Mahd. Bipovaimon jättämä toivoo vertaistukea

Savuavaraunio

Olen ollut naimisissa vaimoni kanssa yhdeksän vuotta. Hän sai keskenmenon ensimmäisenä aviovuonna, jonka jälkeen lähti hetkeksi mopo käsistä. Petti minua useamman miehen kanssa lyhyen ajan sisällä, eikä oikein itsekään ymmärtänyt mitä tapahtui. Valehteli ensin kaikesta ja kiisti kaiken, kunnes jäi kiinni. Laitoin kaiken hormonien piikkiin ja annoin anteeksi.

Elämä jatkui ja saimme lapsia. Kahden lapsen jälkeen hänellä tuli:"haluan pois"- hetki. Ei kyennyt olemaan parisuhteessa. Samalla hetkellä hän oli ihastunut mun veljeeni, joka nyt sattui olemaan lähellä. Heillä oli jonkin aikaa tiivistä viestittelyä ja ilmeisesti olivat suudelleet. Aistin ja huomasin kaiken ja hetken valehtelun ja kiistämisen jälkeen hän tunnusti ja katui. Luulin taas imettämisen loppumisen ja menkkojen alkamisen aiheuttaneen tunnemyrskyn. Annoin anteeksi ja elämä jatkui.

Tuli vielä kolmas lapsi. Elettiin hyviä aikoja pieniä panikkikohtauksia lukuunottamatta. Niitäkin oli ollut aikaisemmin.

Taas tuli aika kun imetys loppui, menkat alkoi ja vaimo palasi työelämään. Aistin hänessä muutoksen, jossa arvot ja asenteet muuttuivat. Sama ihminen oli ollut välillä maanläheinen ja lämmin, mutta nyt oli mielessä menestys ja liike-elämä. Hetken päästä salasuhteet alkoivat.. viestittelyä, tapaamisia ja suutelua. Reiluun vuoteen mahtui useampi mies. Valehteli kaikesta. Homma kuitenkin rauhottui. Annoin perheen yhteyden ja tapahtumien lievyyden takia vielä anteeksi. Kuitenkin välissä oli rakkautta, hyvää perhe-elämää ja kaikkea arvokasta.

Muutimme uudelle paikkakunnalle. 8kk meni taas hienosti kunnes tässä keväällä hän taas ilmoitti että on epävarma liiton suhteen. Olimme juuri perustaneet yhteisen yrityksen, joka oli hänen päätyönsä. Hänellä oli paljon tekemistä ja tapahtumia, eikä enää oikein jaksanut panostaa perhe-elämään. Parin viikon päästä hän ilmoitti haluavansa pois ja eron. Väitti ettei ole ketään toista. Se paljastui valheeksi.. Tällä kertaa pyysin hädissäni hänen vanhemmiltaan apua.

Hänen äitinsä sanoi, että kuulostaa kaksisuuntaiselta, kun kerroin hieman elämämme vaiheista. Vaimon tädillä on diagnoosi, samoin hänen enonsa on tehnyt itsemurhan. Hänen vanhempiensa yritykset keskustella hänen kanssaan ja, tietenkin omani, johtivat lopulta vain siihen, että vaimoni aloitti parisuhteen tämän uuden ihastuksen kanssa, laittoi avioeropaperit ja muutti omaan asuntoonsa. Kaikki reilussa viikossa!

Hän sanoo tietävänsä, että rikkoo perheen ja tekevänsä väärin. Ei kadu pettämistä ja on muutenkin rauhallinen, johdonmukainen ja kylmä. Lapsille kuitenkin hyvä, mitä nyt tyttäremme 7v synttärit ovat olleet täysin sivuseikka koko kevään, ja toistaiseksi pitämättä.

Hän ymmärtää, että hänellä saattaa olla bipo, ja on menemässä juttelemaan ammattilaiselle, mutta korjatakseen itseään uutta suhdetta varten. Ei minua varten, joka olen taistellut ja limbonnut viimeiset yhdeksän vuotta.

Hän on myös onnistunut useaan otteeseen sotkemaan raha-asiamme vaatetilellä ja huonoilla luotoilla. Ja ollut näistäkin epärehellinen.

Kysymyksiä: onko nämä suhteet usein sellaisten kanssa, jotka nyt sattuvat olemaan saatavilla? Onko epäilymme biposta aiheellinen? Pitäisikö vielä antaa anteeksi, vai onko vastuu jo muualla?

16

417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matalaprofiilinen

      En lähde arvailemaan, mikä on diagnoosi, kuulostaa…niin kamalalta... ja ettei käyttäytymisessä ole järjen hitua missään. Mietin, voiko koko juttuun uskoa. Voiko tuollaista olla ? Onko koko kirjoitus provo ?
      Jos ei, kysynkin sinulta miten olet voinut jaksaa tuon kaiken ???
      Voit antaa anteeksi, se on oma asiasi, mutta ota jalat allesi ja aloita uusi, oma elämäsi.
      Olet ansainnut sen !

      • Savuavaraunio

        Voi ku oiski provo


    • blyth

      Noin ala-arvoista käytöstä ei voi selittää millään bibolla. Täysin vastuuntunnotonta.
      Eräänlainen "sairaus" luonteessa vastuuntunnottomuuskin. Miksi olet antanut sen tapahtua ?
      Oletko niin tottunut siihen, että olet alkanut pitää sitä "normaalina" ?
      "Hälytyskellot" eivät ole enää ollenkaan soineet päässäsi ?
      Rajansa ymmärtäväisyydellä ja anteeksiantavaisuudellakin.
      Pelasta mitä pelastettavissa on, eli itsesi.
      Tsemppiä sinulle !

      • Savuavaraunio

        Kerroin "syyt" anteeksiantamisilleni tekstissä. Toisaalta olin luvannut jotain alttarilla ja pidin sen aika kirjaimellisesti.

        Minulle on myös viljelty vertausta sammakosta joka kuumaan veteen hypätessään hyppää heti siitä pois, mutta jos viileää vettä alkaa keittämään, se ei huomaa lämpötilan muutosta ja kiehuu hengiltä.


    • blyth

      Entä vaimosi ? Onko hän pitänyt mitään alttarilla lupaamaansa ?
      Pelasta itsesi lisäksi myös lapsesi. Vertaus sammakosta saattaa olla osuva, en tiedä.
      Mieleeni tulee enemmänkin lammas. Heikko itsetunto ? Olen pahoillani.
      Olet hyvä ihminen, mutta et osaa suojella itseäsi. Et osaa iratutua sinua tuhoavasta suhteesta.
      Nytkin haet ikäänkuin (tiedostamattasi ?) tukea tai puoltoa sille asialle, että jospa vielä antaisit anteeksi ja jatkaisitte yhdessä ? Kuinka kauan annat polkea ihmisarvoasi ?
      On aivan sama, mitä epäilet vaimollasi (ex-vaimollasi) tai hänen suvussaan olevan, bipo tms.
      Kysymys on sinusta. Haluatko tosiaan olla kynnysmatto ?
      Vastuu ei ole enää sinulla. Ei ole pitkään aikaan ollut. Hyväksy se. Ymmärrä irtautua.

      • Savuavaraunio

        Huono itsetunto? Tämän kaiken jälkeen, ehdottomasti! Lammas? En samaistu.

        Se eläimistä. Lähinnä lasteni vahva kiintymys äitiinsä ja oma valintani rakastaa (laittaa toisen etu oman edelle) ovat pitäneet minut tässä.

        Tiukat sanasi ovat kuitenkin totta ja paikallaan. En usko että ottaisin häntä enää takaisin parisuhteeseen.


    • blyth

      Joskus ei halua myöntää totuutta itselleen. Jatkaa toivomista. Se on inhimillistä, mutta ei johda parempaan lopputulokseen. Joskus jatkaa toivomista liian kauan. Olisi ollut parempi lopettaa jo
      aikaisemmin, mutta ihmisen täytyy kypsyä itse päätökseensä, eipä tarvitse sitten enää koskaan harmitella, ettei harkinnut tarpeeksi pitkään.
      Kirjoitat: "en usko, että ottaisin häntä enää takaisin parisuhteeseen".
      Kysyn, kauanko luulisit hänen siinä pysyvän, viikon ?
      Eihän hän enää edes ole kunnioittanut sinua, koska olet antanut hänen talloa itseäsi ihan miten vain. Olet laittanut muiden edun itsesi edelle, se on kauniisti ajateltu, mutta samalla olet antanut vaimollesi luvan käyttäytyä sikamaisesti.
      Toivon, että pääset kaiken yli ja pystyt jatkamaan elämääsi, joka toivottavasti tuo sinulle paljon uutta hyvää, normaalin ihmissuhteen !

    • liplapla

      Sosiopaatti ?

    • drstrangelove

      Veikkaisin narsistinen sosiopaatti, mut onks sillä mitään väliä enää ?

      • Savuavaraunio

        Kolme yhteistä lasta väliä. Joutuu olemaan tekemisissä.


    • FayD

      Narsistinen sosiopaatti sopii aika hyvin kuvaan. Kun kuvauksia lukee, tulee kuitenkin muistaa, että mitään täsmätyyppiä ei ole missään mielenterveyssairaudessa. Kaikilla ei ole kaikkia oireita ja oireitten voimakkuus vaihtelee. Rajat on häilyviä.

    • VainElämääkö

      Kaksisuuntainen mielialahäiriö on sairaus joka tekee ihmisestä ajoittain sosiopaatin. Aloittajan kertomuksesta käy ilmi että hyviäkin aikoja on ollut. Ymmärtääkseni bipo saa aikaan sen että ajoittain henkilö muuttuu ihan toiseksi ihmiseksi. Piittaamattomaksi, tunnistamattomaksi.

      Aloittaja on ollut ja on edelleen tekemisissä jonkin sairauden kanssa, ei sen oikean vaimonsa. Siksi on turhaa arvioida onko hän antanut kohdella itseään huonosti vai ei. Irti päästämisen kehotukset ovat myös turhia, koska lasten kautta yhteiselo jollakin tasolla kuitenkin jatkuu. Ja kuka ihminen haluaa ja pystyy irrottautumaan tilanteesta joka on käsittämätön ja täynnä kysymysmerkkejä?

      Edellä olevasta pystyy ehkä tunnistamaan että täällä on kohtalotoveri. Liitto oli huomattavasti pidempi kuin aloittajalla, siihen sisältyi pari aiempaa irtiottoa ja ilmeisesti lopulliseksi jäävä lähteminen. Ihminen muuttui aivan toiseksi, käytös oli aggressiivista ja edelleen elää jossakin omassa maailmassaan joka ei vastaa todellisuutta. Bipodiagnoosia ei kuitenkaan ole, epäily vain, samoin kuin vanhemmallaan aikanaan.

      Aloittajalle en oikein osaa sanoa muuta lohdullista kuin että luullakseni et nyt ole tekemisissä vaimosi vaan sairauden kanssa.

    • mapooko

      Pelasta itsesi ja lapsesi. Olet tainnut antaa anteeksi aivan tarpeeksi. Tuskin vaimosi muuttuu tulevaisuudessa yhtään paremmaksi.

    • Kohtalotoveruus

      Itselläni todella identtinen tilanne tosin yksi lapsi ja sai avovaimo sai diagnoosin todella äkkiä kun palautui omaksi itsekseen synnytyksen jälkeisen masennuksen ja sitä seuranneen "nopeamman" (ero, useita miehiä, aggressiivisuutta, valehtelua, itsekeskeisyyttä esim. Lapsi oli minun huollettavana tämän aikaa ym ym)

      2 tyypinbipo diagnosoitiin poikkeuksellisen nopeasti ja lääkitys aloitettiin. Tästä aikaa nyt kaksi vuotta ja viime keväänä & tänä keväänä sama toistui lääkityksestä huolimatta. Unohteli tosin parikin päivää välistä jokusen kerran ennekun ilmeisesti sekamuotoinen jakso käynnistyi.

      Tänävuonna meni suurinpiirtein samoin kun ensimmäisellä kertaa.. ero koska ei tää vaan enää toimi, valehtelua ettei ketään muuta.. käy ilmi että onkin toinen jonka kanssa haluaa parisuhteen, palautuminen takaisin normaaliksi ja katuminen.. jälkeenpäin ei tiedä mikä vaivasi jne jne..

      Raskasta on ja tiedän tasan mitä koet tällähetkellä.

    • IrtiPäässyt

      Täällä myös kohtalotoveri. Kuulostaa täysin bipolta tuo vaimosi toiminta. Emme olleet naimisissa naisystäväni kanssa mutta reilu kaksi vuotta yhdessä ja noin kaksi kuukautta sitten tulin jätetyksi. Eikä luojan kiitos yheisiä lapsia ole. Yhdessä olomme aikana tapahtui juuri samoja asioita kun savuavaraunio kirjoitit. Annoin anteeksi lukemattomia pettämisiä ja valehteluita koska rakastin häntä niin paljon. Kun hän jätti minut tiesin heti että kuvioon liittyy joku uusi mies. Se on nyt varmistunut vaikka kovasti esittänyt että ei ole ketään. Exälläni myös useita persoonallisuushäiriöitä eikä todellakaan pysty olemaan yksin. Hän muuttui juuri ennen eroa todella kylmäksi ja sama on jatkunut eron jälkeen. Se yleensä kertoo siitä että hänen tunteensa kohdistuu nyt johonkin toiseen. Itse tässä odottelen että mahtaako jossain vaiheessa tulla katumapäälle ja alkaako itkupuheluita tulemaan. Voin sanoa että tunteet häntä kohtaan ovat edelleen voimakkaat sillä parhaimmillaan hän on aivan mahtava ihminen mutta sen verran moni on järkeä takonut päähäni että tajuan että ilman häntä tulevaisuuteni tulee olemaan paljon parempi. Paljon olen näitä keskustelupalstoja lueskellut ja niistä on iso apu ollut. Olen tajunnut että kohtalotovereita on paljon ja ymmärtänyt etten olisi mitenkään voinut estää näitä asioita tapahtumasta. Vaikeinta tässä juuri on se että niin moneen kysymykseen haluaisi vastauksen mutta tietää ettei niitä vastauksia tule tuskin koskaan saamaan. Itse toivoisin että pääsisi juttelemaan ihan kasvotusten jonkun sellaisen kanssa joka on käynyt läpi saman. Toistaiseksi on saanut tyytyä näihin palstoihin. Mutta tsemppiä sulle! Itse alan jo hieman pääsemään jaloilleni kun laitoin välit poikki exääni. En tällä hetkellä tunnista häntä ollenkaan samaksi ihmiseksi jonka kanssa olin yhdessä. Vaikka pahalta tuntuu ja asiat pyörii päässä niin muista että pidä huoli omasta jaksamisesta ja keskityt lapsiin ja muihin asioihin jotka tuovat sulle iloa. Sillä parhaiten autat itseäsi. Et voi vaikuttaa mitä se toinen ajattelee etenkin kun hänellä mieli ei toimi niin kuin terveellä.

    • dgafjgdsaf

      Jos kertoisin, että mieheni oli samanlainen, niin pidettäisiinkö häntä bibolaarisena? Vai olisiko hän vain "naistenmies", joka nyt vain sattuu tykkäämään ihastumisen tunteesta? Ihminen joka pettää impulsiivisesti ei välttämättä ole sairas tai maaninen, hän vain on persoonaltaan kehittynyt tavalla, joka ajaa hänet helposti uusiin suhteisiin. Perustuvallisuuden tunteen puute, itsetunto-ongelmat. saavat ihmisen toimimaan hyvinkin vastuuttomasti toisia ihmisiä kohtaan etenkin silloin, kun siihen tarjoutuu paljon tilaisuuksia. Monet ihmiset hakevat jatkuvasti uusia jännittäviä suhteita, koska se pönkittää heidän itsetuntoaan. Heillä voi olla jotain narsistiseen tai epävakaaseen persoonallisuushäiriöön viittaavaa, he eivät siedä ristiriitoja eivätkä pysty täten pitkäkestoiseen parisuhteeseen. He tarvitsevat jatkuvaa ihailua ja stimulaatiota tunteakseen olonsa hyväksi ja rakastetuksi. Se mielestäni taas ei ole mikään sairaus, vaan se syntyy ihmisen tavasta käsitellä omia tunteitaan, etenkin negatiivisia. Jos kuvittelet, että pystyisit tällaisen ihmisen kanssa rakentamaan mitään pysyvää, olet kyllä totaalisen hakoteillä. Rakennat päässäsi kuvan idyllisestä parisuhteesta ja kun se romuttuu, niin selität sen puolisosi oletetulla "sairaudella".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe