Porin, Vaasan, Oulun ja Lappeenrannan yksiköt

Minnehaen

Kertokaa kokemuksia!

Rahoitus ja laskentatoimi kiinnostaa joten kertokaa onko hyvä proffia, millanen on opetuksentaso ja yleisesti opetuksesta sekä koulunkäynnistä. Onko paljon bileitä ja muuta toimintaa yms mukavaa. Mitä huonoo ja jos saisit päättää niin hakisitko vielä sinne missä nyt olet, jos et niin mihin hakisit? Kertokaa mielellään rehellisesti kaikki pkussat ja miinukset kaunistelematta.

Muistakaa laittaa että missä opiskelette☺

ja saa kertoo myös että jos hakisitte nyt niin mihin järjestykseen minuna laittaisitte ylläolevat koulut yhteishaussa?

Kiitti jo etukäteen!

4

356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VAAsaaaaa

      Jos rahoituksen opiskelu kiinnostaa ja hanken on pois vaihtoehdoista niin opetuksen kattavuuden ja tason perusteella Vaasa ehdottomasti. Suomen toiseksi laajin "suomenkielinen" rahoituksen ohjelma. Paikkana Vaasa on ihan jees, aika pieni ja opiskelijoita on ihan älyttömästi muihin asukkaisiin verrattuna. Varmasti joku noista mainitsemistasi paikoista on kivempi paikkakunta opiskella, mutta jos rahoitus kiinnostaa ja opetuksen laajuudella on iso painoarvo niin ehdottomasti Vaasa.
      Vinkkinä antaisin, että mene yliopistojen sivuille selaamaan opinto-oppaita. Sieltä löytyy miten jokainen yliopisto tarjoaa kursseja eri aineille. Yllättävän paljon on vaihtelua eri yliopistojen kesken! Esim. jos vertaa vaikka turun ja vaasan rahoitusta.

    • vaasaanvaan

      Jep, Vaasa noista vaihtoehdoista ehdottomasti paras. Vaasan rahoituksen ohjelma on saanut kansainvälisiä laatusertifikaatteja ja tiesmitä. Rahoituksen opetus myös hyvää ja maisterivaiheessa kaikki kyllä tapahtuu englanniksi. Opiskelijakaupunkina Vaasassa ei ole mitään vikaa.

    • VaasaAlumnus

      Jos puhdasta rahoitusta haluat opiskella niin noista vaihtoehdoista Vaasa ja Oulu taitavat olla sun ainoat vaihtoehdot. Lappeenrannassa rahoituksen ohjelma muistaakseni nimeltään strategic finance tms. joka käsittääkseni / nimen mukaan enemmän strategia / corporate finance yhdistelmä ja Porissa ei kai rahoitusta minkäänlaisena pääaineena (?). Kuten joku edellä mainitsi niin kannattaa tarkistaa vielä opinto-oppaat kaikkien koulujen osalta onko asia muuttunut.

      Varmasti joka paikassa mukava opiskella. Vaasa on noista isoin kauppakorkeakoulu (2. suurin Suomessa), Pori varmasti kaikkein tiivin yhteisö, LPR iso teku (sivuainemahdollisuudet, mutta myös miesylivalta kampuksella (riippuu sinusta onko hyvä vai huono)) ja Oulu taitaa olla noista isoin yliopisto ja suurin kaupunki muutenkin. Omasta kokemuksesta Vaasassa oli kiva opiskella, halpa asua, mukavia tyyppejä ja laskentatoimen ja rahoitusken laitoksen tyypitkin olivat pääosin hyvää porukkaa jos heille uskaltaa mennä juttelemaan. Muista kaupungeista en osaa sanoa objektiivisesti.

    • opiskelija-

      Opiskelen itse Porissa laskentatoimea ja rahoitusta. Opetus on ollut pääaineessa todella hyvää ja etenkin laskentatoimen kurssit ovat olleet hyvin mielenkiintoisia ja opettaja on asiantunteva ja välillä hyvinkin vaativa. Porissa voi siis opiskella laskentatoimea ja rahoitusta kandivaiheessa ja maisterivaiheessa voi valita, sisäisen tai ulkoisen laskentatoimen tai rahoituksen.
      Yksikkö on melko pieni, joten kaikki tuntevat toisensa ja opetus tapahtuu pienemmissä ryhmissä. Kurssivalikoima on ollut yksikön pienuuteen nähden mielestäni hyvä ja monenlaisia sivuaineitakin voi opiskella. Ristiinopiskelu mahdollisuuden ansiosta Porissa on mahdollista opiskella myös Porin yksikön Teknillisen yliopiston opintojaksoja. Lisäksi voi hakea opinto-oikeutta Turun kauppakorkeakoulun Turun yksikköön opinnoissa, joita ei Porissa tarjota.

      Opiskelukaupunkina Pori on ihan ok. Ihmisiin tutustuminen vie oman aikansa, mutta opiskelijapiirit ovat tiiviitä, jos vain itse on pippaloissa mukana. Itse olen enempikin keskittynyt itse asiaan ja jättänyt bileet vähälle, koska aion valmistua nopeammin.

      Hyvinä puolina voisin sanoa, että Porissa on asunnot halpoja ja keskustasta saa edullisen kämpän vielä koulun alkaessa. Pori on kaupunki, jossa on kaikkea mitä tarvitsee, mutta ei ole kuitenkaan sinällään iso. Joki halkoo keskellä kaupunkia ja alle 20 km päässä on meren ranta. Työllisyysnäkymät ovat ihan hyvät ja kulkuyhteydet on ihan ok. Junalla pääsee tampereelle ja bussilla pääsee tampereen suuntaan ja turkuun. Ei kuitenkaan kannata muuttaa keskustan ulkopuolelle, jos ei ole omaa autoa, koska julkiset yhteydet kaupungin sisällä ovat huonot.

      Itse tulin tänne ihan vahingossa, kun tulin vaan tekemään pääsykoetta, mutta on täällä ihan mukava ollut asua. En tiedä noista muista vaihtoehdoista muuta kuin, että lappeenrannassa on ainakin hyvä henki opiskelijoiden kesken, siellä on monenlaisia pääaineita ja on mahdollista Porin tapaan yhdistää myös teknillisen yliopiston tarjontaa opintoihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    9. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe