Edelleen ilmaista asumista + läjä kahisevaa

EhkäTulevaSaviEinari

Ostin uuden kolmion Helsingistä 320000 eurolla vuonna 2012 ja myin 370000 eurolla 2016.

Vastiketta maksoin asumisajalta noin 10 000 euroa ja lainankorkoa vähennykset huomioon ottaen noin 5000 euroa (vaihdoin yhtiölainan pankkilainaksi kaupanteon jälkeen). Varainsiirtoveroa maksoin vain myyntihinnasta enkä velattomasta hinnasta (oli mahdollista vielä 2012) noin 2500 euroa. Välittäjää en halunnut sotkemaan kauppoja, myin itse.

50000 euron myyntivoittosta vähennetään kaikki kulut, jotka olivat 17500 euroa. Käteen jäi ILMAISEN asumisen jälkeen vielä yli 30000 euroa puhtaana.

Vuokralla asuessa olisi kulut olleet jotakuinkin 60 000 euroa. Varallisuuteni omistusasunnossa kasvoi vuokravaihtoehtoon nähden pelkästään neljässä vuodessa noin 90 000 euroa. Uuden tulevan asunnon myyntihinta on myös noussut, mutta aina on mahdollista taas myydä ja asettua sitten vuokralaisen kanssa samalle lähtöviivalle.

Monella varmaan myyntivoitto näinä aikoina on jäänyt pienemmäksi, mutta vaikka noita lukuja hieman pyörittelisi, kyllä itse maksavana helsinkiläisenä ei ole omistusasumiselle mitään järkevää vaihtoehtoa. Erot vuokralaiseen vaikkapa 30 - 40 vuoden asumisella ovat varmaan aivan järkyttäviä. En kehtaa edes laskea, joku muu voi, jos haluaa.

Mutta onnea myös kaikille, jotka ovat valinneet jonkun muun vaihtoehdon.

8

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä noita erilaisia laskelmia on tullut monesti pyöriteltyä palstalla. Samantyyppisiin tuloksiin olen minäkin päässyt. Denialistien torjunta- ja hylkimisreaktiot ovat perustuneet väitteeseen korjauskustannusten määristä ja hintamuutosten laskemisesta reaaliarvoilla.
      .
      Denialistit perustavat väitteensä siihen harhaluuloon, että vuokranantajat eivät hinnoittelisi korjauskustannuksia vuokran sisään (eli väite tappiolla vuokraamisesta), asunnon arvo heidän mielestään tulee laskea reaaliarvossa, mutta ei vuokriin pistettyjä rahoja (vertailu on siis epätäydellinen ja epäjohdonmukainen).
      .
      Denialistit eivät tyypillisesti osaa ottaa huomioon verovaikutuksia, eivätkä denialistit osaa erottaa säästämistä kuluista. Jos maksat asuntolainaa, se on denialistin mukaan kulua, vaikka se onkin säästöä. Kaiken huippu on se, että denialistit lopettavat kululaskelmansa aina siihen vaiheeseen, kun asuntolaina on tullut maksettua, vaikka suurin osa elinajasta kuluu jo maksetussa asunnossa (keskimääräinen laina-aika 17,4 vuotta).
      .
      Sen olen oppinut elämässä, että jokainen on oman onnensa seppä.

      • siis.anti-sellainen

        Päivää denialisti.


    • Ok--Loordikansleri

      Jos rakennutat uuden OK-talon parhaalle pientaloalueelle niin saat sen tuolla 370.000 eurolla kyllä rakennetettua. Tontti tietysti päälle, mutta se voi olla vuokratonttikin tai sitten oma. Tonttia tai maata et omistanut kassukommuunissakaan kuitenkaan eli se ei ole varsinaisesti asuntoon liittyvä kulu/hinta, koska sen lisäksi että olet pientalollinen sitten niin ostamalla maata olet myös maanomistaja jota et kassulla ollut. Vuokratonttikaan ei ole mahdoton, vuosivuokra jää varmasti pienemmäksi kuin kommuunin vuoden vastikkeet. Eli uuden OK-talon tapauksessa et saa takkiin suraavan asunnon hinnan noususta niinkään kuin jos ostat isomman / kalliimman kerrostaloasunnon. Ei ole OK-talon voittanutta siis. Oma talo, oma lupa, omaa maata ja vapaus!

    • hyvin.tehty

      Noinhan se meneekin, jos on kerrostalokämppä Helsingistä. Ostapa ok-talo, niin tekee tiukkaa saada ketään edes näytölle. Ok-latoja ostaa enää korkeintaan muutamat vanhat jäärät, jotka uskoo vielä Nokian kännyköihin ja putkitelkkareihin.

      • kommentoinhan

        Kyllä talokauppakin käy. Ostajia on luonnollisesti paljon vähemmän kuin osakepuolella, kunnon talo maksaa jo sen verran, että kaikilla ei ole mahdollisuutta eikä kaikilla edes halua. OKT asuminen on kuitenkin yhä edelleen ehdottomasti ja selkeästi se HALUTUIN aumismuoto myös nuorten keskuudessa. Monelle se jää kuitenkin vain haaveeksi.

        Talokauppa on aina ollut hidastempoista ja myyntiajat osakkeita selkeästi pitempiä. Nyt myyntiajat ovat vieläkin pidempiä ja hintataso polkee paikallaan tai on jopa muutama prosentti pudonnut. Selkeä aika tehdä tili ostovaiheessa.


      • hanhonhun

        Omakotitalojen hinnat kallistuivat, pääkaupunkiseudulla hurjaa nousua.

        Tilastokeskuksen kiinteistöjen hintaindeksin mukaan hinnat nousivat heinä-syyskuussa yli kolme prosenttia viime vuoden vastaavasta ajasta. Pääkaupunkiseudulla hinnat kallistuivat lähes kymmenen prosenttia. Edellisestä vuosineljänneksestä hinnat kallistuivat koko maassa puoli prosenttia.

        Vanhojen omakotitalojen keskimääräinen neliöhinta oli runsaat 1  500 euroa, kun pääkaupunkiseudulla se oli lähes 3  200 euroa.

        Uusien omakotitalojen hinnat kallistuivat heinä-syyskuussa runsaan prosentin vertailujaksosta.

        Pientalotonttien hinnat nousivat lähes kymmenen prosenttia edellisvuodesta. Keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli runsaat 28 euroa ja keskimääräinen tontin pinta-ala yli 2  000 neliömetriä.

        STT

        http://www.iltalehti.fi/talous/201612052200036323_ta.shtml


    • Omassavelaton

      No ei tuo aloittajan tapaus merkkaa paljon paskaakaan.
      Miten lienee sen uuden ostamisen kanssa? Mahtaako saada edes lainaa pankista.
      Persaukiselta kyllä vaikuttaa.

      • AbsolutelyFabulous_

        Ei se välttämättä. Ilmaisen asumisen jälkeen sille jäi sievoinen myyntivoitto. Rahaa näyttää olevan mukavasti ja mikä parasta, ei ole joutunut tekemään töitä sen eteen, pelkästään asumalla tienannut.

        Katkeralta ja kateelliselta vaikutat. Olisit iloinen, että edes muilla menee hyvin :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe