Tervehdys.
Miten menetellään mangon kanssa? En ole ikinä ennen syönyt moista kuin säilykkeenä ja nyt tuli ikäänkuin takaoven kautta mangoja ja jotain infoa tarvitsisin. Eli siis:
Kuoritaanko, eli onko kuorissa jotain myrkyllistä ainetta tms. Omenat ja päärynät olen tavannut syödä kuorineen että liekö samanlainen asia.
Onko mangossa jotain kiveä tai vastaavaa sisällä joka pitäisi poistaa tyyliin luumuissa tai muuta kuten siemeniä ja sellaista.
Ja vielä kuinka mangoa säilytetään. Lyödäänkö jääkaappiin vai onko ihan huoneenlämpö hyvä. Entä sitten kun se kerran on aloitettu, pidetäänkö sitten missään vai pitääkö pistellä koko pallo kerralla suihin.
Kiitoksia vastauksista.
-Odium
Mango
11
4756
Vastaukset
- mangoa
mango on pakko kuoria!!! siellä sisällä mun myös iso kivi, mitä et voi missata! säilö missä haluat, minä yleensä huoneen lämmössä. ja ei siitä niin paljon syötävää loppujen lopuksi tule, että saisi talteen laitettua!
- Pingo Pango Mango
Mangossa on paksut kuoret, olen aina syönyt kuorittuna. Mangossa on valtaisan iso kivi sisällä, ja hedelmäliha on sen ympärillä. Jos mangosi ovat kovia, kypsyttele niitä joku päivä kunnes pehmiävät.
Tee vaikka mangorahkaa: sekoita rahkatölkilliseen yksi mango hienonnettuna ja sokeria maun mukaan. Jos sinulla on sauvasekoitin, käytä sitä.
Luulisin, että kypsä mango kannattaa syödä kerralla ja heti. - zaatar
Eräs syy, jonka vuoksi harvoin ostan mangoja on juuri se, että niitä on hankala syödä. Kypsät mangot ovat hyvin meheviä ja varsinkin lapset tahtovat aina sotkea vaatteensa niitä syödessä ja mehutipat eivät hevin lähde vaatteista pyykissäkään.
Mutta kun joskus niitä sitten ostan, en kuori vaan pesen huolellisesti ja leikkaan lohkoiksi kiveä myöten, 3-4 palaa riippuen hedelmän koosta. Sitten leikkaan kunkin lohkon 'lihan' kuutioiksi kuitenkaan viiltämättä kuorta rikki niin, että palat pysyvät kiinni kuoressa. Näin on helppo syödä pitämällä kuutioitua lohkoa kämmenellä ja lopuksi jää käteen pelkkä kuori.
Mangon paras osa on kuitenkin se kivi. Sitä voi imeä ja kaluta 'tuntikaupalla' niin, että on suunpielet keltaisina.
Kypsät(siis pehmeät) mangot pilaantuvat herkästi ja ne olisi säilytettävä jääkaapissa. Kovat tai puolikypsät voi jättää huoneen lämpöön odottamaan. - Asafoetida
ja säilytetään huoneenlämmössä, mutta mahdollisesti jäähdytetään jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua
Mango preparoidaan näin:
- leikataan hedelmälihasta kaksi 'puolikasta' kiven leveitä sivuja pitkin, muotohan on kuin ()
- puolikas otetaan käteen ja leikataan (koverana) kuorta myöten kuutioiksi, jotka jäävät kiinni kuoreen
- kuori 'käännetään' kuperaksi ja kuutiot vetäistään veitsellä kulhoon tai syödään suoraan kuoresta
- kivi ja siinä roikkuvat kuituiset rippeet kompostoidaan- Vikingo
Mangon kuori on eksoottisen aromikas. Olen aina syönyt sitä täällä Espanjassa. Olen elossa??
- yksi_ulkomaalainen
mango_nisti kirjoitti:
kädentaitoa
https://www.youtube.com/watch?v=yE0NGXZ_HBsVoi luoja......
- yksi_ulkomaalainen
Vikingo kirjoitti:
Mangon kuori on eksoottisen aromikas. Olen aina syönyt sitä täällä Espanjassa. Olen elossa??
En söisi, kyllä siinä torjunta-aineita voi olla. Kaikki paitsi luomu/biohedelmät kuoritaan meillä, paitsi viinirypälät, mutta tarve näissäkin kuulemma olisi, mutta miten?
:-) - muista_fesinfiointi
No ei kai nyt kukaan tervejärkinen syö mangosta kuoria ja te hysteerikot syökää vaan perunoita ja nekin kumihanskat kädessä
- yksi_ulkomaalainen
Mangoja ollaan syöty n. 30 vuotta, joten uskokaa, että hallitsemme sen leikkaamisen taidon, ainakin meidän tarpeisiin. Alkuopetuksen saatiin Afrikassa kun palvelija teurasti parin kilon painoisia Sansibarin mangoja. Sehän oli helppo.
Siitä kehityimme ajan kanssa, kunnes nykyisin leikkaamisen tuloksena on kaksi kupera ja miltei samanpainoisia puolikaita ja kivi, josta ei ennen saa juurikaan muuta ennen kuin nuolemalla.
Eli kuinka siten:
Nostat (pestyn) mangon seisomaan suoraan kärjilleen ja katsot kantaan. Mangon soikeus tässä perspektiivissä paljastaa miten kapea litteä kivi sen sisällä sijaitsee.
Aloittelijana piirrät nyt huopakynällä (yhden) viivan kiven kapeamman kohdan koko hedelmän ympärillä. Nyt alat leikata todella terävällä veitsillä siten, että aloitat kannasta ja työnnät terän niin syvään, että tunnet kiven. Nyt leikkaat, aina kärki melkein kiven keskikohtaan kiinni ja terän leveämpi kohta viivaa myötä. Siten saman puolikaan toisella puolella. Siten kokeilet, joko puolikas lähti ja leikkaat kiven alapuolella jääneet kiinnikkeet pois.
Nyt leikkaat molemmissa puolikkaissa ihan kuoria myötä pari sentin syvän viillon ympärilleen (näin saat ohuesta kuorestakin hedelmälihan pois syödessäsi). Nyt leikkaat kiven laakeita sivuja myötä suikaleita pois, jotta pääset veitsillä se alle. Siten leikkaat kiven samalla tavalla irti kuin yläpuolellakin ja nostat sen pois. Mehut pysyvät puolikoissa eikä tule sotkuja!
Nyt vain pitkiä viitoja melkein kuoreen asti pitkittäin ja poikittain, suikaleilla voit siten tasata, ettei lapsilla tule riita.
Siten vain lusikoimaan, parhaiten teräväkantisella pikkulusikalla, teroitimme omat ”mango-lusikkaat”.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2903257Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit253034TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.242017- 1321916
Olisit ollut varovaisempi
Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e351804Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun1191671Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:71410Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s21233Väliämme on noin 6 km
Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä91153- 391122