Porsaan kieli

En nyt tiedä olenko oikeassa paikassa. Mites te keitätte kyseessä olevan tuotteen? Ohje on hävinyt.
Ilmianna
Jaa

22 Vastausta


Ihan normaalisti reilusti suolattuun veteen (voi suolata itse kieliäkin ennen keittämistä, ja odottaa noin tunnin), jossa mustapippurinjyviä ja ehkä laakerinlehti. Ehkä tunnin keittää miedolla lämmöllä kannen alla.
Porsaankielet ovat herkullisia, mutta naudankieliä vaikeampia nylkeä nahastaan. Ellei muu auta, täytyy vain vuolla veitsellä pintanahka pois.
Jos syö leikkeleenä, niin antaa vain jäähtyä, ja siivuttaa. Jos lämpimänä ruokana, niin suurustaa keittoliemestä sitruunamehulla maustetun kastikkeen, johon voi lisätä vähän kermaakin. Toki lämminkin kieli siivutetaan...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Varmasti saat vuolla tunnin keitettyä kieltä, ja narskuu kivasti hampaiden välissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
suurta herkkua. Keitinveteen porkkanaa, lanttua, sipulia, selleriä, valkopippuria, laakerinlehti ja suolaa. Possunkielien keittoaika on noin 1,5-2 tuntia. Possunkieli on kypsää kun se tuntuu kärjestä pehmeältä. Yleensä ensimmäinen kieli tulee syötyä välittömästi nahan irroittamisen jälkeen kuumana ja muut kielet saavat sitten olla keitinliemessä jäähtymässä. Sieltä voi sitten leikellä siivuja ja paistaa voissa pannulla ja päälle hieman smetanaa ja on sitten tosi herkullista. Kieliä voi myös kuorruttaa uunissa ja päälle sinappia ja juustoraastetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei tarvi nylkeä ohutta pintaa, ei haittaa syödessä.
Eri asia on naudan kieli. Hyvä tosiaan keittää pari tuntia että on pehmeää. Mielestäni runsas sipuli, mustapippuri ja suola riittävät mausteeksi, jää kielen oma makukin tallelle!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
tulisi varmaan nopeammin valmiiksi jos leikkelisi kielen suikaleiksi? en millään viitsisi keittää yli tuntia vain kieltä varten.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
jes, huomaa että olet tietämätön. Makuhan siitä katoaa, jos sen suikaleina keittää. Vertaa makua kokonaisena paistettuun paistiin ja suikalelihaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Et toivottavasti ollut aivan tosissasi. Vesi kiehuu vahtimatta ja tunti ei kyllä porsaankielillekään riitä. Keittoaika vähintään 2h, itse keitän 2,5-3h. (mikä kokoliha kypsyy keittämällä alle tunnin?) Viipalointi voisi tulla kyseeseen, jos käytät keittoliemen myös, mutta tuskin se järkevässä suhteessa edes nopeuttaa kypsymistä.
Ilmianna
Jaa
Aloittaja on taas mennyt tähän yleiseen halpaan. Ne on sian kieliä. Porsaita ei Suomessa teurasteta kuin joihonkin kesän girllausjuhliin.

No, tottahan sana sika on niin hurja, että sitä ei kehtaa käyttää.

Samoin missään ei myydä sonnia vaan aina nautaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Ja keitinvettä ei kannata kaataa viemäriin, sillä se sisältää hyvin paljon makuja. Jos ei sitä käytä esim. kielen kastikkeseen niin siitä voi tehdä keiton lisäten erilaisia kasviksia pilkottuina, johon lisää myöhemmin tähteeksi jäänyttä kieltä ja ei kun pakkaseen tulevaan tarpeeseen tai kuumennettuna seuraavana päivänä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No nimenomaan porsasta, siat on makkarassa tai jossain muussa eineksessä mutta ei lihatiskissä. Et ole isoa sikaa koskaan nähnytkään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
höpö höpö kirjoitti:
No nimenomaan porsasta, siat on makkarassa tai jossain muussa eineksessä mutta ei lihatiskissä. Et ole isoa sikaa koskaan nähnytkään.
moro höpö höpö

Näkee että et ole koskaan ollut sikaa teurastamassa. Nimi porsas on vain myynnin edistämistä kun sana "sika" on niin hurja, että heikommat pyörtyisi.

Suomessa porsasta löytyy vain jossain grillijuhlissa jossa ohjelmanumero on grillausesitys. Lihatiskissä kaikki on paloiteltua. Siinä ei näe minkä kokoinen eläin on ollut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
maalta ollaan kirjoitti:
moro höpö höpö

Näkee että et ole koskaan ollut sikaa teurastamassa. Nimi porsas on vain myynnin edistämistä kun sana "sika" on niin hurja, että heikommat pyörtyisi.

Suomessa porsasta löytyy vain jossain grillijuhlissa jossa ohjelmanumero on grillausesitys. Lihatiskissä kaikki on paloiteltua. Siinä ei näe minkä kokoinen eläin on ollut.
Esim. lammas teurastetaan yleensä n.8kk:n ikäisenä ja on aivan virallisen määritelmän mukaan KARITSA. Lihapaino on tuolloin n.20kg. Sikaa kasvatetaan osapuilleen sama aika, se vain on vähän isompi "lapsi", suhteellisesti kuitenkin yhtä keskenkasvuinen.Lihapaino jotain 80-90kg. ELI PORSAS!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
karju xxxl kirjoitti:
Esim. lammas teurastetaan yleensä n.8kk:n ikäisenä ja on aivan virallisen määritelmän mukaan KARITSA. Lihapaino on tuolloin n.20kg. Sikaa kasvatetaan osapuilleen sama aika, se vain on vähän isompi "lapsi", suhteellisesti kuitenkin yhtä keskenkasvuinen.Lihapaino jotain 80-90kg. ELI PORSAS!
80 - 90 kiloinen sika ei ole porsas. Porsas on enintään 20 - 25 kiloinen sian alku.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vaan eipä ole tavallisessa maatiais cittarissa possun kieliä hylly tavarana .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Missäs muka sellasia cittareita on? Oisko näkövika?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No ainakaan meidän lähicittarissa ja muissa lähikaupoissa n.45km säteellä ei näy , kielien takia en ole kauemmaksi lähtenyt kyseleen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Totta on, että nykyään kieltä ei tahdo olla kaupoissa tarjolla kun pöljät ei osaa ostaa parasta osaa eläimestä. Munuaisissakin alkaa olla samaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Teurastustieteen dosentti on nyt aukottomasti todistanut, että sikaa ei Suomessa ole koskaan ollut kauppojen lihatiskeillä. Porsaat siellä röhkivät ja imevät emakon nisää.
Niinhän sonnistakin on tullut lihatiskillä härkä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Siihen ei tarvita edes sonnia, että se muuttuu teurastuksessa häräksi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
kik`keli muuttuu murrosijän jälkeen kyr`väksi ja pimp´pi vi`tuksi onse ihmeellistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
....... sanoo eunokki?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
" 80 - 90 kiloinen teurassika on porsas ".

Mistä näitä kädettömiä sikiää tänne palstoille. Parempi pysyä siellä pallon potkimisosastolla. Ehkä siitä tai lätkästä tietää jotain, siis ehkä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Porsaan kieli

En nyt tiedä olenko oikeassa paikassa. Mites te keitätte kyseessä olevan tuotteen? Ohje on hävinyt.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta