Talletusautomaatti hyljeksii kolikoita

Varsinainen_kääkkä

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Minunkin pankkini liittyi talletusautomaattien käyttäjäkuntaan. Aiemmin pankin konttorissa oli oma kolikkolaskuri, kolikoiden tallettajalta otettiin pieni provisio palvelun käyttämisestä. Nyt tämä ei ole enää mahdollista, vaan asiakasparka ajetaan talletusautomaatilla palvelemaan itse itseään aivan niin kuin tässä valtakunnassa on tapana.

No, minun kokemukseni kolikkopussin tallettamisesta oli, että pääosa kolikoiden tallettamisesta sujui hyvin mutta masiina sylki ulos kymmenien eurojen edestä kolikoita ensimmäisellä talletuskerralla. Kone hyljeksi ilman mitään näkyvää syytä noin 20 %:a kolikoista. Kun sitten haparoin näitä kolikoita palautusluukusta ja pistin niitä uudestaan talletusluukusta sisään, sain korotettua talletettavaa summaa muutamalla kymmenillä. Silti osa kolikoista tuli ulos talletusautomaatista uudestaan ja uudestaan. Lopulta kyllästyin koko hommaan ja annoin olla, kun siinä meinasi tärvääntyä oikein kunnolla aikaa.

Näinköhän me suomalaiset olemme aivan liian kilttejä, kun emme osaa vaatia kunnon palvelua? Me tavalliset pulliaiset peruspankkipalveluiden parissa, me jotka hienojen pankinjohtajien ja muiden vallasherrojen mielestä tuomme vain hiekkaa jaloissamme loisteliaisiin pankkisaleihin? Omasta puolestani aioin vaatia parempaa palvelua kunnolla toimivine automaatteineen jatkossa.

13

2468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PsukoneGH575w

      "Mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Minunkin pankkini liittyi talletusautomaattien käyttäjäkuntaan. Aiemmin pankin konttorissa oli oma kolikkolaskuri, kolikoiden tallettajalta otettiin pieni provisio palvelun käyttämisestä. Nyt tämä ei ole enää mahdollista, vaan asiakasparka ajetaan talletusautomaatilla palvelemaan itse itseään aivan niin kuin tässä valtakunnassa on tapana.
      No, minun kokemukseni kolikkopussin tallettamisesta oli, että pääosa kolikoiden tallettamisesta sujui hyvin mutta masiina sylki ulos kymmenien eurojen edestä kolikoita ensimmäisellä talletuskerralla. Kone hyljeksi ilman mitään näkyvää syytä noin 20 %:a kolikoista. Kun sitten haparoin näitä kolikoita palautusluukusta ja pistin niitä uudestaan talletusluukusta sisään, sain korotettua talletettavaa summaa muutamalla kymmenillä. Silti osa kolikoista tuli ulos talletusautomaatista uudestaan ja uudestaan. Lopulta kyllästyin koko hommaan ja annoin olla, kun siinä meinasi tärvääntyä oikein kunnolla aikaa. "

      Kyllä itselläni TalletusOTTO on syönyt rahat, jos Euroja ovat. Tosin jos kolikko on likainen, ei hyväksy ilman että pesee liat pois. Tosin jos yksi masiina ei syö, toinen syö
      yksilöeroja on. Sama koskee seteleitä, ryppyinen / repalainen / likainen ei mene läpi.

    • ergergegeg

      En oikein ymmärrä kolikoiden ja seteleiden keräämistä ja sitten kärräämistä pankkiin talletettavaksi. Tuollaisessa kuluu vain aikaa ja rahaa (ja normaalille työläiselle aika on rahaa). Helpompaa on vain siirtää tietty summa silloin tällöin netissä toiselle tilille johon ei pääse käsiksi pankkikortilla. Toisen tilin voi perustaa samaan pankkiin jopa täysin ilmaiseksi parilla hiiren näpäytyksellä. Käteinen kannattaa pitää kotona normaalissa käytössä, turha niitä on keräillä purkkeihin ja purnukoihin ja sitten tuskailla talletusautomaatilla tai haaskata aikaansa pankissa.

      • BankFeedg53

        "En oikein ymmärrä kolikoiden ja seteleiden keräämistä ja sitten kärräämistä pankkiin talletettavaksi. Tuollaisessa kuluu vain aikaa ja rahaa (ja normaalille työläiselle aika on rahaa). Helpompaa on vain siirtää tietty summa silloin tällöin netissä toiselle tilille johon ei pääse käsiksi pankkikortilla. Toisen tilin voi perustaa samaan pankkiin jopa täysin ilmaiseksi parilla hiiren näpäytyksellä. Käteinen kannattaa pitää kotona normaalissa käytössä, turha niitä on keräillä purkkeihin ja purnukoihin ja sitten tuskailla talletusautomaatilla tai haaskata aikaansa pankissa."

        Kyllä raha kannattaa pistää kiertoon näiden TalletusOTTO / OTTOPlus masiinoiden kautta. Ei jonotusta vaan välitön talletus. Rahan hamstraaminen kotiin vain tekee siitä kiintoisan ryöstökohteen.

        Tavalliselle pankkitilillä ei kannata pitää vaan siirto Bank Norwegianille, 1.75% korko on hyvä.


    • kjhbgft

      minusta tuo hylkää usein noita ulkomaisia 2 euron kolikoita, erityisesti jos ovat kuluneita. mulla jää yleensä käteen pari ranskalaista 2 euron kolikkoa joita maatti ei huoli

      • BankFeedg53

        "minusta tuo hylkää usein noita ulkomaisia 2 euron kolikoita, erityisesti jos ovat kuluneita. mulla jää yleensä käteen pari ranskalaista 2 euron kolikkoa joita maatti ei huoli"

        Keräilyrahoja ei hyväksy mutta ongelmallisimmat kolikot voi kierättää RAY:n vaihtomasiinan kautta. Jos 1 kone ei hyväksy, toinen syö ongelmitta.


      • Varsinainen_kääkkä

        Minulla ne hylätyt kolikot olivatkin etupäässä ulkomaisia kahden euron kolikoita - mahtaako talletusottoautomaateilla olla vaikeuksia niiden tunnistamisessa?


      • jklkg
        Varsinainen_kääkkä kirjoitti:

        Minulla ne hylätyt kolikot olivatkin etupäässä ulkomaisia kahden euron kolikoita - mahtaako talletusottoautomaateilla olla vaikeuksia niiden tunnistamisessa?

        Jotkut ulkomaiset 2 euron kolikot tulee usein hylkynä myös mm. parkkiautomaateista. Ilmeisesti automaatit on viritetty vähän turhan tarkalle erottamaan kotimaiset 2 euron kolikot muista vähän vastaavista kolikoista ja muistorahoista.


    • Varsinainen_kääkkä

      Pieni lisäys edelliseen kirjoitukseen. Käytin äskettäin Talletusottoa elämäni toisen kerran kolikoiden talletukseen, ja täytyy vetää sanojani takaisin. Kaikki toimi kuin rasvattu, palautetuksi tuli vain pieni määrä kolikoita. Ja automaatti hyväksyi kaikki kolikot toisella yrittämällä, joten talletus onnistui täydellisesti. Loppusummakin oli ainakin suuruusluokaltaan täysin oikea. Ainakin toimiessaan talletusautomaatti toimii varmaankin yhtä luotettavasti kuin pankkien omat kolikkolaskurit aikoinaan. Toisinaan vain voi näemmä automaatille tulla huono päivä, jolloin homma ei toimikaan kuin odottaisin, josta purnasin maaliskuulla.

      Periaatteessa en vieläkään tykkää siitä, että pankit luopuvat peruspankkitoiminnoistaan, ja laittavat asiakkaat palvelemaan itseään automaateilla jossain automarkettien auloissa, mutta asiat nyt ovat vain niin ikävästi, että yksittäisen kansalaisen ja pienen ihmisen on vain sopeuduttava maailman muutoksiin. Syvä, syvä huokaus.

    • ernoskernos

      Onkos S-pankissa niitä talletusatomaatteja pääkaupunkiseudulla?
      Sello, Kannelmäki, Jumbo? Ja tarviiko jonottaa sitävarten?

      • Anonyymi

        Itäkeksuksen Prismanssa on joku kolikoiden talletusautomaatti, käyn huomenna ihmettelemässä kun talletusOTTO se ei taida olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itäkeksuksen Prismanssa on joku kolikoiden talletusautomaatti, käyn huomenna ihmettelemässä kun talletusOTTO se ei taida olla.

        Kävin kokeilemassa ja automaatti oli poissa käytöstä. Se on S-pankin oma kolikkoautomaatti ja se antaa kuitin millä voi lunastaa rahat prisman infotiskiltä. Ei mene mitään provikkaa mihinkään vaan koko potin saa puhtaana käteen tai pankkitilille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävin kokeilemassa ja automaatti oli poissa käytöstä. Se on S-pankin oma kolikkoautomaatti ja se antaa kuitin millä voi lunastaa rahat prisman infotiskiltä. Ei mene mitään provikkaa mihinkään vaan koko potin saa puhtaana käteen tai pankkitilille.

        Laskiko kolikot oikein ja eka kerralla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laskiko kolikot oikein ja eka kerralla?

        Se aulan automaatti oli "ei käytössä" ja kävelin infotiskille kolikkonipun kanssa minkä summan tiesin tarkalleen. Haastattelin mimmiä ja kertoi että siellä on samanlainen automaatti infon takahuoneessa kuin on aulassakin, meni takahuoneeseen ja hetken kuluttua palasi ja summa oli sentilleen oikein.

        Olisin tallettanut hilut tilille mutta ajokortti ei kelvannut kun pitäisi olla ollut passi tai joku muu hyväksytty henkkari, antoi sitten käteisenä. Eikä tosiaan mennyt mitään provikkaa vaan täysimääräisenä saa takaisin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2210
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1731
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1586
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1372
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1217
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1089
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1053
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe