Lammen ranta tontti?

Erämies

Onko se pitemmän päälle arvossaan jos ostaa lampitontin. Järvenranta tontit on ihan saavuttamattomissa.
Pystyykö sitä lammessa ees uimaan?

11

3282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lampin omistaja

      jos ei kalasta, lampitontti meillä on ja myynnissä

      • tontti

        Olet myymässä? missäpäin?


    • on lampi?

      Se riippuu paljon siitä mitä kukakin lammeksi nimittää. Itselläni on mökki Pitkälammen rannalla, joka on lähes 3 kilometriä pitkä. Siinä on laskuoja, se ei ole kasvamassa umpeen ja siitä saa hyvin kalaa (viimeksi 2,7 kg hauki). "Lampeni" lintuja ovat mm. Laulujoutsen ja Kuikka. Mökkijärvelläni ei saa käyttää perämoottoreita eikä vesiskoottereita. Itse kategoroin tämän Pitkälammen järvien luokkaan. Jonkun mielestähän vain Saimaa on oikea järvi. Minä pidän kovasti pikku järvestäni.

    • on noin

      alta kilometrin ympärysmitalta oleva lampi. Tai siis ei ihan meillä mutta mökki on sellasen rannalla, vesi on kirkasta ja siis ilmeisen puhdasta, naapureita vähän ja helkkarin rauhallista. Ei ole kasvamassa umpeen, kaloja on ja eipä moottoriprutkuttimet häiritse. Myös laskuoja löytyy ja jostain lähteestä sitä vettä sinne tuleekin. Tyytyväisiä ollaan. Toiset taas tietty haluaa sellasen hehtojärven rannalle, mistä voi mennä pikku pikku paatilla mihin tykkää, mutta me viihdytään mökillä ja soudellaan meidän pikku pikku paatilla pikku pikku lampea ympäri jos niikseen tulee=)

      • käytössä

        Muutimme viisikilometriseltä järveltä, jonka toisessa päässä oli käyty kahdenkymmenen vuoden mökkeilyn aikana ehkä kahdesti, silloinkin vain pari miespuolista uistelemassa. Uusi vesi on yli kolmesataa neliökilometriä. Siitä liikkumisemme kattoi parin ensimmäisen rakennusvuoden aikana vain pari aaria, sen mitä rannasta kävi uimassa kun venettä ei ollut. Nyt kun vene on ollut pari vuotta, on pikku moottorilla kruisailtu alueella joka on pinta-alaltaan sen edellisen järven verran. Toki on kiva kun salmesta näkyy selkää kahdenkymmenen kilsan mitalta, mutta eipä sinne ole ollut asiaa. Siis, veden suuruus ei ainakaan meillä ole mökkeilyä määräävä seikka. Ensisijalla on veden puhtaus ja lähirannan rauhallisuus. Sitä saa lammeltakin - tai sitten ei saa.


    • Huolestunut.
      • perze

        ns. asiantuntijoille, joille lain voimalla siirretään huomattava määrä rahavaroistanne.
        Kaikkea puppua ei kannata uskoa. Kaikkea ei kannata tehdä kalleimman mukaan.


    • Närästys

      Mitä suurempi vesi niin sitä kovemmat tuulet, tyyntä vain silloin kun vesi ja ilma ovat yhtä lämpimiä jos ei ole muita häiriöitä ilmamasoissa. Meri kaikkein surkein,2 viikooa syksyllä mukavaa paitsi ötököitä niin paljon kuin ilmaan sopii.
      Lampi ( sopiva ) välillä menee pitkiä aikoja kun ei ole lainkaan linnunruokaa ilmassa.
      Tietysti on ihmisiä jotka pitää palelemisesta ja tuulesta, onhan se riehuva meri toisista kiehtova paikka. Kalatkin on jo pilaantuneet ja saastuneet lääkkeitä ja myrkkykkyä
      niin että voi jo pitää huumehörhö kaloina jota uskentelee muovin kyllästäminä kuinka sattuu. Suuret laivat myllyttää kaiken saasteen aina päällinmäiseksi ja aivan turhaan.
      Suomen valtio kun jakaisi sen viinan ihmisille luukulta tulisi paljon halvemmaksi kun ylläpitää verovaroin luonnon tuhoavaa laivastoa jolla ei ole tähdellistä tarkoitusta.
      Ruokaa ja viinaa saa maistakin, ja se yksi juttu on kaikkien elollisten saatavissa.
      60 ihmistä omistaa rikkauksia niin paljon kuin muu maailma yhteensä, kaikki ei voi olla silloin kohdallaan.

      • Puolensaon

        Tuosta verovaroin laivaston tukemisesta olen samaa mieltä kanssasi. Valtio hakkaa tätä nykyä rahaa aivan turhaan miljardikaupalla, eikä sen takia pysty hoitamaan perustehtävistään, kuten koulutuksesta, terveydenhuollosta ja kulkuväylistä. Ajatelkaa, että niinkin turhaan asiaan kuin tuulivoiman tuottamiseen uppoaa verovaroja puoli miljoonaa euroa päivässä!

        Muuten tykkään mökkeillä pääasiassa merellä, mutta kyllä pienessä puhtaassa lammessakin on oma hohtonsa. Lammella on lämmintä ja rauhallista. Merellä on hienoa nauttia avaruudesta ja varsinkin myrskyllä on ihana nukahtaa aaltojen kuohuntaan.


      • Juuri se tuuli pitää ne ötökät poissa, eikä nyt muutenkaan merenrannalla ole niin kylmää kun väität (vaatteet on keksitty ja kylmillä säillä on muuallakin kylmää), itse asiassa merenrannalla on lämpimän kesän jälkeen huomattavasti lämpimämpää kun sisämaassa meren lämmittäessä ilmaa.

        Lammessa pitää ainakin olla lähde pohjalla ja lisäksi sitä pitää koko ajan huoltaa, lampi jossa on likainen vesi onkin sitten hajun ja ötököiden suhteen ihan oma lukunsa.

        Meri antaa rauhan sielulle ja mitä ulompana ollaan sen enemmän antaa. Itse ostan vielä joku päivä mökin avomeren laidalta. Kyllä, siellä tuulee aina ja kulkemiseen tarvittava vene maksaa ainakin 50.000 €, toisaalta siellä ei tarvitse olla sähköä tms. muita turhakkeita, meri riittää itsessään.

        P.S. Olen viettänyt paljon aikaa mökillä jossa ei ole mukavuuksia.


    • lkjhljhlkjh

      60 ihmistä omistaa rikkauksia niin paljon kuin muu maailma yhteensä, kaikki ei voi olla silloin kohdallaan.
      ===Miksi ei kohdallaan, mikä on vikana, kuka on syyllinen, kaikki tasan, euron tarkkuudella? Vastaus löytyy leninkootuistateoksista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2535
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1625
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      109
      1388
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe