Ruuan energiapitoisuus

Miten ruuan energiapitoisuus lasketaan? Mitä se tarkoittaa?
Ilmianna
Jaa

7 Vastausta



Poltetaan ruoka-aines, johdetaan palamiskaasut kevyeen palloyksikköön, katsotaan paljonko nousee. Lopuksi lasketaan tehty työ ja vaadittu energia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Nyt menee vähän ohi. Poltetaan? Miten esim. maito poltetaan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
syöppö kirjoitti:
Nyt menee vähän ohi. Poltetaan? Miten esim. maito poltetaan?
pois varmaankin ja loput poltetaan. Vedessä ei oo energiaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
syöppö kirjoitti:
Nyt menee vähän ohi. Poltetaan? Miten esim. maito poltetaan?
Ensin kuivataan, sitten poltetaan. Eikä sitä tarvitse koko lehmällistä kuivata, pieni määrä vain.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tuolla menetelmällä esimerkiksi turve, kivihiili, bensa ja puu ovat todella pahasti lihottavia ruoka-aineita. Meikäläisen elimistö ei mitä tahansa polta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
mahan kehno hyötysuhde kirjoitti:
Tuolla menetelmällä esimerkiksi turve, kivihiili, bensa ja puu ovat todella pahasti lihottavia ruoka-aineita. Meikäläisen elimistö ei mitä tahansa polta.
Joo, ei polta ei. On siinä viinassakin rutusti energiaa, vaikka vaan tulilientä on. Jos elimistö puuta polttaisi niin jo metsänomistajaksi ryhtyisin, ja kaiket päivät kaarnaa nakertelisin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Helpoin tapa on katsoa purkin kyljestä paljonko energiaa on per 100 g ja syödä vaa'an kautta.

Toinen tapa laskea on käyttää jostain taulukosta löytyviä arvoja hiilihydraateille jne.

Pommikalorimetrilla voi energian mitata polttamalla punnittu näyte happikaasussa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Ruuan energiapitoisuus

Miten ruuan energiapitoisuus lasketaan? Mitä se tarkoittaa?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta