Miksi pakasteruoka kehotetaan usein sulattamaan pakkauksessaan KYLMÄÄN veteen upotettuna? Eikö luulisi, että lämpimässä vedessä sulaminen tapahtuisi nopeammin?
Pakasteruoan sulatus
12
10181
Vastaukset
- sara
NO, kylmä vesi on lämpimämpää kuin se jäinen tuote....eli sulamista tapahtuu kylmässäkin vedessä ja tuotteen lämpötila ei nouse yli 8 C. mikäli lämötila nouseen yli tuon, on pilaantuminen herkempää ja nopeampaa....
- Miksi oi miksi
Sulaako pakastettu ruoka paremmin kylmässä vedessä kuin huoneenlämmössä tai jääkaapissa? Jos kylmä vesi pidentää sulamisaikaa, lisäähän sekin pilaantumisriskiä verrattuna siihen, jos tuote sulaisi nopeammin vähän lämpimämmässä. Sitä paitsi eikö jäinen pakaste jäähdytä lämpimänkin veden ihan viileäksi? No, pitäisi uskoa, kun sanotaan, mutta mietin vaan...
- Sara
Miksi oi miksi kirjoitti:
Sulaako pakastettu ruoka paremmin kylmässä vedessä kuin huoneenlämmössä tai jääkaapissa? Jos kylmä vesi pidentää sulamisaikaa, lisäähän sekin pilaantumisriskiä verrattuna siihen, jos tuote sulaisi nopeammin vähän lämpimämmässä. Sitä paitsi eikö jäinen pakaste jäähdytä lämpimänkin veden ihan viileäksi? No, pitäisi uskoa, kun sanotaan, mutta mietin vaan...
Tuotteen käyttötarkoitus kait ratkaisee tässäkin, jos sulatettu tuote tarjoillaan kylmänä ei sen lämpötila pitäisi kohota yli 8 C Bakteerit ja muut lisääntyvät kaikkein herkimmin 8- 60 c tilassa. Säilytä siis kylmäketju.
- Anonyymi
Ite ajattelen näin ,kun olen monella tapaa kokeillu.yksin täs olen ja ajattelin et kun rupee olemaan kellokin niin paljon ,että en viitsi häirit naapureita liesituulettimella enk muustakn ruuantekemisen ääniin.esm.vedenlskimiseen,toisaalta oleniltavirkku ja olen eläkkeellä ja tykkään duudata ruokaa et syödä myöhemmin
LAITOIN pakstelihapullia vesihauteeseen,ensin kuumaan veteen.sitten tulimieleen,jonkuun sanoneen tästä kylmästä vedestä.laitoin sitten kylmään veteen,koska ei ole mitään kiirettä kuin esim.ruuhkavuosissa painivat.en siis tarvi boxin sulatusta.Äitini ravintola alalla keittiössä laittavat hyvissä ajoin seuraavan päivän käytettvät lihatuotteet sulamaan jääkaappiin.Monesti tulee yllätys ruokailijoita,esm .synttäreitä viettäviä( yleensä asiakkaat ilmoittavat toivomuksista ja asiakasmäärst etukäteen) porsaanleikkeet nopeasti sulavat mikrossa.ennen mikroa ravintoloissa sulateltiin hih! Pakasteet hiustenkuivaajalla
..ja iltayöstä portieerin kainalossa.
Miiiaaauuu
- hannu32
Olenko pihalla? Minulla on mikrossa, joka on yli 25 vuotta vanha, sulatusteho. Tämä tarkoittaa että se lämmittää, vaikkapa lihan, siihen lämpöön, jossa sitä voi käsitellä kuten kaupan tiskistä ostettua lihaa, joka senkin pitää olla pari tuntia huoneen lämmössä.
- Kiril
Mikrossa valmistettu ruoka on terveysriski. Ei kannata edes sulattaa mikrossa elintarvikkeita.
Lisätietoja:
http://www.netikka.net/hypnoosikeskus/mikro.htm - loistava
Kiril kirjoitti:
Mikrossa valmistettu ruoka on terveysriski. Ei kannata edes sulattaa mikrossa elintarvikkeita.
Lisätietoja:
http://www.netikka.net/hypnoosikeskus/mikro.htmesimerkki humpuukkimaakarin lähdekritiikistä!
Väität vielä puhuvasi asiaa.
Onko sinut itsesi hypnotisoitu huuhaata puhumaan? Vaikutat juuri sellaiselta manipuloitavalta hölmöltä, joka on suggestiolle altis. - hele
loistava kirjoitti:
esimerkki humpuukkimaakarin lähdekritiikistä!
Väität vielä puhuvasi asiaa.
Onko sinut itsesi hypnotisoitu huuhaata puhumaan? Vaikutat juuri sellaiselta manipuloitavalta hölmöltä, joka on suggestiolle altis.näinkin sivistyneessä maassa kuin suomi on,(tavallaan),niin on tutkittu varmasti niin hyvin kuin tiede antaa myöten,eli,kyllä tulisi täydellinen,virallinen kielto mikroruuista ja kenties jopa mikroaaltouuneista jos se olisi sen vaarallisempaa kuin mikään ruuanvalmistustapa tahansa tai ylipäätään ruoka-aineet.
Tämä Kiril se vaan käy joka keskusteluun antamassa omansa oikeana pitämänsä vastauksen,mikä tietysti on näiden palstojen tarkoitus...
Mutta turhanpäiväisen pelottelun ja muun sellaisen voisi jättää pois... - kieltenopettaja
Mikro hävittää ruoasta kaikki hyödylliset mikrobit ja hivenaineet ja muuttaa ne sellaiseen muotoon jota elimistö ei pysty käyttämään samalla tavoin hyväksi kuin muulla tavalla valmistettua ruokaa. Se on rinnastettavissa siihen että esimerkiksi tiskattu steriili vesi on haitallista ellei suorastaan myrkyllistä.
- Anonyymi
kieltenopettaja kirjoitti:
Mikro hävittää ruoasta kaikki hyödylliset mikrobit ja hivenaineet ja muuttaa ne sellaiseen muotoon jota elimistö ei pysty käyttämään samalla tavoin hyväksi kuin muulla tavalla valmistettua ruokaa. Se on rinnastettavissa siihen että esimerkiksi tiskattu steriili vesi on haitallista ellei suorastaan myrkyllistä.
Tislattu. Tarkoitanet.no..huh
- kokeiltuon
En tiedä tieteellistä syytä mutta sulatan aina pakasteet kylmässä vedessä ja se toimii. Mikro sulattaa vain reunat ja keskeltä jäässä. Kokeile. Pakasta vaikka lenkki ja laita se kylmään veteen vaikkapa tiskialtaaseen , puolessa tunnissa on sula.
- Anonyymi
Pakastekasvikset jäisinä kiehuvaan veteen jos tekee keittoa, pizzat jäisinä uuniin jne. Yleensä ei kannata sulattaa ensin ollenkaan jos kuumennetaan, muut voi sulattaa jääkaapissa.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)755454Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu172416- 261947
- 471658
- 121581
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais51378- 91287
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa91259"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla71229- 141183