Työllistääkö vanhemmuus (äitiys-/lapsilisät..)

Ihmetarkki

Ilman sarvia ja hampaita kysyn,kun meillä on valehtelematta kaksi rivitalon pätkää täynnä työttömiä jatkuvalla vanhempainvapaalla olevia mammoja. Työt on tiukassa ja mt-ongelmat alkaa olla normi yhteiskunnassamme - niin kokoaika vanhemmuusko sitten on ratkaisu?

En tiedä onko tämä hyvä, vai huono asia antaa työuran valua kotona ilman cv:tä tai opintoja. Ilmeisesti tämä ei kuitenkaan ole kovin laajalle levinnyt "tienesti" tapa,mitä syntyvyystilastoja katsoo.

Tulot ainakin on vakaat per lapsi,mutta kaksi rivari pätkää elämäntapa mammoja alkaa ihmetetyttämään :D
Sipilä ihmettelee syntyvyyden laskemista ja samalla leikkaa lisistä vaikka nähtävästi tuossahan on syy-seuraus ja "potentiaalista" työvoimaa!

6

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotiäitiys.oli.ammatti

      Ihmisen tarkoitus ei ole tehdä palkkatyötä tai orjatyötä jollekulle "yrittäjälle", vaan elää omaa elämäänsä.

      Eläisit sinäkin. Anna naapureiden elää. Lapsissa riittää työtä kyllin.

    • hidassytytyspum

      Kahden jo aikuisen miehen vanhempi itse. Provoaloitus? Tiesitkö että jokaisesta lapsesta on kulujakin? Jos aikuinen syö 140 euron edestä minimissää per kk, niin lapsi syö liki saman. Lisäksi tietysti on muita perustarpeita, kuten vaatetus, hygienia ja sairauskulut, asumistilakin. Ja lähellä murkkuikää vasta ruokaa rupeaakin kulumaan, kun kasvu aikuisen mittoihin lähtee kunnolla käyntiin.
      Sinä olet putkahtanut jo aikuisena maailmaan? Missään et ole tilaa tarvinnut, et evästä, et riepuakaan?
      Mikäli sinua ärsyttää rivareissa asuvat perheelliset ja yh:t, kerro siitä kuntasi asuntopolitiikkaa toteuttaville tahoille että hajasijoittavat muun elämän sekaan- mutta muksut eivät silläkään vähene, eivätkä äidit.
      Ja jos itselläsi on omia, oletettavasti miehenä päästät äidin työhön, ja hoidat lapsiasi.

    • Näinseon6609

      Vaikka kuka mitä väittää niin kyllä jotkut naiset lapsia hommaavat jos ei nyt rahan takia niin yleisen elämäntason kohotukseksi. Tiedän tuttavapiiristä muutaman työttömän yksinhuoltaja äidin joilla toisella 2 lasta ja toisella kolme. Tämä ensimmäinen asuu tietysti rivari kolmiossa kahden lapsensa kanssa ja toinen asuu vuokralla "kaupungin" vuokraamassa omakotitalossa. Molemmat saavat lapsien isältä hyvät elatusmaksut joilla jo kustantaisi laatikkoruuat kuukaudessa koko perheelle. Muusta rahallisesta hyödystä en niin tiedä mutta mitä olen lukenut vuosia sitten iltalehdestä, että lapsen kasvattaminen täysi-ikäiseksi veisi vanhempien kukkarosta 130 000 euroa on täysin tuulesta temmattua. Ehkä jos perhe itse maksaisi kaikki päivähoidot tuo pitäisi hyvinkin paikkaansa mutta nykyään saa jopa hyvin palkkatöissä tienaavat henkilöt samoja rahallisia etuuksia kuin pienituloiset...joten tuo 130 000e pitäisi olla, että yksi lapsi kustantaa valtiolle ja vanhemmille yhdessä noin paljon.

    • PummiäiditMetsään

      Pummiäidit ovat nykyajan ilmiö. Paksut tatuoidut juopot typerine rumine kakaroineen ovat pelkkä kulu kaikille. Tuet poikki, niin pummiäidillekin alkaa vastuu ja työ maistumaan.

    • Eimitäänjärkeätouhussa

      Täysin tyhmää ja idioottimaista touhua elättää itsensä lapsitehtailulla ajattelematta onko varaa tulevaisuudessa kouluttaa edes niin montaa tyhjällä cv:llä kun kukaan ei varmasti ota töihin. Niiden lapsista tulee syrjäytyneitä tai on vaikea nousta yhteiskunnasta niin köyhistä taustoista.

      On varmasti helppoa pyöräyttää niitä ajattelematta yhtään mitään tai että viskaa ne sitten sossun luukulle kun tuet niistä loppuvat. Hirveä kuluerä veronmaksajille ja heidän jälkeläisistä tuskin tulee veronmaksajia vaan samanlaista perintöä harrastavia kuin vanhempansakkin että pentuteilulla jatketaan samaan malliin. Miehet siittää ja jäävät sitten työttömiksi antaen veronmaksajien maksaa elatusmaksut. Laitetaan kirjat erilleen jotta yh saa nostettua kaikki tuet. Työssä ei ole tarkoituskaan kenenkään koskaan käydä. He ovat alusta loppuun saakka työtävieroksuvia ja tarkoitus on keplotella koko ikä tukien varassa. Se on jo omilta vanhemmilta peritty malli jota jatketaan sukupolvesta toiseen.

      Eläkkeellä ne ovat köyhiä säälittäviä ryysyläisiä ja mt- ongelmaisia. Istuvat räkälöissä ja rassaavat pelikoneita.

      • WhatdidUsay

        Mitä yrität nyt sanoa?

        Eivät kaikki, vaikka kuinka rikkaita olisivat, halua asua rivarissa tai edes omakotitalossa. Kaikilla ei ole sama maku ja se ei läheskään aina ole kiinni rahasta ja kyllä ne koulutetutkin juopottelee eikä läheskään kaikki koulutetut ole hoikkia. Ennen vanhaan pidettiin vaurauden merkkinä mitä pulleampi oli.

        Töitä ei kaikille ole, vaikka kuinka itse haluaisi töitä. Vaikka kuinka mammat jättäisivät lapset tekemättä ja vaikka kävisivät kouluja itse, töitä ei vaan kaikille työttömille ole, ei sitten millään. Kouluihin ei pääse kaikki halukkaat ja yliopistoihinkin pääsy on vain kerran vuodessa, vaikka järkevämpää olisi ottaa opiskelijoita kaksi kertaa vuodessa ammattikorkean ja ammattikoulujen/ammattiopistojen ja lukioden tapaan. Se nopeuttaisi opiskelemaan pääsyä ja työelämään siirtymistä.

        Lapsi syö enemmän kuin aikuinen. Lisäksi lapsi tarvitsee paljon vaatteita, leluja, elämyksiä, harrastuksia, kavereita ja paljon huolenpitoa ja rakkautta. Ei niitä työttömien rahoilla kustanneta. Sossurahoilla ei pahemmin kustanneta lapsille kunnon leluja, kalliita harrastuksia, lomamatkoja, elämyksiä.

        Rikkaita ja köyhiä tulee olemaan aina. Rikkaastakin voi tulla köyhä. Kaikki eivät voi olla yhtä rikkaita. Kaikki eivät voi olla yhtä kouluttautuneita. Tarvitaan myös ammattityövoimaa. Tärkeämpää on sydämen sivistys kuin ulkokulta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14861
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    7. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    8. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe