Olen joskus tehnyt saksalaista sauerfleischia, joka on tosi hyvää alkuruokaa, mutta en ole koskaan tehnyt itse siansorkista hyytelöä, sylttyä.
Mutta nyt... jouluksi päätin tehdä. Voisin tehdä sitä vaikka tuolla saksalaisella reseptillä, koska pidän sen etikkaisesta ja vähän happamasta mausta, mutta mitenkä suomalainen sorkkasyltty tehdään? Ja ennen kaikkea, miten liemen saa pysymään kirkkaana?
Syltty siansorkista
crudo
2
1344
Vastaukset
- kirkastaminen
Vanhassa keittokirjassa,kirkastetaan valkuaisella.Eli vatkataan liemeen ja kuumennetaan kiehuvaksi,siivilöidään se varovasti ja kaadetaan hyytymään. Sirpa
- siankäärepaisti
eli kuten alla, mutta perinteinen nk leikkelepöytäruoka, kylmänä tarjottava.
Sitä sain lapsena mummulassa Uutena Vuotena. Syötiin etikka punajuurien ja kurkkujen höystämänä.
http://www.nicehouse.fi/cgi-bin/keittio_reseptit/ohje.pl?ID=207
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)926668Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu282672- 332253
- 751904
- 121671
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais61467- 91367
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa141351"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla81294- 141243