Kunnallisvaalit

herrojenhertta

Joutava tapahtuma.
Mie en osallistu.

39

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rentoudu.
      Kyllä sinä saat osasi ilmankin.
      Monet muutkin keskittyvät valittamaan.
      Etenkin jälkeen-päin.

      H.

      • Varsinkin omasta syystään.

        H.


    • Karnevaalisti

      En miekää osallistu, karnevaalit on kivempia, niihin osallistun ja sitten seuraavana päivänä kaverit kertovat miten kivaa miulla oli.

    • Mut mie osallistun, ensi viikolla kun pistäydyn stadissa niin kierrän Narinkkatorilla kaikki vaalikojut.
      Saattaa saada namusia ja tiedä vaikka kuulakärkikynän antaisivat.

      • Osallistun myös. Jotka purnaavat jättämällä äänestämättä olkoot aiheesta valittamatta seuraavat 4 vuotta.


      • arvo.e kirjoitti:

        Osallistun myös. Jotka purnaavat jättämällä äänestämättä olkoot aiheesta valittamatta seuraavat 4 vuotta.

        Hyvä juttu, näin me fiksut toimitaan.


    • Osallistukaa vain.
      Kirjoittakaa kaikki siihen "reppuriikka".

      • eitärkeää

        Helsingissä valitaan samalla suurmoskeijan ajatollah.

        Pytinkistä tulee kolme kertaa tuomiokirkon kokoinen.


    • ö-Öö

      Tuskinpa teitsiä kovin moni olisi äänestänytkään.

      =DW=

    • Himmelsauge

      Muutaman kerran lipasvahtina, siinä samalla ihmisten kanssa rupatellen niitä näitä, ei politiikkaa. Täytyy sitten päättää mitä äänestän, se on vaikeaa...🤔

    • reyyyre

      VAALIT LÄHESTYY, YLESSÄ NATSIOHJELMAT LISÄÄNTYY



      Yle TV1, maanantai 27.3.2017 klo 19:00, Historia: Hitlerin eläimet

      Hitlerin suunnitelma rotupuhtaudesta ei rajoittunut vain ihmiskuntaan. Natsit suunnittelivat kloonaavansa sukupuuttoon kuolleita eläimiä ja valjastavansa ne omien tarkoitusperiensä hyväksi. HD Kuulovammaisille tarkoitettu tekstitys: suomi. Äänitekstitys: suomi.

      Linkki Yle Areenaan.


      Kotimaan vaalien kuten kuntavaalien läheisyyden voi tarkistaa helposti Ylen historiadokumenteista. Natsithan siellä taas seikkailevat kuten viime maanantain "historiadokumentissa" Vankien Buchenwald. Tänä maanantaina oli jälleen natsidokkarin vuoro, mutta tällä kertaa oli jouduttu kaivamaan syvältä pussin perältä, jotta miljoona kertaa toistettuun natsisaagaan saataisiin edes jotain uutta kulmaa, joka pitäisi teemaan väsyneen katsojan mielenkiintoa yllä.

      Jo heikollakin medialukutaidolla varustettu katsoja ymmärtää, minkä vuoksi joka kotimaisen vaalin alla Yle lähettää aina natsidokumentteja: mustamaalatakseen kaikkea kansallismielisyyttä. Vaikka Perussuomalaiset on mitä ilmeisin valeoppositio, suomalaisvihamielinen valtamedia pelkää silti sen vesitettyjä kansallismielisiä teemoja ja haittamaahanmuuton vastaisuutta. Siksi vaalikarjaa yritetään pelotella "nationalismin vaaralla" jauhamalla jatkuvasti natseista, jotta sen stigma tarttuisi myös näennäiskansallismieliseen Perussuomalaisiin.

      Jos joku kuvittelee, että natsiryöpsähdyksessä kyse on pelkästä sattumasta, niin ei kahta ilman kolmatta: ensi maanantaina (3.4) on nimittäin taas luvassa natsidokkari Natsien taidekauppias.

      Mikäli Yle olisi tasapuolinen se voisi yhtä hyvin esittää vaalien aattona ohjelmia internationalistisen egalitarismin varjopuolista kuten stalinismista ja kansainvälisestä kommunismista. Tai vaikkapa hörhöfeminismin saamasta valta-asemasta julkisessa keskustelussa. Tai haastattelisi edes radioon Eero Paloheimoa, joka kritisoi vihreiden tekopyhyyttä maahanmuutossa, väestöräjähdyksessä ja monikulttuurisuudessa. Mitään tällaista ei ole kuitenkaan luvassa niin kauan kuin Ylen toimittaja-aines tulee pääosin punavihreästä kuplasta, jolla on Suomen kansan edusta poikkeavat intressit.



      ******************************


      Yle Watchissa on käytetty usein termiä demarieläkeläinen, jolla viitataan muutospelkoiseen konformistiin, joka uskoo kaiken virallisen oloisen, kunhan se vain tulee valtion instanssilta kuten Yleltä. Tämä näkemys saa vahvistusta Yle uutisten verkkosivujen jutusta Tutkimus: Tällaisia puolueiden jäsenet ovat – keskusta ja SDP eläkeikäisten puolueita ja perussuomalaiset miesten:
      Sosiaalidemokraattien jäsenistö on kuudesta suurimmasta puolueesta vanhin. Jäsenten keski-ikä on 61,5 vuotta, mikä selittää eläkeläisjäsenten suurta määrää. Kaksi kolmasosaa SDP:n jäsenistä on tutkimuksen mukaan eläkkeellä. Työssäkäyviä jäseniä SDP:llä on 33 prosenttia jäsenkunnasta. – Puolue näyttäytyykin jäsenistönsä rakenteen perusteella enemmän eläkeläispuolueena, tutkimuksessa kirjoitetaan.
      Tutkimus vahvistaa myös sen, miksi vihreissä on vallalla unelmahöttöinen irrarationaalisuus ja herkkäuskoinen sentimentalismi:
      Vihreät erottuu muista puolueista useammalla asialla. Selvä enemmistö (yli 63 prosenttia) puoleen jäsenistä on naisia. Puolueen jäsenten keski-ikä on noin 43 vuotta, lähes 70 prosenttia heistä käy töissä ja vihreiden jäsenet ovat selvästi korkeimmin koulutettuja.
      Akateemisuuden ei pidä hämätä lukijaa, sillä naisvaltaisuuden vuoksi vihreiden korkeakoulutus koostuu enimmäkseen heppoisista näkemystieteistä kuten sukupuolentutkimuksesta, sosiaalipsykologiasta, kasvatustieteistä jne. Humanistisen koulutuksen rinnalla vihreillä on muuta väestöä moninkertaisesti yleisempi usko uskomustieteisiin kuten parantaviin kiviin, homeopatiaan, puun halaamiseen ym. On myös tunnettu tosiasia, että omaan "fiksuuteensa" pakahtunut lukeneisto noin ylipäätään on taipuvainen harhaiseen idealismiin toisin kuin maan suola, joka joutuu kohtaamaan idealismin reaalimaailmassa kuten asumalla monikulttuurisissa Itä-Helsingin lähiöissä.

      Politiikassa, jossa pitäisi toimia rationaalisesti pitkän tähtäimen suunnitelmien mukaan, naisvaltaisuus on ollut vime vuosikymmenien näytön perusteella tuhoisa voima, varsinkin Euroopan kansankuntien jatkuvuudelle. Naisten miehiä korkeampi empaattisuus oli ennen eurooppalaisten yhteisöjen voimavara, mutta nyt kun sitä on alettu soveltaa politiikassa ulkoryhmiin kuten kolmannen maailmaan kognitiivisesti haasteellisiin uroslaumoihin, olemme joutuneet kaulaa myöten kuseen. Voi olla, että demokratia nykymuodossaan tekee itsensä tyhjäksi, kun punavihreät naiset saavat vaikuttaa väestöpolitiikkaan, jonka tien päässä on islam-enemmistöinen romahtanut valtio.



      *************************


      http://ylewatch.blogspot.fi/

      • New-age

        Kirjoituksesi sisältää liikaa soopaa
        Eläkeläisiä on 1,5 milj.-> oma puolue?


    • jerkele100

      Miksi Jussi Halla-aho olisi hyvä puheenjohtaja?

      Pieni kertaus alkuun. 2015 kesästä lähtien kansalaisten luottamus Perussuomalaisiin on ollut koetteella. PS oli hallituksessa, kun Euroopan rajat avattiin ulkopuolisille. Tarkoitan tässä kokonaisuudessaan ilmiötä nimeltä hallitsematon maahanmuutto, eli maahanmuuttoa, jota mikään taho ei hallinnut, en yksittäisiä ihmisiä ja perheitä. Päävastuun tapahtumista kantoi EU ja erityisesti Saksan Merkel, joka toivotti (muilta mailta) kysymättä ja pyytämättä uuden väestön tervetulleeksi sanoen: ”Wir schaffen das”. Saksassa tulijat nimettiin median toimesta ”pakolaisiksi”. Nimitys jäi elämään eikä sitä korjattu, vaikka pakolaisen statukseen vihjaava termi oli ”fake news”. Läheskään kaikki tulijat eivät jääneet Saksaan, vaan Suomeenkin tuli kymmeniä tuhansia ihmisiä. Täällä heille annettiin nimi ”maahanmuuttajat”. Suomeen saa edelleen ”muuttaa” jokainen vaikka Ruotsista tuleva EU:n ulkopuolisen maan kansalainen?

      Saksan toiminnan ymmärtää, koska historiallisista syistä Saksassa ei ole kansaa, vaan valtion alueella asuvat ihmiset ovat vain ”väestöä”. Tapahtumille ei kuitenkaan ole mitään yhteistä tulkintaa, eikä kansalaisten poliittista hyväksyntää Euroopassa. Suomalaistenkin on ollut vaikea ymmärtää, miten kymmenien tuhansien ihmisten on mahdollista ”muuttaa maahan”, ilman että valtiovallalla on asiasta mitään ennakoivaa suunnitelmaa tai päätöstä. Kukaan ei kysy, haluammeko muuttaa paikallisyhteisöjen ja kansan koostumuksen. Sisältyykö tilanteeseen riskejä? Kuka otti riskin ja millä valtuuksilla?

      Samalla kun maahanmuutto Suomeen alkoi, esitti hallitus säästöjä suomalaisten etuihin ja palveluihin, tarvetta pidentää työaikaa jne. Heräsi kysymys, tarvitaanko rahat uuden väestön yöpymiseen, ruokaan ja palveluihin? Onko tämä oikein? Mitä sanoi Timo Soini?

      Jussi Halla-aho on varoittanut pitkään islamilaisen lähtökulttuurin omaavien vaikeuksista sijoittua ja sopeutua eurooppalaisiin yhteiskuntiin. Kun omaan, sitovaan dogmiin uskovat ihmiset, joilla ei ole koulutusyhteiskunnan vaatimia yksilöitymisen perinteitä ja välineitä, muuttavat joukkomittaisesti korkean sosiaaliturvan oloihin, syntyy ”rinnakkaisyhteiskuntia”. Huonosta kehityksestä on tehty havaintoja esimerkiksi Ruotsissa. Halla-aho, jolla on asiasta koeteltu kansalaiskunto ja sen takaama mediaa pelkäämätön uskottavuus, ei vaikene vaarasta.

      Toiseksi, kansa tietää, että hallitsematon maahanmuutto on EU:n tekojen ja tekemättömyyden seuraus. EU:n demokratiavaje, suomeksi byrokraattinen ylimielisyys, tiivistyy hallitsemattomassa maahanmuutossa. Kuka päättää ja millä valtuuksilla?

      Halla-ahoa on syytetty hallitsemattoman maahanmuuton vastustajana yhden asian mieheksi, joka ei sovi ”yleispuolueen” johtoon. Halla-ahon riippumattomuus ja realismi tekee hänestä kuitenkin uskottavasti kansallismielisen suhteessa Euroopan Unioniin. Halla-aho on Euroopan Unionin liittovaltiokehityksen luotettava vastustaja, joka ”ei lähde tanssiin tähtien kanssa”.

      Kaksi edellä mainittua asiaa johtaa kolmanteen seikkaan, joka tekee Halla-ahosta sopivan johtajan kansallismieliselle yleispuolueelle. Nyt tullaan perussuomalaisuuden juurille, ”unohdettuun kansaan” uusissa oloissa. ”Unohdettu kansa” on entistä enemmän sitä, että kaikille ei ole töitä. Hallitsematon maahanmuutto edustaa globalisaatiota, jossa oman ja vieraan välille ei tehdä eroa. Kun taksia saa ajaa kuka vaan suomea osaamaton, kuka istuu katsomossa? Kenen naapuriksi, kenen lasten koululuokkaan suomea osaamattomat tulevat? ”EU:n kaltaiset instituutiot tulevat ja menevät, mutta suomalaiset toivon mukaan saavat elää Suomessa vielä satojen vuosien kuluttuakin”, totesi Halla-aho Iltalehdelle 12.1.

      Vielä yksi asia karismasta. Jussi Halla-aho ei ole mikään värikäs ”sirkustirehtööri”, vaan enemmän asiajohtaja. Hän totesi Aamulehdelle 14.1.: ”En usko, että perussuomalaiset voi poliittisesti saavuttaa kovin paljon sillä, että lähtisimme hallituksesta ensi kesän jälkeen. Samaan aikaan olen sitä mieltä, että meidän pitää nykyistä voimakkaammin korostaa hallituskumppaneillemme hallitusohjelman henkeä. Kielivapauden lisäämiseen ja maahanmuuttoon liittyvillä kirjauksilla on mielestäni vähän pyyhitty paikkoja, tai hallituskumppanit ovat yrittäneet olla tekemättä niiden suhteen kovinkaan paljon.” (”Kielivapauden lisääminen” tarkoittaa alueellisia kielikokeiluja pakollisen ruotsin vaihtamiseksi johonkin toiseen vieraaseen kieleen.)

      Halla-aho on korostanut myös puolueen toimintakulttuurin ja ohjelmatyön kehittämisen tärkeyttä. Karisma tarkoittaa (tässäkin?) henkilön ja tilanteen vaatimusten harvinaista yhteensopivuutta? Jos tilaa Halla-ahon, saa mitä tilaa.

      • New-age

        Turhaa vaalimainontaa ja soopaa - maksettu kirjoitus?
        Eläkeläisiä 1,5 miljoonaa - me voitaisiin heterogeenisenä joukkonakin
        vaikuttaa moneen.


      • seuloja
        New-age kirjoitti:

        Turhaa vaalimainontaa ja soopaa - maksettu kirjoitus?
        Eläkeläisiä 1,5 miljoonaa - me voitaisiin heterogeenisenä joukkonakin
        vaikuttaa moneen.

        En ole antanut eläkeläiselle ( yli 63v) ääntäni vuosiin, enkä anna. Kävin antamassa ääneni mielestäni parhaalle ehdokkaalle. Puolue on sivuseikka, mutta sekin natsasi ko ehdokkaan kohdalla, ei huono, ei huono.
        En myös ymmärrä monilla palleilla istuvia, kuten kansanedustaja ja kuntapolitikko. Kansanedustajat on pois meikän listalta. Hyvä kun ihminen voi hoitaa yhden pestinsä kunnolla. Sanotaan, ettei voi hoitaa kunnolla kuin yhtä virkaa.


      • New-age

        Toisen kappaleen tekstin alekirjoitan.
        Ehdokasvalinta on kunkin oma.
        Haluan korostaa, ett meillä äänestäjinä on merkitystä.


    • EttäSemmosiaSuomessakin

      Ellet käy äänestämässä, etkä ole kiinnostunut kotikuntasi päätöksentekijöistä, älä sitten valitakaan. Sinulla ei ole oikeutta valittaa, jos olet itse jättänyt omat vaikutusmahdollisuutesi käyttämättä.

      Olet typerä, tyhmä ja varmaakin myös tietämätön. Ehkä on hyväkin, ettet äänestä, koska saattaisit antaa äänesi jollekin huu-haa-persulle,

      • Himmelsauge

        Olen kyllä samaa mieltä siitä ettei kannata äänestää jos ei tiedä ketä äänestää. Äänestysikärajaa ei pidä laskea, päinvastoin korottaa.
        Lapsilla on nykyään niin suuri sananvalta että en ihmettelisi jos kouluissa, yläasteella ja lukiossa, lapset saisi äänestää. Siitä sitten voisi vielä laskea ala-asteelle.. 🙄🏃🐈🐕.....


      • Himmelsauge kirjoitti:

        Olen kyllä samaa mieltä siitä ettei kannata äänestää jos ei tiedä ketä äänestää. Äänestysikärajaa ei pidä laskea, päinvastoin korottaa.
        Lapsilla on nykyään niin suuri sananvalta että en ihmettelisi jos kouluissa, yläasteella ja lukiossa, lapset saisi äänestää. Siitä sitten voisi vielä laskea ala-asteelle.. 🙄🏃🐈🐕.....

        Ääni on aina tärkeä, silloin kun on puolueesta varma.
        Sinne se menee yhteiseen pottiin.


    • Kannattaa osallistua, osallistun tänään ja käväsen tuossa lähikirjastossa.

    • biilisti

      Stadissa on kova vääntö pormestarista Sinnemäen ja Vapaavuoren välillä, jonka omalta osaltani aion ratkaista miehen eduksi pyöräteitten ensiaurausta vastaan.

      • Himmelsauge

        En ole koskaan äänestänyt puolueen perusteella, aina henkilöä.
        Ensin minulla on kokonaisnäkemys asioiden tilasta, valitsen henkilön jolla on minun mielestäni kykyjä hoitaa asioita, järkeä, tietoa, rohkeutta, kokemusta. Minä en kaipaa itselleni mitään erikoisia asioita.
        Ajattelen lähinnä kollektiivisesti, minä olen vain yksi monista 🙃


      • Himmelsauge
        Himmelsauge kirjoitti:

        En ole koskaan äänestänyt puolueen perusteella, aina henkilöä.
        Ensin minulla on kokonaisnäkemys asioiden tilasta, valitsen henkilön jolla on minun mielestäni kykyjä hoitaa asioita, järkeä, tietoa, rohkeutta, kokemusta. Minä en kaipaa itselleni mitään erikoisia asioita.
        Ajattelen lähinnä kollektiivisesti, minä olen vain yksi monista 🙃

        "biilisti"
        Hyvä! Älä äänestä Sinnemäkeä anna sen mennä sinne mäkeen mihin se kuuluukin"persmäkeen" ja heitä liukuri perään, joutaa hyvin. 😁


      • Demarivaari

        Pormestari valitaan suurimmasta puolueesta. Nyt Stadissa täytyy äänestää kokkareita ( valitettavasti ) runoilijasinnetännemäen peittoamiseksi.

        Täytyy puoluepolitiikka jättää hetkeksi taka-alalle, kun tästä tuli pormestarivaali. Demareiden I-C.Björklund ja Ilkka Taipale ovat jo ilmoittaneet haluavansa Vapaavuoren pormestariksi.


      • biilisti

        "Demarivaari" ihanko oikeesti ovat I-C.Björklund ja Ilkka Taipale liputtaneet Vapaavuoren puolesta!? Tuo oli uutta, vaikka paikanpäällä asustelen.


      • Demarivaari
        biilisti kirjoitti:

        "Demarivaari" ihanko oikeesti ovat I-C.Björklund ja Ilkka Taipale liputtaneet Vapaavuoren puolesta!? Tuo oli uutta, vaikka paikanpäällä asustelen.

        Jep, linkistä selvisi. Samoin asun Stadissa.

        Soininvaara mättää hiukka kieli poskessa AS:stä:
        "– Virkamiehetkin ovat aivan lääpällään häneen."

        http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/501688-toinenkin-nimekas-demari-asettui-vapaavuoren-taakse-soininvaara-ei

        Ps. AS sanoi maailmanpyörässä pyöriessään, että suurimmasta puolueesta automaattisesti tulee pormestari.
        Monta plaraamista täytyi tehdä ennenkuin tämä löytyi:
        "Vaaleissa valittava Helsingin kaupunginvaltuusto valitsee kesäkuussa keskuudestaan Helsingille kaupungin ensimmäisen puhtaan poliittisen kaupunginjohtajan, pormestarin."
        Ellei tämä ole valeuutinen ( jota Hesarista ei nykyään tiedä ), niin peruutan tuon kokkareiden äänestämisen. Vapaavuori täytyy vaan ensin valita valtuustoon, mutta eiköhän se vaaliharavalle onnistu.


    • Ole sinä vaan just tommonen mahottoman jonnin joutava tyyppi,
      se on varmaan aikamoisen jonnin joutavaakin,
      minen kehtaa olla noin jonnin joutava...

      Kävin jo osallistumassa...

    • Kunnon.kansalainen

      Olin eilen ensimmäisten joukossa äänestämässä ja sen jälkeen verenluovutuksessa, tuli itseensä tyytyväinen ja tärkeänä olemisen olo. Aina ei ole.
      Tein sekä HS:n että IS:n vaalikonetestin ja äänestin molemmissa toiseksi parhaaksi tullutta tyyppiä. Ihan hyvä mahtoi olla parhaaksi valikoitunutkin, mutta en häntä tunne. Tokan tunnen ja arvotkin menivät yksiin.
      Nyt vain jännäämään, pääseekö tämä minulle lähes täydellinen ihminen läpi.

    • Auts, tein joutessani yhden vaalikonetestin ja numerolla yksi suosiostani kilpailee ehdokas, jota en ikinä äänestäisi.
      Paikkakunnan tuuliviiri, joka on poliitikon urallaan käynyt lähes kaikki puolueet läpi ja kerran perusti omankin yhden miehen ryhmän kesken vaalikauden.
      Kukas olikaan kakkosena, sama puolue, eri mies.
      Huh, tämähän kävi vaikeeksi, paras luottaa omaan arvioonsa ja äänestää sitä vanhaa tuttua.

    • Kunnon.kansalainen

      Kylläpä sait nauramaan tuolla tuuliviirijutullasi. Et sitten yhtään ajattele että teillä olisi jotakin yhteistä?

      • Ai mää vai?
        On meillä yhteistäkin, molemmilla on keliakia :)


    • soolona

      Mä kävin äänestämässä enkä taaskaan antanut ääntäni vanhoille pieruille. Mä nautin kansalaisluottamuksesta ja äänestin taas uutta ja nuorta verta kehiin. Mulla on toi ikä kriteeri alle 30 v. sitä vanhempaa en ainakaan äänestä. En tiä pääseekö läpi mut se ei oo mun asia oonpa äänestänyt. Sitä mä vaan toivon et vaihtuis kunnanvaltuuston lössit oikein huolella eikä siä näkyis näitä vanhoja partoja enään niiden hommat kun ollaan jo nähty, - ei tu mitn.

      • Se olisikin kiva kun löytyisi jostain sellainen taikurilössi, joka hoitaisi kepeästi kaikille kaikkea hyvää, onkohan noilla sun kolmekymppisillä ne taikurihommat hallussa.
        Laskeskelin tuossa, että korkeintaan kolme t neljät kunnallisvaalit ehkä näen jos hyvä tsäkä käy, joten itseäni nuorempaa mäkin äänestin, mutta fiksua ja viisasta, jolla hyvä tieto ja kokemus.

        toivotaan, että meidän kummankin ehdokkaat menee läpi vallan hurahtamaalla ja pääsevät näyttämään kyntensä.


      • New-age

        Kävin eilen ennakkoääneni antamassa. Oikeus mun mielestä, mitä ei kannata missata.
        Olen ollut taannoin vaalilautakunnassa. Mielenkiintoista oli, kun rupateltiin eri ryhmistä olevien kesken.


    • kökkötraktorix

      Täysin joutava, varsinkin kun Sipilä kuohitsi kunnilta vallan pois. Saadaan tilalle Kepun maakunnat, ah niin ihanaa maalaisliiton kähmintää.
      Jo jos ei taho, niin ei oo pakko. Voi mennä äänestämisen sijaan vaikka bingoon tai naistentansseihin.

      • "kökkötraktorix"

        On parenpi tehdä kuten minäkin teen.
        Huvittua.
        Nyt on tehty tällainen lehmän-kauppa.
        Seuraavat edus-kunta-vaalit kantavat vuorostaan hedelmää.
        Eli siis.
        Nyt annettiin tällaisen edus-kunnan tapahtua, jotta se putsaisi pöydät, tehden inhottavat uudistukset jotka ovat pakollisia...
        Seuraava hallitus korjaa hedelmät ja antaa jotain sovittua entiselle hallitukselle.
        Ja niin...
        Jatkuu seuraavissa numeroissa.
        Sillä...
        Aatteellisuus on kuollut.
        Jotain muuta yhteistä on astunut tilalle.
        -
        Lapsiamme kiittäen...vai?

        H.


    • Kävin kattelemassa yleuutisten arvokoneelta, missä ihmeessä se oma köörini oikein vaikuttaa. eli missä päin suomea vaaliehdokkaat olivat melkein laillani vastailleet.

      Vesilahden keskustassa pääsivät lähimmäksi 85%, vähän omituinentulos, mutta olkoon, seuraavaksi Urjalan sosiaalidemokraatit ja Parikkalan liberaalit jne

      kaikista kauimmaksi jäivät Espoon piraatit, Järvenpään kristilliset ja Helsingin feministit.

      Tulipahan tuokin tärkeä asia nyt tutkittua ihan koneen kanssa, hehheh

    • Himmelsauge

      Veljekset
      Pinnasängyn pinnojen välistä kurottuu käsi kohti pulleaa poskea
      ja nipistää liian lujaa
      Kasvettuaan liian suuriksi he päättävät kuitenkin syödä samaa ruokaa
      ja tuntea samat tytöt
      Niitä on kaksi ne ovat veljekset neljä viisuista silmää neljä kättä jotka ovat mukiloineet toisiaan läpi elämän
      Kerrostalon kellarin portaissa sammuu valo toinen murisee hurjana
      toinen vikisee kauhuissaan
      Kasvettuaan suuriksi he päättävät kuitenkin käydä samoissa maissa
      ja lukea samat kirjat

      Anni Sinnemäki

    • Hakkloi

      Perussuomalaisille annoin ainoan ääneni, vaikka oppositio yrittää vikuroida.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe