Valikko

Sokkelin talvivalu Rapid betonilla

Mitä pitäisi/saa olla Rapid betonin pintalämpötila, jotta kovettuminen onnistuu vielä? Saako mennä yhtään miinuksen puolelle? Jos lämpötila on 0 C paikkeilla niin kauanko betonin kovettuminen norm. n. kestää? Mikä on ns. kriittinen kovettumisaika, jonka ajan betonin lämpötilan pitäisi pysyä plussan puolella?

Muita kokemuksia/vinkkejä sokkelin talvivaluusta?

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

4 Vastaustaota sellainen betonin lämmityskaapeli ramirentistä, joka jätetään valuun. lämpiää sähköllä. mulla sama homma, eli valu ylihuomenna ja pakkasta lienee -10 - -12 astetta. kyllä onnistuu.

jos teet kans sokkelin betonista niin laita sisälle isot öljylämmittimet ja pressu päälle.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

vaan... kyl se kesällä jatkaa kuivumista, syksyllä viimeistään valmis.

Ilmianna
Jaa

Toissa päivänä oli sokkelin valu tavallisella betonilla. Kaasulämppärit sisään ja pressua päälle niin pysyy lämpösenä. Huomenna voidaan kytkeä lämmittimet pois päältä, eli valu torstaina ja sunnuntaina valmis. Tänään oli jo muotin purku ja hyvältä näyttää. Onhan noissa lämppäreissä pikkuinen yöpäivystys, mutta kyllä sitä pari yötä jaksaa päivystää.

Ilmianna
Jaa

RÄPID BETÖNI ON TARKOITETTU TALVIVALUIHIN JA SE KOVENEE SITÄ ENEMMÄN MITÄ KOVEMPI PAKKANEN ON. MUISTA LISÄTÄ VETTÄ NORMAALIA ENEMMÄN ETTÄ KOHEESIO LÄHTEE HYTRADOITUMAAN.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu