Mitäs mieltä tällaisesta olette?

minäpävaankysyn

Sain jo vuosia sitten kuulla isältäni, että hän teki etukäteen testamentin ja se menee seuraavasti: meitä on 2 sisarusta ja minä saan omakotitalon, toinen sisar saa järvenrantamökin. arvoa näillä on suunnilleen samat, mutta sisareni saa vielä mökin päälle 20% omakotitalosta.
Minä olen meistä se köyhempi, jolla ei ole perhettä eikä töitä. Elelen sairaseläkkeellä. Sisarella on perhe, uudehko auto, hieno omakotitalo ja asiat on hänellä hyvin.
Itse sain vuosia sitten asua vuokralla isäni omakotitalossa, josta silloin sovittiin että maksaisin sen itselleni 10 vuoden vuokra ajalla, mutta mokasin vuokrat ja laittoivat minut etsimään kaupungilta vuokrakämpän.
Onneksi minulla oli säästöjä sen verran, että päätin muuttaa tästä katkerana kauas pois syntymäkaupungistani ja sain ostettua halvalla pientalon, jossa nyt asustelen.

Mieltäni painaa tuo perintö, koska se tuntuu epäreilulta.
Olen ollut koko aikuis ikäni sairaseläkkeellä ja kortit ei ole menneet minun kohdallani tässä elämässä ihan tasan.
ei ole perhettä, eikä varmaan enää tulekaan, eikä tässä enää töihin mennä.

Muistan kun minulle kauan sitten isäni sanoi,että sisar ei tykännyt kun sain isäni omakotitalossa asua vuokralla ja kuten edellä mainitsin, niin tarkoitus oli saada se itselleni, mutta se homma meni puihin.

Nyt kun käyn muutaman kerran vuodessa vierailemassa sukulaisilla, ei minuun sisareni halua pitää edes yhteyksiä, aina on kuulema jotain muuta.
He asuvat isäni lähellä ja kun mökillä ei isäkään enää myöhemmin iän tullessa tarpeeksi täyteen jaksa paikasta huolehtia, niin kukas siellä silloin ilmaiseksi nauttii järven äärellä, no sisareni perheineen tietysti.
tiedän miten tämmöinen menee,.
Katselen itse vierestä kun toiset saa hienon huvilan järvirantoineen ja sinnekään ei matkaa ole kuin pikkusen.

En edes halua perinnöistä koskaan puhua, mutta kun tällaisia testametteja etukäteen tehdään ja sen jälkeen halutaan panna vielä välitkin poikki ( ilmeisesti ettei tulisi riitaa asiasta ) niin kyllä sitä aina välillä miettii, että miksi näin.

Ärsyttää sekin että tuo 20% vielä pitää siihen päälle laittaa.

Kunpa ihmiset ymmärtäisivät että välienpito ja reilu tasapeli on tärkeää.
Itsekin haluaisin olla osakas tuolle huvilalle, jakaa sen tasan.
Tuskin enää koskaan pidän sisareeni mitään välejä, kun minut tällä tavoin jätetään kaiken perheen ulkopuolelle kylmästi. Minulla ei ole koskaan varaa tuollaisiin huviloihin.
Sisareni lapset hemmotellaan sukulaisten toimesta piloille.
Että mitä neuvoja teillä tällaiseen tilanteeseen, kun minusta tämä nyt ei vaan tunnu kivalta ja asiasta en tietenkään helpolla haluaisi puhua, kun en pidä että ihmiset edes suunnittelevat tulevaisuuttaan, ikäänkuin kohta niitä rakkaita läheisiä ei enää ole. siltä tuo kuulostaa, että mietitään vaan arvoa ja samalla pilataan välitkin.
enhän minä muuta tässä mieti, mutta ymmärrätte varmasti miltä tämmöinen tuntuu minun tilanteessa.

4

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pössö

      Missä Äitisi perintö on?

    • 00530

      Ikävältähän se tietysti tuntuu, jos kokee itseään kohdellun sisarustaan huonommin. Mutta perittävä voi näinkin halutessaan tehdä - tiettyyn rajaan asti.

      Rintaperillisellä, jollainen olet, on perittävän testamentista huolimatta oikeus vaadittaessa saada lakiosansa, mikä merkitsee, että testamentti on tehoton siltä osin kuin se loukkaa rintaperillisen oikeutta lakiosaan.

      No, mikä se lakiosa sitten on? Se on suuruudeltaan puolet lakimääräisestä perintöosasta. Kun teitä isän lapsia on kaksi, kumpaisenkin perintöosa on puolet jäämistöstä, joten lakiosa on tästä puolet eli neljäsosa (1/4) isän jäämistöstä.

      Kerrot, että omakotitalo ja kesämökki ovat suurinpirtein saman arvoisia. Sinä perit ok-talon ja siskosi kesämökin; lisäksi siskosi saa 20 %:n osuuden ok-talosta.
      Oletetaanpa, että ok-talo ja kesämökki ovat 100.000 euron arvoisia. Minkälainen teidän kumpaisenkin perintö tällöin on arvoltaa? Sinä: 100.000 - 20.000 = 80.000 €, sisko: 100.000 20.000 = 120.000 €. Entä mikä on lakiosasi arvo. (100.000 100.000) : 4 = 50.000 €. Kun perit 80.000 €, mikä on enemmän kuin lakiosasi (50.000 €), isän testamentti ei loukkaa lakiosaasi, joten sen mukaan perinnönjaossa mennään.

      Jos luulet, että isä olisi erehtynyt pitämään ok-taloa kesämökkiä arvokkaampana, voisit hankkia niiden arvosta luotettavat arviot ja koettaa oikaista isän erehdyksen. Mutta jos erehdyksestä ei ole kysymys, sinun on tyytyminen isän tahtoon.

      Kun ok-talo tulee sinun ja siskosi yhteiseen omistukseen (suhteessa 80 / 20) kumpi tahansa teistä voi halutessaan vaatia tuon yhteisomistuksen purettavaksi siten, että - jos muusta välillänne ei sovita - kiinteistö määrätään myytäväksi. Kauppahinnan sitten jaatte keskenänne omistusosuuksien osoittamassa suhteessa. Jos taas sinä muuttaisit (yhteisestä sopimuksesta) ok-taloon asumaan, siskosi voisi vaatia sinulta vuokraa omistamansa osuuden osalta.

      "Sain jo vuosia sitten kuulla isältäni, että hän teki etukäteen testamentin"

      Yleensä testamentti tehdään etukäteen. Jälkikäteen, maan povesta, se voisi olla melko hankalaa.

    • Hupia_luvassa

      Tuossa onkin luvassa mukava loppuelämä, kun riitaisat ja kateelliset sisarukset omistavat yhdessä samaa taloa. Isän kosto maksamattomista vuokrista?

    • 744735

      "He asuvat isäni lähellä ja kun mökillä ei isäkään enää myöhemmin iän tullessa tarpeeksi täyteen jaksa paikasta huolehtia, niin kukas siellä silloin ilmaiseksi nauttii järven äärellä, no sisareni perheineen tietysti."

      Niitä testamentteja on tapana tehdä varuilta kun ikää alkaa tulla, eikä muullakeinoin enää oikein pääse ohjailemaan perillisiä.

      Kysyjää vaivaa ilmeisesti sisarkateus ja kypsymättömyys, joten olisi parempi suunnata ajatukset johonkin rakentavampaan kuin märehtiä mahdollista testamenttia ennenaikaisesti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe