Virtahevon luominen

Jobin kirjan lopussa Jumala ottaa puheenvuoron ja kertoo kuinka hienoja ovat virtahepo ja krokotiili ja kuinka Hän on ne luonut ja ilkkuu ihmisiä että ette varmasti pysty samaan.

Ihan kuin Reinikaisen puhetta! Vaikka olen aina haukkunut näitä kreationisteja niin näyttää itse Jumala käyttävän samaa argumenttia. Älykästä suunnittelua on. Jumala itse todistaa siitä. Sitähän luominen on.

Muttei siitä seuraa, ettei evoluutiota myös olisi, luonnonvalintaa ja mutaatioita ym mitä tiede on havainnut. Evoluutio on tosiasia, on äärimmäisen hölmöä yrittää kieltää se. Vain evoluutioteoriassa on kiistanalaisia asioita, ei evoluutiossa. Luomisen lisäksi on evoluutiota ja luomisen täsmälliset tapahtumat ovat meille edelleen arvoituksia.

Ja vaikka Jumala on levittänyt taivaankannen ja luonut auringon ja tähdet niin ne ovat vanhoja suurinpiirtein nk tiede sanoo. Varsinkin galaksit. Koko universumista ei Raamatussa puhuta yhtään mitään, paitsi jos "taivas" käsitetään universumiksi ja "kaiken" luominen universumin luomiseksi. Universumin Herra Jumala on, muttei välttämättä sen luoja. Se voi myös olla ikuinen, luomaton nk Jumalakin. Luotaessa oli jo Jumala, siis myös universumi sellaisena kuin se oli silloin Jumalan kanssa. Eihän Jumala ollut olematon ja olemattomuudessa vaan universumissa.

13

201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jälleen muistutuksena, että nuo eivät ole alkutekstissä virtahepo ja krokotiili, vaikka viimeisimmän suomennoksen kääntäjät ovatkin ne sellaisiksi vääntäneet, vaan kaaoshirviöt Behemot ja Leviatan (joka merkitys on sentään mainittu tuonkin käännöksen alaviitteissä):

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14702096/kretubiologiaa-kaaoshirviot-(behemot-leviatan)

      Noin väännetyllä käännöksellä tämäkin Behemotista sanottu olisi suorassa ristiriidassa luomismyytin järjestyksen kanssa:

      "Se on Jumalan töiden esikoinen; sen luoja ojentaa sille miekan." (Job. 40)

      Sivuhuomiona nykyisissä käännöksissä on ilmeisesti hukattu tässä kohtaa eufemismi:

      "Se ojentaa jäykäksi häntänsä kuin setripuun, sen reisijänteet ovat lujiksi punotut."

      KJV-käännöksessä näkyy selvemmin loppupuolen alkuperäinen erikoinen viittaus "kiviin":

      "He moveth his tail like a cedar: the sinews of his stones are wrapped together."

      "Hännän jäykistys" viittaa ilmeisesti todellisuudessa penikseen ja latinankielisessä Vulgata-käännöksessä nuo kivet tuossa perässä on tiettävästi käännetty suoraan kiveksiksi.

    • Aieinyttulemieleenhehe

      Näytähän poju yksi varma todiste evoluutiosta, hehe.

      • TotistaaPölkmanni

        Niinpä niin. Rappeutuminen on todistettu. Siitä elävänä esimerkkinä ovat kreationistit ja varsinkin pedofiililahko jehovan todistajat.


    • Todiste evoluutiosta on esimerkiksi se, että Galapgossaarella on kehittynyt erilainen eläinkunta kuin mantereella. Ei sinun tarvitse evoluutiota vastustaa vaan Jumalan luomistöiden kieltämistä voi ja pitää vastustaa. Ei evoluutiosta seuraa ettei luomistöitä olisi, eikä edes evoteoriastakaan, vaan sen yksipuolisesta eli ateistisesta tulkinnasta.

      Mitä Utti nyt yritit todistaa tähän keskusteluun liittyen? Se jäi täysin epäselväksi, puhuttiin sitten krokotiilista tai muusta.

      • "Mitä Utti nyt yritit todistaa tähän keskusteluun liittyen?"

        Ensinnäkin tietysti korjasin sen ettei tuossa todellisuudessa puhuta mistään virtahevosta.

        Toisekseen mormonistandardein tarina satuolennosta kehumassa kaaoshirviön pippeliä lienee ihan tavallista uskottavaa tekstiä mutta muille se viestii jotain siitä minkälaatuinen satukirja Raamattu on.


    • Raamatussa on kuvaannollista kieltä, tarinoita, taidetta mutta myös tosiasioita. Jumala kertoo luoneensa virtahevon ja krokotiilin ihan konkreettisesti. Oli ne sitten mitä olentoja vaan mutta Hänen luomiaan.

      Siis luomista on jos Raamattuun uskoo. Tietysti.

      Mutta vaikka kuinka uskoo luomiseen niin evoluutiota on myös.

      Nämä olivat pointtini. Minusta kommenttisi ei oikein liittynyt näihin. Ehkä halusit sitten vaan muuta mielenkiintoista kertoa nk kerroitkin.

      • "Jumala kertoo luoneensa virtahevon ja krokotiilin ihan konkreettisesti."

        Edelleenkin tuossa puhutaan kaaoshirviöistä nimeltä Behemot ja Leviatan, jotka esiintyvät muissakin saman mytologian teksteissä. Uskotko kaaoshirviöiden olemassaoloon?

        Jumalat eivät ole koskaan kertoneet yhtään mitään, vaan muinaiset ihmiset ovat kirjoitelleet tuollaisia tarinoita keksimistään jumalista. Tuollainen kaaoshirviöshitti on yleistä tarinointia vanhoissa mesopotamialaismyyteissä.

        "Raamatussa on kuvaannollista kieltä, tarinoita, taidetta mutta myös tosiasioita."

        Kerro yksikin sellainen hihhuloinnin kannalta oleellinen tosiasia ja mikä sen osoittaa tosiasiaksi?


    • virtahepoa
    • Hihhulointia tapahtui kovasti Helluntaina.

      Tuo ei tosiaan sitten voi olla virtahepo. Mutta sillä ei ole asian logiikan kannalta mitään merkitystä. Jumala tosiaan kehuskelee tuossa Jobin kirjassa aivan kuin Reinikainen puhuisi. Hämmästyttävää! Täytyy taas hieman antaa periksi kretuille. Edellisen kerran huomasin heitä tukevan sen asian että Ilmestyskirjassa maapallon tulevaisuus on erilainen kuin tieteen nykyinen käsitys. Miksei siis menneisyydessäkin?

      Mutta sitä korostan edelleen että kretujen ja Reinikaisen väitteet evoluutiota vastaan ja evoteorian kumoaminen kokonaan ovat virheellisiä johtopäätöksiä. Minusta uskovien pitää päinvastoin kannattaa evoluutiota lämpimästi, koska siitä seuraa todennäköisesti ihmistä korkeampien kulttuurien olemassaolo universumissa. Miksei siis Jumalankin tasoisen olennon?

    • näinsevaanmenee

      Evoluutio ja kosmologia eivät tarvitse jumalaa selityksekseen mutta Olli.S:n jumala käy poimimassa rusinoita molempien pullasta.

    • Evoluutio ja kosmologia eivät tarvitse jumalaa. Jos Jumala on olemassa ja Raamatun ilmoituksen mukainen universumin korkein olento, hallitsija ja ylipäällikkö, niin olisi kuitenkin kummallista ettei Hän mitenkään vaikuttaisi niihin. Kysymys palautuu Jumalan olemassaoloon, joka on tai ei ole tieteellinen kysymys, maailmankatsomuksesta eikä tieteellisyydestä riippuen.

      Universumissa ja perimmäisissä luonnonlaeissa on kyllä minunkin mielestäni ikuisia ja muuttumattomia asioia, joita ei ole luotu vaan ne vain yksinkertaisesti ovat aina olleet. Emme vain vielä tiedä mitkä ovat sellaisia asioita.

      Universumi kokokonaisuutena, kaikkeus, on varmaankin sellainen. Sitä ei ole luotu. Se on aina ollut. Sille ei ole ulkopuolta. Varsinkaan sitä ei ole voitu luoda tyhjästä. Se on mahdottomuus ja joutaa romikoppaan. Ilmoitus ei sano semmoista yhtä vähän kuin että maapallo olisi sen keskus ja litteä ja nuori jne.

      Sen sijaan maapallon nykyinen järjestys on luotu asia, samoin monet asiat lajien synnyssä ja kehityksessä. Meillä ei vain vielä ole täsmällistä tietoa näistä asioista vaikka kreationistit luulevat sellaista omistavansa. Heillä on totaalisen väärä perusfilosofia asian tutkimiseksi ja ymmärtämiseksi. Siinä rusinat molemmista pullista.

      Luominen on olemassaolevien asioiden järjestämistä uudella tavalla, koska tyhjästä on paha nyhjästä ja itseään tukasta nostaa.

    • >> Jumala... kertoo kuinka hienoja ovat virtahepo <<

      Virtahevot ovat ihmisen näkökulmasta Afrikan vaarallisimpia nisäkkäitä ja ne tappavat siellä arviolta parisataa ihmistä vuodessa.
      https://www.youtube.com/watch?v=TCkkCSz88FQ

    • Jobinpostia

      Job.40:10. Biblia (1776). Katso, Behemontia, jonka minä sinun vierees tehnyt olen, joka syö heiniä niinkuin härkä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe