Uber, ei kunnioita mitään, edes Italiassa

YllätyitköMinäEn

Taksilupa Roomassa voi maksaa yli satatuhatta euroa. Kyydityspalvelut voivat ostaa luvan muualta, ja toimia silti Roomassa.

Kohta viikon ajan jatkunut taksilakko yltyi väkivaltaisuuksiin Roomassa, kun sadat mieltään osoittavat taksikuskit ottivat yhteen mellakkapoliisien kanssa.

Taksikuskit vastustavat Italian parlamentissa käsittelyssä olevaa niin kutsuttua Milleproroghe-lakia, joka avaisi taksimarkkinoita kilpailulle. Mielenosoittajien mukaan uusi laki suosisi kyydinvälityspalvelu Uberia.

Roomaan oli eilen tiistaina saapunut mielenosoittajia kaikkialta Italiasta. He hyökkäsivät poliisia vastaan pulloin ja paperipommein, ja saivat kaupungin liikenteen seisahtumaan. Mukaan mellakoihin liittyi myös suuri joukkoa roomalaisia katukauppiaita, jotka vastustivat EU:n toimia sisämarkkinoiden vapauttamiseksi.

Mielenosoittajat pääsivät myöhään tiistai-illalla yhteisymmärrykseen viranomaisten kanssa mellakoiden lopettamiseksi. Kaaos Roomassa kuitenkin jatkuu, sillä tänään keskiviikkona on luvassa laajamittainen joukkoliikenteen lakko.
"Vaadimme vain reiluja sääntöjä"

Taksilupa maksaa Roomassa usein yli 100 000 euroa. Uutistoimisto Reutersin haastattelemien taksikuskien mukaan Uber-kuskit ostavat usein lupansa pikkukaupungeista, missä se on monin kerroin edullisempaa, mutta harjoittavat silti liiketoimintaansa Roomassa. Taksikuskeilta tämä on kielletty.

– Tilaa löytyy varmasti sekä meille taksikuskeille että kyydityspalveluille. Sääntöjen pitää kuitenkin olla selvät. Rooman ulkopuolista lupaa käyttävien pitää työskennellä Rooman ulkopuolella, taksikuski Sandro Magrini sanoi Reutersille.

Roomassa taksia ajava Paolo Ricci muistutti taksien olevan Roomassa julkinen palvelu, jota koskevat lait.

– Meidän taksamme ja työaikamme on säädetty lailla, ja meillä on velvoite ottaa asiakas kyytiin, vaikka kyseessä olisi vain lyhyt matka, jolla emme tienaa lainkaan, hän valitti Reutersille. Ricci muistutti, etteivät kyydityspalveluita koske samat säännöt ja vaati hallitukselta toimia reilumpien sääntöjen aikaansaamiseksi.

Lähteet: Reuters

2

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SieKuo

      Uber on suljettu kimppakyti. Sitten vaan spämmiä ja trollausta. No niin.....mitä teknivät taksit yhteisesti sopien joukkoliikenteen lakon aikana. Noh.... ottivat maksimihintaa ja käyttivät hädnänalaisia hyväkseen. NIMENOMAAN sitten spämmiä vakutkniksasta ja palkkauksesta. TOTTA eiks Jep :D

    • UberBlack

      Taksit taas käyttäytyy huonosti. Monopoliasemaa yritetään puolustaa. Onneksi tämä on mennyttä maailmaa. Saa roomalaisetkin taksit ajella kohta ilman lupia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2773
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2130
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1914
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1756
    7. 124
      1722
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1706
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe