Kieviläiset kotletit:

_J_

Erinomainen herkku, joka ei todellakaan ole laihduttajan listalla!

Tässä versioni:

- Broilerin rintafileitä 2 per nälkäinen
- Suppilovahveroita kantarelleja tai herkkusieniä
- Kermaa
- Dijon sinappia
- Valkkaria tai kuivaa siideriä
- Kanafondia
- Kananmunaa
- Korppujauhoja
- VOITA

Nuiji fileet kelmun välissä parin kämmenen kokoisiksi lätyiksi, varo ettet tee reikiä.

Viipaloi herkkusienet siivuiksi, höyrytä pannulla ylimääräiset nesteet pois ja paista voissa ruskeiksi (jos käytät suppilovahveroita, kaasuta pannulla vain nesteet pois).

Levitä rintafilelätty lautaselle ja voitele se dijonilla kevyesti. Asettele keskelle sopiva keko paistettuja sieniä. Laita nipun päälle vielä reilu kimpale voita ja kääri file kuten kaalikääryle.

Vatkaa muna ja pyörittele käärö munassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.

Ota iso valurautapata tms.(tai uunivuoka) johon kaikki kotletit mahtuvat. Ruskista ne kauttaaltaan voissa. Lorauta pannulle hyvä siivu valkkaria ja haihduta alkoholi. Nokare dijonia ja ripaus fondia(tai pala kuutiota). Perään hyvä määrä kermaa, niin että kotletit eivät pääse kuivahtamaan. Kansi päälle ja hiljaisella tulella 45 min.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. 2 näitä pystyy syömään, ei yhtään enempää.

Takaan että maistuu!

4

1349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myškin

      Sait veden kielelleni, aijai!

      Ruokalajin nimi on todellakin monessa lähteessä "kieviläiset kotletit". Jos tarkkoja ollaan, pitäisi puhua "kiovalaisista" kotleteista (tai kyljyksistä), koska Ukrainan pääkaupungin nimi on suomeksi Kiova eikä Kiev. Emmehän puhu myöskään moskvalaisista tai sankt peterburgilaisista!

      Tallinnan Piritan vierassataman ravintolassa olen syönyt tuota herkkua pari kertaa; hinnan edullisuus on saanut nauttimaan ruuasta vieläkin enemmän.

      Valmiina pakasteenakin ruokalajia on tarjolla. Menettelee ihan kivasti kiireisen ateriavaihtona, mutta ei tietenkään vedä vertoja tuoreista raaka-aineista itse tehdylle.

      Alla yksi matkaopaslinkki ja lainaus siitä. Pojarskin (Požarskin) kyljykset valmistetaan sen mukaan porsaasta, mutta olen löytänyt muualta ohjeen, jossa niihin käytetään jauhettua broileria. Olen itse käyttänyt broileria ja ollut vallan tyytyväinen tulokseen.

      http://www.smt.fi/taskuoppaat/taskuopas_pietari.shtml

      "Venäläisittäin ruokailu aloitetaan runsailla alkupaloilla, zakuski. Niitä voivat olla esim. makkarat ja leikkeleet, tatit, silli, suolakurkut yms. Kaviaari (joka on kallista) nautitaan joko blinien tai leivän kanssa.

      Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto.

      Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita.

      Herkulliset blinit nautitaan yleensä joko kaviaarin, muun mädin tai graavin lohen ja sipulin sekä smetanan kanssa."

      • Myškin

      • Myškin

        Lainasin edellä matkaoppaan tekstejä sellaisinaan:
        "Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto." "Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita."

        Virheitähän tuossa on.
        "bortsch" pitää kirjoittaa "borštš" (tai "borshtsh")
        "shi" pitää kirjoittaa "štši" (tai "shtshi")
        "kulebiak" pitää kirjoittaa "kulibiak"

        Venäjän kielessä suhuäännettä štš (eli shtsh) vastaa yksi ainoa kirjain. Venäjänopiskelijat kutsuvat sitä "kaalikeitto-ässäksi".

        (Minä en venäjää oikeasti osaa, nämä ovat vain irtotietoa)


    • mycos

      Tein kieviläisiä..ja voin suositella.. tuli tosi makoisia!! Kiitos ohjeesta!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suuri tulipalo

      Missä mikä palaa?
      Kiuruvesi
      20
      3784
    2. Muistatko vielä viime kesän "sutinat"?

      Kohtalo vai mikä lie järjesti, että törmäiltii jatkuvasti toisiimme. Ihan uskomatonta, koska eihän me mitään ikinä sovit
      Ikävä
      24
      3179
    3. En tullut, koska käytit päätäsi.

      Ja koska ihmiset pilaavat sillä mahdollisuudet, kaikki mikä toimii vaatii oman lähestymistapani. Kun levittää punaisia m
      Ikävä
      32
      2385
    4. Yksi "sometähti" vähemmän

      Ei tunnu missään.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      2149
    5. Mies! Lupaatko

      enskerral kertoo mis mennään..? :D <3
      Ikävä
      22
      2000
    6. Tuliko ikävä

      Vai miksi laitoit viestin? Soittamalla voisi saada kiinni. Mutta et sä uskalla
      Ikävä
      27
      1648
    7. Kulta, sovitetaanko joku ilta avainta lukkoon?

      Musta tuntuu että me ollaan pari. Olisi ihana saada asialle sinetöinti viemällä suhde päätyyn asti. ❤️ Rakastan sua ikui
      Ikävä
      41
      1631
    8. Saitko ne viestit

      Silloin viime kuussa? Vai etkö lukemut niitä.
      Ikävä
      32
      1512
    9. Päivi Räsänen eroaa todennäköisesti kirkosta

      Päivi Räsänen kertoo järkyttyneensä evankelis-luterilaisen kirkon homolinjauksesta. Räsänen sanoo todennäköisesti eroava
      Luterilaisuus
      502
      1473
    10. Miten lasketaan?

      Ompa ollut valtava ihmismassa taas Folkkaajia liikenteessä. Miten noin 2200 lipunostaneesta muodostuu 11000 kävijää?.
      Haapavesi
      9
      1424
    Aihe