Suhteet auttaaa tönsaantiin

Haaasgy

Tiedän henkilon joka sai
Suhteilla työn valtion johonkon
Hommaan ei järin pätevä vain yö
No nuhteehteeton sentään
Ilman suhteita ei olisi ikinä saanut mitään
Hommia
Onko yleistä???

9

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • abloyesimerkki

      Tuo on niin totta on olemassa joitakin sisäsiittosia työpaikkoja jonne ei oteta töihin ulkopuolisia tekijöitä vaan pitää olla ns sisäpiiri tuttu esim abloy on yksi tälläinen työpaikka

    • Näinjust

      Kaikki teollisuuden työpaikat (tehtaat) on edelleen kovin sisäsiittoisia...ollut aina 80 luvulta asti.

    • Petosvirat

      Se on maan tapa. Kaikki ylemmät virat on poliittisia palkkiovirkoja huijarikavereille. Alemmat virat, kuten jokainen TE- toimistossa loisiva virkailija on sukulais- tai kaverisuhteen kautta otettu nostamaan verovaroja. Niissä viroissa loisimista kutsutaan virheellisesti työksi ja palkaksi.

    • EI_Vielä

      Fiksu ihminen rakentaa itsellensä myös suhteita. Jopa niitä verkostojakin. Elinikäinen prosessi. Ei siinä ole mitään väärää. Vai onko ? Se alkaa lastentarhalla. Esimerkki tavasta rakentaa suhteita. Olet kiinnostunut tavallisesta metallialan työstä. Vaikkapa hitsaajan työ. Sinulla on alan koulutus. Menet käymään haluamallasi pajalla. Kysyt töitä firman pomolta. Änkytät ja punastelet. Liikut kuin ruostunut rautakanki. Törmäilet. Munaat. Pomo on sinulle entuudestansa tuntematon. Hän sanoo ettei nyt ole hommaa tarjolla. Pomo voi olla jopa kiukkuinen, kun häiritset häntä. Katsoo sinua nenänvartta pitkin kuin vanhaa homeista leipää. Et tietenkään saa työtä. Näin firmoissa aina toimitaan. Et lannistu siitä vaan tulet takaisin työtä kysymään 2 viikon päästä. Änkyttämisesi vähenee. Olet rennompi. Toistat niin monta kertaa, että olet luonut suhteen tuon pomon kanssa. Firman haalariduunaritkin tunnistavat jo sinut. Heitätte pientä miesten läppää. Pomo noteeraa sinut helposti, kun olet monta kertaa käynyt. Morjestelette kaupassa ja kaupungilla kun näette toisenne. Voit jopa saada sen hitsarin työn kun olet kovin tuttu pomolle. Moni hakiessaan työtä jättää hommat siihen ensimmäiseen vihamieliseen karkoitukseen. Ei palaa enää koskaan kysymään työtä samasta firmasta. Päässä pyörii vain V-alkuiset katkerat sanat. Sitä kuvittelee, että se ensimmäinen "EI" on taivaan lopullinen EI. Itseänsä täytyy myös myydä ja rakentaa suhteita. Kannattaa lähteä siitä että "EI" tarkoittaa "EI VIELÄ ". Ymmärrän toki että introvertille ja ujolle se on varsin kova paikka. Ja puhun siis yksityisen sektorin töistä. Maailma ei ole reilu eikä missään nimessä oikeudenmukainen paikka. Ei ole koskaan ollut. Sen kun hyväksyy, niin työnhakukin helpottuu kummasti. Ainakin oma mieli rauhoittuu.

      • Hh787

        Ei tietenkään ole. Mutta ei myöskään pidä olettaa, että kaikilla on näitä suhteita ja jäävät sen vuoksi työelämästä.
        Lisäksi riippuu millaisista suhteista puhutaan. Yleensähän se on näitä äitin työpaikalle etsitään työntekijää ja äiti vinkkaa pomolle, että poika ois kiinnostunut. Pomo taas ei kehtaa kieltäytyä jos kyseinen äiti vähänkin korkeammassa virassa.
        Ja suhteilla saadun henkilön on hyvä olla hiljaa kaikesta minkä hankkii sillä on kaveripiireissä monta näitä äitin avulla töitä saaneita jotka ostaneet uuden auton ja moottoripyörän ja jaksavat niillä vielä leuhkia.


    • nähty-on

      Tämähän korostuu vain nykyään kun työpaikat on kortilla.
      Pomojen pikku nilkit ja kaverit rynnistävät työmailla ja tavikset saavat potkut YT:n aikana.

    • EsimKela

      Kela yksi tällainen paikka että suhteilla mennään. Sen on sanonut muutama tuntemani ja siellä työskentelevä henkilö. Rekrysivuillaan kysyvät suoraan " onko Kelassa henkilöä joka voisi suositella sinua". Voiko tuota suoremmin sanoa.

      • Referrals

        Asian voi ymmärtää myös niin, että jos kukaan Kelassa ei sinua tunne, niin et varmaankaan ole Kelan asiakas. Sehän voi jopa tuoda lisäarvoa hakuvaiheessa. Eräänlainen meriitti ja bonus. Et ole tahriintunut Kelan asiakkaana. Tai toisin päin kääntäen. Jos olet Kelan asiakas, niin osaat jo hommat. Kela voi hakea ihmistä, jolla on kokemusta olla Kelan premium- asiakkaana. Kelan premium kanta-asiakkaalla on varmaan salaista tietotaitoa jota Kelan byrokraateilla ei välttämättä ole. ****Okei edellä sanomani on provoa. Mutta siis ihan vakavissani. Tuollaista Kelan sisäinen suosittelija lausetta ei saisi olla olemassakaan. Ei missään tapauksessa julkisen puolen Rekry sivulle sopivaa. Se on loukkaavaa, hakijoita diskriminoivaa ja todella epä-eettistä. Yksityisellä puolella tehkööt miten lystäävät. https://en.wikipedia.org/wiki/Employee_referral


    • nähtyon

      On maan tapa suhteilla kaikki työpaikat menee. Jos ei ole sukulaista tai tuttua pomoa työpaikalla, niin työpaikan saaminen on kiven alla.
      Valtion, kuntien, isojen firmojen työntekijät ovat järjestään jonkun päällikön sukua.
      Siivoojaks voi päästä ilman prameeta sukutaustaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      68
      3209
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2822
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2638
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2598
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2476
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2315
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1763
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1717
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1580
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1436
    Aihe