Erinomainen herkku, joka ei todellakaan ole laihduttajan listalla!
Tässä versioni:
- Broilerin rintafileitä 2 per nälkäinen
- Suppilovahveroita kantarelleja tai herkkusieniä
- Kermaa
- Dijon sinappia
- Valkkaria tai kuivaa siideriä
- Kanafondia
- Kananmunaa
- Korppujauhoja
- VOITA
Nuiji fileet kelmun välissä parin kämmenen kokoisiksi lätyiksi, varo ettet tee reikiä.
Viipaloi herkkusienet siivuiksi, höyrytä pannulla ylimääräiset nesteet pois ja paista voissa ruskeiksi (jos käytät suppilovahveroita, kaasuta pannulla vain nesteet pois).
Levitä rintafilelätty lautaselle ja voitele se dijonilla kevyesti. Asettele keskelle sopiva keko paistettuja sieniä. Laita nipun päälle vielä reilu kimpale voita ja kääri file kuten kaalikääryle.
Vatkaa muna ja pyörittele käärö munassa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
Ota iso valurautapata tms.(tai uunivuoka) johon kaikki kotletit mahtuvat. Ruskista ne kauttaaltaan voissa. Lorauta pannulle hyvä siivu valkkaria ja haihduta alkoholi. Nokare dijonia ja ripaus fondia(tai pala kuutiota). Perään hyvä määrä kermaa, niin että kotletit eivät pääse kuivahtamaan. Kansi päälle ja hiljaisella tulella 45 min.
Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa. 2 näitä pystyy syömään, ei yhtään enempää.
Takaan että maistuu!
Kieviläiset kotletit:
4
1369
Vastaukset
- Myškin
Sait veden kielelleni, aijai!
Ruokalajin nimi on todellakin monessa lähteessä "kieviläiset kotletit". Jos tarkkoja ollaan, pitäisi puhua "kiovalaisista" kotleteista (tai kyljyksistä), koska Ukrainan pääkaupungin nimi on suomeksi Kiova eikä Kiev. Emmehän puhu myöskään moskvalaisista tai sankt peterburgilaisista!
Tallinnan Piritan vierassataman ravintolassa olen syönyt tuota herkkua pari kertaa; hinnan edullisuus on saanut nauttimaan ruuasta vieläkin enemmän.
Valmiina pakasteenakin ruokalajia on tarjolla. Menettelee ihan kivasti kiireisen ateriavaihtona, mutta ei tietenkään vedä vertoja tuoreista raaka-aineista itse tehdylle.
Alla yksi matkaopaslinkki ja lainaus siitä. Pojarskin (Požarskin) kyljykset valmistetaan sen mukaan porsaasta, mutta olen löytänyt muualta ohjeen, jossa niihin käytetään jauhettua broileria. Olen itse käyttänyt broileria ja ollut vallan tyytyväinen tulokseen.
http://www.smt.fi/taskuoppaat/taskuopas_pietari.shtml
"Venäläisittäin ruokailu aloitetaan runsailla alkupaloilla, zakuski. Niitä voivat olla esim. makkarat ja leikkeleet, tatit, silli, suolakurkut yms. Kaviaari (joka on kallista) nautitaan joko blinien tai leivän kanssa.
Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto.
Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita.
Herkulliset blinit nautitaan yleensä joko kaviaarin, muun mädin tai graavin lohen ja sipulin sekä smetanan kanssa."- Myškin
Pojarskin kyljysten ohje broilerista täällä:
http://www.netsci.org/Companies/Molsol/Cooking/pojarski.html
…ja vasikasta täällä:
http://ematuszak.free.fr/HTML/VA5.HTM
...ja lisää löytyy vaikka Googlella, hakusanalla Pojarski. - Myškin
Lainasin edellä matkaoppaan tekstejä sellaisinaan:
"Tyypillisiä keittoja ovat esimerkiksi bortsch, kaali/lihakeitto, joka valmistetaan eri puolilla Venäjää hiukan eri tavalla yleensä punajuuripohjaisena. Shi on kaalikeitto, seljanka lihaa tai kalaa ja rassolnik kurkkukeitto." "Tyypillisiä lämpimiä ruokia ovat esimerkiksi Pojarskin kyljykset (porsasta) tai Kiovan kotletit, jotka ovat kanaa. Pelmenit ovat vehnätaikinaan kietaistuja jauhelihapullia ja kulebiakit kala- tai lihapiiraita."
Virheitähän tuossa on.
"bortsch" pitää kirjoittaa "borštš" (tai "borshtsh")
"shi" pitää kirjoittaa "štši" (tai "shtshi")
"kulebiak" pitää kirjoittaa "kulibiak"
Venäjän kielessä suhuäännettä štš (eli shtsh) vastaa yksi ainoa kirjain. Venäjänopiskelijat kutsuvat sitä "kaalikeitto-ässäksi".
(Minä en venäjää oikeasti osaa, nämä ovat vain irtotietoa)
- mycos
Tein kieviläisiä..ja voin suositella.. tuli tosi makoisia!! Kiitos ohjeesta!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mihin kaikkeen sinä ihastuit hänessä
Mikä oli se asia mikä vei jalat altasi? ❤️ Oliko jotain erityistä tilannetta vai tunne? Kenties monen sattuman summa? Ai1179952Persut: haluamme lisää veroja!
Lisää lisää veroja huutaa persukuoro. Veroila Suomi nousuun! "Uusi matkailuvero eli matkailijamaksu peritään esimerki775012Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.
https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.694832Persuja ei aluevaltuustoissa näy
Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.73290Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni
Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j142497Numero josta kaivattusi tulee mieleen
Onko jokin numero joka yhdistää teidät jotenkin? Älä laita puhelinnumeroa.1071730Kerro kaivattusi nimi tai nimikirjaimet
🌠 Tähdenlento! Kirjoittamalla kaivattusi nimen tai nimikirjaimet tähän, saattaa toiveesi toteutua.551550- 471526
Jorman paluu sodasta Lieksaan oli katkera
Jorma Karhunen astui Lieksan asemalle. Aurinko paistoi, mutta Jorman maailma oli sumuinen. Takana oli se helvetti, jota591444Heräsin taas sinä mielessä
Miten voi haluta toista näin paljon? 😳 Kyllä meillä on muutenkin hyvä yhteys. Ehkä se tekee myös tästä niin voimakkaan?661382