Olen joskus tehnyt saksalaista sauerfleischia, joka on tosi hyvää alkuruokaa, mutta en ole koskaan tehnyt itse siansorkista hyytelöä, sylttyä.
Mutta nyt... jouluksi päätin tehdä. Voisin tehdä sitä vaikka tuolla saksalaisella reseptillä, koska pidän sen etikkaisesta ja vähän happamasta mausta, mutta mitenkä suomalainen sorkkasyltty tehdään? Ja ennen kaikkea, miten liemen saa pysymään kirkkaana?
Syltty siansorkista
crudo
2
1476
Vastaukset
- kirkastaminen
Vanhassa keittokirjassa,kirkastetaan valkuaisella.Eli vatkataan liemeen ja kuumennetaan kiehuvaksi,siivilöidään se varovasti ja kaadetaan hyytymään. Sirpa
- siankäärepaisti
eli kuten alla, mutta perinteinen nk leikkelepöytäruoka, kylmänä tarjottava.
Sitä sain lapsena mummulassa Uutena Vuotena. Syötiin etikka punajuurien ja kurkkujen höystämänä.
http://www.nicehouse.fi/cgi-bin/keittio_reseptit/ohje.pl?ID=207
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!
"IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its3798371Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa
Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.1732740- 131032
- 76978
Sylikkäin.
Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta60883- 25866
- 55853
- 64832
- 46796
Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!
"Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss72762