Kieviläiset kotletit:

_J_

Erinomainen herkku, joka ei todellakaan ole laihduttajan listalla!

Tässä versioni:

- Broilerin rintafileitä 2 per nälkäinen
- Suppilovahveroita kantarelleja tai herkkusieniä
- Kermaa
- Dijon sinappia
- Valkkaria tai kuivaa siideriä
- Kanafondia
- Kananmunaa
- Korppujauhoja
- VOITA

Nuiji fileet kelmun välissä parin kämmenen kokoisiksi lätyiksi, varo ettet tee reikiä.

Viipaloi herkkusienet siivuiksi, höyrytä pannulla ylimääräiset nesteet pois ja paista voissa ruskeiksi (jos käytät suppilovahveroita, kaasuta pannulla vain nesteet pois).

Levitä rintafilelätty lautaselle ja voitele se dijonilla kevyesti. Asettele keskelle sopiva keko paistettuja sieniä. Laita nipun päälle vielä reilu kimpale voita ja kääri file kuten kaalikääryle.

Vatkaa muna ja pyörittele käärö munassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.

Ota iso valurautapata tms.(tai uunivuoka) johon kaikki kotletit mahtuvat. Ruskista ne kauttaaltaan voissa. Lorauta pannulle hyvä siivu valkkaria ja haihduta alkoholi. Nokare dijonia ja ripaus fondia(tai pala kuutiota). Perään hyvä määrä kermaa, niin että kotletit eivät pääse kuivahtamaan. Kansi päälle ja hiljaisella tulella 45 min.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. 2 näitä pystyy syömään, ei yhtään enempää.

Takaan että maistuu!

4

1364

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myškin

      Sait veden kielelleni, aijai!

      Ruokalajin nimi on todellakin monessa lähteessä "kieviläiset kotletit". Jos tarkkoja ollaan, pitäisi puhua "kiovalaisista" kotleteista (tai kyljyksistä), koska Ukrainan pääkaupungin nimi on suomeksi Kiova eikä Kiev. Emmehän puhu myöskään moskvalaisista tai sankt peterburgilaisista!

      Tallinnan Piritan vierassataman ravintolassa olen syönyt tuota herkkua pari kertaa; hinnan edullisuus on saanut nauttimaan ruuasta vieläkin enemmän.

      Valmiina pakasteenakin ruokalajia on tarjolla. Menettelee ihan kivasti kiireisen ateriavaihtona, mutta ei tietenkään vedä vertoja tuoreista raaka-aineista itse tehdylle.

      Alla yksi matkaopaslinkki ja lainaus siitä. Pojarskin (Požarskin) kyljykset valmistetaan sen mukaan porsaasta, mutta olen löytänyt muualta ohjeen, jossa niihin käytetään jauhettua broileria. Olen itse käyttänyt broileria ja ollut vallan tyytyväinen tulokseen.

      http://www.smt.fi/taskuoppaat/taskuopas_pietari.shtml

      "Venäläisittäin ruokailu aloitetaan runsailla alkupaloilla, zakuski. Niitä voivat olla esim. makkarat ja leikkeleet, tatit, silli, suolakurkut yms. Kaviaari (joka on kallista) nautitaan joko blinien tai leivän kanssa.

      Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto.

      Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita.

      Herkulliset blinit nautitaan yleensä joko kaviaarin, muun mädin tai graavin lohen ja sipulin sekä smetanan kanssa."

      • Myškin

      • Myškin

        Lainasin edellä matkaoppaan tekstejä sellaisinaan:
        "Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto." "Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita."

        Virheitähän tuossa on.
        "bortsch" pitää kirjoittaa "borštš" (tai "borshtsh")
        "shi" pitää kirjoittaa "štši" (tai "shtshi")
        "kulebiak" pitää kirjoittaa "kulibiak"

        Venäjän kielessä suhuäännettä štš (eli shtsh) vastaa yksi ainoa kirjain. Venäjänopiskelijat kutsuvat sitä "kaalikeitto-ässäksi".

        (Minä en venäjää oikeasti osaa, nämä ovat vain irtotietoa)


    • mycos

      Tein kieviläisiä..ja voin suositella.. tuli tosi makoisia!! Kiitos ohjeesta!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En minä kyllä enää odota sinua

      Olet siellä sen harmaan kanssa. Niin, annoit minun nähdä lämpimät tunteesi siitä huolimatta. Se merkitsi kyllä paljon. O
      Ikävä
      40
      2102
    2. Kehutaan vaihteeksi Perussuomalaisia

      Perussuomalaiset ovat olleet melkoisen lokakampanjoinnin kohteena, vaikka ovat saaneet paljon hyvää aikaiseksi. Nyt on
      Maailman menoa
      10
      1742
    3. Jos joku luulee että kaikki käy

      Sanon vain tämän. Minun kanssani ei neuvotella. Minun kanssani eletään tasavertaisesti. Jos se on liikaa, niin ovi rinn
      Ikävä
      61
      1545
    4. Joka kolmas työtön on työkyvytön

      Viime vuonna työnhakuvelvoitteen ulkopuolella oli noin kolmannes työttömistä työnhakijoista. Huhheijaa, mihin suomalais
      Maailman menoa
      184
      1489
    5. Sakin hivutus - ilmiö

      Miten tuollainen tuollainen ilmiö kuin ”sakin hivutus” syntyy? Mitä syitä ilmiön syntymiseen tarvitaan? Onko sakissa jok
      80 plus
      72
      1286
    6. Ei ole rohkeutta tulla jututtamaan

      Voidaan me nähdä ja tervehtiä, sitäkin harvoin, mutta iso kynnys on edes mennä lähelle ja kysyä kuulumisia. Ymmärrät var
      Tunteet
      8
      1251
    7. Julkinen saunatilanne Haapavedellä, tämä on täyttä paskaa!

      Eilen Haapaveden uimahallin saunassa koettu tilanne oli täysin käsittämätöntä ja helvetin järkyttävää. Ladyboy harjoitti
      Haapavesi
      20
      1056
    8. Mitä tapahtuu?

      Mitä säpäkän risteyksessä on tapahtunut kun poliiseja, ambulansseja ja kopteri paikalla?
      Outokumpu
      18
      1025
    9. Paloautoko se oli kolarissa Juntusrannan risteyksessä?

      Oli kuva paloautosta nettijutussa.
      Suomussalmi
      10
      999
    10. Me ei voida olla yhdessä

      Järki päähän ja realiteetit huomioon ottaen.
      Ikävä
      63
      964
    Aihe