Huonot äänieristykset tekevät

Hulluksi_

Asun saton 70-luvun kerrostalossa. Yläkerran naapurin sängyssäkääntymis äänistä lähtien kaikki kuuluvat läpi. Miten voi olla näin huonosti äänieristetty talo? Hulluksihan näissä olematomissa äänieristystaloissa tulee. Ei mitään rauhaa ääniltä. Kantapääastujia lisäksi yläkerrassa. Viihdytään kotona slogani saton mainoksessa on vähintäänkin huono vitsi. Kutsun kaikki saton johtoportaan jäsenet kylään viikonlopuksi. Kukaan ei viihtyisi asunnossani yhtä yötä enempää :(
Pois tuolta on päästävä ja pian mutta mihin?

25

876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hohohoohahaahaa

      Hihih.

    • betonistaseinät

      Pitää vain etsiä miellyttävä asunto. Ehdotan kivitaloa tai betonielementtitaloa, siinä äänet ei niin kuulu.

    • Kerrostalotrules

      Sama täällä. Muutin 70-luvulla rakennettuun kerrostaloon ja ensimmäiset päivät oli hiljaista ja rauhallista mutta sitten yläkerran asukas palasi varmaankin lomalta kotiin ja sen jälkeen ei ole ollut hiljaista hetkeäkään. Yläpuolelta kuuluu aamu seitsemästä yö kahteen asti jatkuvaa kantapäiden jytinää, tavaroiden tippumista lattialle, jollain mailalla tms. hakataan lattiaa, jonkinlainen pallo vierii asunnon päästä päähän, huonekaluja vedetään ympäri asuntoa ja kaiken lisäksi heidän lattialankut ja sänky natisee. Viereisestä asunnosta kuuluu läpi kaikki kuin asuisin jossain solussa. Kuuluu keittiön äänet, vessan äänet, eteisen äänet, imurointi, kävely ja mikä pahinta hiljainenkin puhe sanatarkasti. Ihana kestitä vieraita kun naapurissa ovat myös keittiössä niin siinä sitten jutellaan ristiin rastiin ja molemmat kuulevat kaiken toistensa elämästä. En käsitä miten tällasissa voi asua mielenterveyttään menettämättä!

      • Juuri_näin_

        Ei näissä voikaan asua ilman mielenterveys ongelmia :( Ensin seinän takana asui vähintäänkin hullu intialainen naapuri, jopa naputteli jotain kovaäänisesti pitkin yötä. Satoa ei asia kiinnostanut yhtään, vaikka otin yhteyttä isännöitsijään monta kertaa ja soitinkin heille. Sanoi vain, etteivät he voi mitään lappuja lähettää. Parin vuoden päästä tuo hullu muutti pois, kunnes yläkertaan "ilmestyi" kolme samassa yksiössä asuvaa naapurimaan raksaduunaria. Kiva kuunnelle heidän kantapääkävelyään heti kun tulee kotiin. Tahallaan kävelevät ja kolistelevat koko ajan. Täysiä sekopäitä. Vittu näitä paska-asuJuurintoja, voittaisipa lotossa, niin saisi oman talon ja oman rauhan :( Kotona ei viitsi paljoa olla, eikä kotona juuri huvita edes tehdä mitään.
        VIIHDYTÄÄN KOTONA! SATON SLOGANI ON HUONOA JA SAIRASTA HUUMORINTAJUA OSOITTAVAA.


      • Yhtä.helvettiä.tää.on

        Ah, vertaistuki... Luulin jo että olen joskus käynyt valittamatta naapureistani tänne kun oli täysin sama kokemus kerrottuna. Rakas, niin kovin rakas, yläkerran naapuri aiheuttaa elämisen äänillä stressiä niin helvetisti. Kävelee kantapäillä pitkin asuntoa hyvin usein kun on kotona. Paiskoo, siis oikeasti paiskoo, ja aivan kaikkia ovia (kai siltä munat tippuu jos sulkee ovet normaalisti) oli sitten mikä vuorokauden aika, ja minne hän käveleekin niin siellä tippuu aina esine maahan. Yritä tässä sitten elää normaalisti, pakko pitää radio päällä sen verran kovaa aina kun on kotona että vähän peittyisi noi äänet ja kun menee nukkumaan niin samantien korvatulpat päähän. AI niin, ja tyyppi tietty metelöi näin sinne 23-24 asti arkisin. Parhaimillaan. Riippuen mitä vuoroa tekee niin joko saa olla koko päivän pari viikkoa rauhassa tai sitten kärsiä iltaisin ja aamuisin kuunnellessa tuon römyämistä.

        En vain ymmärrä miten ihmiset aiheuttaa näin paljon meteliä. Siis meteli on jatkuvaa kun tyyppi ravaa koko ajan ympäri kämppää paiskomassa ovia, parasta on kun hänen mukulansa tulee käymään niin tämä hyppii tasajalkaa ympäri kämppää kolistelemassa niin ilo on kaksin kertainen kun näiden askeleet on kuin jatkuvaa ukkosen jyrinää. Hyvä jos minuutti on hiljaista. hyvä puoli tässä on että naapuri on tosiaan hiiren hiljaa kympin jälkeen kun lapsi nukkuu. En vaan ymmärrä onko tuo hiljaa eläminen vähän vastaavaa kuin kahlitsisi villieläimen?. Eli ei oikein voi olla onnellinen kun ei voi pitää meteliä kun on niin pirun vaikea elää normia hiljempaa yörauhan aikaan jos ei tartte oman lapsen nukkumista häiritä. Vaan kun lapsi on poissa niin sitten ei välitetä kenenkään muiden unista tai kotirauhasta. Sietäisin nää päivän äänet jos tietäisin että saan olla yöt rauhassa, mutta vittu kun sama meno jatkuu silloinkin. Ja pahinta on ettei tästä voi tehä oikein häiriö ilmoitusta kun nämä on "elämisen" ääniä. Hän kun ei huudata televisiota tai radiota. Hän vain yleisesti pitää ääntä elämällä. Pitäisi tuollaiset saatanan asennevammaiset paskat heittää vittuun kerrostaloista. Ja tää ongelma tulee nimenomaan noista nuorista aikuisista jätkistä jotka ei osaa yhtään ajatella muita ja joille še meteli on kun joku räjäyttää pommin naapurissa. Muuten mikään ei häiritse.


    • KuulienRopinaa

      Täällä samantapainen ongelma. Yläkerrassa kuuluu lähes joka ilta puolille öin saakka, ikäänkuin jotain pieniä marmorikuulia ropisisi aina välillä lattialle. En tiedä mikä harrastus sillä on, eikä ole edes pieniä lapsia hänellä. Yksinasuva 45-50v lihava nainen siis tuo kyseinen yläkerran naapuri. Ei tervehdi muutenkaan ketään, aika harvoin näkee muutenkaan tätä tulossa tai menossa mihinkään. Kantapään ääniä tietysti kuuluu myös, sekä kaikenlaista muunlaista purkkien ja purnukoiden tippumista. Eniten ärsyttää kuitenkin kun aamutyön takia menen nukkumaan klo 22, niin ne kuulien ropinat häiritsee unen saantia, ja saatan herätä pari kolmekin kertaa kuulien ropinaan. Ja kun tätä tapahtuu lähes joka ilta, niin jotenkin sitä koko ajan etukäteen jo jännittää, koska ne kuulat alkaa ropisemaan, joko nyt, nytkö. Ja sitten kun se kuularopina alkaa, niin kyllä siihen joka kerta säpsähtää ja sydän alkaa hakata, sen verran kova ropina se on. Onko se sitten joku kissa joka ne kuulat tiputtaa, vai onko lihavalla naisella joku oma iltaleikki? Mene ja tiedä.

      • Yläkerran_naapurisi

        Ne on anaalikuulia, tuntuu höpöltä peräaukossa.


      • matotta_ovatten

        Nykyaikana on myös se omituista, ettei juuri kukaan nuorehko aikuinen laita asuntoonsa edes mattoja lattialle. Matot eristäisivät edes osan lattialle tippuvien esineiden ja kantapääkävelyn äänistä, mutta ei, paljas laminaatti vaan. Ja sille kun tippuu vaikkapa pikkulusikka, herää naapurit yöllä varmasti. Vielä 70-luvulla myös seinävaatteet (ryijyt) olivat muodissa, ja nekin vaimensivat ja paransivat äänieristystä.

        Naapuriakkasi taitaa joko pelata petankkia (ranskalainen kuulapeli) tai sitten tosiaan vagina/anaalikuulia.


      • oi_tätä_onnea

        Muutin rivarin päätyasunnosta keskelle 80-l kerrostaloa,
        KAIKKIEN lähinaapureiden äänet kuuluvat.
        "Ihan kivaa" kuunnella alakerran ja viereisten naapureiden lemmiskelyä tai kovaäänistä keskustelua. Yläkerrasta taas kaikki askeleet, kolahdukset kaikuvat kauniisti laminaattilattialla.
        Aika pian ymmärsin hankkia korvatulpat yöksi.


    • EiTätäJaksa_

      Sairasta on :( Kyllä ottaa tosiaan päähän, kun ihmiset eivät yhtään kunnioita toisia asukkaita. Mitä noiden hullujen päässä oikein liikkuu? Kuulokkeet päässä musiikkia kuunnellen täytyy viettää aikaansa, ei tätä muuten jaksa.
      Kokoajan on kuin kävelevä norsulauma yläkerrassa. Vittu että tekisi mieli mennä pesäpallomailan kanssa kysymään mikä vittu on ongelmana, saatana!
      Valituksista ei ole mitään hyötyä. Mitä tässä pitäisi tehdä?
      Ei huvittaisi asua täällä enää yhtään, mutta ei niitä asuntoja, ainakaan kohtuuhintaisia niin helpolla saa mistään.

    • wuufferi

      Mulla on bassokaiutin. Nautin basson hyrinästä. Se on ajastimella tunnin välein yöaikaan. BUUUBBUBOOOOOOOH, BOOOOOOHHH, WOOOOOHHHHH. Tätä tärisyttävän wuuffaavaa minuutin pätkää saa naapurini kanssani kuunnella tunnin välein. Itselleni tulee onnellinen olo kun kuulen tämän uneeni. Naapurista en niin ole varma, enkä välitäkään, BUAHAHAHAHA BUAAAHAHAHAHAAAAA.!!!!

    • oonilmanjääkaappia

      naapurin jääkaappi sssssshhh surina

    • pelatkaalottoa

      eikö se ole hyvä kun jossain taloissa on yhteiset vesiputket silleen, jos naapurin keittiössä laskee vettä tai sinä keittokomerossasi, se kuuluu naapurin tilavampaan 3 huoneen asunnon keittiöön ja jyräävät kostona pirttipöytää välittömästi tai pakenee keittiöstä huutaen : ei tästä tule mitään

      huvittavaa kun 1 asunto väliä, se naapuri kävi kerran kylässä ja katsoi hirveän vihaisena sinne vasemman naapurini keittiön suuntaan, ilmeisesti siksi kun keittokomeron väliovi oli täysin auki kun olin n. viikon reissussa.. :)

      se naapurin normaalia isompi veden laskeminen (kun olin lomalla ) ilmeisesti erittäin hyvin suhisi toisen naapurini olohuoneen puolelle :)

      tai KOHISI .. no vastaavia muitakin esimerkejä loputtomiin.. köyhille sitä riittää näitä ja tästä eteenpäinkin kun köyhä oltu, niin kovemmaksi vain mennyt... :( vastaavat jutut

      myöhemminhän pois häädetyt palaa kostamaan jopa tunkeutumalla asuntoon jne.

    • PakanAlla

      Meillä yläkerrassa asuu etnistaustaisia ihmisiä. Päivät on rauhallisia, mutta kello 21 aikoihin tulevat jostain kotiin ja alkaa kaikenlainen metelöinti. Yleensä se kestää pitkälle yli puolen yön, pelaavat jotain seurapelejä ja siirtää jyrryyttävät sänkyjä. Myös etnisperäinen ruoanhaju/käry tunkeutuu jostain kautta huoneistooni. Heidän vierailla on yleensä tapana paiskata ovi kiinni ja koko rappukäytävä kajahtaa. Yleensä nuo vieraat poistuu tuolta joskus puolen yön jälkeen, usein vasta lähempänä kello kahta.

      Olen joitain kertoja käynyt huomauttamassa asiasta. He vastaavat aina samalla tapaa ystävällisesti, englanniksi murtaen anteeksi pyydellen ja luvaten että kohta hiljenee. Usein hetkeksi on tullutkin hiljaista, ja erään kerran vieraat lähti jopa pois. Mutta kun tämä teho ei kestä pitkään, vaan jo seuraavana iltana sama juttu. Eikä jaksais joka ilta tästä asiasta käydä muistuttamassa, aikuisia ihmisiä. Joka kerta lupaavat ja pyytävät anteeksi, mutta möly, käry ja huonekalujen jyrryytys jatkuu.

    • Voihansipuli

      Sato kokemuksia täälläkin. Ihan kamalaa. Tuntuu että koko elämä mennyt pelkäksi valittamiseksi kun joutuu sietämään niin paljon kaikkea kamalaa... Täällä ei ole ongelmana enää edes pelkkä meteli, vaan aivan kaikki muutkin järjestyshäiriöt. Maksapa näistä nyt ylihintaa.... onneksi pääsen muuttamaan pois pian.

      Tuntuu tosin että ongelma ei enää ainakaan pk-seudulla ole edes vain vuokranantajat, vaan ylipäänsä tämä suomalaisten paapomisasenne. Ei uskalleta sanoa mihinkään vastaan kun ajatellaan, että joku voi leimata rasistiksi. Ainakin näin virkamiehillä. Luin tässä oikeusjutun jostain somalialaisesta perheestä jotka olivat käräjäoikeuden tuomiolla saaneet lopulta häädön vasta kun toinen muslimiasukas valitti heistä. Oikeus katsoi siinä vaiheessa, että järjestyshäiriösyytöksien takana ei voinut olla rasismi.

      • rasistit_hirteen

        Turpa kiinni rasisti!


      • oi_tätä_onnea

        Totta kai kulttuurien monimuotoisuus, erilaiset tavat ja vuorokausirytmi pitäisi, ehkä (???) hyväksyä!
        Tosin minun naapureistani suurin osa on kantasuomalaisia ( ehkä jostain maalaistorpasta kaupunkiin, kerrostaloon muuttaneita?)
        Varsinkin nuoret keskustelevat, kuuntelevat musiikkia/ leffoja melko kovalla volyymilla ( oma kuuloaisti alentunut?) Viikonloppubiletyksen vielä ymmärrän, mutta arkisin en.
        Myös virtsatieongelmaisia (nuoria miehiä?) tuntuu asuvan täällä paljon, lorotetaan monta kertaa yössä ja vedetään vessa joka pisun jälkeen.


      • VituiksiOnKaikkiMennyt

        Ahnetta ja sairasta paskaa. Kämpät ovat vanhoja paskoja ja silti vuokrat on kalliimpia kuin hotellissa asuminen. VVO on toinen vuokrien nylkijä. Mitä surkeampi luukku, sen kovempi vuokra. Ennen pystyi sentään sillä pelaa, että kun otti kämpän vähän sivummalta, niin säästi vuokrassa. Mutta ei sekään oo pätenyt enää aikoihin. Sama vuokra, on kämppä sitten keskustan kupeessa tai on se sitten jossain kaupungin laitamilla. Melkein kalliimpi se kaupungin laitamilla oleva.
        Sama kun menis autokauppaan ja maksaisi 19 vuotta vanhasta Ford Fiestasta saman summan kuin 4 vuotta vanhasta Mersusta, vaikka se Fiesta joudutaan vielä hinaamaan liikkeen pihasta autokorjaamolle, missä käytäis koko tekniikka läpi ja korjattais ja hitsattais kärryä ainakin parilla tonnilla. Eikä sais ees kaksia renkaita siihen Fiestaan.


    • Villinäs

      Sama juttu,paskat äänieristykset,,tulppia tarvitsen joka yö

    • mustalainenko

      nainen ulkomaalainen puhuu kovalla äänellä joka lauantai aamun asti

    • nusnusnus

      Parhaillaan naidaan yläkerrassa. Naisen voihke ja ulina kuuluu selvästi katosta läpi. No - onhan se hyvä että joillain on kivaa ja etteivät yöllä pidä hereillä.

      • ujhygtrfffxfdred

        No runkkaile siinä kuunnellessasi. Ja karjahtele kovaa korahdellen heidän kanssa yhtäaikaa. Parasta lääkettä on, kun he hetkeksi orkun jälkeen elbaavat, ja kuulevat sinun karjahtelun. Varmaan aika etovaa, ja miettii sen jälkeen josko naisi hieman hiljempaa, ettei naapuri runkkaa heidän kustannuksellaan. Eikö ovelaa...


    • Rakennuspäällikkö

      Ne on kaikista parhaimpia ne kananpaskaseinät! Perkele. Siis kun se materiaalihan ei maksa yhtään mitään! Tulevaisuudessa aiotaan rakentaa enemmänkin taloja kananpaskaseinillä. Säästetään rakennuskustannuksissa enemmän ja enemmän ja silti tulee asuntojen hinnat vaan nousemaan ja nousemaan. Ei noihin materiaaleihin kannata liikaa laittaa. Juuri ne paksut betoniseinät ja äänieristeet ovat rakentamisessa suurta tuhlausta, mitkä syövät voittoja salakavalasti. Se vituttaa sitten. Hyvä talo on semmonen, että uuden asunnon ostajat joutuvat ottamaan pankkilainaa yli 20 vuodeksi, ja kun talo tulee 15 vuotta vanhaksi, niin se puretaan.

    • pete_84

      Masentavat nämä 70-luvun betoniseinät ja lattiat. Kuin linnassa istuisi kakkua syömässä.

    • Rakennuspäällikkö

      Halvalla rakennetaan, mutta kalliilla myydään. Halvat materiaalit kun eivät maksa mitään, niin 10-15 vuotta vanha talo voidaan purkaa ja rakentaa uusi halpa talo tilalle. Edullisempaa ja kannattavampaa kuin vanhan remontointi.
      Halvalla ja nopeesti kun pistetään kerrotalo pystyyn, niin ei mee vuottakaan, kun asukkaat saavat katsella kotonaan, että miten on jo lähtenyt seinä halkeilemaan pituussuunnassa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe