Hiilihydraattien tarpeellisuus

kossukka

Elimistö pyrkii eroon hiilihydraateista eli sokereista, koska ne ovat myrkyllisiä. Päästäkseen eroon sokerista elimistö polttaa sitä. Sen mitä elimistö ei pysty polttamaan, se varastoi glykogeeninä maksaan ja loput rasvana rasvakudokseen. Elimistön pitäisi ja se haluaisi polttaa rasvaa, mutta kun syödään hiilihydraatteja, insuliinitaso nousee ja sen seurauksena rasvan poltto loppuu. Insuliini nimittäin estää rasvan palamista. Kun elimistö on vuosia tottunut polttamaan sokeria ja säilömään rasvaa, se ei enää pysty polttamaan rasvaa. Vaikka oltaisiin paastolla, elimistö polttaa sinäkin aikana lihaksissa olevaa sokeria, jolloin lihaskudos pienenee ja rasvakudos säilyy entisellään.

47

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hpv26

      Ilman glukoosia ihminen kuolee eikä dieetti tai insuliini vaikuta lainkaan rasvan polttoon. Ihmisen perusinsuliinin tuotanto riittää varastoimaan kaiken ravinnon ja tarvittava energia otetaan sitten näistä varastoista. Kaikki syöty rasva varastoidaan muutamassa tunnissa ja hyvä näin koska vereen sitä mahtuu vain muutama gramma kerrallaan. Glukoosiakin on veressä kerrallaan vain muutama gramma.

      • plkmoikj

        Ei oo syöty kahteen kuukauteen hiilareita isommin, mutta glukoosi pyörii siellä sokeutumis tasolla joten mitens ku ei toimi niinku kroppa on suunniteltu. Älköön ihminen muuttako toiminta oppeja ku vinksalleen menöö.


      • hpv27
        plkmoikj kirjoitti:

        Ei oo syöty kahteen kuukauteen hiilareita isommin, mutta glukoosi pyörii siellä sokeutumis tasolla joten mitens ku ei toimi niinku kroppa on suunniteltu. Älköön ihminen muuttako toiminta oppeja ku vinksalleen menöö.

        Diabeteksessa insuliini ei hillitse riittävästi kehon omaa glukoosin tuotantoa ja näin ollen karppaus ei toimi hyvin diabeteksen hoidossa.


      • Sinkkonen.K
        hpv27 kirjoitti:

        Diabeteksessa insuliini ei hillitse riittävästi kehon omaa glukoosin tuotantoa ja näin ollen karppaus ei toimi hyvin diabeteksen hoidossa.

        Kakkostyypin diabetekseen verensokeriarvojen heilahtelun kuriin saaminen toimii hyvin.

        Pitää siis vältellä nopeita hiilareita ja syödä hitaita hiilareita.


      • hpv27
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        Kakkostyypin diabetekseen verensokeriarvojen heilahtelun kuriin saaminen toimii hyvin.

        Pitää siis vältellä nopeita hiilareita ja syödä hitaita hiilareita.

        Nopeiden hiilihydraattien välttäminen vähentää luonnollisesti sokeripiikkejä mutta ei välttämättä vaikuta pohjatasoon mitenkään kun elimistö tuottaa liikaa glukoosia itse. Ts. jos verensokeri on yli 8 mmol/l niin kudosvaurioita tulee ilman niitä piikkejäkin.


      • Sinkkonen.K
        hpv27 kirjoitti:

        Nopeiden hiilihydraattien välttäminen vähentää luonnollisesti sokeripiikkejä mutta ei välttämättä vaikuta pohjatasoon mitenkään kun elimistö tuottaa liikaa glukoosia itse. Ts. jos verensokeri on yli 8 mmol/l niin kudosvaurioita tulee ilman niitä piikkejäkin.

        On vain niin että pohjataso laskee monilla normaalille tasolle kun noudatetaan muutaman viikon terveellisempää ja vähähiilihydraattisempaa ruokavaliota.


      • hpv27
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        On vain niin että pohjataso laskee monilla normaalille tasolle kun noudatetaan muutaman viikon terveellisempää ja vähähiilihydraattisempaa ruokavaliota.

        Tuotahan on tutkittu eikä karppauksen ole osoittautunut olevan muita dieettejä tehokkaampi verensokerin hallinnassa. Arne Astrup kävi läpi viimeaikaiset karppaukseen ja diabetekseen liittyvät tutkimukset ja havaitsi karppaajien pitkän sokerin olevan vain 0.34 prosenttiyksikköä alhaisempi kuin verrokkiryhmien ja vain ensimmäisenä vuonna.

        Karppauksen etu diabeetikoille on siis ainoastaan siinä, että kun ihminen laihduttaa tai laihtuu niin insuliiniherkkyys paranee. Karppausta ei suosittele yksikään julkinen taho diabeteksen hoitoon, Ruotsissa suositellaan maltillista karppausta yhtenä vaihtoehtona neljästä diabeetikoiden painontarkkailuun.

        Iso osa karppaajista syö valtavan epäterveellisesti. Ravinnossa on olemattoman vähän kuitua, paljon tyydyttynyttä rasvaa ja vähän monityydyttymätöntä rasvaa. Monella on ravinnossaan myös paljon suolaa ja ravinto on hyvin yksipuolista.


      • Sinkkonen.K
        hpv27 kirjoitti:

        Tuotahan on tutkittu eikä karppauksen ole osoittautunut olevan muita dieettejä tehokkaampi verensokerin hallinnassa. Arne Astrup kävi läpi viimeaikaiset karppaukseen ja diabetekseen liittyvät tutkimukset ja havaitsi karppaajien pitkän sokerin olevan vain 0.34 prosenttiyksikköä alhaisempi kuin verrokkiryhmien ja vain ensimmäisenä vuonna.

        Karppauksen etu diabeetikoille on siis ainoastaan siinä, että kun ihminen laihduttaa tai laihtuu niin insuliiniherkkyys paranee. Karppausta ei suosittele yksikään julkinen taho diabeteksen hoitoon, Ruotsissa suositellaan maltillista karppausta yhtenä vaihtoehtona neljästä diabeetikoiden painontarkkailuun.

        Iso osa karppaajista syö valtavan epäterveellisesti. Ravinnossa on olemattoman vähän kuitua, paljon tyydyttynyttä rasvaa ja vähän monityydyttymätöntä rasvaa. Monella on ravinnossaan myös paljon suolaa ja ravinto on hyvin yksipuolista.

        Kaikissa ruokavalioissa on tärkeää ruokavalion noudattaminen, ei riitä että väitetään noudattavamme esim. välimerellistä ruokavaliota tai virallisia ravintosuosituksia. On siis älyllisesti epärehellistä väittää karppaajien syövän epäterveellisesti ja verrata kaikkia epäterveellisesti "karppausruokavaliota" noudattavia ryhmään joka noudattaa pilkulleen virallisia ravintosuosituksia.

        Väärin syöviä "virallisia ravintosuosituksia" noudattavia ihmisiä on ylivoimaisesti eniten ylipainoisissa. Käytännössä jos katsoo kaupoissa ylipainoisten ihmisten ostoskärryjä, niin nehän pursuavat kevyttuotteita. Kevyttuotteiden ohella toinen tuoteryhmä mitä ylipainoiset "virallisia ravintosuosituksia" noudattavat ihmiset ahtavat ostoskärryihinsä ovat nopeat hiilihydraatit.


      • hpv27
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        Kaikissa ruokavalioissa on tärkeää ruokavalion noudattaminen, ei riitä että väitetään noudattavamme esim. välimerellistä ruokavaliota tai virallisia ravintosuosituksia. On siis älyllisesti epärehellistä väittää karppaajien syövän epäterveellisesti ja verrata kaikkia epäterveellisesti "karppausruokavaliota" noudattavia ryhmään joka noudattaa pilkulleen virallisia ravintosuosituksia.

        Väärin syöviä "virallisia ravintosuosituksia" noudattavia ihmisiä on ylivoimaisesti eniten ylipainoisissa. Käytännössä jos katsoo kaupoissa ylipainoisten ihmisten ostoskärryjä, niin nehän pursuavat kevyttuotteita. Kevyttuotteiden ohella toinen tuoteryhmä mitä ylipainoiset "virallisia ravintosuosituksia" noudattavat ihmiset ahtavat ostoskärryihinsä ovat nopeat hiilihydraatit.

        Ei Heikkilän ruokavalio muutu terveelliseksi vaikka sitä noudattaisi kuinka orjallisesti. Sama koskee alkuperäistä Atkinsia. Molemmissa sama ongelma eli suositaan punaista lihaa ja eläinrasvoja, kuitua saadaan olemattomasti eikä kasviksia syödä tarpeeksi.

        Hyvin harva karppaaja perustaa dieettinsä kasvirasvoille ja -proteiineille mikä voisi olla terveellistäkin. Lisäksi kuidun saanti on vähäistä joten karppaajat kylläkin syövät vielä epäterveellisemmin kuin keskivertoihmiset.

        THL:n ravitsemustavoitteet ovat seuraavat:
        Tyydyttynyttä rasvaa alle 10E%
        Sakkaroosi alle 10E%
        Kuitua 25-35 g päivässä
        Suolaa alle 5 g päivässä
        Kasviksia, marjoja ja hedelmiä vähintään puoli kiloa päivässä
        Punaista lihaa ja lihajalosteita alle puoli kiloa viikossa
        Kasviöljyjen käyttö
        Vähärasvaisten maitotaloustuotteiden käyttö
        Matala energiatiheys

        Karppaajat pärjännevät kohdassa Sakkaroosi paremmin kuin tavalliset ihmiset. Muissa sitten paljon huonommin. Karppaajia nyt on väestöstä niin vähän ettei
        heillä ole merkitystä.


      • Sinkkonen.K
        hpv27 kirjoitti:

        Ei Heikkilän ruokavalio muutu terveelliseksi vaikka sitä noudattaisi kuinka orjallisesti. Sama koskee alkuperäistä Atkinsia. Molemmissa sama ongelma eli suositaan punaista lihaa ja eläinrasvoja, kuitua saadaan olemattomasti eikä kasviksia syödä tarpeeksi.

        Hyvin harva karppaaja perustaa dieettinsä kasvirasvoille ja -proteiineille mikä voisi olla terveellistäkin. Lisäksi kuidun saanti on vähäistä joten karppaajat kylläkin syövät vielä epäterveellisemmin kuin keskivertoihmiset.

        THL:n ravitsemustavoitteet ovat seuraavat:
        Tyydyttynyttä rasvaa alle 10E%
        Sakkaroosi alle 10E%
        Kuitua 25-35 g päivässä
        Suolaa alle 5 g päivässä
        Kasviksia, marjoja ja hedelmiä vähintään puoli kiloa päivässä
        Punaista lihaa ja lihajalosteita alle puoli kiloa viikossa
        Kasviöljyjen käyttö
        Vähärasvaisten maitotaloustuotteiden käyttö
        Matala energiatiheys

        Karppaajat pärjännevät kohdassa Sakkaroosi paremmin kuin tavalliset ihmiset. Muissa sitten paljon huonommin. Karppaajia nyt on väestöstä niin vähän ettei
        heillä ole merkitystä.

        Yleensä kun puhutaan alkuperäisestä Atkinsin dieetistä, puhutaan painonpudotusvaiheen ruokavaliosta. Sehän on epäterveellinen ruokavalio mikäli sitä aletaan noudattamaan normaalina ruokavaliona ihannepainon saavuttamisen jälkeen, mutta sehän ei ole Atkinsin dieetin tarkoitus.

        Vähähiilihydraattisissa ruokavalioissa mennään vähillä hiilareilla alkuun, mutta lähempänä ideaalipainoa ruokavalioon pitää kuulua hiilihydraatit, käytännössä hitaat hiilihydraatit. Myös puheet kuitujen vähäisestä saannista ovat täyttä sumutusta sinun puoleltasi, nimittäin niiden saannin varmistamista painotetaan ihan erikseen.


      • hpv27
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        Yleensä kun puhutaan alkuperäisestä Atkinsin dieetistä, puhutaan painonpudotusvaiheen ruokavaliosta. Sehän on epäterveellinen ruokavalio mikäli sitä aletaan noudattamaan normaalina ruokavaliona ihannepainon saavuttamisen jälkeen, mutta sehän ei ole Atkinsin dieetin tarkoitus.

        Vähähiilihydraattisissa ruokavalioissa mennään vähillä hiilareilla alkuun, mutta lähempänä ideaalipainoa ruokavalioon pitää kuulua hiilihydraatit, käytännössä hitaat hiilihydraatit. Myös puheet kuitujen vähäisestä saannista ovat täyttä sumutusta sinun puoleltasi, nimittäin niiden saannin varmistamista painotetaan ihan erikseen.

        Juu, nykyinen Atkins on minusta ihan ok mutta alkuperäinen ei. Se muuttui aika reilusti parissa vuosikymmenessä. South Beach on kanssa ok.

        Vähähiilihydraattisia dieettejä on useita eikä niissä kaikissa lisätä hiilihydraatin määrää vaan ollaan koko ajan ketoosissa tai ainakin lähellä. Vilkaise heikkilän dieettiä (40-70g hiilihydraattia päivässä koko loppuelämä), viljat ovat tyyten kiellettyjä kuten juureksetkin. Bernsteinin dieetissä ollaan jatkuvasti alle 20 g hiilihydraattia päivässä (mm. kahvimaito korvataan tilkalla kermaa). Dahlqvistin dieetissä ollaan myöskin koko ajan vähillä hiilihydraateilla, Dukanissa myös.

        Kun kasviksissa on korkeintaan noin 2% kuitua niin esimerkiksi Heikkilän dieetillä kuitua tulee todella vähän. Heikkilän dieetti taas on Suomessa suosituin karppaussuunta. 35 g kuitua tulee 318 g täysjyväruisleipää, 522 g avokadoa, 1.6 kg valkokaalia tai 3.5 kg lehtisalaattia. 522 g avokadoa on jo yli 1000 kcal. Aika hankala on siis saada suositusten mukainen määrä kuitua ilman täysjyväviljaa. Tuo 318 g täysjyväruisleipää sisältää sitten 760 kcal eli noin 30E% miehen päivittäisestä energiantarpeesta eli mennään kylläkin aika lähelle suomalaisten keskimääräistä ruokavaliota eikä karppausta.

        Käytännössä siis täytyy käyttää kuitulisää mutta harva niin tekee.


      • Sinkkonen.K
        hpv27 kirjoitti:

        Juu, nykyinen Atkins on minusta ihan ok mutta alkuperäinen ei. Se muuttui aika reilusti parissa vuosikymmenessä. South Beach on kanssa ok.

        Vähähiilihydraattisia dieettejä on useita eikä niissä kaikissa lisätä hiilihydraatin määrää vaan ollaan koko ajan ketoosissa tai ainakin lähellä. Vilkaise heikkilän dieettiä (40-70g hiilihydraattia päivässä koko loppuelämä), viljat ovat tyyten kiellettyjä kuten juureksetkin. Bernsteinin dieetissä ollaan jatkuvasti alle 20 g hiilihydraattia päivässä (mm. kahvimaito korvataan tilkalla kermaa). Dahlqvistin dieetissä ollaan myöskin koko ajan vähillä hiilihydraateilla, Dukanissa myös.

        Kun kasviksissa on korkeintaan noin 2% kuitua niin esimerkiksi Heikkilän dieetillä kuitua tulee todella vähän. Heikkilän dieetti taas on Suomessa suosituin karppaussuunta. 35 g kuitua tulee 318 g täysjyväruisleipää, 522 g avokadoa, 1.6 kg valkokaalia tai 3.5 kg lehtisalaattia. 522 g avokadoa on jo yli 1000 kcal. Aika hankala on siis saada suositusten mukainen määrä kuitua ilman täysjyväviljaa. Tuo 318 g täysjyväruisleipää sisältää sitten 760 kcal eli noin 30E% miehen päivittäisestä energiantarpeesta eli mennään kylläkin aika lähelle suomalaisten keskimääräistä ruokavaliota eikä karppausta.

        Käytännössä siis täytyy käyttää kuitulisää mutta harva niin tekee.

        Sun uskottavuutesi on melko heikoissa kantimissa koska väitteissäsi on liikaa yleistyksiä jotka ovat täyttä puppua.

        Kaikissa ravintosuosituksissa käytetään ohjeellisina suosituksina määriä joiden laskennallisena lähtökohtana on keskimääräinen energiankulutus, sama pätee Heikkilän kehittämään Pellinki-dieettiin. Heikkilän dieetissä kyllä mainitaan myös hiilihydraattien tarpeen kasvu fyysisten suoritusten aikana, mutta sen jätät nätisti mainitsematta koska se ei tukisi pyrkimystäsi leimata dieettiä.

        Pellinki-dietti sallii vihannekset, kasvikset, hedelmät, marjat sekä puhtaan proteiinin lähteet. Ei tuo nyt niin epäterveelliseltä näytä...

        Kuiduntarpeesta heität arvion että se jää dieetillä tyydyttämättä eivätkä ihmiset ota kuitulisääkään. Unohdat silti mainita että kuitulisästä puhutaan kyllä vhh-ruokavalioiden yhteydessä, ja kuiduntarpeen tyydyttäminen on osana ruokavaliota.


    • voihanpieru

      Hiilari on kropan polttoainetta ja se pitää suhteuttaa liikuntaan eli kulutukseen.
      Jos halutaan lisää massaa niin hiilaria lisätään ja vähentää massaa niin hiilaria pienemmäksi.
      Kun hiilarit on vähemmällä osa kulutuksesta menee rasvan ja proteiinin puolelle. Lähinnä siitä kiinni onko lihasharjoittelu mukana painon pudotuksessa. Ja että rasvaa saadaan tarpeeksi. Proteiinin saanti 1-2g painokiloa kohden.

    • Mönäset

      Lihakset tarvitsevat proteiinia. Koko systeemi tarvitsee energiaa, joko sokeri tai rasvan muodossa.
      Sokeri väsyttää jopa kovakuntoisia urheilijoita.
      Suomen kestävyysurheilu onkin hieman hakusessa, koska valmentajien pitää noudattaa virallisia suosituksia.
      Tässä pari esimerkkiä kestävyydestä.

      Ketokarppaaja Froome menossa jälleen Ranskan ympäriajon voittoon.

      MTV.fi
      Vain epäonni voi riistää Froomen voiton Ranskan ympäriajoissa
      https://www.mtv.fi/sport/muut-lajit/pyo ... sa/6511770

      Uinnin maailmanmestari Adam Peaty kiittää karppausta ja pätkäpaastoilua:
      https://karppaus.info/forum/viewtopic.php?p=2139944#p2139944

      • hpv27

        Koskas täysjyvävilja on kuulunut ketokarppaukseen? Froome näet syö niitä, tekee hiilihydraattitankkauksen ennen kisoja, vetää kisoissa glukoosigeeliä ja vetää harjoitusten jälkeen hiilihydraattia.

        Froome syö noin 50E% hiilihydraattia. Tuo on erittäin vähän kilpapyöräilijälle mutta enemmän kuin mitä suomalaiset keskimäärin syövät.

        Valmentajat saavat kyllä antaa minkälaista ravitsemusneuvontaa haluavat. Harvassa lajissa vaan pärjää ilman hiilihydraattia.

        Sianrasvakarppaajienhan olisi helppo todistaa se, että ilman hiilihydraattia pärjää raskaissa lajeissa. Joukkue vaan pystyyn ja lajiksi pyöräily tai maraton. Voitto arvokisoissa niin kaikki kilpaurheilijat ainakin kokeilevat karppausta.

        Tässä sitten lainaus Englannin pyöräilymaajoukkueen ravintovalmentajan ohjeista hiilihydraateille:
        “The man in the street is becoming carbophobic, but when we’ve got people doing hard exercise their bodies need carbohydrates for energy. You just need to choose the right sources of carbs. Some people happily won’t eat carbs but then have six pints of lager, which is no use at all.

        "A simple rule is to go for real foods rather than processed carbs and lots of complex carbs. Try to eat wholemeal rice, sweet potatoes, quinoa, or basmati rice. It’s fun to experiment a bit, too – like making sweet potato and carrot mash.”

        Viittaus carbofobiaan on aika osuva.


      • Sinkkonen.K
        hpv27 kirjoitti:

        Koskas täysjyvävilja on kuulunut ketokarppaukseen? Froome näet syö niitä, tekee hiilihydraattitankkauksen ennen kisoja, vetää kisoissa glukoosigeeliä ja vetää harjoitusten jälkeen hiilihydraattia.

        Froome syö noin 50E% hiilihydraattia. Tuo on erittäin vähän kilpapyöräilijälle mutta enemmän kuin mitä suomalaiset keskimäärin syövät.

        Valmentajat saavat kyllä antaa minkälaista ravitsemusneuvontaa haluavat. Harvassa lajissa vaan pärjää ilman hiilihydraattia.

        Sianrasvakarppaajienhan olisi helppo todistaa se, että ilman hiilihydraattia pärjää raskaissa lajeissa. Joukkue vaan pystyyn ja lajiksi pyöräily tai maraton. Voitto arvokisoissa niin kaikki kilpaurheilijat ainakin kokeilevat karppausta.

        Tässä sitten lainaus Englannin pyöräilymaajoukkueen ravintovalmentajan ohjeista hiilihydraateille:
        “The man in the street is becoming carbophobic, but when we’ve got people doing hard exercise their bodies need carbohydrates for energy. You just need to choose the right sources of carbs. Some people happily won’t eat carbs but then have six pints of lager, which is no use at all.

        "A simple rule is to go for real foods rather than processed carbs and lots of complex carbs. Try to eat wholemeal rice, sweet potatoes, quinoa, or basmati rice. It’s fun to experiment a bit, too – like making sweet potato and carrot mash.”

        Viittaus carbofobiaan on aika osuva.

        En ole vielä elämäni aikana törmännyt sellaiseen väitteeseen että ideaalipainossa oleva huippu-urheilija tai aktiiviliikkuja voisi pärjätä ilman hiilareita, ei kukaan vhh-ruokavalion kehittäjä ole sellaisia väittänyt.

        Vhh-ruokavalio on kehitetty ensisijaisesti painonpudotukseen, ja ideaalipainoon pääsyn jälkeen hiilihydraattien nauttiminen on täysin luonnollista. Hiilihydraattien laatuun ja määrään tulee kiinnittää erityistä huomiota.


      • hpv27
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        En ole vielä elämäni aikana törmännyt sellaiseen väitteeseen että ideaalipainossa oleva huippu-urheilija tai aktiiviliikkuja voisi pärjätä ilman hiilareita, ei kukaan vhh-ruokavalion kehittäjä ole sellaisia väittänyt.

        Vhh-ruokavalio on kehitetty ensisijaisesti painonpudotukseen, ja ideaalipainoon pääsyn jälkeen hiilihydraattien nauttiminen on täysin luonnollista. Hiilihydraattien laatuun ja määrään tulee kiinnittää erityistä huomiota.

        Noinhan tuo karppaaja väitti eli että Froome olisi ketokarppaaja. Samaa väitettä esittävät monet karppaajat ja Heikkiläkin sallii paljon liikkuvalle vain 100 g hiilihydraattia päivässä. Käyppäs lukemassa Puustisen blogista rasvapolttoisista VHH-urheilijoista.

        VHH-ruokavalioita on useita ja osassa niistä mennään matalilla hiilihydraateilla loppuelämä.

        Heikkilän mielestä hiilihydraatin laadulla ei ole mitään merkitystä, sama syökö täysjyvää vai kidesokeria.


    • AuttakaaAvutonta

      Karppausta kehoitetaan jatkamaan vain noin kaksi viikkoa - eli kunnes pääsee ihannepainoonsa.
      Sitten tulee ottaa hitaita hiilareita mukaan.
      Kuka yli satakiloinen pääsee parissa viikossa ihannemittoihin ketoosilla? Se voi viedä yli vuoden!

      Toisekseen on hitaita- ja nopeita hiilareita, mutta täällä ne niinkuin niputetaan yhteen!
      Kaikkihan tietävät piilo- ja sokerin, kevyttuotteiden, vehnän vaarallisuuden.

      • Sinkkonen.K

        Taas pyritään osoittamaan valheella vhh-ruokavalion mahdottomuus.

        Täysin hiilariton vaihe on 2 vikkoa, sen jälkeen aletaan pikkuhiljaa lisäämään hitaita hiilareita. Hiilareiden lisäämisen tarkoitus on löytää oikea hiilaritaso, eli taso jossa paino laskee mutta elimistöstä ei lopu polttoaine.

        Ideaalipainon saavuttamisen jälkeen haetaan hiilaritaso jolla säilytetään paino haluttuna.


      • AuAv
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        Taas pyritään osoittamaan valheella vhh-ruokavalion mahdottomuus.

        Täysin hiilariton vaihe on 2 vikkoa, sen jälkeen aletaan pikkuhiljaa lisäämään hitaita hiilareita. Hiilareiden lisäämisen tarkoitus on löytää oikea hiilaritaso, eli taso jossa paino laskee mutta elimistöstä ei lopu polttoaine.

        Ideaalipainon saavuttamisen jälkeen haetaan hiilaritaso jolla säilytetään paino haluttuna.

        Missä kohtaa valehtelin karppauksesta, ylijumala?


      • Sinkkonen.K
        AuAv kirjoitti:

        Missä kohtaa valehtelin karppauksesta, ylijumala?

        Karppaus voi kestää vuoden, ei se lopu siihen kahden viikon täyshiilarittomaan kauteen.


      • hpv27
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        Karppaus voi kestää vuoden, ei se lopu siihen kahden viikon täyshiilarittomaan kauteen.

        Useathan ovat olleet sillä vuosia ja jotkut jopa vuosikymmeniä.


      • Sinkkonen.K
        hpv27 kirjoitti:

        Useathan ovat olleet sillä vuosia ja jotkut jopa vuosikymmeniä.

        Minä olen syönyt 15 vuotta vältellen hiilariövereitä. Aloitin painonpudotuksella atkinsin dieettiä hyväksikäyttäen, mutta saavutettuani normaalipainon pidin syömisen lähtökohtana monipuolisuutta.

        Minä en joudu nykyisin katsomaan enää hirveän tarkkaan syömisiäni johtuen keskimääräistä suuremmasta lihasmassasta, elimistö kykenee polttamaan sen munkin jonka ahdan kitusiini kerran-kaksi viikossa. Syön enempi mutulla, mutta kyllä minä välttelen nopeita hiilareita.


      • hpv27
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        Minä olen syönyt 15 vuotta vältellen hiilariövereitä. Aloitin painonpudotuksella atkinsin dieettiä hyväksikäyttäen, mutta saavutettuani normaalipainon pidin syömisen lähtökohtana monipuolisuutta.

        Minä en joudu nykyisin katsomaan enää hirveän tarkkaan syömisiäni johtuen keskimääräistä suuremmasta lihasmassasta, elimistö kykenee polttamaan sen munkin jonka ahdan kitusiini kerran-kaksi viikossa. Syön enempi mutulla, mutta kyllä minä välttelen nopeita hiilareita.

        Itsekin olen välttänyt suuria määriä ja nopeita hiilihydraatteja noin 15 vuotta. Paino ei minulla putoa karppaamalla mutta elämä on muuten helpompaa. Suurin osa hiilihydraatista tulee täysjyväleivästä ja täysjyväpastasta. Papujakin söisin mielelläni enemmän.

        Vähän niin kuin South Beachilla mennään (ts. hyviä rasvoja ja hiilihydraatteja). Toisaalta on kyllä ravitsemussuositusten mukainenkin.


      • A-mat-i
        hpv27 kirjoitti:

        Itsekin olen välttänyt suuria määriä ja nopeita hiilihydraatteja noin 15 vuotta. Paino ei minulla putoa karppaamalla mutta elämä on muuten helpompaa. Suurin osa hiilihydraatista tulee täysjyväleivästä ja täysjyväpastasta. Papujakin söisin mielelläni enemmän.

        Vähän niin kuin South Beachilla mennään (ts. hyviä rasvoja ja hiilihydraatteja). Toisaalta on kyllä ravitsemussuositusten mukainenkin.

        Otin esille kirjani "South Beach"-dieetistä. Se muistuttaa sekä "Dukan", että Ola Lauritsonin "Gl"-dieettiä.
        Periaatteessa 3-faasia, jossa ensimmäinen pari viikkoa tiukkaa proteiin rasva hiilihydraatti kasvisista.
        Hämmästyin, kun en näe mitään eroa niissä ja "Välimerendieetissä"! Luulin käyttäeeni viimeksimainittua.

        Olen syönyt vain vihanneksia, pari rkl kookos-oliiviöljyä, proteiinia vähän joka aterialla.
        Mutta vaikka ne ovat lähes samanlaisia, niin kun mainitsee "Välimeren"-dieetin täällä, niin
        se on kuin kirkossa kiroisi! Täällä uskotaan kolminaisuuteen "Liha-Läski-Rasva" ainoana pelastuksena!
        Hiilihydraatit niputetaan sekä vihannekset, että ravintoarvoltaan olemattomiksi pilatut "aineet".

        Hämmästyin, että porkkana, punajuuri, uuni/micro-perunat tulevat sokeripommeiksi kypsinä.
        Olen lukenut jossain, että niiden ravintoarvo paranee keitettäessä. Kuten tomaatin, sipulin.
        Itse söisin ne mieluummin raakaraasteena kaaliin oliiviäljyyn omenaviinietikka.

        Joka tapauksessa hämmästyin, miten iän mukana voi paremmin näistä dieeteistä.
        Nuorena oli pakko saada enemmän täysjyväleipää, kaurapuuroa aamuisin.
        Saattaa johtua siitä, että "vapaaherrattarena" kykenen harrastamaan liikuntaa.
        Kävelyt, voima-harjoittelut ovat minulle ensiarvoisen tärkeitä.
        Niiden avulla ruoka-aine valinnat parnevat koko ajan.


      • hpv27
        A-mat-i kirjoitti:

        Otin esille kirjani "South Beach"-dieetistä. Se muistuttaa sekä "Dukan", että Ola Lauritsonin "Gl"-dieettiä.
        Periaatteessa 3-faasia, jossa ensimmäinen pari viikkoa tiukkaa proteiin rasva hiilihydraatti kasvisista.
        Hämmästyin, kun en näe mitään eroa niissä ja "Välimerendieetissä"! Luulin käyttäeeni viimeksimainittua.

        Olen syönyt vain vihanneksia, pari rkl kookos-oliiviöljyä, proteiinia vähän joka aterialla.
        Mutta vaikka ne ovat lähes samanlaisia, niin kun mainitsee "Välimeren"-dieetin täällä, niin
        se on kuin kirkossa kiroisi! Täällä uskotaan kolminaisuuteen "Liha-Läski-Rasva" ainoana pelastuksena!
        Hiilihydraatit niputetaan sekä vihannekset, että ravintoarvoltaan olemattomiksi pilatut "aineet".

        Hämmästyin, että porkkana, punajuuri, uuni/micro-perunat tulevat sokeripommeiksi kypsinä.
        Olen lukenut jossain, että niiden ravintoarvo paranee keitettäessä. Kuten tomaatin, sipulin.
        Itse söisin ne mieluummin raakaraasteena kaaliin oliiviäljyyn omenaviinietikka.

        Joka tapauksessa hämmästyin, miten iän mukana voi paremmin näistä dieeteistä.
        Nuorena oli pakko saada enemmän täysjyväleipää, kaurapuuroa aamuisin.
        Saattaa johtua siitä, että "vapaaherrattarena" kykenen harrastamaan liikuntaa.
        Kävelyt, voima-harjoittelut ovat minulle ensiarvoisen tärkeitä.
        Niiden avulla ruoka-aine valinnat parnevat koko ajan.

        Suurimmalle osalle kasviksista kypsentäminen lisää niiden ravintoarvoa. Myös gelatinoitunut tärkkelys imeytyy paremmin kuin raaka. Ei nuo kuitenkaan miksikään hiilihydraattipommeiksi muutu. Perunassa on 13% hiilihydraattia eli parissa keskikokoisessa perunassa on noin 30 g hiilihydraattia eli noin 120 kcal eli alle 5% päivittäisestä energiantarpeesta.

        Nuo järkevämmät karppausdieetit pohjautuvat välimeren dieettiin. Myös meikäläinen ruokasuositus. Näistä vaan on vähennetty hiilihydraattia jai meikäläisessä dieetissä vaihdettu ruoka-aineet paikallisiin.


      • Amat
        hpv27 kirjoitti:

        Suurimmalle osalle kasviksista kypsentäminen lisää niiden ravintoarvoa. Myös gelatinoitunut tärkkelys imeytyy paremmin kuin raaka. Ei nuo kuitenkaan miksikään hiilihydraattipommeiksi muutu. Perunassa on 13% hiilihydraattia eli parissa keskikokoisessa perunassa on noin 30 g hiilihydraattia eli noin 120 kcal eli alle 5% päivittäisestä energiantarpeesta.

        Nuo järkevämmät karppausdieetit pohjautuvat välimeren dieettiin. Myös meikäläinen ruokasuositus. Näistä vaan on vähennetty hiilihydraattia jai meikäläisessä dieetissä vaihdettu ruoka-aineet paikallisiin.

        Kiitos rauhoittavasta informaatiostasi! Olen välillä aivan pyörällä päästäni, kun yritän ottaa "vastuuta" syömisistäni ja juomisistani.
        Minuun vaikuttaa myös työni tai pääasillinen opiskelu, mitä tarvitsee jaksaakseen taistoja.
        Soijasoppa pitää aivoni keskittyneenä, mutta ruumiillinen työ vaatii enemmän kasviksia lautaselle.
        Onneksi olen saanut tietää "South Beach" kirjastani, että hiukan oliiviöljyä omenaviinietikkaa vauhdittamaan sekä raakoja, että keitettyjä juureksia hidastaa sulatusta ja sokerin vaikutusta.


      • Sinkkonen.K
        hpv27 kirjoitti:

        Suurimmalle osalle kasviksista kypsentäminen lisää niiden ravintoarvoa. Myös gelatinoitunut tärkkelys imeytyy paremmin kuin raaka. Ei nuo kuitenkaan miksikään hiilihydraattipommeiksi muutu. Perunassa on 13% hiilihydraattia eli parissa keskikokoisessa perunassa on noin 30 g hiilihydraattia eli noin 120 kcal eli alle 5% päivittäisestä energiantarpeesta.

        Nuo järkevämmät karppausdieetit pohjautuvat välimeren dieettiin. Myös meikäläinen ruokasuositus. Näistä vaan on vähennetty hiilihydraattia jai meikäläisessä dieetissä vaihdettu ruoka-aineet paikallisiin.

        Luin tässä kuluneella viikolla jutun välimeren ruokavalion terveyshyödyistä. Oli tehty tutkimus, jossa paljastui että välimerellisestä dieetistä oli hyötyä vain korkeammassa sosioekonomisessa asemassa oleville ihmisille.

        Ilmeisesti rahalla saa hivenen terveellisempiä raaka-aineita. Tasan eivät käy onnen lahjat.


      • veksiätollonaurattaa
        hpv27 kirjoitti:

        Suurimmalle osalle kasviksista kypsentäminen lisää niiden ravintoarvoa. Myös gelatinoitunut tärkkelys imeytyy paremmin kuin raaka. Ei nuo kuitenkaan miksikään hiilihydraattipommeiksi muutu. Perunassa on 13% hiilihydraattia eli parissa keskikokoisessa perunassa on noin 30 g hiilihydraattia eli noin 120 kcal eli alle 5% päivittäisestä energiantarpeesta.

        Nuo järkevämmät karppausdieetit pohjautuvat välimeren dieettiin. Myös meikäläinen ruokasuositus. Näistä vaan on vähennetty hiilihydraattia jai meikäläisessä dieetissä vaihdettu ruoka-aineet paikallisiin.

        hpv

        Sinulla on kai aina tuo matematiikka ollut vaikeaa? Aivan kuten asioiden ymmärtäminenkin.

        Tiedoksi sinulle, ei mistään LCHF taholta vaan THL:ltä:

        https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/2033

        eli keitetyssä perunassa energiasta tulee 83% sokerista.

        Väännäppä se nyt joksikin muuksi.


      • Amat
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        Luin tässä kuluneella viikolla jutun välimeren ruokavalion terveyshyödyistä. Oli tehty tutkimus, jossa paljastui että välimerellisestä dieetistä oli hyötyä vain korkeammassa sosioekonomisessa asemassa oleville ihmisille.

        Ilmeisesti rahalla saa hivenen terveellisempiä raaka-aineita. Tasan eivät käy onnen lahjat.

        Täällähän tiedettiin, että "Välimeren-dieetti" on KÖYHIEN ruokaa!
        Omista puista kerätyt oliivit ja viinirypäleet, omilla jaloilla ja hiellä jalostaen.
        Itse viljellyt kasvikset, itse syötetyt eläimet, joista villa, nahka, liha, maitotuotteet.
        Itse kalastetut kalat ja kuoriaiset, joistain alkeellisista kaukaloista saalistaen.
        Halpaa se ruoka on vieläkin, jopa turisteille. Sinne mennään syömään ja juomaan!

        Lähiseudun tuotteita minäkin suosin, milloin mahdollista.
        Itselläni vain on "mustat sormet", enkä saa kasvamaan edes yrttejä.


      • hpv27
        Amat kirjoitti:

        Kiitos rauhoittavasta informaatiostasi! Olen välillä aivan pyörällä päästäni, kun yritän ottaa "vastuuta" syömisistäni ja juomisistani.
        Minuun vaikuttaa myös työni tai pääasillinen opiskelu, mitä tarvitsee jaksaakseen taistoja.
        Soijasoppa pitää aivoni keskittyneenä, mutta ruumiillinen työ vaatii enemmän kasviksia lautaselle.
        Onneksi olen saanut tietää "South Beach" kirjastani, että hiukan oliiviöljyä omenaviinietikkaa vauhdittamaan sekä raakoja, että keitettyjä juureksia hidastaa sulatusta ja sokerin vaikutusta.

        Perunassa on tosissaan noin 13% tärkkelystä ja 2% proteiinia (rasvaajien 83% on taas 13/15). Loput on vettä eli sekin on varsin kevyttä syötävää. Muissa juureksissa (pl. bataatti [17%]) on ihan mitättömästi hiilihydraattia.

        Resistentti tärkkelys on myös tutustumisen arvoinen asia. Kun keittää perunaa ja antaa niiden tekeytyä jääkaapissa vuorokauden verran niin osa tärkkelyksestä ei enää imeydy. Lisäksi tuo imeytymätön tärkkelys toimii kuten liukeneva kuitu eli ravitsee suoliston bakteereja. Sama koskee myös pastaa ja riisiä. Riisiä täytyy kokeilla itsekin eli keitinveteen lisätään hiukan öljyä ja keitetty riisi lämmitetään vuorokauden kuluttua.


      • hpv27
        Sinkkonen.K kirjoitti:

        Luin tässä kuluneella viikolla jutun välimeren ruokavalion terveyshyödyistä. Oli tehty tutkimus, jossa paljastui että välimerellisestä dieetistä oli hyötyä vain korkeammassa sosioekonomisessa asemassa oleville ihmisille.

        Ilmeisesti rahalla saa hivenen terveellisempiä raaka-aineita. Tasan eivät käy onnen lahjat.

        Joo, luin tuon itsekin. Varakkaat ovat yleensä terveystietoisempia ja maksavat ruuastaan enemmän. Välimerellähän on tapahtunut ikävä muutos täysjyväviljan käytössä eli sen käyttö on vähentynyt reilusti. Köyhä ostaa halpaa puhdistetusta vehnästä tehtyä leipää ja varakkaampi täysjyvää. Sama koskenee myös oliiviöljyä, köyhät suosivat halpaa puristusjätteestä erotettua öljyä.


      • EiPaksukainen
        hpv27 kirjoitti:

        Joo, luin tuon itsekin. Varakkaat ovat yleensä terveystietoisempia ja maksavat ruuastaan enemmän. Välimerellähän on tapahtunut ikävä muutos täysjyväviljan käytössä eli sen käyttö on vähentynyt reilusti. Köyhä ostaa halpaa puhdistetusta vehnästä tehtyä leipää ja varakkaampi täysjyvää. Sama koskenee myös oliiviöljyä, köyhät suosivat halpaa puristusjätteestä erotettua öljyä.

        Köyhillä ei ole varaa kunnon ruokaan? Miten köyhillä on sitten varaa kaikkeen roskaruokaan, jota on kärryt pullollaan. Kaupassa juuri yksi 100kg keijukaisperhe valitsi tärkeän näköisenä sipsipusseja kullekin - kärry täynnä 2L Coca-colaa ja kakkua.
        Minulla ei olisi varaa sellaiseen! Sain tyytyä halpoihin tarjous-vihanneksiin .
        Rikkaitako olivat? Olivat repaleisissa second hand - vaatteissa ja mongersivat minulle tuntematonta kieltä. Läskiä olivat kukin matkallaan ehtineet keräämään itseensä.
        Mutta se ilme oli paras - syvä itsesääli! Anna mun kaikki kestää:-DDD


      • ÖlppäPölppä
        EiPaksukainen kirjoitti:

        Köyhillä ei ole varaa kunnon ruokaan? Miten köyhillä on sitten varaa kaikkeen roskaruokaan, jota on kärryt pullollaan. Kaupassa juuri yksi 100kg keijukaisperhe valitsi tärkeän näköisenä sipsipusseja kullekin - kärry täynnä 2L Coca-colaa ja kakkua.
        Minulla ei olisi varaa sellaiseen! Sain tyytyä halpoihin tarjous-vihanneksiin .
        Rikkaitako olivat? Olivat repaleisissa second hand - vaatteissa ja mongersivat minulle tuntematonta kieltä. Läskiä olivat kukin matkallaan ehtineet keräämään itseensä.
        Mutta se ilme oli paras - syvä itsesääli! Anna mun kaikki kestää:-DDD

        Itse huomasin että ruokalasku pieneni noin 30% kun siirryin syömään terveellisemmin.
        Pudotin pizzat, limpparit ja suklaat veks ja aloin syömään kasviksia, hedelmiä ja kanaa/kalaa. Itseasiassa huomaan painonikin pudonneen kohta sen 30%.

        Varmasti high tech ruoasta saa maksaa myös terveysintoilija, mutta halvemmallakin selviää kun ostaa perusasioita.


      • veksinauraaedelleen
        hpv27 kirjoitti:

        Perunassa on tosissaan noin 13% tärkkelystä ja 2% proteiinia (rasvaajien 83% on taas 13/15). Loput on vettä eli sekin on varsin kevyttä syötävää. Muissa juureksissa (pl. bataatti [17%]) on ihan mitättömästi hiilihydraattia.

        Resistentti tärkkelys on myös tutustumisen arvoinen asia. Kun keittää perunaa ja antaa niiden tekeytyä jääkaapissa vuorokauden verran niin osa tärkkelyksestä ei enää imeydy. Lisäksi tuo imeytymätön tärkkelys toimii kuten liukeneva kuitu eli ravitsee suoliston bakteereja. Sama koskee myös pastaa ja riisiä. Riisiä täytyy kokeilla itsekin eli keitinveteen lisätään hiukan öljyä ja keitetty riisi lämmitetään vuorokauden kuluttua.

        hpv

        Luulet varmaan että, vesikin on ravintoa. Minä kusen sen pois ja jäljelle jää perunaa syödessä (jota en ole syönyt yli 8 vuoteen) 83% energiasta sokerina. Vääntele miten haluat, ei se siitä parane. Sinun kaltaisellasi ajattelulla on ihmiset saatu kevyttuote-ansaan. Kaikkien ei tarvitse olla yhtä tyhmiä kuin sinä. Kevyttuotteista eikä margariineista ole ikinä osoitettu minkäänlaista terveyshyötyä jsa sinähän seuraukset tiedät D2:sena joka piikittää insuliinia.


      • hpv27
        EiPaksukainen kirjoitti:

        Köyhillä ei ole varaa kunnon ruokaan? Miten köyhillä on sitten varaa kaikkeen roskaruokaan, jota on kärryt pullollaan. Kaupassa juuri yksi 100kg keijukaisperhe valitsi tärkeän näköisenä sipsipusseja kullekin - kärry täynnä 2L Coca-colaa ja kakkua.
        Minulla ei olisi varaa sellaiseen! Sain tyytyä halpoihin tarjous-vihanneksiin .
        Rikkaitako olivat? Olivat repaleisissa second hand - vaatteissa ja mongersivat minulle tuntematonta kieltä. Läskiä olivat kukin matkallaan ehtineet keräämään itseensä.
        Mutta se ilme oli paras - syvä itsesääli! Anna mun kaikki kestää:-DDD

        Halvallakin voi syödä terveellisesti ja esimerkiksi Suomessa täysjyväleipä on saman hintaista kuin puhdistetusta viljasta tehty. Kasviksiakin saa aika edullisesti. Sitten lihassa ja leikkeleissä vähärasvaiset ovat aika paljon kalliimpia kuin rasvaiset. Moni köyhä meilläkin syö halpismakkaraa ja makaronia kun niistä saa halvalla päivän energian.

        Italiassa täysjyväleipä on kalliimpaa kuin tavallinen ja puhdistettu oliiviöljy maksaa murto-osan extra virginin hinnasta.


      • EiPaksukainen
        hpv27 kirjoitti:

        Halvallakin voi syödä terveellisesti ja esimerkiksi Suomessa täysjyväleipä on saman hintaista kuin puhdistetusta viljasta tehty. Kasviksiakin saa aika edullisesti. Sitten lihassa ja leikkeleissä vähärasvaiset ovat aika paljon kalliimpia kuin rasvaiset. Moni köyhä meilläkin syö halpismakkaraa ja makaronia kun niistä saa halvalla päivän energian.

        Italiassa täysjyväleipä on kalliimpaa kuin tavallinen ja puhdistettu oliiviöljy maksaa murto-osan extra virginin hinnasta.

        Häpeän kirjoittaa tätä, mutta kun kävin kurssia ja oli ärtynyt kaikkeen ja väsynyt pitkän lukupäivän jälkeen, niin ostin halpaa kanalenkkiä! paloittelin keitetyt perunat ja paistoin ne rapsiöljyssä sipulin kanssa!
        Sitä herkkua pistelin poskeeni 4:n hengen perheen edestä illan mittaan ja menin pullean maha-säkkini viereen nukkumaan. Voi herran pieksut...missä psyykkisessä viemärissä elin!
        Miten ihmisen maha voi venyä niin mahdottomasti!

        Entä ne rassukt, jotka syöttävät makaroonia, kalapuikkoja, tomaattisosetta lapsilleenkin?
        Ravintoköyhää vehnää, olematon kalapala vanhan korppujauhon ja huonon rasvan kera!

        Joka tapauksessa, kun päätin, että minun vatsaani ei ahdu enempää kuin 2dl kerrallaan, niin
        NYT MAHAANI EI MAHDU ENEMPÄÄ KUIN 2DL KERRALLAAN! Niin sitä mennään!

        Luin, miten vatsalaukun ohituksen saavat ylilihavat joutuvat laihduttamaan ensin muutaman kg:n. Leikkauksen jälkeen he saavat vain lusikallisia soppaa. No, he laihtuvat tietysti saadakseen käsittelynsä! Miksi ihmeessä eivät jatka oppimaansa pieniä aterioita! Sehän riittäisi laihtumiseen!
        Varsinkin, kun tietää mikä ruljanssi alkaa sen vatsalaukun pienentämisen seuruksena.

        Lääkäreille olen todella vihainen, sillä he tietävät systeemin vaarat, mutta jatkavat kuin kaikki olisi kohdallaan! Potilaat ovat toiveidensa sokaisemia ja uskovat, mitä haluavat uskoa.


      • hpv27
        EiPaksukainen kirjoitti:

        Häpeän kirjoittaa tätä, mutta kun kävin kurssia ja oli ärtynyt kaikkeen ja väsynyt pitkän lukupäivän jälkeen, niin ostin halpaa kanalenkkiä! paloittelin keitetyt perunat ja paistoin ne rapsiöljyssä sipulin kanssa!
        Sitä herkkua pistelin poskeeni 4:n hengen perheen edestä illan mittaan ja menin pullean maha-säkkini viereen nukkumaan. Voi herran pieksut...missä psyykkisessä viemärissä elin!
        Miten ihmisen maha voi venyä niin mahdottomasti!

        Entä ne rassukt, jotka syöttävät makaroonia, kalapuikkoja, tomaattisosetta lapsilleenkin?
        Ravintoköyhää vehnää, olematon kalapala vanhan korppujauhon ja huonon rasvan kera!

        Joka tapauksessa, kun päätin, että minun vatsaani ei ahdu enempää kuin 2dl kerrallaan, niin
        NYT MAHAANI EI MAHDU ENEMPÄÄ KUIN 2DL KERRALLAAN! Niin sitä mennään!

        Luin, miten vatsalaukun ohituksen saavat ylilihavat joutuvat laihduttamaan ensin muutaman kg:n. Leikkauksen jälkeen he saavat vain lusikallisia soppaa. No, he laihtuvat tietysti saadakseen käsittelynsä! Miksi ihmeessä eivät jatka oppimaansa pieniä aterioita! Sehän riittäisi laihtumiseen!
        Varsinkin, kun tietää mikä ruljanssi alkaa sen vatsalaukun pienentämisen seuruksena.

        Lääkäreille olen todella vihainen, sillä he tietävät systeemin vaarat, mutta jatkavat kuin kaikki olisi kohdallaan! Potilaat ovat toiveidensa sokaisemia ja uskovat, mitä haluavat uskoa.

        Itse elin opiskeluvuosina makaronilla, atrian takkalenkillä, tölkkipavuilla, tonnikalalla ja ruisleivällä. Ainut vihreä oli satunnainen valkokaali. Tuo oli sen verran halpaa että opintolainasta jäi hiukan rahaa elämiseenkin.

        Opintojen jälkeen lihotin itseni pitsalla ja kebapilla.


      • EiVieläPaksu
        hpv27 kirjoitti:

        Itse elin opiskeluvuosina makaronilla, atrian takkalenkillä, tölkkipavuilla, tonnikalalla ja ruisleivällä. Ainut vihreä oli satunnainen valkokaali. Tuo oli sen verran halpaa että opintolainasta jäi hiukan rahaa elämiseenkin.

        Opintojen jälkeen lihotin itseni pitsalla ja kebapilla.

        En sitten ollut ainoa! Ja opiskelijoiden tulisi olla järkeviä ja teräviä!
        Olen vasta nyt päättänyt, että tärkein asia on voida hyvin ja kieltäytyä kaikesta, mikä aiheuttaa enemmän stressiä kuin jaksan käsitellä. Saa nähdä, miten pian käy syksyn, pimeän ja kylmän tullessa.


    • vpvalistaa

      ja sitten otsikkonn viitaten. Hiilihydraatti EI OLE ihmiselle elintärkeää niinkuin rasva ja proteiini. PISTE

    • vekutaaskatkerana

      Minä lihotin itseni omaa tyhmyyttäni ja laiskuuttani mutta silti se on yhteiskunnan ja THL:n vika.

      Terveisin Veijo.

    • vpnaureskelee

      vekutaaskatkerana

      kirjoitukseni ovat täysjärkisille.

    • ihansimppelijutska

      Ihan sama, mitä syö kunhan syö kohtuullisesti ja posauttaa ainakin kerran vuorokaudessa oikein ison kakan. Eihän ole edes monimutkaista!

      • vplläummetus

        Ei pysty VHH/LCHF tukkii suonet ja suolen koko ajan ummessa.


      • vpnauraahölmölle
        vplläummetus kirjoitti:

        Ei pysty VHH/LCHF tukkii suonet ja suolen koko ajan ummessa.

        vplläummetus

        Eipä ole ollut. Sinulla kai on ahtauma aivoissa.
        Kirjoitukseni ovat täysjärkisille


    • vpihmetteleeidiootteja

      ihansimppelijutska

      Jysäyttele kaikessa rauhassa jollei sinulla ole mitään sanottavaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe