Kansa maksamaan suurnavetoiden kuituverkko

Vetreataxi

Kaupunki kepueliitin painostuksesta valmis paiskaamaan 800000 veronmaksajien rahoja suurnavetoiden kuituverkkoon, että isännillä aika kuluisi paremmin aikuisviihdesivuja katsellen ja nettipokeria pelaillen. Mitäpä väliä sillä vaikka omaishoitajat, pitkäaikaissairaat, vanhukset ja muut maanhiljaiset jäävät ilman heille lain mukaan kuuluvaa apua kunhan maatalousylimykset saavat kaiken mitä haluavat.

39

883

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pittiriihi

      Näin kuntavaalien alla-oletko ehdokkaana,kun tietämystä tuntuu olevan laajalla skaalalla??

    • 12344321

      Tässä taitaa olla Keskusta vastaan kaikki muut. Kolmen viikon päästä on vaalit ja onko Kiuruvedellä koskaan vaalien alla ollut näin herkullista tilannetta vaikuttaa vaalien tulokseen? Nyt äänestämällä voi oikeasti vaikuttaa, eikä tarvitse miettiä, mitä ei varmuudella äänestä.

      • kuitula

        En tiedä,mutta aika tökerösti toteutettu kaikin puolin tämä laajennamme kaistaa-hanke.Liian paljon liikkuvia osia ja osa kylistä jäi kokonaan piuhan ulottumattomiin.Ainakin tässä lyötiin enemmin kirves kiveen,kuin kuokka kallioon.Ei ainakaan kovin suurena uutispommina kannattaisi tätä mainostaa..


    • JohnWaynexx18

      Vetreataxin emäntä lähti pari vuotta sitten varakkaan ja seksuaalisesti kyvykkäämmän kiuruvetisen maanviljelijän matkaan! Siitä tämä jumalaton katkeruus maanviljelijöitä kohtaan juontaa juurensa. Ihan viisainta kun jättää nämä avautumiset omaan arvoonsa. Vetreataxi ei ole edes elämänsä aikana tehnyt päivääkään rehellistä työtä vaan maksattanut meillä muilla loisimisensa!

      • Kukakukakukakuka

        Mikä on vetreataksi?


    • Vetreataxi

      John Waynelle tiedoksi että yhtäjaksoinen työ urani jatkui 46 vuotta ja vaimokin tuossa samalla sohvalla sanoi ettei lähde paskanlapijoiden mukaan vaikka näillä olisi miten mahtavat kartanot meidän veronmaksajien varoilla hankittuna ja jenkkimaasturi pientä pippeliä pönkittämässä.

      • pienipaikkakuntaa

        tervaa ja höyheniä tulossa


      • suunpieksäntää

        Uhoa ja mahtailua on kuultu ennenkin ja puheeksi ne on joka kerta jääneet. Suuret luulot pienet teot. Työnnä tervat ja höyhenet hanuriisi.


    • ElättejäOnMonenlaisia

      "... että isännillä aika kuluisi paremmin aikuisviihdesivuja katsellen ja nettipokeria pelaillen...."

      Jos tälle linjalle lähdetään, niin kyllä veronmaksaja kustantaa paljon epäreilumman potin, kun se elättää satoja tuhansia joutilaita sängyn pohjalle. Nämä joutilaat ainakin joutavat netissä surfailemaan.

      Nykyajan karjatilojen isännät, vaikka joidenkin mielestä ovat nekin veronmaksajien elättejä, ovat toimeentulonsa eteen seitsemän päivää viikossa niin täysin työllistettyjä, etteivät ehdi internetin sivustoja selailemaan.

      • unikulma

        mutta mites päikkärit?


    • KiurunKaluKeisari

      Kyllä tietyt maanviljelijät tälläkin palstalla ovat keskellä arkipäivää kommentoimassa säännöllisesti! Luulisi ison talon isännällä olevan juuri silloin eniten kiireitä...

    • kiurunkatkarapukeisari

      päläpälä, läpäläpä, kälä klää kälä, leipäläpi kiinni

    • Puolikas_lomittaja

      Savon Kuidun tase on juuri saman verran alijäämäinen, kuin Kiuruveden esittämä tuki. Ajatelkaa, jos päättäjät ovat kaukonäköisiä ja päättävät rahoittaa alijäämän, pääsee yhtiö jatkamaan puhtaalta pöydältä.

    • Vetreataxi

      Sängynpohjallamakailijat tulevat yhteiskunnalle halvemmaksi kuin nämä maatalousylimykset, lisäksi he eivät yhteiskunnan tuella ala sivutoimiyrittäjiksi ja tapa oikeita yrittäjiä kuten nämä " tuottajat". Eivätkä he pilaa luontoa eivätkä ajele pimeillä vehkeillä ihmisten kauhuna.

      • Notkeanaksi

        "Sängynpohjallamakailijat tulevat yhteiskunnalle halvemmaksi kuin nämä maatalousylimykset,..."

        Mutta ajattelepa mitä tyydytystä saat vahingoniloiselle mielellesi, että toinen näistä yhteiskunnan ylläpitämistä kansanryhmistä joutuu toimeentulonsa eteen tekemään lehmänlannan hajussa seitsenpäiväistä työviikkoa!

        Sitä ylimyksen statusta kannatta itse kunkin tavoitella...


    • sdfgbilpö-

      Järki lopulta voitti tässä asiassa. Katsotaan huomenna, miten kepulaisten hallinnassa oleva sitoutumaton paikallislehti asian uutisoi. Todennäköisesti jokin muu tiedotusvälinen uutisoi asian objektiivisemmin.

    • kultalusikkat

      sänkypohjatyöläinen 600e/kk ja tilaukko 10 000e/kk. sänkypohjatyöläinen maxa vuokra tahi velka luukusta n500-600 euro nin käsi jää 0-100 euro. maatilaukko ei maksa vuokra koska asu omakotitalo perintö saatu. hyväkö näin. suojatyöpaikoja ja perintöjä ei kaiki saa.

      • MineOleÄriMieltä

        "...suojatyöpaikoja ja perintöjä ei kaiki saa. "

        Kyllä maanviljelijäksi saa Suomessa kuka tahansa hakeutua, ja jos väitteesi maanviljelijän kuukausituloista pitävät paikkansa, tällaiseen yritystoimintaan kannattaa jokaisen kateellisen ensitilassa ryhtyä.

        Mitä taas tulee ihmisten perintöihin, niiden saaminen ei ole mitenkään jostakin ammatin harjoittamisesta riippuvainen. Jos joku kokee jääneensä perinnöistä osattomaksi, siitä saa syyttää omia vanhempiaan tai isovanhempiaan.


      • Puolikas_lomittaja

    • ji25tsa

      kyllä jotkut isännät joutavat keskellä työpäivää istumaan tällä palstalla vaikka navetat ja lehmät helvetin paskaisia.lomittajalla puhdistuttavat navettansa. Nyt yhteiskunta maksaa vielä heidän kuitukaapelinsa.Nettitikku toimii erittäin hyvin.Kaupunki maksoi aikanaan heidän vesijohtonsakin. Toisilla ei ole edes kulkuyhteyksiä. Tämä on tätä kiuruvettä, Että Perkele.

      • jhhgfgfdfdsss

        "...kyllä jotkut isännät joutavat keskellä työpäivää istumaan tällä palstalla ..."

        Vaan kohta niille alkaa toukotyöt ja muuta kiireet. Sitten ne pysyy myöhäsyksyyn asti traktorin pukilla lähes vuorokauden ympäri. Koeta kestää vielä vajaa puolitoista kuukautta.

        On se tämä Suomen ruokahuollosta vastaava marginaalinen kansanosa sitten viimeisen päälle vihattua porukkaa...


    • nettiriippu

      On isäntiä jotka istuvat koneella tekemässä
      ja lukemassa juttuja itsestään.

      • RiippuuMuuutakii

        "On isäntiä jotka istuvat koneella tekemässä
        ja lukemassa juttuja itsestään. "

        No voi herranen aika!

        Ilmoita kiireellä poliisilaitokselle ja mieluummin vaadi vielä Rissalan varuskunta hälytysvalmiuteen.

        On Kiuruvedellä karmeita isäntiä...


      • nettiriippu

        Elä nuin vähästä kaahistele ee oo vakavoo.


    • ent.kepu

      Kiuruvesi lehden nimeksi muutettava Kepulehti.Miksi ei julkaistu äänestystuloksen nimiä ? Kunnanvaroista ei pidä maksaa suurtilallisten kustannuksia.Jos eivät pysty elämään yhteiskunnalta saamiensa erittäin suurien tukien avulla, niin pönkkä ovelle.Erittäin hyvä äänestystulos.Nyt on helppo äänestää.Hyvä Kokoomus ?

      • VoeKepunKepu

        "Kiuruvesi lehden nimeksi muutettava Kepulehti..."

        Ei tämäkään näille ammattimaisille kepunälvijöille vielä riitä.

        Hehän ovat jo muuttamassa pituus- , paino- ja vetomitatkin muotoon: millikepu, senttikepu, desikepu, kepu, jne.

        Näin heille avautuu entistä suurempi mahdollisuus toistaa tätä heidän suppeaan sanavarastoonsa kuuluvaa, kaikkein mieluisinta ilmaisua.


    • Veronmaksaminenkannattaa

      Oo tok hupsimatta, tuo on pikkurahhoo. Kiuruvesi sijottoo pätkäätti Lumolaan paljon enemmän ja molempijen lopputulema on sama.

    • hygttrdfgh6r75u

      Liittymistä 40% Kiuruvedellä? Melkein puolet kaikista. Aika paljon, jos ottaa huomioon Pohjois-Savon asukasmäärän. Mitenkähän netti toimii siellä, missä rahoja ei ole haaskattu kuituun?
      Markkinoitiin sitä minullekin, mutten keksinyt ainottakaan syytä liittyä. Nettinopeuteni on 10-20 Mbit/s, ja asustelen kaukana valtaväylistä.
      Pitäisikö se pelle panna vastuuseen, joka sai markkinoitua kuituliittymiä ja maksattamaan kaiken veronmaksajilla. Kepulaiset ilmeisesti luulevat, että netti kaatuu, ellei Kiuruvesi rahoita konkurssikypsää yritystä. Tuskinpa se Kiuruveden rahoilla pelastuu, mutta siirtäisi konkurssia tuonnemmaksi, vaalien ylitse.

    • tanssiiihtesäkans

      Viimenen tieto on,että Kaekille Katkerille Kalliokyläläisille (KKK) ollaan perustamassa oma etujärjestö-siihen voep liittyä ihan yl puolue ja kylärajojen (siinä tappaaksessa,jos katkeruus on lähtennä leviämmää).Kerran viikossa on kokkoontuminen ja tanssit,jos joku kykenöö ennee ahistukseltaan humpalle.Muutoin jatketaan maallista vaellusta niinku tähänniiasti,jokkaeselle annetaan mahollissuus olla oma sulonen ihtesä.

    • mkoiefow

      Kuituverkot olisi aikapäivääsitten rakennettu koko suomeen ,mutta välistävetäjät keksivätkin ,että eihän se olekkaan puhelinyhtiöiden asia rakentaa kuitua ,vaan otetaan puhelinyhtiöltä pääoma ja ruvetaan herrasteleen sillä.Samalla päätettiin että kustannukset
      otetaankin liittyjiltä.

    • Minävaanajattelinettä

      Lainaus kiuruvesilehdestä;
      Kuituverkkoa on Kiuruvedelle vedetty 400 kilometriä, rahaa verkkoon on sijoitettu 3,5 miljoonaa euroa, kaupungin osuus on 766 000 euroa. EU-rahaa valokuituun on sijoitettu yli miljoonan euroa, erotus, 1,7 miljoonaa euroa, on rahoitettu lainarahalla.

      Tilastoja;
      KIURUVEDEN VÄKILUKU 8445 hlö
      3 500 000€ / 8445 hlö = 414,5€ / jokainen kiuruveden asukas.
      Eu-raha on sitä kuntalaisilta veronmaksuista kerättyä rahaa sekin, eikä mitään "ilmaista apurahaa tyhjästä".

      Ajatuksia;
      Paljonko kukin kuntalainen tuota kuituverkkoa tarvitsee tai käyttää?? Paljonko kustannus on per käyttäjä?? Mikä on kuntalaisten keski-ikä, siis paljonko on oikeesti tarvitsevia käyttäjiä??

      Entäs verkon ylläpitokustannukset tulevaisuudessa?? Kelle ne kustannukset taas lankee??

      Onko Kiuruveden terveyspalveluiden, vanhuspalveluihin, koulupuolelle tai mihinkään muuhun toimintaan valmiutta pistää samaa pottia? vai onko se raha juuri niistä poissa??

      Tarviiko sen nopean netin oikeesti joka perämökissä kuidulla toimia, olisko 3G/4G verkon hinta/kattavuus riittävää ??

      Olikohan näitä laskettu ja ajateltu avoimesti ennen ku alettiin hanketta puskea suurimpien maatilojen ehdoilla??

      Eihän sitä enää voi perua, että onneks olkoon vaan kaikille veronmaksajille.. XD

    • KuituaPukkaa

      Nyt on maatalon isäntien kiva katsella homopornoa eikä tarvitse kauan odotella sivun latausta! Heti klikatessa alkaa ruudulla pyöriä kunnon karkelot, kun aiemmin on saattanut joutua jopa 2 sekuntia odottamaan, jolloin heppi kerkiää jo veltostua! Ilmeisesti Ryönänjoelle kaapeli vedettiin ensimmäisenä suuren kysynnän vuoksi.

    • 12344321

      Ihan mielenkiinnosta, kuinka monta kuituliittymää Kiuruvedellä on? Onko kymmeniä vai satoja? Useita tuhansia ei voi olla, vaikka peittoalue on seudun korkein. Ehkä kuin Lumolan tuotantomäärät: paljon vähemmän kuin kerrotaan ja kunta maksaa yrittäjäriskin.

    • kkdkkdek

      Jos puhelinlaitosten toimintaa ei olisi lähdetty virittämään ja leikkimään osakeleikkiä,kaikilla
      Suomalaisilla olisi ollut pelkästään kk maksulla nopea netti.Nyt ketut vei rahat ja maksumiehinä on tavallinen liittyjä ,joka ei saakkaan mitään etuja vaikka on koko ikänsä
      puhelinmaksuja maksanut.Kehitys vedettiin herrojen taskuun.Kysyisin vielä sellaisen asian ,että koska vanhat lyijykaapelit kaivetaan maasta ylös,kun eivät ole enää käytössäkään.
      Ympäristörikoksesta on kysymys ,jos nekinrahat on laitettu herrojen taskuun ja vielä ympäristön kustannuksella.

    • radioliikennevirastosta

      millä muulla nettiin pääsee kuin kuidulla?jollakin aatamin aikuisella 4g etanalla? pätkiviä nettitikkuja ei tule enää ikävä. nyt pääsee nettiin silloinkin kun koululaiset ovat ruuhkauttaneet iltamissa nettiliikenteen. ei haittaa vesisateet ja puitten lehdet, ei välkkyviä keltaisia kolmioita"ei yhteyttä" yms hidastelua.
      ELÄKÖÖN VALOKUITU!

      • Hetero_Ruutanalta

        Juuri näin ja on ihan oikein, että veronmaksajat maksaa, sillä Kiuruvesi, jos mikä, sai ryssittyä 40% liittyjistä itselleen. Suurin syy valokuidun talousongelmiin on pelkästään käyttäjien vähäinen määrä.
        Muistakaa vaaleissa, mikä puolue ajaa väkisin valokuitua ja miksi. Kyllä siinä kyse on menneiden virheiden lakaisemisesta maton alle.


    • oedoewep

      Herrasporukka juopotteli suomenmittakaavassa ja rahojen varastaminen ei yhtään omatuntoa kolkannut.Puhelinliiketoiminnalla olisi ollut mahdottoman hyvät mahdollisuudet kehittää puhelintoimintaa ja siihen olennaisesti kattava kuituverkko
      olisi kuulunut kaikille suomalaisille.Mätä merkonoomi sukupolvi kävi ahneeksi ,laittoi duunarin hirteen ja jatkoi itse juopotteluaan ja rahojen varastamista.Maksajina
      puhelimen käyttäjät ja kuituliittymien tarvitsijat.Näin mätiä päätöksiä voi alkaa tekeen
      tietämätön tyhmä ministeri o-p.H

    • dkeiejeemjje

      Suomen tietoliikenne kehitys vedettiin herrojen toimesta kivikautiseen aikaan.Herraskat
      ovat eläkkeellä ,koska ei heidän tarvinnut nähdä elämää eteenpäin ,vain oman aika riitti.
      Syylliset olisi etsittävä ja saatettava tuomiolle koko omaisuudellaan.Jos herraska olisi
      arvostanut duunaria suomessa olisi mailman paras tietoverkko ja siihen lisänä myös mailman paras puhelinverkko.Sitä ahneus teettää,muutakin kuin pukama ajatuksia.

    • loooer

      Tällä systeemillä Suomi saatiin ajettua lamaan ja herraskan elämä yltäkylläiseksi.Harmittaa ,kun jäljelle jäi verkkoyhtiöt ,joilta herraska oli varastanut pääoman ,jota niin surkeesti olisi tarvittu kehityksen kärjessä pysymiseen.Kuinka paljon kurjuutta ja työttömyyttä puhelin puolen alasajossa onkaan saatu aikaan ,koko Suomi on kärsijänä ja eritoten haja-asutus alueet.Kaupunkien keskustoissa ei kuitumaksuja kerätä ,sekin on
      eriarvoisuuden merkki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6402
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4123
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      268
      2543
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1508
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1367
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1080
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe