Kuka lähtee mukaan kokeiluun?

Sarjalaihduttaja

Tuossa puntarilla tuskaillessa ajattelin, että tästä painonpudotuksesta on tullut minulle pakkomeille, ja voisin yrittää ahdistumisen sijaan muuttaa ajattelutapaani kokonaan. Koska syön normaalia hyvää ja monipuolista ruokaa, aionkin tästä päivästä eteenpäin syödä samaa ruokaa kuin ennenkin, myös herkkuja, kuten kahvilla leivoksen tms., mutta unohdan kellon kyttäämisen ja ruoka-ajat. Vastaisuudessa aion kuunnella vain kehoani.

Eli nyt aloitan loppuiän muutoksen noudattamalla kahta yksinkertaista ohjetta:

1. SYÖ VASTA, KUN ON OIKEASTI NÄLKÄ (siis niin, että vatsa murisee tai on vähällä murista).

2. ÄLÄ OTA LISÄÄ (lastaan lautaselle tasan se, mitä kerta-annoksena syön riippumatta annoksen koosta, enkä ota toista annosta).

Lähteekö joku mukaan kokeilemaan?

Tänään söin aamupalaksi maustamatonta jogurttia ja välipalapatukan, ja nälkä tuli siivouksen ja muun touhun jälkeen juuri nyt eli vähän yli klo 11.00. Laitoin riistasuikaleita ja wok-vihanneksia pannulle kypsymään! Ilmeisesti kroppani mukaan kolme tuntia on ok ruokaväli, mutta toivon, että vastaisuudessa nälkä ei tule näin tiuhaan.

47

512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sarjalaihduttaja

      Lenkillä havahduin ajatukseen, että onpas rentoutunut olo! Ei mitään kellon vilkuilua tai kaloreiden laskemista tai ruuan miettimistä. Söin lounaan noin klo 11.30 eli puoli tuntia normaalia myöhemmin, eikä vielä ole nälästä tietoakaan. Normaalisti vapaapäivänä olisin syönyt tähän mennessä jo aamupalan, lounaan, välipalan, ja olisin valmistamassa toista lämmintä ruokaa. Miksi? Pelkästä tavan vuoksi syömisestä varmaan. Eihän minulla nyt ole yhtään nälkä, vaikka olen syönyt vähemmän kuin ennen (koska en ole ottanut santsiannoksia) ja porskutan edelleen neljän aterian sijasta kahdella aterialla. Ehkäpä tämä voikin toimia? Nähtäväksi jää...

    • Enlaihduta

      En voi ikävä kyllä lähteä tähän juttuun mukaan, sillä jos en syö "kellon mukaan" 3-4 tunnin välein jotain, unohdan syödä ja vahingossa olen syömättä 8-12 tuntia, mikä johtaa ahmimiseen, verensokerin heilahteluihin ja lihomiseen.

      Tuo voi sopia joillekin, mutta ei minulle, jolla normaali näläntunne menee nopeasti ohi eli kroppa alkaa syömään lihaksia.

      • Sarjalaihduttaja

        Minulla näköjään kroppa elää kellon mukaan ilman kellon tuijottamista. Kun kyttäsin kelloa, teki koko ajan mieli syödä, enkä millään pysynyt annoskoossa. Nyt, kun olen tämän päivän elänyt kroppaa tarkkaillen, ei ole ollut mitään hinkua syödä ylimääräistä eikä ole ollut yhtään ruuanhimoa, vaan olen ollut täysin rentoutunut ja luotan vain, että vatsa ilmoittaa kyllä... ja ilmoittaa se! Kelloa olen vilkaissut vasta, kun olen tuntenut nälkää ja hyvin on mennyt: aiemmat ruokailut klo 8.00, klo 11.30, ja klo 14.30. eli kolmen tunnin välein. Nyt katsoin, että kello oli vähän yli viisi, eikä vielä ole nälkä, mutta tuntuu vatsassa aika mukavalta ja tasapainoiselta. Katsotaan nyt, milloin murahtaa, mutta näköjään minun kannattaa kuunnella kehoani, koska keho tietää parhaiten.


    • Sarjalaihduttaja

      Päivitän tässä alussa tiuhaan, koska tuntuu, että olen löytämässä vihdoin keinon, jolla en ota suorituspaineita laihtumisesta, ja jonka yksinkertaisia sääntöjä voin oikeasti noudattaa loppuelämäni. Tämä ensimmäinen päivä tähän asti on ollut huikea menestys! Olen aiemmin yrittänyt vaikka mitä, mutten koskaan ole tullut ajatelleeksi, että näin yksinkertainen, hetken mielijohteesta keksitty konsti voisi oikeasti toimia paremmin kuin laskeminen ja asioista pingottaminen. Painonpudotuksesta en voi tietää ennen kuin viikon päästä, mutta tällä hetkellä olen vain haltioituneen onnellinen siitä, että olen onnistunut elämään koko päivän ilman paineita ja vatsassa on yhtä hyvä ja tyytyväinen olo kuin korvien välissä.

      Ai niin! Lähtöpaino 85,5kg ja kärsin ahmimishäiriöstä, mikä on tehnyt painonpudotuksesta todella, todella vaikeaa.

    • Sarjalaihduttaja

      Nyt kello on 19.30. Tähän asti olen syönyt koko päivän aikana:

      Noin 1dl maustamatonta jogurttia, välipalapatukka, asiallinen annos wok-vihanneksia, vähän riistasuikaleita ja keitetty kananmuna, 2kpl juustovoileipiä, pienehkö pala kinkkupiirakkaa.

      Normaalisti olisin voinut ahmia tuon kaiken kerta-annoksena ja siihen kaikki muut ateriat päälle. Nyt olen syönyt tuon neljässä erässä kärsimättä minkäänlaista ahmimisen tarvetta, ja se on ahmimishäiriöiselle älyttömän hieno homma!

      Huomenna jatkan samalla stressittömällä linjalla ja tarkkailen kehoani sen sijaan, että kuuntelisin skitsoa, ahmimaan käskevää psyykettäni.

    • ApSarjalaihduttaja

      Tänään aamulla mukava olo. Nyt on työpäivä, joten systeemini toimii varmaan vieläkin paremmin, koska töissä aika menee nopeammin kuin vapaapäivänä. Normaalisti olen tuijottanut kelloa töissäkin ja yrittänyt sovittaa ruoka-aikoja sellaisiin väleihin, missä ei välttämättä aina ole ollut mahdollista syödä, mikä taas on johtanut siihen, että olen joutunut ottamaan ylimääräisiä välipaloja siinä pelossa, että verensokeri laskee liian alas ja olen sitten ahminut, kun lopulta olen päässyt syömään. Tai sitten on ohittanut lounaan pelkällä välipalapatukalla, koska on 'ollut pakko syödä', koska kello ja painonhallintaohjelma niin käskee, vaikk töissä ei kunnon ruokailuun sopivaa hetkeä juuri siihen kellonlyömään ole ollut. Nyt voin seurata kehoani kellon sijaan, joten saan luvan kanssa syödä vain välipalapatukan jos muuta ei ehdi, ja syödä sitten jotain muuta, kun vatsa kurnii, eikä tarvitse tuntea siitä syyllisyyttä ja parjata itseään. Kunhan en syö enempää kuin yhtä annosta, enkä syö ennen kuin on kunnolla nälkä.

    • Sarjalaihduttaja

      Kello on melkein 12.00 ja vatsa päätti lounastauosta vasta nyt, vaikka söin aamupalaksi vain välipalapatukan ja senkin jo heti seitsemän jälkeen. Olin siis oikeassa: työpäivinä ei tule nälkä läheskään yhtä tiuhaan kuin vapaalla, koska mitään nälän tunnetta ei ollut melkein viiteen tuntiin. Lounaaksi lastasin lautaselle ison läjän kasviksia, noin 80g jauhelihaa, ja keitetyn kananmunan. Tämä on minulle ihan normaalia ruokaa, ei mitään dieettipöperöä. Rakastan kasvisruokia <3 Lihaa ja kananmunia syön vähän, mutta lähinnä proteiinin takia ja siksi, että sillä saa ruokaan makua ja mukavasti suutuntumaa.

      • Enlahduta

        Vaikutti tämä päiväsi minunkin päivärytmiin sopivalta. Tosin en syö välipalapatukoita, koska niissä on sokeria ja lisäaineita. Söin aamulla 7:00 kaurapuuroa ja mustikoita, n. klo 9:00 vähän raakapähkinöitä. Lounas jo kello 11:15. Annos oli pieni, kun ei ollut mikään hirveä nälkä. Kasvispihvin puolikas, puolikas kananmuna, punajuurta ja lihakastiketta, tuoretta kurkkua, salaattia, vesimelonia. Jos huikoo, iltapäivällä syön vähän raakapähkinöitä.


      • Sarjalaihduttaja

        Hyvältä kuulostaa! Sama kai se on, hakeeko sen rytmin kellon kanssa vai ilman kelloa, näköjään se onnistuu molemmin keinoin. Minä en stressaa noista sokereista sun muista, koska en ole koskaan ollut mikään sokerinisti. Voin vallan hyvin olla ilman karkkeja ym. viikon putkeen ja syödä sitten lasten karkkipäivänä (perjantaina) lasten antamista karkeista sen vähän mitä syön.


    • Sarjalaihduttaja

      Aamupala seitsemältä, lounas kahdeltatoista, lounaan jälkeen nälkä tuli klo 15.30. Silloin otin perjantaiherkut samalla, kun lapsetkin söivät omiaan eli noin 100g sipsejä ja muutaman karkin leffaa katsellessa.

      Illalla aion ottaa siiderin. Olen varannut kaksi pulloa kaksi, koska löysin uusia makuja, mutta yleensä en kykene juomaan kuin yhden. Aika säälittävää, mutta painonpudottajallehan on vain etua siitä, ettei ole viinapäätä.

      Edelleen tämä systeemi tuntuu toimivan. Herkkujen kohdallakin laitoin astiaan ne herkut, jotka kuvittelin jaksavani syödä, enkä ottanut etukäteen lastatun annoksen ulkopuolelta mitään. 100g sipsejä oli kyllä yliannostelua, mutta söin ne vaikka vähän ällötti. Normaalisti pienikin sipsimäärä olisi aiheuttanut sen, että olisin rynnännyt jääkaapille hakemaan leipää, jotta ällöttävän olon saisi pois vatsasta, mutta nyt pysyin annoksessani. Tällä nykyisellä systeemillä sain jopa herkkupäivänä pihistettyä kaloreista miettimättä tai laskematta yhtään mitään, ja silti jäi sellainen fiilis, etten jäänyt mistään paitsi. Aivan mahtava fiilis!

    • Sarjalaihduttaja

      Päivän ateriat syöty vatsan ilmoittamiin aikoihin eli nyt jälkikäteen kirjattuna: klo 7., klo 12., klo 15.30, ja iltapalalle on varattu pieni annos mämmiä <3, mutta vielä ei ole nälkä, vaikka kello on 20.00. Edellisestä ruokailukerrasta on 4,5h. Tästä olen tehnyt sen päätelmän, että kroppa ei tarvitse niin paljon ruokaa aamulla/aamupäivällä, eikä illalla, mutta itselleni nälkäisin ja samalla aktiivisin vaihe on ehdottomasti muutama tunti puolesta päivästä eteenpäin.

      HERKKUPÄIVÄN eli perjantain ateriat listattuna:
      välipalapatukka, lautasellinen kasviksia, noin 80g jauhelihaa, keitetty kananmuna, n. 100g sipsejä, muutama karkki. Illalla, kunhan nälkä iskee, syön vielä pienen annoksen mämmiä, jonka päälle laitan kermaa, ja juon siiderin.

      Edelleen voin sanoa, etten tunne syyllisyyttä edes tästä herkkupäivästä, koska tällä nykysysteemillä vähennän kaloreita automaattisesti jopa perjantaina, kun normaalisti saan tuplamäärän energiaa muihin päiviin verrattuna (ja normaalisti kärsin hirveästä syyllisyydestä sen jälkeen). Hieno tunne!

      MUKAVAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!

    • Sarjalaihduttaja

      Kolmas päivä alkamassa ja tuntuu, että tämä on jo liiankin helppoa. Enhän minä ole muuttanut oikeastaan mitään muuta kuin sen, etten ota lisää, enkä kyttää kelloa. Jännityksellä odotan, mitä vaaka tulee näyttämään. Ajattelin punnita ensi viikon keskiviikkona.

      Tänään on lauantai. Söin aamupalaksi palan ruisleipää juustolla. Kello oli siinä vaiheessa jo 8.30.

      Huomasin tuossa keskustelussani kohdan, jossa lukee "tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena". Olisikohan tuo sarjamarmattaja, joka pakkosyöttää 'kaikkitietäväisyyttään' ja jonka tuolla aiemmin omasta mielestäni ihan asiallisesti torppasin, laittanut tänne jonkun herjausviestin. Sääli, etten ehtinyt näkemään sitä. Aikuisten epätavallisen lapsellinen käytös ja mielenterveysongelmat kiinnostavat minua paljon, eikä ole parempaa paikkaa bongata normeista poikkeavaa käytöstä kuin tällaiset nettipalstat. Olen joskus haaveillut psykologin ammatista, mutta lasten syntymät ja elämä ylipäätään keskeytti opiskelun ja vei sitten myöhemmin aivan toiselle alalle, mutta uteliaisuus ihmismielen erikoisuuksia kohtaan on silti jäänyt osaksi minua.

      Joka tapauksessa, tästä alkaa viikonloppu!

    • Sarjalaihduttaja

      En tiedä johtuuko siitä, että join eilen siiderin vai siitä, että lapsille pitsaa paistaessa tuoksu teki itsellekin nälän ennen aikojaan, mutta nyt on nälkä siitä huolimatta, että söin aamupalan vasta 2,5h sitten. Vaikka otan perjantaisin vain yhden siiderin, se tekee vatsaan hontelon olon, joka aamulla voi aiheuttaa tarpeen syödä ylimääräistä.

      Tein itselleni puoli lautasellista kasviksia ja salaattia, ja otin puolikkaan pakastepitsan (175g). Pitsa on minulle yleensä sellainen heikkous, että sen kanssa pitää olla varovainen, joten tämä yhden annoksen systeemini todennäköisesti pelasti minut ahmimiskohtaukselta. Syön joka ruuan kanssa kasviksia, koska tykkään niistä tosi paljon, joten kasvisten kanssa en saa lautaselle mahtumaan kuin puoli pitsaa kerrallaan. Ennen olisin ottanut toisen puolikkaan heti ensimmäisen syötyäni, mutta nythän en voinut sitä tehdä.

      Iloinen, positiivinen olo, ja tästä tasapainoisesta olosta johtuen myös lenkkeily on tuntunut erityisen hyvältä. Teen yleensä joko kaksi noin 3km:n lenkkiä päivässä tai yhden 6km:n lenkin. Nyt on tehnyt mieli lähteä jopa ylimääräisille lenkeille ihan vain siksi, että on niin onnellinen olo.

    • Sarjalaihduttaja

      Kello on nyt 15.00 ja söin kolmannen aterian, mikäli mämmiä voi kutsua ateriaksi. Vatsa ilmoitti nälästä, kun lounaasta oli 4h. Keli on ankea, ulkona ei voi tehdä mitään ärtymättä liukkaudesta ja lumesta, eikä ole oikein mitään tekemistä, mikä latistaa yleisfiilistä. Olen tunnesyöppö, joten käväisen vaikka saunassa tai jotain, ettei ala ärsyttää tämä joutenolo.

    • Sarjalaihduttaja

      Pelasin lasten kanssa, kävin saunassa, imuroin, tein sämpylätaikinan ja vein sen saunan jälkilämpöön kohoamaan, enkä siltikään ole saanut kulumaan kuin 1,5h (sitten viime päivityksen) tätä piinallisen pitkää lauantaita. Voisin lukea kaikki Harry Potterit kannesta kanteen tai leipoa kuusikerroksisen kinuski-puolukka-kakun tai alkaa harrastamaan päälläseisontaa tai opiskella kyrillisiä kirjaimia tai Nietzschen filosofiaa ihan vaan, koska ei ole mitään fiksumpaakaan tekemistä!

      Huoh... Tämän takia laihduttajan pitäisi hankkia elämä ja yrittää painonpudotusta vasta sitten. Tappavaan tylsyyteen olisi helppo syödä.

    • bodaajamuija

      ilmeisesti useiden tutkimusten ja kokemusten mukaan 6 kertaa päivässä terveellisen ruoan syöminen tasaisin välein tuo hyvän tuloksen. aamupala,välipala,lounas,välipala,illalinen,iltapala.tasainen verensokerinsaanti,ei tule mitään äkkisuklaahimoja ym.

      • Sarjalaihduttaja

        Olen "sarjalaihduttaja" juuri sen takia, että otan stressiä siitä kelloon tuijottamisesta ja paineita onnistumisesta, jos noudatan tiukkaa kaavaa. Se "pakko toimia oikein" systeemi ei toimi minulla, se juuri saa minut ahmimaan.

        Nyt luotan omaan kroppaan ja hyvin näyttää kroppa itse ilmoittavan milloin on aika syödä. Nälän tunne ei tule tismalleen tasaisin välein todennäköisesti siitä syystä, että jotkut ruuat vaativat vatsalta enemmän työtä. Monta kertaa päivässä tulee syötyä, eikä ahmimiskohtauksia tule, kun luottaa omaan kehoonsa, mutta kuuntelee myös päätään (eli tajuaa olla ottamatta sitä toista annosta, koska sitä ei koskaan kuitenkaan tarvitse, se on pelkkä paha tapa). Yhtään kertaa en ole edes aikonut repsahtaa tällä nykysysteemillä, kun kaikkien muiden yritysten aikana menneinä vuosina olen repsahtanut tai monta kertaa meinannut repsahtaa jo ensimmäisten päivien aikana.


    • Sarjalaihduttaja

      Tänään syömiset ovat menneet aika epätasaisesti (klo 8.30, 11.00, 15.00, 17.00), mutta ahmimista ei ole ollut, mikä on minulle tosi tärkeää. Tällä hetkellä kello on 20.14 eikä ole vielä nälkä, mutta sitten kun nälkä tulee, aion ottaa jotain pientä, todennäköisesti taas sämpylän, koska ovat tuoreena niin hyviä.

      Kaikki tämän päivän ruuat listattuna:
      siivu ruisleipää juustolla, puoli lautasellista kasviksia ja salaattia, 175g pitsaa, pieni annos (2 kukkurallista ruokalusikkaa) mämmiä kermalla, itsetehty sämpylä juustolla. Myöhemmin illalla, kunhan nälkä tulee, otan vielä toisen sämplyän.

    • Sarjalaihduttaja

      Sunnuntai. Olisiko nyt 4. päivä menossa tällä systeemillä. Ei tunnu ollenkaan siltä, että pudottaisin painoa, mikä on tietenkin hyvä juttu.

      Aamupalan söin tänään vasta klo 9.00, joten saas nähdä kuinka myöhään menee ennen kuin tulee uudestaan nälkä. Tosin aamupala sisälsi vain kaksi välipalakeksiä ja noin desin maustamatonta jogurttia.

    • Sarjalaihduttaja

      Nälkä iski 3,5h:n jälkeen. Söin lautasellisen kasviswokkia ja pilkoin sekaan grillimakkaran. Lapset tahtoivat grillata, mutta itse en tykkää makkarasta, joten jouduin tekemään itselleni wokin, jonka sekaan pystyin piilottamaan ne makkarapalat :D Lisäksi söin pari ruokaluksikallista raejuustoa.

      Edelleen tosi kivat tunnelmat. Toivon vain, että tämä systeemi oikeasti tuo tuloksia. Kaloreiden määrä ainakin puolittuu, koska turha napostelu on jäänyt, eikä ahmimiskohtauksia ole tullut ainoatakaan. Jos joku ahmimishäiriöstä kärsivät sattuu tätä lukemaan niin voin suositella kokeilemaan tätä systeemiä. En ole koskaan aiemmin saanut pidettyä ahmimiskohtauksia näin hyvin kurissa ja syyllisyydentunteita poissa. Minähän annan itselleni luvan syödä sitä mitä olen syönyt ennenkin, mutta laitan vain sen rajan, etten saa ylittää yhden lautasen vetokykyä. Mutta homma ei varmaan toimi yhtä hyvin silloin, jos omat ruokailutottumukset ovat jo sisällöllisesti aivan perseestä eli jos on tottunut syömään pelkkää lasagnea ja grillimakkaraa ja pitsaa ym. Silloin kannattaa kyllä muuttaa ruuan sisältöäkin ainakin sen verran, että täyttää puolet lautasesta jollain terveellisellä ja antaa luvan ottaa toiselle puolelle sen mitä lautaselle mahtuu sitä epäterveellistä mönjää. Minulla on se etu, että tykkään terveellisestä ruuasta, eikä ylipainoni syy ole ravintosisällöltään kelvottomassa ruuassa vaan ahmimisessa. Oli ruoka sitten mikä hyvänsä, olen ahminut sitä pakonomaisesti, ja kyllähän normaali terveellinen ruokakin lihottaa, jos sitä lappaa järjettömiä määriä.

      Joka tapauksessa, sunnuntai on jo pitkällä ja kaksi ateriaa takana. Hyvin menee!

    • Sarjalaihduttaja

      Vatsa näyttää olevan tänään aika rytmikkäällä tuulella. Lounaasta vähän yli 3h. Söin sämpylän ja keitetyn kananmunan.

      Ystävä tulee kylään, joten saatan leipoa jotain makeaa. Onneksi makea ei ole paheeni, joten sitä pystyn kyllä syömään kohtuudella. Sen sijaan nuo itsetehdyt sämpylät olisivat ennen aiheuttaneet takuuvarman ahmimiskohtauksen, joten aiempien laihdutusyritysten aikana olen kokonaan kieltäytynyt leipomasta niitä. Nyt ei ollut huolta. En asettanut itselleni mitään paineita pysyä kohtuudessa, joten oli tosi rentoutunut olo, eikä sitten loppujen lopuksi tuottanutkaan mitään ongelmaa ottaa lautaselle vain se yksi sämpylä. Olisin voinut ottaa enemmän, mutta en ottanut. Lautanen on parempi ruokapoliisi kuin kello ja valmis ruokalista.

    • Sarjalaihduttaja

      4,5h edellisestä ruokailusta. Söin annoksen 4viljanpuuroa. Ystävä kylässä.

    • Sarjalaihduttaja

      Tämä sunnuntai alkaa olla syömisten osalta taputeltu eli kertausta tulee nyt. Ruokailut klo 9.00, 12.30, 15.30, ja 20.00.

      Kaikki päivän ruuat: 2 välipalakeksiä, n.1dl maustamatonta jogurttia, lautasellinen kasviswokkia, 2rkl raejuustoa, 1 grillimakkara, sämpylä ja keitetty kananmuna, ja annos 4viljanpuuroa.

      Näin jälkeenpäin arvioituna täytyy sanoa, että tuli syötyä liian vähän, mutta ruokailut tapahtuivat kuitenkin kohtuullisen tasaisin väliajoin. Olo tällä hetkellä on aivan älyttömän väsynyt. Väsyn aina vieraista, vaikka olisivat kuinka mukavia tahansa. Ennen olisin ahminut koko illan väsymykseen, mutta nyt ei tee mieli muuta kuin nukkumaan.

      Huomenna alkaa uusi viikko ja edessä on keskiviikon punnituskin. Ei vielä mitään laihtumista huomaa, mutta olo on ehdottomasti parempi, sekä henkisesti että fyysisesti. Toivon, että olisi pudonnut edes 2-3kg, mutta nähtäväksi jää.

    • 11v47kg

      Olen 11v 47kg huolissani painostani tullut kuultua sanottavaa painosta... Tuskimpa mikään ydinfyysikko pitää olla, että nuo noudattaa en kyllä sano että helppoakaan olisi, mutta kai siihen pystyy jos yrittää!

      • Sarjalaihduttaja

        Jos jatkuvasti kuulee muiden suusta moitetta tai huomioita painostaan, sitä alkaa tuntea syyllisyyttä joka ruokapalasta. Älä missään nimessä anna sen huomauttelun vaikuttaa sillä tavalla! Syyllisyys saa vain syömään enemmän.

        Kun itse olin 11v., kouluterveydenhoitaja sanoi minulle, että olen lihava, vaikka silloin olin kehityskäyrien mukaan normaalipainoinen. Sen terkkarikäynnin jälkeen ahmin ruokaa ihan hulluna, niin pahasti se masensi! Nuoruuden ja aikuisiän ennen raskaaksi tulemista olin normaalipainossa, hoikka jopa. Vasta raskaaksi tultuani aloin lihoa. Eli älä kanna liikaa huolta! Kyllä se paino tasaantuu, kun et stressaa siitä liikaa, vaan muistat liikkua paljon ja syödä normaalia kotiruokaa einesten sijaan.

        Tässä minun systeemissäni on se etu, ettei minun tarvitse luopua mistään ruuasta. Näillä yksinkertaisilla säännöillä opettelen vain hallintaa, jonka avulla saan pidettyä ahmimisen kurissa ja opin syömään järkeviä annoksia sopivin välein. Minusta tuntuu, että tämä voisi sopia sinullekin nimenomaan siksi, että voit noudattaa noita sääntöjä loppu elämäsi ilman mitään stressiä ja vaivannäköä. Eikä sinun tarvitse käydä kertaakaan puntarilla, jos syöt tällä tavalla normaalia kotiruokaa. Tällä tavalla et nimittäin ainakaan pääse lihomaan.

        Tsemppiä sinulle ihan kaikessa, koulussa ja kotona! Älä kanna liikaa huolta painostasi. Keskity kivoihin juttuihin ja elä normaalia elämää, kyllä se paino normalisoituu siinä sivussa.


    • Sarjalaihduttaja

      Maanantai. Söin aamupalan klo 8.00. Raavin mämmiastian pohjalta viimeiset lusikalliset, nyt on sitten nekin herkut syöty. On kevyt ja hyvä olo.

    • Sarjalaihduttaja

      Oli lyhyt päivä töissä. Nälkä kurni, kun tulin kotiin. Eli nyt klo 12.00 syön lautasellinen vihanneksia/kasviksia, raejuustoa, n.100g jauhelihaa, keitetyn kananmunan.

      Tänään ylitin taas yhden kynnyksen. Ennen minun on kaupassa käydessä ollut pakko ostaa jotain, vaikka mitään tarvetta ei olisikaan. Olen ostanut vaikka munkin tai patongin tai jotain ylimääräistä iltapalaa, vaikka kotona olisi jo kaikki tarvittava. Tänään kävin hakemassa imurin pölypusseja ja ensimmäistä kertaa huomasin, että päänsisäinen ääni totesi vain: " kaapeissa on ruokaa, ei tarvita muuta." Ennen olisin alkanut miettimään, tekeekö mieli mitään, onko jotain erityistä iltapalalle jne. Kylläpä osaakin olla tyytyväinen olo!

    • Enlaihduta

      Tuo on hyvä, että olet positiivisella mielellä koko ajan. Rentoutunut olo voi jo yksinään aiheuttaa painon laskua ja vastaavasti stressi nostaa painoa.

      Toivotaan, että keskiviikkona saat hyviä tuloksia, mutta jos tulokset eivät ole odotusten mukaisia, niin ei kannata lannistua.

      Itselle ei tule ahmimiskohtauksia, kun en syö tyhjiä kaloreita, vaan pidän huolen, että ruuassa on paljon ravintoaineita. Edelleen syön kellon mukaan. Äsken söin päärynän nälkääni. Seuraava ruoka on päivällinen vasta kello 18:00.

      • Sarjalaihduttaja

        Totta kylä, että stressi nostaa painoa, ja itse vielä kuulun siihen murheelliseen ihmistyyppiin, joka stressaa ihan kaikesta - myös painonpudotuksesta. En usko, että kykenisin loppuikääni elämään kellon mukaan, tällainen vapaa sielu kun olen, enkä usko, että jaksaisin loppuikääni miettiä tarkasti, mitä suuhuni laitan, siksikin itselleni on tärkeää löytää keino hallita painoa koko loppu elämän ajan jonkin yksinkertaisen nyrkkisäännön avulla.

        Minulla ahmiminen on täysin psyykkinen juttu, joka juontaa juurensa peräti varhaislapsuuteen asti. Ei siis ole kyse syömisen laadusta niinkään vaan psyykkeestä. Minähän syön terveellistäkin ruokaa yli tarpeen, syön ihan kaikkea yli tarpeen, ja syön ihan mihin tunteeseen tahansa, vaikka sattuu ja oksettaa, syön silti. Olen siis syömishäiriöinen. Olin syömishäiriöinen silloinkin, kun olin vielä hoikka.

        Kiitos tsempeistä, ja tsemppiä sinullekin! Mukavaa, että käyt kommentoimassa. Tämä palsta on minulle sellainen purkautumisen ja jakamisen kanava, joten on upeaa, että joku jaksaa lukea ja kertoa kuulumisia ja vaihtaa ajatuksia.


    • Sarjalaihduttaja

      Söin niin tuhdin lounaan, ettei nälkä tullut ennen kuin vasta nyt, melkein 5h edellisestä syömisestä. Olen ollut koko päivän liikkeessä, sekin voi vaikuttaa siihen, etten ole huomannut nälkää ennen tätä. Söin sämpylän margariinilla.

    • Sarjalaihduttaja

      Nyt taitaa olla tämän päivän syömiset tältä päivää tässä. Luulin, että olen nälkäinen, joten söin iltapalaksi leivän, jonka välissä oli kasvispihvi, vähän sellaisen 'laihialaisten hampparin', mutta nyt alkoi tuntua, ettei se voinut alunpitäenkään nälkää olla, koska siitä tuli aivan jumalaton ähky. Jos vatsa olisi oikeasti ollut tyhjä, en olisi tullut näin kauhean täyteen.

      Eli ruokailut tänään klo 8.00, 12.00, 16.45, 19.45.

      Päivän ruuat: pari lusikallista mämmiä kermalla, lautasellinen kasviksia, 2rkl raejuustoa, 100g jauhelihaa, keitetty kananmuna, sämpylä, kasvispihvi leivän välissä.

      Olen liikkunut päivän mittaan tosi paljon. Se selittänee kyllä ruokahalua aika pitkälle.

    • Sarjalaihduttaja

      Tiistai. Aamupala klo 8.00, maustamatonta jogurttia ja 2 välipalakeksiä.

      Huomenna on punnitus. Nyt jostain syystä turvottaa kauheasti, joten pelkään, että se vaikuttaa huonolla tavalla tulokseen. Toisaalta, olen jo etukäteen päättänyt, etten anna tuloksen vaikuttaa mielialaani. Pienikin pudotus riittää.

    • Sarjalaihduttaja

      Klo 12.00 lounaaksi iso salaatti ja noin 100g lihaa, raejuustoa, keitetty kananmuna.

      Aika yksipuolista, koska en ehdi työpäivinä kummempaa tehdä.

    • Sarjalaihduttaja

      En mielestäni syö liian paljon kerralla, eikä ruuasta tule ähkyyn, mutta silti menee melkein 5h ennen kuin tunnen nälkää lounaan jälkeen. Se on aika pitkä väli, kun lounas koostuu 70-80%:sti kasviksista. Luotan silti systeemiini. Kyllä kroppa kertoo, milloin vatsa on tyhjä.

      Nyt kello on noin 17.00 ja syön taas 'laihialaisen hampparin' eli pihvi kahden ohuen leipäsiivun välissä. Ei muita täytteitä, ei edes margariinia. Tällä kertaa pihvi on lihaa ja kaloreita koko ruuassa leipineen ja pihveineen varmaan jotain 300kcal. Ei yhtään hyvän makuista, mutta kaapista ei löydy muuta ennen kuin pääsen huomenna kunnolla kauppaan.

    • Sarjalaihduttaja

      Masentava päivä. Tosi ahdistavia juttuja tapahtui iltapäivällä, ja kaikki on mennyt pieleen sen jälkeenkin. Ennen olisin ahminut suruuni, mutta nyt tuntuu yllättävän helpolta olla syömättä tunteisiin. Suututtaa silti kaikki.

    • Sarjalaihduttaja

      Tämän päivän syömiset klo 8.00, 12.00, 17.00. Nyt kello noin 21.00, joten syön vaikka porkkanoita, koska vähän tuntuu nälkäiseltä, mutta mitään muuta ei tee mieli.

      Syömiset tänään: 2 välipalakeksiä, 1dl maustamatonta jogurttia, iso salaatti, 100g jauhelihaa, keitetty kananmuna, 2rkl raejuustoa, jauhelihapihvi kahden leipäsiivun välissä, 2 porkkanaa.

      Huomenna on ensimmäinen punnitus. Koska olo on edelleen aika turvonnut, en uskalla olla kovin optimistinen, mutta toivon silti sitä 2-3kg pudotusta. Aamulla se nähdään!

    • Sarjalaihduttaja

      1. PUNNITUS
      Lähtöpaino oli 85,5kg.
      Tänä aamuna vaaka näytti 82,8kg.
      Eli yhteensä pudotusta viime torstailta tähän keskiviikkoon hienot 2,7kg!

      Tämä on juuri sellainen tahti, jota odotin ja toivoin!
      Jos pudotus olisi ollut viittä kiloa tms., olisin uskonut, että olen syönyt liian vähän ja kaikki pudotettu paino olisi ollut vain nestettä, mutta uskon, että tällä systeemillä saan tarpeeksi energiaa, en ole jatkuvasti nälkäinen, ja saan pudotettua painoa taisaista tahtia niin, että lähtee muutakin kuin turvotus.

      Nyt on keskiviikko, söin aamupalaa klo 7.40. Kaksi siivua ruisleipää juustolla.

      • Enlaihduta

        Onneksi olkoon! Olen iloinen puolestasi - sait hyviä tuloksia! :)
        Tuo näyttää toimivan sinulla hirmu hyvin.


    • Sarjalaihduttaja

      Tekee mieli hyppiä ilosta ihan vain siksi, että tämä tuntuu niin helpolta.

      Lounas vähän yli klo 12.00, keitettyä porkkanaa, herne-maissi-paprikaa, raejuustoa, noin 1,5dl jauheliha-perunasoselaatikkoa.

      Lähden pääsiäisenä sukuloimaan. Viimeksi, kun näin kyseiset sukulaiset, painoin 79kg. Olisin ikionnellinen jos saisin painon ennen pääsiäistä jonnekin 80 kilon hujakoille. Ehkäpä painooni pakkomielteisesti suhtautuvat sukulaiseni eivät silloin saisi ainakaan lisää syitä vahdata jokaista suupalaani.

    • Sarjalaihduttaja

      Klo 15.30 söin siivun ruisleipää ilman margariinia, juustolla ja kananmunalla.

    • Sarjalaihduttaja

      Kävin vaateostoksilla. Paidoissa meni koko M. Housujen vyötärö kiristi jopa koossa 42. Jouduin ostamaan vyötärön takia kokoa 44. Järkyttävää! Ompelukoneella on kavennettava lahkeet sopiviksi.

    • Sarjalaihduttaja

      Kello 19. Kolme porkkanaa. Ei ehdi muuta.

    • Sarjalaihduttaja

      Johan oli hoppua iltapäivästä eteenpäin. Nyt kello 20.00 ja hampaat pesty. Ei varmaan jaksa enää odottaa seuraavaa nälkää, kun tekee tiukkaa valvoa ylipäätään yhdeksään, että saan lapset nukkumaan.

      Päivän ruokailut kello 7.40, 12.00, 15.30, ja 19.00.
      Kaikkineen ruuat: 2 siivua ruisleipää juustolla, 1,5dl jauheliha-perunasoselaatikkoa ja lautasellinen keitettyä porkkanaa ja herne-maissipaprikaa, 2rkl raejuustoa, 1 siivu ruisleipää, jonka päällä juustoa ja keitetty kananmuna, 3 porkkanaa.

    • Sarjalaihduttaja

      ENSIMMÄINEN PUNNITUS ON TÄNNE KIRJATTU JA HYVIN MENEE, JOTEN JATKAN OMILLANI TÄSTÄ ETEENPÄIN. Tulen päivittämään vain puntaripäivisin, muuten tulee järjettömän pitkä viestiketju, jota kukaan ei lue :D Tsemppiä kaikille elämänmuutoksen ja painonsa kanssa painiville!

    • Sarjalaihduttaja

      Tulin vain kertomaan, että huomaan nyt ruokamäärän pienenevän vähän kuin itsestään. Minulle on kehittynyt jonkinlainen 'laihduttajan omatunto', joka kieltää lastaamasta lautaselle niin paljon, että tulee ähky. En siltikään tunne syyllisyyttä siitä, että syön mitä haluan. Se on hyvä.

    • Sarjalaihduttaja

      PUNNITUS!
      Lähtöpaino 85,5kg
      1. punnitus 82,8kg
      2. punnitus 82,1kg

      Eli painoon -0,7kg pudotusta, olen tosi tyytyväinen! Tahti on juuri sellainen kuin pitääkin.

      Tähän viikkoon on mahtunut yksi ahdistuksen laukaisema ahmimiskohtaus, muuten on sujunut hyvin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    6. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    7. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    8. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    9. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    10. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    Aihe