Onko totta Mauno Koivisto sai tukea?

Kellokauppias

Onko totta että Mauno Koivisto haki veteraanitukea? ----ahneudella ei ol rajaa. Toiset veteraanit tarvitsivat vielä muitakin tukia, mutta eivät saa.

27

450

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÖKYdemaritRiistää

      Pitää paikansa.

      Mauno Koiviston verotettavat ansiotulot olivat 190 000 euroa vuonna 2013.

      Huom! presidentin eläkkeestä ei makseta veroa eli se sai tuon käteen!

      SDP:n Mauno Koivisto siis saa koko summan eli lähes 16.000 e/kk puhtaana KÄTEEN meiltä kaikilta suomalaisilta veronmaksajilta.

      Laskekaapas piruuttaan kuinka monen työttömän työmarkkinatukelaisen pitää maksaa veroa yli 20% joka kuukausi jotta saadaan kerättyä yhden demarin eläke?

      Kaikista näistä veronmaksajilta saaduista rahoista huolimatta demari Mauno Koivisto haki SOSSU TUKEA!

      Presidentti Mauno Koivisto haki veteraanien sossutukea ja sai sitä!

      Ex-presidentti Mauno Koivisto on käyttänyt sotaveteraaneille tarkoitettua avopalvelua, jonka avulla veteraani voi hankkia erilaisia kotipalveluita 700 eurolla vuodessa.

      Sosiaaliavustuksen kaltaisen tukimuodon myöntää vuosittain sosiaali- ja terveysministeriö Valtionkonttorille.

      Se jakaa tuen kunnille, jotka puolestaan jakavat sen veteraaneille.

      Tukimuodon avulla veteraani voi hankkia määrärahan edestä itselleen vaikkapa siivousta, ikkunoiden pesua, pesulapalveluja tai lounasseteleitä.

      Ex-presidentti Koivisto käytti vuonna 2013 silloisen 600 euron määrärahansa ilmaisiin lounasseteleihin.

      Koivisto ei ole toiminut tilanteessa mitenkään lainvastaisesti, sillä hän on veteraanina oikeutettu tukeen.

      On kuitenkin sanomattakin selvää, ettei varakas presidentti välttämättä tarvitsisi tukea selviytyäkseen päivittäisestä elämästä.

      Manu nimittäin tienasi vuonna 2013 yli 190 000 euroa!

      • Tosi.on

        Mauno Koivisto on elämänsä aikana maksanut veroja paljon enemmän mitä te ikinä tulette maksamaan. Ettehän te laiskat paskat ikinä edes töissä ole olleet. Koivisto oli nuorena miehenä ase kädessä tätä maata puolustamassa, hän ansaitsee veteraanituen. Te kateelliset paskahousut juoksisitte karkuun jos ryssä hyökkäisi. Hävetkää perkeleet!


      • olbomow
        Tosi.on kirjoitti:

        Mauno Koivisto on elämänsä aikana maksanut veroja paljon enemmän mitä te ikinä tulette maksamaan. Ettehän te laiskat paskat ikinä edes töissä ole olleet. Koivisto oli nuorena miehenä ase kädessä tätä maata puolustamassa, hän ansaitsee veteraanituen. Te kateelliset paskahousut juoksisitte karkuun jos ryssä hyökkäisi. Hävetkää perkeleet!

        Ilman muuta on ansainnut, mutta tarvitseeko? Sossut on ahneita. Kun Haloselta kysyttiin mitä hän ajattelee Sauli Niinistön omasta palkanalennusestaan. Sanoi Halonen kuivasti että se on hänen asiansa.


      • hohhoijaaaa

        No hei, voi sen asian järjestää niinkin että eläke on 300 000 sitten ja otetaan siitä verot pois niin jää silti se 190 000 käteen, typerys.


    • EriarvoisuuttaLisää

      Oikea kysymyshän olisi se että pitäisikö joitain veteraaneja kohdella eri tavalla kuin toisia?

      Olisiko myöhemmin elämässään menestynyt veteraari jotenkin vähemmän "arvostettu" valtiolle kuin vähemmän menestynyt vetaraani?

    • ManulleSOSSUTUKEE

      Mauno Koivisto oli viime vuonna ENITEN TIENAAVA pressa!

      Ex-presidentti Mauno Koivisto ansaitsi viime vuonna 193 380 euroa.

      Huom! presidentin eläkkeestä ei makseta veroa eli se sai tuon käteen!

      SDP:n Mauno Koivisto siis saa koko summan eli YLI 16.000 e/kk puhtaana KÄTEEN kaikilta MEILTÄ suomalaisilta veronmaksajilta.

      Näköjään sanonta "tulee kun MANULLE ILLALLINEN" pitää kirjaimellisesti paikkansa?

      Manulle ei riitä että me kaikki suomalaiset veronmaksajat maksamme sille JOKA kuukausi KÄTEEN 16.115 euroa, vaan sen LISÄKSI se vaatii meiltä 600-700 euroa ILMAISIIN LOUNAREIHIN?!

      Millainen ihminen on niin törkeä ettei sille muka riitä yli 16.000 euroa kuussa?

      Miksi sen tarvii viedä toisilta sotaveteraaneilta jotka on OIKEASTI vähävaraisia kirjaimellisesti ruokakin suusta?

      Ne oikeat köyhät sotaveteraanit olis paljon kipeemmin tarvinnu niitä ilmasia lounareita kun tollanen ökydemari!

      Eikö demareilla ole mitään rajaa Suomen kansan riistossa?

      • vm41

        Kunhan joskus saamme oikeistolaisten presidentin, näyttää hän varmaan kuinka kansan varoja säästetään.
        Siihen saakka joudumme vain sietämään riistoa työväestön puolelta.


      • verojamaksaaexpressatkin

        "Mauno Koivisto oli viime vuonna ENITEN TIENAAVA pressa!"

        Varmasti olikin. Hän oli aikoinaan 12 vuotta presidenttinä, sitä ennen pääministerinä ja pankkiirinakin.

        "Huom! presidentin eläkkeestä ei makseta veroa eli se sai tuon käteen!"

        Ei pidä paikkaansa. Vain tasavallan presidentin tulot valtiolta ovat verottomat. Eläkeläispresidentit maksavat veroja ihan normaalisti. Nuo 193 380 euroa ovat nimenomaan verotuksessa huomioidut tulot. Kokonaisuudessaan tuloja on aina enemmän kuin verotettavia tuloja, koska verotettavissa tuloissa huomioidaan vain veronalaiset tulot, ne eivät sisällä korkotuloja, ja koska ennen verotettavien tulojen määritystä tehdään erilaisia vähennyksiä.


    • exieneläke

      paitti, että ex-presidenttien veroton eläke on 96 000€. Manu tulot yhteensä 194 488€.

    • yrittäisitsinäkin

      Mitä väärää siinä on, että Mauno Koivisto haki veteraanitukea, johon hänellä on oikeus? Kukaan veteraani ei jäänyt vaille tukea sen vuoksi, että Koivistokin sai itselleen kuuluvan tuen, vaikka ei sitä välttämättä tarvitsisi.

      Tuollaisen 700 € saa moni turhanpäiväinen nuori vahva mutta yhteiskunnalle pelkkänä rasitteena oleva jannu joka kuukausi ja enemmänkin. Mauno Koivisto on sentään työnsä tehnyt, ponnistanut satamajätkästä korkeaan asemaan. Teepä sama! Maksan sinulle yhden kerran 700 €.

      • Lawetorder

        Jottei mene ihan riitelyksi, niin todellisuudessa manu lounri ole koskaan ollut satamajätkä, vaan opiskeluaikana parina kesänä oli lastaushommissa.

        Lisäksi voidaan todellisesti sanoa ettei hän oikeastaan ollut edes rintamalla, vaam sota-aikana ensin 25 vuonna syntyneiden, jotka pääsi, sissikoulutuksessa ja sota-aikana kävi muutaman kerran sissireissulla sodan loppu vaiheessa, lapin sotaan tainnut osallistua ollenkaan (tieto minulla hieman epävarma, pitää tarkistaa).

        Monellakin sotaveteraanilla olisi ollut oikeus veteraanieläkkeeseen, mutta eivät hakeneet (25 ja 26 syntyneet), 26 syntyneet ehtivät sota-ajan koulutukseen ja osa jopa rintamalle asti, sodan jälkeen normaaliin varusmieskoulutukseen kun ikää oli vaadittu määrä.


      • lopettaisitjo

        "Tuollaisen 700 € saa moni turhanpäiväinen nuori vahva mutta yhteiskunnalle pelkkänä rasitteena oleva jannu joka kuukausi ja enemmänkin. "

        Hanki nyt hel**tti elämä ittelles ettei tarvitse vuorokaudet ympäriinsä päivystää köyhien keskustelupalstoilla v*ttuilla köyhille.

        Käy edes kelan sivuilla katsomassa kuinka suuri työmarkkinatuki on ja kuinka siitä verotetaan - ei muuten ole 700 euroa.


    • H6208645382

      Koiviston tuloista on verovapaata vain tuo pressan eläke, sillä se perustuu presidentin viran hoidosta maksettuun verottomaan palkkioon. Presidenttiys kesti vain 12 vuotta Koiviston pitkästä työurasta.

      Kaikesta muusta kertynyt eläke on normaalikäytännön mukaan verotettavaa eläketuloa. Joten kyllä äijä veroja maksaa ihan kelpo summan!

      Vertailun vuoksi mainittakoon, että suuren osan tulonsiirroista (asumistuista) itselleen haaliva VVO maksaa toimitusjohtajalleen käsittämätöntä 745 000 €:n vuosipalkkaa. "Palkasta kiinteää osaa oli 367 000 euroa ja muuttuvaa osaa 378 000 euroa. Asia käy ilmi VVO-yhtymän vuosikertomuksesta."

    • eiahneudellarajaa

      vai veteraanieläkettä??
      Onneksi en ole antanut näille soltuille jotka keräävät rahaa ovelta ovelle latin latia. Enkä anna.
      Olisinhan saanut pienestä palkastani maksamallani 5 eurolla osallistua manun torkkupeiton ostoon. Kyllä ei ahneudella ole mitään rajaa.

      • delta00

        Nämä keräykset ovat tänä päivänä jo aivan turhia. Veteraanisukupolve ei ole enää kovinkaan paljon näistä nauttimassa, mutta tähän astisilla keräyksillä veteraanit olisi varaa elättää ja asuttaa jo vaikka ruhtinaallisessa täyshoidossa.

        "Ylen verkkosivujen mukaan veteraanien tukemiseen perustetuilla yksityisillä yhteisöillä on tällä hetkellä noin 120 miljoonan euron omaisuus.
        Ylen haastatteleman Lotta Svärd -säätiön hallituksen puheenjohtajan, Pirjo Björkin mukaan säätiö saattaa alkaa tukea esimerkiksi erilaisissa kriiseissä, kuten luonnonkatastrofeissa mukana olevia henkilöitä".

        Veteraanijärjestöjen johtajat ovat palkinneet itsensä näillä varoilla ruhtinaallisesti ja tuon säätiön suunnitelmien mukaan kuten yllä, varoja aletaan ohjailemaan maan ulkopuolisiin tarkoituksiin.
        No onhan isis-soturien kuntoutuskin varmasti kohtapuoliin ajankohtainen hanke, mutta veteraanien , joita meillä oli, on myöskin jälkikasvu saanut osansa sodan traumoista, jotka ovat elinikäisiä.
        Suomen valtio teki näistä sotureista rintamalla päihderiippuvaisia kasvattamalla taistelutahtoa anfetamiinilla ja tuon päihderiippuvuuden tuottamaa väkivaltaa saivat suuret joukot jälkeläisistä tuntea nahoissaan koko lapsuutensa ja nuoruutensa ajan.
        Väkivalta oli sekä ruumiillista, että henkistä.
        Siinä ei tulleet sosiaaliviranomaiset, psykologit eivätkä ketkään muutkaan asioihin "sekaantumaan", vaan asiasta vaiettiin viimeiseen saakka ja vaietaan edelleenkin.

        Oikeus ja kohtuus olisi hoitaa tämäkin asia lopulta kuntoon ja käyttää nämä miljoonat niihin kohteisiin, joita nämä traumat ovat todella koskettaneet ja joihin vaikuttaneet koko elämän ajan.

        Suomen valtio ei ole siis vieläkään huolehtinut viime sotien jälkihoitoa loppuun, mutta hyvin kerkeästi se on ohjailemassa varallisuutta maan ulkopuolelle ja tätä ohjailua näyttävät miellellään myös veteraanijärjestöt myötäilevän.


    • kuinmanulleillallinen

      Mikäli haki, niin tuo pitäisi vain tulkita siten, että kaikilla ihmisillä on oikeus hakea ja nostaa kaikkia niitä tukia, joiden saamiseen hän on oikeutettu.

      Ei lisäehtoja rikkaalle, mutta ei myöskään köyhälle.

    • fghfrtuyr

      Valtava kontrasti trumppilandiaan, jossa uusi presidentti päätti olla ottamatta palkkaa työstään. Suomen 'työväenpuolueen' presidenttikin olisi voinut näyttää mallia. Mutta ehkä hän ajatteli itseään duunarina, koska aluksi sellainen oli.

      • youtubesta

        ...mutta mainitun presidentin kulut ylittävät reilusti aikaisempien presidenttien kulut, joihin verrattuna presidentin palkka oli pikkurahaa.


    • history

      Manu oli sodassa Törnin pikakiväärimies. Koettakaa itse olla samoissa olosuhteissa tämän kapineen kanssa jatkuvassa kuolemanvaarassa. Mutta Manu päätti selvitä hengissä.

      Manun ase sodassa (malliltaan, ei alkuperäinen ase).
      https://fi.wikipedia.org/wiki/DP_(pikakivääri)

    • history

      http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005057554.html

      Nuorempi sukupolvi ei näköjään käsitä, mikä arvo oli rintamamiehillä kaikilla sotilasarvoon ja komentopaikkaan riippumatta.

      Jos he olisivat antaneet periksi, oletteko varma siitä, että kirjoittaisitte parhaillaan nyt ja olisitte edes syntyneitä?

    • HiemanKunnioitusta

      Tämänkin ketjun valittajat eivät olisi viime sodassa kestäneet päivääkään niitä olosuhteita, missä Koivistokin on kuolemaa pelännyt.

      Pullamössö sukupolvi vain valittaa, kun valtio ei maksa heille makaamisesta tarpeeksi.

      Hieman kunnioitusta peliin. Ilman Koiviston kaltaisia miehiä puhuisitte kotikielenänne venäjää.

    • history

      "Hieman kunnioitusta peliin."

      On henkiöitä, jotka puhuvat ja tekevät. Vähemmän on henkilöitä, jotka jättävät puhumatta ja pelkästään tekevät.

      Manu oli yksi heistä, jolle oli aina vastenmielistä eduskunnan ja hallituksen jahkailut "mistä milloinkin"-laista ja Manu puuttui myös voimakkaasti sisäpolitiikkaan, jota toivoisi nykyisiltä presidenteiltä myös.

      Manu oli pasifisti, mutta nuorena miehenä potentiaalista tykistön keskitystä Idästä päin. TV:2ssa haastateltiin Manun rintamatovereita: Erään rintamamiehen kertomana: "Manu puhdisti pikakivääriään ja sanoi, "että pitää olla jokin toinen keino rauhan rakentamiseksi Itään".

      Manu päinvastaisista luuloista huolimatta jatkoi Kekkosen linjaa kauppasuhteissa Suomen edun mukaisesti, mutta kun entisessä Neuvostoliitossa alkoi rytistä, Manu otti senkin tilanteen haltuun.

    • history

      Manu oli viimeinen presidentti, jolla oli henkilökohtaiset kokemukset Törnin joukoissa sotaan. Ei siis ihme, että Manu jälkeenpäin ei leuhkinut näillä asioilla, vaan oli nöytä sotilas (myöhemmin alikersantti) ja antoi rakkaan pikakiväärinsä soida oikeassa paikassa.

      Törnin olosuhteisiin perehtyneenä Törni ei antanut kenellekään armoa. Ei edes nuorelle sotilalle nimeltä Mauno Koivisto.

      Törni oli "tietyllä tavalla hullu" vailla itsesuojeluvaistoa edeten ryhmänsä kanssa mitä hankalimpiin tilanteisiin.

      Suomen poliittisen 1960- historian 1970-historian mukaan. Törni kumppaneineen oli vain "varasteleva rosvojoukko", joka ei pitänyt paikkaansa ollenkaan.

      Törni kunnioitti venäläisiä siviilejä ja ei halunnut kantaa heistä sotilaallista vastusta, kun ei tehnyt heille mitään. Törnin haasteet olivat väijytyksissä, "vihollisen haistamisessa", ennakkoarvioinnissa ja ilman parapsykologiaa normaaleilla tiedusteluretkillä.

      Larry Thorne Lauri Törni) on saanut viimeisen leposiansa taisteluhelikopterin pudottua maahan Vietnamin viidakossa.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Lauri_Törni

    • tellervo_koivisto

      TULTA MUNILLE MAUNO KOIVISTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      PUTIN ON SUOMEN PELASTAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Koivisto-oli-paras

      Jospa kirjoittajat tutustuisivat tosiasioihin ennen kuin alkavat möläyttelemään typeryyksiä. Presidentti Koivisto kävi veteraanilounaalla siitä syystä, että hän omalla toiminnallaan halusi näyttää, että veteraaneille tarkoitetut edut kuuluvat jokaiselle säätyyn katsomatta.

      Koivisto oli pitkään tiennyt, että jopa köyhimmät ja huonokuntoisimmatkin veteraanit jättävät etuuksiaan käyttämättä siitä syystä, että he kokevat olevansa rasitteena yhteiskunnalle ja veteraanijärjestöille. Veteraanit ovat sitä iäkästä ja työteliästä kansaa, joka taisteli Suomen vapauden puolesta ja rakensivat Suomen sodan jälkeen likimain tyhästä uudelleen. He eivät ole tottuneet syömään "yhteiskunnan kukkarosta", kuten nykyajan loisena elävät tekevät. He eivät käyneet kerjuulla, kuin vasta viimetipassa. He pitävät kunnia-asiana tulla omillaan toimeen.

      Presidentti Koivisto tempaisi ja näytti julkisesti mallia, että jos hän kehtaa, niin kehtaatte te muutkin veteraanit käyttää teille suotuja etuuksia. Hieno veto Presidentiltä, mutta ikävä kyllä tuo käännettiin hölmöläisten toimesta häntä (ja samalla kaikkia veteraaneja) vastaan.

      Uskon, että Presidentti Koivisto on tukeneut veteraanien rahankeräystä ja toimintaa monin kerroin suuremmilla summilla, kuin mitä hän on sieltä saanut. Lisäksi veteraanit ovat katoamassa "sukupuuttoon" lähivuosina, joten on täysin oikein, että miljoonaomaisuudet käytettäisi näitten viimeisten veteraanien hyvinvointiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe