetaan aina että sen jäsenet käyttävät tulonsa ruokakunnan elatukseen yhteisesti,eli tulot ja varat ovat yhteisesä käytössä.Tuo edellyttää elatusvelvollisuus suhteen täyttymistä. Joko vanhempien huoltovelvollisuutta lapsiinsa 18 ikävuoteen saakka tai jatkettuna opiskelujen päättymiseen asti. Tai sairauden kautta holhoussuhteen muodostamaa huoltosuhdetta,jota on ulkoisen tahon päätös huoltosuhteesta tai puolisoiden välistä huoltosuhdetta,joka muodostuu avioliiton kautta.

        Kyllä se Kelankin tulisi lakia noudataa päätöksissään, määritellessään ruokakuntia. Pelkkä vanhemmuus ei tuossa suhteessa riitä,sillä elämässä on erillaisia tilanteita ja päätökset tulisi perustua tosioloihin.

        Vanhempia lähellä vanhuus iässä on yhteiskunnalliseti taloudelline muoto elää ja se ei tarkoita sitä ,että elettäisiin samassa taloudessa,vaikkakin eletään rinnakkain.
        Vanhuksille muodostuu huoltosuhteita ,jolloin myös kdin hoito tuki on sosiaalinen tukimuoto ja näin on tuon tarve tunnustettu ,sekä huomioitu kustannustehokkaaksi yhteiskunnallisesti.

        Saattamalla ihmisiä täysi ikäisten välisissn huolto suhteisiin toimitaan vastoin lakia ja saatetaan ihmisiä toimeentulovaikeuksiin ,vastoin sosiaalilakien tarkoitusperiä,joka on edistää ihmisten itsenäistä selviytymistä taloudellisesti.
        Hajoittava ja hankaloittava toiminta,jolla pyritään yksinomaan säästötoimiin sosiaalisissa kuluissa ei ole inhinillistä toimintaa,sen enempää kuin laillista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe