Kieviläiset kotletit:

_J_

Erinomainen herkku, joka ei todellakaan ole laihduttajan listalla!

Tässä versioni:

- Broilerin rintafileitä 2 per nälkäinen
- Suppilovahveroita kantarelleja tai herkkusieniä
- Kermaa
- Dijon sinappia
- Valkkaria tai kuivaa siideriä
- Kanafondia
- Kananmunaa
- Korppujauhoja
- VOITA

Nuiji fileet kelmun välissä parin kämmenen kokoisiksi lätyiksi, varo ettet tee reikiä.

Viipaloi herkkusienet siivuiksi, höyrytä pannulla ylimääräiset nesteet pois ja paista voissa ruskeiksi (jos käytät suppilovahveroita, kaasuta pannulla vain nesteet pois).

Levitä rintafilelätty lautaselle ja voitele se dijonilla kevyesti. Asettele keskelle sopiva keko paistettuja sieniä. Laita nipun päälle vielä reilu kimpale voita ja kääri file kuten kaalikääryle.

Vatkaa muna ja pyörittele käärö munassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.

Ota iso valurautapata tms.(tai uunivuoka) johon kaikki kotletit mahtuvat. Ruskista ne kauttaaltaan voissa. Lorauta pannulle hyvä siivu valkkaria ja haihduta alkoholi. Nokare dijonia ja ripaus fondia(tai pala kuutiota). Perään hyvä määrä kermaa, niin että kotletit eivät pääse kuivahtamaan. Kansi päälle ja hiljaisella tulella 45 min.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. 2 näitä pystyy syömään, ei yhtään enempää.

Takaan että maistuu!

4

1342

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Myškin

      Sait veden kielelleni, aijai!

      Ruokalajin nimi on todellakin monessa lähteessä "kieviläiset kotletit". Jos tarkkoja ollaan, pitäisi puhua "kiovalaisista" kotleteista (tai kyljyksistä), koska Ukrainan pääkaupungin nimi on suomeksi Kiova eikä Kiev. Emmehän puhu myöskään moskvalaisista tai sankt peterburgilaisista!

      Tallinnan Piritan vierassataman ravintolassa olen syönyt tuota herkkua pari kertaa; hinnan edullisuus on saanut nauttimaan ruuasta vieläkin enemmän.

      Valmiina pakasteenakin ruokalajia on tarjolla. Menettelee ihan kivasti kiireisen ateriavaihtona, mutta ei tietenkään vedä vertoja tuoreista raaka-aineista itse tehdylle.

      Alla yksi matkaopaslinkki ja lainaus siitä. Pojarskin (Požarskin) kyljykset valmistetaan sen mukaan porsaasta, mutta olen löytänyt muualta ohjeen, jossa niihin käytetään jauhettua broileria. Olen itse käyttänyt broileria ja ollut vallan tyytyväinen tulokseen.

      http://www.smt.fi/taskuoppaat/taskuopas_pietari.shtml

      "Venäläisittäin ruokailu aloitetaan runsailla alkupaloilla, zakuski. Niitä voivat olla esim. makkarat ja leikkeleet, tatit, silli, suolakurkut yms. Kaviaari (joka on kallista) nautitaan joko blinien tai leivän kanssa.

      Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto.

      Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita.

      Herkulliset blinit nautitaan yleensä joko kaviaarin, muun mädin tai graavin lohen ja sipulin sekä smetanan kanssa."

      • Myškin

      • Myškin

        Lainasin edellä matkaoppaan tekstejä sellaisinaan:
        "Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto." "Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita."

        Virheitähän tuossa on.
        "bortsch" pitää kirjoittaa "borštš" (tai "borshtsh")
        "shi" pitää kirjoittaa "štši" (tai "shtshi")
        "kulebiak" pitää kirjoittaa "kulibiak"

        Venäjän kielessä suhuäännettä štš (eli shtsh) vastaa yksi ainoa kirjain. Venäjänopiskelijat kutsuvat sitä "kaalikeitto-ässäksi".

        (Minä en venäjää oikeasti osaa, nämä ovat vain irtotietoa)


    • mycos

      Tein kieviläisiä..ja voin suositella.. tuli tosi makoisia!! Kiitos ohjeesta!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Upea peppuisella naisella

      Upea peppuisella naisella on upea peppu.
      Ikävä
      100
      6484
    2. Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta

      Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t
      Tornio ja Haaparanta
      30
      3873
    3. törniöläiset kaaharit haaparannassa

      isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/
      Tornio ja Haaparanta
      28
      3260
    4. Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!

      https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu
      Maailman menoa
      376
      1774
    5. Mihin se sysipska hävisi?

      Katso Frida Kahlo elämäkerta ja opi.
      Ikävä
      33
      1408
    6. Upea peppuisella miehellä

      Upea peppuisella miehellä on upea peppu.
      Ikävä
      27
      1350
    7. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      47
      1023
    8. Anteeksi kulta

      En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv
      Ikävä
      11
      976
    9. Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."

      Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:
      Tv-sarjat
      11
      910
    10. Tykkään susta todella

      Paljon. Olet ihana ❤️
      Ikävä
      42
      879
    Aihe