Terve,
Olisko kellään kebab-lihan maustamisohjetta !
50% naudanjauhelihaa &
50% lampaanjauhelihaa
seos kuulemma pakatettaisiin pariksi viikoksi.
kebab
6
1125
Vastaukset
- Vanha kokki
Mausteiksi riittää mainiosti suola ja mustapippuri rouhe. Alkuperäinen Döner ei ole suinkaan tulinen. Lisäksi voit käyttää sipulimehua, se kuitenkin happanee sangen nopeasti, joten ole varovainen. Jos teet kebapisi jauhelihasta leivo jauhelihalimput ja anna niiden levätä leipomisen jälkeen muutama tunti kylmässä, näin sitko paranee. Älä käytä taikinassa mitään jatkeaineita, vaan veivaa niin kauan, että lihaan alkaa syntyä sitkoa. Jos taas käytät paistia, leikkaa viipaleet pituus suuntaan n. 5-10 mm paksuisiksi. Mausta viipaleet kukin erikseen edellä mainitulla tavalla, ennen vartaaseen pujottamista. Paremman kebapin saat jauhelihasta. Onnistumisen iloa sinulle.
- SuS.Su
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2148/Tee se itse - kebab
Hyvää on tullut ja mennyt kuin kuumille kiville. Suolaa voit laittaa hiukan vähemmän.- Vanha kokki
Mutta on yhtä kaukana kebapista, kuin Istanbul Pariisista. Tuloksena on lähinnä mureke, eli färssi.
Döner kebapin idea on suoran lämpösäteilyn ansiosta nopeasti tapahtuva ruskistuminen. Ts.paistuu vain pinnaltaan. Pintaa leikataan ja käytetään välittömästi, kunnes kypsyy lisää ja taas leikataan. Lihan kypsyminen tapahtuu vain 3-5 mm syvyyteen. Uunissa liha kypsyy läpi asti, jolloin lopputulos on eri tyyppinen, ennenkaikkea eri makuinen. Kuten sanoin, kebapia se ei ole. - juuliska
Tuo suolan määrä(25g) on varmasti liian iso, sehän on 2,5%. Teelusikka(mitta)=5ml =7g hienoa suolaa. Tuohon kilon lihamäärään riittää varmaankin joku 15g =1,5%. Mausteita lisäämällä pystyy vähentämään suolan määrää. Makuasia, joku voi tykätä kunnon tönkkösuolatusta.
- vanha...
varsin pitkä keskustelu aiheesta
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000355&posting=22000000006843084
Ja ihan yleistiedoksi,kebabia sen variaatioita näyttää riittävän
http://en.wikipedia.org/wiki/Kebab - diy-kebu
Mitähän jauhelihaa kebabissa kannattaisi käyttää? Esimerkiksi Göransin "handmade" vartaassa on rasvaa 25%, vaikka siinä on pelkkää naudanlihaa. Valmistusaineissa ei ole mielestäni mitään muuta rasvapitoista. Eikös kaupassa myytävät naudan jauhelihat ole yleensä max 17% rasvapitoisuudella?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit285023Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen3073726TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.362810Olisit ollut varovaisempi
Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e372759- 1462240
- 552026
Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun1221910Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:91594Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s41524Sinulle, tahtoisin kertoa mitä
ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi261478