lihapullat uunissa

Haluaisin tietää, kuinka kauan lihapullat pitää olla

uunissa ja missä lämpötilassa.

Ilmianna
Jaa

30 Vastausta


Parisataa astetta ja kunnes pullat ovat tummaruskeita.Sitten ne otetaan pois uunista ja uunista katkaistaan virta..

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
14 VASTAUSTA:

Paista pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kääntele pullia puolessa välissä paistoaikaa.

Mutta kyllä herkullisimmat pullat paistetaan edelleen paistinpannulla pannua ravistaen, siten että pullat pyörivät siinä. Pullia saa laittaa pannulle vain puolet pinta-alasta. Ne ovat pyöreitä pullia ja ihan eri näköisiä kuin uunissa. Eikä sitä rasvaakaan niin paljoa tarvita kunnon malmirautapannulla tai hyvällä teflonpannulla! Uunissahan ne paistuvat ilman rasvaa leivinpaperin päällä.

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

kels kirjoitti:

Paista pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kääntele pullia puolessa välissä paistoaikaa.

Mutta kyllä herkullisimmat pullat paistetaan edelleen paistinpannulla pannua ravistaen, siten että pullat pyörivät siinä. Pullia saa laittaa pannulle vain puolet pinta-alasta. Ne ovat pyöreitä pullia ja ihan eri näköisiä kuin uunissa. Eikä sitä rasvaakaan niin paljoa tarvita kunnon malmirautapannulla tai hyvällä teflonpannulla! Uunissahan ne paistuvat ilman rasvaa leivinpaperin päällä.

Show more

Kiitos paljon Kels!

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

kels kirjoitti:

Paista pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kääntele pullia puolessa välissä paistoaikaa.

Mutta kyllä herkullisimmat pullat paistetaan edelleen paistinpannulla pannua ravistaen, siten että pullat pyörivät siinä. Pullia saa laittaa pannulle vain puolet pinta-alasta. Ne ovat pyöreitä pullia ja ihan eri näköisiä kuin uunissa. Eikä sitä rasvaakaan niin paljoa tarvita kunnon malmirautapannulla tai hyvällä teflonpannulla! Uunissahan ne paistuvat ilman rasvaa leivinpaperin päällä.

Show more

Mikä ihme on "malmirautapannu"?

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Ihmettelyä kirjoitti:

Mikä ihme on "malmirautapannu"?

Show more

Häh?

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

kels kirjoitti:

Paista pyöryköitä uunissa 225 asteessa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Kääntele pullia puolessa välissä paistoaikaa.

Mutta kyllä herkullisimmat pullat paistetaan edelleen paistinpannulla pannua ravistaen, siten että pullat pyörivät siinä. Pullia saa laittaa pannulle vain puolet pinta-alasta. Ne ovat pyöreitä pullia ja ihan eri näköisiä kuin uunissa. Eikä sitä rasvaakaan niin paljoa tarvita kunnon malmirautapannulla tai hyvällä teflonpannulla! Uunissahan ne paistuvat ilman rasvaa leivinpaperin päällä.

Show more

Uskallan olla eri mieltä ilmeisesti useimpien ihmisten kanssa siitä, että lihapullat eivät voisi onnistua uunissa. Periaatteessa lihapullista voi tehdä uunissa ja pannulla tarkalleen yhtä hyviä, kunhan on tarpeeksi hyvä uuni/pannu. Tärkeintä kummassakin valmistusmenetelmässä on se, etteivät lihapullat kuivu ja että valmistusaika pidetään mahdollisimman lyhyenä. Unnivalmistuksessa tämä toimii niin että pistät uunin niin lämpimälle kuin mahdollista, esim. kiertoilma 250 astetta ja grilli päälle (grilli on erityisen tärkeä!). Uuni on lämmitettävä aivan kuumaksi ennen kuin lihapullat pistetään sisään. Tämän jälkeen pullat asennetaan pellille uunin yläosaan, jotta grilli pääsee vaikuttamaan. Kypsennysaika vaihtelee loogisesti pullien koon mukaan. Tämän vuoksi minä käytän lihapullapuristinta, joka muodostaa aina samankokoisia pullia, joiden läpimitta on 3 cm. Tällä läpimitalla ja mainitulla uuniteholla kypsennysaika on noin 4 minuuttia. Takaan hyvän lopputuloksen!

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

burmus kirjoitti:

Uskallan olla eri mieltä ilmeisesti useimpien ihmisten kanssa siitä, että lihapullat eivät voisi onnistua uunissa. Periaatteessa lihapullista voi tehdä uunissa ja pannulla tarkalleen yhtä hyviä, kunhan on tarpeeksi hyvä uuni/pannu. Tärkeintä kummassakin valmistusmenetelmässä on se, etteivät lihapullat kuivu ja että valmistusaika pidetään mahdollisimman lyhyenä. Unnivalmistuksessa tämä toimii niin että pistät uunin niin lämpimälle kuin mahdollista, esim. kiertoilma 250 astetta ja grilli päälle (grilli on erityisen tärkeä!). Uuni on lämmitettävä aivan kuumaksi ennen kuin lihapullat pistetään sisään. Tämän jälkeen pullat asennetaan pellille uunin yläosaan, jotta grilli pääsee vaikuttamaan. Kypsennysaika vaihtelee loogisesti pullien koon mukaan. Tämän vuoksi minä käytän lihapullapuristinta, joka muodostaa aina samankokoisia pullia, joiden läpimitta on 3 cm. Tällä läpimitalla ja mainitulla uuniteholla kypsennysaika on noin 4 minuuttia. Takaan hyvän lopputuloksen!

Show more

Ihania lihapullia 6 kg:n verran. Olen yrittänyt ennenkin vaan nyt ei kyllä kukaan pysty sanomaan onko pannulla vai uunissa paistettuja - tai varmaan väittävät ettei ainakaan uunissa.

750 g sikanautaa, 2 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 kananmuna. Uunin lämmöt täysille - tai siis grillivastukset peliin ja kyllä onnistuu. KIITOS vinkistä.

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Kirsi Koo kirjoitti:

Ihania lihapullia 6 kg:n verran. Olen yrittänyt ennenkin vaan nyt ei kyllä kukaan pysty sanomaan onko pannulla vai uunissa paistettuja - tai varmaan väittävät ettei ainakaan uunissa.

750 g sikanautaa, 2 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 kananmuna. Uunin lämmöt täysille - tai siis grillivastukset peliin ja kyllä onnistuu. KIITOS vinkistä.

Show more

parasta on lihapulla taikina raakana! Ei jayhettu kana, vaan tavallinen jauheliha naudasta ja siasta.

Kannibaalina on nmaukas hetki aina ennen kuin olen paistamassa pullat. Onko muita näin höhliä?

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Kirsi Koo kirjoitti:

Ihania lihapullia 6 kg:n verran. Olen yrittänyt ennenkin vaan nyt ei kyllä kukaan pysty sanomaan onko pannulla vai uunissa paistettuja - tai varmaan väittävät ettei ainakaan uunissa.

750 g sikanautaa, 2 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 kananmuna. Uunin lämmöt täysille - tai siis grillivastukset peliin ja kyllä onnistuu. KIITOS vinkistä.

Show more

Kerro heti miten saat 750 grammasta jauhelihaa 6kg lihapullia !

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

burmus kirjoitti:

Uskallan olla eri mieltä ilmeisesti useimpien ihmisten kanssa siitä, että lihapullat eivät voisi onnistua uunissa. Periaatteessa lihapullista voi tehdä uunissa ja pannulla tarkalleen yhtä hyviä, kunhan on tarpeeksi hyvä uuni/pannu. Tärkeintä kummassakin valmistusmenetelmässä on se, etteivät lihapullat kuivu ja että valmistusaika pidetään mahdollisimman lyhyenä. Unnivalmistuksessa tämä toimii niin että pistät uunin niin lämpimälle kuin mahdollista, esim. kiertoilma 250 astetta ja grilli päälle (grilli on erityisen tärkeä!). Uuni on lämmitettävä aivan kuumaksi ennen kuin lihapullat pistetään sisään. Tämän jälkeen pullat asennetaan pellille uunin yläosaan, jotta grilli pääsee vaikuttamaan. Kypsennysaika vaihtelee loogisesti pullien koon mukaan. Tämän vuoksi minä käytän lihapullapuristinta, joka muodostaa aina samankokoisia pullia, joiden läpimitta on 3 cm. Tällä läpimitalla ja mainitulla uuniteholla kypsennysaika on noin 4 minuuttia. Takaan hyvän lopputuloksen!

Show more

kypsy rouvaseni!

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Ihmettelyä kirjoitti:

Mikä ihme on "malmirautapannu"?

Show more

:-) kai sellanen pannu löytyy jos haluu rikastua. :-) meil on iha rautapannu :-)

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Ihmettelyä kirjoitti:

Mikä ihme on "malmirautapannu"?

Show more

Se on tuollainen vihreäraitainen kivi, jota tarvittaessa voi käyttää paistinpannuna jos vaikka nuotiolla paistaa pihvejä tai lihapullia. Wikipediassa kuva rautamalmista:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Malmi

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Kirsi Koo kirjoitti:

Ihania lihapullia 6 kg:n verran. Olen yrittänyt ennenkin vaan nyt ei kyllä kukaan pysty sanomaan onko pannulla vai uunissa paistettuja - tai varmaan väittävät ettei ainakaan uunissa.

750 g sikanautaa, 2 pussi ranskalaista sipulikeittoa, 1 kananmuna. Uunin lämmöt täysille - tai siis grillivastukset peliin ja kyllä onnistuu. KIITOS vinkistä.

Show more

sipulikeittopussia lihapullien tekoon eka kerran eilen. Pussissa oli ohje: n. 500 gr nautasikajauhelihaa, pussi sipulikeittoa, purkki kermaviiliä, muna ja 2 dl korppujauhoja tai siivu paahtoleipää muruina. Suolaa siinä keittoaineksessa oli jopa 14%.

Sekoitetaan taikinaksi ja annoin sen vetäytyä jonkin aikaa.

Uunissa ensin 225 ja n. 15-20 min. sitten kääntelin pullat ja laitoin grillivastuksen päälle. Tuli kyllä jotensakin hyviä, muttei sen verosia kun omalla reseptilläni. Helppo ohje ja uunissa kypsytys onnistui.

Kiitos vinkistä!

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

pusua possunlihalle kirjoitti:

parasta on lihapulla taikina raakana! Ei jayhettu kana, vaan tavallinen jauheliha naudasta ja siasta.

Kannibaalina on nmaukas hetki aina ennen kuin olen paistamassa pullat. Onko muita näin höhliä?

Show more

Toivon että olet provo ja tiedät ettei jauhelihaa saa missäät tapauksessa syödä raakana.

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

pusua possunlihalle kirjoitti:

parasta on lihapulla taikina raakana! Ei jayhettu kana, vaan tavallinen jauheliha naudasta ja siasta.

Kannibaalina on nmaukas hetki aina ennen kuin olen paistamassa pullat. Onko muita näin höhliä?

Show more

Aina se on varattava "vähän" ylimääräistä taikinaa, kun tuppaa valmistus vaiheessa häviämään. On se vaan niin hyvää...

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa
Lisää kommentti

Tarkottaa varmaan sellasta mustaa VALURAUTAPANNUA,paras maailmassa.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

ikuinen pannu oikein hoidettuna. Itte oon polttanu loppuun monta teflonia, sitten ostin kolme erikokoista valurautaa ja ovat hyviä!

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa
Lisää kommentti

15-20 minuuttia 225 asteessa. Ootko koskaan kuullut sanaa "Google"?

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:

tämä ketju on ensimmäinen hitti googlella kun pistää hakusanoiksi: lihapullat uunissa

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

iGoogle kirjoitti:

tämä ketju on ensimmäinen hitti googlella kun pistää hakusanoiksi: lihapullat uunissa

Show more

Itse uskon uunissavalmistamiseen, koska se on vaan niin helppoa.

Tärkeintä on se, että pullat on laatukamaa, eikä mitään jätepullia kuten kaupassa.

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Mä tein kreikkalaismausteisia vähärasvaisesta naudan paistijauhelihasta... 850 g jauhelihaa, kaksi munaa, kreikkalaista lihapullamausteseosta suoraan Korfulta, pippurirouheseosta, vähän aromatia, vettä 1,5 dl ja korppujauhoa n. dl.. pyörittelyn jälkeen laitoin vielä pienen pala feta-juustoa lihapullan sisälle ja eikun uunipellille. Kiitos uunin lämpötila- ja aikaneuvoista!

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa
Lisää kommentti

200 astetta 20minsaa

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:

Ite googlasin tän

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Siellä ne mehevät pullat nyt uunissa muhii.

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

Kiitos vastanneille kirjoitti:

Siellä ne mehevät pullat nyt uunissa muhii.

Show more

tämä on tosiaan eka vastaus googlettamalla ja jo kerran tehtiin yhden ohjeen mukaan 200 ja 20 min. jäivät tosin surkean värisiksi vrt. paistinpannulla (valurauta). Kokeilen nyt tuota grillivastuksen käyttöä. Uunissa valmistamisen puolesta puhuu ainoastaan se, että pienen vauvan äitinä aika on kortilla ja kun pullat on uunissa, ehtii tehdä itse muussin :)

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa

pulleropallerot kirjoitti:

tämä on tosiaan eka vastaus googlettamalla ja jo kerran tehtiin yhden ohjeen mukaan 200 ja 20 min. jäivät tosin surkean värisiksi vrt. paistinpannulla (valurauta). Kokeilen nyt tuota grillivastuksen käyttöä. Uunissa valmistamisen puolesta puhuu ainoastaan se, että pienen vauvan äitinä aika on kortilla ja kun pullat on uunissa, ehtii tehdä itse muussin :)

Show more

Yhtään kommentoimatta noita yllä olevia vastauksia kehoitan todellakin käyttämään tuota grillivastusta viimeistelyyn. Inhosin aikanaan uunilihapullia, koska niihin ei saa hyvää ja rapsakkaa paistopintaa. Nyt teen aika usein uunissa viimeistellen grillivastuksen alla ja pyöräyttäen kerran peltiä jotta toinenkin puoli saisi väriä.

Nyt kelpaa jo minullekin helppo tapa toimia.

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa
Lisää kommentti

Viimeistään silloin kun rasva ei enää tihkua pullista. Periaatteessa nehän on suomessa ok melko raakanakin. Uunissa laitetuissa pullissa on se hyvä puoli, että ne on alta mukavan ruskeita ja kypsiä, ja päältä vähän "medium", niinkuin monet hyvät pihvit.

Ilmianna
Jaa

Edelleen pompahtaa ensimmäisenä tämä ketju,kun uunilihapullat googlaa:) Nykyään ovat kieltäneet raa´an jauhelihan syönnin,mutta kyllä yks parhaita muistoja on,kun skidinä faijan kans "pöllittiin"osa mutsin lihapullataikinasta ja raakana vedettiin nassuun.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Me kans faijan kanssa syötiin raakaa jauhelihaa ruisleivän päällä mausteina suola ja valkopippuri.

Kommentoi lainaten
Ilmianna
Jaa
Lisää kommentti

Citi marketista nyt tarjous.... saarioisten liha pullat nyt 50 senttiä paketti ostin10 pakettia myös pihvit saman hintasii niitäkin muutama paketti sinetti sinappii kilon purkki 1.20 euroo halpaa ja tosi hyvää joulu ruokaa eipän tartte tuhrata jouluruokien kanssa jää enemmän aikaa perheen kanssa voi naukkailla rauhas pissee ja käärii sätkii muuten appi ukko kehu viime vuonna näit ruokii tosi herkullisesksi mut hyvää joulua sullekin toivoo.......työtön ´5vuotta

Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

lihapullat uunissa

Haluaisin tietää, kuinka kauan lihapullat pitää olla

uunissa ja missä lämpötilassa.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta