Perheautoksi uusi C4

EeeroEiLehti

Alustava suunnitelma on heti vuodenvaihteen jälkeen mennä hankintamatkalle citroen-liikkeeseen. Käteismaksu, joten odotan saavani maalipinnankäsittelyn ja massauksen kaupanpäällisiksi.

24

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiiltoa_lisää

      Mikäli aiot vaihtaa autoa alle kymmenessä vuodessa, on tuo massaus aivan turhaa. Sitikan kori on täysin ruosteeton autoa myydessäsi.

      • EeeroEiLehti

        Kiitos vastauksestasi. Ranskalaiset korit ovat nykyisin kestäviä, mutta sähköpuoli mietityttää, niin paljon on vikoja kuulemma ollut.


      • Hyvintoimii

        Samat Boscin väyläsähköt niissä on, kuin monessa muussakin merkissä. Viimeiset perinteisellä tavalla sähköistetyt autot tehtiin noin 15 vuotta sitten.


    • Citikkahousus

      Oletko jotenki hölmö kun maksat käteisellä? Ei autoon kannata laittaa rahaa nykyisellä korkotasolla. Vaan rahat kannattaa laittaa johonkin muuhun ja ostaa edullisesti osamaksulla ja 1-2% korolla. Tosin ymmärrän jos ostan vehosta niin siellähän todellinen vuosikorko on jotain 8%:)))) kuka hullu maksaa sellasia kun tällä hetkellä raha on niin halpaa. Citroenin ostaminen uutena on muuten yksi hölmöimmistä ostoksista, arvo laskee varmaan nopeiten kaikista halpismerkeistä. 50 tonnia ajettuna citikka on jo puolittanut arvonsa ja viat alka lisääntyä. Kullä se on hienoa juu:)

      • Kukinvarojensamukaan

        Ei autoa kannata ostaa, jos sitä varten pitää lainata rahaa. Käteinen on järkevin tapa ostaa auto. Eikä siihen sitten kannata viimeisiä euroja tuhlata.


      • ettekö_muka_tienneet

        Juu, kyllä näin on. Lisäksi, ihan uutta autoa ei myöskään kannata ostaa varsinkin mitä kalliimmasta merkistä ja mallista kyse. Euromääräinen arvon putoaminen on suurinta kalliissa autossa.


      • raha_töihin
        Kukinvarojensamukaan kirjoitti:

        Ei autoa kannata ostaa, jos sitä varten pitää lainata rahaa. Käteinen on järkevin tapa ostaa auto. Eikä siihen sitten kannata viimeisiä euroja tuhlata.

        Riippuu sijoituskyvystään. Uusi auto käteisellä, joka takuuvarmasti menettää arvoaan nopeasti?

        Kun tällä hetkellä lainaraha on halpaa, niin tuon käteisen voi sijoitaa toisaalle tuottamaan enempi kuin pankista oteun autolainan korko, mutta tokihan sijoituksissa on riskinsä, jotka tulee hallita.

        Osa yrityksistä maksaa 5-6% osinkoa vuosittain, mutta osakesijoitus tietysti sisältää aina pääomariskin, eli tulee hyvin tuntea sijoituskohde ja sijoituksen aikajänne tulee olla varsin pitkä.

        Myös pitkäjänateisessä asuntosijoittamisessa tehdään kasvu / sijoitusasuntojen lukumäärän kasvu, eli pitkän linjan vaurastuminen harkitulla velkavivulla.

        Velattomuus ideologiana estää vaurastumisen. Raha tulee laittaa töihin tekemään lisää rahaa. Sijoittajille laiska raha aiheuttaa huolta.

        Sitten on avoin kysymys kannataako autoa edes ostaa uutena, joka sekin riippuu auton tarpeesta ja tulevista kilometreistä.

        Tuttu, joka tarvitsee autoa työssään ja ajaa paljon vuosittain (auton toimivuuskin keskeinen asia), ostaa aina uuden auton ja vaihtaa sen seuraavaan uuteen takuuaikana ja / tai max tietyillä kilometreillä, joka on hänelle laskennallisestikin järkevä vaihtoehto samalla kun saa osan autokuluista yrityksensä kautta vähennyksiin.

        Sitten taasen vähemmän vuosittain privaattiajoja tekevä säästää pitkän pennin jos ostaa auton vaikka vain 30-50tkm ajettuna.


      • realitycheckx

        Jos rahan arvon säilymistä ajattelee niin Citikka on huono vaihtoehto, sen hinta laskee suhteessa nopeammin kuin monella muulla merkillä.


      • tgjgöoyöi
        realitycheckx kirjoitti:

        Jos rahan arvon säilymistä ajattelee niin Citikka on huono vaihtoehto, sen hinta laskee suhteessa nopeammin kuin monella muulla merkillä.

        Tuotakin mallia sitten jatkuvilla tarjouksilla kun ei pärjää muuten luokassaan.Ahtaat tilat on huomioitu vertailuissa ja muutoinkaan kovin kummoinen.


    • handeande

      Ostin viime viikolla esittelyautona olleen C4 130 Puretech Intense A-version. Kyyti maittaa taas ja tuo tomaatti on mainio pari tuolle koneelle. Välillä kävin kokeilemassa muitakin merkkejä, mutta palasin takaisin sitruunaan. Perheautona tilaa sopivasti, ajettavuus kohdillaan, istuimet ovat faceliftin jälkeen parantuneet, samoin valot ja melutaso laskenut, ehkä osin toisesta rengaskoosta johtuen.

      • tomaatin_huolto

        Minkä tekniikan ja kenen valmistama on tuo automaatti ja millaiset huollot sille on ohjeistettu?


    • handeande

      Aisinin valmistama 6-v. ja huolto-ohjeen mukaan olisi huoltovapaa, mutta tietyt tarkastukset kuuluvat huolto-ohjelmaan. Ehkä ne liemet lootaan vaihtuu sopivassa välissä kuitenkin meidän ajo-olosuhteissamme. Kulissia on hiukan uusittu ensiesittelystä. Pitäisi myös olla oppivaa mallia, tarkkailee kuskin ajotyyliä. Kulutus n. 6.2 l tällä hetkellä, mutta kilometrien karttuessa laskenee vielä.

      • tomaatin_huolto

        Ilmeisesti tuo on perinteinen automaatti, ei manuaali-robotti tai tuplakytkin.

        Outoa tuo joidnekin valmistajien "huoltovapaus" automaatille, sillä eivät ne öljyt automaatissakaan ikuisia ole ja lisäksi automaattien tekniikka on todella komlpeksinen jossa vanhentuva öljy ei ole terve elementti.

        Nissan ohjeistaa CVT:lle joko kerran vuodessa tai maksimi 30 tkm, joka kuulostaa järkevältä laatikon kestävyyttä ajatellen.

        Muistelen lukenenei hiljattain joltakin foorumilta jossa kerrottiin jollekin PSA:n automaatille ohjeistetun muistaakseni joko joka kolmen vuoden välein tai 50 tkm.


    • handeande

      Juurikin perinteinen automaatti ja sellaisena hyvin toimiva, sitä paremmalta tuntuu, mitä enemmän kilometrejä karttuu. Kyllähän ne öljyt varmaankin suomalaisissa olosuhteissa tullaan tietyn ajan jälkeen vaihtamaan, jotta loota toimii odotetulla tavalla. Tuo Nissanin CVT on oma lukunsa, jonka toimivuudessa lyhyestä vaihtovälistä huolimatta on ollut ongelmia.

      • tomaatin_huolto

        "Kyllähän ne öljyt varmaankin suomalaisissa olosuhteissa tullaan tietyn ajan jälkeen vaihtamaan, jotta loota toimii odotetulla tavalla."

        Suomessa kuten kaikkialla muuallakin. Vain yksinkertaiset idiootit kuvittelevat automaatin öljyjen olevan ikuisia ja tekevän työnsä tuollaisessa lisäksi hyvin kompleksisessa ja hienosäätöisessä mekaniikassa moitteetta. Sitten valitetaan kun laatikot rikkoutuvat.

        PSA:lla on myöskin robotisoitu manuaalilaatikko, joskaan ne tiedä onko sillä myös kaksoiskytkimellinen optiona joihinkin malleihin.

        "Tuo Nissanin CVT on oma lukunsa, jonka toimivuudessa lyhyestä vaihtovälistä huolimatta on ollut ongelmia."

        _Osassa_ niitä on ollut ongelmia ja Nissan on tarjonnut niille pidennetyn takuun, mutta onko PSA toiminut samoin, siitä en ole tietoinen.

        Lukemani perusteella Citrôenin CVT on saman valmistajan käsialaa kuin Nissanilla, mutta en nyt jaksa metsästää ko. infoa esille.

        "Citroen C-Crosser 2.4 i (170) CVT"

        - http://www.autodata1.com/en/car/citroen/c-crosser/c-crosser-24-i-170-cvt

        "Road Test: Citroën C4 Aircross 2.0i 4WD CVT Exclusive" - 26 February, 2013

        - http://www.sacarfan.co.za/2013/02/road-test-citroen-c4-aircross/

        ;-)


    • hangarounds

      Citikkassa joutuu käyttämään perinteistä automaattilootaa kun ei pysytä kehitykssä mukana.

    • handeande

      No joo, tuo Aircrosshan on periaatteessa Mitsubishi Outlander ja tekniikka sieltä tuossa versiossa, dieselit PSA:n. Mutta nyt mennään jo sivuraiteelle, pysytään asiassa jos halutaan C-nelkusta puhua.

      • tomaatin_huolto

        "Mutta nyt mennään jo sivuraiteelle, pysytään asiassa jos halutaan C-nelkusta puhua."

        Nyt oli kyse PSA:n käyttämistä eri automaateista, myös CVT-laatikoista joita aivan erikseen moitit. Nyt sitten koetat itse siirtyä sivuraiteille. Hienoa logiikkaa.

        handeande 4.10.2016 16:47 "Tuo Nissanin CVT on oma lukunsa, jonka toimivuudessa lyhyestä vaihtovälistä huolimatta on ollut ongelmia."


      • handeande

        Ja alkuperäinen juttu koski C4:ää, tarkoitin kommentillani sitä ainoastaan, ei pidä vetää hernettä nenään turhasta.


    • loveley

      Minulla on jo 65000km C4:lla.Kaikki matkat on tehty ilman huolia.

    • ei.oppinut.ojaan.kaadu

      Eikö jengi opi koskaan, että mitään ranskalaista teknistä tuotetta ei pidä ostaa.

      • Toyota_Avensis

        Ei myöskään mitään eurooppalaista vaan japanilainen. Toyota on niistä suositeltavin. Ne on kuuluisia viattomuudestaan ja kestävyydestään.


      • RakastanSaksaa
        Toyota_Avensis kirjoitti:

        Ei myöskään mitään eurooppalaista vaan japanilainen. Toyota on niistä suositeltavin. Ne on kuuluisia viattomuudestaan ja kestävyydestään.

        Auton pitää olla Saksassa valmistettu. Valitettavan monet Suomessa myytävät saksalaismerkit ei ole valmistettu Saksassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      0
      7937
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      177
      1755
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1114
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1113
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      62
      1031
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      193
      945
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      823
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe