Saabin huolto

Aloittelija

Olen uusi ja tyytyväinen saabin omistaja ja 160 tonnin huolto alkaa olla lähellä. Olen ajatellut tehdä kyseisen huollon itse, koska siihen ei sisälly mitään jarrunesteiden vaihtoa isompaa, mutta toisaalta olisi hyvä viedä juuri ostamani auto asiantuntijan syyniin. Löytyykö pk-seudulta hyvää ja edullista liikkeettä ja missä hintahaitarissa liikutaan? 160 tonnin huolto on Saabin huolto-ohjelman mukaan suunnilleen sama kuin 40, 80, 120 ja 200 tonnin huollot. Onko huollon lisäksi tarpeen tehdä mitään ennaltaehkäisevää huoltoa kuten vaihtaa vaihteiston öljy, sorkkia vetoniveliä tai muuta sellaista? Autoni on 900i 16v 2.1 -92.

Myös toiseen asiaan kaipaisin saabistien neuvoja. Autoni takapäästä kuuluu vaimea mutta selkeä kolahduksen tapainen, jos nopeusrajoituksia noudattaen ajaa isompien hidastustöyssyjen yli. Mistä tämä mahtaisi johtua, iskarit on vaihtettu huoltokirjan mukaan 40t kilometriä sitten ja tuntuvat olevan kunnossa?

14

2655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Esko H

      Valtuutettu Saab/sitikka huolto.

      Kaveri imee sulta rahat taatusti. Vaihtaa ehjiäkin osia samalla kertoen niiden olleen rikkinäisiä/rikkoutumassa aivan lähiaikoina.

      T. Kolme kertaa pettynyt...

      • Aloittelija

        Nyt ei ole todellakaan varaa eksyä tuon kaltaisiin puljuihin.


      • Turbo Sensonic

        Valitettavasti olen asiasta eri mieltä. Olen aina saanut kyseisestä firmasta hyvää palvelua ja tuntiveloitushintakin on ollut kohtuullista.


    • TuuSaR

      Voi johtua myös pakoputken heilahtelusta jossain bensatankin tienoilla. Mökkireissulla on tullut parikin kertaa *KLONK* *KLONK* kun pohjakosketus on irroittanut sisemmän kumilenkin.

    • Eddie61

      Minäkin kyselin aikanaan täällä tuota pääkaupunkiseudun Saab huolto paikkaa ja sain vastauksia tasan 0. No odotetaan nyt mielenkiinnolla jos joku kertoisi hyvän mestan..

      • urbo

        Eikö järvenpäässä ole se mäkelän auto? Muistaakseni ihan ok paikka...


      • MOP
        urbo kirjoitti:

        Eikö järvenpäässä ole se mäkelän auto? Muistaakseni ihan ok paikka...

        Mahtaakohan Faijan huolto vielä toimia Espoon Laaksolahdessa?
        Jorma Kataja, Kuttulammentie 8. puh. 593 976.
        Tässä on kaveri joka tuntee Saabien metkut,
        ainakin vanhat mallit, uusista en tiedä kun kävin tässä paikassa vm.80 ja vm.85 Saab 900:n kanssa. Suosittelen.


      • Toby
        MOP kirjoitti:

        Mahtaakohan Faijan huolto vielä toimia Espoon Laaksolahdessa?
        Jorma Kataja, Kuttulammentie 8. puh. 593 976.
        Tässä on kaveri joka tuntee Saabien metkut,
        ainakin vanhat mallit, uusista en tiedä kun kävin tässä paikassa vm.80 ja vm.85 Saab 900:n kanssa. Suosittelen.

        Jorma toimii vanhassa osoitteessaan, mutta firman nimi on nykyisin Katcar Oy. Ammattitaito on tallella ja uudemmatkin mallit hoituvat tietyin laitteistorajoituksin (maahantuoja ei ainakaan tähän saakka ole suostunut myymään kaikkia erikoismittalaitteita, nyt minusta lainsäädäntö kieltää moisen!)

        Vaikeinta on tosiaan ajanvaraus eli puhelinpäivystys on ma-to klo. 8-9 (tuuttaa melkein aina varattua...) ja muuten on parasta poiketa käymään!


    • Pietro

      Tmi:Koikkalainen, Korso. Yhden miehen, omakotitalon yhteydessä toimiva lafka. Erikoistunut Saboihin ja Talboteihin. Mulla pelkästään hyviä kokemuksia.

    • C900

      Moi

      Keväisin ja syksyisin Saab lähettää huoltotarjouksen, joka sisältää joukon tarkistustoimia, öljyt, suotimen tulpat. Tuon paketin hinta on n. 100 eur tuntumassa. Lisätyöt ja osat maksavat sitten ekstraa. Itse olen teetättänyt omaan autooni tarjouksen mukaiset työt ja monesti koko joukon lisätöitä. Merkkiosat maksavat usein moninkertaisesti tarvikeosiin verrattuna, joten ei kaikkea korjaamossa kannata teettää. Esimerkiksi kiilahihnat saa Motonetistä alle 15 euron/3kpl, Saab-korjaamossa maksavat 50eur/3kpl ja vaihtotyö lisäksi.

      Sinun autosi on aika vähän ajettu. Jos ongelmia/kysyttävää on, niin sinun kannattaa hihkaista täällä. Monella tätä palstaa lukevilla on samanlainen, myös minulla.

      Takapään kolinaan en ole aikaisemmin törmännyt. Sait jo yhden vastauksen pakoputkistoon liittyen. Tarkista se ja jos ei osunut oikeaan, niin mietitään sitten lisää.

    • ng900 -95

      Itsellä on ihan hyvä kokemus (yhden rempan verran) tuosta Torek-autosta Espoon Viherlaaksossa. Teetin siellä kansirempan ja jotain muuta pientä laittoa noin vuosi sitten. Kun tällä palstalla kyselin hyvää Saab-huoltoa, niin aika monet suosittelivat tuota Faijan huoltoa, mutta muistivat kyllä varoittaa, että sinne on pitkät jonot ja yleensäkin vaikea päästä puhelimella läpi sinä lyhyenä aikana viikosta, kun hän töitä vastaanottaa. Ja näinhän se oli, en sinne sitten tullut menneeksi, mutta tosiaan ei ole mitään valittamista tästä Torekista, jonne sitten pääsin nopeasti ja autokin valmistui vikkelästi etuajassa ennakkoilmoitukseen nähden.

    • AMT

      Mulla oli vähän vastaava kolina 9000 mallissa ja siihen löytyi vika tarkastamalla kaikki vakaajien kumit/puslat. Ulommainen tanko, siis lähin tanko perästä katsottuna joka yhdistää pyörän ripustukset, siellä oli metallilenkillä kiinni kumi, jonka läpi meni tämä kyseinen vakaajan tanko. Tämä yksi kumi oli kulunut ja piti kauhee kolinaa pikku monttuukin ajaessa. Ei selvinnyt vika ennen kun auton sai nosturille. Epäilisin jotain tälläistä. Ei maksanut muistaakseni kuin 30 € vaihtoineen.

      • Mertmi

        OG900:ssa on erilainen kallistuksenvakaaja, kuin 9000:ssa. tuskinpa 900:ssa vakaajanpuslilla korjautuu. Reaktiotangon puslat voisivat tehdäkin kolinaa, jos ovat oikein väljät. Panhard-tangon puslakin voi aiheuttaa kolinaa, mutta tällöin peräpään luulisi olevan melko levoton sivusuunnassa. Uusin itse äskettäin omaan og900:aani kaikki takapään puslat.


    • Mertmi

      Vaindoin satkuuni iskarit, jonka jälkeen meni jonkin aikaa, kunnes alkoi kuulua kuopissa semmosta koputusta takaa. Syylliseksi osoittautui iskarin alapään pultit. Olen käytännössä todennut, että ne pultit pitää vääntää niin tiukalle, kuin kiintolenkillä jaksaa vääntää tämmönen 170cm pitkä pikkumies. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1878
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      240
      1779
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      92
      1572
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      110
      1368
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      167
      1132
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      64
      1093
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      942
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      926
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      866
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      98
      866
    Aihe