C-vitamiini yliannostus ?

flunssa

Mitä oireita voi tulla jos ottaa yliannostuksen C-vitamiini tabletteja ?

19

11388

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heppu jokainen

      C-vitamiini on vesiliukoinen, joten ylimäärä erittyypi pois virtsan kautta, joten yliannostus ei taida olla edes mahdollista.

      • flunssa

        Miksi C-vitamiini purkin kyljessä lukee että 1 tabletti päivässä ja annostusta ei saa ylittää? Sekä että ei lasten ulottuville ?


      • Ascorbin
        flunssa kirjoitti:

        Miksi C-vitamiini purkin kyljessä lukee että 1 tabletti päivässä ja annostusta ei saa ylittää? Sekä että ei lasten ulottuville ?

        "C-vitamiinia ei juuri varastoidu elimistöön, eikä sillä ole myrkyllisiä vaikutuksia, joskin epäillään, että hyvin suuret annokset edistävät munuaiskivien kehittymistä."

        Lähde: http://www.tohtori.fi/eviva/vita10.php3

        C-vitamiinia saa tosiaankin syödä grammakaupalla ilman terveysriskiä. Monesti vitamiini purkkien kyljessä puhutaan vaan yhdestä tabletista, vaikka suuremmillakaan annoksilla ei välttämättä ole vaaraa. Syytä tähän en osaa sanoa.


      • oerp
        flunssa kirjoitti:

        Miksi C-vitamiini purkin kyljessä lukee että 1 tabletti päivässä ja annostusta ei saa ylittää? Sekä että ei lasten ulottuville ?

        Idiootteja on olemassa yllättävän paljon. Jos purkissa ei lukisi, että annostusta ei saa ylittää, niin jotkut söisivät niitä esim. purkin päivässä. ja todellakin yliannostus altistaa munuaiskiville.


      • mission
        flunssa kirjoitti:

        Miksi C-vitamiini purkin kyljessä lukee että 1 tabletti päivässä ja annostusta ei saa ylittää? Sekä että ei lasten ulottuville ?

        vetäkää c-vitamiinia niin paljon ku jaksatte ei siitä ole haittaa elimistö hylkii pois loput.


      • Sopiva_annosx
        flunssa kirjoitti:

        Miksi C-vitamiini purkin kyljessä lukee että 1 tabletti päivässä ja annostusta ei saa ylittää? Sekä että ei lasten ulottuville ?

        Tässä on hyvä valmiste. http://www.iherb.com/LypriCel-Liposomal-Vitamin-C-30-Packets-0-2-fl-oz-5-7-ml-Each/61579?rcode=MOP737


    • Huilanhei

      kasvaa syödessä. Jos syöt jatkuvasti esim. 3 ylimääräistä tablettia ja palaat sitten normaaliin 1 tabletin päivävauhtiin, saatat saada puutosoireita ohimenevästi.

    • ripulia

      Suuret C-vitamiiniannokset voivat aiheuttaa mm. ripulia. Olen nähnyt jostain vitamiinitaulukosta C-vitamiinin päivittäiseksi ylärajaksi 1000 mg eli ei sitä ihan mielin määrin kannata syödä, vaikka vesiliukoinen vitamiini onkin.

    • mission

      mutta minäpä kysäisen , miten olette hoitaneet pitkät flunssat? itse lämmintä juomalla paljon mustaherukka mehu , ja porevitamiineja.. 6päivää kestää ja hieman heikko olo vieläkin , yskä , nuha , kurkkukipeä ... pitääkö ottaa viunaa seuraavaksi ? :)

      • kapanik tankas

        Itse rupean aina välittömästi imppaamaan liimaa kun kuume vähänkin nousee, ei se oikeasti ole edes epäterveellistä. Kuumekivut hellittää ja on muutenkin paljon letkeämpää :)

        Pikaista paranemista!


    • JL

      Tuolla foodinfon sivuilla mainitaan c-vitamiinin yliannostuksen oireiksi mm. päänsärky ja pahoinvointi.

    • TK

      Useimmat vesiliukoiset vitamiinit erittyvät elimistöstä nopeasti ja niiden varastot ovat verraten pieniä. Tällaisissa oloissa myrkytysten kehittyminen ei ole todennäköistä. C-vitamiinin käyttäytyminen tunnetaan erityisen hyvin. Annosten suurentuessa tarvetta suuremmiksi vitamiinin imeytyminen suolesta vähenee. Ruoan sisältämä 100 mg imeytyy jokseenkin täydellisesti mutta kymmenkertaisesta annoksesta imeytyy enää vajaa puolet ja satakertaisesta annoksesta 10–20 %. Jos C-vitamiinin määrä veressä suurentuu selvästi, vitamiinia alkaa erittyä virtsaan. Näin elimistö on hyvin suojautunut suuria C-vitamiiniannoksia vastaan. C-vitamiinimyrkytystä ei kehitykään, vaikka suun kautta nautittaisiin suuriakin määriä pillereinä. Suolistoon imeytymättä jäänyt vitamiini tosin saattaa aiheuttaa vatsavaivoja ja ripulia.

    • tykityki

      Hei! olen huomaavinani, että myös verenpaineenlasku tulee ja sydämen lyönnit kiihtyvät. Pahaaoloa, huimausta (RR) laskun takia ja väsynyt olo.

    • Pekka-poloinen

      Jos oikein paljon tulee otettua C-vitamiinia, niin vatsa tulee löysäksi ei sen kummempaa. Meille kävi näin. Otimme normaalin annoksen C-vitamiinia ja lisäksi aronia marjoista tehtyä hilloa, joka sisältää valtavan määrän juuri C-vitamiinia. Aikamme ihmettelimme, mistä moinen johtuu, mutta selvisihän se.

    • C-vitamiinista

      Suomessa on ollut laki, että ravintolisäpurkeissa pitää olla saantisuositus ja varoitus, ettei ohjeen mukaista annostusta saa ylittää. Mutta todellisuudessa alaraja, minimi ei ole mikään yläraja. C-vitamiinia on suositeltu noin 60 mg päivässä, tupakoijille kaksinkertainen määrä, ja gramma päivässä voi olla mahdollista.

      Jos C-vitamiinia otetaan jatkuvasti liikaa, sitten tarve voi kasvaa. Muistaakseni jossain varoteltiin myös munuaiskivien vaarasta.

    • C-vitamiinista

      https://en.wikipedia.org/wiki/Megavitamin_therapy

      Tuolla sivustolla oli englanniksi mielenkiintoinen väite C-vitamiinista, että vähentää verestä jotain virtsahappoja, kihdin aiheuttajia, jos oikein ymmärsin. Näin olen aavistellutkin tapahtuvaksi. Suoloja pois munuaisten kautta enemmän, jos C-vitamiinia saadaan enemmän?

    • khfgdfdsfas

      Kai on yksilöllistä, missä vaiheessa saa oireita. Siis lähinnä vatsan ärsytystä. Itse olen refluksistani huolimatta syönyt isolla annoksella C-vitamiinikuureja. Jossain oli ohjeet, kuinka torjua hiivatulehduksia ja virtsatieinfektioita suurilla C-vitamiiniannoksilla (siis todella suurilla, tuhansia milligrammoja päivässä useiden päivien ajan). Mieluummin kokeilen alkuun C-vitamiinia kuin antibioottia, joka tappaa koko suolen hyvät bakteerit.

      Oliko haitoissa munuaiskivet?

    • Anonyymi

      Tämä on jo vanha ketju,mutta kommentoin silti.C ja B vitamiinin pitäisi poistua elimiistöstä kun ovat vesiliukoisia.Näin on kuitenkin tietääkseni vain luonnonvitamiinien suhteen siis puhtaasta tavinnosta saatavat vitamiinit ovat luonnollisia, mutta jos syö
      purkkivitamiinia ja se kemiallisesti valmistettua, niin tämä kemiallisesti valmistettu vitamiini käyttäytyykin eritavoin kuin vastaava luonnonvitamiini.Purkkivitamiini voi kertyä elimistöön.

      Ihan tosi tapaus.Vanha rouva oli syönyt purkki B vitamiinia ja lääkäri huomasi verikokeista,että B vitamiinia oli kertyä elimistöön liikaa ja ihmetteli miten se on mahdollista kun pitäisi poistua vesiliukoisena.Tämä lääkärikään ei tiennyt ,että synteettiset vitamiinit eivät käyttäydy elimistössä samoin kuin luonnolliset vitamiinit.Ehkä synteettinen ja luonnonvitamiini on pyritty valmistamaan mahdollisimman samanlaiseksi rakenteeltaan, mutta tosiasia on ettei feikki ole sama kuin aito.

    • Anonyymi

      C-vitamiinista imeytyy kerrallaan vain n. 500g, (2x vrk)
      siksi minäkin otan ne kahdessa osassa, toisen aamupäivällä ja toisen iltapäivällä.
      On myös olemassa pitkävaikutteista (long) C-tä joka kait sitten liukenee hitaammin. Puhdas C-vit jauhe oli viimeksi käytössä.
      Flunssa-aikana nostan määrän vrk 2g:aan.
      Nyt taas tabletteina, missä on Sinkki mukana.
      Ei tuo 1000mg, eli 1g ole mikään suuri annos vielä ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe