Työttömät palkatta töihin yrityksiin

uskomatontamuttatotta

Työttömät palkatta töihin yrityksiin – hallitus esittää kokeilua
Julkaistu: 18.5. 14:38

Hallitus esittää kokeilukuntiin uutta työelämäkokeilua. Pitkäaikaistyöttömät voisivat työttömyystuen turvin työskennellä paitsi kunnissa myös yrityksissä.
Hallitus aikoo kokeilla viidessä kunnassa uutta niin sanottua työelämäkokeilua, joka on suunnattu pitkäaikaistyöttömille.

Kokeiluun osallistuva työtön työskentelisi työttömyysetuuden turvin enintään vuoden ajan joko kunnalla tai yksityisessä yrityksessä.

Yrityksessä työtön voisi työskennellä kokeilujaksosta enintään kuusi kuukautta.

Kokeilun toteutustapoja ei rajoiteta yksityiskohtaisesti, mutta työnteon lisäksi ”työelämäkokeiluun sisältyisi aina kunnan järjestämä, kokeilun aikana henkilölle annettava ohjaus ja valmennus”, hallituksen esityksessä todetaan.

– Työelämäkokeilun päivittäinen kesto voisi olla vähintään neljä ja enintään kahdeksan tuntia päivässä ja viikoittainen kesto enintään viisi päivää.

Työelämäkokeilu korvaisi nykyisen kuntouttavan työtoiminnan Raumalla, Porissa, Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Tuusniemellä elokuun alusta vuoden 2018 loppuun saakka.

Kunnat ohjaavat kokeilujakson aikana työelämäkokeiluun kaikki sellaiset työttömät, jotka kuuluisivat normaalisti kuntouttavan työtoiminnan piiriin.

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistui viime vuonna koko maassa noin 37 000 henkilöä, joista viiden kokeilukunnan alueella asui 2 100.

Kunnat hakevat säästöjä

Kuntien järjestämä kuntouttava työtoiminta on sosiaalipalvelu, jonka tarkoituksena on parantaa pitkään työttömänä olleiden elämänhallintaa ja valmiuksia palata työmarkkinoille.

Palvelun uudistamista on suunniteltu jo pitkään, kertoo hallitussihteeri Susanna Rahkonen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Nopeasti yleistyneeseen kuntouttavaan työtoimintaan on ohjattu kunnissa myös sellaisia työkykyisiä ihmisiä, joille palvelu ei välttämättä ole soveltunut, Rahkonen sanoo.

Kunnilla on taloudellisia kannusteita ohjata työttömiä kuntouttavaan työtoimintaan: jos kunta ei sitä tee, se joutuu maksamaan puolet yli 300 päivää työmarkkinatukea saaneen työttömän tukikuluista.

Työelämäkokeilu voidaan tehdä kunnan lisäksi yrityksissä, ja se tarjoaa Rahkosen mukaan suoremman reitin työelämään niille pitkään työttömänä olleille, jotka eivät ole nykyisenlaisen työtoiminnan tarpeessa.

Kunnille on tarjolla sama taloudellinen porkkana, eli työmarkkinatuen maksuosuuden välttäminen.

Lisäksi valtio korvaa kunnalle jokaista työelämäkokeiluun osallistuvaa kohden samat 10,09 euroa päivästä kuin se korvaa kuntouttavan työtoiminnan järjestämisestä.

Kunnan vastuulla on järjestää tai hankkia ostopalveluna työttömälle kokeilun aikana ohjausta ja valmennusta myös silloin, jos työskentely tapahtuu yksityisessä yrityksessä.

Korvaavatko ilmaistyöt palkkatöitä?

Työelämäkokeiluun osallistuva työtön saa työmarkkinatuen päälle yhdeksän euron päivittäisen kulukorvauksen. Matkakorvausta kokeiluun osallistuva ei lähtökohtaisesti saa.

Työttömällä on velvollisuus osallistua kokeiluun karenssin eli työttömyysetuuden menettämisen uhalla.

Kuntouttavaa työtoimintaa on aika ajoin arvosteltu siitä, että se voi tarjota kunnille mahdollisuuden teetättää työttömillä ilmaista työtä.

Työelämäkokeilu saattaakin herättää kritiikkiä siksi, että sen avulla kunnat voivat saada säästöjä myös ohjaamalla työttömiä ilmaiskokeiluihin yksityisiin yrityksiin.

– Työelämäkokeilun tavoitteet ovat kannatettavia, mutta siitä ei saa tulla työkokeilun rinnalle uutta työelämässä palkatta työskentelyn muotoa, toteaa työntekijäjärjestö SAK lausunnossaan viitaten työkokeiluihin, joihin te-toimistot voivat jo nykyisin työttömiä ohjata.

Työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntijan Hanna Liski-Wallentowitzin mukaan lainsäädännöllä pyritään estämään se, että työelämäkokeiluun osallistuva ei koskaan korvaisi palkkatyöntekijää.

– Sen vuoksi kokeilulaissa säädetään muun muassa työelämäkokeilun enimmäispituudesta ja muista rajoituksista, hän sanoo.

Kuntouttavaan työtoimintaan muutoksia

Työelämäkokeilu on osa julkisten työvoima- ja yrityspalveluiden alueellista kokeiluhanketta, joka aloitetaan elokuussa, jos eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen.

Työvoimapalvelut ovat keskellä suurta myllerrystä, sillä vuonna 2019 niiden järjestämisvastuu siirtyy te-toimistoilta uusille maakunnille.

Hallitus pyrkii kokeiluillaan löytämään uusia toimintatapoja te-toimistojen jälkeiseen aikaan.

Selvältä näyttää, että nykyiseen kuntouttavaan työtoimintaan on joka tapauksessa tulossa muutoksia.

Sosiaali- ja terveysministeriön Rahkonen kertoo, että uutta sitä koskevaa lainsäädäntöä aletaan valmistella syksyllä. Osaksi sitä saattaa tulla työelämäkokeilu tai muu sen tapainen palvelu, hän arvioi."

34

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köyhät-kyykkyyn

      Sipilä ehdotti tuota samaa jo vuosia sitten asenne työttömiä kohtaan kun on mitä on. Eikö se ole sama laittaa työttömät suoraan linnaan rikoksesta yhteiskuntaa vastaan?

      Kuntouttavalla työtoiminnalla ei ole saanut tähän mennessä teettää ilmaistyötä joista yritykset tms. hyötyy mutta nyt ex-yrityspomo on luomassa ilmaistyövoimaa yrityksille ja kohteena ne, joille pitäisi löytää töitä joista saa palkkaa??? EI mitään järkeä

      • kujghj

        tekemätöntä työtä on vaikka kuinka paljon esim. RISUSAVOTAT saa raitista ilmaa ja liikuntaa


      • köyhätjaheikotkyykkyyn
        kujghj kirjoitti:

        tekemätöntä työtä on vaikka kuinka paljon esim. RISUSAVOTAT saa raitista ilmaa ja liikuntaa

        Tekemättömästä työstä pitäisi rangaista tekemättömän työn työnantajia, ei työttömiä!

        Jos on tekemätöntä työtä, elä istu peukalo perseessä, vaan palkkaa joku töihin!

        Suomessa kohta rangaistaan rikoksen uhreja siitä, etteivät ole kyenneet itteään puolustamaan. Auta armias jos tarvit poliisin apua, siitäkin varmaan kohta laskutetaan.


    • 35vuotta.verojamaksanut

      Hautaustoimistoille pian kulta-ajat. Kamelinselkä katkeaa aika monelta. Ymmärrän toki jos nuoret, ei ikään töissä oleet lusmuilijat ajetaan työahkuun mutta esim. 30-40 vuotta palkkatyötä teheneet nöyryytetään orjatyöllä, jälki voi olla raakaa.

      • karenssi.tai

        vain eikös ole kummallinen yhtälö? Työtön jolle ei työvoimatoimisto löydä töitä hänet laitetaan töihin ilman palkkaa..


      • Kokemusta_
        karenssi.tai kirjoitti:

        vain eikös ole kummallinen yhtälö? Työtön jolle ei työvoimatoimisto löydä töitä hänet laitetaan töihin ilman palkkaa..

        En malta olla sanomatta. Kerran hain töitä yhdelle työmaalle mutta en saanut työtä koska työnantajalla ei ollut varaa palkata työvoimaa. Meni viikko pari ja olin töissä samalla työmaalla mutta ilman palkkaa kuntouttavan työtoiminnan kautta. Vitutti


      • vois-vähän-vituttaa
        Kokemusta_ kirjoitti:

        En malta olla sanomatta. Kerran hain töitä yhdelle työmaalle mutta en saanut työtä koska työnantajalla ei ollut varaa palkata työvoimaa. Meni viikko pari ja olin töissä samalla työmaalla mutta ilman palkkaa kuntouttavan työtoiminnan kautta. Vitutti

        Niinpä, sitä työtä kyllä on! Näin jankuttaa Sipilän hallitus koko ajan.
        Palkkaa ei vaan ole varaa maksaa, tämähän on luonnollisesti työttömän vika, jonka he sitten joutuvat korvaamaan palkattomalla työllä.


    • kokkel

      Voishan sitä kokeilla kuinka rauta katkeaa sirkkelin terallä.
      Mitä muut haluaisi kokeilla.

    • ei-työtä-kun-palkkatyötä

      Minkähänlaisia työpaikkoja nämä sellaiset työpaikat ovat, että sinne voi vetasta työntekijän ns. pystymetästä ilman minkäänlaista koulutusta tai työkokemusta? Minkälaisia työntekijöitä ovat ne joilla on intoa ja ennenkaikkea aikaa opettaa oman työnsä ohessa jotakuta joka ei edes todennäköisesti halua olla siellä, saati tehdä mitään?
      Tämä idea voi kuulostaa suorastaa huippuhyvältä työnantajien kantilta katsottuna, mutta oma käytännön kokemus tästä työharjoittelijoiden kanssa on näyttänyt, että tuommoisesta hommasta on useimmiten enemmän haittaa kuin hyötyä. Näiden ilmaisten työntekijöiden paimentaminen ja vahtiminen voi viedä yhden ammattilaisen työajan kokonaan, mutta kaksi kolme "ilmaista" työntekijää ei korvaa tätä ammattilaisen menettämää työaikaa.

      • korkeat-tuet

        Kannatettava ajatus näin luomuaikana. Työntekijät maajussin pellon reunaan puhumaan pas kaa. Sinne voisi koko päättäjäjoukko osallistua.
        Saastuttamatonta lannoitusta.


      • eeonnestu
        korkeat-tuet kirjoitti:

        Kannatettava ajatus näin luomuaikana. Työntekijät maajussin pellon reunaan puhumaan pas kaa. Sinne voisi koko päättäjäjoukko osallistua.
        Saastuttamatonta lannoitusta.

        no sitähän ne päättäjät nyt tekee työllistää itsensä, työntekijöille mv pitää maksaa palkkaa ja lomarahat, palkanmaksu perusteet lainnoitteitten levitys, suostuuko maajussi edes vähimmäis-tuntipalkkaa maksamaan, ehkä syksyllä vasta palkantaso arvio kasvun lisääntymisen perusteella määritettynä voi jäähä alakanttiin jolloin liitot puuttuu peliin ja työttömien yleislakko alkaa.


    • Tästäonkyse

      Tästä on kyse

      Hallitus aikoo testata viidessä kunnassa uutta niin sanottua työelämäkokeilua, joka on suunnattu pitkäaikaistyöttömille.

      Kokeiluun osallistuva työtön työskentelisi työttömyysetuuden turvin enintään vuoden ajan joko kunnalla tai yksityisessä yrityksessä.

      Yrityksessä työtön voisi työskennellä kokeilujaksosta enintään kuusi kuukautta.

      Kokeilun toteutustapoja ei rajoiteta yksityiskohtaisesti, mutta työnteon lisäksi työelämäkokeiluun sisältyisi aina kunnan järjestämä, kokeilun aikana henkilölle annettava ohjaus ja valmennus.

      Työelämäkokeilun päivittäinen kesto voisi olla vähintään neljä ja enintään kahdeksan tuntia päivässä ja viikoittainen kesto enintään viisi päivää.

      Pro-liiton mukaan käytännössä rajaukset ovat sellaiset, että ne mahdollistavat täyden työviikon tekemisen, eivätkä rajaukset näin ollen rajaa ilmaisen työvoiman käyttöä muuten kuin määräaikaisuuden osalta."

    • kiveenhakattuasipilä

      Siplilällä on hätähousussa, kun suorat raha-avustukset yrityksille ei nostaneet suomea lentoon, niin pannaampa työttömät vastikkeettomasti yrityksiin!, työttömäthän on pitkälle(jopa 7lk kansakoulua) yht.kunnan veroilla kouliitetut, että joutaavatpahan vuorostaan ilmaiseksi avustamaan. Samahomma, kun jos sota syttyy niin syrjäperäset ainoita jotka uskaltaa tieltä metsään, viime rytinöissä Kops´telijat ei uskaltaneet, vaan hehän olikin laatugermaaneja kermalla kasvatettuja, kermankuorijoita on nyt taas, että hätäreservit työttömät on kutsuttava apuun!

      • tyypillistäsipilää

        Tuossa on vitsi mikä kerrottiin jo edellä mutta minkä toistan. Työtön jolle työvoimatoimisto ei löydä työpaikkaa sille löytyy työpaikka josta ei työnantajan tarvitse maksaa palkkaa. Siis...työtön joka ei saa palkkatyötä laitetaan ilmaistyöhön.

        Suomeksi Sipilän haavelemaa ilmaistyövoimaa mistä unelmoi jo vuosia sitten. Ei helpotuksia työttömän palkkaamiseen esim. taloudellisella avustuksella työnantajalle ei jätetään palkka maksamatta ja Sipilä siivoaa taas työllisyystilastoja luomatta ensimmäistäkään työpaikkaa. Noin se ex-yrityspomo muiden yrityspomojen taskuun rahaa työntää. Ei saanut tessiä nurin mutta laski palkkoja ja nyt työttömät tekemään yrityspomoille tiliä palkattomalla työllä. Ei tarvitse virosta tms. hakea halpatyövoimaa kun Sipilä antaa suomalaiset työttömät ilmaiseksi.

        Asiahan (ilmainen työvoima) ei ole uusi juttu tunnettiin aikoinaan nimellä työhön valmentavina kursseina tms. joissa ilmaiseksi harjoiteltiin ammattiin puoli vuotta jonka oppimiseen tarvitaan 15 minuuttia. Kun määräaika täyttyi kurssille jonne houkuteltiin osallistujia lupaamalla työpaikka, sitä ei tullut vaan potkut ja heidät korvattiin seuraavilla kurssitettavilla.

        Ei saanut Sipilä tessiä nurin nyt yrittää kaataa kuntouttavan työtoiminnan raja-aidat joilla yritykset eivät voi hyötyä niistä. Vielä


      • MautonVeto
        tyypillistäsipilää kirjoitti:

        Tuossa on vitsi mikä kerrottiin jo edellä mutta minkä toistan. Työtön jolle työvoimatoimisto ei löydä työpaikkaa sille löytyy työpaikka josta ei työnantajan tarvitse maksaa palkkaa. Siis...työtön joka ei saa palkkatyötä laitetaan ilmaistyöhön.

        Suomeksi Sipilän haavelemaa ilmaistyövoimaa mistä unelmoi jo vuosia sitten. Ei helpotuksia työttömän palkkaamiseen esim. taloudellisella avustuksella työnantajalle ei jätetään palkka maksamatta ja Sipilä siivoaa taas työllisyystilastoja luomatta ensimmäistäkään työpaikkaa. Noin se ex-yrityspomo muiden yrityspomojen taskuun rahaa työntää. Ei saanut tessiä nurin mutta laski palkkoja ja nyt työttömät tekemään yrityspomoille tiliä palkattomalla työllä. Ei tarvitse virosta tms. hakea halpatyövoimaa kun Sipilä antaa suomalaiset työttömät ilmaiseksi.

        Asiahan (ilmainen työvoima) ei ole uusi juttu tunnettiin aikoinaan nimellä työhön valmentavina kursseina tms. joissa ilmaiseksi harjoiteltiin ammattiin puoli vuotta jonka oppimiseen tarvitaan 15 minuuttia. Kun määräaika täyttyi kurssille jonne houkuteltiin osallistujia lupaamalla työpaikka, sitä ei tullut vaan potkut ja heidät korvattiin seuraavilla kurssitettavilla.

        Ei saanut Sipilä tessiä nurin nyt yrittää kaataa kuntouttavan työtoiminnan raja-aidat joilla yritykset eivät voi hyötyä niistä. Vielä

        Ei hyödy olemassa olevasta kuntouttavasta työtoiminnasta yritykset joten hallitus tekee kuntouttava työtoiminta 2:n jossa yritykset saavat ilmaista työvoimaa mitä vallitseva kuntouttava työtoiminta ei heille tarjoa. Päinvastoin yrityksien hyötyminen jopa estetään nykyisessä kuntouttavassa työtoiminnassa rajaten toiminta siten, ettei pitkäaikaistyöttömiä voi ohjata toimintaan joka vie joltakulta toiselta palkkatyön alta.
        Aika naurettava hanke koska läpi mennessään on olemassa pitkäaikaistyöttömille kaksi kuntouttavaa työtoimintaa. Ei pitäisi olla edes teoriassa mahdollista mutta nykyhallitukselle tyypillinen veto. Mikä naurettavinta eivät ole muuttamassa kuntouttavan työtoiminnan ohjeistuksia vaan laativat rinnalle toisen. Taas yksi hallituksen hanke joka tulee kaatumaan.


      • mahtavaesitys
        MautonVeto kirjoitti:

        Ei hyödy olemassa olevasta kuntouttavasta työtoiminnasta yritykset joten hallitus tekee kuntouttava työtoiminta 2:n jossa yritykset saavat ilmaista työvoimaa mitä vallitseva kuntouttava työtoiminta ei heille tarjoa. Päinvastoin yrityksien hyötyminen jopa estetään nykyisessä kuntouttavassa työtoiminnassa rajaten toiminta siten, ettei pitkäaikaistyöttömiä voi ohjata toimintaan joka vie joltakulta toiselta palkkatyön alta.
        Aika naurettava hanke koska läpi mennessään on olemassa pitkäaikaistyöttömille kaksi kuntouttavaa työtoimintaa. Ei pitäisi olla edes teoriassa mahdollista mutta nykyhallitukselle tyypillinen veto. Mikä naurettavinta eivät ole muuttamassa kuntouttavan työtoiminnan ohjeistuksia vaan laativat rinnalle toisen. Taas yksi hallituksen hanke joka tulee kaatumaan.

        eikohan tassa Siplän jambbasuissa olis jo Performanssin aineksia Konttilan juhannusjuhlille, siis siispä Mediainsinööri muitten kultturellein kanssa kyhämään kulttuurillista viihdykettä, näyttelijät tietenkin kämäkisiä, ehkäpä enemmistövaltuutetut sieltähän löytyy koko maan-hallituksen varjohallitus henkilöitä ja luonnetta myöden sopivia!


      • LeipääJa
        mahtavaesitys kirjoitti:

        eikohan tassa Siplän jambbasuissa olis jo Performanssin aineksia Konttilan juhannusjuhlille, siis siispä Mediainsinööri muitten kultturellein kanssa kyhämään kulttuurillista viihdykettä, näyttelijät tietenkin kämäkisiä, ehkäpä enemmistövaltuutetut sieltähän löytyy koko maan-hallituksen varjohallitus henkilöitä ja luonnetta myöden sopivia!

        Lindstöm sopisi porukkaan enemmän kuin hyvin. Jokin aika takaperin intti suutuspäissään kuten aina työttömien työnhakuvelvoitteesta. Joku oli laskenut työnhakuilmoituksien määrät uuden säännöksen pohjalta kysyen kuka ne hakemukset kerkiää lukemaan? Lindströn suuressa viisaudessa möläytti perinteisesti kuula punaisena agressiivisesti kuten aina ettei ole aikomustakaan lukea kaikki hakemuksia. Siinä vaiheessa alkoi naurattamaan niin paljon että loppu meni ohi korvien..Vielä kun Rehula lisätään viisaiden joukkoon niin johan riittää sirkushuvia kansalle kun edelliset aivopierujaan kilpaa päästelee. Siinä ne nykyhallituksen arvot sitten olikin, viihdytysarvot.


      • kehitelläännäytelmää
        LeipääJa kirjoitti:

        Lindstöm sopisi porukkaan enemmän kuin hyvin. Jokin aika takaperin intti suutuspäissään kuten aina työttömien työnhakuvelvoitteesta. Joku oli laskenut työnhakuilmoituksien määrät uuden säännöksen pohjalta kysyen kuka ne hakemukset kerkiää lukemaan? Lindströn suuressa viisaudessa möläytti perinteisesti kuula punaisena agressiivisesti kuten aina ettei ole aikomustakaan lukea kaikki hakemuksia. Siinä vaiheessa alkoi naurattamaan niin paljon että loppu meni ohi korvien..Vielä kun Rehula lisätään viisaiden joukkoon niin johan riittää sirkushuvia kansalle kun edelliset aivopierujaan kilpaa päästelee. Siinä ne nykyhallituksen arvot sitten olikin, viihdytysarvot.

        jojoo, kutkapa vastaavat ois kämäki hallinossa? ja kuka päämaisterina sopiva, entä muita, minusta Ojalehto urheiluministeriksi kun talvellakin lunta ostaa


      • aakkupaovorpellupekäsräk
        kehitelläännäytelmää kirjoitti:

        jojoo, kutkapa vastaavat ois kämäki hallinossa? ja kuka päämaisterina sopiva, entä muita, minusta Ojalehto urheiluministeriksi kun talvellakin lunta ostaa

        pahimmat "klownit" on siivottu rivistä pois ja jäljelle jääneillä ei ole roolia tulevaisuudessa sen enempää kuin ennenkään joojoo-linjalla jatkavat. Poikkeuksellisen tylsä kokoonpano enemmistön osilta persut voi satunnaisesti esittää viihdettä jos oman olemassaolon nimissä korostavat lähinnä omaa tietämättömyyttään. Tylsä harmaa valt.kausi edessä tosin kohta poistuvan "saavutuksia" oli niiden mittareina mitkä tahansa ei yksikään muu valtuustokausi tule koskaan saavuttamaan ei koskaan. Kohta siis edesmennyt valtuusto varsinkin ja nimenomaan hallitus jäi jo historiaan jonka "saavutuksia" muistelee vielä tulevatkin sukupolvet. Ei tule samanlaista "sirkusta" enää koskaan siitä pitää huolen osiltaan maakuntauudistus ja varsinkin lex-Kittilä. Tarkoittaa mm. sitä, ettei esim. kärsämäessä XXXXXX tms. kerro kokouksen alussa että nyt mennään sitten lakien väärälle puolelle jos joku ei sitä vielä tiennyt.

        Terveisiä


      • onkolaskunousua
        LeipääJa kirjoitti:

        Lindstöm sopisi porukkaan enemmän kuin hyvin. Jokin aika takaperin intti suutuspäissään kuten aina työttömien työnhakuvelvoitteesta. Joku oli laskenut työnhakuilmoituksien määrät uuden säännöksen pohjalta kysyen kuka ne hakemukset kerkiää lukemaan? Lindströn suuressa viisaudessa möläytti perinteisesti kuula punaisena agressiivisesti kuten aina ettei ole aikomustakaan lukea kaikki hakemuksia. Siinä vaiheessa alkoi naurattamaan niin paljon että loppu meni ohi korvien..Vielä kun Rehula lisätään viisaiden joukkoon niin johan riittää sirkushuvia kansalle kun edelliset aivopierujaan kilpaa päästelee. Siinä ne nykyhallituksen arvot sitten olikin, viihdytysarvot.

        http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201705262200164140_u0.shtml
        siinä sitä on "nousua..


      • tyyöllisetmaksaa

      • siinäonpalkamaksuihin
        tyyöllisetmaksaa kirjoitti:

        350000 tyottomänä on kestämätön tilanne työssä olijoille..

        Lisätalousarviossa osoitettiinkin yli 16 miljoonaa alueellisille ELY-keskuksille akuutteihin talous- ja työllisyystilanteen vaatimuksiin.


    • kolhoosinalkaessa

      hallita, että kaikki tehdyt yksityisterveyspalvelu-sopimukset kuntain kanssa pitäisi kilpailuttaa uusiksi, kilpailu osapuolina toiset vastaavat, julkinen ja ns "Rehulan "kolmas osapuoli(mitä se sitten tarkoittaakin), em kilpailutus on tasa-arvo laen mukaan tehtävä ja säästöjen nimissä, myös maakuntahallinnon vuoksi koska terveys-sopimukset ikäänkuin jakaantuvat "kaikkien maksettavaksi, kuntahallinto muuttuu täysin siten myös vanhat "muitten tekemät sopimukset on "vieraita ja katsottava uusiksi!

    • kämäessäeiolesokearettaa

      samalla ko sopimukseen ns "ympätyt terveydenhoitoon kuulumattomat "ilmaiset seinät, "tonnin nyssykät, "200 000e hyvänmiehen lisät ja kredittient ja debettien simplaukset jäisi pois uuden soten uusien maakunta valvojien silmien alla, onkin melkoista sirkusta, että tehdyt terveyssopimukset onkin kuntahallinolta yksityiselle "avustus-sopimus jolla maksellaan ja tasaillaan jo tehtyä sopimusta jälkikäteen, ei maksavan kuntalaisen eduksi, vaan yksityisen terveyspalvelun kilpailun voittamiseksi tehtyä alibudjetoitua- sopimusta edulliseksi ja taaten välttämättömät pörssi-osakkaitten osuudet!, "Sokea "Reettakin "näkee, että em pakolliset"pörssivoitot on pois kansalaisen terveydenhoidosta!

    • kunnatkuohitan

      em mukaan voikin kysyä "kenen joukoissa seisot," kuntahallinto?

    • Arbeitmachtfrei

      sipilä on hitler ja typ toimistojen tädit SS-sotilaita, starttipajat ym kunnan orjatyöpaikat keskitysleirejä. onneksi pienemmissä kunnissa tiedetään jo ketkä kuuluvat SS joukkoihin.

    • kalavelkojenkuittaus

      Arbeitmachtfrei" on "minun usein käyttämä nimmari, texti ei ole minun, mutta voin se allekirjoittaa.
      Kyllä "ss jäsenet joka kunnassa tiedetään ja peli on niin kuumaa, etten "tilanteen päällä ollessa vitjaan yöpartiosta tulisi, "tunnussana! kun muuntuu vitjan #4cekon miehellä #ammuperkeleryssäseon!

      • jännitteitäjalaukauksia

        senpä vuoksi enää ei komppanijoita samanpitäjän miehista koota yksistään vitjaan", vaan sekoitetaan eri alueitten kesken, esm Kärsämäkiset Kiuruvetisten kanssa, tosin kielivaikeuksia ja wirren sekoomuksia tulleneis, jos yksistään Kärsämäkinen komppania muodostettaisiin samaa uskontolahkokuntaa olevista, mutta en osaa arvioida natsaisiko he riidattomasti paremmin yhteen, sikäli huono, kun "tilanteen ollessa päällä samaa henkiset joutuisi "tuleen pompsina ja käy kuten kävi Pyhännän miehille "Pistojoen hyökkäyksessä, jolloin huonon ennakko- tiedustelun seurauksena hyökkäys oli suoraan piippujen eteen, eikä mitään suojaa joen yli kahlatessa, seurauksena suurin päiväkohtainen kaatuneitten määrä samaa pitääjää kohtaan, suhteessa pitäjän väestön lkm.


      • eilammas

        Hiukkavaaran harjoituksessa maattiin vetelän rämeen reunapusikossa ja joukkeen johtaja piti tilaanne tiedotteen, että tuosta mennään heittämällä yli, vastarannalla on "siniset hiekkaharjanteella joka vallataan, minä muistin #Pistojoen ja dsanoin ettei tuosta lentämällä yli mene kuin sielut, ruumiit jää rämeeseen, Jj meni punaiseksi ja sanoi pikkusen isommalla desibelillä ja "sinä lähet takasin komppaniaan, minä, että käskystä, ennen kuin lähen niin pane porukka kahtapuolen rämettä kiertään ja seläntakana oleva Rkrh posottaan hiekkaharjulle, no tulikin taukopaikalla" ja kotvasen kuluttua saimme "ylempää uuden h- tehtävän.
        eikä tarvinnut komppaniaan kesken aukin, mutta tuli natsat, kesken aukin.


    • Satavuottasitten

      stalin, hitler, sipilä yhteistä on hyvin samanlainen ihmisryhmiä alistava politiikka

    • tilauksiaperutaan

      niihän seo Kärsämäessäkin Ylimystö Kustaat, saa sieluunsa vahviketta Ps mollaamalla!
      ja Kärkkäinen "valmistautuu!

    • lahtarikiertä

      Kämäkisetkin jupisee hyvistä veljistä, mutta pientä on hyrinä, pientä on silahkat Jolukaloiksi, mihin he todella pystyvät kun rahasta on kysymys, siis aivan täällä keskuudessamme!
      erikseen vielä Sote-offensiivi, jossa on #ääretön ryöstö-yritys!

    • itseitsensätodistavat

      todiste edelliseen on heidän valtava voimakas pesityminen kuntiin, rahassa ja hengessä!

    • lyhyesäajassapaljonhynää

      kuitenkaan, kun #pesiminen kestää vain se ajan, kun "isoikäluokkaa kaatuu vaan ei kerkee maatuun!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe