Montako tietoisuutta Jeesuksella on?

3-sammakkoa

Katolisen opin mukaan Kristus on ihminen ja Jumala yhtä aikaa.

Onko Jeesuksella teidän mielestänne yksi vai kaksi tietoisuutta: ihmisen tietoisuus ja Jumalan tietoisuus vai pelkästään toinen näistä (Jumalan tietoisuus)?

Jos Jeesuksella on erikseen ihmisen tietoisuus ja Jumalan tietoisuus, niin onko hän mielestänne silti yksi ainoa persoona ja yksi ainoa olevainen/olento?

Tietoisuudella tarkoitan sitä olevaista ja persoonaa, joka tahtoo, tuntee, ajattelee, tietää ja muistaa asioita, ja sanoo: "minä olen".

Kun Jumala sanoo "minä olen", niin onko Jumala silloin eri olevainen kuin ihminen kristus Jeesus ja kun ihminen kristus Jeesus sanoo "minä olen", niin onko hän eri olevainen kuin Jumala?

Ihminen kristus Jeesus tahtoo, tuntee, ajattelee, tietää ja muistaa asioita, ja sanoo "minä olen", mutta hän ei tiedä ja muista kaikkea sitä, mitä Jumala tietää ja muistaa. Myös Jumala tahtoo, tuntee, ajattelee, tietää ja muistaa asioita, mutta Jumalan ajatukset, tunteet, tahto, tieto ja muistot eivät ole samat kuin ihmisellä. Ovatko ihminen kristus Jeesus ja Jumala siten kaksi eri olevaista? Kaksi eri persoonaa he ainakin ovat, sikäli kuin puhutaan Kristuksesta Jumalan toisena persoonana ja uskotaan Isän ja Pyhän Hengen olevan ne kaksi muuta Jumalan persoonaa, joihin katolisessa uskossa olevat uskovat. Kristuksen ei uskota kuitenkaan olevan ihmisenä eri persoona kuin mitä hän itse on Jumalana: on vain yksi persoona ja yksi olevainen, joka on Kristus, mutta hänet on jaettu kahden eri "luontonsa" mukaan ihmiseksi ja Jumalaksi.

Kristuksen "inhimillisellä luonnolla" täytyisi teoriassa olla eri tietoisuus kuin hänen "jumalallisella luonnollaan", sillä muuten hänellä ei olisi kuin yksi ainoa "luonto". Sanalla "luonto" on käytännössä korvattu sanat "ihminen" ja "Jumala", sillä "Kristuksen inhimillisellä luonnolla" tarkoitetaan "täyttä ihmistä" ja "Kristuksen jumalallisella luonnolla" tarkoitetaan "täyttä Jumalaa". Kristus on "täysi ihminen" ja "täysi Jumala" olematta silti kaksi eri persoonaa ja kaksi eri olevaista. Näin siis kolmiyhteisen jumalan opin ja Kristuksen kaksiluonto-opin mukaan.

Miten "Kristuksen inhimillinen luonto" sopii yhteen "Jumaluuden" kanssa?

Katolisessa uskossa olevat eivät pidä Jeesusta Jumalasta erillisenä olentona/olevaisena vaan ajattelevat hänessä olevan "ihmisyyden" ja "Jumaluuden" yhtyvän toisiin salaperäisellä tavalla, niin että sitä ei voida selittää eikä ymmärtää eikä käsittää: se on mysteeri, joka on pakko uskoa, jos tahtoo pelastua. Kristuksessa "ihminen ja Jumala" ovat yhtä salaisella tavalla, jota ei voida järjellä ymmärtää, mutta "se voidaan pitää totena uskon kautta" (mutta sitä ei voida ymmärtää edes uskon kautta, sillä ymmärrys on hedelmätön niin kauan kuin jotakin asiaa ei voida selittää järjellisesti vaan se jää "mysteeriksi" ja on järjetön tai sisäisesti ristiriitainen oppi).

Katolisen opin mukaan Jumalalla on kolme eri persoonaa, jotka ovat Isä ja Poika ja Pyhä Henki. Lienee oikein ajatella, että jokaisella heistä on oma tietoisuutensa, jonka mukaan he tahtovat, tuntevat, ajattelevat, tietävät ja muistavat asioita, mutta he ovat silti yksi ainoa olevainen, Jumala? Voidaan jopa ajatella niin, että heidän tahtonsa, tunteensa, ajatuksensa, tietonsa ja muistonsa ovat täysin samat jokaisella persoonalla, mutta silti sanotaan heidän olevan kolme eri persoonaa, mutta yksi ainoa olevainen (Jumala). Jumalalla olisi siten kolme eri tietoisuutta, mutta hän olisi silti vain yksi olevainen (Jumala). Jumalalla olisi kolme eri persoonaa, mutta hän olisi silti vain yksi olevainen (Jumala).

"Ihminen kristus Jeesus" poikkeaa Isästä ja Pyhästä Hengestä siten, että hänellä on selvästi eri tahto, ajatukset, tunteet, tieto ja muistot kuin näillä kahdella. Ne ovat myös eri kuin hänen omalla "jumalallisella luonnolla", mutta onko Kristus silti vain yksi persoona ja yksi olevainen/olento vai onko hän kaksi eri olevaista ja kaksi eri persoonaa? Katolisen opin mukaan hän ei voi olla kaksi eri olevaista ja kaksi eri persoonaa, mutta mitä mieltä sinä olet? Vai joko olet valmis tunnustamaan sen, että kolmiyhteisen jumalan oppi ja Kristuksen kaksiluonto-oppi ovat harhaoppeja?

34

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PasiToivonen

      Juutalaiset ovat aina oikeassa. Vallankumous Leninin ja Trotskin hengessä.

    • 3-sammakkoa

      Miten Jeesus voi olla ihminen olematta ihmisenä eri olevainen kuin Jumala?

    • 3-sammakkoa

      Uskotko todella, että Jeesus on ihmisenä sama persoona ja sama olevainen kuin mitä hän on Jumalana?

    • ViimeinenVipunen

      "Onko Jeesuksella teidän mielestänne yksi vai kaksi tietoisuutta: ihmisen tietoisuus ja Jumalan tietoisuus vai pelkästään toinen näistä (Jumalan tietoisuus)?"

      V: Paha kysymys. Mutta jos Jeesuksella olisi vain Jumalan tietoisuus, hän olisi Jumala ihmisruumiissa eikä ihminen ihmisruumiissa, mutta eihän perusihmiselläkään ole kahta tietoisuutta.

      "Jos Jeesuksella on erikseen ihmisen tietoisuus ja Jumalan tietoisuus, niin onko hän mielestänne silti yksi ainoa persoona ja yksi ainoa olevainen/olento?"

      V: Kyllä, ja syynkin kerroin tuossa edellisen kysymyksen kohdalla.

      Kun Jumala sanoo "minä olen", niin onko Jumala silloin eri olevainen kuin ihminen kristus Jeesus ja kun ihminen kristus Jeesus sanoo "minä olen", niin onko hän eri olevainen kuin Jumala?

      V: lähestytään asiaa kuvittelemalla ihminen. Me tiedämme, että ihminen on sosiaalinen, psyykkinen ja biologinen kokonaisuus. Kristinuskossa ja juutalaisuudessa(?) ihmistä pidetään Jumalan kuvana. Jos tuota ihmisen kolminaisuutta sovelletaan Jumalaan, niin Jeesus vastaisi tuota biologista osa-aluetta. Samalla tavalla kuin ihmiskeho on olemassa ja näyttää olemassaoloaan (kuten aistimukset), niin samalla tavalla Jeesus on olemassa. Ruumis ei ole riippuvainen psyykestä ja sosiaalisesta puolesta, se kykenee elämään ilman niitä, mutta jos puhutaan vaikka tunnetilasta, niin se koetaan olemisen kaikilla tasoilla. Samoin Jumala toimii, persoonat ovat osittain itsenäisiä, mutta toimivat silti usein yhtenä kokonaisuutena.
      Eli Jeesus on eri olento kuin Isä, mutta ei kuitenkaan eri olento kuin Jumala, johon kuuluu Isä.

      En ymmärrä, miksi kolminaisuusoppi olisi harha-oppia, kun itse Jeesus sanoo itse lähetyskäskyssä: "kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen".

      • 3-sammakkoa

        Katoliset isät ovat väärentäneet Matteuksen evankeliumin lopun. He ovat lisänneet sinne kastekäskyn ja sanat "Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen". Tätä sanahirviötä ei ole missään muualla Raamatussa. Kun apostolit kastoivat vedellä pakanoita ja juutalaisia, niin he tekivät sen Apostolien tekojen mukaan aina "Herran Jeesuksen nimeen" tai "Jeesuksen Kristuksen nimeen". Apostolit eivät tunteneet sanontaa "Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen", koska he eivät tunteneet kolmiyhteistä jumalaa. He sanoivat isän olevan yksin se yksi ainoa kaikkivaltias iankaikkinen Jumala, jonka Jeesus kristus on meille ilmoittanut ja joka on luonut kaiken, mitä on olemassa.

        Eusebius on lainannut alkuperäistä Matteuksen evankeliumin loppua muodossa "Menkää ja tehkää kaikista kansoista opetuslapsia minun nimeeni ja opettakaa heitä pitämään kaikki...."

        Mitä lähempänä katolista harhaoppia ollaan, sitä useammin kuullaan sanat "Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen".

        Mitä kauempana siitä harhaopista ollaan, sitä vähemmän tuota sanahirviötä kuullaan.

        Mitä lähempänä alkuperäistä uskoa ollaan, sitä selvemmin erotetaan Jumala ja Kristus toisistaan ja puhutaan pyhässä hengessä oikein heistä molemmista. Eksyneet ovat sekoittaneet toisiinsa Jumalan ja Kristuksen: he ovat yhdistäneet heidät Raamatun vastaisella tavalla toisiinsa katolisten isien opin tueksi, eivätkä he osaa erottaa näitä kahta toisistaan Raamatun osoittamalla tavalla.

        Ihminen kristus Jeesus on tietysti kokonaan eri olevainen ja eri persoona kuin Jumala. Jeesusta ei ole jaettu Raamatussa kahtia ihmiseksi ja Jumalaksi: hän on ihminen, jonka Jumala on herättänyt kuolleista ja korottanut kaikkien herraksi. Jeesusta kutsutaan joskus myös "jumalaksi" niin kuin muitakin ihmisiä ja enkeleitä, kun he toimivat Jumalan nimessä hänen edustajinaan.


    • vakuuttunut

      Ettekö te kaikki kristikuntaan kuuluvat voisi olla yhtä ja samaa seurakuntaa, koska kaikkien juuret ovat samassa lähteessä, kauan jälkeen kristillisyyden omaksuttuun kristillisyyden ja pakanuudesta otettujen oppien yhteen sulattuminen. Samat opithan teillä on, pakanallisuudesta otettu kolminaisuusoppi, kreikkalaisten filosofien oppi kuolemattomasta sielusta, juhlat, joilla on myös pakanallinen alkuperä, ja perinteet, joilla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa. Miksi olette kuitenkin jakautuneet riiteleviin eri uskontoihin. Huomaa, kun lukee eri uskonnoista, että seurakuntien sisälläkin käydään katkeria riitoja ja erimielisyyksiä. Mitä tekemistä
      niillä on totuuden Jumalan ja hänen poikansa Jeesuksen kanssa ja Raamatun opetusten kanssa?

    • Meingott

      Miten niin katolisen opin mukaan? Minkä katolisen?

    • PasiToivonen

      >>Samat opithan teillä on, pakanallisuudesta otettu kolminaisuusoppi, kreikkalaisten filosofien oppi kuolemattomasta sielusta, juhlat, joilla on myös pakanallinen alkuperä, ja perinteet, joilla ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa. >>

      Aivan. Ihminen on sieluton leivänpaahdin. Leivänpaahtimesta ja kahvinkeittimestä tulee "elävä sielu" kun se kytketään sähköverkkoon. Leivänpaahtimen tappaminen on syntiä.

    • PasiToivonen

      3-sammakkoa on aina oikeassa. Hän on Jeesus. Saanko kumartua edessäsi? Saanko suudella jalkojasi? Ehkäpä suudeltaessa sammakosta tulee unelmien prinsessa. Mutta kun sammakkoja on kolme, tulee ongelmia koska en tiedä kenen kolmesta prinsessasta valitsisi.

    • vakuuttunut

      Ei suinkaan leivänpaahdin, vaan elävä ihminen. Olet varmaan lukenut siitä, kun ihminen luotiin. 1. Mooses 2. Luku jae 7ssa kerrotaan että Jumala muodosti ihmisen maan tomusta ja puhalsi hänen sieraimiinsa elämän henkäyksen ja ihmisestä tuli elävä sielu. Huomaa, tässä ei sanota, että ihmiselle annettiin sielu, vaan hänestä tuli sielu, elävä persoona. 1. Korinttilaissille 15.luku jae 45 sanotaan, Niin on myös kirjoitettu, ensimmäisestä ihmisestä Aadamista tuli elävä sielu. Viimeisestä Aadamista (Jeesus) tuli elämää antava henki. Hesekiel 18 luku jae 4 sanoo, katso! Kaikki sielut, minulle ne kuuluvat. Se sielu, joka tekee syntiä, se tulee kuolemaan. Kaikki ihmiset tekevät syntiä ensimmäisen ihmisparin perintönä. Lunnaat olisivat tarpeettomat, jos ihmisellä olisi jo kuolemattomuus. Lunnaiden vuoksi on mahdollisuus saada synnit anteeksi ja iankaikkinen elämä, mutta uskomalla lunnaisiin sekä toimimalla Jeesuksen askeleissa ja Raamatun opetusten ja periaatteiden mukaan. Käsitys kuolemattomuudesta on kreikkalaisen ajattelun tuotetta, kun taas Raamattu puhuu ylösnousemuksesta. Aleksanterin,joka oli kreikkalainen hallitsija,valloituksen jälkeen omaksuttiin vähitellen kreikkalaisia käsityksiä. Kun Kreikka oli maailmanvalta se aikaansai myös kreikkalaisten filosofien oppien leviämiseen, joista yksi oli oppi kuolemattattomasta sielusta. Ensimmäiselle ihmisparille sanottiin synnin seurauksena, että he kuolemalla kuolisin. Raamatun opettama ylösnousemus olisi myös tarpeeton, jos ihminen olisi automaattisesti kuolematon. Kolminaisuusoppi ja oppi kuolemattomasta sielusta ovat yhtä sekaisia opetuksia, joita ei ollutkaan alkukristillisyydessä.

    • PasiToivonen

      Kukaan täysijärkinen ei valitsisi ikuista elämää jos vaihtoehtona olisi olemattomuus.

      Researchers build a robot that can reproduce

      http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2843969/Will-self-replicating-robots-destroy-world-Probably-not-make-easier-explore-Mars.html

      http://www.news.cornell.edu/stories/2005/05/researchers-build-robot-can-reproduce

      Nykyään osataan jo rakentaa koneita jotka osaavat kopioida itsensä. Ovat siis "elävä sielu", eivät eroa Jehovan todistajien sieluttomasta ihmisestä.

    • 3-sammakkoa

      Ihmeellistä tässä on se, että Jeesuksen uskotaan olevan Jumala ihmisen ruumiissa ja hän on sen lisäksi ihminen ihmisen ruumiissa, mutta on silti yksi ainoa olevainen ja yksi ainoa persoona sen sijaan, että olisi kaksi eri olevaista ja kaksi eri persoonaa.

    • Ovucvl

      Klassisen kristinuskon mukaan Jeesus on sekä Jumala että ihminen. Ymmärtääkseeni helluntaiseurakunnissa uskotaan klassiseen kristinuskoon eli hellari hyväksyvät Kristuksen kaksiluontoopin. Areolaiset ja mm jehovat nykyään kieltävät Jeesuksen jumaluuden.
      Jeesuksella on siis kaksi luontoa inhimillinen ja jumalallinen. Kyseessä on mysteeri johon uskotaan tai ollaan uskomatta.

      • 3-sammakkoa

        Kyllä. Kyseessä on mysteeri, johon joko uskotaan tai sitten ei. Käytännössä on kuitenkin niin, että kovin moni ei tule edes ajatelleeksi kovin paljon sitä, minkä varmaksi väittää ja todeksi tunnustaa. Monien mielestä Jeesus on "Jumala ihmisen ruumiissa", joten he kieltävät sen, että Jeesus on "täysi ihminen". Monille Jeesus on eräänlainen hybridi, joka esiintyy välillä ihmisenä, välillä Jumalana.

        Mysteerin uskoneet eivät mieti kovinkaan paljon sitä, miten Jeesus voi olla ihminen ja Jumala yhtä aikaa: he vain pitävät sen sokeasti totena eivätkä uhraa sille asialle kovinkaan montaa ajatusta elämänsä aikana. Kovin merkillistä...

        uneliaisuuden henki, suomut silmillä, ovat uskoneet väkevän eksytyksen, eivätkä sitä huomaa... he eivät edes ajattele sitä, mihin uskovat ja minkä varmaksi väittävät... ovat sulkeneet silmänsä, eivät tahdo sitä ajatella, tutkia, koetella: sokeaa uskoa, ei mitään muuta... mysteeriuskonto.


    • vakuuttunut

      Mitä tapahtui ennenkuin Jeesus surmattiin? Luukas kertoo 22. luku jakeesta 41 eteenpäin. Siinä kerrotaan, mitä Jeesus teki. Ja hän vetäytyi heistä (opetuslapsista) noin kivenheiton päähän ja polvistui ja alkoi rukoilla sanoen, Isä, jos haluat, niin poista tämä malja minulta. Älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan sinun. Silloin hänelle näyttäytyi taivaasta enkeli ja vahvisti häntä. Mutta jouduttuaan suureen tuskaan hän rukoili rukoilemistaan yhä hartaammin ja hänen hänen hikensäi tuli kuin veripisaroiksi, jotka putosivat maahan. Miksi Jeesus olisi pyytänyt apua Isältään, jos he olisivat sama persoona? Jumala ei ole mikään mysteeri. Hän on selvästi ilmaissut itsensä Sanassaan ja haluaa, että tunnemme Hänet. Jumalan vastustaja Saatanan haluaa, että emme oppisi tuntemaan totuutta Jumalasta. En tiedä, mitä uskontoa Toivonen edustaa, niin outoja hänen lausuntonsa ovat ja pitää itseään ilmeisen nokkelana.

      • 3-sammakkoa

        Usko.Toivonen ei usko, että Jeesus kristus on ihminen. Hän on sanonut sen ihan selvästi moneen eri kertaan. Jos Jeesus olisi ihminen, olisi hän Usko.Toivosen Raamatuntulkinnan mukaan valehtelija ja siten syntinen.

        Koska Usko.Toivonen kieltää sen, että Jeesus kristus on ihminen, niin hänellä ei ole välittäjää Jumalan ja ihmisten välillä: ihmistä kristusta Jeesusta. Jos välittäjä puuttuu, niin silloin ei ole myöskään yhteyttä Jumalaan pyhässä hengessä.

        Jos joku kieltää sen, että Jeesus kristus on ihminen, niin hän kieltää syntien sovituksen. Jeesus kärsi ristillä kuoleman ihmisenä ja Jumala herätti kuolleista ylös ihmisen kristuksen Jeesuksen. Jos joku kieltää tämän evankeliumin ytimen, niin hänellä ei ole syntien sovitusta eikä siten myöskään Jumalaa. (1Tim 2:3-7; 1Kor 15:1-23; Efe 1:20-23; Hebr 5:7; 13:20-21)

        Sellainen kieltää isän ja pojan, joka tekee pojasta isän vertaisen Jumalan ja mikä vielä pahempaa: sekoittaa Jumalan ja Kristuksen toisiinsa niin että sanoo Kristusta Jumalaksi sen sijaan, että uskoisi evankeliumin: Jumala asui Kristuksessa ja sovitti maailman Kristuksen kautta itsensä kanssa. (2Kor 5:16-21; 1Joh 2:18-28; 4:1-5:21; 2Joh 1:7-11)

        Helluntailaisten hyväksi täytyy sanoa kuitenkin se, että Usko.Toivonen ei edusta helluntaiherätyksen virallista kantaa. Helluntaiherätyksen ja erityisesti helluntaikirkon kanta on se, että Jeesus kristus on täysi ihminen ja täysi Jumala yhtä aikaa, Athanasioksen uskontunnustuksen mukaan.

        Sellaisilla on vielä toivoa, jotka tunnustavat Jeesuksen olevan täysi ihminen, vaikka olisivat muuten eksyneet kolmiyhteisen jumalan opin harhaan sitä tarkemmin ajattelematta ja tutkimatta. Paineet ovat suuret sen opin uskomiseen...


      • mystinen.uskova

        Miksi ihmeessä ihmisen ja Jumalan välissä tulisi olla mitään välimiehiä? Ihminen pääsee halutessaan oikeasti suoraan jumaltietoisuuteen. Ongelma on, että useimmat eivät joko halua tai uskalla.


      • 3-sammakkoa
        mystinen.uskova kirjoitti:

        Miksi ihmeessä ihmisen ja Jumalan välissä tulisi olla mitään välimiehiä? Ihminen pääsee halutessaan oikeasti suoraan jumaltietoisuuteen. Ongelma on, että useimmat eivät joko halua tai uskalla.

        Kysymys on synnistä ja sitä seuraavasta rangaistuksesta. Jumala ei voi jättää oikeamielisyytensä vuoksi syntiä rankaisematta, mutta koska hän on myös armollinen ja anteeksiantavainen, niin että tahtoo tehdä hyvää syntiä tehneille ja pahoille ihmisille, näki hän hyväksi antaa poikansa Jeesuksen kristuksen kärsiä synnittömänä ja viattomana uhrikaritsana (ihmisenä) rangaistuksen puolestamme, jotta me saisimme hänen vanhurskauden tekonsa kautta iankaikkisen elämän.

        Kysymys on syntien sovituksesta, joka puuttuu monista muista uskonnoista, mutta on keskeinen osa juutalaisuutta ja saavuttanut täydellisyyden kristinuskossa. Ilman syntien sovitusta ei ole syntien anteeksisaamista, joten vain Jeesuksen kristuksen kautta on mahdollista saada synnit anteeksi ja tulla lunastetuksi Jumalan iankaikkiseen valtakuntaan (johon päästään lopullisesti ruumiin ylösnousemuksen kautta).

        Raamatun kirjoitusten perusteella muu tapa tulla Jumalasta tietoiseksi ja päästä hänen yhteyteensä ei ole Jumalan itsensä valitsema ja säätämä tapa, joten kristittyinä joudumme torjumaan kaiken muun Jumala-tietoisuuden kuin sen, joka saadaan Jumalan pojan Jeesuksen kristuksen kautta, jonka Jumala on herättänyt kuolleista ja korottanut kaikkien luotujen herraksi.

        Mutta pakkohan Raamatun kirjoituksia ja Jeesuksen kristuksen todistusta ei ole uskoa, joten jokainen uskokoon niin kuin tahtoo (ja niinhän he uskovatkin) - oman herransa edessä itse kukin joko seisoo tai kaatuu... mutta tuomio on tuleva ja se alkaa Jumalan huoneesta (seurakunnasta eli niistä, jotka tunnustavat Jeesuksen kristuksen nimeä ja ensin tuomitaan kolmiyhteiseen jumalaan uskovat harhaoppisuutensa vuoksi, sitten myös muut synnissä elävät ja eksyneet... Jumalan sana tuomitsee: minä en tuomitse! ;-))


      • totuus_voittaa
        3-sammakkoa kirjoitti:

        Kysymys on synnistä ja sitä seuraavasta rangaistuksesta. Jumala ei voi jättää oikeamielisyytensä vuoksi syntiä rankaisematta, mutta koska hän on myös armollinen ja anteeksiantavainen, niin että tahtoo tehdä hyvää syntiä tehneille ja pahoille ihmisille, näki hän hyväksi antaa poikansa Jeesuksen kristuksen kärsiä synnittömänä ja viattomana uhrikaritsana (ihmisenä) rangaistuksen puolestamme, jotta me saisimme hänen vanhurskauden tekonsa kautta iankaikkisen elämän.

        Kysymys on syntien sovituksesta, joka puuttuu monista muista uskonnoista, mutta on keskeinen osa juutalaisuutta ja saavuttanut täydellisyyden kristinuskossa. Ilman syntien sovitusta ei ole syntien anteeksisaamista, joten vain Jeesuksen kristuksen kautta on mahdollista saada synnit anteeksi ja tulla lunastetuksi Jumalan iankaikkiseen valtakuntaan (johon päästään lopullisesti ruumiin ylösnousemuksen kautta).

        Raamatun kirjoitusten perusteella muu tapa tulla Jumalasta tietoiseksi ja päästä hänen yhteyteensä ei ole Jumalan itsensä valitsema ja säätämä tapa, joten kristittyinä joudumme torjumaan kaiken muun Jumala-tietoisuuden kuin sen, joka saadaan Jumalan pojan Jeesuksen kristuksen kautta, jonka Jumala on herättänyt kuolleista ja korottanut kaikkien luotujen herraksi.

        Mutta pakkohan Raamatun kirjoituksia ja Jeesuksen kristuksen todistusta ei ole uskoa, joten jokainen uskokoon niin kuin tahtoo (ja niinhän he uskovatkin) - oman herransa edessä itse kukin joko seisoo tai kaatuu... mutta tuomio on tuleva ja se alkaa Jumalan huoneesta (seurakunnasta eli niistä, jotka tunnustavat Jeesuksen kristuksen nimeä ja ensin tuomitaan kolmiyhteiseen jumalaan uskovat harhaoppisuutensa vuoksi, sitten myös muut synnissä elävät ja eksyneet... Jumalan sana tuomitsee: minä en tuomitse! ;-))

        "Mutta pakkohan Raamatun kirjoituksia ja Jeesuksen kristuksen todistusta ei ole uskoa, joten jokainen uskokoon niin kuin tahtoo (ja niinhän he uskovatkin)"

        Sammakkomies itse ei taida uskoa näitä allaolevia sanoja, tai ne hän selittää joksikin muuksi, aivan samaan tapaan kuin kolminaisuususkovaiset selittävät pois kaiken sen mitä he eivät Raamatusta usko, vääntävät merkitsemään jotain muuta kuin mitä Sanassa lukee, esim. että sana "yksi" Raamatussa tarkoittaakin kolmea!

        1) Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä. (Joh 1:10)

        2) Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt (Kol 1:15)

        3) Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvä ja näkymätön, valtaistuimet, herruudet, kaikki vallat ja voimat. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten. (Kol 1:16)

        4) Kukaan ei ole noussut taivaaseen, paitsi hän, joka on taivaasta tänne tullut: Ihmisen Poika. (Joh 3:13)

        5) Enhän minä ole tullut taivaasta tekemään oman tahtoni mukaan, vaan täyttämään lähettäjäni tahdon. (Joh 6:38)

        6) Miten käykään, jos te näette Ihmisen Pojan nousevan sinne, missä hän ennen oli! (Joh 6:62)

        7) Isän luota minä olen lähtenyt ja tullut tähän maailmaan, ja nyt minä jätän maailman ja menen takaisin Isän luo." (Joh 16:28)

        Tätäkään tuskin uskotaan tapahtuneeksi:

        8) Ja niin hän myös meni ja saarnasi vankeudessa oleville hengille, (1 Piet 3:13)


      • 3-sammakkoa

        Nimimerkki totuus_voittaa

        Sinun on ihan turha lainata Raamatun lauseita, kun et niihin usko. Sinä et usko, että Jeesus kristus on ihminen, joten turha sinun on sellaisia jakeita lainata, joissa sanotaan hänen olevan ihminen. Myös sinulta puuttuu välimies Jumalan ja ihmisten väliltä, kun et usko, että Jeesus kristus on täysi ihminen järjellisine sieluineen ja ruumiineen; kokonansa ihminen henkeä, sielua ja ruumista myöten.

        Sinä uskot hybridiin, joka ei ole ihminen, joten älä suotta enää lainaa Raamatun lauseita, joissa sanotaan Jeesuksen olevan ihminen, kun et usko sitä. Sinä annat sanalle "ihminen" eri merkityksen kuin profeetat, Jeesus ja apostolit, joten turha sinun on puhua ihmisestä kristuksesta Jeesuksesta, kun et tarkoita sanoillasi sitä, että hän on ihminen, vaikka Raamatun lauseita lainaat.


      • totuus_voittaa
        3-sammakkoa kirjoitti:

        Nimimerkki totuus_voittaa

        Sinun on ihan turha lainata Raamatun lauseita, kun et niihin usko. Sinä et usko, että Jeesus kristus on ihminen, joten turha sinun on sellaisia jakeita lainata, joissa sanotaan hänen olevan ihminen. Myös sinulta puuttuu välimies Jumalan ja ihmisten väliltä, kun et usko, että Jeesus kristus on täysi ihminen järjellisine sieluineen ja ruumiineen; kokonansa ihminen henkeä, sielua ja ruumista myöten.

        Sinä uskot hybridiin, joka ei ole ihminen, joten älä suotta enää lainaa Raamatun lauseita, joissa sanotaan Jeesuksen olevan ihminen, kun et usko sitä. Sinä annat sanalle "ihminen" eri merkityksen kuin profeetat, Jeesus ja apostolit, joten turha sinun on puhua ihmisestä kristuksesta Jeesuksesta, kun et tarkoita sanoillasi sitä, että hän on ihminen, vaikka Raamatun lauseita lainaat.

        Siinä tapauksessa että et usko ihmisen Jeesus Nasaretilaisen olevan Jumalan Poika et ilmeisesti usko Paavalin julistamaa evankeliumia.

        "Julistamani evankeliumi, jonka Jumala on profeettojensa suulla edeltäpäin luvannut pyhissä kirjoituksissa, on sanoma hänen Pojastaan. Inhimillisen syntyperänsä puolelta hän oli Daavidin jälkeläinen; pyhyyden Hengen puolelta hän oli Jumalan Poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu. Hän on Jeesus Kristus, meidän Herramme." (Room 1:2-4)


      • 3-sammakkoa
        totuus_voittaa kirjoitti:

        Siinä tapauksessa että et usko ihmisen Jeesus Nasaretilaisen olevan Jumalan Poika et ilmeisesti usko Paavalin julistamaa evankeliumia.

        "Julistamani evankeliumi, jonka Jumala on profeettojensa suulla edeltäpäin luvannut pyhissä kirjoituksissa, on sanoma hänen Pojastaan. Inhimillisen syntyperänsä puolelta hän oli Daavidin jälkeläinen; pyhyyden Hengen puolelta hän oli Jumalan Poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu. Hän on Jeesus Kristus, meidän Herramme." (Room 1:2-4)

        Miksi lainaat Raamatun lauseita, kun et ymmärrä, mitä niissä sanotaan? Et ymmärrä sitä, mitä Raamatun kirjoitukset tarkoittavat. Annat sanoille oman merkityksen, joka on eri kuin alkuperäinen merkitys. Seuraat lisäksi vierasta ääntä, kun pidät vuoden 1992 käännöstä oikein käännettynä. Et tutki sitä, mitä kreikankielen alkutekstissä on sanottu ja muodostat näkemyksesi pelkän suomenkielisen väännöksen varaan, jonka on monin paikoin virheellinen, niin kuin tuossakin kohdassa. Paavali puhuu Jeesuksen korottamisesta kuolleista herätetyksi tulon jälkeen, mutta sitä sinä et voi ymmärtää, koska sen asian ymmärtämiseen tarvittaisiin oikeaa sydämen asennetta, tervettä harkintaa, ahkeraa opiskelua ja kirjoitusten tutkimista. Sinä et siihen pysty.

        Ihminen ei ole "iankaikkinen Henki liharuumiissa". Ihminen ei ole "Sana", joka on laskeutunut taivaasta Henkenä "neitsyen" kohtuun ja tullut puetuksi liharuumiilla. Ihminen ei ole ikivanha Jumalan Poika liharuumiissa, joka on tullut taivaasta Henkenä "neitsyen" kohtuun ja syntynyt poikalapseksi. Ihminen ei ole "iankaikkinen Henki", joka ei voi kuolla eikä ole koskaan kuollut ristillä vaan on lähtenyt ulos liharuumiista ja palannut siihen takaisin henkivaelluksensa jälkeen.

        Sinä et usko siihen, että Jeesus kristus on ihminen, joten lakkaa lainaamasta jakeita, joissa sanotaan hänen olevan ihminen, kun tarkoitat sanalla "ihminen" eri asiaa kuin Raamatun kirjoittajat ja Jumala. Vaikuttaa vahvasti siltä, että sinulta puuttuu Jumalan todistus hänen pojastaan Jeesuksesta kristuksesta ja kristuksen sisällinen tunteminen, minkä myötä sinulta puuttuu sitten kaikki muukin: syntien anteeksisaaminen, pyhä henki ja rakkaus, joka on vuodatettu pyhän hengen kautta sydämiimme. Sellaisen kuvan kaikesta kirjoittelustasi olen saanut niiden kuukausien aikana, kun olen viestejäsi lukenut ja sydämessäni koetellut. Vaikka ymmärtäisit omalla järjelläsi lopulta oikean opin, niin se ei sinua auta, koska ei oikea oppi (sen ymmärtäminen) pelasta vaan Jumala pelastaa ne, joissa on pyhä henki ja jotka ovat saaneet syntinsä anteeksi uskottuaan Jeesuksen kristuksen evankeliumin, vaikka he olisivat opillisesti monessa kohdassa erehtyneitä.

        Sinä vaellat vielä katolisessa hengessä niin kuin ne, jotka sinä sanoillasi toistuvasti tuomitset. Se on valheen ja murhan ja veljen vihaamisen henki ja väärämielisen väärin tuomitsemisen henki. Pidät totena tukun katolisia satuja ja taruja etkä ymmärrä kirjoituksia siten kuin ne ovat alunperin tarkoitettu ymmärrettäviksi. Seuraat siis vierasta henkeä, etkä kuule Jumalan ääntä: et saa opetusta meidän taivaalliselta isältämme "hänen tykönään", niin kuin hengestä sanan kautta syntyneet Jumalan lapset "hänen tykönään" oppivat ja kuulevat. Jumala ei ole sinua lähettänyt niin kuin Jumala on omat lapsensa lähettänyt. Jumalan lapset "eivät ole maailmasta", mutta sinä näytät kaikin puolin olevan edelleen "maailmasta". Sinä et ole "Jumalan tyköä lähtenyt" niin kuin Johannes kastaja ja opetuslapset Jeesuksen kuolleista herätetyksi tulemisen jälkeen "Jumalan tyköä lähteneet" ovat. Sinulta puuttuu se kirkkaus, jonka Jeesus on antanut opetuslapsilleen: se sama kirkkaus, joka hänellä oli isältä jo ennen kuin isä oli luonut tämän maailman.

        Mutta miten sinä voisit ymmärtää, ellet saa opetusta isän tykönä ja ellet kuule häneltä hänen tykönään? Vain isästä lähteneet ja hänen tykönään näkevät ymmärtävät Jumalan sanan, mutta muut vääntävät sitä vinoon, niin kuin sinä. Kun yhteys isään ja poikaan pyhässä hengessä puuttuu, niin lopputulos on se, mitä sinusta luemme. Et ole katolisessa uskossa olevia parempi vaan jopa pahempi kuin he ovat. Samaa henkeä seuraatte, vaikka opetus poikkeaa joiltakin osin toisistaan. Sama mieli on sinulla kuin katolisessa uskossa olevilla.


      • 3-sammakkoa
        totuus_voittaa kirjoitti:

        Siinä tapauksessa että et usko ihmisen Jeesus Nasaretilaisen olevan Jumalan Poika et ilmeisesti usko Paavalin julistamaa evankeliumia.

        "Julistamani evankeliumi, jonka Jumala on profeettojensa suulla edeltäpäin luvannut pyhissä kirjoituksissa, on sanoma hänen Pojastaan. Inhimillisen syntyperänsä puolelta hän oli Daavidin jälkeläinen; pyhyyden Hengen puolelta hän oli Jumalan Poika, jolla on valta, ylösnousemuksessa tähän asemaan asetettu. Hän on Jeesus Kristus, meidän Herramme." (Room 1:2-4)

        Sinä toimit täsmälleen samalla tavalla kuin kaikki eksyneet toimivat: myös ne kolmiyhteiseen jumalaan uskovat, joita kritisoit ja joiden kimppuun käyt.

        Sinä olet päättänyt ennalta, mikä tulkinta ja näkemys on oikein, ja lainaat sitten mielivaltaisesti jakeita sen näkemyksen ja tulkinnan tueksi, ymmärtämättä lainkaan, mitä alkuperäisessä tekstissä on sanottu. Et edes yritä ymmärtää, koska sinun tapanasi ei ole etsiä totuutta vaan sinun tapanasi on pitää kiinni ennalta valitusta isien opista, jota pidät totena, vaikka se on harhaoppia ja eksytystä.


    • totuus_voittaa

      Jeesuksen ihmisyyden uudelleenarviointi kahdentuhannen vuoden jälkeen on täysin järjetöntä kun evankeliumeja lukemalla on helppo nähdä että Jeesuksen aikalaisilla ei ollut vähäisintäkään epäilystä hänen ihmisyydestään.

      Se mikä sai juutalaiset raivoihinsa, ja lopulta murhaamaan Jeesuksen, oli se että Jeesus sanoi olevansa Jumalan Poika. (Markus 14: 61-64)

      Jeesuksen ihmisyyden mittaaminen "järjen päätelmillä" joita sammakkomies harjoittaa on samanlaatuista toimintaa kuin mitä tekevät kolminaisuususkovaiset puhuessaan Kristuksen kaksista luonnoista ja kaksista tahdoista jne.

      Molemmat ajautuvat ristiriitoihin Jumalan Sanaan nähden.

      Paavali kirjoittaa: "Me kaadamme kumoon järjen päätelmät" (2 Kor 10:4)

      Sekä kolminaisuusoppi että unitarismi ovat järjen päätelmiä.

      Usko ainoaan todelliseen Jumalaan ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan Poikaan, ei ole minkäänlaista ihmisjärjen luomaa -ismiä, ei unitarismia eikä trinitarismia. (Joh 17:3)

      • 3-sammakkoa

        Sinä pidät totena mysteerin, joten olet katolisessa uskossa. Sinä et usko kirjoituksia, joiden mukaan Jeesus kristus on ihminen. Sinun mielestäsi Jeesuksella on ikivanhan Jumalan Pojan ja Sanan tietoisuus: tahto, tunteet, mieli, ajatukset, tieto ja muistot. Sellainen olento ei ole ihminen, vaikka niin luulisit. Jeesuksen ajan juutalaiset, apostolit ja muut ihmiset eivät pitäneet Jeesusta ikivanhana taivaallisena olentona, niin kuin sinä häntä pidät ja sanot valhetellen, että hän on silti ihminen.

        Kaiken muun lisäksi näytät uskovan, että Jeesuksella ei ole elämän alkua, koska "sanot" hänen olevan iankaikkinen Henki liharuumiissa (näin voidaan Raamatun lainauksesi asiayhteyksissään ymmärtää/tulkita). Sellainen olevainen, jolla ei ole elämän alkua, on iankaikkinen Jumala ja luoja itse: uskot siis käytännössä katoliseen Jeesukseen, joka on Jumala samalla tavalla kuin hänen "Isänsä", vaikka sen toisaalta myös kiellät. Olet ristiriidassa itsesi kanssa ja riitaantunut itsesi kanssa, joten et voi pysyä pystyssä. Sanot, että Jeesus ei ole Jumala ja opetat kuitenkin asioita, joiden perusteella hän on kuitenkin Jumala. Olet yhtä eksynyt kuin muutkin katolisen hengen eksyttämät nimeltään kristityt ihmiset.


    • PasiToivonen

      Uskon kolminaisuusoppiin. Eipähän tarvitse herätä iankaikkiseen elämään.

      :)

    • totuus_voittaa

      3-sammakkoa huutaa pois Jeesus Nasaretilaista joka sanoi tulleensa taivaasta ja olevansa Jumalan Poika. Näin tekivät juutalaisetkin ja murhasivat hänet.

      • 3-sammakkoa

        Sinä et usko, että Jeesus kristus on ihminen. Sinä luulet, että Jeesus on iankaikkinen Henki, joka on tullut taivaasta "neitsyt" Marian kohtuun ja puettu liharuumiilla. Sinä uskot, että Jeesus vain näytti ihmiseltä, mutta ei ollut ihminen, sillä ihminen ei ole iankaikkinen Henki, joka tulee taivaasta "äitinsä" kohtuun ja syntyy "ihmiseksi" (näyttää ihmiseltä, mutta on iankaikkinen Henki liharuumiissa).

        Sinä uskot, että Jeesuksella on kaikki se tieto ja kaikki ne muistot, jotka hänellä oli "Isän tykönä" Henkenä jo ennen maailman luomista ja ennen "ihmiseksi" syntymistään. Sellainen olento ei ole ihminen, joka on ollut olemassa ennen sikiämistään äitinsä kohdussa. Sellaisella olennolla on eri tietoisuus kuin ihmisellä: eri tahto, eri ajatukset, eri tunteet, eri mieli, eri tieto ja eri muistot kuin ihmisellä. Ihmisellä on vain ihmisen tahto, ajatukset, tunteet, mieli, tieto ja muistot: ei mitään tietoisuutta ajalta ennen syntymäänsä.

        Ihmisellä on vielä kuolleista herätetyksi tulemisen jälkeen vain se sama tietoisuus, joka hänellä oli ihmisenä ennen kuolemaansa: ihminen ei tiedä sitä, että on ollut olemassa Jumalan luona ennen syntymistään ihmiseksi eikä ihmisellä ole kaikkea sitä tietoa ja kaikkia niitä muistoja, joita sellaisella ikivanhalla henkiolennolla olisi. Kun luulet Jeesuksen olevan iankaikkinen Henki liharuumiissa, niin tietysti sillä kuvitteellisella Hengellä on eri tietoisuus kuin ihmisellä eikä sellainen kuvitteellinen Henki ole lainkaan ihminen. Sellainen kuvitteellinen Henki on "iankaikkinen Henki liharuumiissa", mutta ei lainkaan ihminen.

        Mitä järkeä sinun on sanoa, että Jeesus kristus on ihminen, kun et siihen usko? Sinä tarkoitat sanalla "ihminen" ihan eri asiaa kuin profeetat, Jeesus ja apostolit sillä sanalla tarkoittivat (tai sanoilla poikalapsi, lapsi ja mies). Sillä ei ole mitään merkitystä, mitä sinä sanot. Vain sillä on merkitystä, mitä tarkoitat sanoillasi. Sinä annat siis väärän todistuksen Jeesuksesta, jos sanot Jeesusta ihmiseksi, vaikka hän ei sinun mielestäsi olekaan ihminen vaan on iankaikkinen Henki liharuumiissa. Sellainen Henki, joka ei voi kuolla ja ei ole siten myöskään sovittanut meitä Jumalan kanssa uhraamalla itsensä ristillä kuolemaan viattomana ja synnittömänä ihmisenä.

        Sinulta puuttuu sovitus, koska et usko, että Jeesus kristus on ihminen ja Jumala on herättänyt tämän ihmisen ylös kuolleista, niin että Jeesus on vielä kuolleista heräämisen jälkeen ihminen eikä ole muuttunut miksikään muuksi: Jeesuksesta ei ole tullut sellaista ikivanhaa henkiolentoa, joka hän olisi ollut ennen ihmiseksi syntymistään. Jeesus kristus on ihminen eilen, nyt ja ikuisesti. Sitä sinä et usko, joten turhaa on sinun puheesi Raamatun ilmoittamasta Jeesuksesta, kun et häneen usko. Sinä uskot kuvitteelliseen katolisten tarujen sankariin, joka ei ole ihminen: hän ainoastaan asuu ihmisen ruumiissa, mutta ei ole ihminen. Sellainen usko on sinua lainatakseni "kelvotonta".


    • totuus_voittaa

      Täysin typerillä järjen päätelmillä "Jeesuksen tietoisuuksien lukumäärästä" halutaan kumota allaolevat Raamatun sanat.

      Tuloksena on toinen Jeesus, aivan samoin kuin niillä jotka uskovat 100% Jumala-100% ihminen-kaksi-luontoa-kaksi-tahtoa-Jeesukseen.

      Mitään näistä sanoista ei nimimerkki 3-sammakkoa usko, ja niitä on vielä muitakin.

      1) Maailmassa hän oli, ja hänen kauttaan maailma oli saanut syntynsä, mutta se ei tuntenut häntä. (Joh 1:10)

      2) Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt (Kol 1:15)

      3) Hänen välityksellään luotiin kaikki, kaikki mitä on taivaissa ja maan päällä, näkyvä ja näkymätön, valtaistuimet, herruudet, kaikki vallat ja voimat. Kaikki on luotu hänen kauttaan ja häntä varten. (Kol 1:16)

      4) Kukaan ei ole noussut taivaaseen, paitsi hän, joka on taivaasta tänne tullut: Ihmisen Poika. (Joh 3:13)

      5) Enhän minä ole tullut taivaasta tekemään oman tahtoni mukaan, vaan täyttämään lähettäjäni tahdon. (Joh 6:38)

      6) Miten käykään, jos te näette Ihmisen Pojan nousevan sinne, missä hän ennen oli! (Joh 6:62)

      7) Isän luota minä olen lähtenyt ja tullut tähän maailmaan, ja nyt minä jätän maailman ja menen takaisin Isän luo." (Joh 16:28)

      • 3-sammakkoa

        Minä uskon kaiken sen, mitä on kirjoitettu profeetoissa ja laissa sekä mitä Jeesus ja apostolit ovat opettaneet ja sanoneet. Minä eroan sinusta siten, että en käytä Raamatun lauseita katolisten tarujen ja satujen tukena vaan ymmärrän ne sillä tavalla kuin ne on alunperin tarkoitettu ymmärrettäviksi.

        Turha on sinun mitään sanoa, kun et kuitenkaan usko, että Jeesus kristus on ihminen. Sen asian kieltämisen myötä menetät kaiken, mitä iankaikkisen elämän saamiseksi uskon kautta tarvitaan. Sinä et usko edes siihen, että Jeesus kristus on kuollut ristillä ja Jumala on herättänyt hänet ylös kuolleista. Kiellät siis evankeliumin, kun pidät totena katoliset tarut sankaritarujen kaltaisesta Kristuksesta, joka on tullut Henkenä taivaasta "neitsyen" kohtuun ja syntynyt "ihmiseksi" eli pukenut ylleen liharuumiin, jne. Sinulle nuo tarut ja niiden totena pitäminen ovat pelastumisen ehto, mutta Jumala näkee asiat toisin - ei kuitenkaan eduksesi vaan tuomioksesi, koska tuomitset muita väärämielisesti väärin, kun he eivät usko katolisia taruja samalla tavalla kuin sinä ne uskonut olet.

        Sinä luulet pelastuneesi, kun olet ymmärtänyt Jumalastasi eli vuoden 1992 Kirkkoraamatusta asioita, joiden perusteella "Isä" on yksin ainoa Jumala. Luulet, että kukaan muu ei ole pelastunut kuin sellainen, joka on ymmärtänyt saman asian kuin sinä. Sinulla on oppi pelastumisen toivona sen sijaan, että olisit saanut iankaikkisen elämän armolahjan Jumalalta uskon kautta hänen poikaansa Jeesukseen kristukseen, joka on ihminen, ja jonka Jumala on herättänyt ylös kuolleista ja korottanut kaikkien herraksi. Koska toivosi perustus on väärä, niin sinä olet hylännyt evankeliumin ja korvannut sen omalla opillasi, jota pidät pelastumisen ehtona. Et poikkea katolisessa uskossa olevista muuten kuin siten, että kiellät kolminaisuusopin, vaikka pidätkin Jeesusta samanlaisena jumaltarujen sankarina kuin katoliset ja katolisuutene käännytetyt pakanat häntä pitivät ennen sinua.


    • mustastaraamatustaa

      Musta Raamattu

      http://pouserinet.fi/~wibbaxi/MUSTARAA/

      Otteita kirjasta!

      -------------------

      Raamattua kutsutaan Pyhäksi Kirjaksi sentähden kun se sisältää pyhimysten viisauden, ja samalla kertaa yhdistää se ja laittaa sopusointuun sanan ja teot, opetuksen ja sen täytäntöön panemisen. Se näyttää todellisen yhteytemme kaikkivaltiaan kanssa -- se tuo esiin suoranaisimmat todistukset ja totuudet henkisestä ja järkiperäisestä elämästämme; se käsittelee ja näyttää meille luonnonlakien synnyn ja vaatimukset, joiden läpi ja kautta kaiken täytyy johdattaa valkeuteen ihmiskunnan synnyn, entisyyden ja nykyisyyden perille pääsemiseksi -- ja myöskin ihmiskunnan tulevaisuuden ymmärtämiseksi, ja miten todellinen pyhyys saavutetaan. Se näyttää meille myöskin elävät ja näkyväiset asiamiehet, joita Jumala pitää pelastustyössään ja vihdoin kaikista ylimmän ja pyhimmän olennon -- maailman Vapahtajan, joka oli kaikki hyvä ja kaikki pyhä omassa persoonassaan, ja Hänessä oli pyhyyden voima, jommoista ei yhdelläkään ennen häntä eikä hänen jälkeen ole ollut, ja Hän se näytti ja viitoitti langenneelle ihmiskunnalle tien korkeimpaan ja pyhimpään elämän tarkoitukseen, ja näytti, miten tulee puhdistautua pelastetuksi tullaksemme.

      Me löydämme itäisissä kansoissa kaikenlaista taikavoimaa -- asteita miten voi päästä unissaan ja hereillään yhteyteen henkimaailman kanssa ja tehdä niiden yliluonnollisten voimain avulla ihmeitä. Israelilaisten taito oli paljon erilaisempi kuin muiden itämaan kansojen. Edellisten oli enemmän persoonaan perustuva, ja enemmän persoonista riippuva, mutta jälkimmäisillä ei se ollut niin yksilöjä varten, mutta perustui se koko ihmiskuntaa ja sen suurta tulevaisuutta varten. Jälkimäiset sukkelilla keinoillaan ja alhaisten taitojensa avulla onnistuivat tekemään ihmeitä, mutta edelliset loisti hyvyydellään ja heidän työnsä oli kaikki Kaikkivaltiaan voiman avulla matkaan saatu; he rakensivat perustusta tulevaisuudelle, ja kaikki heidän elämänsä ja käytöksensä oli siihen perustuva. Israelilaiselle näkijälle oli nähtävänä ei ainoastaan jonkun yksityisen kohtalo, mutta koko kansakuntain kohtalo oli hänelle selvä; hän tiesi, että kaikkien tulee Danna luottamuksensa Jumalaan, joka vihdoin salaisuudet ilmi tuo, niinkuin Hän on monta kertaa ilmi tuonut vanhassa aikakaudessa näkyjen kautta. Jos me tarkastamme vanhan liiton historiaa, näemme sieltä, että tuo merkillinen kansa seisoi yksinänsä ikäänkuin tulinen patsas pakanallisen pimeyden keskellä.

      Alottakaamme historian alkuajasta, se on alkuluomisesta alkain Mooseksen kirjoitusten mukaan. "Alussa loi Jumala taivaan ja maan."

      Tässä on ensimmäinen ja suurin aihe. Jumala on luomaton olento taivas ja maa ensimmäiseksi luotiin; Jumalan synnystä ja luomisesta ei mitään historiallisia todistuksia ole Mooses esille tuonut. Sitten Mooses puhuu valkeudesta ja pimeydestä: "Ja maa oli autio ja tyhjä, ja pimeys oli syyvyyden päällä, ja Jumalan henki liikkui vetten päällä. Ja Jumala sanoi: tulkoon valkeus ja valkeus tuli." Tässä sanotaan valkeutta luoduksi, ja sen vastakkainen oli pimeys, jota ei luotu, mutta joka oli ilman luomatta; sentähden vanhan ajan egyptiläiset pitivätkin pimeyttä kaiken alkuna ja ennenkuin mitään muuta oli. Mooseksenkin kirjoitusten mukaan tunnustetaan se egyptiläisten usko oikeaksi, sinä hän sanoo: "ja pimeys oli syvyyden päällä".

      Egyptiläinen oppi alkuajasta voi olla hyvinkin luotettu, mutta heidän erehdyksensä sai alkunsa siitä, että he hyväksyivät pimeyden ennen valkeutta; ja persialaiset tekivät vastakkaisen erehdyksen, hyväksyen valkeuden ennen pimeyttä, ja että valkeus on kaiken alku ollut. Valkeus ja pimeys seisovat vastakohtina toisilleen, joista toinen on ollut ja toinen on luotu, ja joista Mooses sanoo: "Ja Jumala eroitti valkeuden pimeydestä: Ja Jumala kutsui valkeuden päiväksi ja pimeyden kutsui Hän yöksi". Raamatussa esiintyy alkuluomishistoriassa myöskin seuraava epäselvä kohta, nim. kun puhutaan Vedestä hengestä vesi oli näkyvä ja oleva aine, ja henki, se on Elohim, oli vaikuttava, toimiva, mutta näkymätön olemus, ei mistään aineesta tehty. "Ja Jumalan henki liikkui vetten päällä." Yksipuoliset näkökannat johdattivat alkujaan viisaat tutkiat harhaan. Siispä Thales kirjoituksissaan loi ja synnytti kaikki vedestä, ja jätti mainitsematta kokonaisuudessaan: vaikuttavan ja synnyttävän Jumalan hengen. Thalesin suunnitelmaa ovat materialistit hänen jälkeensä seuranneet. Toinen yksipuolinen katsantokanta on se, kun katsotaan kaikkea yksinomaan hengelliseltä kannalta ja aine, maa, vesi ja näkyvät esineet, jätettiin kokonaan tutkimattomiksi, niin kuin alkuajan spiritualistiset advokaatit kaikkea käsittelivät.

      • mustastaraamatustaa

        Mooses sentähden näyttää kaikki jotakuinkin perusteellisesti ja osoittaa taitoa, jommoista eivät omanneet yksikään muu Egyptin viisaista.

        Hän tarkastelikin ja tutkisteli kaikkea pyhyyden valossa, eikä missään puoluehengessä, mutta todellisessa kuvassa, antaen aineelle sille kuuluvan arvon ja asettaen hengellisen sen rinnalle. Ja lisäksi on Mooses kuvannut luomisen kauniilla ja miellyttävällä kielellä, niinkuin esim. mitä hän vesistä puhuu -- erottelee kuivan ja märän, ja kuinka kuiva maa tulee esiin veden seasta; kuinka nurmi ja kasvit, jotka kantoivat siementä, ja hedelmälliset puut kasvoivat maan päällä; kuinka merien syvyydet oli täynnänsä elämää, ja kaikenlaisia eläimiä ilmestyi maan päälle ja lintuja, jotka lentelivät taivaalla, ja vihdoin viimeiseksi kertoo hän kuinka Jumala loi ihmisen, miehen "omaksi kuvaksensa", jolle Hän antoi vallan "vallita kalat meressä, ja taivaan linnut, ja karjan ja koko maan ja kaikki, jotka maalla matelevat".

        Vaikka ihminen syvälle lankesi syntiin, niin toivo täydellisestä pelastumisesta hänelle kuitenkin annettiin sillä ehdolla, että hän täydellisesti parantuu. Ilman sellaista täydellistä parantumista vajoaa hän syvemmälle ja syvemmälle, ja palauttaminen tulee yhä vaikeammaksi. Tullakseen täydellisesti parannetuksi täytyy hänen saavuttaa itsekieltäymyksen ja vastustaa kaikkia petollisia viekotuksia, jotka häntä tahtovat yhä syvemmälle vajottaa, ja hänen tulee rukouksen avulla etsiä korkeamman siunausta, jos mieli saada ylempää avustusta, ja jota ilman hän ei voi hengittää puhdasta ja virkistävää ilmaa. Kun ihminen parannuksen tilaa etsii, tulee hänen kaikki voittaa ja heittää pois tyköään kaiken sen, joka hänen sisällistä hengen puhtautta pimittää ja pyrkii erottamaan häntä pyhyydestä; sillä hän ei voi ennen löytää rauhaa itsessänsä, eikä luonnossa ympärillänsä, ennenkuin hän on kaikki voittanut, mikä hänen luontoaan vastaan sotii, ja saavuttanut yliherruuden niiden yli, jotka häntä vahingoittaa tahtovat. Mutta se saavutetaan ainoastaan siten, että hän palaa samaa tietä kuin on pois tullut. Vähitellen tulee hänen vieroittaa itsensä aistillisista intohimoista ja haluista sankarielämällä, ja ikäänkuin väsynyt matkamies, jolla on vielä monta vuoren jyrkännettä kiipeämättä, yhä vain nousta ylemmäs ja ylemmäs, kunnes päämäärä on saavutettu, joka on ylhäällä pilvissä. Voittaen vastuksen toisensa perään tulee hänen karkoittaa kaikki mustat sumut, joita aina aikatavasta matkan varrella kohtaa, ja jotka pimittävät todellista aurinkoa häneltä, estäen sen valoa, ja että sitte vihdoin sen säteet pääsee ilman esteitä paistamaan, Seuraava on todellinen raamatullinen opetus Indian uskontunnustuksen mukaan, joka uskonto tavoissaan kuitenkin eroaa:


        Kaikkivaltias on antanut ihmiselle ohjauksia, miten hän voi itseään auttaa parannuksen tiellä. Jumala on asettanut korkeampia palvelijoita häntä auttamaan, että ihminen ohjaantuisi Hänen tykönsä harhatieltään. Mutta täydellisen pelastuksen saa hän ainoastaan maailman Vapahtajan kautta, Hänen, joka valmisti ja täydensi kaiken sen, mitä muut palvelijat olivat keskitekoiseksi jättäneet. Hänen kauttansa kaikki voima tuli ylistetyksi, pyhäksi ja arvolliseksi; Hänen kauttansa antoi Jumala tulla ensimäisen ja ainoan sekä oikean valon, tiedon kaikesta, ja tiedon myöskin Hänestä itsestään. Jos ihminen haluaa vastaan ottaa tuon tarjotun avun, niin hän varmasti pääsee haluttuun päämäärään, ja hän tulee niin varmalle perustukselle uskossaan, että mitkään vastaiset epäilykset eivät voi häntä siitä järkyttää.

        Jos hän ylentää tahtonsa, niin että se tulee yhtäpitäväksi pyhyyden kanssa, voi hän päästä henkielämän kanssa yhteyteen jo täällä maailmassa, niin että korkeampi henkinen elämä tulee näkyviin hänen silmissään, ja hän tuntee Jumalan läsnäolon lähempänä kuin hän on osannut aavistaa; että kaikki voi käydä mahdolliseksi hänelle, sentähden kun hän lisää kaiken voiman itseensä, ja on sellaisen voimain yhteyden sopusoinnussa, ja kun hänellä -- ymmärrys korkeammasta tarkoituksesta, sekä pyhyyden edelläkävijoistä, Mooseksesta, Eliaksesta ja myöskin Kristuksesta, tulevat he näkyväisiksi hänelle kun hän elää ajatuksiensa elämää, jolloin hän ei enää mitään kirjoja kaipaa.


      • mustastaraamatustaa

        Lyhyesti sanottuna, ihminen voi jo tässä elämässä saavuttaa niin täydellisen pyhyyden, että kuolemalla ei ole mitään enempää kuin riisua häneltä karkean ulkokuoren näyttääkseen ja esille tuodakseen henkisen pyhän temppelin, sillä hän silloin elää ja liikkuu kuolemattomana. Ainoastaan silloin kun hän saapuu tämän pimeyden korven läpi, saavuttaa hän jokaisella pykälällä matkansa varrella uudistusta elämäänsä, enemmän sisällistä voimaa, puhtaampaa ilmaa ja laajempaa näköpiiriä. Hänen henkinen olemuksensa saa maistaa jalompia hedelmiä ja matkansa päätyttyä ei mikään voi häntä irroittaa ylevän asemansa sopusointuisasta elämästä, josta maallinen käsitys voi luoda ainoastaan heikon kuvan. Ilman sukupuolirajoitusta, elää ihminen siellä enkelien elämää, ja omistaa kaikki heidän voimansa, josta hänellä on ollut vain heikko näyte täällä; hän taas saa nauttia ijankaikkisen autuuden pyhää hajua taivaallisessa temppelissä josta kaikki voima lähtee, ja josta hän oli pois karkoitettu ja Kristus on hänen korkein pappinsa. (Hebrealaisten 7, 17, 24, 25.) Ihminen nauttii siellä omista lahjoistaan, ja myöskin saa hän nauttia niiden valittuin lahjoista, jotka valitut on kokoon pantu viisaista ja toimellisista, se pyhä hallitus on ylevämpi kuin mitä täällä maailmassa voisi olla; siellä ei aurinko nouse eikä laske, eikä taivaan tähtien loiste himmene; ei muuttele päivä Ja yö, ja ei ole kielien sekoitusta; jokainen olento, sinä hetkenä kun hän sinne pääsee, voi lukea sen pyhän kirjan nimen, kirjan, josta elämä kaikille vuotaa, (Hebrealaisten 7, 22, 23.) Tässäkin on Zoroaster sopusoinnussa edellä olevan kanssa, sillä hän myöskin puhuu taivaallisesta yhtymisestä, ja Ormuzdin seuralaisten osanotosta uhrialttarilla ja kaikkien rukouksilla, j.n.e.

        Sitä ei käy kieltäminen, että todellisesti viisaita ja valaistuja Kabalisteja on elänyt kerran, ja että monta sellaista on elossa vieläkin. Mutta eivät he kulje paikasta toiseen tarjoten taitoaan kaupaksi, että he siten tulisivat rikkaiksi, mutta ovat he tyytyväiset omaan elämäänsä ja hiljaisuudessaan elävät Salomonin palatsissa, jossa he alituisesti viisauttaan kartuttavat, että he (niinkuin heillä itsellä on tapana sanoa) voivat vihdoin tulla arvolliseksi saamaan salattuja lahjoja ylhäältä. Minä tunnen yhden sellaisen miehen joka sai korkeinta opetusta Kabalasta, ja hän, huolimatta äärettömästä köyhyydestään, ei milloinkaan ota kabalistisista toimituksistaan rahapalkkiota. Kun minä häneltä kerran kysyin miksi hän kieltäytyi kirjoittamasta haluttua kirjaa eräälle jalolle aatelismiehelle, joka tarjosi hänelle suurta summaa palkkioksi, vastasi hän minulle.

        "Deitschtammasch Betaggo Chalof", se tahtoo sanoa, kuka hyvänsä ottaa kruunun palkakseen, kuolee äkkiä." Ei, vaikka koko maailman rikkauden saisin, sittenkään senlaista tekisi. Mutta jos voin auttaa todellisesti tarvitsevaa lähimmäistäni, niin sen teen, luottaen Korkeimmasti Pyhään, ilman aineelliseen palkkioon katsomatta. Oman itseni elatuksesta en ole kovin kiusattu, sillä Kaikkivaltiaalla on keinot minun elatuksekseni ja minä luotan Häneen. Hän elättää taivaan linnutkin."

        On erittäin merkilistä, että kaikki suurimmat ja varmimmat kabalistit juutalaisesta kansasta olivat Vapahtajan seuraajia, ja niin ovat he vieläkin, sen voin täydellisesti todistaa heidän kirjoitustensa ja rukoustensa kautta. Mutta näitä todistuksia ei ole tarve tässä julki tuoda. Mutta että kabalisteja elää vieläkin, ja että he harjoittavat kokeitaan, ovat tehneet ihmeellisiä töitä ja vieläkin tekevät, on kieltämätön tosiasia. Jos emme tätä usko täytyy meidän tuomita kaikki mitä tähän asti on asiasta puhuttu ja kirjoitettu.

        Kuuluisa ja hyvin tunnettu Krusialainen husari Archenvoodin loordi sanoo, kun hän kirjoittaa havainnoitaan Lontoon kaupungista, että siellä elää mies, jonka nimi on tohtori Falcon, ja tunnetaan suurena kabalistina ja jonka luona käy Lontoon kunnioitetuimpia ja järkevimpiä ihmisiä. Sama loordi kertoo, että tuo sama tohtori Falcon asui ennen Brysselissä ja tunnettiin hän siellä nimellä Jude Cayim Schmul Fulk, joka, ranskalaisen herttua Nancyn muistelun mukaan teki ihmeellisimpiä töitä.


      • mustastaraamatustaa

        Minä täydellisesti toivon ja uskon, ja voin vakuuttaa epäilemättä, että tämä pieni kirja ei herätä kenenkään mielessä harhauskoa. Vaikka nyt otaksuisimme, että yksi lukijoista tahtoisi käyttää niitä keinoja, joita tässä ilmoitetaan, niin pian se halu häneltä katoaa kun hän huomaa kuinka tarkkain sääntöin alaiset ne keinot ovat ennenkuin niiden avulla voi onnistumista toivoa.

        Ennenkuin lopetan tämän esipuheeni, on tarpeellista antaa lukijalle hieman selitystä tämän kirjan järjestyksestä ja sisällöstä. Esimerkiksi on tässä paljon yksityisiä sanoja, nimiä, lauseita ja jopa kokonaisia värssyjä, jotka on tähän painettu Heprean ja Kaldean kielellä. Vaikka niin on tehty, niin ei se pitäisi estää ketään kirjaa ostamasta. Sillä kaikki ne paikat, jotka ovat tärkeät, ja tahdotaan mieleen painaa, ovat käännetty ja selitys seuraa jokaista senlaista sanaa tahi lausetta. Kirjan sisällön olen tähän tapaan sovittanut usean eteväin henkilöjen pyynnöstä ja näytteeksi, että käännöstyö on kaikin puolin oikein. Ne kohdat, jotka on pyhästä Raamatusta lainattu, huomataan oikeiksi myöskin.

        Ote Kabalistisen kirjailijan esipuheesta.

        On yleensä tietty ja tunnustettu, että me olemme nimemme saaneet Maailman Hallitsijan pyhän nimen kautta, ja että me saamme pyhän lain eli kirjoitetun lain häneltä. On tiettyä sekin, että paitsi niitä lakeja, joita Jumala antoi Moosekselle kirjoitettuna kivisiin tauluihin, antoi hän myöskin suusanallisia lakeja, joiden avulla Mooses -- kun hän viipyi Siinain vuorella -- pääsi kaikkien salaisuuksien perille ja tuli tietämään Jumalan ja enkelein pyhät nimet, sekä kuinka niitä tulee käyttää ihmiskunnan hyväksi. Kaikki ne opetukset, jotka Jumala tunnusti hyväksi, mutta jotka eivät saaneet tulla yleisesti tiedoksi, jotka aikain kuluessa saivat nimekseen Kabala eli Jumalaistarut, ilmoitti Mooses elämänsä aikana Josualle, hänen seuraajalleen. Josua antoi ne tiedot kirkon päämiehille, eli vanhemmille, vanhemmat antoivat ne tuomareille ja tuomareilta ne joutuivat profeetoille. Profeetat uskoivat ne sitten synagoogan päämiehille, jotka antoivat ne viisaille miehille eli tietäjille. Niin on Kabala siirtynyt yhdeltä toiselle -- suusta suuhun -- nykyaikaan asti. Sentähden me tiedämme, että Thorassa on monta nimeä Kaikkein Korkeimmalle ja hänen enkeleilleen, sekä syviä salaisuuksia joita voi käyttää ihmiskunnan hyväksi, mutta jotka ovat tähän asti tarkasti salassa pidetty yleisöltä, syystä kun yleinen arvostelu ja käsitys on tähän asti ollut liian heikko tämänlaista teosta käsittelemään.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe