Vakuutusyhtiön lääkäreiden lausunnot

Tyrmistynyt

Vakuutusyhtiöiden lääkäreillä on ilmiömäinen taito. Sairaan ihmisen elämän vaikeuttamisen taito. He osaavat kaivaa erikoislääkärien lausuntojen rivien väleistä kieltävän tai rajoittavan asian. Tällä aiheutetaan sairaille ihmisille suuri määrä turhaa työtä, kun pitää hakea uusia lausuntoja ja oikaista asioita. Lisäksi ensimmäinen vakuutuspäätös ei muutu.

Esimerkiksi liikuntavammainen joutuu turhiin lääkärikäynteihin, jotka ovat kivuliaita, raskaita ja vaatii lisärahaa. Aikoja ei erikoislääkärille saa sillon kuin pitäisi. Sitten olikin valitusaika vanhentunut. Päätös voi tulla koska vaan.

Onko kokemuksia? Kuinka vakuutuslääkärin päätöksen saa muutettua? Mihin asiasta voisi valittaa? Kuinka paljon vakuutuslääkärien pitää saada hylättyä päätöksiä?

29

677

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Potilas_a

      Asiaan liittyen haluan sanoa, että kun vakuutuslääkärit katsovat ihmisen niin työkykyiseksi että kuntoutusta tai eläkettä ei myönnetä niin päätökseen pitäisi kirjata millaista tai minkätyyppistä työtä hakija voi tehdä ja kuinka paljon.

      • Itsekkin_pukki

        Pukki kaalimaan vartijana

        Vanha sanonta, kun jotain asiaa selvittämään asetetaan näennäisesti puolueeton selvitysmies, jolla on kuitenkin vahvat sidokset toiseen osapuoleen


    • kyykyt

      Koko systeemi on ihan mätä. Vakuutuslääkärit ovat ostettuja ammattilaisia ja työskentelevät palkkansa maksavan laitoksen etuja ajaen. Koskaan asiakas ei ole oikeassa, ei ainakaan näin tahdota olevan. Olen ihmetellyt aivan samoja kuin aloittajakin, nyt neljättä vuotta olen ollut tässä kiusaamiskoneiston pompoteltavana. Sairaana, todistetusti työkyvyttömänä, ajettuna taloudelliseen ahdinkoon koska myönteistä eläkepäätöstä en saa.

      Iso osa hakemuksista ei mene läpi, ei ainakaan ensimmäisellä kerralla. Noin 70% saa hylyn. Muutoksenhakulautakunnan tuomio on vielä kovempi, yli 80% oikaisupyynnöistä evätään. Hyväveli-verkosto jyllää. Jos hakija jaksaa, pystyy ja on taloudellisesti niin rikas että kykenee ramppaamaan erikoislääkärien vastaanotoilla, uusien lausuntojen arvo voi olla merkittävä. Mutta tosiasiassa ei niilläkään ole suurempaa vaikutusta, koska hylkyprosentti on aina kuitenkin ensisijaisesti iso ja koska vakuutuslääkärin tahtotila ei puolla sairasta.

      Eduskunnan oikeusasiamies opasti, että vasta kun kaikki käytettävissä olevat kanavat (itseoikaisumenettelyt, muutoksenhakulautakunta, vakuutusoikeus) on tehty, voi kansalainen pyytää viranomaisen valvontakoneistoa apuun. Ei sekään systeemiä muuksi muuta, mutta antaapa edes puolueettoman arvion vakuutusyhtiön toiminnasta.

      • ei-ydinfysiikkaa

      • kyykyt

        Kiukuissani meni luvut väärin. Pyydän mitä nöyrimmin anteeksi.
        Mutta muutoksenhakuhylkyprossa on melko oikea. Siis, jos haet muutosta, varaudu siihen että saat hylyn kaiken kuukausien odottelun ja oikaisulausuntojen väännön jälkeen.
        Koskee niin Somlaa kuin TELKiäkin.

        Omalla kohdallani muutoksenhaun käsittelyaikaa povaavat (?) 8-10 kuukaudeksi. Ja sen jälkeen, jos vielä olen hengissä, voisin pommittaa Vakuutusoikeutta ne seuraavat 2 vuotta. Tosin silloin olen jo lähellä melkein 70 ikävuotta :)))


    • vimpauttaja

      Joo, Vaikeita on asiat.

      Näissä on yleensä se vialla kun potilas ei ymmärrä omaa tilaansa. Ei ymmärrä omia asioita. kuten nimin kyykyt)
      Täällä ihmiset mesoo kertomatta koko asiaa, koska päätäkseen vaikuttaa kaikki. Vastassa on VAKUUTUSLÄÄKETIEDE.
      Nimim ei-ydinysiikkaa, kun taustat ovat kunnossa käy juuri noin kun sinulle. Asiat ratkaisee eikä kovat puheet.

      Kun tosi on kyseessä ja lausunnoissa selitetty niin tulos ok.
      Hylky kun tulee niin silloin lausuntojen mukaan hakijalla tulevaisuus on tervehtyä. Ei ole kummempaa!!!!

      • nauraa

        Olet koominen.
        Ei mulla muuta.


    • SuloSuosittelija

      Vakuutuslääketiede ei ole mikään tiede.

      Vakuutuslääkärit ovat vain "kopiokalleja", jotka suoraan kopioivat sieltä täältä yksittäisiä sanoja ja satunnaisia lauseita potilasta hoitavien lääkäreiden lausunnoista ja asettavat sitten valitsemansa sanat ja lauseet mielivaltaiseen järjestykseen omiin hylkääviin päätöksiinsä.

      Vakuutuslääkärit ovat yhteiskunnan vapaamatkustajia.

      Suosittelen, että menisivät oikeisiin töihin, vaikka purkamaan terveyskeskusjonoja tai ensiapupäivystykseen.

    • hyljeksitty

      Mä olen vuodesta 2005 hakenut eläkkeelle vahvasti puoltavin lääkärinlausunnoin. En jaksa laskea, kuinka monta hylkyä. Jatkan kuitenkin työkyvyttömyyseläkkeen hakemista tarvittaessa vanhuuseläkkeeseen asti.

      • kuin

        myös sama tarina samalle ajalle.


    • Uuden

      Mulla tuli hylky. Yhtäkkiä parantunut ettei lääkinnälliseen kuntoutukseen tarvitse mennä ja ammatillinen kuntoutus ei ajankohtaista eli liian sairas sinne. Siis mitä hittoa???
      Toisen puljun päätöksessä oli virheellisesti nojattu väärään tietoon( ei leikkaus aiheutakaan työkyvyttömyyttä vaan se sairaus, minkä takia jouduttu leikkaamaan monesti) ja tärkein työkyvyttömyyttä aiheuttava vika oli jäänyt kokonaan mainitsematta. Eivät ottaneet huomioon, että hoidot täysin kesken eikä tietoa tuleeko koskaan kuntoon.... Ei otettu huomioon kuntoutussuunitelmia, ei mitään!
      Kova lääkitys vielä päällä....

      Sääliksi käy niitä, joiden hylätään vaikka oikea päätös olisi myöntö.

    • lföaoefra

      Sääliksi käy, toivottavasti nämät eläkelaitoksien, muutoksenhakulautakuntien ja vakuutusoikeuden väki saavat joskus maistaa omaa lääkettään ja pilkkansa osuu omaan nilkkaan.

      Muutoksenhakulautakunnat, ainakin tilastojen valossa, ovat pelkkiä kumileimasimia ja asioiden jarruja. Ilmeisesti haetaan ja saadaankin ns. työllistävä vaikutus näihin laitoksiin, mutta ei mitään järkevää lopputulemaa. Järkijättöjä hienohelmoja virastot pullollaan.

    • Uuden

      Ihmisarvo poljetaan alas. Eikö haluta auttaa ihmistä palaamaan työelämään?
      Olisiko paperilääkärit tyytyväisiä, kun olisi pari metriä multaa päällä?

      Käsittämätöntä touhua on kyllä. Lie kunnolla edes lukevat lausuntoja ja selvityksiä? Ottavat pinkasta paperin ja lyövät hylätty leiman?

    • jospakantelis

      Osaako kukaan sanoa, voiko vakuutuslääkäristä tehdä kantelun jollekin viranomaiselle?

      • jhjkjkhjjh

        Sitä ennen on hyvä selvittää itselle mitä tarkoitetaan työkyvyttömyydellä.
        Niin ne valitustiet on kerrottu päätöksessä.


      • jospakantelis

        Voinko kannella johonkin Kelan vakuutuslääkäristä, joka on valehdellut asioistani hylkäävän päätöksensä tueksi?

        Hain vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta ja vakuutuslääkäri hylkäsi hakemuksen perusteella, että olen työtön.

        Tosiasiassa minä en ole työtön, eikä kuntoutussuunnitelmassa sellaista edes esitetä. Vakuutuslääkäri keksi jutun omasta pääkopasta. Ehkä tämä vakuutuslääkäri haluaa jättää nimenomaan työttömät ilman kuntoutusta. Minulla on vaikea vamma, johon Kelan virkailija oli antanut puoltavan lausunnon.

        Mielestäni kantelu olisi paikallaan, mutta mihin?


      • jhjkjkhjjh
        jospakantelis kirjoitti:

        Voinko kannella johonkin Kelan vakuutuslääkäristä, joka on valehdellut asioistani hylkäävän päätöksensä tueksi?

        Hain vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta ja vakuutuslääkäri hylkäsi hakemuksen perusteella, että olen työtön.

        Tosiasiassa minä en ole työtön, eikä kuntoutussuunnitelmassa sellaista edes esitetä. Vakuutuslääkäri keksi jutun omasta pääkopasta. Ehkä tämä vakuutuslääkäri haluaa jättää nimenomaan työttömät ilman kuntoutusta. Minulla on vaikea vamma, johon Kelan virkailija oli antanut puoltavan lausunnon.

        Mielestäni kantelu olisi paikallaan, mutta mihin?

        Kantelut: http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/index.htx


      • jospakantelis

        Kiitos.


    • ihmisoikeudet

      Aloittajalle: Olen tutkinut hieman aihetta ja tullut käsittämättömään johtopäätökseen.: Myönteisen eläkepäätöksen koskien FYYSISIÄ vammoja kela myöntää vain neliraajahalvauksen osalta. Jos esimerkiksi jalat halvaantuvat ja joutuu pyörätuoliin, on vielä työkykyinen, koska istuviltaanhan tehdään suuri osa yhteiskunnan töistä. PÄÄN SEKOAMINEN PSYYKKISENÄ VAMMANA tavalla tai toisella toisaalta (aika ajoin tuleva psykoosi, skitsofrenia, vaikea kaksisuuntainen mielialahäiriö ym.) antavat useimmiten eläkkeen heti tai viimeistään toisella yrittämällä. Ystäväni on juuri tuollaisessa tilanteessa. Selän rappeumasta johtuvat kiputilat ovat niin kovia, että lääkärit (jotka haluaisivat hänet eläkkeelle) kirjoittavat hänelle Dolcontin 60 mg (morfiini) tabletteja loputtomiin ja hän on tullut riippuvaiseksi siitä. Silti TE-keskus pakottaa koko ajan hakemaan töitä.
      Nyt hänelle tuli mielenkiintoinen tilanne, kun hänet valittiin yllättäen ihan hyvään vakituiseen työhön kuntaan! Työsuhde on alkanut kuuden kuukauden sairauslomalla (sairausloman käsittely kelassa kesken) ja jos kela on nyt johdonmukainen, se hylkää taas lääkärin sairauslomahakemuksen / eläkehakemuksen ja tällöin olisi odotettavissa karenssi sen takia, koska työntekijä ei saavu työpaikalle! Tämä on mielestäni jo ihmisoikeuskysymys, joka ei kuulu Suomen viranomaisille, vaan YK:lle ja EU:lle

      • 7877878787

        Sosiaaliturva on tällaisia tapauksia varten, tulottomaksi ei tarvitse jäädä.


    • 3857578

      Kun vaivan perusteella haetaan esimerkiksi eläkevakuutukseen liittyviä korvauksia, kyllä asioita vakuutuslääketieteen näkökulmasta pitää arvioida. Paperilääkäri arvioijan ei toki ole pakko olla, vaan joissakin maissa vakuutuslääkäri tapaa potilaan. Hylätyn päätöksen saaneet eivät kuitenkaan ole näissä maissa oikein sen tyytyväisempiä kuin meilläkään.

      • ihmisoikeudet

        "Kun vaivan perusteella haetaan esimerkiksi eläkevakuutukseen liittyviä korvauksia, kyllä asioita vakuutuslääketieteen näkökulmasta pitää arvioida. Paperilääkäri arvioijan ei toki ole pakko olla, vaan joissakin maissa vakuutuslääkäri tapaa potilaan. "

        Kumpi tai ketkä ovat siis paperilääkäreitä? Alansa huippuasiantuntijat Suomessa, jotka tutkivat perusteellisesti potilaan, vai eläkevakuutusyhtiön lääkäri, joka toimii potilasta näkemättä kaikkien muiden lääkäreiden dignoosin vastaisesti?


    • ihmisoikeudet

      Jos ei kelan työvalvonnassa pysty tekemään mitään, niin se häntä auta. Kela olisi hänen kohdallaan eläkemyönteinen, mutta eläkevakuutusyhtiö ei

      • ihmisoikeudet

        Siitten vain vakuutusoikeuteen. Muuta ei ole tehtävissä.


      • pallopomppiva

        Tekeekö se vakuutusoikeus itsenäisesti päätöksiä vai onko samanlainen kumileimasin kuin muutoksenhakulautakunnat?


    • ihmisoikeudet

      Sekä että.

    • Uuden

      Tämähän menee jo hauskaksi....
      Uuden vian myötä väliaikaispäätös kuntoutustuesta ja Kela ei työkyvyttömyyseläke hylkyä peru ja lähettivät paperit eteenpäin. Hylky se tulee sieltäkin takuulla.

      Mitenkäs muuten on, jos Kela ns. väärin perustein hylkää hakemuksen eli yksi sairaus jäi kokonaan mainitsematta ja toinen oli nojattu toimenpiteeseen, mikä nyt ei työkyvyttömyyttä aiheutakkaan vaan se, minkä takia on toimenpiteeseen joutunut eikä hyötyä ollut. Eli miten tuollaista täysin väärää tekstiä Kelalta voi käsitellä?

      Meneekö se mun rustaama valituskirjoitus myös muutoksenhakulautakuntaan? Voinko itse vaikuttaa mitenkään lautakunnan aatoksiin?
      Haetaan siis riittävän pitkää kuntoutustukea ja sain käsityksen ettei vaatimusta ollut kukaan lukenut!
      Mä oon jotenkin ihan pihalla ja uuvuttavaa nämä kivut/lääkitys/vaillinainen elämä :(

      • 60jayli

        Jos olet lähettänyt Kelaan oikaisun tai valituksen väärästä päätöksestä (30vrk aikaraja), niin Kela joko itseoikaisee tai sitten jos ei, valitus lähtee muutoksenhakulautakuntaan.
        Jos teit netitse oikaisun, siinä on se sarake mille asia kohdennetaan. Esim. Kela --> muutoksenhaku tms...

        Itsellänikin on nyt sisällä yhteensä kuusi (joo-o) muutoksenhakukäsittelyä virheellisistä päätöksistä. Osa Somlaan ja osa TELKiin. Kysymyksessä on sairaan työttömän tukihakemusten virheellinen käsittely ja työkyvyttömyyseläkehylky.
        Lautakuntien päätökseen ei oikein voi muutoin vaikuttaa kun tekemällä hyvän ja perusteellisen selvityksen tilanteestaan. Nimenomaan omasta näkökulmasta ja vapaamuotoinen selvitys käy. Joskus kutsuvat jopa suulliseen haastatteluun, jos prosessissa on muita epäselvyyksiä päätöksen seikoissa.
        En itse usko enää muutoksenhakulautakuntiin, kokemusta on 4 vuoden aikana muutamasta käsittelystä. Eivät muuttaneet Kelan eivätkä työeläkeyhtiön päätöstä.
        Toivon onnea sinulle!


      • Uuden

        Kela oikaisi väärät kohdat ja lähettivät ne muutoksenhakulautakuntaakin. Eihän se mitään muuta tietenkään, mutta eihän vääriä tietoja hekään voi antaa...
        Kaksi leikkausta tulossa, koko saldo olisi sitten 17 kertaa puukon alla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4573
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4504
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4106
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3047
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2641
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      205
      2108
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1735
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe