Kynnetyt - ja paljaaksi raastetut metsät.

org-mummeli

Tulkaa hyvät ihmiset sieltä Hesasta katsomaan tänne maaseudulle minkä näköistä jälkeä tuolla metsässä on nykyisin.

En millään voi ymärtää mitä ekologialle tapahtuu kun metsän pohja rikotaan ja raiskataan täysin. Siis se metsänpohja aurataan vielä syville pitkille montuille. Ei siellä sienet ja marjat ainakaan kasva vuosiin. Miten on ravinteiden ja muun elementien laita? Helvetinmoisia heinäpeltoja tuonne metsiin on ainakin saatu aikaiseksi joissa sinnittelee puuntaimet kaiken ns. roskan keskellä. Hirvet tuntuvat olean innoissaan ruoan määrästä.

Mitä ne cityvihrätkin tekee, kun umistavat silmänsä järkevältä metsänhoidon toiminnalta? Aina mennään lahjontakärki ja raha edellä. Nyt poistetaan listat ketkä käyvät eduskunnassa loppaamassa. Häkkänen kuuluttaa demokratiaa ja joku ent. pressa saarnasi oikeusvaltiosta ja demokratiasta joka päivä. Terveisii Hölmölästä!

42

676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KorviksetRulez

      Tä?!
      Sä et o sit oikeeta mettää ikinä NÄHNYKKÄ jos väität ettei revityssä mettässä sienet kasva?! Iha PARHAITA mestoja kerää korvasieniä! :P

    • metsän-hoitaja

      etkö tajua. metsässä on ollut sadonkorjuu. metsään istutetaan uudet puuntaimet. metsät ovat yksityis omaisuutta, joissa metsättömät tallustelee.
      osta omaa metsää poimi sieltä sienet ja marjat. mikä oikeus muilla on määräillä kenenkään yksityis omaisuutta. suomessa on tarkoin määrätty mitä metsässä saa tehdä.
      jos omistaja ei istuta omalla kustannuksella uusia puita, metsänhoito yhdistys istuttaa taimet ja lasku taimista, muokkauksesta ja istutustyöstä tulee metsän omistajalle
      tuntuu kuin muut haluaa sosialisoida yksitysmetsät.
      sama kun sun kaikki omaisuus varastetaan sulta pois
      jos metsää ei hoideta, puut lahoaa käyttökelvottomiksi, omistaja saa sakot metsän hoidon laiminlyönnistä ja hölmöt huutaa kun lahot puut kaatuu ryteiköksi.

      • WelcomeToFinland

        Höpö höpö sun tartte mitää omaa mettää ostaa jotta saat poimii sieltä sienet ja marjat! :/ Eksoo kuullu muka ikinä jokamiehenoikeuksista?!


      • raiskattu.raivio

        Kyllä tuol on kuule raiskattu samalla lailla tuhansia hehtaareja sinullekkin marinoines luvallista tallustelumaastoo. Ett vois vaik selvittää ensi mist kyse.

        Kiinnitin ekaa kertaa oikeen huomiota tohon -70 luvun lopulla, kun jouduin työni vuoksi liikkumaan Kainuussa. Surkeat oli maisemat.


      • tamppi

        Aukkohakkuilla puun tuotantomäärä laskee. Ainoa hyöty on metsäkoneyrittäjälle


    • voiettäsentään

      Kyllä siinä silmä lepää ja jalka nousee, kun kynnettyä metsänpohjaa kulkee. Ja joskus siinä voi jotain horsman lisäksi myöskin kasvaa jos jaksaa elää ja katsoa.

      • ahneuttakaikkityynni

        Suomessa ei ole kohta metsiä ollenkaan. Pelkkiä puupeltoja. Kyllä on kapitalisti shne pirulainen.

        Joku laki pitäisi olla!!


    • kovatotuus

      Hesalaiset huutavat ketjussa. Lienevät maanpetturi Heidi Käärmes Hautalan sielunsiskoja.

    • kiertokulku

      mitä ihmettä hesan hipit ymmärtää metsien hoidosta, kun et itsekään tajua yhtään mitään.
      metsäteollisuus on suomen suurin teollisuus. haluatko hävittää suomen metsäteollisuuden. sitten puut tuodaan muualta, kuten jo nytkin tuodaan venäjältä.

      älä puutu kenenkään yksityis omaisuuteen. metsät elää normaalia elämän kiertokulkua. metsän istutus nuoren metsän varhais hoito ja taimikon hoito. ensiharvennus. päättöhakkuu ja taas kierto alkaa uudestaan. puut kasvaa n. 70v. hakkuukypsiksi. odotatko itse tilipäivää 70-100v.

      • uskottavvaa

        Aloittaja oli provoilija, ja yritti itse esittää paikallista....heh..


      • tamppi

        Istutusmetsästä saadaan huonolaatuista puuta, kelpaa vai selluksi


    • metsänhoitoa

      tervetuloa metsää istuttamaan. saat todellista tietoa metsien hoidosta. tule raivaus sahan kanssa taimikon hoitoon. maattomat arvostelee muiden metsiä. helppo on tallustella kun mitään hoitotoimen piteitä ei tarvitse tehdä. määkiä ja arvostella, kun ei tajua yhtäänb mitään.

      • totuutta.kehiin

        Kelpaako tällänen?

        "Nuoren metsän hoidon tukea maksetaan 230 euroa hehtaarilta. Jos nuoren metsän hoidon yhteydessä kerätään pienpuuta, voidaan tukea korottaa 200 eurolla hehtaaria kohden, jolloin tuki hehtaarilla on 430 euroa."

        Tai laajemmin tällänen.

        https://www.metsakeskus.fi/kemera-tuet

        Ai kelpaa. Ja nyt pidä visusti huolta, ettei kukaan vaan vahingossakaan astu sun mettiis.


    • Vanhantutkijanpoika

      Maassa pitkien aikojen kuluessa syvemmälle painuneet raskasmetallit nostetaan syvään aurauksella pintaan, jolloin kasvu lähtee aluksi hyvin käyntiin myös muiden ravinteiden tullessa taimien ulottuville, mutta puiden kasvu kuitenkin heikentyy joidenkin vuosien päästä. Jo isäni tutki tämän asian haitallisuuden, jolloin muodissa ollut syväauraus Suomessa lopetettiin, mutta ilmeisesti asia on taas päässyt unohtumaan ja samat tyhmyydet toistetaan, kuten koko maamme järjetön soiden ja metsien ojitus, minkä seurauksena kaikki järvemme ovat saastuneet humuspitoisesta vedestä, ravinteiden valuessa maalta järviin ja edelleen mereen. Sitten pitää metsiä ruveta lannoittamaan, kun vesiliukoiset ravinteet ovat vähentyneet. Metsä ei kasvata kovin montaa puusukupolvea, koska jokainen sukupolvi vähentää metsämaan ravinteita puuhun sitoutuneen määrän verran.

      • Aurausonsyvältä

        Vanhantutkijanpioika, PUHUT ASIAA!

        Kunpa järki vielä löytäisi tiensä myös pohtilalaisten pääkoppaan.


    • Kestävä.kehitys

      Jos metsänomistaja myy niin milläs ne puut metsästä meinasit käydä? Nyky metsäkoneet ovat melko hellävaraisia verrattuna vanhanajan traktoriralliin metsätöiden yhteydessä. Ja uusi metsä kasvaa yllättävän nopeasti ennalleen.
      Jos metsäpohjaa kynnetään on kysymyksessä ihan muut toimet kun puun korjuu.

      • tamppi

        Vai hellävaraisi nämä kymmeniä tonneja painavat metsäkoneet


    • Elohopeaaa

      Kyntäminen ja lannoitus näkyy Itämeressä.

      • SaastuneisuusKartta

        Itämeren tilan mukaan eniten metsää on Suomen etelä- ja lounaisrannikolla, Pohjanmaalla ei näytä olevan metsää tai maataloutta ollenkaan.


    • tööttt

      Vedet ne aina virtaa merille ja järville päin maastossa - tällä paikkakunnalla ainakin nuoret isännät ja emännät ainaki rakentaneet rantamille hienoja ruovikkoalueita missä pesintäpaikkojakin kosteikoissa eläville linnuille ja muillekin eläimille - elämä lie kiertokulkua metsäalueillakin vaihtelevine kasveineen ja eläimistöineenkin.

    • maisema.muuttunut

      Yhteismetsät ovat kamalimmassa kunnossa, kun osakkaat haluavat maksimituotot. Noita raiskattuja näkee jo Somero-Loppi alueella. Vielä kun metsäpohja on sitä Salpauselän harjua eli kivikkoa, jossa päällä on ollut ohut multakerros, kestää varmaan seuraavat 10000 vuotta möyhityillä alueella, että tulee samanlaiseksi.

      • RuskeaSuoEnnallistettava

        Ei kestä niin kauan. Ei edes asfaltin levittäminen estä kasvua tuhansia vuosia.


    • stop.avohakkuille
      • Ylispuu

        Toinen vaihtoehto olisi ylispuuhakkuun lisääminen päätehakkuun sijaan. Vain luontaisen uudistamisen taimet säilytettäisiin.


      • perehtynymetsänhoitoon

        Päätehakkuulla saadaan nopein kiertoaika ja tasaisin tulo. Jatkuvalla kasvatuksella kestää kauan, että saa pienehkön sadon, koska uusi metsä ei nouse kovinkaan nopeasti isompien puiden varjostuksessa. Suuren metsän alle jääneet pienemmät puut ovat kitukasvuisia eivätkä lähde kunnolla kasvamaan vaikka varjostavat puut kaadettaisi pois.
        Ylispuuhakkuu vaurioittaa suuren määrän jääviä puita, koska ne jäävät kaadettavien puiden alle
        Lisäksi kaikki muut hakkuutavat ovat moninverroin haastavampia ja kalliimpia tapoja kuin päätehakkuu.


    • NihPrkl

      Tuu ite kattoo tänne betoniviidakkoo et mite hirveetä jälkee se saa aikaa ku kaadetaa KAIKKI METTÄT ja lätkästää siihe asfalttia ja betonia päälle! :/

      Jos uskallat.

    • kaksi-piippuinen-

      Vanha aloitus, mutta taitaa olla vain eduksi sille taimikolle tuo auraus, ensimmäisillä vuosilla. Jos taimikossa kasvaa heinää ja muuta korkeaa kasvillisuutta, niin taimet säästyvät tuholaisilta. Hirvet ja muut syövät mieluummin niitä muita kasvia, ja jättävät taimet koskematta. Mikäli taimi kasvaa pelkässä kuntassa, niin se on aika arka kaikelle tuholle.

      Toki siinä metsän olemus kärsii, mutta harva taitaa niiden marjojen ja sienien vuoksi metsää pitää. Ja onhan siinä mahdollisuus välillä vadelmille saada kasvualustaa, muutamaksi vuodeksi.

    • OliParempiakinAikoja

      Mitäköhän ne helsinkiläiset piittaavat? Eivät sitten yhtikäs mitään.

      Nykyajan hakkuumenetelmät ovat p-stä. Sen siitä saa, kun metsät jätetään perinnöksi sukupolvelle, joka ei metsästä mitään ymmärrä.

      Sen sijaan metsäherrat hykertelevät suuria karvaisia käsiään...

    • Tape9

      Hyvin on Suomen metsät hoidettu, koska Suomessa on hehtaaria kohti enemmän puukuutiota kuin missään Euroopan maassa. Suomalaiset metsä- ammattilaiset menivät myös n. 60 v. sitten Kanadaan neuvomaan metsänviljelyä, kun siellä tuli hätä käteen, kun tajusivat metsien loppuvan. Suomalaiset laittoivat metsienuudistukset raiteilleen, ja jälki näkyy jo.

    • puoletpetäjäistä123

      Minulla on täällä korvessa viime keväänä tehty metsäsuunnitelma ,metsäammattilaisen tekemänä
      josta löytyy istutus, taimikonhoito ensiharvennus 2 harvennus ja päätehakkuu, noin karkeasti eriteltynä.
      Sitten kierto alkaa taas alusta maanmuokkauksella.
      Voihan sitä olla vapaasti erimieltä ja hankkia vapaassa maassa omaa metsää. Siellä sitten voi kasvatella omin kätösin puita pehmeillä arvoilla.

      • TuomioTulee

        Ehkä sitä maapohjan auraustakin tekee eri firmat eri ideologialla. Ehkä sinun kannattaisi selvittää auraako palkkaamasi firma 1,5 metrin syvyydestä vai 50cm :n syvyydestä ettei sitten jälkikäteen tarvii kirota kun et metsässäsi enää pääse kulkemaan.

        Suomi rakastaa nykyään kaikenlaista tuhoamista koska järki on katoava luonnonvara. Joten ei kannata huolestuneidenkaan täällä paasata ihmisille joilta järki on kadonnut.

        Ateismi tuottaa idiotismia koska Kaikkivaltias on kaiken elämän ja viisauden lähde. Kun Hänet poistetaan yhteiskunnasta (Hän ei väkisin ketään siunaa) niin tilalle tulee kuolema ja idiotismi.


    • 23464923

      Biotalous rulettaa, eh eh.

    • metsääääpuilta

      Se on sitä tehometsätaloutta. Hulluahan se on että kaivinkoneella kaivellaan kuoppia täyteen ettei siellä voi edes kävellä. Järkevintähän olisi että jätetään siemenpuut jotka hakevat parhaat paikat puille kasvaa.

      Nykyisenkaltaisella möykyttämisellä ja pottitaimilla haetaan vaan nopeaa kasvuunlähtöä ja töitä kaivurikuskeille.

      Puiden tulo aukkoon on satavarma. ilman möykyttämistäkin.

      Itse mm istutin tammia jotka itse siemenestä olin kasvattanut. Tulevaisuudessa linnuilla, oravilla, ja muilla metsäneläimillä on ruokaa tarjolla runsaasti kunhan puu kasvaa ja alkaa tuottaa terhoja.

    • takujatiku

      No voi sun hellanduudeli sentäs

    • dfdg

      Harvennushakkuut ok, avohakkuut järkyttävää touhua.

    • JärkyttävänNäköistä

      Kyllä oli taas talven jälkeen järkyttävän näköistä "kynnöspeltoa" hehtaaritolkulla tullut mökkimme viereen. Isot ikihongat ja kuusikot hakattu kaikki pois. Muutama siemenpuu törrötti kaatuneena tosin jo nekin. Järkyttävän näköistä jälkeä.

      Maisema on pilalla useiksi kymmeniksi vuosiksi. Oman tonttimme reunalla oli tullut jo tuulenkaatoja, kun joutuivat tuulen uhrkiksi suojapuuston hävittyä.

    • Kappasvuan

      Aukkohakkuu on luonnonmukaista uudistamista, mikä takaa luonnon monimuotoisuuden. Ennen sen hoiti tuhansien hehtaarien metsäpalot ja kaskeaminen. Umpeenkasvanut metsä on kokolailla tylsä ja yksipuolinen.

      • zjxgdf

        Metsää pitää harventaa tasaisesti koko sen kasvun ajan jolloin aukkohakkuita ei tarvita.


      • tehometsätlous

        Paskat. Sekametsä on parasta silmälle missä on erilaisia puita ja eri ikäisiä. On koivua ja kuusta. Istutetut metsät eivät ole edes metsän näköisiä. Samanikäisiä ja yhtä puulajia. Se on kaukana oikeasta metsästä.

        Usein nämä istutetut taimikot ovat kohta yhtä pusikkoa. Harvennusrästejä näkyy joka puolella yhtä "viidakkoa".


    • Mopomies_maalta

      Kylläpä te jaksatte kitistä. Jokainen saa ostaa metsää ja olla kaatmatta puita. Siis lopettakaa valitus ja lähtekää metsäkaupoille.

    • spindoctor

      Bioluvilia kaurapuuroon, niin se on sitten biokaurapuuroo :D

    • Näinon

      Metsän kyntäminen on hyväksyttävä jos käyttää vessapaperia.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5949
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1795
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe