elikkä olen laittanut parvekkeelleni kasvamaan tilliä, basilikaa ja persiljaa miten kuivatan nämä yrtit?en ole aikaisemmin kuivattanut.Kiitoksia vastauksista jo etukäteen!
miten kuivatan tilliä?
8
10520
Vastaukset
- toisesta
keskustelusta
- tillikkainen
kuivuu, kun et kastele.
- Peppiina
Yrttien kuivatus on helppoa. Nosta napakasti narulla sidotut yrttiniput ilmavaan paikkaan, lehdet alaspäin kuivumaan. Kuivanut yrttinippu kannattaa suojata esimerkiksi voipaperituutin sisään, jotta se ei pölyynny. Yrttikimpusta on helppo murentaa hyvää makua ruokiin. (http://www.maku.fi/makuaskeleet/maustekoulu/article120589-1.html )
http://www.yrttitarha.com/tietopankki/keittokirja/sailonta.html
http://www.4h-liitto.fi/files/toptehtavat/1C_yritteliaastiyrteilla/kuivaaminen.pdf
http://www.kotipuutarhuri.com/keskustelu/keskustelupalsta/kasvimaa/alue_139/ Jos sinulla vain on pakastin, suosittelen pakastamaan tillin ja persiljan - mutta basilika taas kannattaa kuivata. Näin aromit säilyvät parhaimmin.
- basilikankin
Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.
Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin! basilikankin kirjoitti:
Minä taas pakastan basilikan lehdet. Ensin huuhtelen, sitten kuivattelen enimmät vedet ison pyyheliinan avulla. Sullon lehdet lasipurkkiin, jossa on kumitiiviste ja ns. patenttikorkki. (Huom! Ei juoksevaa vettä purkkiin!) Basilikan aromi on niin voimakas, että se tunkee läpi muovisista pakasterasioista ja aromatisoi myös samassa pakastimessa olevat jäätelöt ym.
Talvella sitten otan purkin pakkasesta, raaputtelen jäätynyttä basilikaa veitsen kärjellä sen verran kuin tarvitsen ja panen loput takaisin pakastimeen. Maku on kuin suoraan puskasta ottaisin!Hyvä idea! Itse vain olen aina kuullut, että basilika pitäisi kuivata, mutta ilmeisesti tämä tieto ei ole paikkansa pitävää.
- perinnetietoutta
minä jätän ne kastelematta
kuivuvat varmasti näissä auringonpaisteissa - kemin tyty
jokaiseen väliin, sitten pakastus rasiaan ja pakastin tillin. On kuin tuoretta kun talvella ottaa lohisoppaan. Tulee sopiva annos aina kun ottaa 1 paperin kerrallaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743730
- 2013002
- 252920
- 492778
- 242714
Kuule rakas...
Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl412465Miten hitsissä ulosoton asiakas?
On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez2682241Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen2121944Törmättiin tänään
enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v241927- 441877