Tulo- ja poistoilmakoneiden automatisointi + käsi

Sähköasentaja1

Kyseessä vanha rintamiestalo missä tehty koko yläkerran remontti missä eristeet ollaan vaihdettu ja polyuretaaniin ja tästä syystä tarvitsee parantaa ilmanvaihtoa.

Ajattelin laittaa kumpaankin makuuhuoneeseen ilmanvaihtokoneen
(MH1: http://www.taloon.com/ilmanvaihtokone-lossnay-vl-100u5-e-mitsubishi-lossnay/SC-VL-100U5-E/dp)
(MH2: http://www.taloon.com/tuloilmalaite-mobair-2010/SC-M2010/dp?openGroup=267) sekä vessaan, että matalaan varastotilaan tulisi poistoilmakanavapuhaltimet.

Tarkoitus olisi saada kytkettyä puhaltimet niin, että kaikki kytkeytyvät automaattisesti joka päivä tiettyyn aikaan päälle ja pyörivät tietyn aikaa. Mutta olisi myös mahdollista käyttää kaikkia neljää puhallinta erikseen niin, että pyörivät painalluksella vaikka tunnin ja pysähtyvät.

Mikä olisi viisain vaihtoehto tehdä sähköt, rakenteet ovat vielä auki niin putkia/piuhoja saa vedeltyä ja sähkökeskuksessakin on tilaa koska sitä ei vielä ole.

11

815

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LTR-6

      Asiaa olisi hyvä miettiä ennen remottia, niin voisi asentaa samalla kunnon ilmanvaihdon...

      Kyseiset laitteet ovat varsin alimitoitettuja, joten niiden käyttämisessä tunnin kerrallaan ei ole oiken mieltä.

      Kustannukset erillislaitteilla pomppaavat ylös ja ilmanvaihdon tasapainoittaminen noilla on käytännössä mahdotonta. Lisäksi käyttökustanukset ovat isot, jos sitä ilmaa aidosti vaihtaa.

      Ensimmäinen riittää n. 30m2 huoneen huonekohtaiseksi ilmanvaihdoksi. Ongelmaksi jää se, että se ei vaihda ilmaa koko talossa, jota sitten yrität paikata noilla pikkupuhaltimilla ripottelemalla niitä sinne tänne.

      Kaikkien poistojen pitäisi toimia yhtä aikaa ja koko ajan. Samalla korvausilma pitäisi jotenkin järjestää, että korvausilma ei tule rakenteiden läpi. Kahden makkarin tuloilmalaitteet eivät riitä koko talon korvausilmaa tuottamaan.

      Asentamisen jälkeen noiden tasapainoittaminen on käytännössä mahdotonta. Tuulesta ja lämpötilaeroista ulko- ja sisäilman välillä ilmaa vaihtuu mitenkä sattuu.

      Makkariin aikomissasi venttiileissä Lämmitystehoa näyttää olevan 600W. Tuo riitää n 45 asteen lämpötilaeroon asti. Eli sisällä 23 ja kun ulkolämpötila tippuu alle -22 asteen, niin tuloilma kylmenee aina asteen yhtä ulkolämpötilan asteen tippumista kohden. Yhteensä 1200W jatkuvaa tehoa kuluttaa sähköä aivan mukavasti.

      Jne.

    • Sähkäri11

      Kiitos kommentista, kyseisillä kahdella tuloilmakoneella ja kahdella poistolla on tarkoitus huolehtia vain yhden kerroksen ilmanvaihdosta, ei koko talon niin kuin sanoit.

      Isompaan makkariin joka on noin 30m2 tuleva kone on tarkoitettu 80m2, että eiköhän piisaa ja pienemmän makkarin puhallin on myös tarpeeksi iso.

      Ja niinkuin edellä kirjoitin niin rakenteet ovat vielä auki eli tässä nimenomaan tehdään vielä remonttia niin en ymmärrä kommenttiasi, olisi hyvä miettiä ennen remonttia.

      Mitenkäs tuollainen joka alan mestari toteuttaisi tämän ilmanvaihdon vanhan rintamamiestalon yläkerrassa missä ainoa rajoittava tekijä on harjakatto mitä ei huonekorkeuden vuoksi voi laskea?

      Vielä lopuksi haluan mitä nöyrimmin pyytää anteeksi, että tuhlaan aikaanne mestari...

      • qqqp

        Makkareihin mobair 2035 ja vessaan poistopuhallin. Siinäpä se.


      • LTR-6

        Jos painovoimaista sörkkii osittain, niin lopputulos on huono.

        Huonekohtainen on vain ja ainoastaan tarkoitettu kyseiseen huoneeseen. Kannattaa huomioida, että myyntimiehen maksimi on jotain muuta kuin todellisuus. Tuskin haluat konetta vinguttaa täysillä ja nukua samassa tilassa.

        Tuloilmaventtiilit tuottavat ilmaa keittiiöön, suihkuun, vessaan, saunaan, vaatehuoneeseen jne. Kyseisten tilojen poistoilma siis otetaan mainitsemiesi tuloilmaventtiilien kautta.

        Jos noilla tuloilmaventtiileillä on tarkoitus huolehtia yhden kerroksen ilmanvaihdosta edellyttää tämä sitä, että
        A) Kyseinen kerros saadaan suljettua muilta kerroksilta
        B) Kyseisen kerroksen sulkeminen ei häiritse muiden kerrosten ilmanvaihtoa.

        Kirjoitit aloituksessa, että remontti on tehty. Jos noin ei ole tilanne, suosittelen lämpimästi kunnollista ilmanvaihtoa. Isoin työ on kanavavien saaminen piiloon. Kanavien veto ei ihmeellistä työmäärää vaadi.

        Ilmanvaihtokanavathan voivat liikkua missä vaan mihinkä ne piiloon saa, tai vaikka esillä halutessa.

        Koneen sijoitus on sekin vapaa. Ääni kannattaa ottaa kuitenkin huomioon. Ja kone miellään lämpimään tilaan. Yläkerta sinänsä parempi paikka, että ei tarvitse vetää katolle/katolta koko talon korkuisia kylmiä putkia, jotka tarvitsee eristää.

        Aika tyypillisesti kanavat piilotetaan joko alaslaskuihin, tai koteloihin. Eihän yläkerran kanavien tarvitse välttämättä katossa kulkea, vaan kotelo seinässä, tai jopa kokonaan/osittain seinän sisällä.

        Niin. Ilmanvaihtoahan on aina talokohtainen ja ilman tietoa talosta aika vaikea sanoa mitään. Jos/kun oma taitosi ei riittää, niin pydä apua joltain paikkakuntasi asiantuntijalta.


      • ilmaapalmu

        Mulla yläkerrassa makuuhuoneissa mobair 2010 jossa lämmitysvastus. Läpiviennissä 12v aurinkotuuletin muuntajalla. Hintaa 260 ekee. Vastaava mobair 200 kalliinpi. Vessassa pax, hyvin on ilma vaihtunut.


    • Htlsld

      Nyt olet pahasti hukassa, juuri oikeat laitteet mutta toimintaperiaate ei taida olla kokonaisuuden kannalta hanskassa. Lossnay on tilakohtainen IVkone jonka voit asentaa turvallisesti mihin vain huoneeseen mutta mielummin laite per kerros, vähän turhan suuri ilmamäärä makkariin. Makkariin se mobair, jos tarvitset lämpötehoa lisää niin 2020/2010 valmistajan sivuilta selviää kumpi malli. Jos sinulla painovoimainen niin sitten 2020. Jos taas lämmöt ok niin asenna kiertoilmalla lämmittävä malli, se vie ehkä euron kaksi vuodessa. Eipä se Lossnaykaan taida paria kymppiä enemmää viedä. Poistosta pidät sitten vaan huolen jotta sitä on, paxia vastaavia huomattavasti edukkaampia puhaltimia veskeihin ja kosteisiin tiloihin pari niin poistat talosta tarpeenmukaisen määrän ilmaa, on varmaan muutakin luonnollista poistoa eli hormi. Jos talossasi ei ole alipainetta ei niistä mobaireistakaan tule ilmaa, ne eivät ole puhaltimia vaan sekoittimia ettei tule vetoa. Ja vielä jos katsot oviaukot että ne eivät ole kiinni kynnyksissä että ilma pääsee virtaamaan niin parannus entiseen on varma etkä turhaan tuhoa sitä mökkiä eri luokkaa alipaineisella IVkoneella.

      • oikeinkomietit

        Kirjoitti Ville 8v.


      • Oikeinmietin
        oikeinkomietit kirjoitti:

        Kirjoitti Ville 8v.

        Poika. Tais olla Ville 48v. Käy tutkituttamassa pääsi eri lääkäreillä idiootti


      • eiomavikasi
        Oikeinmietin kirjoitti:

        Poika. Tais olla Ville 48v. Käy tutkituttamassa pääsi eri lääkäreillä idiootti

        Villelle on lusikalla annettu


    • Kerrallakuntoon

      Laita kunnon IV-kone (esim. Wallox) koko talon ilman vaihtoa toteuttamaan ja siihen erillinen liesikupu omalla rasvakanavalla katolle huipparin perään . Hieman kirpasee hinnalla mutta ainakin toimii ja hyötysuhde on hyvä. Erillinen rasvakanava omalla putkella ja huipparilla silloin ei likaa muita kanavia.Silloin kun kokataan poistuu käryt kunnolla keittiöstä! Investoi kerralla niin ei tarvitse koko loppuelämää harmitella miten olis pitänyt tehdä. Noista kanavien vedoista niin koteloi ne reilusti rakenteisiin KOSKA ne kuuluu talotekniikkaan mitä niitä häpeilemään! Minua ei harmita vaikka pari koteloa on rintisikkatalossa:)

    • onsehienomies

      Joo. Keittiö luultavasti alakerrassa? Laki ei kiellä vanhempiin taloihin tehtyjä seinän läpivientejä. Eli putken voit vetää paloeristettynä seinänläpi pihalle ja siihen Rcl:llä läpivientiosa. Ei tarvitse viedä putkia koteloituna katolle asti. Jos haluat laittaa kunnon Lto-koneen niin siinä on taas isännällä miettimisen paikka mistä viedään mikäkin ja varsinkin ( minkä kokoinenputki ) et varmasti työ myös onnistuu. Olisen iv-koneen paikka ylä tai alakerta niin kannattaa ottaa huomioon talon suuren koon mukaiset arvot. Tulo / poisto venttiilit joka huoneeseen poislukien ph/wc tilat. Tässä tapauksessa lienee parasta asettaa kone lattialle eikä seinälle. Lattia sekä seinä resonoi jos ei ole tehty valmiiksi äänieristystä muuten ollaan taas hukassa ja remppaan ei loppua näy. Eli ne asiat kuntoon! Raittisilma sekä ulospuhallus voidaan suorittaa saman säleikön kautta. www.systemair.fi toimii hyvin. Isot ilmamäärät tarvitsevat myös hyvät äänenvaimentimet. Jos pystyy laittamaan tuplana peräjälkeen tulo sekä poistolle niin aina parempi. Putkienkotelointi varmaan onnistuu itseltäsikin mutta www.lindab.fi löydät tehdasvalmisteisia koteloita. ONNEA MATKAAN

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1393
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1133
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe