Olen joskus tehnyt saksalaista sauerfleischia, joka on tosi hyvää alkuruokaa, mutta en ole koskaan tehnyt itse siansorkista hyytelöä, sylttyä.
Mutta nyt... jouluksi päätin tehdä. Voisin tehdä sitä vaikka tuolla saksalaisella reseptillä, koska pidän sen etikkaisesta ja vähän happamasta mausta, mutta mitenkä suomalainen sorkkasyltty tehdään? Ja ennen kaikkea, miten liemen saa pysymään kirkkaana?
Syltty siansorkista
crudo
2
1468
Vastaukset
- kirkastaminen
Vanhassa keittokirjassa,kirkastetaan valkuaisella.Eli vatkataan liemeen ja kuumennetaan kiehuvaksi,siivilöidään se varovasti ja kaadetaan hyytymään. Sirpa
- siankäärepaisti
eli kuten alla, mutta perinteinen nk leikkelepöytäruoka, kylmänä tarjottava.
Sitä sain lapsena mummulassa Uutena Vuotena. Syötiin etikka punajuurien ja kurkkujen höystämänä.
http://www.nicehouse.fi/cgi-bin/keittio_reseptit/ohje.pl?ID=207
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nyt tajusin mitä haet takaa
En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä362917- 1732285
- 622284
Kukapa se Ämmän Kievarissa yöllä riehui?
En ole utelias, mutta haluaisin tietää, kuka riehui Ämmän Kievarissa viime yönä?331978Salilla oli toissapäivänä söpö tumma
Nuori nainen, joka katseli mua. Hymyili kun nähtiin kaupan ovella sen jälkeen411336Naiselle mieheltä
Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?221333- 141330
- 101214
- 111194
- 221191