Muistisairaat naapurit

iejfnmwejfj

Tuntuu että tätä talohtiötä on siunattu muistisairailla asukkailla. Vanhempi väki joka täällä asuu, niin yhdellä sun toisella näyttää olevan jonkin sorttinen muistisairaus. Osa on kertonut sairaudestaan avoimesti mutta jotkut yrittävät asian salata, tosin huonolla menestyksellä. :) LOL !!!
Eipä sitä sairauttaan voi itse valita, sairaudet tulevat jos on tullakseen. Mutta kun nuo muistisairaudet teetättävät kaikenlaista....
En halua olla maksumiehenä kun ei muisteta merkitä nimiään sauna- ja pesutupalistoihin; nämä maksuthan sitten tulevat kaikkien maksettavaksi, myös niiden jotka eivät sauno eikä pese pyykkiä pesutuvalla. Vastikkeet nousevat jokaisella.


Ja kun tähän vielä lisätään erilaiset käytöshäiriöt, niin a vot! Kaikenlaista tapahtuu, kun aivotoiminta ei ole kunnossa: äksyillään ja kärsitään mm. näkö- ja harhaluuloista.

Toki näillä muistisairailla on perheenjäseniä, aikuisia lapsia ja tervepäisiä sisaruksiakin, mutta muistisairaat ovat jätetty tänne oman onnensa nojaan.
Suoraan sanottuna, osan näistä muistisairaista kuuluisi jo asua jossain muualla, jossakin tuetussa asumisyksikössä.

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Naapurisi1

      Täällä internetissä meistä kirjoittelet pahaa, häpeä edes nulikka!

    • Jonskuna

      Ei ole jätetty muistisairaita oman onnensa nojaan muistisairas ei voi asua kotona kirjoituksesi on trolli.

    • LaitoshoitoonKuuluvat

      Kyllä vain on niin että omaiset eivät välitä muistisairaista lähisukulaisistansa ainakaan täällä.
      Muistisairaat voi tiettyyn pisteeseen saakka asua kotona, mutta jos arjen pyörittäminen alkaa tuottaa vaikeuksia ja käytöshäiriöt aiheuttavat ongelmia naapureille, on aika saattaa muistisairaat asumaan tuettuun yksikköön joka suunniteltu heidän tarpeidensa mukaan.

    • huhunaapuri

      Kyllä muistisairaatasuu yksin kotona, laitospaikkoja ei ole läheskään tarpeeksi. Meillä pieni taloyhtiö jossa asuu kaksi aivan laitoskuntoista vanhusta, vaan kun ei ole paikkaa mihin heidät voisi sioittaa. Aiheuttavat vaaratilanteita tämäntästä, mutta ei auta kun ei niin ei saada mihinkään missä olisi valvonta 24h . Toinen on pihalla vähissä vaatteissa usein ilman avainta eikä muissta missä asuu. Toinen kulkee rappukäytvässä ilman housuja ja etsii vessaa.

      • HoitoonKuuluvat

        Oletteko informoineet taloyhtiön isännöitsijää? Onko hän tietoinen näiden muistisairaiden tekemisistä? Ovat selkeästi vaaraksi niin itselleen sekä muille, että eikä olisi jo aika saada nuo muistisairaat jonkinlaisen hoidon piiriin?


    • NaapurinN38V

      HuhHahHeijaa tätä menoa ja meininkiä täällä :) Muistisairaat yli 70 v. naapurit peesaavat toisiaan ja esim. yhden muistisairaan ilkeily selitetään ns. "parhainpäin" vaikka moinen käytös ei ole hyväksyttävää.


      Ja sitten erilaiset harhaluulot selitetään ties millaisilla asioilla niin, että nämä harhaluulot ovat jotain aivan muuta, kuin muistisairautta.


      Naapurit säästyisi monilta ikäviltä tapahtumilta jos tässä nimeltä maintsemattomat muistisairaat myöntäisivät ja ennen kaikkea kertoisivat sairaudestaan, koska erilaiset käytösoireet ovat selkeästi jo nähtävissä.


      Naapurisopu on koetuksella muistisairaiden takia; osa asukkaista "ei" ole huomannut mitään outoa vaikka ovat paljon enemmän tekemisissä muistisairaiden kanssa kuin itse allekirjoittanut.


      Ainut vaihtoehto lienee, että jotain todella häiritsevää tapahtuu, (kuljetaan puoli alastomana pihalla, ei muisteta oman asunnon numeroa vaan etsitään sitä kotia jossa aikaisemmin asutiin, eksytään kauppamatkalla tms. käydään naapuriin käsiksi, kun käytöksen kontrolli on hukassa tms. ) ennenkuin havahdutaan siihen, että ehkäpä joku kertoi asiasta paljon aikaisemmin, ennen ikäviä tapahtumia..

      Yksin en juurikaan voi mitään tehdä kun muut eivät asiaa myönnä. Seuraan vaan vierestä, kun naapurin käytös muuttuu päivä päivältä oudommaksi..

      Surullista, ettei omaiset välitä.

      Rauhallisesta taloyhtiöstä on tullut muistisairaiden kommelluskenttä.

    • vbbbbbggggggg

      Oikeasti todella dementtoituneita asuu ihan normaalisti kodissaan, yleensä kyllä siis tästä ollaan tietoisia ja on jatkuvassa hoitosuhteessa kyllä eli diagnopsoitu on ja hoitosuunnitelma ja kotihoito käy päivittäin. Näitä on paljon, joka lähiössä todennäköisesti ja useampia.

      Mutta ilmeisesti kaikki menee suht hyvin kuitenkin, kodissa vaan pitää kartoittaa riski kohteet asumisen turvallisuudella sun muuta.

      Kyllä se lähtö kodista äkkiä tulee kun raja ylittyy, alkaa tulla sellaisia unohtamisia missä on riskejä sitten omaan terveyteen tai asuntoa kohtaan tai muita kohtaan tai hoitajaa kohtaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3260
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2842
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2666
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2618
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2496
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2335
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1793
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1737
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1610
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1466
    Aihe