Erinomainen herkku, joka ei todellakaan ole laihduttajan listalla!
Tässä versioni:
- Broilerin rintafileitä 2 per nälkäinen
- Suppilovahveroita kantarelleja tai herkkusieniä
- Kermaa
- Dijon sinappia
- Valkkaria tai kuivaa siideriä
- Kanafondia
- Kananmunaa
- Korppujauhoja
- VOITA
Nuiji fileet kelmun välissä parin kämmenen kokoisiksi lätyiksi, varo ettet tee reikiä.
Viipaloi herkkusienet siivuiksi, höyrytä pannulla ylimääräiset nesteet pois ja paista voissa ruskeiksi (jos käytät suppilovahveroita, kaasuta pannulla vain nesteet pois).
Levitä rintafilelätty lautaselle ja voitele se dijonilla kevyesti. Asettele keskelle sopiva keko paistettuja sieniä. Laita nipun päälle vielä reilu kimpale voita ja kääri file kuten kaalikääryle.
Vatkaa muna ja pyörittele käärö munassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
Ota iso valurautapata tms.(tai uunivuoka) johon kaikki kotletit mahtuvat. Ruskista ne kauttaaltaan voissa. Lorauta pannulle hyvä siivu valkkaria ja haihduta alkoholi. Nokare dijonia ja ripaus fondia(tai pala kuutiota). Perään hyvä määrä kermaa, niin että kotletit eivät pääse kuivahtamaan. Kansi päälle ja hiljaisella tulella 45 min.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. 2 näitä pystyy syömään, ei yhtään enempää.
Takaan että maistuu!
Kieviläiset kotletit:
4
1364
Vastaukset
- Myškin
Sait veden kielelleni, aijai!
Ruokalajin nimi on todellakin monessa lähteessä "kieviläiset kotletit". Jos tarkkoja ollaan, pitäisi puhua "kiovalaisista" kotleteista (tai kyljyksistä), koska Ukrainan pääkaupungin nimi on suomeksi Kiova eikä Kiev. Emmehän puhu myöskään moskvalaisista tai sankt peterburgilaisista!
Tallinnan Piritan vierassataman ravintolassa olen syönyt tuota herkkua pari kertaa; hinnan edullisuus on saanut nauttimaan ruuasta vieläkin enemmän.
Valmiina pakasteenakin ruokalajia on tarjolla. Menettelee ihan kivasti kiireisen ateriavaihtona, mutta ei tietenkään vedä vertoja tuoreista raaka-aineista itse tehdylle.
Alla yksi matkaopaslinkki ja lainaus siitä. Pojarskin (Požarskin) kyljykset valmistetaan sen mukaan porsaasta, mutta olen löytänyt muualta ohjeen, jossa niihin käytetään jauhettua broileria. Olen itse käyttänyt broileria ja ollut vallan tyytyväinen tulokseen.
http://www.smt.fi/taskuoppaat/taskuopas_pietari.shtml
"Venäläisittäin ruokailu aloitetaan runsailla alkupaloilla, zakuski. Niitä voivat olla esim. makkarat ja leikkeleet, tatit, silli, suolakurkut yms. Kaviaari (joka on kallista) nautitaan joko blinien tai leivän kanssa.
Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto.
Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita.
Herkulliset blinit nautitaan yleensä joko kaviaarin, muun mädin tai graavin lohen ja sipulin sekä smetanan kanssa."- Myškin
Pojarskin kyljysten ohje broilerista täällä:
http://www.netsci.org/Companies/Molsol/Cooking/pojarski.html
…ja vasikasta täällä:
http://ematuszak.free.fr/HTML/VA5.HTM
...ja lisää löytyy vaikka Googlella, hakusanalla Pojarski. - Myškin
Lainasin edellä matkaoppaan tekstejä sellaisinaan:
"Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto." "Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita."
Virheitähän tuossa on.
"bortsch" pitää kirjoittaa "borštš" (tai "borshtsh")
"shi" pitää kirjoittaa "štši" (tai "shtshi")
"kulebiak" pitää kirjoittaa "kulibiak"
Venäjän kielessä suhuäännettä štš (eli shtsh) vastaa yksi ainoa kirjain. Venäjänopiskelijat kutsuvat sitä "kaalikeitto-ässäksi".
(Minä en venäjää oikeasti osaa, nämä ovat vain irtotietoa)
- mycos
Tein kieviläisiä..ja voin suositella.. tuli tosi makoisia!! Kiitos ohjeesta!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En minä kyllä enää odota sinua
Olet siellä sen harmaan kanssa. Niin, annoit minun nähdä lämpimät tunteesi siitä huolimatta. Se merkitsi kyllä paljon. O402102Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia
Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on101742Jos joku luulee että kaikki käy
Sanon vain tämän. Minun kanssani ei neuvotella. Minun kanssani eletään tasavertaisesti. Jos se on liikaa, niin ovi rinn611545Joka kolmas työtön on työkyvytön
Viime vuonna työnhakuvelvoitteen ulkopuolella oli noin kolmannes työttömistä työnhakijoista. Huhheijaa, mihin suomalais1841489Sakin hivutus - ilmiö
Miten tuollainen tuollainen ilmiö kuin ”sakin hivutus” syntyy? Mitä syitä ilmiön syntymiseen tarvitaan? Onko sakissa jok721286Ei ole rohkeutta tulla jututtamaan
Voidaan me nähdä ja tervehtiä, sitäkin harvoin, mutta iso kynnys on edes mennä lähelle ja kysyä kuulumisia. Ymmärrät var81251Julkinen saunatilanne Haapavedellä, tämä on täyttä paskaa!
Eilen Haapaveden uimahallin saunassa koettu tilanne oli täysin käsittämätöntä ja helvetin järkyttävää. Ladyboy harjoitti201056Mitä tapahtuu?
Mitä säpäkän risteyksessä on tapahtunut kun poliiseja, ambulansseja ja kopteri paikalla?181025- 10999
- 63964