maanviljelijöiden uudet tuet

vetreataxi

Lähde: MTK: Jäsenlehti Mainio n:o4 Volkswagen hyötyajoneuvot, E 85 muutossarjat, Dimex työvaatteet, Isku kalusteet, Hankkijan entistä paremmat jäsenedut,Kultajouselta isännille korvakorut ja nenärenkaat alennuksella ja onpa palkattu kolme uutta avustajaakin puuhailemaan jotakin, ja kaikki tämä vasta yhdellä lehden aukeamalla. Vieläkö joku ihmettelee miksi tämä maa on konkurssissa??

78

3663

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hienoaaaa

      Toisten repusta syömällä elävät ja kaikki muut pitäisi ilmaiseksi saada ja vielä sähkölaskut pitäisi ihmisten maksaa,oikeita yrittäjiä ovat. Suomi nousuun lähtee

    • Mikko94

      Tiloja on myynnissä jatkuvasti... Siitä vain lainaa hakemaan ja ostamaan oma tila. Suosittelen toki tekemään näitä töitä ensin että saa ammattitaitoa ja opiskelemaan vähintään maatalouden perustutkinto. Korkokanta on todella edullinen ja pankit myöntää todella pitkiäkin lainoja. Mielestäni tosi turhaa kitinää moinen ja aloittaja saisi vetää hamekankaan päälle. ;)

      • pwpwmesu

        Edellinen mene vaan heikoille jäille ilman naskaleita kerran hoputat kannattamattomaan yrittäjyyteen ! Eipä ole laskutaitosi millään pohjalla,suomi ei tarvitse kaltaisiasi laskutaidottomia


      • onnetonpaskatörsä
        pwpwmesu kirjoitti:

        Edellinen mene vaan heikoille jäille ilman naskaleita kerran hoputat kannattamattomaan yrittäjyyteen ! Eipä ole laskutaitosi millään pohjalla,suomi ei tarvitse kaltaisiasi laskutaidottomia

        miten kannattaa ottaa pankista törsien lainaa kun ilmaset investointituet on valtiolta saatavis hullu saa olla muttei pöljä,ainut ammattikunta törsät jotka saa tukee joka asiaan ,maukuu ja valittaa pää punasena ,maajussit on täysiä pummeja jotka eivät tee yhtään mitään ,kepuli hallitus voitas heittää pihalle ja kaataa suomen hyvinvoinnin edistämiseksi,ja heti.


      • ilmastarahaaee

        misä muka myynnis elinkelposia tiloja myyrään,pienemmät ostaa suurpummit ,ei tosiaan näy myytäviä,ei kannata rahasampoo myyrä hullu saa olla muttei pöljä.


      • Turvejussi

        No peräkamarin pojat jää pehkujusseksi. Tarvitaan monenlista konsulttia tukihakemusten täyttämiseen.


    • vetreataxi

      Lainaapa ei saa pankista kun Mikko94: sukulainen joka siellä on töissä vetkuttaa asioita niin kauan että Mikko saa sisäpiiri kaupoilla vietyä taas yhden tilan lähes ilmaisseksi,ja kansa maksaa, kun Mikko maasturilla porskuttaa.

    • koijjataan

      eikös navetastakin puutu sähkömittarit eli talo on samas mittaris ja se tarkottaa että sähkönkulutus ihan sama talo navetta kun saa tuet niihin ja alvit pois. eli ei ainakaan kannusta säästämään koska itse ei tarvi maksaa kaikkee. toisin on toisilla.

    • Mikko94

      Oikein arvattu kyllä tulin kotiin juuri -99 vuoden Mitsulla. Varaosia hain tutun koneeseen kun kerran tuota huoltohommaa teen lisätyönä. Ei ole vapaa-ajan ongelmia ollut ikinä vielä ja työelämässä olen ollut pienen ikäni. Työttömyyskorvauksia en ole ikinä nostanu enkä muitakaan sosiaalietuuksia. Töitä on aina ollut joskus huonommalla palkallakin. Vähän urakasta riippuen. Olen myös ollut vähään tyytyväinen ja tapoihini ei kuulu valittaa ja kadehtia. Mtk:n jäsenmaksua maksan kuten varmaan te muutkin maksatte omien ammattiliittojen maksuja. Mielestäni Suomi tarvitsee yrittäjiä lisää, ei kadehtijoita. Hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille! Syödessänne jouluruokaa älkää haukkuko viljelijöitä. ;) Lämpöisin terveisin alkutuottaja ei valittaja! :D

    • Sivustaseurannut

      Maatila on yritys siinä missä mikä tahansa muukin yritys! Keskustelua ei herätä esim. puualan yritysten saamat miljoonatuet investointeihin tai samojen yritysten saamat tuet pysyäkseen kilpailukykyisenä. Keskustelun aihe siirtyy yllättäen aina maatalouteen. Luulenpa että niin maatilan kuin esim. puualan yrityksen pyörittämiseen ei riitä se että maksetaan sähkölasku tai lainanlyhennys ajallaan.

    • jaakkoä

      Ituniskat ovat kuppareita

    • vetreataxi

      Maatalouden sivubisneksellä Mikko vie leivän työtä elääkseen tekevän suusta .Ja kansa maksaa kun mitsumikko kaltaisineen ahnehtii.Jospa kinkku ja konjakki edes vähän närästäisi?

      • Kadehtijoitariittää

        Vai menisikö niin että Mikko tuo leivän sille duunarille, joka tekee "oikeita" töitä? Ei tuo maatalous oo kovin kannattavaa Suomessa ja ihan vapaasti voi kokeilla maajussina olemista. :D


    • Itemaksettu

      Ymmärtääköhän kirjoittaja nyt lainkaan, mistä kirjoittaa. MTK:n toiminnan rahoittavat jäsenet. Kuten muidenkin työmarkkinajärjestöjen esim. ammattiliitot ja yrittäjäjärjestöt. Jäsenedut niiden liikkeiden myöntämiä etuja, jotka sen myöntävät. Liikkeiden intressi tulee siitä, että näiden puolesta tehdään markkinointi ja suositustyötä. Näitä ei siis mitenkään makseta julkisista varoista, muuten kun sitä kautta, että jäsenmaksu on veronvähennyskelpoinen. Jäsenedut pitää tulla vain jäsenmaksun maksaneille. Loiset eli jäsenmaksunsa maksamattomille ei etuja anneta.

    • Kateellisuus
    • vetreataxi

      Ja MTK:n jäsenmaksurahat on revitty oikeitten yrittäjien työläisten nahasta, koska jokaisen maatalouden näennäisesti tuottaman 50 miljoonan tuloksen kulut valtiolle ovat vähintään 150 miljoonaa. Että miksiköhän valtionvelka vain kasvaa, osaatko laskea?

    • kuluttajatherätkää

      KYLLÄ Suomessa, maanviljelys on aina ollut. Valtion ja veronmaksajien , Rahoilla toimivaa,,"tuotantoa" Jota? Ei ole mietitty koskaan järjellä?? Vain tunteella, ja SUURELLA uholla. KOSKA?? KYSYMYKSSÄ On " Ihmeellisestä" kotimaisesta ruuasta. OLEVA ASIA.. JOPA .UTOPISTINEN??? Pitäisikö? Siitä? Maksaa?? Vieläkin ylihintaa, siellä kaupassa. SEN TAVALLISEN perheenäidin. Joka maksamillaan veroilla on, jo kertaalleen osallistunut. Maataloustuottajien avustuksiin. ELI TUOTANNON KUSTANNUSTEN MAKSAMISEEN. SANON, OSTA! PERHEEN ÄITI, KAUPASTA VIN PARASTA, Ja edullisinta, ruokaa. KOTIMAISUUS ON VANHA "KLISEE" EI TUOTTAJATKAAN, SUOSI SOMALAISIA KONEITA, VAIN JA AINOASTAAN. HALVINTA.

      • samalialainen

        Suomalaisia vai somalilaisia?


    • j3j4j5

      Ei mikään muu ole niin tyhmä kuin suomalainen maanviljelijä paska,tekee kannattamatonta työtä,eikä osaa lopettaa

      • sivustaseurannut

        Eli kaikki ns,sti maajussit pakkohuutokauppaan niin Mikko ja kumppanitaananitkin niin asiat sukeavat? Ja valtiolle omaisuus! Uusjako kun on purettu asiaan juuttuneet.
        Valiolla on hurjat puskurahastot ja vieläpä hakee virostakin maotoa , kysymys kuuluu mtk,lle ja paikalliselle puheen johtajalle.. Osaatteko läksynne, kun silti kirjoititte tavoite suunnitelmia tilojen vähentämiseen paikallis lehdessä portaallisesti 8000 maitotilan putoava puoleen ja tulevaisuuden tavoite vielä puoleen siitäja maidon hinta alle ,35 senttiä ja tuotantokustannuksista ei koskaan ,miten omavaraisuuden käy ja sen suhde vaikkapa puolustusmäärärahojen kuin sitä ensin purettiin ja taas huomattiin, ettei se katakkaan sumessa puolustustus tavoitetta, vai nojataanko eu tai muun apujen tekevän sen ja rahoitttavan, kuin tuoman tarvittain sen levän sotilaan suuhun vihollinenko?
        Keskustelut kielletään putta sivujuonteista kyllä sa, muttei asioista..vapaasti miten on. Toiminnanjohtajan kanssa keskusteku ei suotavaa jostain syystä. Kerroin mielipide vapaudesta asiassa oikeus.
        Olen kuluttaja silti.
        Mutta ihmetyttää ettei niin atrian kuin valionkaan pidä kerätä puskurahastoja vaan maksaa tuotannosta kuuluva kate toiminnalle ja jättää tuottajalle päätös paljonko on valmis tekeen työmäärään ja satsauksiin ja sen mukaan tuotantosopimuksia vastaan alihankintajana jatkojalostajallille toimittaa,olisi asiat toisella tolalla ja ei välttämättä tukia kiskoa kun nekään ei korjaa toiminnan turvaamista.
        Yhsinkertainen ja selvä toiminta ohjelma ilman ällöttäväksi paisunutta väliporrasjoukkoa. Selvästi kukaan ei hallitse asiaa, mahdollistaa vain asiaan kuuluvaa tarpeetonta välistä vetäjien jokkoa vetää perässään.
        Pannaan kaikki pois ja tuodaan niin nähdään kuinka paljon siitä toimensa saanutta joutuu etsiin leivän muualta. Yksinkertaista MILLAINEN ON KESKUSTELUN HÄTÄ JA KELLÄ.
        Kyllä pirunpellon ja taivaantuleen välimaastoon yksi elinehto meille kaikille mahtuu siinähän ei aina olla edes maanpinnalla, kun maajussien huutokappa kuvioineen ja taustaäänineen, mottoineen, kuin musiikki isänmaallinen saa on tilanongelmat pyhittää valkokankaalle ihan juhlavuotena osuva.


    • Ruoka on halutuinta silloin kun sitä on vähän tai ei ollenkaan. Sama on ruuan hinnankin suhteen. Tänä päivänä sitä ruokaa on niin paljon tarjolla vieläpä suht koht edulliseen hintaan että sitä ei oikein osata arvostaa. Ravinnon varassa lepää koko tulevaisuutemme jos sitä ei ole niin tulevaisuuskin jää varsin lyhyeksi. Suomalainen maatalous on ollut isossa murrosvaiheessa josta se ei varmaankaan olisi selvinnyt ilman tukia. Nähtäväksi jää onko tila koon kasvattaminen ollut oikea suunta vai olisiko sittenkin pienet velattomat toimineet tuottavasti ja pienemmillä riskeiltä.

      • helvetin.apinat

        Olen myös sitä mieltä että narina maajusseista on täyttä paskapuhetta, meinaan meistä kuolisi kaikki nälkään jos maajussit ei viljelisi maata tai kasvattaisi karjaa.
        Turha narina nyt onkin lähtöisin Kehä III sisäpuolisilta kasarmeissaan väijyviltä apinoilta jotka aneemisesti lonnivat sinne cittarin maito, leipä ja makkarahyllyille ja mäkättävät kun ruoka on muka kallista maajussien vuoksi, vaikka kalleuden syy löytyy juuri siitä cittarista sekä sen kauppiaasta ja sen kavereista.

        Alkakaa mulkut itse viljelemään sitä maata niin katsotaan saatana kuinka äkkiä se nälkä tulee teillekkin ja mäkätys loppumaan. Sen mitä ApinaKehä III takaista porukkaa tunnen sekä itsekkin pakosta vuodenpäivät siellä olemaan joutuneena tiedän, niin teidän mulkeroiden narina loppuisi nälkäkuolemaan ennen kuin maa olisi vihreänä jos vuodenvaihteessa aloittaisitte.


    • vaaraarähää

      Ulkomaalainen ruoka on halvempaa kuin kotimainen

    • Kysyn_vaan

      Että mitä tekemistä noilla avauksen asioilla on tukien kanssa?


      Sitähän minäkin,ei mitään.

      • 556666

        eiköös sähkömittarit puutu monest navetast ja sitte yhistetään kotimökin sähköt sopivasti firman navetta sähköön ni saa tuet eli ei tartte säästää ku muut maxa sen.
        ei pahal mut ei oo toi kovin rehellist.


      • veronmaksaja1

        Totanoin, sähkömittareita ei tosiaan välttämättä ole montaa, mutta ei kotitalouden sähköt vähennyskelpoisia ole, kuten ei muukaan yksityistalouden meno. Tää on näitä urbaanilegendoja tai pikemminkin vihapuhetta tiettyä kansanryhmää vastaan jota aloittajan kaltaiset ylläpitävät. Kai siitä jotain kiksejä sitten saa.


      • kkkkk77
        veronmaksaja1 kirjoitti:

        Totanoin, sähkömittareita ei tosiaan välttämättä ole montaa, mutta ei kotitalouden sähköt vähennyskelpoisia ole, kuten ei muukaan yksityistalouden meno. Tää on näitä urbaanilegendoja tai pikemminkin vihapuhetta tiettyä kansanryhmää vastaan jota aloittajan kaltaiset ylläpitävät. Kai siitä jotain kiksejä sitten saa.

        miten sä sit erottelet navetan ja talon sähköt?


      • Yhtenäistämisohjeista
        kkkkk77 kirjoitti:

        miten sä sit erottelet navetan ja talon sähköt?

        Ellei ole eri mittaria navetalla ja talossa, kuten esim. meillä on, verotuksessa tehän korjauserä kotitalouden sähköstä. Ellei muuta luotettavaa laskelmaa ole esittää, se on verottajan määräämä vähennysprosentti kokonaissummasta, joka lasketaan kotitalouden menoksi. Vaikuttaa ainakin perheen koko prosenttiin.


    • anne.r

      Ihmiset maksoi oma-aloitteisesti yrittäjien sähkölaskuja,voi vittu,yrittäjät

    • vetreataxi27

      Millä perustellaan se, että maatalous" yrittäjän" työeläkemaksun maksaa 70% :sesti valtio, kun oikea yrittäjä joutuu maksamaan koko maksun itse? Tällainen on jo kaikkien ihmisoikeuksien vastaista, mutta eipä asiasta saa puhua missään mitään, vaan asian julkituoja vaiennetaan heti. Ja maatalouspellethän pääsevät tarpeeksi yhteiskunnan piikkiin lomailtuaan jo viisikymppisinä eläkkeelleki.

      • pienviljelijä1

        Viiskymppisenä ei pääse eläkkeelle, ellei sitten omilla säästöillä. Minä maksan myel-laskuni itse, en minä niitä sossuun kanna, vaikka olen niin pienituloinen että varmasti köyhyysrajan alapuolella ollaan, mutta kun on työpaikka omistuksessa niin minkäs teet.


    • exhomopoika

      Kiuruveellä kairataan kakkaruuvia

    • perssuolipitkällä

      Olen "saanut" läheltä seurata eri maatilojen toimintaa jo vuosien ajan.
      On täysin käsittämätöntä että tiloille edelleen myönnetään isoja kansallisia sekä EU-tukia.
      Ainakin tämä seutukunnan kapitalisti isännät saavat huomattavia lisätuloja metsätaloudesta, nämä tulot eivät vaikuta milläänlailla tilatukiin.
      Verotarkastuksia ei myöskään tiloille tehdä missään muodossa, joku kysely saattaa tulla joskus verotoimistosta puhelimella ja asia on sillä selvä. Maatiloilta ei myöskään vaadita juuri minkäänlaista kirjanpitoa kun vertaa millä tasolla on sen pitää olla esim. PK-yrityksissä joiden liikevaihto on maatilaa pienempi. Isännät tekevät oravanahkakauppaa keskenään yms.
      Joku sanoi että ostakaa tila ja kokeilkaa, kukaan ei metsistään ja maistaan ilmaiseksi luovu joten elinkelpoista tilaa ei halvalla saa mistään!

      • keinutuolit

        " perssuolipitkällä

        22.12.2016 12:01 " HÄPPEE OIKEESTI JOS OLET SUOMALAINEN !!!

        "Maatiloilta ei myöskään vaadita juuri minkäänlaista kirjanpitoa kun vertaa millä tasolla on sen pitää olla esim. PK-yrityksissä joiden liikevaihto on maatilaa pienempi. Isännät tekevät oravanahkakauppaa keskenään yms. "



        SIIIS EI VAADITA KIRJANPITOA! TÄNÄÄNKIN TAAS TEIN LOPPUVUODEN KUITTEJA KIRJANPITOOON. OTA ASIOITATA SELVÄÄ JA PÖYHI SIT VASTA!


    • vetreataxi

      Pienviljelijä1, sinä maksat vain 30% sitä myel- maksua, lopun maksaa teille valtio. Oikeat yrittäjät maksavat yel maksunsa 100% itse. Millä perusteella te ette maksa?

      • mitn

        koska emme ole tyhmiä ja maksatamme ne itse tyhmillä, myöskään sähköt jotka tulevat taloon menee myös navettaan, ei niitä erotella joten turha säästää mitn.


      • MAATILANVALIO
        mitn kirjoitti:

        koska emme ole tyhmiä ja maksatamme ne itse tyhmillä, myöskään sähköt jotka tulevat taloon menee myös navettaan, ei niitä erotella joten turha säästää mitn.

        entäs ajopäiväkirja? joo kyllähän se kirja on ihan hyvä JOS SINNE OIKEIN NE KIRJOITETAAN.
        HYVÄÄ JOULUA REHELLISILLE!


    • kuuspuimuria

      Mitäs olette niin tyhmiä että maksatte. Kelpais teillekin ilmainen raha mut ette ole osannut järjestää asioitanne. Teill ei ole kepun ja kokoomuksen laisia edunajajia.

      Mulla on asiat hyvin, melkein sata hehtaaria on ja koneita tarpeeks. Enkä varmana osta suomalaisia koneita, te duunarit teette täällä pelkkää paskaa.

      Jos lakkaa huvittamasta niin myyn vähän puuta metsästä ja lähden eläkepäiviksi etelään. Tästä jää hyvä omaisuus pojallekin, ei sen tartte ikinä sen takia töihin mennä ettei riittäis.

      Älkää kitiskö, syyttäkää vanhempianne kun eivät jättäneet teille tilaa perinnöksi.

      • joulupukin

        juuri tässä näkee millainen on oikea rehellinen maanviljelijä!


      • lolololololo

        eli perinnöstähän tämäkin oli kiinni, ja jotkut vielä kehtaavat sanoa ITSE perustaneensa tilan :=)
        voe voe voe....


    • torpaton

      Maataloustukeen käytetyllä rahamäärällä voisi poistaa kaiken köyhyyden suomesta.
      Me maksamme tuen lisäksi myös tavaroiden hinnassa, joidenkin tuotteiden suojatullit ovat satoja prosentteja!
      Maatalous ei ole enää aikoihin ollut sellaista että pienituloinen pienviljelijä raskasta työtä tekemällä repisi kapeaa leipää perheelle. Kysymyksessä ovat miljoonin pääomat, suuryritykset jotka eivät ole vuosikymmeniin edes työllistäneet muita. Aikoinaan maatila tarjosi työpaikan useille kymmenille työntekijöille, silloinkin se kannatti.
      Kun on varaa (ja kannattavaksi tietää) sijoittaa joka vuosia kymmeniä tai satojatuhansia yrityksen konekantaan niin ei siinä pitäisi olla vaatimassa köyhänapua yhteiskunnalta.
      Todellisessa köyhyydessä eläviäkin olisi, mutta nehän eivät ihan samassa mielessä ihmisiä olekaan, mitä heistä.

      • Lypsäjätyttö

        Eivät työllistä muita? Äkkiseltään tulee mieleen maitoteollisuus, lihateollisuus, edellisten logistiikat, eläinlääkärit, koneurakoitsijat, aikamoinen määrä byrokraatteja ja paperin pyörittäjiä ja valvojia, maatalouskauppiaat koneineen ja tuotantopanoksineen, jokunen timpuri ja konehuoltoyrittäjä, sorkkahoitajat, siementäjät, lomittajat, ammattilehtien toimittajat, jopa se motokuski joka sitä täällä mainitun "kapitalisti maajussin" metsää hakkaa. On myös mahdollista että joku muukin ihminen saa elantonsa siitä että se maajussi sitä puuta myy...Mutta mitäpä heistä, eikö? Lopetetaan vaan maatalous Suomesta niin kaikki on paremmin;)


    • ranskiis

      Kävin rakentamassa yhteen suurtilaan lisäsiipeä yhteen niistä asuttavista ja majoitustoimintaan käytettävistä taloista uuden lisäsiiven.
      Piirustuksissa se nimeltään kananmunavarasto.
      Selvä ihmisen asuttava yksiö se oli mutta tuoööa nimikkeellä laitettiin taas ne kateelliset persaukiset osallistumaan yrittäjäperheen kuluihin.

      Viisauskin kulkee suvussa? Ei tuollaisia kaikki osaa.

      • 444444

        on noita taloihin rakennettu näköjään maatilan nimissä vaikka minkälaista huonetta ja hallia yms, yritykseen tietenkin mutta käyttötarkoitus lipsuu pikkusen:)(
        ja kuka maksaa:=)


      • imatranvoimah
        444444 kirjoitti:

        on noita taloihin rakennettu näköjään maatilan nimissä vaikka minkälaista huonetta ja hallia yms, yritykseen tietenkin mutta käyttötarkoitus lipsuu pikkusen:)(
        ja kuka maksaa:=)

        mut miten ne erottaa talon sähkön navetan sähköstä ei ole vastausta vieläkään kuulunut?


      • kinkunpaistossa
        imatranvoimah kirjoitti:

        mut miten ne erottaa talon sähkön navetan sähköstä ei ole vastausta vieläkään kuulunut?

        eli ihan sama vaikka palaa valot ja patterit 24/7??????????
        mahdollista???


      • veroeurokki
        kinkunpaistossa kirjoitti:

        eli ihan sama vaikka palaa valot ja patterit 24/7??????????
        mahdollista???

        no ei tietenkään erotella jos ei ole millä erotella! se on selvää että jos katsot heidän talojen valoja esim tavallisen tallaajan valoihin niin huomaat että klo 22.00 tallaajan valot sammuu mökistä kun toisaalla....
        että näin.


    • Hurrius

      Tyhmin jää aina maatilalle maksaa kalliit sisarosuudet viisammille sisaruksille jotka yhteiskunnan kouluttamina muuttavat pois maatilalta. Jatkajia ei tahdo tiloille löytyä. Vuokratkaa hyviä tiloja pääsette tukien piiriin.

    • maajussit

      Joo täyttä faktaa jussit aina valittaneet vaikka tosiaan saavat vaikka tuki joka lähtöön sitten vielä kehtaavat lähtee johonkin marssiin ja sekoittaa koko Hesan päiväksi. Eivät vaan oikeat yrittäjät saa mitään tukea jos homma ei kannata niin laita luukut kii. Niin toimii todellinen yritysmaailma mutta ei maajussien suhteen.
      Ja aina selittelevät että Suomalinen ruokapuhdasta mitä nyt vaan ruounduppia sekaan että etanatkin kuolee sillä määrällä puhdasta on ainakin puheissa mutta todellisuus on eriasia.

    • meedioo

      sulla on syöpää

    • epätasaarvo

      m. viljelijät ei maksa kiinteistöveroa !!
      mutta pikku ok talosta ja kesämökeistä ne ei m. viljelijät maksaa kalliisti !!

      Miksi on näin ?

    • EläkeläinenMv

      Sähkö laskut eritellään kirjanpidossa maat. ja yksit. menoihin. Yksityissäkö sähkö ei vähennys kelpoinen.

      • MCPA

        Tässä maassa on ruokaa liikaa.Nälkä ei lähde kultaharkkoa lipomalla tai tekemällä 1000 setelistä sikari jälkiruoaksi.Ruoka kasvaa maassa tai jonkun elävän nahan alla.Kauppa vie vaan leijonan osan tuotteesta joita tiloilla tuotetaan.Outoa yrittäjä vastaisuutta ihmisten mielissä.Karjatilat tekee työtä 7 pv.vk ja joku vielä soittaa suutan.Aika ymmärtämätön henkilö.


      • haikak

        Kyllä sellainen yrittäjä joutaa konkurssiin joka on kannattamaton yritys. Pitäisi osata jo itse lopettaa mutta ei


      • keinutuolit
        MCPA kirjoitti:

        Tässä maassa on ruokaa liikaa.Nälkä ei lähde kultaharkkoa lipomalla tai tekemällä 1000 setelistä sikari jälkiruoaksi.Ruoka kasvaa maassa tai jonkun elävän nahan alla.Kauppa vie vaan leijonan osan tuotteesta joita tiloilla tuotetaan.Outoa yrittäjä vastaisuutta ihmisten mielissä.Karjatilat tekee työtä 7 pv.vk ja joku vielä soittaa suutan.Aika ymmärtämätön henkilö.

        " MCPA

        25.12.2016 12:34
        Tässä maassa on ruokaa liikaa.Nälkä ei lähde kultaharkkoa lipomalla tai tekemällä 1000 setelistä sikari jälkiruoaksi.Ruoka kasvaa maassa tai jonkun elävän nahan alla.Kauppa vie vaan leijonan osan tuotteesta joita tiloilla tuotetaan.Outoa yrittäjä vastaisuutta ihmisten mielissä.Karjatilat tekee työtä 7 pv.vk ja joku vielä soittaa suutan.Aika ymmärtämätön henkilö. "

        Kiitos tuosta!! Joku viisas ja asioista perillä oleva!!! On tää niin hullussa mallissa että hävettää!


    • vaaksaVaaraan

      Terrafame imuroi tällähetkellä suurimmat potit työllistääkseen / koneyrityksiä / kuljettimien rakentajia ( metallimiehiä). Ja näillä IHMEILLÄ yhteiskuntaa viedään konkurssiin .

    • tukijussi

      Kauhea myötähäpeä.. Miten helvetin tyhmää sakkia täällä on. Teillä ei ole mitään käsitystä maataloudesta. Ei se maito mitään valkokultaa ole. Tänä vuonna maidon hinta oli alhaisimmillaan 33snt/litra. Sen takia niitä tukia maksetaan, koska maatalous ei muuten olisi kannattavaa Suomessa ja ruoan hinta säilyy alhaisena. Tuottajille maidon hintahan määrätään, eikä siihen ole nokan koputtamista. Kyllä ne todelliset roistot ovat muualla.

    • Omatyö

      Miksi muuten maatilojen määrä vähenee joka vuosi. Eu: n liittymisvuonna tiloja n. 100000 ja nyt n. 45000. Miksi ne ovat vähentyneet, vaikka helppoja tukia saa tekemättä mitään? Voisko joku kateellinen kertoa.

      • tuulesta_temmattua

        koska noi luvut on humpuukia, ihan sama mitä lukuja tuonne laittaa jotta saadaan käsitys"huonosta ammatista" ei millään pahalla mutta mitä katsoo tätäkin kylää niin ei noilla kovin huonosti mene jos katsoo koneita, taloja, ja mitä pöydässä syödään ja mitä harrastetaan vapaa aikoina. ei köyhät tuolleen elele vaikka töissä käyt normaalin työajan.
        normaalin työihmisen palkka on 1500 euroa, ei sillä kalliita taloja ja vehkeitä ostella eikä valion kalliita herkkuja.


    • vetreataxi

      Lypsäjätytön satumaailmassa varmaan tuollaista tapahtuu, oikeassa elämässä Osuuskunta Itämaidon hallituksen puheenjohtaja ostaa traktorinsa suoraan saksasta ja vielä jenkkimerkin vaikka televisiossa suu vaahdossa puhuu suomalaisten tuotteitteen suosimisesta. Että älä viitsi enää valehdella, asiat eivät enää pysykään salassa kuten ennen.

      • Lypsäjätyttö

        Niin tuosta aloituksesta, voisin mainita noista järisyttävistä ja suurta mielipahaa aiheuttavista "tuista", esimerkiksi Iskun kalusteet -10%, Volkswagen -2%, Hankkijan metsätarvikkeista -10%. Toivon todella ettei näistä kenenkään tarvitsisi olla kateellinen. Ei meidän tilalla käytetä noista eduista edes koskaan juuri mitään koska ne on useimmiten tarpeettomia, meillä on vanhat elämää nähneet huonekalut ja kultakoruihin ja uusiin Volkswageneihin ei ole varaa supereduista huolimatta:) Sille en voi mitään jos OSK Itä-Maidon hallituksen pj toi traktorinsa ulkomailta, mutta nyt en ymmärrä, ensin sanoit että valehtelen että täällä mikään työ olisi riippuvainen maajusseista, ja sitten olisikin pitänyt olla kotimainen traktori? Miten meillä edes voi olla Suomessa traktoritehdas? Kun ei niitä maajussit osta? Minun satumaailmani olisi sellainen ettei minun tarvitsisi maksaa kenellekään noista aiemmin luettelemistani, mutta kyllä niistä laskut on tähän asti ainakin tullut, ja maksettu myös, ja jos ei tule niin on rokotettu maitotiliä ennen kuin se tilille kilahtaa. Ja vaikka en suoraan lihanleikkaajalle tai maidonpakkaajalle maksa, niin minun osuus maitolitran lopullisesta myyntihinnasta on pienempi siksi että siitä riittää palkkaa muillekin. Ja jos katson millaisilla autoilla ajaa vaikkapa eläinlääkärimme, sorkkahoitajamme tai Avantin meillekin myynyt Hankkijan konemyyjä, niin kyllä sinne joku roponen on meidän ammattikunnalta mennyt. Itse ajan kahdeksankymmentäluvun Hiacella, enkä tasan ajaisi jos ne rahat ei sieltä tilitä häipyisi muiden taskuun ennen kuin ehtii edes auton vaihtoa harkita:)

        Lypsäjätyttö ujona kysäisee, että Vetrean taksiako ajelet työksesi?


      • tasa_arvo
        Lypsäjätyttö kirjoitti:

        Niin tuosta aloituksesta, voisin mainita noista järisyttävistä ja suurta mielipahaa aiheuttavista "tuista", esimerkiksi Iskun kalusteet -10%, Volkswagen -2%, Hankkijan metsätarvikkeista -10%. Toivon todella ettei näistä kenenkään tarvitsisi olla kateellinen. Ei meidän tilalla käytetä noista eduista edes koskaan juuri mitään koska ne on useimmiten tarpeettomia, meillä on vanhat elämää nähneet huonekalut ja kultakoruihin ja uusiin Volkswageneihin ei ole varaa supereduista huolimatta:) Sille en voi mitään jos OSK Itä-Maidon hallituksen pj toi traktorinsa ulkomailta, mutta nyt en ymmärrä, ensin sanoit että valehtelen että täällä mikään työ olisi riippuvainen maajusseista, ja sitten olisikin pitänyt olla kotimainen traktori? Miten meillä edes voi olla Suomessa traktoritehdas? Kun ei niitä maajussit osta? Minun satumaailmani olisi sellainen ettei minun tarvitsisi maksaa kenellekään noista aiemmin luettelemistani, mutta kyllä niistä laskut on tähän asti ainakin tullut, ja maksettu myös, ja jos ei tule niin on rokotettu maitotiliä ennen kuin se tilille kilahtaa. Ja vaikka en suoraan lihanleikkaajalle tai maidonpakkaajalle maksa, niin minun osuus maitolitran lopullisesta myyntihinnasta on pienempi siksi että siitä riittää palkkaa muillekin. Ja jos katson millaisilla autoilla ajaa vaikkapa eläinlääkärimme, sorkkahoitajamme tai Avantin meillekin myynyt Hankkijan konemyyjä, niin kyllä sinne joku roponen on meidän ammattikunnalta mennyt. Itse ajan kahdeksankymmentäluvun Hiacella, enkä tasan ajaisi jos ne rahat ei sieltä tilitä häipyisi muiden taskuun ennen kuin ehtii edes auton vaihtoa harkita:)

        Lypsäjätyttö ujona kysäisee, että Vetrean taksiako ajelet työksesi?

        miksi maanviljelijä saa nuo edut eikä normaali kansalainen? onko maanviljelijä jotenkin parempi arvoinen ihminen?


      • Lypsäjätyttö

        Sitä voit kysyä FIRMOILTA jotka edut myöntävät:) Kysymyshän on ammattijärjestömme eli MTK:n neuvottelemista eduista, muitakin etujärjestöjä on olemassa eri ammattikunnille, niissä on erilaiset edut jäsenille:) Haluaisitko kertoa mihin liittoon Sinä ehkä kuulut, voitaisiin sitten vaikka vertailla etujamme?:) Mutta toki Sinäkin voit liittyä MTK:n jäseneksi niin halutessasi, se on sitä tasa-arvoa!:)


      • kustavi
        Lypsäjätyttö kirjoitti:

        Sitä voit kysyä FIRMOILTA jotka edut myöntävät:) Kysymyshän on ammattijärjestömme eli MTK:n neuvottelemista eduista, muitakin etujärjestöjä on olemassa eri ammattikunnille, niissä on erilaiset edut jäsenille:) Haluaisitko kertoa mihin liittoon Sinä ehkä kuulut, voitaisiin sitten vaikka vertailla etujamme?:) Mutta toki Sinäkin voit liittyä MTK:n jäseneksi niin halutessasi, se on sitä tasa-arvoa!:)

        mistä saa ensin sen kultalusikka perinnön jotta voi liittyä? katos kun isät ja äidit ei meilläpäin aikuisia elättele...


    • vetreataxi

      Lypsäjätytölle tiedoksi että pikän urani aikana kuskaamista ihmisistä maanviljelijät,nuoret varsinkin jaksoivat kehua miten helppoa on yhteikuntaa kupata siihen kun heille on jopa neuvojat palkattu veronmaksajien rahoilla. Ehdottomasti ylimielisimpiä ja muita ammatinharjoittajia halveksivia ihmisiä ovat maanviljelijät.

      • rkktktkt

        ei millään pahalla mutta tuntuisi että nämä ihmiset olisivat ahkeria ihmisiä liikkumaan kävelemään tai tekemään ruumillista työtä mutta kauhukseen on tullut nähtyä kun ei kävellä 50 metriä pidemmälle omilla jaloilla.
        ja sitten nämä kalustot mitä on ja esitetään ja sitä 4 euron tuntipalkkaa, ei oikein yhtälö sovi:=)
        miksikö?
        sitäpä miettii jokainen itse.
        lomalle lomalle lomalle, 4 eurolla juu juu.


      • Lypsäjätyttö

        Heidän rahansa kelpasivat kuitenkin Sinullekin?:) Katsos vaan:) Miten muuten, saatko Sinä vähentää mitään verotuksessa? Minkäsmaalainen auto Sinulla muuten on työssäsi? Kuulutko ammattiliittoon? Montako ihmistä Sinä työllistät? Kun pystyt mitätöidä melkoisen monta kokonaista ammattiryhmää joilla on töitä vain tasan niin kauan kuin on maatilojakin? Minä olen jo sanonut että mun puolesta voidaan lopettaa maatalous Suomesta kerran se ratkaisee kaikki tämän maan ongelmat:) Itse en kuitenkaan usko, että Hankkija, Kultajousi, Isku tai Volkswagen niitä Suomen köyhiä pelastaisi, vaikkei 2% alennusta maajusseille lupaisikaan:) Ihan mielenkiinnosta voisit käydä vilkaisemassa millaisia etuja tarjoaa PAM, Tehy tai AKT jäsenilleen, kai näilläkin on osansa Suomen huonoon jamaan tuolla Sinun logiikallasi?


      • rahaa_on
        Lypsäjätyttö kirjoitti:

        Heidän rahansa kelpasivat kuitenkin Sinullekin?:) Katsos vaan:) Miten muuten, saatko Sinä vähentää mitään verotuksessa? Minkäsmaalainen auto Sinulla muuten on työssäsi? Kuulutko ammattiliittoon? Montako ihmistä Sinä työllistät? Kun pystyt mitätöidä melkoisen monta kokonaista ammattiryhmää joilla on töitä vain tasan niin kauan kuin on maatilojakin? Minä olen jo sanonut että mun puolesta voidaan lopettaa maatalous Suomesta kerran se ratkaisee kaikki tämän maan ongelmat:) Itse en kuitenkaan usko, että Hankkija, Kultajousi, Isku tai Volkswagen niitä Suomen köyhiä pelastaisi, vaikkei 2% alennusta maajusseille lupaisikaan:) Ihan mielenkiinnosta voisit käydä vilkaisemassa millaisia etuja tarjoaa PAM, Tehy tai AKT jäsenilleen, kai näilläkin on osansa Suomen huonoon jamaan tuolla Sinun logiikallasi?

        ja kaikki tämä 4 euron tuntipalkalla niinkö? :=)


    • VALIOKUNTA

      EIKÖS ERÄS USKONTOKUNTA JONKA KYLLÄ EROTTAA RUOKAPÖYDÄSTÄ HOKEE MANTRAA: VALIO, VALIO, VALIO ,VALIO!!!
      MUUT TUOTTEET OVAT VÄÄRÄUSKOISTEN ROSKAA!
      VAI OLENKO VÄÄRÄSSÄ?

    • vetreataxi

      Valio on viimeisiä tsaarinajan linnakkeita suomessa, aina kun Valiolaisen lapsi saa apukoulunsa loppuun, hänestä tehdään Valiolle taas uusi johtaja. Näin ketju jatkuu loputtomiin.Valiolla enemmän johtajia kuin muuta henkilökuntaa, siksi maidosta ei mitenkään voi maksaa samaa hintaa kuin esim.Arla.

      • sikaporsaat

        heh, meidän pöydässämme ei tule enää ikinä olemaan tuota aivopestyä sontaa. en ikinä maksa samasta tavarasta tuplahintaa.
        ps. oletteko huomanneet ilmeen jos pöytään on tuotu muutakuin sitä "oikeaa" merkkiä?
        sairasta! ! !


    • unionsamaakaikille

      Kaikki näkyy vetäytyneen ansaitulle yötauolle-riippumatta minkä ammattiliiton lipun alla seisovat.Hmmm..tästähän saisi oivan aasinsillan :))

      • päiväunet

        toiset työläiset tekee yölläkin töitä ja ei nuku päikkäreitä kuiteskaan kuten eräillä on tapana.. :(
        ei oo kato vara :(


      • kroooohhhhpyyyyhhh

        Jospa se siinä onkin niitten suunnattomien rikkauksin ja glamourin salaisuus-siis ne päikkärit!!
        Eikös sitä sanota,että se on kuin rahhoo pankkii panis :)))!


    • vetreataxi

      Onkohan lypsäjätyttö Pattayalla juhannukseen asti, vai joko vappuna pistäytyy maatilaansa hoiitamassa? Siksi vain kyselen kun ei ole palstalla näkynyt.

    • jotainmätää

      eikös 70 miljoonan euron rapsut jo kerro jostain?????

      • skeidaan

        ja sitä tuotetta vielä ostetaan???????


      • voivoiteit
        skeidaan kirjoitti:

        ja sitä tuotetta vielä ostetaan???????

        uskonto on siinämielin sairasta vaikka se ajaisi mihin niin siihen on pakko uskoa...
        sinänsä valitettavaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe