Taksit halpenee?

HyväKirjoitusUS

Taksiliikenne vapautuu ja hinnat halpenee, kerrotaan. Tulevaisuudessa taksin voi tilata lennosta heilauttamalla kättään. Merkittäviä uudistuksia jotka kertovat ettei lainvalmistelijoilla ole hajuakaan siitä kuin taksit toimivat nykyisin. (Ihme että Berner ei tiedä, onhan laki hänen allekirjoittamansa.)

Miksi taksin katolla on keltainen valo? Siksi että se kertoo taksin olevan vapaa, eli heilautat kättäsi nähdessäsi sellaisen ja taksi nappaa sinut kyytiin. Ellei valo pala, se meinaa että taksi on ajossa tai vapaalla joten se ei sinua ota kyytiin. Berner ei luultavasti saa taksia, hosui kuinka vaan, olipa valo vapaa tai ei. Syykin lienee selvä, ei sitä kukaan vapaaehtoisesti kyytiin ota.

Hinnoittelusta on kanssa hiukan outoa tietoa. Meillä on enimmäishinta järjestelmä. Taksi siis voi ajaa vaikka ilmaiseksi, se vaan ei saa laskuttaa enempää kuin laki vaatii.

Finlex : http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20160570

1 §
Perusmaksu
Taksiliikenteessä kuluttajilta perittävä perusmaksu saa olla enintään 5,36 euroa, jos kuljetus alkaa arkipäivänä klo 6:n ja 20:n välisenä aikana. Enintään 5,36 euroa saadaan periä myös kuljetuksesta, joka alkaa klo 6:n ja 16:n välisenä aikana lauantaina tai kirkkolain (1054/1993) 4 luvun 3 §:n mukaisten juhlapäivien, vapunpäivän tai itsenäisyyspäivän aattona. Muina aikoina ja sunnuntain ollessa aattopäivä perusmaksu on enintään 8,18 euroa.

2 §
Ajomatkamaksu
Ajomatkamaksu, joka määräytyy ajomatkan pituuden ja matkustajien lukumäärän perusteella, jaetaan neljään taksaluokkaan seuraavasti:
Taksaluokka I:(1 tai 2 henkilöä) 1,43 €/km
Taksaluokka II:(3 tai 4 henkilöä) 1,72 €/km
Taksaluokka III:(5 tai 6 henkilöä) 1,86 €/km
Taksaluokka IV:(yli 6 henkilöä) 2,01 €/km

Elikkä hinnan voi kyllä neuvotella alle tuon mutta ei yli. Jotenkin outoa että tuon enimmäishinnan poistaminen alentaa hintaa.
Nykyisen lain mukaan taksinkuljettajilla on pätevyysvaatimukset. Varmasti hinnat laskevat jos pätevyysvaatimukset unohdetaan, kuka vaan saa ajaa taksia ja tuodaan 50 000 pakolaista joille ainut sallittu työ on pimeä taksi. En tiedä korjaako se koettua palvelua.

Olen asunut täysin villisti hinnoiteltujen taksien maassa. Moskova 1987. Mittarin mukaan matka 2,5 ruplaa. Todellinen hinta 15 – 50. Se ei silloin haitannut, olin siellä töissä. Nyt haittaisi jos normaali parinkympin kyyti maksaisi 500 €. Luulen että haittaisi aika montaa muutakin.

Minä kiersin tuota kallista taksia ajamalla ministeri tsakailla. Sekin maksoi saman 50 ruplaa mutta olipahan tyylikäs kyyti. Se että paristi tiepuoleen jäi huitomaan pari pukupelleä ei minua häirinnyt. Eikä kuskia. Taalanippu vaikutti enemmän kuin huitova ministeri.
http://auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236314-taksit-halpenee Taksit halpenee?

24

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pizzataksi

      Vappu rally alkaa uuberi kanavat käyvät kuumana, räntää vihmoo naamariin ja maskiin!

      • näintäälläpohjolassa

        Nuo Uber kuljettajat ovat siinäkin mielessä eriasemassa kuin luvalla ajavat, koska eivät maksa veroja eivätkä myöskään vakuutusmaksuja samassa suhteessa kuin ammattiliikenne.
        Taksin vak.maksu on 3000-4000 euron välillä/vuosi, johtuen paljosta ajosta tulevista peltivaurioista ym.
        Eläkemaksutkin unohtuu noilta, mutta eläkettähän saa vasta täytettyään n. 70 vuotta, jotta siitä voi murehtia sitten.


    • Hohhoijjaaa

      Hei pellet, alkaa olla aika väsynyttä tämä hinnoilla pelottelu. Päätös on jo tehty. Et sä eloveena puuropakettiakaan osta vahingossa 500eurolla ellet ole jotenkin vajaa. Lopettakaa nyt tää naurettava pelleily.

    • JeesusteluaTakseilta

      Se tärkein on, että taksilupia saa kuka haluaa (kunhan läpäsee nimellisen testin) . Toisekseen hinnoittelu vapautuu täysin ja määräpaikkavelvoite katoaa.

      Iso kaupungit täyttyvät halvoista ja vielä halvemmista taksikyytitarjouisista. Asiakas on uusi kunkku.

      Ei ne taksit nykyisessä monopolitilanteessa joustaneet tai kilpailleet senttiäkään pois maksimihinnoista, kun kilpailu ei toiminut monopolialalla (poislukien sopimuskyytien hinnat)

      • khjghgjk

        Tokkopa kukaan kauaa pystyy tappiolla ajamaan.
        Hinnat nousee. Uskokaa pois.


      • sdfnusudf

        Asiakas on aina ollut kunkku. Kunkku on eduskuntaa ja valtioneuvostoa aseenaan käyttäen pakottanut taksit tiettyyn, säänneltyyn hintatasoon. Nyt kunkulle on noussut väärät nesteet päähän (pisa tutkimus ennustanut tätä jo hiukan aikaa?) ja kunkku julistaa uutta talousoppia jonka mukaan hinta laskee kun ylärajaa ei enää ole.


    • sdddjfkggk

      Saatte tapella näitten etukäteen hinnan tinkaajien kanssa. Paljo maksaa köntsä Keravalle (oikeesti Järvenpää )

    • Niinpäniiiin

      Vertaus Elovenapakettiin on huono koska sitä ei ole pakko ostaa kuultuaan kassalla hinnan.
      Kun ihmiset ovat tottuneet siihen että taksien kyytihinnat on nykyisin lainsäätäjien päättämiä, ei kaikille tule mieleen etukäteen kysyä kyydin hintaa.
      Eloveenapaketin voi jättää ostamatta jos se on liian kallis mutta taksissa tehtyä matkaa ei voi enää jättää tekemättä.
      Ruotsissa näistä tapauksista riittää esimerkkejä.

    • T.Yytyväinen

      Yritystoiminnassa epärehelliset ja kusettajat tippuvat melko nopeasti , tuskin mitään ongelmaa tulee kun asiakas äänestää jaloillaan.
      Markkinatalous on kuitenkin melko hyvin toimivaa ja sääntelyn, sekä byrokratian kustannuksia häviää veronmaksajilta.

      • Taksi_Stokholm

        Se pitää paikkansa. Kovin pitkään ei voi kusetukselle perustaa omaa liiketoimintaansa ainakaan kinteällä liikepaikalla. Ketterästi ulkonäköä ja toimintapaikkaa muuttava taksi sensijaan nousee aina uudelleen tekemään muutaman pikku kuprun varomattomalle asiakkaalle. Naapurimaassa ovat kuulemma jopa teippailleet autojaan niin että erehdyttävästi muistuttavat isojen taksifirmojen luotettavia autoja.
        Keskimäärin markkinatalous varmaan kuitenkin toimii hyvin ja sääntelyn sekä byrokratian kustannusten tilalle tulee jotain muuta, kuten hinnan nousut, ryöstöhinnoittelu jne.


      • UberParas

        Uber on paras. Ei ongelmia. Parhaat kuskit ja paras palvelu. Ei huijata koska ylivertainen tilaus järjestelmä. Kaikki ajamaan uberilla.


      • stst64
        UberParas kirjoitti:

        Uber on paras. Ei ongelmia. Parhaat kuskit ja paras palvelu. Ei huijata koska ylivertainen tilaus järjestelmä. Kaikki ajamaan uberilla.

        Ajamaan uberilla... mut eikös se pitäny olla jakamistaloutta. - Mä heitin naapurin just asioille kauppalaan pientä korvausta vastaan, mut en mä antanu siittä välistä kenellekkään.- Eiköhän tuo uberi oo pian tiensä päässä, sen verran se on paskaa jauhanu viimiset vuodet.. - jos lähden jolekkin rahaa ajamaan (esim uber), pitää hinta ola sellainen etä maksan siitä eläkkeeni, sair.vak maks., olen vakuutettu vahinkojen varalle, ja tietenkin haluan kustantaa hyvinvointi valtiota, jotta kaikilla jakamistaloutta harastavalla olisi mahd opiskella, terveyspalveluita ynm ynm. - ok no nyt en enää pystykkään kilpailemaan esim taksia vastaan... miks, no kun uberi ottaa just tuon rahan itelleen. jos joku ottaisi esim taksilta tuollaisen rahan (20%) olisi taksi oikeasti meillä ainakin tuon 20% kalliimpi.


      • Siffra

        Niin, melkein 30 vuotta on mennyt naapurimaassa ja vielä niitä kusettajia riittää sielä. Miksi on niin helvetin vaikeeta uskoa kenttäkokeilun tuloksiin ruotsissa. Luulis että 26 vuoden kokeilussa on varteenotettavat referenssit. Jos kauppatieteiliät olisivat oikeita tieteiliöitä he tutkisivat kunnolla asioita ennen kuin he heittävät teorioitaan ilmaan. Markkina talous my ass!


    • Vitulous

      Taksimies on niin tyhmä ettei ymmärrä että tulot kasvaa kun kyytejä on enemmän.
      Halvempi hinta. Juoruaminen kopilla ei tuota tuloja.

      • joops68

        Sinun viisautesi sitä vastoin on häikäisevää ...


      • KiitosEttäOlet

        Onneksi sinulla työttömällä on aikaa jakaa neuvoja täällä. Mihi joutuisimmekaan ilman tuollaista neroa. Kiitos että olet olemassa.


    • Voisinkopalvellaparemmin

      Taksareiden ja taksiliiton talousopit ovat suoraan sanottuna päin persusta. Näin käy, kun he ovat toimineet vuosikymmenet sääntelyn riivaamalla toimialalla. Kosketus reaalimaailman taloustietämykseen on päässyt tyystiin katoamaan.

      Kertokaakapa, kuka on joskus tai ikinä kuullut taksimatkasta, joka olisi ollut yhtään säädettyä maksimitaksaa halvempi?

      - syvä hiljaisuus vallitsee, koska näin ei ole käynyt. Miksi? Koska alalle ei ole voinut tulla vapaasti tarjoamaan edullisempia palveluhintoja. Kaikki ovat tyytyväisenä imeneet asiakkaalta maksimihinnat.

      Kertokaapa, kuka on joskus kuullut ystävällisestä ja osaavasta asiakaspalvelusta taksissa?

      - onneksi kuuluu edes joitakin kommentteja. Mutta karu totuus on, että muutama hyvä omena ei peitä pilaantuneiden omenoiden lemua. Vallitseva näppituntuma on että 2/10 kuskista hoitaa asiakaspalveluosuuden hyvin, 2/10 kuskia neutraalin hajuttomasti ja mauttomasti, mutta peräti 6/10 ala-arvoisesti. Kun ei ole pelkoa, että huonosta asiakaspalvelusta aiheutuu mitään seuraamuksia, ylimielinen ja itseriittoisen koppava kuski on alan normi.

      Mikä muuttuu 2018?

      Lähes kaikki. Saamme isoissa kaupungeissa merkittävästi halvemmat hinnat, paremmin saatavilla olevan palvelun ja yllättäen enemmistö taksikuskeista alkaa palvella asiakkaitaan oikealla asenteella.

      Muutoksen odotus on ihanaa. Fiksut taksarit aloittavat oman muutostyön harjoittelun jo tänään. 60 viikkoa aikaa olla iskussa.

      • Trololooooo

        Trollollooooooooooooo vaan sinulle tietämätön trolli. Oliko muuta terävää?


      • HusTakasMetsälään
        Trololooooo kirjoitti:

        Trollollooooooooooooo vaan sinulle tietämätön trolli. Oliko muuta terävää?

        Selvästi taksiliiton kätyritrolli heräsi huutelemaan pitkää oota. Se ei kykene esittämään edes järkeviä vasta-argumentteja. Parempi kuin pysyisi poissa asiallisesta keskustelusta.


      • HusMeneTöihin
        HusTakasMetsälään kirjoitti:

        Selvästi taksiliiton kätyritrolli heräsi huutelemaan pitkää oota. Se ei kykene esittämään edes järkeviä vasta-argumentteja. Parempi kuin pysyisi poissa asiallisesta keskustelusta.

        Sinä ja sun asiallisuutesi. Selkeä trolli.


      • MiksiMetsäläänTrolli
        HusTakasMetsälään kirjoitti:

        Selvästi taksiliiton kätyritrolli heräsi huutelemaan pitkää oota. Se ei kykene esittämään edes järkeviä vasta-argumentteja. Parempi kuin pysyisi poissa asiallisesta keskustelusta.

        Ahaa, taksiliitto on siis Metsälässä. Kiitos tiedosta. Olen aina luullut että se on Haagassa. Kun et tuota edes tiedä niin miksi trollaat?


      • vähänkirpasee

        Metsälässä riittää vihaisia kuuntelijoita kun taksiliiton setä käy niska ja naama puonoittaen selittelemässä, miten hyvin alan edunvalvonta onnistui. Tällä kertaa ei mennyt ihan putkeen.


    • Anonyymi

      Hinnat nousseet jopa viisinkertaiseksi.

    • Anonyymi

      Hinnat nousivat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3116
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2846
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2228
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      22
      1782
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1484
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe