Saunan rajoitukset

HyviäLöylyjä

Perheen kanssa 90-luvulla kierrettiin kylpylöitä aika ahkerasti. Joitakin poikkeuksia lukuunottamatta joka kylpylässä oli sekasauna. Ihan reilusti valaistuja jossa kaikki istuvat ilkosillaan sulassa sovussa.

Mielestäni näissä ihmiset viihtyivät erittäin hyvin ja palautteet olivat positiivisia. Muistan monen maininneen että maailmallahan nämä ovat yleisiä, mutta on mukava kun nyt näitä sekasaunoja alkaa olla Suomessakin.

Sitten alkoi asiat muuttumaan ja vieläkään en ymmärrä mikä sen sai aikaan. Ensin tuli saunoihin opaskylttejä. Toiseen reunaan miehet ja toiseen naiset. Tämä harmitti, koska saunassa istuimme mieheni kanssa yleensä vierekkäin. Sitten alkoi uusi aikakausi jossa normaalit sekasaunat lopetettiin ja vain höyrysaunoja sallittiin sekakäyttöön. Sitten niiden valaistuksia alettiin vähentämään jopa niin että niissä liikkuminen vaikeutui. Sitten tuli pakkojakoja köysillä ja muovisilla väliseinillä. Nykyään sekasaunoissa vain äänet ovat sekaisin. Ihmiset eivät voi enää nähdä toisiaan. Taitaa olla niin että viimeiset viisikymmentä sekasaunaakin on lopetettu viimeistä myöten. Kummallista näin kun ihmiset kaipaavat näitä. Normaalilla saunallahan ei hotellille juuri "houkutinarvoa" ole kun näitä on kaikilla kotonakin.

Samalla kun muualla Euroopassa herätään huomaamaan että alastomuus ei olekaan vaarallista ja myös aikuisten mielestä iloinen yhdistävä asia, meillä Suomessa etenemme toiseen suuntaan. Kenen toimesta ja halusta?

Euroopassa nudismi on ollut aina suosittua, mutta nyt se on lyönyt itsensä läpi kokonaan. Löytyy paljon caravan- / leirintäpalveluja, hotellikomplekseja, normaalien lomahotellien allasalueita, kattoterasseja, jne.. jossa nudismi on sallittu ja jopa suotavaa. Useiden lomakohteiden suosituilla rannoilla (mm. Kreikka, Kroatia, Ranska, Bulgaria, Portugali) alastomat ihmiset ovat tuiki tavallisia. Useinkaan ei juuri pysty sanomaan onko vaatteellisia enemmän tai vähemmän. Nuoret varsinkin tuntuvat olevan mielummin ilkosillaan jos kuumuutta piisaa.

Nyt muotiin on tulossa lasten ja koko perheiden alastomat tapahtumat. Medioissa jopa mainostetaan lasten leirejä, johon ikäraja K-7. Näistä en enempää tiedä, mutta näissä kai lähestytään perinteistä naturismin henkeä joka jo lienee 100 vuotta vanhaa (katso mm. purenudism.com).

Mitä me teemme vastaavasti täällä Suomessa? Keräämme adressiin nimiä jotta Porin Suomen ainoa nudistiranta saadaan suljettua, vaikka tuolla alueella itsessään sisäpuolella ei ole ongelmia. Ongelmat ovat rajojen ulkopuolella ihmisten mielissä. Miksi ne ihmiset siellä kaikelta piilossa metsän siimeksessä eivät saa olla alasti? Onko tässäkin kysymys vain siitä Suomalaisesta kateudesta?

Samalla kun Ruotsiin tulee lisää nudismirantoja (8 kpl), sinne on tullut myös nudismileirintäalueita, meillä samalla nuhdellaan naisia epäsopivasta pukeutumisesta. Olemme menossa kohti tilannetta jossa pitää miettiä mitä päällensä laittaa, ihan vain sen takia koska olen nyt Suomessa.

Globaalissa kehityksessä Suomi kansainvälistyy kovaa vauhtia. Muutaman kymmenen vuoden kuluttua alkuperäiskansaa on alle puolet ja hyvä näin. Tämä antaa meille mahdollisuuden saada ympäri Eurooppaa uusia ihmisiä, jotka tuovat mukanaan avarakatseisuutta, tietoa ja asennetta siitä että näkyvä iho ei ole vaarallista. Sitä ei tarvitse pelätä, peittää tai hävetä. Toivon että tulevaisuudessa myös Suomalsiset lapset ja vanhemmat voisivat elää ilman häpeää omaan vartaloonsa ja voisivat olla kuin muutkin ihmiset. Voipihan se olla niinkin että uusien tulijoiden mukana tulee lisää ahdasmielisyyttä. Nimittäin niitä on olemassa vieläkin körttimäisempiä paikkoja kuin Suomi.

7

1259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiitos-hörhöille

      Kaikesta tuosta saamme kiittää näitä tälläkin foorumilla hääriviä hörhöjä, jkoille naturismi ja nudismi on seksiä. Ovat melkoisia tirkistelijöitä ja paljastelijoita. Noillahan ei ole mitään tekemistä naturismin ja nudismin kanssa.

    • alastivaan

      Jopa nykyisissä kylpylöitten pimeissä höyrysaunoissa on vaarallista. Itse joitakin aikoja sitten meinasin liukastua pahasti, onneksi sain kaiteeseen kiinni. Kun nämä turkkilaiset saunat tulivat, niin valaistus normaali. Mitä ällöttävää siinä on jos naiset ja miehet samassa saunassa. Monasti tuolloin tuli juttua heitettyä ja varmasti jopa seuraakin illaksi.. Minusta tuo saunominen on normaalia. Jos joku sitten haluaa tirkistellä ja katsella siitä vaan. Joitakin tapauksia oli kun 50-60 v naiset uimapuku päällä pällisteli en antanut häiritä. No joskus tuo kalu töpsätti pystyyn tietysti kun tuijotus alkaa kiihottaa...............................

      • Olet-vain-häirikkö

        Selvitä itsellesi mitä "intimiteetti" tarkoittaa.

        Onko saatu lupa...?


    • juvoiehjvoirevuhreu

      Kun esimerkiksi Aulangon kylpylää rakennettiin, sen johto sanoi painokkaasti julkisuudessa että yhteissaunaa ei sinne tule kun niistä on "niin ikäviä kokemuksia". tämä vastauksena ap:lle.

    • vapausispäk

      90-luku oli naturismin kultaaikaa tuli talvisin kiereltyä eri kylpylöiden yhteissaunoissa ja joka kerta joku nainen levitti jalkansa ja miehet ringissä heitti siemennesteet naisen päälle.

      Enää ei ole yhteissaunoja mutta onneksi on kohta kesä ja pääsee runkkaamaan yyteriin ja pihlikseen, ja ennenkuin joku muslimi paheksuu niin tiedoksi yyterissäkin monet parit maksavat jotta saavat kuumaa spermaa naisen päälle.

      • Nautiskelija49

        Jes, minäkin olen osallistunut noihin ihaniin sauna nautintoihin ja olsallistun kyllä vieläkin....on se vaan niin vapauttavaa paineita helpottavaa.


      • Kunnon-tuoksu
        Nautiskelija49 kirjoitti:

        Jes, minäkin olen osallistunut noihin ihaniin sauna nautintoihin ja olsallistun kyllä vieläkin....on se vaan niin vapauttavaa paineita helpottavaa.

        Juu, ja saunan kuumuudessa spermakin saa uutta odööriä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe