potkurin korjaus

volovo penta

Tietääkö kukaan alumiini potkurin korjaajaa Lahden suunnalla, tai 100km säteellä. Onko kokemusta voiko lavan korjata kun siitä puuttuu puolet. Vääntynyt ei ole, kun ei kone ollut käynnissä vaurion syntyessä. Minulla on myös toinen potkuri jossa on lavat tallella, onko siitä apua jos esim. siirtää ehjän lavan rikkinäisen tilalle. Minkähän hintaista potkurin korjaus on, että kannattaako ostaa suorilta uusi. Tämäkään ei ole kuin kaksi kesää vanha.

14

7159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulentallaaja

      Helsingin korjaus- ja erikoishitsaus, Autotallintie 11. Puhelin 09-3893725. Korjautin potkurini siellä muutama vuosi sitten.

    • löytyy hakusanalla "erikoishitsaus" aikamonta vaihtoehtoa. Itse käytin potkurinkorjaukseen, kun oli tuossa vieressä, Espoon erikoishitsaus Tmi

      • volovo penta

        googlettamalla, tai sit en vaan osaa. kiitos vinkeistä.



      • volovo penta

      • volovo penta kirjoitti:

        Kaikki eivät ilmeisesti potkureita korjaa, vaikka hjitsata osaisivatkin. Lienee oma erikoisalansa. Kovin tuntuu halvalta, oikeinko ne tasapainottaa ja maalaa tuohon hintaan.

        vaikea sanoa tasapainoituksesta, mietin tuota itsekkin. Potkuri oli 20hv.n koneesta, vanhasta, joten tarkastin silmallä että näytti ok:lta. Taisin maalata itse. Tuossa hinnassa "ei ollut kuittia" mukana.


    • mato...

      "Minulla on myös toinen potkuri jossa on lavat tallella..."

      Nyt ei oikein ymmärrä. Ajattelit siirtää ehjästä potkurista lavan rikkoutuneeseen potkuriin? Ehkä kannattaisi mieluummin vaihtaa tuo ehjä potkuri rikkoutuneen tilalle, jos se on samanlainen. Eri halkaisija/nousuisesta potkurista ei tietenkään ole apua eikä yleensä käsittääkseni lapaa kannata leikata irti ja hitsata toiseen. Ammattitaitoinen korjaaja kyllä paikkaa puolikkaan lavankin, muttaa vaatii hyvää ammatillista osaamista ja kokemusta.

      Itse olen keskemmältä Suomea enkä osaa suositella muita kuin Helinin konepaja Kuopiossa. Olen korjauttanut pari kertaa VP:n alumiinipotkurin siellä, ovat pitkän linjan ammattilaisia ja tavarat kulkevat matkahuollon kautta.

      • volovo penta

        Niin selvennykseksi, että toisessa on lavat ehjät, mutta potkuri "luistaa" kun keskellä oleva kumi hommeli on ilmeisesti paskana. Ajattelin, että jos sen lavan leikkaisi irti ja hitsaisi toiseen kiinni. Potkurit kun ovat samoja.


      • pukkaa
        volovo penta kirjoitti:

        Niin selvennykseksi, että toisessa on lavat ehjät, mutta potkuri "luistaa" kun keskellä oleva kumi hommeli on ilmeisesti paskana. Ajattelin, että jos sen lavan leikkaisi irti ja hitsaisi toiseen kiinni. Potkurit kun ovat samoja.

        Helinin pojilta onnistuu myös kumikeskiön vaihdot kts. http://www.helininkonepaja.fi/potkurinkorjaus.php . Kannattaa soitella!


    • djmoioo

      Epäilen että korjaus /tasapainoitus on niin kallis operaatio että sitä ei kannata tehdä normaalille alumiini potkurille.

      • volovo penta

        Joku topboat ilmoittaa netissä korjaavan duopropin 200e/potkuri. Uusi maksaa kuitenkin yli 500, että tulee hiukka halvemmaksi.


    • R K-S

      kannatta korjata. Hyvin tehty korjaus maksaa 100,- -150,-. Uusi potkuri mallista riipuen 120,- - 300,-.
      Ja sitten on se keskiön kunto vielä???

      • volovo penta

        Mistä mahtaa saada volvon duoprop potkurin hintaan 120-300 euroa. Halvin ja ainoa hinta mitä löysin oli tuo volvon kuvaston 529e, josta ainakaan nämä paikalliset diilerit eivät tinkineet senttiäkään. Mulle ainakin 420e on sen verran iso raha, että yritän sitä korjauttaa. Kiikutin potkurin tuonne em. espoon erikoishitsaukseen ja kaveri oli ainakin katu-uskottavan hitsarin näköinen ammattitaitoisen oloinen sälli. Sanoi sen suurin piirtein satasella tulevan kuntoon. Selitti tasapainoituksen tapahtuvan jotenkin niin, että lavat hiotaan samaan muotoon/painoon ja ilmeisesti tarkistetaan kuten auton renkaat. Toisaalta ajoin loppukesän tuolla potkurilla jossa oli yksi lapa puoliksi poikki, eikä se nyt älyttömästi täristänyt, eikä esim. stefat alkanu vuotaa. Keskiön kunnossa ei pitäisi olla vikaa koska lapa katkesi kun vetolaite ei ollut käynnissä, eikä potkuri ole kuin kaksi kesää vanha. Tuosta toisesta meni juuri tuo keskiön kumi ja se alkoi luistaa. Sitä ei kuulemma saa pitäväksi ja siksi ostin pari vuotta sitten uuden.
        Kiitos tuosta mainoksesta, täytyy ehkä se keskiö vikainen käyttää tuolla helinillä.


    • kaika2

      Naputteluoikaisun jälkeen Al-potkurin pienet(sentti-pari) lommot ja leikkaumat täytetään plastikpadingilla tai vastaavalla keinometallilla ja hiotaan viilalla/ hiomapaperilla mahdollisimman lähelle alkuperäisiä mittoja,maali päälle ja menoksi ja kestää seuraavaan kiveen asti kuten alkuperäinenkin. Normaalissa venekäytössä pienet tasapaino/muotovirheet ei merkitse mitään kun ottaa huomioon miten "epätasapainoisessa" paikassa potkuri pyörii (on kavitaatiolevyä ja vaihteistopesää edessä ja usei jopa ylimmäinen lapa saa ilmaa ym).
      Äärikäytöt/kilpapotkurit on tietysti eri asia.
      Vanha viisaus: Turha tarkkuus on teknistä kypsymättömyyttä ja kallista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      56
      2979
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      543
      2818
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      34
      1977
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1922
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1778
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1727
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1432
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      93
      1200
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1178
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1142
    Aihe