Novorossijan armeijan tilanneseuranta 4

DragunovSVD

Tervetuloa jälleen seuraamaan Novorossijan armeijan (NAF) taistelua ukrainalaisia natseja ja venäläisiä terroristeja vastaan! Kolme ensimmäistä ketjua ovat keränneet kiitettävästi kiinnostusta, ja tähänkin ketjuun aihetta voi kommentoida tuttuun tapaan. Itse pidän ketjua ajan tasalla tilannepäivityksillä, joita kirjoittelen silloin kun ehdin. Vuosi onkin alkanut rintamalla vauhdikkaasti!

13.1.2017
NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Svitlodarskissa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Horlivkassa, Zaitsevea ja Debaltsevessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

UA on yrittänyt jälleen murtautua NAFn linjojen läpi Avdivkassa, mutta vetäytynyt kärsittyään raskaita tappioita. UA pommitti kaupunkia, tappoi kaksi NAFn sotilasta ja haavoitti kolmea. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut kolme UAn sotilasta ja haavoittanut viittä. NAF on vahvistanut eliminoidut UAn sotilaat julkaisemalla heidän nimensä: Nikolay Archimenko, Sergey Trubin ja Sergey Sanko.

NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Popasnassa kolme UAn sotilasta haavoittui.

UA on ampunut Gradeja Marinkassa. UA on pommitttanut Sartanaa, Novoazovskia, Kominternovea, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Debaltsevea. Horlivkassa asuintalo tuhoutui. Debaltsevessa sähkölinja on katkennut ja 500 ihmistä on jäänyt sähköttä.

3. tammikuuta Marinkassa on sattunut välikohtaus, jossa UAn sotilaat alkoivat ampua toisiaan. Kaksi sotilasta kuoli ja kaksi muuta haavoittui.

232

1849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DragunovSVD

      14.1.2016
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Krimskessä ja Schastjessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      Tänään on taisteltu Marinkassa. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia haavoittaen kahta NAFn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Novoazovskia, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa ja Debaltsevea. Kominternovessa yksi talo tuhoutui.

      • DragunovSVD

        Pitää nähtävästi vielä opetella kirjoittamaan vuosi 2017...


    • DragunovSVD

      15.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      Popasnassa on käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kolmea. UA on pommittanut kaupunkia ja tappanut NAFn sotilaan.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan Krimskessä.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Horlivkassa haavoittui kolmivuotias tyttö.

      Alkuvuoden tappioita: Novorossija 3 KIA, 6 WIA. Ukraina 7 KIA, 12 WIA.

    • DragunovSVD

      16.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa ja Horlivkassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut UAn sotilasta Marinkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Krimskeä ja Stanitsia Luhanskaa. Horlivkassa asuintalo tuhoutui ja siinä vanhempiensa kanssa asunut kolmivuotias poika haavoittui. Poika on sairaalassa ja hänen tilansa on vakaa.

      Venäläiset terroristit ovat tulittaneet NAFn rajavartijoita rajan yli Krasnodonin tarkastuspisteellä. Kaksi NAFn sotilasta haavoittui.

    • DragunovSVD

      17.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      Avdivkassa on pitkästä aikaa käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia ja tappanut NAFn riveissä sotineen armenialaisen vapaaehtoisen.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Kaksi UAn sotilasta haavoittui Popasnassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa ja Zaitsevea. Jelenovkassa kaasuputki on vaurioitunut, mutta vaurio ei vaikuta laajasti kaasun jakeluun.

      • jjkitrsdf

        llllp


    • DragunovSVD

      18.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa ja Jelenovkassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Avdivkassa kaksi UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Kominternovea, Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Zaitsevea, Krimskeä ja Stanitsia Luhanskaa. Zaitsevessa kolmivuotias lapsi Kiril Mironenko haavoittui ja on nyt sairaalahoidossa.

    • DragunovSVD

      19.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Marinkassa, Zaitsevessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Avdivkassa kaksi UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja. Horlivkassa kaksi taloa tuhoutui, Zaitsevessa talon katto vaurioitui. NAF ei kärsinyt tänään tappioita.

    • DragunovSVD

      20.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Piskyssä, Avdivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Jelenovkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Avdivkassa on käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut Gradeja ja eliminoinut UAn sotilaan. UA on pommittanut kaupunkia ja tappanut NAFn sotilaan.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. UA on pommittanut Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Jelenovkassa nimellä Natalia esiintyvä siviili haavoittui.

      NAFn tienvarsipommi on räjäyttänyt UAn kuljetusauton Luhanskin alueella. Yksi UAn sotilas kuoli ja kahdeksan haavoittui.

    • DragunovSVD

      21.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Jelenovkassa, Avdivkassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Avdivkassa on taisteltu edelleen. NAF on ampunut kranaatteja ja eliminonut UAn sotilaan. UA on ampunut kranaatteja ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa ja Zaitsevea.

    • DragunovSVD

      22.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Telmanovessa, Avdivkassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Avdivkassa on taisteltu edelleen. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut neljää UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia haavoittaen NAFn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa ja Zaitsevea. Zaitsevessa yksi talo vaurioitui.

      Viikon tappiot: Novorossija 2 KIA, 7 WIA. Ukraina 2 KIA, 19 WIA.

    • DragunovSVD

      23.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut 4 UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia ja haavoittanut 2 NAFn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Sähköt ovat katkenneet pommituksen seurauksena Novoazovskissa, Sartanassa ja Kominternovessa. Zaitsevessa kaksi asuintaloa on kärsinyt vaurioita.

    • DragunovSVD

      24.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirkinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Avdivkassa yksi ja Popasnassa kaksi UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Kominternovea, Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Popasnassa 48-vuotias kaivosmies kuoli. Jelenovkassa vaurioitui neljä ja Popasnassa kaksi taloa.

    • DragunovSVD

      25.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Marinkassa kaksi UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Telmanovessa vaurioitui kaksi, Jelenovkassa yksi ja Zaitsevessa neljä taloa. Popasnassa kolme NAFn sotilasta haavoittui.

      Donetskilainen vuorikiipeilijäryhmä aikoo valloittaa heinäkuussa Kilimanjaron huipun ensimmäisinä novorossijalaisina kiipeilijöinä. Ryhmä suunnittelee kiipeämistä myös Elbrusille.

    • DragunovSVD

      27.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Piskyssä. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan sekä Shirokinessa, Sartanassa että Popasnassa. Viisi UAn sotilasta on haavoittunut viimeisen kahden päivän aikana.

      UA on ampunut Gradeja Avdivkassa. UA on pommittanut Sartanaa, Komintenovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Zaitsevea ja Popasnaa. Dokutsajevskissa pommit osuivat linja-autoon ja haavoittivat siinä matkustanutta naista. Zaitsevessa yksi talo vaurioitui.

      UA on tehnyt rajun pommituksen Luhanskin hallintokohteisiin. Pommituksessa on kuollut NAFn kersantti Valeri Bolotov ja Novorossijan työministeriön varajohtaja Sergei Tretjakov. Kolme siviiliä haavoittui.

    • DragunovSVD

      Tänään Bätmän otti taas minulta suihin, ja tunti hyvältä taas. Muuten tämä koko vitun "tilausseuranta" pelkkää propakandaa...
      Bätmän on "top" ja hyvä niin . Homoja ollaan kuitenkin molemmat.

    • DragunovSVD

      28.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Avdivkassa on käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut neljää UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut kahta siviiliä: 57-vuotiasta miestä ja 46-vuotiasta naista.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Zaitsevea ja Popasnaa. Novoazovskissa kaksi taloa vaurioitui.

      Humalainen UAn sotilas on ampunut itsensä Kramatorskissa.

    • DragunovSVD

      29.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      UA on tehnyt voimakkaan hyökkäyksen Avdivkaan. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut toista. NAF on puolustanut kaupunkia menestyksekkäästi ampuen kranaatteja, eliminoiden 3 UAn sotilasta ja haavoittaen kahta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa ja Popasnassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut viittä Shirokinessa.

      UA on pommittanut Kominternovea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia ja Zaitsevea. Kominternovessa 2 asuintaloa tuhoutui, Dokutsajevskissa kauppa vaurioitui, Donetskissa siviili haavoittui ja Avdivkassa 2 taloa vaurioitui.

      Kominternoveen on palautettu sähköt kylän oltua kuusi päivää ilman sähköä sähkölinjan katkettua UAn pommituksessa.

      Viikon tappiot: Novorossija 5 KIA, 13 WIA. Ukraina 8 KIA, 25 WIA.

    • jake2311

      Trollipelle...

      • Iso-Vasili

        Kiovan rikollisen juntan terroristit yrittivät raskaan tykistökeskityksen turvin murtautua DPR:n vapaussoturien asemiin,mutta hyökkäys epäonnistui juntan terroristien menettäessä 9 kaatuneina ja 15 sai enemmän tai vähemmän nikkelilääkitystä.


    • DragunovSVD

      30.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on tehnyt vastahyökkäyksen UAn asemiin Avdivkassa. NAF on ampunut kaupungissa kranaatteja, eliminoinut 6 ja haavoittanut 29 UAn sotilasta. UAn mukaan NAF on nyt eliminoinut 9 ja haavoittanut 35 UAn sotilasta Avdivkassa. NAFn everstiluutnantin Eduard Basurinin mukaan UA peittelee tappiotaan ja todelliset tappiot ovat 25 kuollutta ja 41 haavoittunutta.

      UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan Ivan Balakain ja 2 siviiliä ja haavoittanut 3 NAFn sotilasta ja 3 siviiliä. NAFn tiedotteen mukaan UA on nyt tappanut 3 NAFn sotilasta ja 2 siviiliä ja haavoittanut 4 NAFn sotilasta ja 5 siviiliä Avdivkassa. UA väittää NAFn tappioiden olevan 15 kuollutta ja 4 haavoittunutta.

      NAF on ampunut Gradeja Sartanassa ja Zaitsevessa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Marinkassa, Piskyssä ja Popasnassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Makivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Marinkassa on vaurioitunut kolme taloa ja Makivkassa koulu ja kaksi taloa.

      Novorossijan puhemies Denis Pushilin varoittaa, että UAn jatkuvat pommitukset ja yritykset vallata Avdivka voivat johtaa paluuseen täyteen sotaan.

    • DragunovSVD

      31.1.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      Kolmen päivän jälkeen Avdivkan taistelut jatkuvat yhä kiivaina. UA on pommittanut Avdivkaa, tuhonnut viisi taloa, tappanut 51-vuotiaan naissiviilin sekä 2 NAFn sotilasta ja haavoittanut kolmea siviiliä. Kaksi venäläisen Mir-kanavan toimittajaa joutui keskelle pommitusta, mutta selvisi vammoitta ja evakuoitiin alueelta. NAFn julkaisemat tappiot Avdivkasta ovat nyt 5 kuollutta ja 4 haavoittunutta. UA väittää jopa 15 NAFn sotilaan kuolleen, mutta laskee todennäköisesti lukuun myös kolme kuollutta siviiliä.

      NAF on tulittanut Avdivkassa kahdella haupitsilla, ampunut Gradeja ja kranaatteja, eliminoinut yhdeksän ja haavoittanut 34 UAn sotilasta. UA on saattanut julkaista kahteen kertaan tietoja samoista tappioista, mutta UAn julkaisemat luvut Avdivkasta ovat nyt 18 kuollutta ja 73 haavoittunutta. Luotettavuudet heikot venäläismediat väittävät UAn tappioiden olevan jopa 45 kuollutta.

      NAF on ampunut Gradeja Sartanassa, Marinkassa ja. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF väittää eliminoineensa 7 ja haavoittaneensa 9 UAn sotilasta Sartanassa. Väitteelle ei ole saatu vahvistusta.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Zaitsevea ja Schastjea. Marinkassa kaksi taloa vaurioitui.

    • ccvrr56

      Tule Putin kultainen ja lanaa Ukrainan natsit!

      • Iso-Vasili

        Kiovan rikollisen juntan terroristijoukkiot ovat menettäneet kolmen päivän aikana yli 100 leikkisotilastaan Donbassissa.


        We Will Continue To Protect The Motherland Donbass, And Let Ukraine Coup Leader Poroshenko Look In The Eyes Of The Parent’s, Having Just Lost Over 100 Ukrop Toy Soldiers ! (Military Report DPR Col. Basurin)


      • Iso-Vasili

        Kiovan rikollisen juntan APU-natsijoukkojen leikkisotilaat yrittivät toistamiseen vallata Donetskin ja Gorlovkan valtatietä,mutta DPR:n vapaussoturit torjuivat hyökkäyksen nitistäen 45 juntan leikkisotilasta.
        Yasinovatayassa APU:n natsit menettivät kaatuneina 45 leikkisotilasta.
        45 Nazi And Ukraine Junta Toy Soldiers Destroyed As They Tried Another Attempt To Seize A Main Road Between Donetsk And Gorlovka In DPR !
        on: February 01, 2017
        Nazi Ukraine Units (APU) attempted to seize DPR position near Yasinovataya, losing over 45 men


    • DragunovSVD

      1.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa ja Schastjessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      Rajut taistelut jatkuvat Avdivkassa neljättä päivää. UA on pommittanut kaupunkia ja tappanut Valentina-nimellä kutsutun naissiviilin ja 7 NAFn sotilasta sekä haavoittanut 13 NAFn sotilasta ja 4 siviiliä. NAFn tappiot Avdivkassa ovat näin ollen 12 kuollutta ja 17 haavoittunutta, lisäksi on kuollut 4 ja haavoittunut 12 siviiliä.

      NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja, eliminoinut 5 ja haavoittanut 26 UAn sotilasta. UAn vahvistamat tappiot ovat nyt 23 kuollutta ja 99 haavoittunutta. NAFn Eduard Basurinin mukaan kuolleiden oikea lukumäärä on 27, novorossijalaisten tiedustelulähteiden mukaan kuolleiden määrä on 93 ja haavoittuneiden yli sata.

      NAF on ampunut Gradeja Jelenovkassa ja Popasnassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Piskyssä, Debaltsevessa ja Krimskessä. Piskyssä naissiviili kuoli.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Makivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Kominternovessa sähköt ovat jälleen katkenneet, Makivkassa siviili haavoittui. Marinkassa on vaurioitunut viisi taloa, Makivkassa kolme taloa on tuhoutunut ja yhdeksän vaurioitunut, näiden joukossa päiväkoti ja hammaslääkärin klinikka.

    • Taisteluraportit

      Lentävä matka-arkku
      Olipa kerran kauppias - niin rikas, että hän saattoi kivetä kokonaisen kadun ja vielä kujankin hopearahoilla. Mutta sitä hän ei tehnyt. Hän osasi käyttää rahansa parempaankin. Hän oli todella etevä kauppamies. Jos hän antoi pois yhden hopearahan, hän sai aina viisi tilalle. Mutta sitten hän kuoli. Kauppiaan poika sai periä kaikki rahat, ja hän eleli iloisesti. Joka ilta hän oli naamiaisissa, ja päivisin hän teki paperiveneitä setelirahoista. Hän heitteli myös rannalta leipiä veteen kultarahoilla, eikä kivillä. Eipä ihme, että rahat ennen pitkää hupenivat melkein tyystin.

      Lopulta pojalla oli vain neljä kolikkoa taskussaan, eikä hänellä ollut muita vaatteita kuin vanha yönuttu ja kuluneet tohvelit. Nyt hänen ystävänsä eivät enää välittäneet hänestä. He eivät edes kehdanneet kävellä kadulla hänen seurassaan. Mutt ayksi heistä oli hyväsydäminen ja antoi hänelle vanhan matka-arkun. "Pakkaa tavarasi tähän!" kehotti ystävä. No, hyvähän niin oli sanoa, mutta kauppiaan pojallahan ei ollut mitään pakattavaa. Niinpä hän asettui itse matka-arkkuun.

      Pian poika huomasi, että matka-arkku oli vallan ihmeellinen. Kun sen lukkoa painettiin, arkku kohosi lentoon. Tuskin hän oli ehtinyt painaa sitä, niin hän jo arkkuineen päivineen kohosi savupiipun kautta ulos. Hän lensi yhä ylemmäksi, pilvien yläpuolelle, aina vain kauemmaksi. Matka-arkun pohja ritisi ja ratisi, ja poika pelkäsi, että koko arkku hajoaisi ja hän itse syöksyisi maahan. Siitä vasta olisikin tullut kuperkeikka!

      Lopulta hän tuli turkkilaisten maahan. Hän piilotti matka-arkun kuihtuneiden lehtien alle metsään ja meni sitten kaupunkiin. Ja mikäpä hänen oli mennessä, turkkilaisten maassahan kaikki ovat pukeutuneet yönuttuun ja tohveleihin. Hetken taivallettuan hän kohtasi imettäjän, joka kantoi pientä lasta korissa. "Kuulehan, turkkilaisimettäjä!" hän sanoi. "Minä näin suuren linnan kaupungin lähellä. Sen ikkunat olivat hyvin korkealla. Mikä linna se on?" "Siinä asuu kuninkaan tytär", imettäjä vastasi. "Hänelle on ennustettu, että hän tulee kovin onnettomaksi rakastettunsa tähden. Sen vuoksi kukaan ei saa tavata häntä, elleivät kuningas ja kuningatar ole mukana." "Kiitoksia!" vastasi kauppiaan poika. Sitten hän meni metsään ja kävi istumaan matka-arkkuunsa. Hän painoi lukkoa, ja arkku lensi linnan katolle. Sieltä poika pääsi ryömimään ikkunasta prinsessan luo.

      Prinsessa nukkui sohvalla. Hän oli niin suloisen kaunis, että pojan oli ihan pakko suudella häntä. Tyttö heräsi ja kauhistui. Mutta poika sanoi olevansa turkkilaisjumala ja tulleensa ilmojen halki prinsessan luo. He kävivät istumaan vierekkäin, ja poika kertoi lumoavia tarinoita prinsessan silmistä. Ne olivat syvät, tummat järvet, joissa ajatukset sukelsivat merenneitojen lailla. Sitten hän kosi prinsessaa, ja tämä myöntyi heti. "Mutta sinun täytyy tulla tänne lauantaina", tyttö sanoi. "Silloin kuningas ja kuningatar juovat teetä minun luonani. He ovat varmasti ylpeitä siitä, että minä saan turkinjumalan puolisokseni. Mutta muista sitten, että kerrot oikein kauniin sadun, sillä sellaisista minun vanhempani pitävät ihan erityisesti." "Niin, minulla ei mitään muita morsiuslahjoja olekaan mukanani kuin satu", ilmoitti poika masentuneena. Silloin prinsessa antoi hänelle miekan, joka oli koristeltu kultarahoin. Ja juuri rahaa kauppiaan poika todella tarvitsi.

      Ensi töikseen poika meni ostamaan itselleen uuden yönutun. Sitten hän lensi metsään ja kävi istumaan arkkunsa kannelle. Siinä hän alkoi sepitellä satua, jonka oli määrä olla valmiina lauantaina. Hän saikin sen valmiiksi, ja lauantaina kuningas ja kuningatar odottivat häntä hoviväkensä kanssa prinsessan luona. Hänet otettiin hyvin ystävällisesti vastaan. "Kerrotko nyt sadun meille?" kuningatar kysyi. "Jonkin syvällisen ja opettavaisen!" hän lisäsi. "Mutta sellaisen, jolle sentään saa nauraa!" toivoi kuningas. "Totta kai!" lupasi poika. "Kuunnelkaapa nyt tarkasti".

      Olipa kerran tulitikkupaketti. Sen tikut olivat ihan uskomattoman ylpeitä hienosta syntyperästään. Niiden sukupuu oli ollut suuren suuri, komea vanha puu metsän keskellä. "Niin, siihen aikaan, kun me olimme vihreällä oksalla", he selostivat, "silloin tosiaankin olimme vihreällä oksalla! Joka aamu ja ilta saimme timanttiteetä. Se oli kastetta. Koko päivän saimme auringonpaistetta kun aurinko paistoi. Ja kaikki pikkulinnut kertoivat hauskoja juttuja meille. Rikkaitakin me olimme, sillä lehtipuilla oli vaatteet yllään vain kesällä, mutta meilä oli varaa pitää vihreää pukua kesät, talvet.

      Mutta sitten tulivat puunhakkaajat ja perheemme hajosi. Runkoherra sai suurmaston paikan uljaaseen laivaan, joka pystyi purjehtimaan vaikka maailman ympäri. Muut oksat joutuivat muuhun käyttöön, mutta meidän tehtäväksemme lankesi valon tuominen alhaiselle kansalle. Sen vuoksi me olemme tämän keittiön hienointa väkeä." "Minun laitani on kyllä ihan toisin!" tiedotti rautapata. "Aina siitä lähtien, kun jouduin maailmalle, minua on pesty ja keitetty monen monta kertaa. Minä olen oikeastaan tämän t

    • DragunovSVD

      2.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Horlivkassa, Zaitsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      Avdivkassa rajut taistelut jatkuvat viidettä päivää. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut 2 NAFn sotilasta ja naissiviilin ja lisäksi haavoittanut 17 NAFn sotilasta sekä 4 siviiliä. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut 4 ja haavoittanut 28 UAn sotilasta. Lisäksi NAFn hyökkäyksissä vaurioitui kaksi taloa.

      Avdivkassa on nyt kuollut 14 NAFn ja 27 UAn sotilasta sekä 5 siviiliä. Haavoittunut on puolestaan 34 NAFn ja 127 UAn sotilasta sekä 16 siviiliä. UAn luvuista liikkuu myös huomattavasti suurempia väitteitä: NAFn tiedustelu puhuu 93 kuolleesta ja presidentti Zahartsenko ”yli 200 kuolleesta tai haavoittuneesta”.

      NAF on ampunut Gradeja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa ja Piskyssä. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Popasnassa UAn sotilas haavoittui.

      UA on pommittanut Kominternovea, Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Donetskia, Makivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Zolotea. Kominternovessa haavoittui kaksi siviiliä, 48-vuotias mies ja 51-vuotias nainen. Donetskissa kolme taloa vaurioitui. Makivkassa siviilinainen haavoittui ja 17 taloa vaurioitui.

      • Iso-Vasili

        Suklaakeisari Poroshenkon johtamat Kiovan rikollisen juntan terroristi-leikkisotilaat ovat kahdessa päivässä menettäneet yli 200 kaatuneina ja haavoittuneina hyökkäyksissään DPR:n vapaussoturien asemia vastaan.
        DPR:n armeija pysyy tiukasti asemissaan eikä aio vetäytyä.

        Juntan terroristit tulittivat raskailla Uragan ohjuksilla Donetskin kaupungin keskustaa.Useita siviiliuhreja.

        Since the escalation of the situation in Donbass Ukrainian security forces have lost more than 200 soldiers killed and wounded, reported the Head of the Donetsk People's Republic Alexander Zakharchenko.

        “The enemy suffers great losses. During a couple of days more than 200 people have been killed and wounded,” said the Head of the Republic.
        Zakharchenko noted that all units of the DPR Armed Forces remain on their positions and have no intention to retreat.

        Ukraine shelled city center of Donetsk tonight. DPR officials said, bombing was made with heavy Uragan missiles. Several civilian casualties.


      • DragunovSVD

        Kiitokset nopeasta päivityksestä UAn Uragan-iskuun liittyen. Tämänkin voinee lisätä UAn sotarikoksiin, koska käsittääkseni iskun kohdealue ei ollut lähelläkään NAFn asemia.

        Zahartsenko tosiaan on puhunut tuosta UAn 200 kuolleesta tai haavoittuneesta sotilaasta, joka ei eroa paljoakaan UAn luvusta (32 KIA 140 WIA=172). Sen sijaan väitteet lähes sadasta kuolleesta hämmästyttävät.


    • DragunovSVD

      3.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäys myös Krimskessä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Avdivkassa taistellaan kuudetta päivää. UA on ampunut Uragan-ohjuksia, tappanut kaksi ja haavoittanut 13 siviiliä, joiden joukossa on kaksi lasta. UA on myös pommittanut kaupunkia vaurioittaen 8 taloa ja 2 koulua. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut 5 UAn sotilasta ja tappanut siviilin sekä haavoittanut 13 UAn sotilasta ja yhtä siviiliä.

      Avdivkassa on nyt kuollut 14 NAFn ja 32 UAn sotilasta sekä 8 siviiliä. Haavoittuneiden lukumäärät ovat 34 NAFn ja 140 UAn sotilasta sekä 30 siviiliä. NAFn mukaan UAn tappioluvut ovat edelleen alakanttiin.

      NAF on ampunut Gradeja Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä ja Popasnassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Marinkassa on haavoittunut yksi, Debaltsevessa kuusi ja Popasnassa kaksi UAn sotilasta.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Telmanovea, Marinkaa, Donetskia, Makivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Telmanovessa talo vaurioitui ja kolmesataa ihmistä jäi sähköttä linjan katkettua. Marinkassa siviili haavoittui.

    • Hippu3d3eeeee3e

      Miksi vitussa kirjoitat tuollaista paskaa tänne? Jokainen suomalainen kuitenkin tietää valheeksi nuo.....

      • Iso-Vasili

        Suomalainen toimittaja Jarmo Ekman todistamassa silminnäkijänä paikanpäällä Donetskin keskustassa Kiovan rikollisen juntan joukkioiden ampumien "Uragan"ja Grad"-ohjusten aiheuttamia hirvittäviä tuhoja keskustan kiinteistöissä:

        "Kiovan raakalaismaiset hyökkäykset siviilejä vastaan Donetskissa jatkuvat.

        Myöhään eilen illalla Kiovan hallinto jatkoi hyökkäyksiä Donetskiin ja sen lähialueille.

        Se ampui raskailla raketinheittimillä Donetskin Kalininskyn ja Kievskyn esikaupunkialueita, jotka sijaitsevat vain viiden kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta.

        Ne sijaitsevat kaukana etulinjasta, joista Kalininsky miltei 15 kilometrin päässä, joten kyseessä ei ole vahingosta tai sotilaallisesta toimenpiteestä, vaan puhtaasta terroripommituksesta.

        Motell-linja-autoaseman aluetta Kalininskyssä tulitettiin 220mm Uragan-raketinheittimillä. Kaksi siviiliä kuoli ja kolmetoista loukkaantui, mukaan lukien kaksi lasta.

        Ukrainan armeija ampui raskailla tykistöllä ja 200mm Grad-raketinheittimillä myös Kievskyn asuinaluetta. Ainakin yksi siviili sai surmansa.

        Vierailimme aamulla kummallakin paikalla ja näky oli tyrmistyttävä.

        Kokonainen kiinteistö oli kadonnut linja-autoaseman lähellä sijaitsevan liikenneympyrän varrelta. Pienet kioskit olivat kärsineet suuria vaurioita. Asukkaat ja omistajat keräsivät rikkoutunutta lasia ja korjausmiehistöt korjasivat teitä ja voimalinjoja.

        Kievskyssä rauhallinen asuinalue oli myöhään eilen muuttunut helvetin esikartanoksi, kun Grad-raketit ja raskaan tykistön kranaatit iskeytyivät asuintaloihin. Satoja ikkunoita oli rikkoutunut, liiketiloja tuhoutunut, kerrostalojen seinissä ammottavia reikiä ja rakettien jäänteitä .

        ETYJ:n tarkkailijat saapuivat myös paikalle. Paikalliset asukkaat olivat silminnähden vihaisia heidän toiminnastaan tai ennemminkin sen puutteesta. He ovat jo miltei kolmen vuoden ajan kokeneet, ettei ETYJ kykene tai halua raportoida Ukrainan sotarikoksista puolueettomasti.

        Näiden lisäksi 26 kaupunkialuetta joutui Kiovan joukkojen tulituksen kohteeksi yhteensä 3481 kertaa ja 45 taloa kärsi vaurioita.

        Kyseessä on jälleen yksi raakalaismainen sotarikosten yö Euroopassa, josta kansainvälinen yhteisö ja valtamedia vaikenevat täysin.

        Myöhään eilen illalla Kiovan hallinto jatkoi hyökkäyksiä Donetskiin ja sen lähialueille.

        Se ampui raskailla raketinheittimillä Donetskin Kalininskyn ja Kievskyn esikaupunkialueita, jotka sijaitsevat vain viiden kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta.

        Ne sijaitsevat kaukana etulinjasta, joista Kalininsky miltei 15 kilometrin päässä, joten kyseessä ei ole vahingosta tai sotilaallisesta toimenpiteestä, vaan puhtaasta terroripommituksesta.

        Motell-linja-autoaseman aluetta Kalininskyssä tulitettiin 220mm Uragan-raketinheittimillä. Kaksi siviiliä kuoli ja kolmetoista loukkaantui, mukaan lukien kaksi lasta.

        "Ukrainan armeija ampui raskailla tykistöllä ja 200mm Grad-raketinheittimillä myös Kievskyn asuinaluetta. Ainakin yksi siviili sai surmansa.

        Vierailimme aamulla kummallakin paikalla ja näky oli tyrmistyttävä.

        Kokonainen kiinteistö oli kadonnut linja-autoaseman lähellä sijaitsevan liikenneympyrän varrelta. Pienet kioskit olivat kärsineet suuria vaurioita. Asukkaat ja omistajat keräsivät rikkoutunutta lasia ja korjausmiehistöt korjasivat teitä ja voimalinjoja.

        Kievskyssä rauhallinen asuinalue oli myöhään eilen muuttunut helvetin esikartanoksi, kun Grad-raketit ja raskaan tykistön kranaatit iskeytyivät asuintaloihin. Satoja ikkunoita oli rikkoutunut, liiketiloja tuhoutunut, kerrostalojen seinissä ammottavia reikiä ja rakettien jäänteitä .

        ETYJ:n tarkkailijat saapuivat myös paikalle. Paikalliset asukkaat olivat silminnähden vihaisia heidän toiminnastaan tai ennemminkin sen puutteesta. He ovat jo miltei kolmen vuoden ajan kokeneet, ettei ETYJ kykene tai halua raportoida Ukrainan sotarikoksista puolueettomasti.

        Näiden lisäksi 26 kaupunkialuetta joutui Kiovan joukkojen tulituksen kohteeksi yhteensä 3481 kertaa ja 45 taloa kärsi vaurioita.

        Kyseessä on jälleen yksi raakalaismainen sotarikosten yö Euroopassa, josta kansainvälinen yhteisö ja valtamedia vaikenevat täysin."


      • DragunovSVD

        "Miksi vitussa kirjoitat tuollaista paskaa tänne? Jokainen suomalainen kuitenkin tietää valheeksi nuo..... "

        Vastaan nyt, vaikka kommenttisi tyyli houkuttelisi olemaan vastaamatta.

        Ensinnäkin seuraan Donbassin tilannetta päivittäin, joten miksi en samalla kirjoittaisi siitä niin, että muutkin voivat lukea? Toiseksikin saan hyvää harjoitusta toimittajan työstä. Kolmanneksi näistä asioista on oleellista kirjoittaa, jotta suomalaisten tietoisuus vain reilun tuhannen kilometrin päässä tapahtuvista rikoksista lisääntyisi.

        Suomalaisilla on sellainen ongelma, että he pyrkivät olemaan näkemättä omien ystäviensä rikoksia. Natsi-Saksan kanssa oltiin suuria ystäviä, eivätkä jotkut suomalaiset usko vieläkään holokaustia tapahtuneen. Nyt suomalaiset ovat jääneet Ukrainan propagandaverkkoon. Samaa ongelmaa on jossain määrin koko Euroopassa, mutta mm. Italiassa on paljon Novorossijan tukijoita.

        Siis: laput pois silmiltä. En olisi jaksanut kirjoittaa näitä juttuja liki kahta vuotta, jos ne olisivat valheita.


    • Iso-Vasilii

      Katri kutrinkutoja

      Katri oli pienestä tytöstä pitäen tykännyt kutomisesta. Koulussa hän oli ollut aina luokan paras kutoja ja häntä pyydettiin kutomaan kaikenlaista. Joku pyysi Katrilta villasukkia, toinen kaulahuivia ja kolmas villapaitaa. Ja Katri kutoi. Hän kutoi ja kutoi. Kutoi aina vaan.
      Katrin kutoessa vuodesta toiseen, hänen hiuksensa kasvoivat kuin huomaamatta. Hän ei olisi millään raaskinut leikata niitä, vaikka hiukset olivat jo niin pitkät että häiritsivät kutomista. Langat ja hiukset sekoittuivat Katrin kutoessa ja menivät pahasti solmuun. Katrilla kului pitkä aika ennen kuin hän sai selvitettyä langat ja hiukset irti toisistaan. Kun Katri lopulta sai sotkun selvitettyä, oli hänen leikattava hiuksensa lyhyiksi. Muuten hän ei olisi enää saattanut jatkaa kutomistaan.
      Katri ei kuitenkaan hennonut heittää pois pitkiä hiuksiaan, vaan ripusti ne roikkumaan seinälleen. Ne roikkuivat siinä pitkään, yli vuoden ajan. Eräänä päivänä Katri sai kuitenkin ajatuksen: mitäpä jos hän yrittäisi kutoa hiuksistaan jotakin! Katri tarttui tuumasta toimeen ja pian hänen olikin onnistunut kutoa hiuksistaan käsilaukku.
      Kaikki Katrin ystävät pitivät laukkua hienona ja tahtoivat itselleen välttämättä samanlaiset. Ja kun Katri oli saanut ne valmiiksi, hänen ovensa taakse tuli aina vain lisää ihmisiä, jotka halusivat lisää samanlaisia käsilaukkuja. Tällä tavalla Katrista siis tuli kutrinkutoja. Hiuksia hän sai läheiseltä kampaajalta sekä ihmisiltä, jotka toivat niitä hänelle halutessaan omista hiuksistaan kudottuja juttuja. Ja niin Katri kutoi onnellisena elämänsä loppuun asti.

    • DragunovSVD

      4.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Slovjanoserbskissä ja Krimskessä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Avdivkan taisteluja tulee tänään täyteen viikko. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta ja neljää siviiliä. NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja, eliminoinut neljä UAn sotilasta ja haavoittanut seitsemää. Kuolleiden UAn sotilaiden joukossa on kaksi kapteenia: Anatoli Zaremski ja Maris Kaminski.

      Avdivkassa on nyt kuollut 15 NAFn ja 36 UAn sotilasta ja 8 siviiliä. Haavoittuneiden määrät ovat 35 NAFn ja 147 UAn sotilasta ja 34 siviiliä. NAFn mukaan UAn uhriluku on todellisuudessa suurempi.

      NAF on ampunut Gradeja Shirokinessa, Sartanassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa ja Popasnassa. Popasnassa eliminoitiin UAn sotilas.

      UA on pommittanut Kominternovea, Novoazovskia, Sartanaa, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa.

      Luhanskissa on räjähtänyt autopommi, jonka asettajaksi epäillään UAta. Iskussa NAFn eversti Oleg Anashenko ja yksi siviili kuolivat.

      Italialaiset kansalaisaktivistit ovat järjestäneet mielenosoitukset novorossijalaisten siviilien puolesta Roomassa ja Napolissa.

    • DragunovSVD

      atamakaupunki uhattuna”
      Verkkouutiset
      eilen klo 00:02 (päivitetty eilen klo 10:21)

      Venäjän tukemien joukkojen iskut vahingoittavat Ukrainan terästeollisuutta.

      LKS 20170202 Valentina, 73-years-old, a local resident of Avdiivka that sits just north of the pro-Russian rebels' de facto capital of Donetsk, stands outside her home damaged during recent shelling on February 2, 2017. Ukraine's president appealed for more global pressure against Russia as Moscow-backed rebels and government forces clashed around a frontline town in a surge of fighting that has claimed a reported 23 lives. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Alexey Pavlovsky

      Sotatoimet ovat Donetskissa jälleen kiihtyneet.
      (Alexey Pavlovsky)

      Itä-Ukrainan sotatoimet ovat tällä viikolla keskittyneet Avdijivkan alueelle Donetskin pohjoispuolella. Taistelut kiihtyivät viime yönä Suomen saikaa samaan aikaan, kun tilannetta käsiteltiin YK:n turvallisuusneuvostossa.

      Venäjä on keskittänyt kapinallisten hallussa oleville Donetskin ja Luhanskin alueille, miehitetylle Krimin niemimaalle ja Ukrainan-vastaiselle rajalleen yhteensä yli 46 000 sotilasta, Ukrainan asevoimien yleisesikunnan päällikön avustaja, everstiluutnantti Andrii Dyda sanoo Verkkouutisille.

      Alueella oleva Venäjän sotatoimiyhtymä muodostuu Dydan mukaan kahdestatoista pataljoonan vahvuisesta taisteluosastosta ja yhdestä komppanian vahvuisesta yksiköstä.

      – Nämä joukot sijoittuvat toiseen portaaseen, joka on valmistautunut vahvistamaan paikallisista sekä venäläisistä palkkasotilaista muodostettuja 1. armeijakuntaa Donetskissa ja 2. armeijakuntaa Luhanskissa, hän sanoo.

      Kaikki komentajat pataljoonatasosta ylöspäin ovat hänen mukaansa Venäjän vakinaisen armeijan ammattiupseereja, jotka toimivat Rostov-on-Donissa sijaitsevan eteläisen sotilaspiirin esikunnan alaisuudessa.

      Parhaillaan käynnissä olevissa taisteluissa Venäjän tukemat joukot käyttävät Dydan mukaan tykistön ja kranaatinheittimistön täyttä kirjoa, erityisesti telatykkejä. Viimeisten parin päivän aikana hyökkäysoperaatioihin on osallistunut myös T-72-taistelupanssarivaunuja.

      Ukrainan ulkoministeriön aiemmin tällä viikolla antamassa lausunnossa todettiin Venäjän tukemien joukkojen ampuneen raskaan tykistön lisäksi myös muun muassa Grad-raketinheittimillä. Ministeriö muistutti Minskin sopimusten kieltävän nämä aseet alueella.
      Mariupol taas hyökkäysuhan alla

      Ukrainan YK-suurlähettilään Volodymyr Jeltšenkon mukaan Avdijivkassa 16 000 siviiliä – joukossa 2 000 lasta – on vailla vettä, sähköä ja lämpöä. Pakkasta alueella on viime päivinä ollut jopa 18 astetta.

    • DragunovSVD

      5.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Marinkassa, Horlivkassa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      Donbassissa on tänään ollut lumimyräkkä, mikä on hieman laimentanut taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahta Avdivkassa. UA on pommittanut kaupunkia ja haavoittanut kahta NAFn sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Sartanassa ja Popasnassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa ja Popasnassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Dokutsajevskissa pommit vaurioittivat taloa, Donetskissa on haavoittunut Viktoria-niminen siviilinainen.

      Italian Torinossa on järjestetty seminaari Novorossijan asukkaiden tukemiseksi. Seminaariin osallistui yli sata ihmistä, heidän joukossaan Novorossijan Torinon edustuston johtaja Maurizio Marrone, kirjailija Nikolai Lilin, ortodoksinen kirkkoherra Alessandro Meluzzi, taloustieteilijä Paolo Turati ja Novorossijaan humanitääristä apua välittävä Marcello Berera. Konferenssin osallistujat vetosivat kansainväliseen yhteisöön lisäpakotteiden langettamiseksi Ukrainalle, jotta se lopettaisi siviilien murhaamisen ja toisen valtion alueelle hyökkäämisen.

      Viikon tappiot: Novorossija 22 KIA, 70 WIA. Ukraina 37 KIA, 150 WIA.

    • DragunovSVD

      Minusta on kivaa olla toimittajana . Parasta siina on , kun saa itse keksia tarinat.
      J.Batman

      • DragunovSVD

        Nimimerkkivaras voi alkaa miettiä, haluaako hän joutua käräjille kirjoitustensa takia. Sitä en voi estää, että kopioit nimimerkkiäni (kirjoituksiasi ei täältä pois saa), mutta nimimerkin varastaminen ja sen yhdistäminen jonkun seonneen kommunistin nimeä muistuttavaan allekirjoitukseen saattavat riittää syytteeseen.

        Minä puolustan (tässä tapauksessa novorossijalaisten) ihmisoikeuksia ja oikeutta omaan maahansa. Johan Backmanin tapaiset huru-ukot eivät näistä kirjoituksista kunniaa saa.


    • DragunovSVD

      6.2.2017
      NAFn voimakkaat hyökkäykset Shirkinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Avdivkassa taistellaan nyt yhdeksättä päivää. UA on jatkanut hyökkäyksiään pommittamalla kaupunkia ja tappamalla kaksi NAFn sotilasta. NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja ja haavoittanut seitsemää UAn sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Piskyssä. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Donetskia, Piskyä, Horlivkaa ja Popasnaa.

      Novorossijan presidentti Aleksander Zahartsenko on käynyt Piskyssä ja joutunut pommituksen alle. Zahartsenko säästyi vammoitta.

      Novorossijalaisia puolustavat mielenosoitukset jatkuvat Euroopassa. Tänään mieltä osoitettiin Madridissa. Mielenosoituksen johtaja Ankheles Maestro vaati Espanjaa lopettamaan kaiken Ukrainan tukemisen niin kauan kuin Ukraina jatkaa siviilien murhaamista ja hyökkäyksiä Novorossijan alueelle.

    • ccxxwe33

      Suomen natsihallinto tukee naisten ja lasten tappamista Ukrainassa.

      • Iso-Vasili

        Kiovan rikollinen juntta suklaakeisari Poroshenkon johdolla suunnittelee hyökkäystä koko kontaktilinjalla:

        "Ei ole enää syytä uskoa Ukrainan hallinnon sanoja, kaikki sanat jotka tulevat Kiovasta ovat vääristelyä ja valheita, DPR:n operatiivisen johdon varakomentaja Eduard Basurin sanoi 5.2 antamassaan kiireellisessä tiedonannossa.

        "Sen jälkeen, kun Poroshenko oli keskustellut Trumpin kanssa, taloudellinen ja sotilaallinen tuki Ukrainan ”terroristi-operaatioille” Donbassin maaperällä luultavasti loppuu lähitulevaisuudessa. Tähän liittyen Ukrainan presidentti on vajonnut täydelliseen masennukseen ja on valmis epätoivoissaan määräämään kaikkein harkitsemattomampia toimenpiteitä – aloittamaan täydet ja veriset sotatoimet Itä-Euroopassa, kumpaankin suuntaan."

        On välttämätöntä pyrkiä syyttämään tunnustamattomia tasavaltoja ja Venäjän Federaatiota heidän [omista] rikoksistaan huijatakseen länttä ja saadakseen uusia varoja liiketoimiinsa, jotka rakennettiin tavallisten ukrainalaisten ihmisten verellä.

        Sotilaallinen ja poliittinen johto Ukrainassa kieltäytyy noudattamasta Minskin sopimusta raskaiden aseiden vetämisestä kontaktilinjalta, mutta sen sijaan suorittaa suorituskyvyn kasvattamista joukkoja keskittämällä. Tiedustelumme vahvistaa vihollisen voimistumisen. Erityisesti rekisteröimme vihollisjoukkojen ja välineiden keskittämisen kontaktilinjalle iskuryhmän muodostamiseksi.

        Kaksi taktista ballistista “Tochka-U” ohjusjärjestelmää saapui Kramatorskista Avdeyevkan koksitehtaan alueelle ja Novobahmutovkan rautatieasemalla kuusi ”Tochka-U” järjestelmää purettiin ja lähetettiin tehtäviin.

        72:en erillisen mekanisoidun prikaatin alueelle saapui kaksi komppaniallista nationalisteja, johtajanaan entinen vapaaehtoisjoukko ”Oikeisto sektorin” johtaja, D.Yarosh. Ukrainan kansalliskaartin alidivisioonia saapui Volnovakhan asutuksille.

        57:nen erillisen mekanisoidun jalkaväkiprikaatin panssarintorjuntapataljoonan kuljetus tapahtui yön aikana vahvistamaan Ukrainan armeijan mekanisoituja prikaateja Donetskissa ja Mauripolin suunnalla.

        Tämän lisäksi vahvistamme täydellisen 92:nen erillisen mekanisoidun prikaatin liikkeen Kharkhovan seudulla Poroshenkon ”terroristi-operaation” alueella Donbassin siviiliväestöä vastaan. Kolme pataljoonaa, mukaan lukien ”Azov” nationalisteja, saapui Urzuvin alueelta Mauripoliin.

        "Nämä tiedot antavat meille vahvistuksen, että Ukrainan armeijan johto valmistelee Ukrainan rikollisen sotilaallisen ja poliittisen johdon määräyksellä hyökkäyksellisiä taistelutehtäviä koko kontaktilinjalla ja siviili-infrastruktuurin sabotaasia, matkien Natseja vuonna 1941."

        Vuorostamme, joukkomme ovat valmiita torjumaan vihollisen ja pakottamaan Kiovan terroristit pakenemaan, niin kuin aiemminkin. Vetoamme Ukrainan armeijaan: on mahdollista, että h-hetki koittaa teille lähitulevaisuudessa ja tuohon hetkeen mennessä teidän täytyy päättää:

        "Joko te kuljette varmaan kuolemaan ahneen alkoholisti-oligarkin vuoksi tai liitytte vapautusliikkeeseen Ukrainan pettureita vastaan, jotka myivät ja panttasivat koko maan kahden ja puolen vuoden ajan liikekumppaneilleen."

        "Juuri nyt, tarttuen aseeseen ja toimien vastoin komentajienne käskyjä, jotka pakottavat teidät teurastamaan ja tappamaan siviilejä Donbassissa, kykenet lopettamaan verenvuodatuksen veljellisten ihmisten välillä – kerran yhtenäisen maan kansalaisten."


      • Ilmeisesti edustat yksinäsi sitä Suomen natsihallintoa. Muita ei ole ilmaantunut.


      • Toivottavasti Ukrainan armeija heittää maahantunkeutujavenäläiset mustaanmereen.


    • DragunovSVD

      7.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Marinkassa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      UA on jatkanut kymmenettä päivää hyökkäystään Avdivkassa. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut kaksi NAFn sotilasta ja haavoittanut yhtä. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut kolmea UAn sotilasta.

      NAF on tulittanut Shirokinea kahdella haupitsilla. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Zaitsevessa kuoli kuusitoistavuotias poika.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Zaitsevea ja Krimskeä. Debaltsevessa siviili haavoittui.

      NAFn tiedustelun mukaan UA suunnittelee pommittavansa Mariupolin kaupunkia ja syyttävänsä siitä NAFia Mainila-tyyliin.

    • DragunovSVD

      8.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Schastjessa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Taistelut jatkuvat Avdivkassa hieman laantuneina. UA on pommittanut kaupunkia, haavoittanut yhtä NAFn sotilasta ja tuhonnut talon. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kuutta.

      NAF on ampunut Gradeja Popasnassa ja kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. UA on pommittanut Novoazovskia, Kominternovea, Telmanovea, Dokutsajevskia, Donetskia, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa.

      Donetskissa on tehty pommi-isku, jossa on kuollut NAFn everstiluutnantti ja Somalipataljoonan johtaja Mihail Tolstoi. Pommin asettajaksi epäillään UAta tai Venäjän armeijaa.

    • DragunovSVD

      Ulkomaat
      Donald Trump: Teemme töitä rauhan saavuttamiseksi Venäjän ja Ukrainan välille
      Siina Ekberg
      5.2.2017 klo 09:52 (päivitetty 5.2.2017 klo 11:48)

      Yhdysvaltain presidentti puhui puhelimessa Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon kanssa.

      LKS 20170201 US President Donald Trump speaks as he announces his nominee to the Supreme Court at the White House in Washington, DC, on January 31, 2017. President Donald Trump nominated federal appellate judge Neil Gorsuch as his Supreme Court nominee, tilting the balance of the court back in the conservatives' favor. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Brendan Smialowski

      Donald Trump.
      (Lehtikuva / AFP)

      Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo, että hän on halukas työskentelemään Kiovan kanssa Ukrainan konfliktin lopettamiseksi. Trump puhui aiheesta lauantaina puhelimessa Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon kanssa, kertoo Telegraph.

      Presidenttien välinen puhelu oli ensimmäinen Trumpin virkaanastujaisten jälkeen. Trumpin halut parantaa Yhdysvaltain välejä Vladimir Putinin ja Kremlinin kanssa on huolestuttanut Kiovaa. Lähes kolme vuotta kestänyt konflikti Ukrainassa on pysynyt ratkaisemattomana.

      – Me tulemme työskentelemään Ukrainan, osapuolten kanssa, jotta he voivat saavuttaa rauhan, Trump sanoi puhelun jälkeen antamassaan lausunnossa.

      Poroshenkon edustajat kertoivat, että keskustelussa puhuttiin erityisesti tilanteen vakauttamisesta Donbassissa ja rauhan saavuttamisesta poliittisin ja diplomaattisin keinoin.

    • DragunovSVD

      enäjä-mielisten kapinallisten komentaja Mihail ”Givi” Tolstykh on kuollut pommi-iskussa.
      Itä-Ukrainan Venäjä-mieliset kapinalliset ovat menettäneet taas yhden tärkeimmistä johtohahmoistaan. Muun muassa BBC kertoo, että ihailtu ja Donetskin ”seksisymbolina” pidetty Mihail ”Givi” Tolstykh on räjäytetty toimistoonsa. Kapinallisviranomaisten mukaan kyseessä oli terroriteko.

      Vain muutamaa päivää aiemmin Itä-Ukrainassa oli kuollut toinen merkittävä separatistijohtaja. BBC:n mukaan itsenäiseksi julkistautuneen Luhanskin kansantasavallan puolustusministerin tehtäviä hoitanut Oleg Anashtshenko räjäytettiin autoonsa viime lauantaina.

      Kapinalliset syyttävät Givin surmanneesta pommista Ukrainan hallinnon turvallisuuspalveluita. Ukraina on pistänyt kapinakomentajien kuolemat separatistien sisäisen valtataistelun syyksi.

      BBC kertoo, että ukrainalainen kansanedustaja Dmitro Timtshuk uskoo, ettei Givi enää totellut käskyjä, kun taistelut alkoivat uudestaan Avdiivkan kaupungissa viime viikolla Donetskin ulkopuolella.

      Taistelut ovat käyneet kuumimmillaan sitten vuoden 2015 taistelujen. BBC:n mukaan Itä-Ukrainassa on kuollut ainakin 35 ihmistä vähän yli viikossa.

      ”Donetskin seksisymboli”
      Monet Itä-Ukrainan kapinakomentajat käyttävät erikoisia lempinimiä. Moni heistä on noussut suureen kansansuosioon Donetskin ja Luhanskin alueella. Givi oli tiettävästi yksi suosituimmista.

      Kolmekymppinen kapinapäällikkö niitti mainetta sotapäällikkönä, kun Itä-Ukrainan taistelut kävivät kuumimmillaan vuonna 2014.

      Givi toimi johtohahmona muun muassa Donetskin lentoaseman verisessä valtauksessa. Hän johti Somalia-pataljoonaa.

      Givi ehti herättää ihailua ja vihaa kapinallisten propagandavideoilla. Yhdessä hän hakkaa, uhkailee ja nöyryyttää ukrainalaisia sotavankeja. Toisessa hänen viereensä iskeytyy kranaatinsirpale, mutta mies ei hätkähdäkään. Videoiden vuoksi hän nousi Itä-Ukrainassa ja Venäjällä ”seksisymboliksi”.

      Ukrainan hallinnon mukaan Givi ei ole paikallinen vaan georgialainen.

      Toinen kapinapomo surmattiin hissiin
      Toinen pelätty kapinakomentaja Arseni ”Motorola” Pavlov tapettiin Donetskissa niin ikään pommilla. Pavlov surmattiin asuintalonsa hissiin lokakuussa.

      Venäläistaustainen Pavlov nousi Givin lailla kuuluisuuteen muun muassa Donetskin lentoaseman valtauksen yhteydessä. Pavlov johti Sparta-pataljoonaa Donetskin lentoaseman verisessä valtauksessa.

      Motorola muistetaan myös siitä, että hänen kerrotaan kerskailleen sotavankien ampumisella.

      Motorolan kuoleman suhteen separatistikapinalliset syyttivät Ukrainan hallinnon tukemia ryhmittymiä.

      Uusnatsistisin tunnuksin esiintyvä ryhmä ilmoittautui iskun tekijäksi netissä julkaistulla videolla. He uhkasivat surmata myös muita kapinajohtajia. Videon aitoutta on ollut vaikea vahvistaa.

      Ukrainan sota hallinnon ja Venäjä-mielisten kapinallisten välillä alkoi keväällä 2014, kun Venäjä liitti Krimin niemimaan itseensä.

      • juytujg

        Tuo on Iltasanomista. Ylehän on kokonaan unohtanut että Itä Ukrainassa on täysi sota menossa. Toisin sanoen Ukraina hyökkäilee jatkuvasti Donetskin ja Luhanskin kansantasavaltoihin. Kun kerran Jugoslaviakin pilkottiin noin moneen eri maahan , niin kansainvälinen oikeus on julistaa nuo kansantasavallat itsenäisiksi valtioiksi. Euroopasta katsoen nuo maat ovat kaukana. Mikähän olisi Jugoslavian tilanne , jos maata ei olisi saannut hajoittaa. Mutta kuten sanottua, maa oli keskellä Euroooppaa ja sen takia piti saada rauha.


    • DragunovSVD

      9.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      UA on jatkanut hyökkäystään Avdivkassa. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut kolme NAFn sotilasta ja haavoittanut yhtä. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut yhtä UAn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      UA on pommittanut Kominternovea, Sartanaa, Novoazovskia, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Zaitsevea ja Popasnaa. Pommituksen seurauksena Kominternovessa sähköt ovat jälleen katkenneet ja seitsemän taloa on vaurioitunut.

      Eilen tapetun NAFn everstiluutnantin Mihail Tolstoin eli Givin murhan jäljet johtavat Venäjälle. Venäjän armeijan tukeman terroristiryhmän johtaja Igor Myltsev on julkaissut videoviestin, jossa hän kertoo ryhmänsä tappaneen Tolstoin. Myltsev ja kolme muuta terroristia olivat soluttautuneet Tolstoin pataljoonaan. Myltsev uhkaa, että seuraavaksi terroristit tappavat Novorossijan presidentin Aleksander Zahartsenkon. NAF vakuuttaa tekevänsä kaiken mahdollisen venäläisen terrorismin torjumiseksi Novorossijassa.

    • DragunovSVD

      10.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Marinkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Sartanassa siviili haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Slovjanoserbskiä ja Schastjea. Avdivkassa siviili haavoittui.

      NAFn everstiluutnantti Mihail Tolstoi on haudattu Donetskissa. NAF ei ole saanut kiinni murhan tekijäksi ilmoittautunutta Igor Myltseviä. Epäillään, että hän on saattanut paeta Venäjälle.

    • DragunovSVD

      11.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Avdivkassa kaksi UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa ja Popasnaa. Marinkassa kaksi taloa tuhoutui. UAn tarkka-ampujat ovat haavoittaneet kahta siviiliä Piskyssä.

      NAFn tiedustelun mukaan UA on viime viikkoina keskittänyt Novorossijalta miehitetyille alueille jopa 90 000 sotilasta, mikä viittaa hyökkäyksen valmisteluun.

    • DragunovSVD

      12.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Marinkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut UAn sotilasta sekä Shirokinessa että Sartanassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Slovjanoserbskiä. Marinkassa neljä taloa vaurioitui. Avdivkassa kaksi NAFn sotilasta kuoli ja NAFn sotilas sekä siviili haavoittuivat.

      Viikon tappiot: Novorossija 10 KIA, 8 WIA. Ukraina 2 KIA, 23 WIA.

    • DragunovSVD

      13.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Telmanovessa, Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      UA jatkaa kolmatta viikkoa hyökkäystään Avdivkassa. Tänään UA on pommittanut kaupunkia, tappanut kaksi NAFn sotilasta ja haavoittanut yhtä. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut yhtä UAn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa ja Popasnassa. UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa.

    • DragunovSVD

      14.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Schastjessa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Telmanovessa, Zaitsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      UAn hyökkäys Avdivkassa jatkuu 18. päivää. Tänään UA on pommittanut kaupunkia ja tappanut NAFn sotilaan. UAn pommi aiheutti räjähdyksen paikallisessa kemiantehtaassa ja tappoi siviilin.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa. UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Zaitsevea ja Popasnaa.

      NAFn mukaan UA on yrittänyt murtaa NAFn linjat Sartanassa, mutta vetäytyi, kun NAF eliminoi viisi ja haavoitti kolmea UAn sotilasta. UA väittää vain yhden sotilaan haavoittuneen, mutta vetäytyminen yhden haavoittuneen takia on epäuskottavaa.

    • DragunovSVD

      15.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Schastjessa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Avdivkan tilanne oli tänään aiempaa rauhallisempi. UA pommitti kaupunkia, mutta ei aiheuttanut henkilövahinkoja. NAF ampui kranaatteja ja haavoitti yhtä UAn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Zaitsevessa ja Popasnassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Marinkassa yksitoista taloa on vaurioitunut.

    • DragunovSVD

      16.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      UAn hyökkäystä Avdivkassa tulee täyteen kolme viikkoa. UA on pommittanut kaupunkia, ampunut Gradeja ja tappanut kaksi NAFn sotilasta. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut yhden UAn sotilaan, tappanut yhden siviilin, haavoittanut neljää UAn sotilasta ja vaurioittanut viittä taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa ja Popasnassa. UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa.

      UA on myöntänyt NAFn tiistaina julkaisemat tappionsa. UAn ilmoituksen mukaan kolme UAn sotilasta kuoli ja neljä haavoittui tiistaina Shirokinessa.

    • DragunovSVD

      17.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on pitkästä aikaa tehnyt rajun vastahyökkäyksen Avdivkassa. NAF ampui kranaatteja, eliminoi kaksi UAn sotilasta ja haavoitti kolmeatoista UAn sotilasta sekä kahta siviiliä, joista toinen oli viisitoistavuotias poika. UA pommitti kaupunkia ja haavoitti yhtä siviiliä.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Piskyssä ja Zaitsevessa eliminoitiin UAn sotilas.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Slovjanoserbskiä. Kaikkiaan 18 taloa vaurioitui.

      Novorossijan presidentti Aleksander Zahartsenko ja Luhanskin aluejohtaja Igor Plotnitski ovat pitäneet kokouksen Luhanskissa. Novorossija suunnittelee humanitäärisen avun ohjelmaa Ukrainan miehittämille alueille. Lisäksi Zahartsenko totesi, että Novorossijan tavoite on pidemmällä aikavälillä saada omat alueensa takaisin, ja Novorossija on tarvittaessa valmis sotaan.

    • DragunovSVD

      18.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      Avdivkassa taistelut jatkuvat. UA on pommittanut kaupunkia ja tappanut NAFn sotilaan. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut kuutta UAn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Krimskessä eliminoitiin UAn sotilas.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä.

      Viime viikolla murhatun everstiluutnantin Mihail Tolstoin eli Givin tilalle Somalipataljoonan johtoon on valittu Jegor Volchkov.

      Donetskilaiset ovat järjestäneet mielenosoituksen Ukrainan miehityspolitiikkaa vastaan. Marssille osallistui 20 000 kaupungin asukasta. Ukraina miehittää tällä hetkellä laittomasti muun muassa Slovjanskin, Kramatorskin ja Mariupolin kaupunkeja.

    • DragunovSVD

      19.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Jelenovkassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Tänään on käyty rajua taistelua Piskyssä. UA yritti murtautua NAFn linjojen läpi, pommitti kaupunkia ja haavoitti yhtä NAFn sotilasta sekä yhtä siviiliä. NAF ampui Gradeja ja oman ilmoituksensa mukaan eliminoi kolme ja haavoitti viittä UAn sotilasta. UAn mukaan yksi sen sotilas kuoli ja seitsemän haavoittui.

      NAF on ampunut Gradeja Shirokinessa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Donetskia, Avdivkaa, Popasnaa ja Stanitsia Luhanskaa.

      Viikon tappiot: Novorossija 7 KIA, 4 WIA. Ukraina 8 KIA, 39 WIA.

    • DragunovSVD

      20.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Stanitsa Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Jelenovkassa, Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      Taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut toista. UA on pommittanut kaupunkia ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä ja Zaitsevessa. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Zaitsevea ja Popasnaa

      Joukko italialaisia liikemiehiä vierailee loppuviikolla Novorossijassa taloudellisen yhteistyön merkeissä.

    • Pietarisuuri

      Fasistit Ukrainassa. Mistä ne sinne tuli?
      No tietenin rajan takaa venäjältä, Putinin lähettämänä.

      • DragunovSVD

        Venäjältä on tullut terroristeja lähinnä Novorossijaan. He ovatkin aiheuttaneet paljon harmia, tappoivat muun muassa Givin.

        Ukrainan fasistit puolestaan lienevät pääosin kotimaista porukkaa, mitä nyt joitakin eurooppalaisia raivohulluja on heidän sotilasosastoihinsa liittynyt.


    • DragunovSVD

      21.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Marinkassa, Debaltsevessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Taistelut jatkuvat edelleen Avdivkassa. UA on pommittanut kaupunkia ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan Dimitri Tereteikinin ja haavoittanut kymmentä UAn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Zaitsevea ja Popasnaa. Dokutsajevskissa vaurioitui kolme ja Jelenovkassa viisi taloa. Popasnassa kaksi NAFn sotilasta kuoli ja yksi haavoittui.

    • DragunovSVD

      22.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Jelenovkassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      Taistelut ovat hieman hiljenneet Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut kahta UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia ja haavoittanut yhtä NAFn sotiilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Donetskia ja Popasnaa.

      Kreikan Ateenassa on avattu näyttely UAn tappamien novorossijalaislasten muistolle. Näyttelyä on järjestänyt muun muassa Ateenan Dostojevskin kulttuuri-instituutin johtaja Andreas Zafeiris. Näyttely on avoinna loppuviikon.

    • DragunovSVD

      23.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Avdivkassa kolme UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Donetskissa yksi talo vaurioitui, Avdivkassa yksi siviili haavoittui.

    • DragunovSVD

      24.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäys myös Krimskessä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      UA on yrittänyt murtaa NAFn linjat Zaitsevessa. UA pommitti kaupunkia, tappoi kaksi NAFn sotilasta ja haavoitti yhtätoista. Myös yksi talo vaurioitui UAn pommituksessa. NAF puolusti menestyksekkäästi aluettaan UAlta ampuen kranaatteja, eliminoiden yhden UAn sotilaan ja haavoittaen seitsemää.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Krimskessä.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Debaltsevea ja Popasnaa.

    • DragunovSVD

      25.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäys myös Telmanovessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Avdivkassa yhdeksäntoista UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Telmanovea, Jelenovkaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Avdivkassa NAFn sotilas haavoittui, Zaitsevessa talo vaurioitui ja Popasnassa NAFn sotilas kuoli ja toinen haavoittui.

      NAFn mukaan UA peittelee tappioitaan. NAF väittää kuudentoista UAn sotilaan kuolleen 18.–25. helmikuuta, mutta UA ilmoittaa vain viisi kuollutta.

    • DragunovSVD

      26.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut neljää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Avdivkassa haavoittui siviilinainen ja NAFn sotilas.

      Viikon tappiot: Novorossija 5 KIA, 20 WIA. Ukraina 4 KIA, 45 WIA.

    • DragunovSVD

      27.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa, Zaitsevessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Avdivkassa on jälleen käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut viittä. UA on pommittanut kaupunkia, haavoittanut siviiliä ja tuhonnut kolme taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa ja Popasnaa.

    • DragunovSVD

      28.2.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa ja Jelenovkassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut kahta muuta. Lisäksi yksi UAn sotilas teki itsemurhan Avdivkassa. UA on pommittanut kaupunkia, haavoittanut yhtä NAFn sotilasta ja vaurioittanut yhdeksää taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa

    • Jbatman

      Kansantasavaltojen liitto Novorossija Kiittää ja ylentää sinut korkein J- B:n kunniamerkein sinut DragunovSVD korplaaliksi sodassa Ukrainaa vataan. J. Bätmän kiittää hienosta propagandasta länsimaita vastaan sinua. Kiitos korpraali .

      • DragunovSVD

        Joku on ilmeisesti kirjoittanut ketjuun humalassa. Suosittelen hakeutumista katkaisuklinikalle ja Novorossija-keskustelun jättämistä meille täysjärkisille.


    • Ollterrmanni
    • DragunovSVD

      1.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Debaltsevessa, Horlivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Zaitsevessa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Rajut taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut viittä. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut toista sekä vaurioittanut neljää taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa.

    • DragunovSVD

      2.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa ja Schastjessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Rajut taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kuuttatoista. UA on pommittanut kaupunkia ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta sekä yhtä siviiliä. Lisäksi UAn sotilaat ovat ampuneet toisiaan Avdivkassa. Yksi UAn sotilas kuoli ja toinen haavoittui.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Marinkassa naissiviili haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Marinkassa yksi talo vaurioitui.

    • DragunovSVD

      3.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Jelenovkassa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      Rajut taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahtakymmentäkolmea. UA on pommittanut kaupunkia ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut siviiliä sekä Marinkassa että Krimskessä.

      UA on pommittanut Kominternovea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Horlivkaa ja Zaitsevea. Marinkassa yksi asuintalo vaurioitui.

      Donetskin stadionille suunnitellaan täysimittaista jalkapallo-ottelua. Se olisi ensimmäinen lähes kolme vuotta kestäneen sodan aikana.

    • DragunovSVD

      4.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut neljää UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut viittä.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAFn tarkka-ampuja haavoitti yhtä UAn sotilasta Stanitsia Luhanskassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Telmanovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Marinkassa vaurioitui neljä, Donetskissa kaksi ja Zaitsevessa viisi asuintaloa.

    • DragunovSVD

      5.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut viittätoista. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut kaksi NAFn sotilasta ja kaksi siviiliä, haavoittanut yhtä NAFn sotilasta sekä vaurioittanut kolmea taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Zaitsevessa siviilinainen haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Dokutsajevskissa vaurioitui yksi, Marinkassa neljä ja Horlivkassa yksitoista taloa.

      Viikon tappiot: Novorossija 6 KIA, 12 WIA. Ukraina 11 KIA, 76 WIA.

    • DragunovSVD

      6.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahdeksaa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanassa, Kominternovea, Telmanovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Kominternovessa neljä taloa vaurioitui. Avdivkassa yksi siviili haavoittui, kaksi taloa tuhoutui ja kuusi vaurioitui. Popasnassa yksi NAFn sotilas kuoli.

      Italian Roomassa ja Venetsiassa on osoitettu mieltä novorossijalaisten siviilien puolesta. Viime aikoina Euroopassa on järjestetty useita novorossijalaisia puolustavia mielenosoituksia.

    • DragunovSVD

      7.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa ja Marinkassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Rajut taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut yhdeksää. UA on ampunut Gradeja, pommittanut kaupunkia ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. UAn pommitukset ovat haavoittaneet kahta siviiliä: 57-vuotiasta Jelena Sidorovaa Horlivkassa ja 21-vuotiasta Vladimir Jurtsenkoa Sartanassa. Sartana, Kominternove ja Jelenovka ovat jääneet osittain ilman sähköä. Donetskissa on vaurioitunut yksi ja Popasnassa kaksi taloa.

      Tänään Euroopassa on osoitettu mieltä novorossijalaisten siviilien tueksi Italian Napolissa, Veronassa, Padovassa ja Hollannin Haagissa.

      • kerroppasasiaakin

        Milloin antautuu tämä "novorossijan armeija" ?
        Tietää varata liput pestyinä juhlapäivään!


      • DragunovSVD

        Arvioisin, että joudut odottelemaan sitä joitakin satoja vuosia.

        Ennen sitä taitavat loppua Ukrainastakin asukkaat.


      • kerroppasasiaakin
        DragunovSVD kirjoitti:

        Arvioisin, että joudut odottelemaan sitä joitakin satoja vuosia.

        Ennen sitä taitavat loppua Ukrainastakin asukkaat.

        Ehei, kyllä Venäjän rahat loppuu muutamassa vuodessa ja samalla "separatistitien" tukeminen jää pois.
        Öljynkin hinta on taas laskusuunnassa joten hyvältä näyttää!


      • DragunovSVD

        Sanoisin, että Venäjästä on ollut NAFlle enemmän haittaa kuin hyötyä. Eli toivottavasti niiltä terroristeilta tosiaan loppuvat rahat.

        Sitten NAF voi keskittyä rauhassa UAn eliminoimiseen.


    • DragunovSVD

      9.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa ja Krimskessä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telamnovessa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut Avdivkassa viittä UAn sotilasta ja yhtä siviiliä. Zaitsevessa haavoittui kaksi siviiliä.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Sartanassa on vaurioitunut kolme taloa ja Kominternovessa 115 ihmistä on jäänyt ilman kaasua. Sekä Jelenovkassa että Avdivkassa yksi talo on vaurioitunut, Zaitsevessa kolme tuhoutunut. Jelenovkassa NAFn sotilas haavoittui.

    • DragunovSVD

      10.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Marinkassa ja Krimskessä. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut viittätoista UAn sotilasta Avdivkassa. UAn raportin mukaan heidän puolellaan rintamaa Marinkassa siviili on kuollut sydänkohtaukseen taistelujen aikana.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Telmanovea, Jelenovkaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF ei kärsinyt tappioita. Kominternovessa novorossijalainen toimittaja joutui pommituksen alle, mutta selvisi vammoitta.

      Makivkassa on räjähtänyt NAFn kranaattikuljetus. Yksi siviilinainen sai surmansa ja kaksi siviiliä haavoittui.

    • DragunovSVD

      11.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Zaitsevessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Debaltsevessa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      Avdivkassa on jälleen käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut kuuttatoista. UA on pommittanut kaupunkia ja tappanut NAFn sotilaan. UAn pommitukset ovat haavoittaneet kahta siviiliä: 19-vuotiasta Viktoria Drachia ja 65-vuotiasta Leonid Rodoskevicia.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Marinkassa vauroitui kaksi taloa, Horlivkassa yksi. Popasnassa NAFn sotilas haavoittui.

      Yli 292 000 novorossijalaista on allekirjoittanut Novorossijan johdon 40 päivää sitten tekemän rauhanvetoomuksen, joka on osoitettu Venäjän, Yhdysvaltojen ja Saksan presidenteille. UA ei ole lopettanut väkivaltaisia yrityksiään miehittää lisää Novorossijan alueita.

      12.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      Rajut taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja ja haavoittanut yhtä UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut toista sekä tuhonnut kaksi taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa ja Popasnassa. UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Pommitukset ovat tuhonneet talon Horlivkassa.

      NAFn mukaan UAn merivoimat ovat yrittäneet maihinnousua Novorossijan alueelle Novoazovskin rantakylässä. NAF eliminoi kaksi UAn sotilasta ja haavoitti kolmea. UAn alus luopui maihinnousuyrityksestä ja suuntasi takaisin Ukrainan puolelle rintamalinjaa. UA on vahvistanut kärsimänsä tappiot, mutta sijoittaa ne mantereelle Sartanan alueelle.

      Viikon tappiot: Novorossija 4 KIA, 11 WIA. Ukraina 7 KIA, 60 WIA.

    • DragunovSVD

      13.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Telmanovessa. Välitön valmius 15 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Avdivkassa seitsemän UAn sotilasta haavoittui, heistä yksi oli vapaaehtoissotilas.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Marinkassa kaksi siviiliä haavoittui.

      Kymmenen UAn sotilaan raportoidaan karanneen UAn tiloista. UA on saanut seitsemän karanneista kiinni. Uutinen ilmentää jälleen UAn sotilaiden vastustusta alueiden valtaamista ja siviilien tappamista kohtaan.

      UAn julmuudet herättävät muutenkin vastustusta Ukrainassa. Ukrainalainen verkkolehti Informator on julkaissut artikkelin, jossa se esittää Transkarpatian alueen eroamista Ukrainasta ja liittymistä Unkariin. Lvivin kaupungissa on puolestaan järjestetty mielenosoitus, jossa tuettiin alueen liittymistä Puolaan. Ukrainan länsiosissa on merkittävät unkarilais- ja puolalaisvähemmistöt.

    • DragunovSVD

      14.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut yhtätoista Avdivkassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Novoazovskista katkesivat sähköt, Kominternovesta kaasun jakelu. Telmanovessa vaurioitui kaksi ja Marinkassa viisi taloa. Piskyssä kuusi taloa tuhoutui. Donetskissa haavoittui kolme siviiliä ja Avdivkassa yksi NAFn sotilas.

      • Tosiasioita

        Ukrainalainan kansallisella 1 1 TV-kanavalla esitettiin reportaasi Avdeyevkan kaupungista, joka sijaitsee Donetskin lähellä, Donetskin kansantasavallan (DPR) Ukrainan armeijan halussaan pitämällä alueella.

        Reportaasissa uutisoidaan pommitusten tuhoista ja haastatellaan kaupunkilaisia.

        Avdeyevka oli myrsky silmässä helmikuun alussa, kun taistelut alueella leimahtivat voimakkaiksi. Ukrainalainen media ja sitä lainaava länsimedia väittivät DPR:n hyökkäävän ja pommittavan kaupunkia.

        DPR puolestaan kertoi Ukrainan armeijan hyökänneen sen asemiin ja käyttävän kaupunkia Minskin sopimuksessa kiellettyjen aseiden suojana.

        Haastatellulla kaupunkilaisella on hätkähdyttävä mielipide asiaan. Hän sanoo Ukrainan armeijan itse pommittavan kaupunkia ja kaikkien sen asukkaiden tietävän tämän.

        Poikkeukselliseksi videon tekee myös se, että se on ylipäätänsä esitetty Ukrainan mediassa.


      • DragunovSVD

        Avdivka on tosiaan hyvin erikoinen paikka. Kaupunkihan on tällä hetkellä jaettu NAFn ja UAn alueisiin. Useampaankin kertaan on väitetty, että UA tappaa Avdivkan asukkaita, koska nämä eivät kannata Ukrainan hallitusta. (Todella erikoista: miksiköhän ihmiset eivät tue hallitusta, joka yrittää tappaa heitä).

        Sotilaallisesti Avdivka lienee rintaman aktiivisin paikka.


    • DragunovSVD

      15.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa ja Horlivkassa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Avdivkassa kaksi UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Marinkassa kaksi, Donetskissa yksi ja Avdivkassa yksi talo. Avdivkassa yksi NAFn sotilas kuoli. Zaitsevessa 46-vuotias siviili Igor Tebenko kuoli ja 39-vuotias siviili Vitali Shevchenko haavoittui.

      NAFn mukaan UA on yrittänyt murtaa NAFn linjan Stanitsia Luhanskassa. NAF kertoo kahden UAn sotilaan kuolleen ja viiden haavoittuneen. UA vahvistaa haavoittuneet, mutta ei kuolleita.

      Novorossijan Donetskin alueen noin 2,5 miljoonasta asukkaasta jo 1,2 miljoonaa on hakenut itselleen Novorossijan passia.

    • DragunovSVD

      16.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Avdivkassa neljä UAn sotilasta ja kaksi naissiviiliä haavoittui.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Novoazovskissa vaurioitui kaksi, Sartanassa yksi, Kominternovessa kolme, Dokutsajevskissa kaksi ja Horlivkassa kuusi taloa. Avdivkassa NAFn sotilas kuoli ja toinen haavoittui.

    • DragunovSVD

      17.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kolmea Avdivkassa. NAF on eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut kuutta Schastjessa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Stanitsia Luhanskaa. Novoazovskissa neljä taloa vaurioitui. Avdivkassa kaksi NAFn sotilasta haavoittui.

      Italialainen toimittaja Giorgio Bianchi on joutunut keskelle UAn tulitusta Piskyssä. Bianchi selvisi vammoitta.

    • DragunovSVD

      18.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Popasnassa. NAF ei ole tänään aiheuttanut UAlle tappioita.

      UA on pommittanut Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnaa. Kominternovessa italialaistaustainen novorossijalaistoimittaja Vittorio Rangeloni on joutunut keskelle pommitusta, mutta selvinnyt vammoitta. Marinkassa sähköt ovat katkenneet ja yksi talo vaurioitunut. Avdivkassa neljä NAFn sotilasta on kuollut, kolme siviiliä haavoittunut ja kuusi taloa vaurioitunut.

      NAFn mukaan UAn tykistöalusta on räjähtänyt Marinkassa, kahdeksan UAn sotilasta on kuollut ja viisi haavoittunut. UAn mukaan vain neljä heidän sotilastaan on kuollut, mutta UA vahvistaa viisi haavoittunutta.

    • DragunovSVD

      19.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut seitsemää UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Jelenovkassa sähköt ovat katkenneet. Avdivkassa 67-vuotias siviilinainen haavoittui. Horlivkassa kaksi taloa tuhoutui. Zaitsevessa yksi talo vaurioitui.

      Viikon tappiot: Novorossija 7 KIA, 14 WIA. Ukraina 8 KIA, 52 WIA.

    • lähteettärkeit

      Onko mitään lähteitä näille?

      • DragunovSVD

        Koska en tee tätä työtä ammatikseni, kirjoitan päivittäin vain tiivistelmän eri lähteistä. En jaksa kirjoittaa joka lauseen perään linkkiä, tosin yhdessä aiemmassa ketjussa olevassa kommentissa olen siihen suuntaan esimerkin vuoksi tehnyt.

        Lähteitä voivat yleensä olla:
        - Novorossia Today
        - Doni
        - Liveuamap
        - UNIAN
        - Sekalainen joukko molempien osapuolten sotilaallisia sivuja.
        - Muiden maiden uutissivuja, silloin kun ne jotain tilanteesta kertovat.


    • NatsiVenäjä

      Venäjä on tehnyt itsestään lieromaisuuden perikuvan varadtamalla Ukrainan alueita ja tukemalla roistoista ja terroristeista koostuvaa joukkiota, joka tappaa ukrainan kansaa.

    • DragunovSVD

      20.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Sartanassa on käyty raju taistelu, kun UA yritti murtautua NAFn linjojen läpi. UA pommitti kaupunkia ja haavoitti kolmea NAFn sotilasta. Pommitus katkaisi myös sähköt kaupungista. NAF puolusti asemiaan menestyksekkäästi, ampui Gradeja ja kranaatteja ja väittää eliminoineensa kymmenen ja haavoittaneensa viittä UAn sotilasta. UAn mukaan heidän sotilaistaan kolme kuoli ja kahdeksan haavoittui. NAF on saattanut laskea UAn haavoittuneita kuolleiksi.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Avdivkassa viisi UAn sotilasta haavoittui.

      UA on pommittanut Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa ja Popasnaa. Marinkassa kaksi taloa on vaurioitunut. Avdivkassa yksi NAFn sotilas haavoittui.

      Novorossija avaa huomenna edustustonsa Kreikan Ateenassa. Tähän mennessä edustusto on ollut vain Italian Torinossa.

    • bbbbbbbbbbbbbbbbb

      Tästähän ei isoa eroa, jos Isis avaisi "edustustonsa" Ateenaan.

      • DragunovSVD

        Pikemminkin Ukrainaa ja Isistä voisi verrata keskenään. Molemmat yrittävät vallata itselleen lisää alueita ja tappaa siviilejä. Arvot ovat niin samankaltaiset, että Ukrainan armeijan joukoissa väitetään taistelleen entisiä Isis-taistelijoitakin.


    • DragunovSVD

      21.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Avdivkassa on käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut kolme UAn sotilasta ja haavoittanut yhdeksää. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut kolme NAFn sotilasta ja haavoittanut kahta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä ja Popasnassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Dokutsajevskissa haavoittui 48-vuotias siviilimies Aleksander Demjanenko. Dokutsajevskissa on vaurioitunut kolme taloa, Marinkassa ja Zaitsevessa yksi.

      50 päivän aikana 305 543 novorossijalaista on allekirjoittanut Novorossijan johtajien vetoomuksen maailman johtajille sodan lopettamiseksi.

    • outoatässäon

      En ymmärrä mikä tämän koko sodan idea on.

      Itä-Ukrainassa asuu paljon väkeä, joiden äidinkieli on venäjä eivätkä he halua yhdessä olla muiden kanssa? Ne päätti siis perustaa siis Novorossijan valtion.

      Ukraina ei hyväksy tätä ja ne taistelee Novorossijan valtiota vastaan, mutta minkä takia? Sen takia, että hyökkäävät ja valtaavan vai puolustavatko he omaa aluetta Novorossijalta?

      Entä miksei Venäjä ota Itä-Ukrainaa itselleen? Heillä olisi kuitenkin mahdollisuus siihen ja kaiken lisäksi taitavat antaa kalustoa heille?

      Miten sitten Krim eroaa Itä-Ukrainassa? Siellähän ei taisteluja käydä joten onko Ukraina luovuttanut sen vapaaehtoisesti Venäjälle?

      Jotenkin koko juttu on outo.

      • DragunovSVD

        "Itä-Ukrainassa asuu paljon väkeä, joiden äidinkieli on venäjä eivätkä he halua yhdessä olla muiden kanssa? Ne päätti siis perustaa siis Novorossijan valtion."
        Kysymys ei ole pelkästään venäjänkielisistä, vaan Novorossijan alueella asuu myös paljon jiddistä puhuvia juutalaisia sekä väestöä muista entisen Neuvostoliiton maista. Sen takia Novorossijan ja entisten Ukrainan venäläisten väliin ei voi vetää yhtäläisyysmerkkejä.

        "Ukraina ei hyväksy tätä ja ne taistelee Novorossijan valtiota vastaan, mutta minkä takia? Sen takia, että hyökkäävät ja valtaavan vai puolustavatko he omaa aluetta Novorossijalta?"
        Ukrainalla ja Novorossijalla on erilainen käsitys tilanteesta. Ukraina haluaisi vallata koko alueen (entisen oman alueensa) ja tappaa siellä asuvat vähemmistöt. Novorossija haluaisi yhdistää entiset Donetskin ja Luhanskin maakunnat eli se katsoo esimerkiksi Mariupolin kuuluvan itselleen. Eli oikeastaan kumpikin pyrkii sekä hyökkämään että puolustamaan.

        "Entä miksei Venäjä ota Itä-Ukrainaa itselleen? Heillä olisi kuitenkin mahdollisuus siihen ja kaiken lisäksi taitavat antaa kalustoa heille?"
        Suurin osa novorossijalaisista ei halua kuulua Venäjään. Monet vastustavat esimerkiksi Venäjällä tapahtuvia ihmisoikeusrikoksia. Venäläiset sotilasryhmät ovat toisinaan yrittäneet vallata Novorossijan alueita, jolloin venäläisten ja Novorossijan välille on syntynyt tulitaisteluja. Kaikeksi onneksi Venäjä ei ole lähtenyt hyökkäämään täydellä voimallaan Novorossijaa vastaan.

        "Miten sitten Krim eroaa Itä-Ukrainassa? Siellähän ei taisteluja käydä joten onko Ukraina luovuttanut sen vapaaehtoisesti Venäjälle?"
        Krimillä perustettiin Novorossijan kaltainen valtio (Krimin tasavalta) vuonna 2014, mutta tasavallan johto päätti järjestää kansanäänestyksen Venäjään liittymisestä. Liitosta vastustaneet kehottivat boikotoimaan äänestystä, joten liitoksen kannattajat ottivat murskavoiton. Liitosta perusteltiin sillä, että Ukraina ei uskalla hyökätä Venäjälle kuuluvaan alueeseen.

        Minusta Krimin Venäjä-liitos oli huono asia. Ei juurikaan auta, jos Kiovan hulluja pakenee Moskovan hullujen syliin. Ennemmin kannattaa taistella etnisten vähemmistöjen oikeuksien puolesta.


      • Novosrroijand

        Onko tuo vähän liioiteltua väittää, että Ukraina tahtoisi tappaa Itä-Ukrainan vähemmistöt?

        Vaikka Novorossijan kannattajat vastustavat Venäjään liittymistä, niin Venäjä silti tuo heille tankkeja ja muita aseita ja sen ne hyväksyy? Normaaliako?


      • DragunovSVD

        "Onko tuo vähän liioiteltua väittää, että Ukraina tahtoisi tappaa Itä-Ukrainan vähemmistöt?"

        Lähes 1 400 Ukrainan armeijan tappaman siviilin jälkeen ei kovinkaan liioiteltua.

        "Vaikka Novorossijan kannattajat vastustavat Venäjään liittymistä, niin Venäjä silti tuo heille tankkeja ja muita aseita ja sen ne hyväksyy? Normaaliako?"

        Novorossija ottaa aseita vastaan kaikkialta, mistä niitä saa. Jos esimerkiksi USA olisi kiinnostunut antamaan aseita, siinä ei olisi mitään ongelmaa. Aseita on tullut pääasiassa venäläisiltä hallituksen vastustajilta ja Ukrainan armeijalta kaappaamalla tai varastamalla.


    • DragunovSVD

      22.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Marinkassa UAn sotilas haavoittui. Horlivkassa yksi asuintalo kärsi vaurioita.

      UA on pommittanut Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa ja Popasnaa. Marinkassa on haavoittunut naissiviili, joka on sairaalahoidossa. Donetskissa seitsemän taloa kärsi vaurioita.

      Novorossija on avannut edustustonsa Ateenaan. Edustuston johtoon on nimitetty kreikkalainen Andreas Zafeyris.

    • DragunovSVD

      23.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Shirokinessa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut neljää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Schastjea. Donetskissa seitsemän taloa vaurioitui. Horlivkassa haavoittui 57-vuotias naissiviili, Popasnassa NAFn sotilas.

      NAFn partisaanisotilas on sytyttänyt tuleen UAn asevaraston Harkovassa. Seuranneessa räjähdyksessä räjähti 138 tonnia ammuksia. Tulipalo jatkuu alueella edelleen. Valitettavasti yksikään UAn sotilas ei ilmeisesti kuollut räjähdyksessä.

    • DragunovSVD

      24.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Jelenovkassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Shirokinessa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Avdivkassa UAn sotilas ja 29-vuotias siviili kuolivat, 3 UAn sotilasta ja 62-vuotias siviili haavoittuivat ja yksi talo vaurioitui. NAF on eliminoinut UAn sotilaan Popasnassa.

      UA on pommittanut Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Debaltsevea, Popasnaa, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa. Avdivkassa NAFn sotilas kuoli. Horlivkassa siviili haavoittui ja kaksi taloa vaurioitui.

    • DragunovSVD

      25.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Avdivkassa on käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut yhtä. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut toista.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Zaitsevessa ja Popasnassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa ja Popasnaa. Dokutsajevskissa on vaurioitunut yksi talo, Donetskissa neljä.

    • DragunovSVD

      26.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Zaitsevessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Avdivkassa on haavoittunut kaksitoista UAn sotilasta.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Telmanovessa on vaurioitunut yksi talo ja Dokutsajevskissa kolme. Donetskissa yksi talo on tuhoutunut ja kaksi muuta vaurioitunut. NAF ei ole kärsinyt tänään tappioita.

      Viikon tappiot: Novorossija 5 KIA, 12 WIA. Ukraina 12 KIA, 45 WIA.

    • DragunovSVD

      27.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Päivä on ollut NAFn menestyksekkäin pitkään aikaan. Kymmenen UAn sotilasta on eliminoitu kolmessa eri paikassa.

      NAF on ampunut Gradeja Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut kolme UAn sotilasta ja haavoittanut kahdeksaa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa ja Popasnaa. UA haavoitti NAFn sotilasta Avdivkassa. Dokutsajevskissa vaurioitui yksi, Marinkassa neljä ja Avdivkassa neljä taloa. Piskyssä yksi talo on syttynyt palamaan.

      NAFn partisaaniryhmä on ampunut alas ukrainalaisen sotilashelikopterin Kramatorskissa. Viisi helikopterissa ollutta UAn sotilasta kuoli.

      Jelenovkan alueella puolestaan kaksi UAn sotilasta kuoli ja kolme haavoittui UAn oman pommin räjähdyksessä.

      • DragunovSVD

        28.3.2017
        NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Marinkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Telmanovessa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

        NAF on ampunut Gradeja Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut viittä sekä vaurioittanut kahdeksaatoista taloa Avdivkassa.

        UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. UA on tappanut NAFn sotilaan Popasnassa. Dokutsajevskissa vaurioitui kahdeksan taloa, Marinkassa ja Horlivkassa yksi.


    • DragunovSVD

      29.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Jelenovkassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut viittä UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Kominternovea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Popasnaa ja Krimskeä. Pommitus on tappanut siviilinaisen Donetskissa. Marinkassa on vaurioitunut yksi, Piskyssä neljä ja Donetskissa kaksi taloa.

      Kahdeksalle Avdivkan pommituksissa kotinsa menettäneelle perheelle on saatu valmiiksi uudet kodit. Novorossijan presidentti Aleksander Zahartsenko luovutti tänään perheille avaimet uusiin asuntoihin.

      Pokrovskissa kaksi UAn sotilasta on kuollut UAn oman kranaatin räjähdyksessä.

    • Huolestuja

      Onko jossain ketjua siitä että miten voi tukea esimerkiksi Ukrainalaisia yrityksiä ja valtiota tätä aseellista hyökkäystä vastaan?

      • vcce4345

        Käyt syömässä kokoomuksen tai RKP:n vaaliteltalla makkaran niin siinä on tukesi naisten ja siviilien tappajille.


    • DragunovSVD

      30.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan sekä Zaitsevessa että Popasnassa. NAF on haavoittanut kolmea UAn sotilasta Shirokinessa ja neljää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Popasnaa ja Krimskeä. UA on tappanut kaksi siviiliä ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa. Sartanassa on vaurioutunut kaksi, Dokutsajevskissa yksi ja Piskyssä kolme taloa. Marinkassa on haavoittunut siviilinainen ja vaurioitunut kaksitoista taloa.

    • DragunovSVD

      31.3.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Schastjessa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Avdivkassa on käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut kolmeatoista. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut kaksi siviiliä, haavoittanut viittä NAFn sotilasta ja vaurioittanut kahtatoista taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Popasnaa, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa.

      NAF on räjäyttänyt autopommin Mariupolissa. Kohteena ollut UAn eversti Aleksander Kharaberjush kuoli räjähdyksessä. Kharaberjushin uskotaan olleen UAn sotavankien kidutuksesta vastannut johtaja.

    • DragunovSVD

      1.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      Rajut taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaattejaja haavoittanut kahtatoista UAn sotilasta sekä kahta UAn vapaaehtoistaistelijaa. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut yhden NAFn sotilaan ja haavoittanut toista sekä vaurioittanut yhtä taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Horlivkaa, Popasnaa, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. Novoazovskissa on vaurioitunut yksi talo ja koulurakennus. Yksi talo on vaurioitunut myös Marinkassa. Pommituksen seurauksena sähköt katkesivat Novoazovskissa, Sartanassa ja Kominternovessa.

    • tappiotuaNAF

      Mitkä on UA:n ja NAF:n tappiot koko sodassa näiden vuosien aikana tähän mennessä?

      • DragunovSVD

        Tappioiden määrä riippuu aika paljon lähteestä, jota käyttää.

        UAn tappiot ovat Ukrainan sotahistorian museon kirjanpidon mukaan
        3 567 kuollutta
        Novorossijalaislähteiden mukaan UA salaa osan tappioistaan. NAF arvioi UAn todellisiksi tappioiksi jopa
        noin 30 000 kuollutta
        Itse olen kirjannut suuren osan kuolleista päivämäärän ja kylän mukaan ja voin sanoa UAn tappioiksi vähintään
        2 944 kuollutta

        NAFn tappiot ovat UAn mukaan
        4 430 kuollutta
        ja luvussa olisi mukana 400 ulkomaista vapaaehtoista. NAFn mukaan luku on
        noin 2 000 kuollutta
        Oman kirjanpitoni mukaan NAFn tappiot ovat vähintään
        1 865 kuollutta
        joista 92 on ulkomaalaisia vapaaehtoisia.

        UA ei listaa tappamiaan siviilejä. Kuolleita siviilejä on YK:n mukaan
        2 061 kuollutta
        NAFn mukaan pelkästään UAn tappamia siviilejä on
        3 609 kuollutta
        ja oman kirjanpitoni mukaan vähintään
        1 380 kuollutta
        Oman kirjanpitoni mukaan UA on tappanut yli 90 prosenttia kuolleista siviileistä.

        Toivottavasti lukujen sekamelskasta saa jotain käsitystä asiasta.


    • DragunovSVD

      2.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Krimskessä ja Schastjessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Avdivkassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut viittä UAn sotilasta Avdivkassa ja yhtä siviiliä Marinkassa.

      UA on pommittanut Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Popasnaa, Krimskeä ja Luhanskia. UA on haavoittanut yhtä NAFn sotilasta ja yhtä siviiliä Avdivkassa. Yksi talo on tuhoutunut sekä Marinkassa että Avdivkassa.

      Viikon tappiot: Novorossija 4 KIA, 6 WIA. Ukraina 16 KIA, 44 WIA.

    • DragunovSVD

      3.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahta Sartanassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut yhtä siviiliä Avdivkassa.

      UA on pommittanut Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Avdivkaa, Popasnaa ja Krimskeä. Dokutsajevskissa yksi talo on vaurioitunut. Avdivkassa yksi NAFn sotilas on haavoittunut.

      NAF on ilmoittanut, että sillä ei ole yhteyttä Pietarin metrossa tapahtuneeseen pommi-iskuun.

    • DragunovSVD

      4.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahdeksaa Adivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Piskyä, Avdivkaa, Popasnaa ja Krimskeä. UA on tappanut 43-vuotiaan miessiviilin Dokutsajevskissa. Telmanovessa haavoittui yksi siviili, Avdivkassa kaksi NAFn sotilasta ja Krimskessä yksi NAFn sotilas.

    • Iiiigori

      Häpeä - valloitussodan ihannoija.
      Niitä mainitsemasi natseja on helpoin löytää Kremlistä. Eikun sinne taistelemaan niitä vastaan.

      • DragunovSVD

        Minä en ihannoi valloitussotaa. Se onkin yksi syy, miksi olen Novorossijan puolella. En hyväksy sitä, että Ukraina yrittää valloittaa Novorossijan alueita.

        Niitä mainitsemiani natseja löytyy sekä Kremlistä että Ukrainan johdosta. NAF taistelee molempia vastaan, sillä se puolustaa novorossijalaisia kaikilta hyökkääjiltä.


    • DragunovSVD

      5.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on haavoittanut kuutta UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Novoazovskia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa ja Popasnaa. Novoazovskissa UAn pommi räjähti puistossa. 45-vuotias siviilinainen kuoli ja seitsemän siviiliä haavoittui. Dokutsajevskissa yksi talo vaurioitui. Marinkassa yksi NAFn sotilas kuoli. Avdivkassa ETYJ:in tarkkailijat joutuivat pommituksen kohteeksi, mutta selvisivät vammoitta.

    • bvv54

      Eläköön Novorossija!Tappakaa ne lännen tukemat rikolliset!

    • DragunovSVD

      6.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Popasnassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Avdivkassa on haavoittanut viisi UAn sotilasta ja 62-vuotias siviili.

      UA on pommittanut Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Stanitsia Luhanskaa. Donetskissa on kuollut 47-vuotias kirgisialainen NAFn vapaaehtoissotilas Erkin Ismailov. Avdivkassa yksi siviili haavoittui.

    • DragunovSVD

      7.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Tsermalikissa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut seitsemää UAn sotilasta ja 45-vuotiasta siviiliä sekä vaurioittanut kahta taloa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Popasnaa, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa. Telmanovessa on haavoittunut 23-vuotias naissiviili Jelena Niftenko. UA on myös tuhonnut asuintalon ja vaurioittanut seitsemää asuintaloa ja yhtä koulua Telmanovessa.

    • DragunovSVD

      8.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Telmanovessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut viittä UAn sotilasta ja vaurioittanut kahta taloa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa ja Krimskeä. UA on tappanut yhden NAFn sotilaan ja haavoittanut toista Avdivkassa. UA on haavoittanut 34- ja 37-vuotiaita naissiviilejä ja vaurioittanut kahta taloa Marinkassa. Jelenovkassa sähköt katkesivat osasta kaupunkia.

      UAn joukkoihin Mariupoliin raportoidaan saapuneen noin 500 sotilaan islamilainen pataljoona. Sotilaat puhuvat arabiaa ja tunnustensa perusteella heillä on yhteyksiä terroristijärjestö Isikseen. Islamilaisten palkkasoturien käyttö saattaa johtua siitä, että UAlla on vaikeuksia saada rintamalle ukrainalaisia sotilaita.

    • DragunovSVD

      9.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Debaltsevessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta ja vaurioittanut yhtä taloa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Avdivkaa, Popasnaa ja Krimskeä. UA on tappanut NAFn sotilaan Avdivkassa. Popasnassa yksi siviili on haavoittunut. Dokutsajevskissa vaurioitui yksi ja Avdivkassa neljä taloa. Jelenovkassa sähköt ovat katkenneet myös kaupungin lopuilta alueilta.

      Viikon tappiot: Novorossija 6 KIA, 18 WIA. Ukraina 3 KIA, 40 WIA.

    • DragunovSVD

      10.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Horlivkassa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Avdivkaa, Horlivkaa, Popasnaa ja Krimskeä. UA on tappanut NAFn sotilaan Avdivkassa. Marinkassa yksi siviili on haavoittunut. Horlivkassa yksi talo on palanut.

      Dokutsajevskissa UAn pommi on osunut päiväkotiin, joka on syttynyt palamaan. Kukaan päiväkodissa ollut lapsi ei ole kuollut tai haavoittunut. Päiväkodin pommittaminen on vakava sotarikos.

    • DragunovSVD

      11.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut seitsemää UAn sotilasta Avdivkassa ja yhtä siviiliä Marinkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Novoazovskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Popasnaa ja Krimskeä. Marinkassa on vaurioitunut kaksi asuintaloa. Avdivkassa on haavoittunut yksi NAFn sotilas.

    • DragunovSVD

      12.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Krimskessä ja Schastjessa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Schastjessa. NAF on haavoittanut seitsemää UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Donetskia, Popasnaa ja Krimskeä. UAn tarkka-ampuja on tappanut NAFn sotilaan Avdivkassa. ETYJ:in tarkkailijat ovat joutuneet UAn pommitukseen Krimskessä, mutta kukaan ei loukkaantunut pommituksessa.

      Sähköt ovat palanneet Jelenovkaan, kun NAF on saanut korjattua sähkölinjat, jotka vaurioituivat UAn pommituksissa viime viikonloppuna.

    • Ierika

      Älä J Päkmanni usko noita itsekkään. Kenen leipää syöt sen lauluja vaan laulat. Toivottavasti saat edes likaisen työn lisää

      • DragunovSVD

        "Kenen leipää syöt sen lauluja vaan laulat."
        Minä (DragunovSVD) laulan siis Suomen valtion lauluja, koska saan opintotukea?

        "Älä J Päkmanni usko noita itsekkään."
        Johan Päkmanin lauluja en ainakaan laula. Moiselle natseja ihannoivalle kahjolle olisi oikein tulla NAFn ampumaksi.


    • DragunovSVD

      13.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Debaltsevessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut neljää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Kominternovea, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. UA on tappanut kaksi NAFn sotilasta ja haavoittanut yhtä Avdivkassa. UA on haavoittanut siviiliä Kominternovessa. Marinkassa on vaurioitunut kaksi taloa, Donetskissa ja Zaitsevessa yksi.

      Kaksi UAn sotilasta on kuollut vahingossa omien luoteihin Avdivkassa.

      • DragunovSVD

        14.4.2017
        NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa ja Krimskessä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

        NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. NAF on haavoittanut viittä UAn sotilasta Avdivkassa.

        UA on pommittanut Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa. UA on tappanut kaksi NAFn sotilasta Avdivkassa.


    • DragunovSVD

      16.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      Pääsiäinen on rauhoittanut taisteluja jossain määrin. Tänään NAF ja UA eivät ole raportoineet yhdestäkään kuolleesta tai haavoittuneesta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Telmanovea, Marinkaa, Piskyä, Donetskia ja Avdivkaa. Marinkassa yksi siviili haavoittui ja yksi talo vaurioitui.

      UAn sotilaat ovat ampuneet toisiaan Zaitsevessa. Yksi UAn naissotilas kuoli ja kaksi UAn sotilasta haavoittui.

      Viikon tappiot: Novorossija 6 KIA, 5 WIA. Ukraina 4 KIA, 30 WIA.

    • DragunovSVD

      17.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. NAF on haavoittanut kolmea UAn sotilasta ja vaurioittanut kahta taloa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa ja Zaitsevea. UA ei aiheuttanut tänään NAFlle tappioita. UAn pommitus sytytti tuleen elokuvateatterin Donetskissa.

      • Iso-Vasili

      • DragunovSVD

        Donetskin väestö näyttää puolustavan yhdessä omaa olemassaoloaan.

        Poroshenko ja muut natsijohtajat tullaan tuomitsemaan sotarikoksista ja rikoksista ihmisyyttä vastaan. Näille yli 1 000 siviilin ja yli 100 lapsen tappajille ei tarvitse antaa armoa.


    • NovoNaziRossijaTerror

      NovoNaziRossija on paikkansa historian ulostetynnyrissä ansainnut. Ukraina on ainoa laillinen toimija tuolla alueella. Kremlin fasistis-ortodoksinen natsihallinto tukee ja yllyttää roistojoukkioita, jotka murhaavat eurooppalaisia ukrainalaisia kuin islamistiterroristit.

    • DragunovSVD

      18.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa ja Krimskessä. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa ja yhtä Tsermalikissa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Tsermalikia, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas haavoittui.

      • sotaeikannata

        Miten sä luulet, milloin ja mihin lopputulokseen Itä-Ukrainen sota päättyy?


      • NovoNaziRossijaTerror

        NovoNaziRossija löytää itsensä sotarikostuomioistuimesta ja saa ansaitsemansa tuomion historian hirsipuussa. Slava Ukraine!


      • DragunovSVD

        "Miten sä luulet, milloin ja mihin lopputulokseen Itä-Ukrainen sota päättyy?"

        On vaikea arvioida, kuinka kauan "Itä-Ukrainan sota" kestää. Novorossija tuskin on tyytyväinen ennen kuin se on saanut aiemmat alueensa (eli entiset Donetskin ja Luhanskin maakunnat) takaisin. Eikä Ukrainakaan taida olla tyytyväinen nykytilanteeseen.

        Sanoisin vaihtoehdoiksi seuraavat:
        1) Novorossija saa aiemmat alueensa hallintaansa ja ukrainalaiset kyllästyvät kärsimiinsä tappioihin. Novorossija saa pitää itsenäisyytensä.
        2) Kiovan hallitus kaatuu, joko Novorossijan tai ukrainalaisten itsensä toimesta. Sen jälkeistä kehitystä Ukrainassa ja Novorossijassa on vaikea arvioida.
        3) Konflikti jäätyy, kun kumpikaan ei pysty saamaan uusia alueita. Taistelujen voimakkuus vaihtelee ajan mittaan.

        Ja sitten vielä se huonoin vaihtoehto
        4) Ukraina tappaa kaikki Novorossijan asukkaat. Tähän menisi nykyisellä tahdilla kuitenkin vuosisatoja.


    • DragunovSVD

      19.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Krimskessä ja Schastjessa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Krimskeä. UA ei ole tänään aiheuttanut NAFlle tappioita.

    • DragunovSVD

      20.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Krimskessä. NAF ei ole tänään aiheuttanut UAlle tappioita.

      UA on pommittanut Sartanaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. UA on tappanut yhden NAFn sotilaan Avdivkassa.

      Yksi UAn sotilas on kuollut ja kolme muuta haavoittunut UAn oman miinan räjähdyksessä Avdivkassa. UA myöntää haavoittuneet, mutta kieltää sotilaansa kuoleman.

      NAFn varakomentaja Eduard Basurin varoittaa UAn suunnittelevan hyökkäystä Shirokinen alueella ensi viikonvaihteessa.

    • DragunovSVD

      21.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. NAF on eliminoinut kaksi UAn sotilasta, haavoittanut yhdeksää ja vaurioittanut kahta taloa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. UA on haavoittanut kahta NAFn sotilasta Avdivkassa. Dokutsajevskissa kerrostalo ja kauppa vaurioituivat. Piskyssä yksi talo vaurioitui.

    • Iiigor

      Älä Bäkmänni viiti. Noloa tuommoinen niin kuin isäntäsi toimintakin.

      • DragunovSVD

        Olet ilmeisesti itse tuo Päkmanni, koska kirjoitat hänestä jatkuvasti.

        Kirjoitat tähän ketjuun turhaan, koska täällä ei kaivata sekopäitä natseja. Laita pystyyn oma ketju, Päkmanni, ja nimeä se vaikka:
        "Päkmanni ja Poroshenko: Tappamisen riemua"


    • DragunovSVD

      22.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa ja yhtä Piskyssä.

      UA on pommittanut Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. UA ei ole tänään aiheuttanut NAFlle tappioita.

    • DragunovSVD

      23.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Horlivkassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut viittä Avdivkassa. NAF on haavoittanut yhtä siviiliä Marinkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. Zaitsevessa on haavoittunut yksi siviili. Jelenovkassa, Donetskissa ja Krimskessä on vaurioitunut yksi talo kussakin.

      Slovjanoserbskissä on tapahtunut vakava onnettomuus. Yksi ETYJ:in tarkkailija kuoli ja kaksi haavoittui, kun auton ajaessa ohi tiellä räjähti toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Myös tarkkailijoita kuljettanut NAFn sotilas haavoittui. Kuollut tarkkailija oli Britannian kansalainen. Alue oli vain tunteja aikaisemmin UAn pommituksen kohteena, joten syy saattaa olla UAn räjähtämätön pommi, joka reagoi auton tärinään. Haavoittuneita hoidetaan sairaalassa Luhanskissa.

      Kunnoitukseni ETYJ-tarkkailijoille, jotka kirjaavat UAn pommituksia Novorossijassa tietäen samalla olevansa koko ajan itsekin vaaravyöhykkeessä.

      Viikon tappiot: Ukraina 5 KIA, 29 WIA. Novorossija 1 KIA, 5 WIA.
      Neutraalit tarkkailijat 1 KIA, 2 WIA.

    • DragunovSVD

      24.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Jelenovkassa, Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinessa, Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. UA on tappanut yhden NAFn sotilaan Avdivkassa ja haavoittanut toista Slovjanoserbskissä.

      ETYJ:in tarkkailjan kuoleman selvittäminen Slovjanoserbskissä on ollut vaikeaa, sillä UA on kohdistanut alueelle pommituksia myös tänään. UA saattaa pyrkiä peittelemään osuuttaan räjähdyksestä.

    • Sotakiimakot

      Alas novonazirossija ja sen limaiset sotakiimakot: Janus Putkonen ja Johan Bäckman.

      Mädäntyköön natsivaltionne teidän kanssanne.

      • Iso-Vasili

        ETYJ:n erityistarkkailumission ajoneuvo ajoi Kiovan rikollisen juntan terroristien asettamaan miinaan Slavyanoserbskin alueella Luganskin kansantasavallassa (LPR), lähellä LPR:n ja Ukrainan välistä kontaktilinjaa.

        Novorossijan vapausarmeijan tutkijat löysivät tapahtumapaikan läheltä tarkkailupisteen, josta Ukrainan armeijan sabotööriryhmä seurasi ETYJ:n ajoneuvoa. He kertoivat löytäneensä tieltä kaksi räjähtämätöntä telamiinaa ja tarkkailupisteeltä ansalangalla varustetun käsikranaatin.


      • DragunovSVD

        Toisaalta UA pommitti aluetta vain pari tuntia aikaisemmin.

        Pitäisikö tässä nyt järkeillä niin, että UA pommitti silminnäkijät pois paikalta, jotta pääsisi virittämään ansan ETYJ-tarkkailijoille?


    • Sotakiimakot

      Novonazirossija on ansainnut paikkansa kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa. Historian hirttosilmukka on jo kaulanne ympärillä Ukrainaa ja kansalaisia vastaan tekemienne rikosten vuoksi.

    • DragunovSVD

      25.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Popasnassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut toista Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Krimskeä. Marinkassa haavoittui noin 60-vuotias aviopari Aleksander ja Svetlana Butenko. Zaitsevessa yksi talo vaurioitui.

    • Lahtikausi

      Novonazirossija jatkaa ansiokkaasti ukrainalaisten lasten ja naisten metsästysretkeään.

      Tähän mennessä kevään lahtikauden aikana on saatu kaadettua jo monta ukrainalaista.

    • Iso-Vasili

      Kiovan rikollisen juntan sabotaasi-yksikkö,joka oli pukeutunut Novorossijan vapausarmeijan Luganskin vapaussoturien uniformuihin yritti 25.04.2017 tunkeutua Sokolnikin alueelle lähellä kontaktilinjaa,mutta paikalliset asukkaat havaitsivat juntan terroristien aikeet ja hälyyttivät vapausarmeijan tiedusteluryhmän paikalle.Samanaikaisesti Kiovan rikollisen juntan AFU -yksiköt aloittivat voimakkaan kranaatti-ja suuren kaliberin käsiaseilla tulituksen,jonka aikana juntan terroristi-sabotöörit onnistuivat pakenemaan. Yhden terroristin tiedetäään haavoittuneen.

    • DragunovSVD

      26.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut kolme ja haavoittanut viittä UAn sotilasta Avdivkassa. NAF on haavoittanut yhtä UAn sotilasta myös Krimskessä.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. UA on tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut kahta Avdivkassa. Marinkassa on haavoittunut kolme ja Avdivkassa yksi siviili. Dokutsajevskissa yksi talo on vaurioitunut.

    • DragunovSVD

      27.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kuutta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas haavoittui.

      Novorossija on päättänyt lähettää Haagin sotarikostuomioistuimeen materiaalit vuosi sitten tapahtuneesta Jelenovkan joukkomurhasta. UAn pommitus tappoi Jelenovkassa tuolloin kuusi siviiliä.

    • SatanistienVeriMarssi

      NovoNaziRossijan metsästyssafarilla on jälleen tänään onnistuttu kellistämään tarkoilla venäläisten lahjoittamilla aseilla lahtaamaan ukrainalaisia imeväisikäisiä, konttaamaan oppineita taaperoita, eskari-ikäisiä reppuselkiä, ala- ja yläkouluikäisiä, lapsiaan imettäviä äitejä, eläketteitään hakevia mummoja ja vaareja.

      Tunnemme suurta ylpeyttä näiden venäläisten teoista ja haluamme marssia näiden kuvat käsissämme 9.5.2017.

      • DragunovSVD

        Siihen nähden aika paksua puhetta, että Ukrainan armeija on tähän mennessä tappanut esimerkiksi 105 novorossijalaista lasta. Novorossijalaisten hyökkäyksissä lapsia on kuollut sivullisina vain muutama.

        Venäläiset taas ovat tappaneet lähinnä novorossijalaisia, eivät ukrainalaisia.


      • Ukrainan armeija on tosiiaan tappanut jo yli 100 lasta.
        Dni- news uutissivustolta voi seurata sodan tilannetta, Ukrana ei kunnioita tulitaukoa ollenkaan, hyökkäys jatkuu rajuna.


      • DragunovSVD

        Näin on, päivittäin Ukrainalta kymmeniä pommituksia ja muita tulitaukorikkomuksia.

        "Dni- news uutissivustolta voi seurata sodan tilannetta,"
        Käytössä itselläkin yhtenä lähteenä.


    • DragunovSVD

      28.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Krimskessä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Telmanovessa ja Jelenovkassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahdeksaa Avdivkassa. Marinkassa yksi talo on vaurioitunut.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Donetskissa on haavoittunut 64-vuotias ja Avdivkassa 17-vuotias siviili. Horlivkassa ovat haavoittuneet 13- ja 36-vuotiaat siviilit. Avdivkassa on vaurioitunut kerrostalo.

      Sartanassa yksi UAn sotilas on kuollut ajettuaan omiensa miinaan.

    • DragunovSVD

      29.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut yhtätoista Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Popasnaa, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. UA on tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut toista Slovjanoserbskissä. UA on haavoittanut yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa. Donetskissa on haavoittunut siviilimies Aleksander Kranskov, 64 ja Horlivkassa siviilinainen Jelena Sidorova, 37. UA on vaurioittanut kahta taloa ja koulua Popasnassa ja yhtä taloa sekä Marinkassa, Donetskissa, Avdivkassa että Makivkassa.

    • DragunovSVD

      30.4.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Schastjessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja ja eliminoinut UAn sotilaan Popasnassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kuutta sekä vaurioittanut yhtä taloa Avdivkassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan myös Zaitsevessa. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta Marinkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. UA on tappanut NAFn sotilaan ja haavoittanut toista Krimskessä. UA on haavoittanut yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa.

      Ukrainassa Hersonin aluehallinto aikoo palkita Voitonpäivänä UPA-järjestön jäseniä. UPA teki aikanaan yhteistyötä Natsi-Saksan armeijan kanssa ja teloitti runsaasti paikallisia asukkaita.

      Viikon tappiot: Novorossija 4 KIA, 20 WIA. Ukraina 13 KIA, 44 WIA.

    • DragunovSVD

      1.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirkinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan, haavoittanut kahdeksaa ja vaurioittanut yhtä taloa Avdivkassa. NAF on haavoittanut myös kahta UAn sotilasta Krimskessä ja yhtä Marinkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. Marinkassa on haavoittunut siviilimies. Tsermalikissa kaksi taloa vaurioitui.

    • DragunovSVD

      2.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Schastjessa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Marinkassa on haavoittunut kaksi siviiliä. NAF on ampunut alas UAn tiedustelulennokin Sartanassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Marinkassa on haavoittunut kolme siviiliä: 52-vuotias Aleksander Derkach, 37-vuotias Svetlana Lopatyuk ja 45-vuotias Igor Sukhov. Lisäksi viisi taloa ja koulurakennus on vaurioitunut. Horlivkassa on haavoittunut 44-vuotias siviilinainen. Zaitsevessa on vaurioitunut viisi ja Jelenovkassa kaksi taloa. Avdivkassa yksi talo on tuhoutunut.

    • DragunovSVD

      3.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut kolme UAn sotilasta Zaitsevessa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahdeksaa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. UAn pommitus tappoi 53-vuotiaan siviilinaisen Valentina Ryschenkon Dokutsajevskissa. UA haavoitti yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa.

    • DragunovSVD

      6.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäys myös Zaitsevessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kahdella haupitsilla Krimskessä. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahdeksaa UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Marinkassa 36-vuotias raskaana ollut nainen Natalia Novik haavoittui ja sai keskenmenon. Lisäksi kaksi taloa vaurioitui.

      • DragunovSVD

        7.5.2017
        NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Zaitsevessa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

        NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut viittä UAn sotilasta Avdivkassa ja yhtä siviiliä Zaitsevessa.

        UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Zolotea ja Krimskeä. Marinkassa on haavoittunut 40-vuotias miessiviili Oleg Korolchuk. Avdivkassa on haavoittunut yksi NAFn sotilas. Zaitsevessa on palanut yksi asuintalo, jonka asukkaat ovat kunnossa.

        Viikon tappiot: Novorossija 1 KIA, 9 WIA. Ukraina 5 KIA, 35 WIA.


    • DragunovSVD

      8.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa ja Schastjessa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF ei ole tänään aiheuttanut UAlle tappioita.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Donetskissa on haavoittunut 43-vuotias siviili Roman Moshkin ja neljä taloa on vaurioitunut. Zaitsevessa on haavoittunut 67-vuotias siviilinainen.

    • DragunovSVD

      9.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut yhdeksää Avdivkassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut toista Zaitsevessa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Novoazovskia, Kominternovea, Dokutsajevskia, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Novoazovskissa haavoittui kolme siviiliä ja yksi NAFn sotilas. Sekä Dokutsajevskissa, Marinkassa että Donetskissa on vaurioitunut yksi talo.

      Eilen haavoittunut 67-vuotias nainen on identifioitu Nina Shelkovinaksi.

      Tänään Novorossija on viettänyt Voitonpäivää. Donetskissa esiteltiin muun muassa NAFn Grad-ohjusjärjestelmiä ja tankkeja. NAF jatkaa taisteluaan, jotta natsit voitetaan kuten 72 vuotta sitten.

    • DragunovSVD

      10.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Donetskissa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut neljää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Novoazovskia, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Donetskissa asuintalo on vaurioitunut ja siinä asuvat äiti Anna Khlopova, 27, ja tyttärensä Anastasia, 8, ovat haavoittuneet. Avdivkassa NAFn sotilas kuoli ja toinen haavoittui. Novoazovskissa seitsemän taloa kärsi vaurioita.

    • DragunovSVD

      11.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Marinkassa ja Krimskessä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut viittä Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Kominternovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas on kuollut. Sekä Marinkassa että Donetskissa on vaurioitunut kaksi taloa.

    • DragunovSVD

      12.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut seitsemää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas on kuollut ja kolme haavoittunut. Avdivkassa ja Zaitsevessa on vaurioitunut kaksi ja Marinkassa yksi talo.

      Novorossijassa on juhlittu maan kolmatta itsenäisyyspäivää. Juhla keräsi Donetskin keskustaan noin 50 000 ihmistä. Muissa kaupungeissa järjestettiin pienempiä juhlallisuuksia.

    • DragunovSVD

      13.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Hyökkäyksiä myös Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kolmea UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas on kuollut ja toinen haavoittunut. Dokutsajevskissa haavoittui kaksi siviiliä: Nina Medvedeva, 57, ja Ilja Prokopenko, 33. Noin 500 taloutta on jäänyt ilman sähköä ja kaasua Dokutsajevskissa. Kuusi taloa on vaurioitunut Donetskissa.

    • DragunovSVD

      14.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      Avdivkassa on käyty jälleen taisteluja. UA pommitti kaupunkia haavoittaen yhtä NAFn sotilasta ja siviilinainen Nina Kalimullinaa, 78. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut neljää UAn sotilasta ja yhtä siviiliä. UA väittää yhden NAFn kranaateista osuneen asuintaloon ja tappaneen neljä ihmistä. NAFn mukaan UAn esittämistä kuvista päätellen ruumiit näyttävät teloitetuilta. NAF epäilee teosta Azov-pataljoonaa, joka teloitti alueella juutalaisia ainakin vuonna 2014.

      NAF on ampunut Gradeja Zaitsevessa ja Debaltsevessa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta Piskyssä.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Kominternovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Kominternovessa on kuollut siviili Nikolai Volkov, 26. Zaitsevessa on vaurioitunut kaksi taloa.

      Viikon tappiot: Novorossija 5 KIA, 18 WIA. Ukraina 6 KIA, 34 WIA. Epäselvät 4 KIA.

    • DragunovSVD

      15.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahdeksaa UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Kominternovea, Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. UA on haavoittanut yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa. Marinkassa yksi talo vaurioitui.

      Novorossijan liikenneministeriö aikoo tänä kesänä päällystää uudelleen Donetskista etelään johtavan valtatien 57 kilometrin matkalta. Ukrainan hallinto ei korjannut tietä kertaakaan vuoden 1999 jälkeen.

    • DragunovSVD

      16.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Jelenovkassa, Debaltsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Jelenovkaa, Piskyä, Avdivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA ei ole tänään aiheuttanut NAFlle tappioita.

    • DragunovSVD

      17.5.2017
      NAFn erittäin voimakkaat hyökkäykset Piskyssä ja Avdivkassa. Voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Telmanovea, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas on kuollut ja kaksi haavoittunut. Popasnassa on haavoittunut NAFn sotilas. Piskyssä on haavoittunut siviili Petr Slobadenjuk, 75. Telmanovesta on pommituksen seurauksena katkennut vesi.

      NAF on teloittanut neljä venäläistä terroristia Donetskissa.

    • DragunovSVD

      18.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Avdivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. NAF on haavoittanut kuutta UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Horlivkassa siviili Larissa Burova, 62, on kuollut ja siviili Vitali Nakrapas, 34, haavoittunut. Marinkassa vaurioitui kaksi, Horlivkassa neljä ja Zaitsevessa kuusi asuintaloa. Lisäksi Zaitsevessa vaurioitui kaksi koulua.

      Ukrainalaislähteiden mukaan Ukraina saattaa kieltää lailla kansalaisiltaan pääsyn Facebookiin. Yksikään Euroopan maa ei ole aiemmin kieltänyt kansalaisiltaan Facebookia, mutta väliaikaisia kieltoja on määrätty Turkissa.

    • DragunovSVD

      19.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäys myös Krimskessä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kolmea UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea ja Popasnaa. Sartanassa on haavoittunut 25-vuotias siviilinainen. Sartanassa on vaurioitunut seitsemän taloa, ja Marinkassa, Donetskissa, Avdivkassa ja Zaitsevessa yksi kussakin.

    • DragunovSVD

      20.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Horlivkassa, Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      UA on tehnyt rajun hyökkäyksen Avdivkassa. UAn pommituksessa kuoli kolme ja haavoittui yksi NAFn sotilas, mutta NAF puolusti menestyksekkäästi asemiaan. NAF ampui kranaatteja haavoittaen kahtatoista UAn sotilasta. Sähköt katkesivat kaupungista UAn pommituksen seurauksena.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Myös Marinkassa yksi talo on vaurioitunut.

      • DragunovSVD

        21.5.2017
        NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

        NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut kuutta UAn sotilasta Avdivkassa.

        UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Makivkaa, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Avdivkassa on kuollut NAFn sotilas. Marinkassa on haavoittunut kaksi siviiliä: Viktor Bairak, 54, ja Nikolai Usovich, 61. Makivkassa vaurioitui neljä taloa.

        Viikon tappiot:
        Novorossija 6 KIA, 10 WIA
        Viholliset: Ukraina 39 WIA, Venäjä 4 KIA.


    • DragunovSVD

      22.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut yhtä UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta sekä kolmea omaa sotilastaan.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Telmanovessa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Donetskissa on haavoittunut siviilinainen Valentina Pleshkova. Dokutsajevskissa on vaurioitunut neljä, Piskyssä kaksi, Avdivkassa yksi ja Marinkassa yksi talo.

    • DragunovSVD

      23.5.2017
      NAFn erittäin voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Schastjessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on aloittanut vastahyökkäyksen Piskyssä ja Avdivkassa vastauksena UAn viikonloppuna tekemään hyökkäykseen. NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut viittä UAn sotilasta ja yhtä siviiliä. UA on pommittanut kaupunkeja ja haavoittanut yhtä NAFn sotilasta sekä yhtä siviiliä: 40-vuotiasta Roman Zujevia.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Krimskessä.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Sekä Donetskissa että Zaitsevessa vaurioitui viisi taloa.

    • DragunovSVD

      25.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Jostain syystä Avdivkan taistelut ovat tänään rauhoittuneet eilisestä. NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja ja haavoittanut yhtä UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia ja vaurioittanut yhtä taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Sekä Marinkassa että Zaitsevessa on vaurioitunut yksi talo. Marinkassa on haavoittunut kaksi siviiliä (mies ja nainen) ja Donetskissa yksi siviilinainen.

      • DragunovSVD

        Ja päivämäärä näemmä vaihteeksi väärin... siis 24.5.


    • DragunovSVD

      25.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta Avdivkassa ja kahta Tsermalikissa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Zaitsevessa on haavoittunut siviili Galina Vasiljeva, 74. Zaitsevessa on vaurioitunut yksi ja Marinkassa kolme taloa.

      Eilen haavoittuneet kolme siviiliä on identifioitu Vladimir Soldatoviksi, 64, Ljudmila Zhilinaksi, 64 ja Tatjana Kotiksi, 75.

    • Huoka

      Toivottavasti Venäjän tukemat paikalliset terroristit saadaan kitkettyä pian pois aiheuttamasta tuskaa ja lisää siviiliuhreja :/

      • DragunovSVD

        Samaa mieltä. Onneksi NAF yrittää parhaansa mukaan taistella heitä vastaan. Viime viikkollakin Donetskissa teloitettiin neljä venäläistä terroristia.

        Toivottavasti sekä venäläiset että ukrainalaiset terroristit saadaan alueelta tapettua, niin voitaisiin alkaa puhua rauhasta.


    • DragunovSVD

      26.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Debaltsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Telmanovessa, Krimskessä ja Schastjessa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Krimskessä ja Schastjessa. NAF on haavoittanut kuutta UAn sotilasta.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa ja Krimskeä. Marinkassa on vaurioitunut 13 taloa, Dokutsajevskissa, Donetskissa ja Zaitsevessa yksi kussakin. UAn pommitus ei aiheuttanut tänään henkilövahinkoja.

    • DragunovSVD

      27.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja ja kranaatteja Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kymmentä UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas on kuollut. Donetskissa 76-vuotias mummo haavoittui ja kaksi taloa vaurioitui.

    • DragunovSVD

      28.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on pommittanut Krasnohorlivkan kylää Marinkasta aiheuttaen mittavia tuhoja. Kolme siviiliä ja viisi UAn sotilasta haavoittui ja 29 rakennusta kärsi vaurioita. NAF on aloittanut selvityksen siitä, miksi kranaattituli kohdistettiin siviilialueelle.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut kolmea UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Dokutsajevskissa yksi talo on vaurioitunut, Horlivkassa yksi talo on puolestaan syttynyt palamaan.

      Viikon tappiot: Novorossija 1 KIA, 9 WIA. Ukraina 1 KIA, 46 WIA.

    • DragunovSVD

      29.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Jelenovkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut seitsemää UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Zaitsevessa kaksi taloa on tuhoutunut. Toisen talon asukkaat eivät olleet paikalla, toisen asukkaat selvisivät vammoitta pommisuojassa. Marinkassa on vaurioitunut kuusi taloa, Dokutsajevskissa yksi.

    • DragunovSVD

      30.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kahta Zaitsevessa. NAF on haavoittanut kolmea UAn sotilasta Shirokinessa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa. Yksi talo paloi Horlivkassa, viisi vaurioitui Jelenovkassa. Yksi talo ja kaksi autotallia vaurioituivat Avdivkassa. UAn pommitus ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

      Etelä-Ossetia aikoo avata suurlähetystönsä Donetskiin!

    • DragunovSVD

      31.5.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Debaltsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa ja kolmea Shirokinessa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Zaitsevessa on tuhoutunut asuintalo, Sartanassa kaupparakennus. UAn pommitus ei aiheuttanut tänään henkilövahinkoja.

      ETYJ:in ja NAF:n mukaan sodassa olisi sovittu uudesta tulitauosta, joka astuisi voimaan 1. kesäkuuta kello 24.00 eli reilun vuorokauden kuluttua. Itse olen jälleen kerran skeptinen tulitaukojen suhteen.

    • noeipä

      Ketä kiinostaa, nuo molemmat osapuolethan on ryssiä kummatkin.

    • DragunovSVD

      1.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Zaitsevessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Marinkassa on haavoittunut 48-vuotias siviilimies.

      NAFn mukaan kaksi UAn sotilasta on kuollut heidän oman kranaattinsa räjähdyksessä Avdivkassa. UA ei ole vahvistanut väitettä.

      Kumpikaan osapuoli ei ole tilanneraporttien mukaan välittämässä tulitauosta.

    • DragunovSVD

      2.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      Ennen tulitauon alkua NAF ampui kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      Tulitauon alettua UA on rikkonut sitä viisi ja NAF kaksi kertaa.

      Ensimmäinen tulitaukorikkomus tapahtui amulla kello 5.40, kun UA alkoi pommittaa Telmanovea. Yksi talo vaurioitui pommituksessa. Kello 7.00 UA pommitti Marinkaa.

      Luhanskin alueella UA on rikkonut tulitaukoa kolmasti pommittamalla Debaltsevea, Popasnaa ja Krimskeä.

      NAF ampui aamupäivällä kranaatteja Avdivkassa ja Zaitsevessa.

    • DragunovSVD

      3.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      Kahden päivän jälkeen tulitauko näyttää aika lailla murentuneen.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta ja vaurioittanut yhtä taloa Avdivkassa.

      UA on ampunut Gradeja Marinkaan ja Donetskin kaupunkiin. UA on pommittanut Jelenovkaa, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Avdivkassa on haavoittunut siviilinainen. Jelenovkassa on vaurioitunut asuintalo.

    • DragunovSVD

      4.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Telmanovessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. Jelenovkassa neljä, Marinkassa kahdeksan ja Avdivkassa neljä taloa on kärsinyt vaurioita.

      Viikon tappiot: Novorossija 2 WIA. Ukraina 3 KIA, 18 WIA.

    • DragunovSVD

      5.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Zaitsevessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. UA on tappanut 37-vuotiaan äidin Marinkassa.

    • DragunovSVD

      6.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Zaitsevessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut Gradeja Tsermalikissa ja Telmanovessa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta Tsermalikissa ja neljää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Donetskissa vaurioitui kahdeksan, Avdivkassa kolme ja Krimskessä kaksi taloa.

      UA on haavoittanut tänään seitsemää siviiliä. Siviileistä viisi haavoittui Avdivkassa ja kaksi Donetskissa. Yksi haavoittuneista on pieni lapsi: kahdeksanvuotias Vladimir Zaitsenko Donetskissa. Hänen tilansa on tällä hetkellä vakava.

    • DragunovSVD

      7.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      UA on tehnyt voimakkaan hyökkäyksen Zolotessa. UA pommitti kaupunkia, haavoitti yhtä NAFn sotilasta ja yhtä siviiliä sekä vaurioitti 27 taloa. NAF puolusti aluettaan menestyksellisesti, eliminoi kaksi UAn sotilasta ja haavoitti kahdeksaa.

      NAF on ampunut Gradeja Tsermalikissa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta Tsermalikissa ja seitsemää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Marinkaa, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Schastjea. UA on tappanut NAFn sotilaan Avdivkassa ja vaurioittanut taloa Marinkassa.

      Novorossijassa aletaan valmistaa linja-autoja ja traktoreita. Alueella ei ole aikaisemmin valmistettu raskaita ajoneuvoja.

    • DragunovSVD

      8.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 15 000 sotilasta.

      UA on jatkanut hyökkäystään Zolotessa. UA on pommittanut kaupunkia, haavoittanut kolmea NAFn sotilasta ja yhtä siviiliä sekä vaurioittanut seitsemää taloa. NAF on vastannut rajulla taistelulla, ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kuutta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.

      UA on pommittanut Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Avdivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas on kuollut ja toinen haavoittunut. UA on tuhonnut talon Zaitsevessa, vaurioittanut kolmea Avdivkassa ja yhtä Piskyssä.

    • DragunovSVD

      9.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa, Krimskessä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kuutta UAn sotilasta sekä 15-vuotiasta poikaa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Avdivkassa yksi NAFn sotilas on kuollut ja neljä haavoittunut. Marinkassa on vaurioitunut kuusi taloa. Sartanasta sähköt katkesivat hetkeksi pommituksen takia, mutta sähkönjakelu on jo palautettu.

    • DragunovSVD

      12.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. Hyökkäys myös Telmanovessa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      NAF on vaihteeksi tehnyt suuren hyökkäyksen Marinkassa. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut neljä UAn sotilasta ja haavoittanut kolmeatoista UAn sotilasta ja kahta siviiliä. UA on pommittanut kaupunkia, mutta ei ole aiheuttanut NAFlle tappioita.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut neljää Jelenovkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. Zaitsevessa kaksi taloa on tuhoutunut ja yksi vaurioitunut.

      UA on menettänyt kaksi sotilasta rintaman ulkopuolella. UAn sotilas tappoi toisen ja haavoitti kolmatta ammuskellessaan tovereitaan Popasnassa. Yksi UAn sotilas puolestaan teki itsemurhan Stanitsia Luhanskassa.

      Viime viikon tappiot: Novorossija 4 KIA, 18 WIA. Ukraina 4 KIA, 42 WIA.

    • DragunovSVD

      13.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Zaitsevessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 15 000 sotilasta.

      UA on vastannut rajusti NAFn eiliseen hyökkäykseen Marinkassa. UA on ommittanut kaupunkia ja tappanut kaksi siviiliä: 53-vuotiaan Viktor Artemievin ja hänen äitinsä Lidia Artemievan, 80. Lisäksi yksi NAFn sotilas on haavoittunut. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut yhden UAn sotilaan ja haavoittanut kuutta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA on haavoittanut kahta siviiliä Horlivkassa. Dokutsajevskissa sähköt katkesivat väliaikaisesti, mutta sähkönjakelu on jo palautettu.

      Viikko sitten Ukrainan pommituksessa haavoittunut Vladimir Zaitsenko, 8, on yhä vakavassa tilassa, mutta hänen tilansa osoittaa paranemisen merkkejä.

    • DragunovSVD

      14.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa, Slovjanoserbskissä ja Schastjessa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan, haavoittanut seitsemää UAn sotilasta ja yhtä siviiliä sekä vaurioittanut kahta taloa Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Marinkaa, Donetskia, Avdivkaa, Tsermalikia, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA on tuhonnut kolme taloa Avdivkassa ja vaurioittanut yhtätoista Marinkassa, kahta Donetskissa ja kahta Sartanassa. UAn pommitus on tappanut äidin ja pojan Marinkassa. Lisäksi UAn tarkka-ampuja on tappanut 78-vuotiaan mummon Sartanassa.

    • DragunovSVD

      16.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Jelenovkassa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Schastjessa. NAF on eliminoinut yhden UAn sotilaan Marinkassa ja toisen Schastjessa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Sartanaa, Tsermalikia, Marinkaa, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea, Slovjanoserbskiä ja Schastjea. UA on tappanut NAFn sotilaan, haavoittanut yhtä siviiliä ja vaurioittanut yhtä taloa Marinkassa. UA on haavoittanut siviiliä myös Donetskissa. UA on haavoittanut kahta NAFn sotilasta Zolotessa. UA on vaurioittanut yhtä taloa Sartanassa.

    • DragunovSVD

      17.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa, Slovjanoserbskissä ja Schastjessa. Hyökkäys myös Sartanassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      Avdivkassa on pitkästä aikaa käyty rajuja taisteluja. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kuutta. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja vaurioittanut kahta taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Marinkaa, Donetskia, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA on vaurioittanut viittätoista taloa Telmanovessa.

    • DragunovSVD

      18.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 14 000 sotilasta.

      Rajut taistelut jatkuvat Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut viittä UAn sotilasta. UA on pommittanut kaupunkia, tappanut NAFn sotilaan ja vaurioittanut yhtä taloa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. UA on vaurioittanut yhtä taloa Donetskissa.

      Viikon tappiot: Novorossija 8 KIA, 7 WIA. Ukraina 12 KIA, 47 WIA.

    • DragunovSVD

      19.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa ja Schastjessa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut seitsemää UAn sotilasta Avdivkassa ja yhtä Krimskessä. NAF on haavoittanut 9-vuotiasta poikaa Schastjessa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Piskyä, Avdivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA on tappanut nuoren siviilinaisen Jelena Polushalovan, 19, Sartanassa ja 48-vuotiaan siviilimiehen Slovjanoserbskissä. UA on haavoittanut Avdivkassa 81-vuotiasta naista, joka on kriittisessä tilassa.

    • DragunovSVD

      20.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Zolotessa, Slovjanoserbskissä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA haavoitti siviili Emma Litvinenkoa, 80, Avdivkassa.

      UA on ilmoittanut everstinsä kadonneen Krimskessä. Tiedossa ei ole, onko hän kuollut, vangittu vai loikannut NAFn puolelle.

    • DragunovSVD

      21.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Schastjessa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Horlivkassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut yhtä UAn sotilasta Shirokinessa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA on haavoittanut yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa.

      Eilen UAn pommituksessa haavoittunut Emma Litvinenko on kuollut.

      Yhdysvalloissa asuva ukrainalaispianisti Valentina Lisitsa saapuu syyskuussa Novorossijaan ja aikoo pitää vierailunsa aikana ainakin kaksi konserttia. Vierailu on Lisitsalle jo kolmas, sillä hän vieraili Novorossijassa myös kesällä 2015 ja keväällä 2016.

    • DragunovSVD

      22.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Debaltsevessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Sartanassa ja yhtä siviiliä Marinkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Stanitsia Luhanskaa. UAn pommit ovat polttaneet kolme taloa Marinkassa. Zaitsevessa yksi talo vaurioitui.

    • DragunovSVD

      24.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Zaitsevessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa, Slovjanoserbskissä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut neljää Avdivkassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Donetskia, Piskyä, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea, Slovjanoserbskiä, Schastjea ja Stanitsia Luhanskaa. Dokutsajevskissa UAn pommitus haavoitti siviili Irina Zabrodinaa, 53. Popasnassa 12-vuotias poika haavoittui ja yksi talo vaurioitui. Yksi talo vaurioitui myös Krimskessä.

    • DragunovSVD

      25.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa ja Schastjessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa ja Slovjanoserbskissä. NAF on haavoittanut yhtä UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA on haavoittanut yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa.

      NAF on teloittanut kaksi venäläistä terroristia Krimskessä.

      Novorossijan presidentti Aleksander Zahartsenko vastaa alueen asukkaiden kysymyksiin TV-lähetyksessä ensi keskiviikkona kello 19.

      Viikon tappiot:
      Novorossija 3 KIA, 4 WIA.
      Viholliset: Ukraina 2 KIA, 22 WIA. Venäjä 2 KIA.

    • DragunovSVD

      26.6.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Schastjessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Piskyssä, Horlivkassa, Zaitsevessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Schastjessa. NAF on haavoittanut yhtä UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea, Popasnaa, Pervomajskia, Krimskeä, Zolotea, Slovjanoserbskiä, Schastjea ja Stanitsia Luhanskaa. Pommitus ei ole aiheuttanut vahinkoja.

      Tilanne rintamalla oli tänään huomattavan rauhallinen. Niinpä lienee paikallaan päättää neljäs ketju ja lähteä pienelle kesälomalle. Palaan asiaan, jos suurempia taisteluita ilmenee.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe